Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 60

Cumpără acum de la
  • Livada de peri
    44.90 LEI
    Epuizat din stoc
    Livada de peri redă un portret realist și detaliat al comunității de copii de la o școală-internat pentru copii cu deficiențe mintale din Tbilisi, care par să supraviețuiască doar prin propria lor ingenuitate și reziliență. Momente de rebeliune ludică se împletesc cu scene de abuz tulburătoare, coagulând prietenia profundă dintre acești copii. Livada de peri este un roman al juxtapunerilor. Momente tragice, scrise cu o jovialitate calmă, brutalitatea limbajului născut dintr-o altfel de inocență. Ne șochează și ne îngrozește, ne dă speranță și ne face să râdem. O carte ca o viitură ce înaintează fără efort prin forța personajelor sale, mai ales a furioasei, neobositei și îndrăgitei Lela. O protagonistă pe care e imposibil să n-o iubești, o supraviețuitoare care îmbină stoicismul, durerea și speranța, o eroină damnată, a cărei lumină ne călăuzește prin traumele și realitățile acestei povești.
  • Asta este apa
    29.90 LEI

    La ceremonia de absolvire a promoției 2005 a Colegiului Kenyon, David Foster Wallace a fost invitat să vorbească despre un subiect la alegere. A fost singurul astfel de discurs pe care l-a ținut vreodată.

    David Foster Wallace este autorul romanelor Infinite Jest (1996) și Mătura sistemului (Curtea Veche, 2014), al volumelor de proză scurtă Girl with Curious Hair (1989), Brief Interviews with Hideous Men (1999), Oblivion (2004) și al colecțiilor de eseuri A Supposedly Fun Thing I’ll Never Do Again (1987), Care-i treaba cu homarul (Black Button Books, 2017) și Teoria corzilor (Pilot Books, 2023). A scris pentru Esquire, Harper’s, Rolling Stone, New Yorker, Paris Review și alte publicații. A primit bursa MacArthur și premiile Lannan for Fiction, Paris Review’s Aga, Khan, O. Henry și John Train for Humour. David Foster Wallace a murit în 2008.

    „Nu știu exact cum să interpretez toate acestea sau cum le-ar fi interpretat David, dar mă bucur că Asta este apa există și a devenit un discurs emblematic. Ne reamintește că, deși lumea poate că l-a trădat pe David Foster Wallace, el nu ne-a trădat niciodată pe noi. Pentru mine, e de-ajuns ca să sper.” The Guardian

  • Vrăjitoare. Puterea de temut a femeii rebele
    44.90 LEI
    La câteva secole după infamele vânători de vrăjitoare din Europa și Statele Unite, vrăjitoarele continuă să fascineze: ca personaje negative în basme, ca protectoare ale cultelor păgâne și ca simboluri ale feminismului. Vrăjitoarele sunt deopotrivă victime și rebele. Dar cine sunt femeile care au fost acuzate și adesea ucise pentru vrăjitorie? Ce tip de femei au fost cenzurate, eliminate și reprimate timp de sute de ani?  Mona Chollet vorbește despre trei categorii de femei care au fost acuzate de vrăjitorie și persecutate: femeia independentă, femeia fără copii și femeia ajunsă la maturitate. Examinând societatea modernă, Chollet argumentează că aceste femei continuă să fie hărțuite și blamate, confirmând că persecuția vrăjitoarelor nu marchează un moment istoric izolat, ci confirmă misoginia aparent nesfârșită a societății ce pedepsește femeile pentru gândurile și acțiunile lor.  Solid argumentată, Vrăjitoare își propune să unifice imaginea mitică a vrăjitoarelor cu cea a femeilor din zilele noastre care caută să-și trăiască viețile în propriii lor termeni.
  • Prinde iepurele
    44.90 LEI
    Prinde iepurele spune povestea unei prietenii, a unei dispariții și a ecourilor pe care războiul le lasă peste ani. Expune intimitățile relației de prietenie dintre două femei cu toată suferința, iubirea, dezamăgirea și neînțelegerilor ei. Expune o călătorie prin spațiul ex-iugoslav și prin limitările memoriei care silesc povestitoarea să regândească felul în care a înțeles lucrurile în copilărie: pe cea mai bună prietenă a ei, primele experiențe împărtășite, dar și limitele religioase și sociale care le-au separat și le-au catapultat în vieți atât de diferite.
  • Sufocare
    39.90 LEI
    Cu aceste zece proze scurte care cartografiază spațiul cartierelor din Republica Dominicană și pe cel al comunităților urbane sărace din New Jersey, Junot Díaz își face remarcabilul debut literar. Proza sa este puternică și categorică, încărcată de magnetismul descoperirii. În Sufocare, Díaz compune imagini anamnezice în ritmurile furiei și ale eliberării, ale frustrării și ale bucuriei, ale inocenței și ale blazării.
  • Me’med, bandana roșie și fulgul de zăpadă
    44.90 LEI
    În acest neliniștitor roman autobiografic Semezdin Mehmedinović explorează dragostea care-i leagă pe el, pe soția sa și pe fiul lor, o conexiune marcată și consolidată de traumă și acumulare: experiența agonizantă a războiului din Bosnia care i-a forțat să ajungă în Statele Unite ca refugiați, viața și munca unui scriitor și ramificațiile memoriei și ale suferinței. De un lirism eruptiv și pură până la nucleu, Me’med, bandana roșie și fulgul de zăpadă funcționează ca un fel de oglindă a forței și slăbiciunii naturii umane și unora dintre gândurile care ne bântuie cel mai adesea mintea: iubirea și moartea, prezentul și trecutul, boala și sănătatea, a pleca și a rămâne.
  • Jumătate de soare galben
    84.90 LEI

    Jumătate de soare galben este un roman remarcabil despre responsabilitatea morală, despre sfârșitul colonialismului, despre loialitățile etnice, despre clasă și rasă și despre felul în care iubirea le complică pe toate. Chimamanda Ngozi Adichie expune promisiunile și dezamăgirile devastatoare care au marcat acei ani în spațiul nigerian, creând una dintre cele mai puternice, tulburătoare și complexe imagini ale Africii postbelice. În 2020, romanul Jumătate de soare galben a fost desemnat de cititori Womens' Prize Winner of Winners, cu ocazia aniversării de 25 de ani a acestui premiu.

  • Trilogia Sensibilă
    11.20 LEI

    Primul volum de dramaturgie publicat de Black Button Books, „Trilogia Sensibilă. The Protocols, Rafina, Amortals” documentează și susține Arta Activă – metodă creată și implementată de către Bogdan Georgescu prin proiecte locale și internaționale în ultimii 15 ani – și arta politică în mediul cultural românesc și internațional. „Trilogia sensibiă” este un volum bilingv. în limba română și limba engleză.

     

  • Freeman's: cele mai bune texte noi despre schimbare
    44.90 LEI

    Cuprinzând noi texte de Ocean Vuong, Lauren Groff, Aleksandar Hemon, Sayaka Murata, Sandra Cisneros și alții, cel mai recent număr al antologiei Freeman’s explorează speranța și suferința prezentului în continuă schimbare, expunând modurile multifațetate în care învățăm să ne adaptăm zi de zi.

    „John Freeman face apel la o amplă rezervă universală de talent… O experiență de lectură vastă."
    —Kirkus Reviews

     

    Autor premiat şi binecunoscut critic de carte, John Freeman a fost preşedintele National Book Critics Circle şi, până în 2013, coordonatorul antologiilor Granta. Recenziile sale literare şi interviurile cu unii dintre cei mai cunoscuţi autori din lume au apărut în mai mult de 200 de publicaţii din întreaga lume, printre care The New York Times, San Francisco Chronicle, The Wall Street Journal, The Guardian, La Repubblica şi La Vanguardia. Este autorul volumelor The Tyranny of Email (2009), Cum să citeşti un romancier (Vellant, 2015), Hărți (Black Button Books, 2017), The Park (2020), Dicționarul refacerii (Black Button Books, 2020), şi editorul volumelor Tales of Two Cities (2014), Tales of Two Americas (2017) și Povești despre două planete (Black Button Books, 2021), The Penguin Book of the Modern American Short Story (2017). În prezent, John Freeman este editorul antologiei Freeman’s. Locuieşte la New York şi predă la The New School.

  • Note despre suferinta
    29.90 LEI

    În Note despre suferinţă, o elegie scrisă pentru a onora și a procesa moartea tatălui ei în primele luni ale epidemiei COVID-19, Chimamanda Ngozi Adichie face experiența morții și a doliului viscerale. Cu o onestitate și o vulnerabilitate palpabile, construiește o narațiune a jelaniei, a absenței și a iubirii.

    „Cu o elocvență brută, Note despre suferință este deopotrivă dureros de personală și incredibil de familiară pentru oricine a simțit „pulverizarea permanentă” [a suferinței]. În aceste pagini, scrise și publicate la mai puțin de un an de la moartea tatălui ei, durerea lui Adichie este atât de palpabilă, încât aproape că îi putem simți fizic supliciul. Suferința este lipsită de politețe… Cuvintele autoarei conferă o voce autentică celei mai universale dintre emoții, care e și cea mai universal evitată.”

    — The Washington Post


    „În textura acestor fraze aproape că putem simți că autoarea a refuzat să recurgă la instrumentele de rafinare ‒ limbajul și memoria ‒, pentru a permite realității ei emoționale să rămână despicată și tăioasă.”


    —The New York Times Book Review

  • Mama râde
    39.90 LEI

    Publicată inițial în Franța, în 2013, Mama râde este ultima carte a legendarei artiste și regizoare belgiene Chantal Akerman. Un volum de memorii emoționant și imposibil de uitat, care sondează adânc într-una dintre temele centrale ale filmelor, adesea autobiografice, ale lui Akerman: viața mamei ei. Akerman se concentrează pe dificultățile cu care se confruntă în legătură cu apropiatul sfârșit al vieții mamei sale. Cartea combină o scriitură directă și foarte personală cu fotografii de familie și cadre din propriile filme, pentru a recompune cât mai complet experiența ei.

  • Eu plec, tu pleci, el/ea pleacă
    49.95 LEI

    Jenny Erpenbeck a scris patru romane – Heimsuchung (2008), Aller Tage Abend (2012), care a primit Independent Foreign Fiction Prize), Kairos (2021) și prezentul Eu plec, tu pleci, el/ ea pleacă –, volume de proză scurtă, piese de teatru și eseuri. Proza ei a fost tradusă în peste 26 de limbi din întreaga lume și a primit numeroase premii literare.

    Jenny Erpenbeck s-a născut și trăiește la Berlin.

  • Femeie în punctul zero
    34.90 LEI

    Nawal El Saadawi a fost scriitoare, romancieră și luptătoare pentru drepturile femeilor, în Egipt și în afara granițelor. Născută în 1931, într-un sat de lângă Cairo, a scris primul roman la vârsta de 13 ani. După ce a absolvit Facultatea de Medicină din Cairo în 1955, cu specializarea în psihiatrie, a lucrat ca medic timp de doi ani. Din 1963 până în 1972, Saadawi a lucrat în guvernul egiptean ca Director General al Departamentului de Sănătate Publică. În această perioadă, a studiat la Columbia University, New York, unde a făcut un masterat în sănătate publică, finalizat în 1966. În 1972, însă, și-a pierdut slujba din cadrul guvernului în urma presiunilor politice, ca urmare a publicării cărții والجنــس املــرأة (Femeia și sexul). Revista Sănătatea, pe care a fondat-o și pe care a condus-o mai bine de trei ani, a fost și ea închisă. Din 1973 până în 1978, Saadawi a lucrat la Institutul pentru Literatură și Știință, concentrându-se pe opresiunea femeilor din lumea arabă. Cel mai cunoscut roman al său, Femeie în punctul zero a fost publicat în 1973 la Beirut.
        În 1981, în urma criticilor aduse public regimului opresiv al președintelui Anwar Sadat, a fost arestată și închisă, fiind eliberată la o lună după asasinarea lui Sadat. În 1982 a înființat Asociația pentru Solidaritatea Femeilor Arabe, scoasă în afara legii în 1991. Cartea sa de memorii, النســا ســجن يف مذكــرات, (Memorii din penitenciarul de femei) a fost publicată în 1983. Timp de câțiva ani, în timpul regimului Mubarak, Saadawi a trăit în exil, predând la universități din Statele Unite și din Europa. S-a întors în Egipt în 1996. În 2004, a candidat la alegerile prezidențiale din Egipt cu o platformă electorală bazată pe drepturile omului și, cu precădere, o mai mare libertate a femeilor. Însă în iulie 2005 a fost nevoită să-și retragă candidatura din cauza persecuțiilor din partea guvernului.
        Cărțile ei au fost traduse în peste 40 de limbi și sunt studiate la universități din întreaga lume.    Nawal el Saadawi a încetat din viață pe 21 martie 2021.

  • Tot ce e înăuntru
    39.90 LEI

    Edwidge Danticat este autoarea a numeroase cărți, printre care: The Art of Death, finalistă National Book Critics Circle, Claire of the Sea Light, Brother, I’m Dying (în pregătire la Black Button Books), câștigătoare National Book Critics Circle Award și finalistă National Book Award, The Dew Breaker, finalistă PEN/Faulkner Award și câștigătoare Story Prize, The Farming of Bones, câștigătoare American Book Award, și Krik? Krak!, de asemenea finalistă National Book Award. Câștigătoare a Neustadt International Prize for Literature 2018 și MacArthur „Genius Grant”, Edwidge Danticat a publicat în The New YorkerThe New York TimesHarper’s Magazine și multe altele.

  • America nu e acasă
    49.90 LEI

    Inclusă de Financial Times pe lista celor 30 cei mai captivanți tineri de pe planetă, Elaine Castillo s-a născut în golful San Francisco în 1984. A absolvit Universitatea Berkeley, din California. America nu e acasă este romanul ei de debut și a fost nominalizat la numeroase premii printre care Center for Fiction Prize, Aspen Words Prize și Elle Award. În momentul de față, Elaine Castillo are în pregătire un nou roman, Sexual History și o colecție de eseuri, How to Read Now.

  • Fiul unui terorist. O poveste despre a alege
    24.90 LEI

    Zak Ebrahim s-a născut în Pittsburgh, Pennsylvania, pe 24 martie 1983, fiul unui inginer industrial egiptean şi al unei învăţătoare americane. Când Ebrahim avea şapte ani, tatăl lui l-a împuşcat şi omorât pe fondatorul Ligii de Apărare a Evreilor, rabinul Meir Kahane. Din spatele gratiilor, tatăl lui Ebrahim, El-Sayyid Nosair, a fost unul dintre cei care au pus la cale atentatul cu bombă asupra World Trade Center din 1993. Ebrahim şi-a petrecut restul copilăriei mutându-se din oraş în oraş, ascunzându-şi identitatea. Şi-a dedicat viaţa denunţării terorismului şi răspândirii mesajului său de pace şi non-violență. În 2013, a participat la selecţia de talente organizată de TED în New York City şi a fost ales să vorbească la Conferinţa principală TED din următorul an. Acel discurs a servit drept inspiraţie pentru această carte.

    O parte din câştigurile primite de autor pentru scrierea acestei cărţi au fost donate organizaţiei non-profit Tuesday’s Children, care ajută comunităţile afectate de terorism din întreaga lume.

    Jeff Giles este un jurnalist şi romancier stabilit în New York. A colaborat cu The New York Times Book ReviewRolling Stone și Newsweek şi a ocupat postul de redactor-șef la Entertainment Weekly.

  • Intrebarile de maine
    24.90 LEI

    David J. Rothkopf este CEO şi editor al FP Group, publică revista Foreign Policy, administrează site-ul foreignpolicy.com, organizează evenimente FP în întreaga lume şi depune muncă de cercetare prin intermediul FP Analytics. De asemenea, este gazda podcastului The Editor’s Roundtable (The E.R.). David e un autor publicat în multiple ţări. A scris numeroase cărţi, printre care National Insecurity: American Leadership in an Age of Fear, Power, Inc.Superclass şi Running the World. Este profesor-invitat de afaceri internaţionale şi publice la Şcoala de Afaceri Internaţionale şi Publice a Universităţii Columbia şi membru academic al Fundaţiei Carnegie pentru Pacea Internaţională.

  • Cand intalnesti un necunoscut. Cum te schimba cei pe care nu-i cunosti
    24.90 LEI

    Kio Stark a cercetat extensiv dimensiunile emoționale și politice ale interacțiunilor dintre necunoscuți și complexa dinamică a relațiilor interumane în spațiile publice. Este autoarea romanului Follow Me Down și a lucrării de învățare independentă Don’t Go Back to School. Scrie, predă, oferă consultanță și ține conferințe în întreaga lume despre relaționarea cu necunoscuți, despre învățarea autonomă și despre felul în care ne raportăm la tehnologie.

  • Povești despre două planete. Schimbări climatice și inegalitate într-o lume divizată
    44.90 LEI

    Texte de

    Andri Snær Magnason, Anuradha Roy, Mariana Enriquez, Lauren Groff, Lars Skinnebach , Sayaka Murata, Pitchaya Sudbanthad, Juan Miguel Álvarez, Mohammed Hanif, Burhan Sönmez, Lawrence Joseph, Sulaiman Adonnia, Yasmine El Rashidi, Khaled Mattawa, Daisy Johnson, Lina Mounzer, Mihnea Mihalache-Fiastru, Edwidge Danticat, Ian Teh, Eduardo Halfon, Gaël Faye, Ligaya Mishan ,Eka Kurniawan, Tishani Doshi, Billy Kahora ,Raja Shehadeh, Penny Johnson,Tayi Tibble, Aminatta Forna, Diego Enrique Osorno, Joy Williams, Ishion Hutchinson, Sjón, Krys Lee și Vlad Cătună.

    Volum coordonat de John Freeman

  • Acolo, chiar acolo
    49.90 LEI

    Tommy Orange e născut și crescut în Oakland, California. Aparține triburilor Cheyenne și Arapaho din Oklahoma. A absolvit masteratul la Institute of American Indian Arts. În pre‐ zent, locuiește în California împreună cu soția sa, Kateri, și fiul său, Felix.

  • Uite-aşa o pierzi
    39.90 LEI

    Junot Díaz s-a născut în Republica Dominicană şi a crescut în New Jersey. Este autorul aclamatului volum de proză scurtă Drown, al romanului Scurta şi minunata viaţă a lui Oscar Wao, care a câştigat premiul Pulitzer şi premiul National Book Critics circle în 2008, şi al volumului de proză scurtă Uite-aşa o pierzi, bestseller New York Times şi finalist la National Book Award. Câştigător al bursei MacArthur Genius, al premiului PEN/Malamud, al Dayton Literary Peace Prize, al bursei Guggenheim şi PEN/O. Henry Award. Absolvent al Rutgers Collage, în prezent, Díaz este editor pe ficţiune la Boston Review şi Profesor de scriere creativă Ruge and Nancy Allen la Massachusetts Institute of Technology.

  • Marii încrezători
    59.90 LEI

    Rebecca Makkai a este autoarea romanelor Marii încrezătoriThe Hundred-Year House și The Borrower, precum și a colecției de proză scurtă Music for Wartime. Makkai predă la Sierra Nevada College și Northwestern University și este Director Artistic la StoryStudio Chicago.
    Cărțile ei au fost traduse în 14 limbi, iar prozele ei scurte au fost incluse în antologiile The Pushcart Prize XLI (2017), The Best American Short Stories 2011, 2010, 2009 și 2008.
    Rebecca Makkai are două fiice și locuiește la Chicago.

  • Luminile Nordului
    34.90 LEI

    Amy Liptrot a publicat texte în numeroase publicații având o rubrică curentă în Caught by the River, din care s-a născut Luminile Nordului. În afară de textele publicate în ziare importate precum Guardian și Observer, Amy a fost și model pentru artiști, gimnastă la trambulină și lucrătoare într-o fabrică de procesare a fructelor de mare. În prezent trăiește împreună cu partenerul său și cei doi copii în Orkney, Londra și pe Internet.

  • Barem identitar. Prejudecăți colective, realități personale
    25.00 LEI

    Cu implicații imediate personale, sociale și adesea politice, „Identitatea” este una dintre noțiunile cele mai dezbătute. Redefinirea constructelor identitare, înlăturarea prejudecăților anexate criteriilor de identificare și de clasare ale indivizilor și ale comunităților în societate stau la baza unora dintre cele mai necesare dezbateri. Politicile identitare deschid adesea dialogul în cadrul noii societăți civile. În acest context, ne-am propus să integrăm în această antologie, „BAREM IDENTITAR,” perspective diferite asupra acestui subiect atât de prezent. 

    „BAREM IDENTITAR” strânge laolaltă un grup variat de sociologi, jurnaliști, artiști, activiști, psihoterapeuți, cercetători proveniți atât din mediul academic, cât și din organizații nonguvernamentale care depun eforturi pe teren pentru demolarea constructelor identitare discriminatorii la nivel personal, comunitar și instituțional.  

    Proiectul va include puncte de vedere diverse asupra unor aspecte care ne plasează pe toți într-un barem sau altul: rasă, sexualitate, emigrație și imigrație, fluiditate de gen, tulburări psihice, îmbătrânire, tipare de frumusețe și alte concepte proiectate asupra individului și a comunităților ca noțiuni restrictive de identificare ce, implicit, evaluează și definesc incomplet sau chiar incorect întregi segmente ale societății.

  • Generozitatea Zânei Mării
    39.90 LEI

    În acest volum postum, naratorii lui Denis Johnson sunt adesea blocați într-un spațiu în timp ce-și spun poveștile: masa din bucătărie, un centru de dezintoxicare sau chiar o închisoare. Imaginile gonesc una după alta, umorul erupe, personajele vorbesc deschis despre speranțele și limitările lor și în acest spațiu se produce un soi de alchimie, pe care o pot atinge doar cei mai buni dintre scriitori. Cititorul se simte purtat într-o călătorie, deși nu părăsește niciodată spațiile minimale ale naratorului. Toate personajele lui Johnson au defecte, de care sunt cel puțin semi-conștienți. Unii dintre povestitori sunt criminali, și mai mulți sunt alcoolici sau dependenți de droguri. Dar toți sunt profund umani și cititorul probabil că se va recunoaște câte puțin în fiecare dintre aceste povești.

    Despre autor: 

    Scriitor, poet și dramaturg, Denis Johnson s‑a născut la München, în Germania, unde tatăl său lucra pentru Ministerul de Externe. A crescut în Filipine, în Japonia și în Washington D.C. După o perioadă în care s-a luptat cu dependența de alcool și de droguri, activitatea sa literară s-a intensificat considerabil. În 1973 era un om fără adăpost în Berkeley, California, o experiență pe care a repovestit-o în eseul Homeless and High publicat în The New Yorker. Puțini scriitori au fost atât de apreciați – în toate genurile literare – de critici, de cititori și de colegii de breaslă. În 2014 a declarat pentru Los Angeles Times: „Mă plictisesc repede și încerc un alt stil, un alt gen, o altă formă. [...] Pentru mine scrisul înseamnă un singur lucru sau poate ar trebui să spun că nu înseamnă mare lucru. Adevărul este că pur și simplu scriu propoziții.” Johnson este autorul a numeroase romane, printre care Fiskadoro (1985), Nobody Move (2009) și Arborele de fum (Polirom, 2010) – un roman care vorbește despre operațiunile secrete din războiul din Vietnam, care a primit National Book Award în 2007 –, și volume de poezie, precum The Man Among the Seals (1969), Inner Weather (1976), The Incognito Lounge and Other Poems (1982), The Throne of the Third Heaven of the Nations Millennium General Assembly: Poems Collected and New (1995). De două ori, în 2008 și în 2012, a fost finalist la Pulitzer. Primul său volum de proză scurtă, Fiul lui Iisus, a fost publicat în 2019 la Black Button Books.

    Nimeni n-a scris vreodată ca Denis Johnson. Nimeni n-a fost nici măcar aproape… Dar ne-a lăsat această carte formidabilă, aceste povești perfecte, ultimele cuvinte ale unuia dintre cei mai mari scriitori ai lumii.
    NPR
    Când scrie cu întreaga nesăbuință a forței sale, așa cum o face în aceste povești despre divorț, moarte și dublura lui Elvis Presley, cuvintele lui Denis Johnson dinamitează bariere, purtându-ne către acele teritorii stranii în care misterul ne face cu ochiul.
    Maureen Corrigan
    Proza lui Johnson debordează de energie creativă, deplasându-se de la o frumusețe la alta cu o grație incandescentă, uneori aproape haotică. Deși personajele sunt adesea îngenuncheate de bătăliile vieții, vocea narativă care le descrie călătoriile dă dovadă de o imaginație nemărginită în generozitate și vastitate
    Chicago Tribune

    Jonathan Franzen spunea că Dumnezeul în care vrea să creadă are simțul umorului și vocea lui Denis Johnson. Dacă ne-am alege zeii în același fel, am împărți o bancă cu Franzen în fața altarului prozei lui Johnson. Abilitatea sa de destructurare a suferinței prin umor este fără precedent. 

    Black Button
  • Asta nu-ți aparține / Părinții mei: O introducere
    54.90 LEI

    Descriere: 



    În funcție de felul în care citim acest dublu volum de memorii, fie trecem de la relatare concretă la fragmentare, fie privim ițele memoriei țesându-se sub ochii noștri într-o singură poveste. Acest al doilea volum de nonficțiune al scriitorului născut în Sarajevo are două părți între aceleași coperte – Părinții mei: O introducere și Asta nu-ți aparține –, putând fi citite în orice ordine, fiind deopotrivă legate și separate, la fel ca doi părinți sau două țări în război.


     






    Despre autor: 



    Aleksandar Hemon este autorul volumelor de proză scurtă The Question of Bruno (2000), Omul de nicăieri (Polirom, 2010) – nominalizat la National Book Critics Circle Award – și Iubire și obstacole (Black Button Books, 2016), al volumului de nonficțiune Cartea vieților mele (Black Button Books, 2018) este autorul romanelor Proiectul Lazarus (Black Button Books, 2019) și The Making of Zombie Wars (2015). S-a născut în Sarajevo și a plecat la Chicago în 1992, cu intenția de a sta doar câteva luni; izbucnirea războiului din Iugoslavia i-a făcut însă imposibilă întoarcerea acasă. Prima nuvelă în limba engleză i-a fost publicată în 1995. Operele sale sunt publicate cu regularitate în The New Yorker, Granta, The New York Times, The Paris Review, Esquire și Best American Short Stories. În 2004 a primit burse de creație Guggenheim și MacArthur Genius. În 2011 a primit premiul Pen/ W.G. Sebald Award. Locuiește și predă la Princeton, împreună cu soția și cele două fiice.











    Două volume de memorii foarte diferite între aceleași coperte abordând memoria, identitatea, istoria și moralitatea din perspective diferite… [Părinții mei este] un memoir despre moralitate, despre amintire, despre ceea ce dăinuie. Asta nu-ți aparține constă într-o serie de fragmente mature, încântător de poetice… O combinație incisivă de literatură ce vorbește despre funcția literaturii și amintiri ce explorează însemnătatea memoriei.





    Kirkus Reviews













    Hemon s-a jucat mereu cu limitele – limitele locurilor, ale sinelui – explorând felul în care granițele atât de poroase și de accidentale contează atât de mult… „Asta nu-ți aparține” este inundat de fatalism, un sentiment copleșitor al moralității și de bănuiala că poveștile ar putea să nu fie niciodată de ajuns. Acest sentiment este amplificat de ceea ce transmite Hemon atât de frumos și atât de concret în „Părinții mei: O introducere”, Hemon, fiul de vârstă mijlocie, încercând să aducă la lumină toate aceste lucruri cu grijă și emoție.





    Jennifer Szalai, The New York Times






  • Freeman’s: cele mai bune texte noi despre California
    39.90 LEI



    De la drepturile imigranților la schimbările climatice, California este adesea punctul zero pentru multe dintre problemele cruciale ale vremurilor noastre. Cu texte scrise de Tommy Orange, Rabih Alameddine, Rachel Kushner, Elaine Castillo, Jennifer Egan și mulți alții, cea de-a patra ediție a antologiei Freeman’s tradusă în limba română strânge laolaltă scrierile unora dintre cei mai buni scriitori din lume care demoleaza miturile din jurul statului California, unul dintre cei mai iconici exponenți ai întreținerii nejustificate a visului american. 





  • Mama tuturor întrebărilor
    39.90 LEI

    În această colecție de eseuri feministe, Rebecca Solnit oferă comentarii despre femeile care refuză să fie reduse la tăcere, despre violență, despre masculinitatea fragilă a canonului literar, despre prejudecățile rasiale, despre dogma binarității de gen, despre istoria recentă a glumelor despre viol și multe altele. În stilul care a consacrat-o, Solnit îmbină umorul, analiza tăioasă, documentarea și observațiile scrutătoare. 

  • O cameră doar a ei
    34.90 LEI

    Eseul „O cameră doar a ei”  reprezintă una dintre cele mai valoroase contribuții la literatura feministă din secoluln XX. A fost publicat inițial în 1929 și constituie o argumentare spumoasă, urbană și convingătoare împotriva subminării intelectuale a femeii, cu precădere a scriitoarelor.

  • Dicționarul refacerii
    34.90 LEI



    De la A la Z, John Freeman a strâns cuvintele care păreau esențiale și puternice și a construit un caz pentru reconsolidarea puterii și legitimității lor, fiecare dintre ele bazându-se pe precedentul. Ne îndeamnă să nu ne retragem în spatele cărților, ci să activăm cu empatie în sfera publică pentru a redefini noțiunea de cetățean literar. Cu o postfață de Valeria Luiselli, Dicționarul refacerii este un cri de coeur necesar și răsunător în slujba limbajului, a sensului și a capacității noastre de a ne imagina, descrie și construi o lume mai bună.






    Despre autor: 




    Autor premiat şi binecunoscut critic de carte, John Freeman a fost preşedintele National Book Critics Circle şi, până în 2013, coordonatorul antologiilor Granta. Recenziile sale literare şi interviurile cu unii dintre cei mai cunoscuţi autori din lume au apărut în mai mult de 200 de publicaţii din întreaga lume, printre care The New York Times, San Francisco Chronicle, The Wall Street Journal, The Guardian, La Repubblica şi La Vanguardia. Este autorul volumelor The Tyranny of Email (2009), Cum să citeşti un romancier (Vellant, 2015), Hărți (Black Button Books, 2017), The Park (2020), şi editorul volumelor Tales of Two Cities (2014), Tales of Two Americas (2017) și Tales of Two Planets (în curs de apariție la Black Button Books). În prezent, John Freeman este editorul antologiei Freeman’s, aflată deja la al șaselea număr. Locuieşte la New York şi predă la The New School.











    Cum să fim buni în vremuri îngrozitoare? Cum să spunem adevărul? De ce să citim? De ce să scriem? De ce să ne mai batem capul? Simplul fapt că trebuie să ne punem aceste întrebări este un simptom al neîntreruptei catastrofe pe care o trăim, dar suntem norocoși să-l avem pe John Freeman care caută răspunsuri. Limbajul este preocuparea esențială a lui Freeman, iar în Dicționarul refacerii își propune să revendice și să restaureze tot ce a fost distrus de măcelul răutății și al idioțeniei. Într-o zi s-ar putea să fim întrebați ce citeam în 2020, când totul părea să se destrame, și ne vom dori să putem răspunde: Dicționarul refacerii, de John Freeman.





    Aleksandar Hemon













    Prin acest exercițiu meditativ elocvent [John Freeman] oferă un alfabet al speranței și al acțiunii… Termeni rezonanți precum cetățean, dreptate și furie produc definiții extinse, incisive și exacte… Un protest, un poem și un îndemn, manifestul extrem de original al lui Freeman este un manual de buzunar pentru disidență politică informată și o lectură obligatorie pentru toți cetățenii activi.





    Publishers Weekly









    Finalizat în 2019, pre-pandemia COVID-19, pre-protestele la nivel global pentru combaterea violenței forțelor de ordine asupra persoanelor de culoare, Dicționarul refacerii prezintă un limbaj al regrupării și al vindecării individuale și colective, al rezistenței și al speranței care funcționează într-o perfectă simbioză prezentă și atemporală. Este un instrument pentru observație, analiză și, mai ales, pentru acțiune, o racordare a gândirii critice la realitatea imediată, un ghid al reactivității celulei de criză, al colaborării și al încrederii în omenire.   



    Black Button

Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura