Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

O zi din viata lui Ivan Denisovici

de Aleksandr Soljeniţîn

O zi din viata lui Ivan Denisovici

Nou

Disponibil si in format
„Pentru forţa morală cu care a continuat marea tradiţie a literaturii ruse.“  Motivaţia juriului Premiului Nobel...
Citeste in continuare...
27,00  LEI
 LEI9522

Stoc epuizat

Economisesti: 4,05 LEI 15% discount

Disponibil si in format

Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

În noiembrie 1962 revista Novîi Mir publică un text literar care avea să schimbe pentru totdeauna chipul Uniunii Sovietice: O zi din viaţa lui Ivan Denisovici.

Autorul lui – un profesor de matematică trecut prin experienţa gulagului, Aleksandr Soljeniţîn. Cel care avea să devină vocea milioanelor de oameni prizonieri în propria ţară şi cronicarul calvarului pe care aceştia l-au avut de îndurat. În O zi din viața lui Ivan Denisovici, această voce se face auzită pentru prima oară.

„Regimul din Rusia nu a putut supravieţui decât instaurând teroarea. Trebuie să înţelegem că vindecarea unui popor nu se poate înfăptui decât dacă fiecare îşi va asuma vina pe care o are.“ Aleksandr Soljeniţîn (interviu publicat în Der Spiegel, iulie 2007)

Ziua începe la 5 dimineaţa. Geamurile sunt căptuşite cu gheaţă de două degete grosime şi baraca e albită, pe dinăuntru, de promoroacă. Ivan Denisovici se trezeşte în sunetele unui ciocan lovit de o bucată de fier. Între deşteptare şi stingere, viaţa e o continuă aventură: o serie de probe, de „munci“ pentru care ai nevoie de rezistenţă, de curaj şi de noroc. Dacă scapi de carceră, dacă nu te îmbolnăveşti, dacă reuşeşti să-ţi ascunzi o bucată de pâine sau o unealtă, dacă nu devii turnător şi nici „şacal“, ai trecut încercările. Ivan Denisovici trebuie să le treacă de 3 653 de ori... Veţi citi cartea în câteva ore. Veţi trăi în ea. Veți fi prizonieri o zi întreagă într-un lagăr din Siberia. Veţi supravieţui: va fi o zi senină, aproape fericită.

Scrieți o recenzie
Nota
Cod Produs: FI000312/3
Noutate: 15 feb. 2018
Editura: Humanitas Fiction
Data aparitiei: 2018
Colectie: Raftul Denisei
Traducător: Nina Grigorescu
Număr de pagini: 161
Formatul cărţii: 13x20
ISBN: 978-606-779-315-4
Premii: Nobel 1970
Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei