Alice in Tara Minunilor

Epuizat din stoc
SKU
a126121
39.45 LEI

Detalii

Operă a scriitorului britanic Lewis Carroll, Alice în Ţara Minunilor este o povestire cunoscută, îndrăgită în toată lumea, şi o lucrare clasică a literaturii pentru copii. Luându-se după un iepure alb, Alice ajunge într-o lume fantastică, plină de făpturi şi lucruri ciudate. Iepurele de Martie, Pisica de Cheshire, Pălărierul Nebun, Regina de Cupă sunt doar câteva dintre personajele pe care le întâlneşte. Fetiţa merge la un ceai şi joacă o partidă de crochet, şi, ori de câte ori mănâncă sau bea ceva, ea creşte sau descreşte, aceste transformări preschimbând următoarea întâlnire într-o adevărată aventură.


Talentata povestitoare Arnica Esterl a prelucrat textul scris de Lewis Carroll respectând limbajul folosit de acesta, iar ilustratoarea Marina Marinelli a înzestrat figurile groteşti cu trăsături caracteristice, adăugând acestei capodopere stilul ei artistic profund original.


Lewis Carroll (cu adevăratul său nume, Charles Lutwidge Dodgson) s-a născut la Daresbury (Marea Britanie) în 1832. A fost al treilea din 11 copii. Ca scriitor, şi-a creat un pseudonim din propriul său nume, traducându-şi amândouă prenumele în latină (Carolus Ludovicus), retraducându-le şi schimbându-le în engleză: Lewis Carroll. Încă de mic, i-au plăcut jocurile de cuvinte şi ghicitorile şi a născocit jocuri şi puzzle-uri pentru a încerca să le rezolve împreună cu fraţii şi surorile lui. A predat logică şi matematică la Christ Church College de la Oxford, unde a fost considerat timid şi excentric. Lewis Carroll a murit la Guildford, în 1898.


 

Mai multe informații

Mai multe informații
Editura Univers Enciclopedic Gold
ISBN 978-606-704-096-8
Număr de pagini 64
Formatul cărţii 22*30,5
Tip copertă cartonata
Data apariției 2016

Recenzii

Spune-ne părerea ta despre acest produs

Alice in Tara Minunilor