Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 42207

  • Tărâmul luminii
    Preț special 35.99 LEI Preț standard 48.00 LEI

    E primăvară. O tânără părăsită de soț începe o nouă viață într-un apartament din TōkyōTărâmul luminii ne-o prezintă de-a lungul unui an, în timp ce se chinuie să-și crească singură fiica de doi ani. Noua casă este inundată de lumină, uneori mângâietoare, alteori amenințătoare, în timp ce mama se prăbușește tot mai adânc în întuneric, pierzându-și echilibrul psihic. Lunile vin și trec, anotimpurile se schimbă, iar ea trebuie să înfrunte ce a pierdut și ce va deveni, descoperindu-și totodată forța ascunsă care îi va permite în cele din urmă să câștige o libertate autentică și să-și asume condiția de femeie singură.

    Deopotrivă duios și sfâșietor, luminos și tulburător, Tărâmul luminii este un roman al abandonului, dorinței și transformării.

  • Ghidul complet al remediilor casnice naturale
    Preț special 21.76 LEI Preț standard 29.00 LEI
    Peste 100 de rețete: uleiuri esențiale, ierburi și ingrediente naturale pentru tratarea durerilor frecvente.
  • Cozonăcei cu stafide
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI

    Vidră și Bursuc au poftă de cozonăcei cu stafide. Cei mai buni cozonăcei îi face domnul Urs, un excelent bucătar, dar și o figură de temut pentru animalele pădurii. Cum să intre Vidră și Bursuc în bucătăria lui și să se înfrupte din cozonăcei fără să fie prinși?

    Vidra este îndrăzneață și are multe idei practice. Bursucul este temător, dar ascultător. Bine, și un pic cu capul în nori, pentru că de multe ori pune în pericol planul Vidrei prin copilăriile lui. Nu se poate abține să nu strănute, deși i se spune în repetate rânduri să nu facă zgomot. Nu prea înțelege cum să te cațeri pe o scară fără trepte, apoi pricepe că are în față o ușă de dulap, nu o scară.

    Cei doi prieteni reușesc să intre, în cele din urmă, în bucătăria domnului Urs și să-și umple sacul de cozonăcei. Dar când dau să plece, sunt surprinși de Urs cu sacul în spate…

  • Cartea care îți citește gândurile
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI

    Doamna Iepure nu este un magician obișnuit. Nu scoate urecheați din pălărie, nici nu dispare ca prin minune. În schimb, Doamna Iepure îți citește gândurile.

    Nu crezi?

    Alege un personaj din publicul ilustrat al cărții, dar fără să spui nimănui pe cine ai ales. Deschide cartea care îți citește gândurile la pagina recomandată de Doamna iepure. Ta-daaam! Vei descoperi exact personajul la care te-ai gândit.

    Cum e posibil?

    Nu e nicio păcăleală la mijloc. Aceasta este o carte care îți citește gândurile – dar nu prin vreo vrajă necunoscută, ci printr-un truc matematic vechi de câteva secole.

    În Italia secolului XV, erau foarte populare trucurile de magie bazate pe numere. Artistul Leonardo da Vinci era fascinat de ele, așa cum era și magicianul său preferat, Fratele Luca Pacioli. Pacioli avea un carnețel secret plin de astfel de magii incredibile. „Trucul numărul 11” explica cum să ghicești o piatră aleasă la întâmplare dintr-o grămadă de 16. Trucul funcționează și în ziua de azi, dovadă cartea pe care o răsfoiești chiar acum!

    CARTEA-JOC

    Cartea care îți citește gândurile este o carte-joc. Copiii se pot juca cu ea singuri sau împreună cu alții. Face senzație la petrecerile de copii și este o alternativă ideală la ecrane. Poate fi folosită de nenumărate ori, căci copiii sunt nerăbdători să o prindă pe picior greșit pe Doamna Iepure. Oare le va ghici gândul și de data aceasta?

    PERFECTĂ PENTRU:
    • copiii cărora le plac trucurile și numerele de magie
    • părinții, bunicii și educatoarele care caută cărți amuzante și interactive pentru copiii mici
    • persoanele care vor să dăruiască cărți de tip joc
  • De neoprit
    Preț special 41.25 LEI Preț standard 55.00 LEI
    Simți că stagnezi în carieră, cu toate că muncești din greu? Sau poate, dimpotrivă, simți că ești prins într-o activitate care nu te reprezintă? Ești lipsit de motivație, deși faci tot ce îți stă în putere să îi ajungi din urmă pe ceilalți?
  • Ultima pisică neagră
    Preț special 48.00 LEI Preț standard 64.00 LEI

    Ilustrații de Gabi Toma

    Pe o insulă pierdută pe harta imaginară a lumii, oamenii pornesc un nou război. Mai întâi, dispare Mătăsică. Apoi, Țopăilă. După care, Miorlăilă, Giuseppe, Ramses, Arapina, Sardanapal și Biju. Ce au în comun? Sunt toți pisici negre. Negre ca tăciunele.

    Ultima pisică neagră rămasă în viață este eroul nostru, un motan negru vagabond, care ne și spune această poveste. Vor reuși oamenii să extermine toate pisicile? Ce se va întâmpla cu ultima pisică neagră?

    Romanul ne avertizează cu umor, dar și cu tușe sumbre, să ne păstram alert spiritul critic atunci când societatea caută țapi ispășitori – și, mai ales, să nu uităm:

    “În adâncul inimii știu că aici, pe insula noastră, ca pretutindeni, pisicile uită, oamenii uită, iar nebunia n-are nevoie de prea multe ca să izbucnească din nou, luând-o iarăși de la capăt, fir-ar să fie…”

    Ultima pisică neagră, romanul emblematic al lui Evghenios Trivizas, este o aventură captivantă care îl câștigă pe cititor încă de la prima pagină, păstrându-i viu interesul până la sfârșit. Îmbină lirismul cu umorul, emoția cu misterul, deznădejdea cu speranța.

  • Milan Kundera. Scrisul, ce idee!
    Preț special 56.25 LEI Preț standard 75.00 LEI
    O biografie a lui Kundera, de la o autoare care i-a fost prietenă în ultimii ani de viață, care adună laolaltă, ca într-un mozaic, fragmente din viața și opera marelui scriitor, într-o călătorie pasionantă.
  • Superanimale #1. Cele mai mari
    Preț special 33.33 LEI Preț standard 44.44 LEI
    Fie că au corpuri formidabil de mari,fie că au cel mai lung gât sau cele mai lungi picioare,cele nouă animale din topul nostru sunt fruntaşe la capitolul mărime. Haide să descoperim împreună cu ce probleme se confruntă din pricina dimensiunii lor,ce pericole le pândesc la tot pasul și cum îşi duc ele traiul de zi cu zi. Oare care va fi preferatul tău?
  • Strumfii. O noua colectie de povesti
    Preț special 33.33 LEI Preț standard 44.44 LEI
    Ștrumfii se întorc cu noi aventuri fantastice! Vizitează satul ștrumfilor și află dacă Ștrumful Sportiv își găsește scăparea în cărțile cu vrăji ascunse în castelul lui Gargamel, prin ce metamorfoză trece Ștrumful Bleguț și dacă Ștrumful Constructor a reușit să creeze robotul-asistent perfect.
  • Imagini ale stiintei
    Preț special 48.75 LEI Preț standard 65.00 LEI

    Profesorul Mircea Flonta argumentează meticulos că gândirea științifică ar trebui abordată din perspectiva, adesea ignorată, a imaginii pe care cercetătorul o are despre știință. Între știință și teoria științei se interpune așadar imaginea despre știință. De regulă, cei ce nu sunt activi în cercetarea științifică, publicul larg, inclusiv cel cultivat, intră în contact cu imagini ale științei, nu cu știința propriu-zisă.

    Obișnuiți fiind cu o structură strict duală – știința și teoria științei – cei mai mulți nu realizează că se află în fața unui raport triadic. Astfel, științaimaginile științei și teoria științei formează o „trinitate” conceptuală prin care se poate analiza cercetarea și discursul științific. Imaginea devine așadar mediul prin care se realizează legătură între știința „în sine” și teoria științei. În urma acestei lecturi savante și clarificatoare, atât cititorul avizat, cât și cel neinițiat în interogațiile științifice vor putea să distingă și să-și restructureze propriile certitudini și reprezentări despre știință. (Florin George Călian)

  • Reguli pentru a fi o fata
    Preț special 33.00 LEI Preț standard 44.00 LEI
    Există feluri diferite de a fi rebel Când relația dintre o elevă și profesorul de engleză depășește limitele etice și morale, cui îi aparține vina? Pe cine vor crede cei din jur: pe ea sau pe profesorul preferat al tuturor?
  • Însemnări răzlețe
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI

    De ce este filozofia asa de complicata? Ar trebui ea oare sa fie simpla? Filozofia dezleaga noduri in gandirea noastra, pe care, in mod necugetat, le-am creat acolo; si, pentru a realiza asta, trebuie sa faca miscari la fel de complicate cum sunt aceste noduri. Complicatia filozofiei nu rezida in materia ei, ci tine de intelectul nostru incalcit. (Ludwig Wittgenstein)

  • O seara in Paradis
    Preț special 33.00 LEI Preț standard 44.00 LEI
    Plasate la graniţa dintre autobiografie şi ficțiune şi aranjate astfel încât să dea impresia unei ordini cronologice, cele douăzeci și două de povestiri care alcătuiesc acest volum creează un univers fascinant. Comparată adesea cu Alice Munro și chiar cu Cehov, Lucia Berlin ne duce din Texas în Chile, în Mexic și New York fie într-o avalanşă de experiențe și trăiri răvăşitoare, fie pe valuri molcome de tandrețe și compasiune.
  • Marea calatorie a omului
    Preț special 33.33 LEI Preț standard 44.44 LEI
    O aventură uimitoare povestită cu mult talent și ilustrată spectaculos! Ne întoarcem pe firul timpului și ne întâlnim strămoșii. Străbatem savana sub soarele arzător al Africii, pe urmele unuia dintre primele grupuri de oameni. Începem astfel o călătorie care ajunge în cele din urmă la omul de azi.
  • Harry Potter și piatra filosofală (Harry Potter #1) (ediție ilustrată)
    Preț special 99.75 LEI Preț standard 133.00 LEI
    „Am fost profund emoționată să văd ilustrațiile lui Jim Kay. Îmi place enorm interpretarea pe care o dă el lumii lui Harry Potter. Mă simt onorată și recunoscătoare că și-a pus talentul la lucru pentru asta.” J.K. Rowling
  • Puterea artei. Istoria lumii in 15 orase
    Preț special 112.42 LEI Preț standard 149.90 LEI
    Istoria artei intr-o noua abordare: 15 cetati eterne, momentele lor de stralucire artistica si povestea geniilor care le-au creat, surprinse in contextele lor sociale, culturale, politice si economice, avand in centru  oamenii - facatorii, admiratorii si consumatorii de arta.
     
    Babilon: rezilienta • Ierusalim: credinta • Roma: incredere in sine • Bagdad: inovatie • Kyoto: identitate • Beijing: hotarare • Florenta: concurenta • Benin: comunitate • Amsterdam: toleranta • Delhi: invidie • Londra: avaritie • Viena: libertate • New York: rebeliune • Brasilia: iubire • Pyongyang: control
     
    De la Manet, Michelangelo, Velazquez si Titian la Klimt, Bruegel, Bernini, Donato Bramante, Leon, Rafael, Vitruviu si Fujiwara no Takanobu, de la Filippo Brunelleschi, Lorenzo Ghiberti si Donatello la Fra Angelico, Botticelli, Leonardo, Rubens si Cy Twombly pana la Perugino,  Pinturicchio, Rembrandt, Vermeer, cu o reverenta pentru Jan van de Cappelle, Hobbema, Lahori, Gustave Dore, Van Gogh, Warhol, Pollock, Niemeyer, Lucio Costa si Le Corbusier.
  • Hai sa vorbim despre ceva mai placut
    Preț special 43.93 LEI Preț standard 58.58 LEI
    Nevoită să-și îngrijească părinții foarte bătrâni și să se ocupe de diverse probleme administrative, Roz se găsește pusă în tot felul de situații copleșitoare, în timp ce-și amintește diverse întâmplări care i-au marcat copilăria și adolescența. Mama foarte autoritară, care i-a repetat mereu că „nu-i o prietenă”, și tatăl măcinat de angoase ajung responsabilitatea fiicei, care analizează acum la rece dinamica familiei, cuidățeniile, lucrurile care au deranjat-o sau întristat-o de-a lungul timpului.
  • Eroii Olimpului #2. Fiul lui Neptun
    Preț special 40.91 LEI Preț standard 54.54 LEI
    Fiul lui Neptun este volumul al doilea din seria Eroii Olimpului Premiul Goodreads Choice pentru cea mai buna carte pentru copii Cand lumea este in pericol, trei personaje surprinzatoare vin in ajutorul ei: un semizeu confuz care si-a pierdut memoria, un altul despre care se zice ca se trage din eroi stravechi, dar este extrem de neindemanatic in lupta, si o eroina asupra careia a fost aruncat un blestem. Este vorba despre Percy Jackson, Frank Zhang si Hazel Levesque, care continua aventurile din seriile scrise de Rick Riordan.
  • Bunele maniere
    Preț special 63.68 LEI Preț standard 84.90 LEI

    Respectul față de tine însuți • Respectul față de ceilalți • Exprimare și comunicare • La masă • La serviciu • În afara casei • A invita și a fi invitat • Sărbători laice și religioase • Cererea în căsătorie • Buchetul miresei • Alaiul nupțial • Botezul și cele mai potrivite cadouri • Ce cadou alegem pentru diferite ocazii? • Ce ținută vestimentară adoptăm? • Ce subiecte ar fi de preferat să evităm într-o conversație? • În ce constau bunele maniere la masă? • Ce gesturi sunt permise sau interzise în locurile publice? • Cum să organizăm o petrecere? • Cum să tratăm relațiile de prietenie sau de dragoste la serviciu? • Marile etape ale vieții • Ce înseamnă eleganța?

    250 de articole prezentate alfabetic, grupate în nouă mari secțiuni: modul de exprimare și comunicarea, bunele maniere la masă, la birou, în călătorie, la spectacol, la muzeu, la reuniuni pretențioase și la cele mai importante evenimente din viață.

    Există reguli pentru folosirea telefonului mobil? Cum ne comportăm la birou? Dar la restaurant, în muzee sau la recepții? Cum organizăm o cină festivă? Cum ținem un toast? Care sunt cele mai potrivite formule de adresare? E demodată galanteria? Cum răspundem la un compliment?

  • Eleanor & Park
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI
    Eleanor a fost dată afară din casă şi, după un an, se întoarce să trăiască din nou împreună cu mama, fraţii şi tatăl ei vitreg. O şcoală nouă, unde nu cunoaşte pe nimeni şi toată lumea pare s-o urască. Nu-şi face nicio speranţă că şi-ar putea găsi prieteni şi, când se-aşază în autobuz lângă Park, un băiat tăcut, care nu vrea decât să fie lăsat în pace, să-şi asculte muzica şi să-şi citească benzile desenate, nu se-aşteaptă la mare lucru.
  • Claude #4. Claude la tara
    Preț special 31.82 LEI Preț standard 42.42 LEI
    Fă cunoștință cu Claude - un câine deloc obişnuit! O plimbare liniştită la ţară se transformă într-o zi plină. Claude spală de noroi purceii de la fermă hrăneşte găinile şi prinde cu lasoul un taur fioros!
  • Hibiscus purpuriu
    Preț special 33.67 LEI Preț standard 44.90 LEI
    O proza la fel de luxurianta ca peisajul nigerian pe care il evoca cu atat de multa forta... Chimamanda Ngozi Adichie intelege atat de profund sufletul unei adolescente, incat povestea ei se ridica in cele din urma deasupra decorului si face ca mica ei parte din Nigeria sa para la fel de apropiata si de vie ca Mississippi. - Boston Globe
     
    Uluitoare... Intr-adevar, Adichie este fiica din secolul al XXI-lea a celuilalt mare romancier igbo, Chinua Achebe. - The Washington Post Book World
     
    Credem ca o sa-ti placa pentru ca: E prima imagine asupra Nigeriei pe care Chimamanda Ngozi Adichie o ofera lumii, poate cea mai intima si mai personala, posibil cea mai referentiala si subiectiva. Cunoastem primul personaj conceput de Adichie care incapsuleaza inocenta, blandetea, brutalitatea si cruzimea, contradictiile depline ale unui teritoriu, chiar si astazi, atat de strain multora dintre noi. - Black Button
  • Berlin (vol. 2). Oras de fum
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI
    Sunt zorii celui de-Al Doilea Război Mondial, iar tensiunea creşte încel-încet, odată cu zidul care se ridică între comunişti şi naționalişti. În acest al doilea volum din trilogia politică semnată de Jason Lutes, locuitorii Berlinului sunt surprinşi căutând răspunsuri la evenimentele dramatice petrecute în timpul demonstrației din 1 mai 1929. Kuri Severing intervievează demonstranții, pentru a descoperi adevărul. În același timp, încercând să uite de dramele cotidiene, tot mai mulți berlinezi se refugiază în viața de noapte, care devine tol mai intensă. Marthe Müller se redescoperă, trăind o poveste de iubire cu o altă femeie.
  • Olguta si aventura din Orient Express
    Preț special 36.36 LEI Preț standard 48.48 LEI
    Aventurile Olguței continuă în volumul patru al seriei, acum cu noi personaje Olguța e șocată și rănită, se simte trădată de Dora. Nici măcar cu Victor nu poate vorbi despre asta, sunt prea multe în joc. Și nici acasă nu e totul roz, părinții ei au mari probleme cu banii, iar Olguța se chinuie să găsească singură o soluție.
  • Playlist cu happy-end
    Preț special 37.51 LEI Preț standard 50.00 LEI

    O comedie romantică, haioasă și tulburătoare!

    Află cum un cățel simpatic poate uni destinele a două persoane care până atunci nu se cunoșteau absolut deloc.

    La doi ani după moartea logodnicului ei, Sloan încă nu și-a făcut ordine în viață. Însă un cățel neastâmpărat, cu o privire care spune „ia-mă cu tine acasă“, e pe cale să schimbe situația. Alături de noul ei animal de companie, Sloan începe în sfârșit să se simtă mai bine în propria piele.

    Dar când apare stăpânul lui Tucker, un muzician faimos, viața lui Sloan se complică din nou. Există o chimie aproape palpabilă între ei, dar Sloan nu poate să nu se întrebe: cât timp va fi el prin preajmă, cu așa o carieră pe val? Oare ea ar putea face față unei alte despărțiri?

    Povestea lor este una despre vindecare, răbdare și înțelegere în cuplu, atunci când fiecare are alt ritm, și vine, totodată, cu un îndemn: Amintește-ți de tine și învață să te iubești!

  • Matca nr. 5
    Preț special 22.50 LEI Preț standard 30.00 LEI

    Numărul 5 al revistei Matca are patru secțiuni. Mai întâi, o numesc pe cea legată în mod direct de copertă. Cu o fotografie de Barna Némethi și o ilustrație de József Vass, graficianul seriei Olguța, coperta îl înfățișează pe Alex Moldovan, un scriitor iubit deopotrivă de copii și părinți, alături de celebrul său personaj.

    Sub titlul Papier Mâché, se poate citi un fragment din Olguța și aventura din Orient Express, noul volum al „filmului literar“, adăugând aici extrase din cărțile în pregătire semnate de Lavinia Braniște, Adina Popescu, Adina Rosetti, Carmen Tiderle și Florin Bican. În aceeași secțiune avem și interviuri: unul cu Alex Donovici (de Ilinca Gângă), și unul cu Oana Purice (de Anca-Maria Pănoiu).

    Ilinca Stroe scrie despre Festivalul de Lectură „Narativ“ din acest an, Alexandra Torjoc despre tabăra Arthur. Aceeași Anca-Maria Pănoiu semnează și o recenzie despre cărțile pentru copii în rubrica ei bine-cunoscută, Smântânici tiribaboi.

  • Caderea lui Hyperion
    Preț special 56.25 LEI Preț standard 74.99 LEI

    A doua din seria HYPERION CANTOS.

    Premiile British Science Fiction Association și Locus

    În lumea lui HYPERION se deschid misterioasele CRIPTE ALE TIMPULUI. Iar secretele ascunse în interior vor schimba pentru totdeauna întregul univers.

    „In HYPERION CANTOS, DAN SIMMONS oferă una dintre cele mai uluitoare și complexe povești create vreodată de un scriitor SF. O capodoperă a genului, poate unul dintre cele mai de seamă romane care s-au preocupat de viitorul omenirii și de locul ei în univers. “
    Locus

    „În vreme ce planetele Hegemoniei duc un război spațial teribil cu rebelii Expulzați care amenință unitatea galactica, un grup de șapte pelerini duce propriul său război în interiorul Criptelor Timpului, artefactul misterios ce ascunde o creatură hidoasă a cărei eliberare ar duce la distrugerea omenirii. În Căderea lui Hyperion, Simmons împletește cu luciditate și imaginație poetică numeroasele fire ale unei intrigi complexe. Mai mult decât recomandată!“
    Library Journal

    „Unul dintre cele mai bune romane SF publicate în ultimii ani.“
    Science Fiction Eye

  • Războiul la lumina zilei (seria Demon, partea a III-a)
    Preț special 67.49 LEI Preț standard 89.99 LEI

    În noaptea cu lună nouă, demonii atacă în forță, hotărâți să îi ucidă pe cei doi bărbați care pot deveni Izbăvitorul, cel despre care profețiile spun că îi va distruge odată pentru totdeauna.

    Arlen Barles, cunoscut acum drept Omul Pictat, poate înfrunta orice demon, iar oamenii obișnuiți îl urmează peste tot și văd în el Izbăvitorul. Însă calea lui este una periculoasă și alături de el rămâne doar neînfricata Renna Tanner, ea însăși în pericol să cadă pradă puterilor magiei demonice.

    Ahmann Jardir a transformat triburile deșertului Krasia într-o armată care ucide demonii și s-a proclamat Shar’Dama Ka, Izbăvitorul.

    Arlen şi Jardir, pe vremuri buni prieteni, sunt acum dușmani înverșunați. Dar când hoardele se ridică pentru a da lovitura finală omenirii, trebuie să-i învingă mai întâi pe adversarii cei mai de temut: demonii din sufletul omului.

  • Scrisoare de iertare
    Preț special 33.76 LEI Preț standard 45.00 LEI

    V (fostă Eve Ensler) își imaginează o scrisoare de iertare din partea tatălui ei abuziv: „Am obosit să aștept“, scrie ea. „Tata a murit demult, nu-mi va spune niciodată aceste cuvinte!“

    La fel ca milioane de femei, V a așteptat ani de zile să i se ceară iertare. Abuzată fizic și sexual de tatăl ei, V s-a luptat toată viața cu trădarea acestuia, tânjind după o recunoaștere cinstită care să vină din partea acestui bărbat mort de mult.

    După ani de zile de activism împotriva violenței, scriitoarea a decis că nu mai poate să aștepte. Așa că și-a imaginat această scrisoare de iertare: scrisă de ea, adresată ei. Scrisoare de iertare, scrisă de V din perspectiva tatălui, cu cuvintele pe care și-a dorit și a așteptat toată viața să le audă, se dorește să transforme abuzul pe care l-a suferit, în adevăr și compasiune, precum și o viziune luminoasă asupra viitorului.

    Remarcabilă și originală, Scrisoarea de iertare vine cu un punct de vedere transformațional, asupra modului în care putem să începem să ieșim și să ne vindecăm de rana abuzului sexual. Este o perspectivă revoluționară, care necesită să dăm dovadă de curaj, onestitate și iertare.

  • Sinteze de vocabular si teste-grila pentru examenele de admitere la Facultatea de Drept si la Academia de Politie
    Preț special 56.18 LEI Preț standard 74.90 LEI
    Sinteze de vocabular si teste-grila pentru examenele de admitere la Facultatea de Drept si la Academia de Politie - Limba romana Prezenta lucrare a luat nastere ca urmare a unei frumoase colaborari intre studentii Facultatii de Drept si Editura Universul Juridic. Inedita prin cuprinsul sau, sinteze de vocabular si teste-grila atent selectate, asociate cu tematica de admitere la Facultatea de Drept sau la Academia de Politie, aceasta reprezinta o provocare, stimuland si gestionand atat cunostintele, cat si emotiile specifice acestor examene de admitere.
Filter by

Categorie

Voce audiobook

Format eBook

Preț

Editura