Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

13 Articole

Cumpără acum de la
  • Istoria românilor de la origini și până astăzi (vol. I)
    59.70 LEI
    Volumul de față include prima parte dintr-o istorie românească urmărită pe o diversitate de planuri, recuperând cele mai variate aspecte, unele lăsate în trecut deoparte; de la obiceiuri populare la schimbări de mentalitate, de la eșecuri și erori la aspirații și izbânzi.O istorie cu domnitori, bătălii și succese diplomatice, dar și una atentă la modificările structurale dintr-o societate policentrică, trăind în mai multe state. Este o istorie a civilizației și culturii românești, din care nu lipsesc nici femeile, nici obiceiurile locului. … O poveste adevărată, scrisă de un istoric neînregimentat politic, unul dintre puținii autori de sinteze aparținând generației ’80, cea care a făcut Revoluția Română.
  • Air Majesty - Michael Jordan
    99.90 LEI
    Despre Michael "Air" Jordan s-a spus ca joaca baschet mai bine decat reuseste orice om de pe lumea asta sa performeze in domeniul sau de activitate. Kobe Bryant a marturisit ca tot ce a stiut a invatat de la el. Mai mult decat atat, Michael Jordan a insemnat mult mai mult decat GOAT - Greatest of All Time - al baschetului. A fost un simbol cultural al Americii in lume, un model pentru generatii intregi de tineri de pe tot globul, cea mai iubita si charismatica figura din sportul mondial la vremea sa. Printre tinerii fascinati si inspirati de atitudinea, competitivitatea si performantele lui Jordan, cu ochii lipiti de televizoare in fi ecare noapte de vineri a anilor '90, ne-am numarat si noi, eu si Emil Hossu-Longin. Acum, agentia mea de publicitate se numeste 23, iar el a scris prima carte a unui roman despre "Dumnezeu intr-o pereche de bascheti". Suntem norocosi sa fi m contemporani cu Michael Jeff rey Jordan, Air Majesty. - Bogdan Naumovici
  • Nichita și Securitatea
    39.90 LEI

    Cu toate că Nichita nu și-a manifestat niciodată în mod public nemulţumirea sau ostilitatea la adresa regimului comunist, afirmându-se chiar printr-o serie de gesturi de curtoazie faţă de acesta, atât în opera sa, cât și în viaţa personală, Securitatea îi va deschide un prim dosar în 1970 („an al agravării iremediabile a unei lungi și sfâşietoare crize existenţiale“, după cum avea să declare prietenul său, Alexandru Condeescu), îi va instala în locuinţă un sistem de ascultare (T.O.) şi îi va rezerva un amplu Dosar Documentar (nr. 10966 [2]), ce are nu mai puţin de 4 volume. Cercetarea documentelor aflate în aceste dosare ne face să afirmăm cu certitudine că, în ele, nu există niciun document de colaborare a poetului cu Securitatea şi nicio dovadă că acesta ar fi avut vreun contact instituţional cu organele de represiune. (Fabian Anton)

  • Istoria căderii regimurilor comuniste
    67.90 LEI
    Pentru cei care au trăit evenimentele anului 1989, Istoria căderii regimurilor comuniste constituie o foarte utilă aducere aminte. Pentru cei născuţi după 1989, ea nu este doar o bine documentată punere în temă, ci și un serios avertisment! Cartea este, de fapt, o cronică a evenimentelor care se întind de la mijlocul anilor ’70 până la alegerea lui Gorbaciov la Kremlin, în martie 1985, şi de-clanşarea frământărilor cu caracter revoluţionar în toate ţările din Europa Centrală şi de Est. Autorul analizează, printre altele, războiul din Afganistan, criza și „carnavalul polonez”, „dictatura cu gulaș” maghiară, „pacificarea” de după 1968 a Cehoslovaciei, „stalinismul târziu” din România lui Ceaușescu, reformele chinezești, „perestroika” lui Gorbaciov şi prăbuşirea URSS.
  • Leonida Neamtu si universul fantezist al aventurii
    44.90 LEI
    Reputatul prozator, dramaturg, poet, critic și istoric literar, Constantin CUBLEȘAN, publică, în premieră absolută, la Editura Cuantic cartea Leonida Neamțu și Universul Fantezist al Aventurii. Lucrarea are un caracter biografic și cuprinde atât repere biografice, cât și rezumate condensate ale operelor lui Leonida Neamțu, cărora Constantin Cubleșan le conferă nume ce surprind esența acestor cărți. Exemplificăm aici cu selecții din cuprins:
  • Terapie pe salteaua de pilates
    40.01 LEI
    Dorinta mea de a expune cateva povesti care sa aiba la baza tema alegerii nu este intamplatoare. De la a alege sa ramai intr-o relatie toxica pana la a fi fortata sa o faci (cu alte cuvinte, de la un abuz mai mic, daca imi permiteti sa gandesc abuzul in astfel de termeni, la unul mai mare) nu este o cale foarte lunga. La fel atunci cand alegi sa te schimbi pentru tine sau cand ti se pare ca alegi sa te schimbi, dar stimulul vine din exterior. Linia de demarcatie este foarte fina din moment ce in anumite situatii nici nu ne dam seama ca facem demersuri pentru o schimbare pe care stim ca, de fapt, ceilalti o vor de la noi. Pana nici atunci cand o vrem chiar noi nu prea are cum sa ne iasa bine daca exista si o presiune exterioara pe langa. Poate ca, uneori, doar presiunea pe care singuri o punem pe proprii umeri devine o piedica in atingerea scopului final, dar cand vine din afara?
  • Istoria României. Stat și cultură (1866-2018)
    54.71 LEI
    Prezentul volum a fost alcatuit pentru a oferi o interpretare sintetica a istoriei romanesti, de la aparitia statului roman pana astazi, cu o anumita insistenta asupra curentelor de gandire si a celor artistice manifestate in acest interval de timp. El nu este un tratat, caci, asa cum bine observa folcloristul Ovidiu Birlea, „intr-un tratat sunt dezbatute toate aspectele domeniului, proportional cu importanta lor, in fapt cu suma cunostintelor dobandite pana la acea data”1. Un astfel de scop nu mi-a stat in intentie aici. Am fost interesat mai curand de dinamica de factura culturala din interiorul noului stat, inclusiv prin recursul abundent la opiniile unora dintre principalii sai protagonisti si observatori.
  • Cioran si Securitatea
    50.00 LEI
    Documentele de arhiva din paginile urmatoare sint o mica parte a fondurilor existente in arhivele romanesti. Documentele reproduse provin din arhivele CNSAS si SRI. Aceste pagini ii dezvaluie cititorului aspecte ignorate din profilul "personajului" contradictoriu care a fost Emil Cioran si fundalul istoric pe care el a evoluat. Dosarul sau a fost deschis in 1954, la 14 ianuarie. E greu de imaginat insa ca zece ani, dupa 1944, cind Armata Rosie ocupa Romania, a fost uitat de autoritatile comuniste. In 1948, fratele lui, Aurel Cioran, a fost arestat, judecat si condamnat la sapte ani de detentie "pentru activitati legionare". Si sora sa a fost arestata si deportata la Canalul Dunare-Marea Neagra. Exista in dosar, incepind cu 1951, mai multe rapoarte referitoare la "fugarul de la Paris" si, de asemenea, copii ale scrisorilor trimise parintilor sai. Scrisori banale, de altfel, unde anunta trimiterea unor colete cu haine si medicamente, in plus dadea vesti despre el.
  • Phronesis marketing
    50.00 LEI
    Dacă ești deținătorul unei afaceri mici care are ambiția de a ajunge o afacere mare sau dacă lucrezi deja de multă vreme în marketing în cadrul unei organizații mari, această carte este pentru tine. Te va ajuta să începi de la zero sau îți va da idei noi despre cum să îți îmbunătățești strategia de marketing și cum să o implementezi mai bine pentru a obține rezultate profitabile pe termen lung.
  • Valorile și evoluția conștiinței
    149.90 LEI
    Cartea descrie existența a opt moduri diferite de gândire, strâns conectate cu valorile noastre individuale. Aceste opt moduri de gândire corespund celor opt tipuri diferite de valori pe care le numim niveluri de valori.
  • Monarhia românească
    37.91 LEI
    Cartea reprezintă o sinteză a regimului monarhic din România (1866-1947), structurată pe 31 de capitole. Într-un stil simplu, accesibil, pornind de la premisele istorice anterioare regalității, autorul ne înfățișează momentele importante când monarhia s-a aflat în slujba poporului român și cele în care poporul s-a aflat alături de monarhie. Viețile, marile realizări și neajunsurile regilor României sunt tratate cu grijă și interes, explicate și plasate în contextul internațional care și-a pus amprenta asupra lor. Un volum în care informațiile sunt concentrate, dar, ca un prețios filigran, sunt așezate cu artă, astfel încât cititorul să se bucure pe deplin de valoarea lor. Fotografiile care însoțesc volumul, dintre care unele sunt puțin cunoscute, vin să adauge un plus de rafinament relatărilor pe care acesta le cuprinde.
  • Când iubim cu adevărat?
    74.90 LEI
    Există o relație frumoasă, ideală. Aceasta nu implică decât întâlnirile și viața de oraș. Însă, mai există una, de cuplu. Pentru că prima nu poate fi „complet” de cuplu. În care apare viața de casă cu miros de transpirație, probleme de closet și altele. Dacă cele două își dau mâna și nu se satură una de alta, atunci avem de a face cu iubirea autentică. Până atunci, joc de glezne.
  • Când este o femeie frumoasă?
    50.00 LEI
    Aşadar, când este o femeie frumoasă? Nu este tocmai atunci când nu ţine morţiş să se perfecţioneze pentru o lume ce oricum o falsifică? Oglinda în care se scaldă este doar un pretext pentru imperfecţiunile pe care le ascunde cu ardoare. O femeie este puternică atunci când lumea ei arată ca o oglindă; atunci când reuşeşte să-şi ascundă însăşi slăbiciunile, doar pentru a erupe în golul care o desparte de peronul concret al vieţii sale....
Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura