Cărți

Grilă Listă
Setați ascendent

Articolele 1-30 din 42180

  • Scrisoare de iertare
    45.00 LEI

    V (fostă Eve Ensler) își imaginează o scrisoare de iertare din partea tatălui ei abuziv: „Am obosit să aștept“, scrie ea. „Tata a murit demult, nu-mi va spune niciodată aceste cuvinte!“

    La fel ca milioane de femei, V a așteptat ani de zile să i se ceară iertare. Abuzată fizic și sexual de tatăl ei, V s-a luptat toată viața cu trădarea acestuia, tânjind după o recunoaștere cinstită care să vină din partea acestui bărbat mort de mult.

    După ani de zile de activism împotriva violenței, scriitoarea a decis că nu mai poate să aștepte. Așa că și-a imaginat această scrisoare de iertare: scrisă de ea, adresată ei. Scrisoare de iertare, scrisă de V din perspectiva tatălui, cu cuvintele pe care și-a dorit și a așteptat toată viața să le audă, se dorește să transforme abuzul pe care l-a suferit, în adevăr și compasiune, precum și o viziune luminoasă asupra viitorului.

    Remarcabilă și originală, Scrisoarea de iertare vine cu un punct de vedere transformațional, asupra modului în care putem să începem să ieșim și să ne vindecăm de rana abuzului sexual. Este o perspectivă revoluționară, care necesită să dăm dovadă de curaj, onestitate și iertare.

  • Sinteze de vocabular si teste-grila pentru examenele de admitere la Facultatea de Drept si la Academia de Politie
    74.90 LEI
    Sinteze de vocabular si teste-grila pentru examenele de admitere la Facultatea de Drept si la Academia de Politie - Limba romana Prezenta lucrare a luat nastere ca urmare a unei frumoase colaborari intre studentii Facultatii de Drept si Editura Universul Juridic. Inedita prin cuprinsul sau, sinteze de vocabular si teste-grila atent selectate, asociate cu tematica de admitere la Facultatea de Drept sau la Academia de Politie, aceasta reprezinta o provocare, stimuland si gestionand atat cunostintele, cat si emotiile specifice acestor examene de admitere.
  • Povestea domnului Jeremy Pescarul
    16.99 LEI
    Domnul Jeremy Pescarul are o zi plina de aventuri "pescaresti" cand iese cu barca pe iaz pentru a prinde cativa pestisori pentru cina, incaltat in galosii sai cei mai stralucitori. Scrisa pe cand Beatrix Potter se afla in vacanta in Scotia, unde tatal ei si prietenii lui obisnuiau sa mearga la pescuit, Povestea domnului Jeremy Pescarul se bucura de pretuirea copiilor din lumea intreaga, fiind una dintre cele mai iubite carti ale autoarei Beatrix Potter.
  • Pierdut in Kazahstan, Kargazstan, Uzbekistan si Mongolia
    49.90 LEI
    Pierdut in Kazahstan, Kargazstan, Uzbekistan si Mongolia. Jurnal de calatorie Pierdut prin Lume a devenit deja un brand. Un brand creat de Catalin Vrabie pe o filosofie foarte simpla, care ar putea sa se defineasca prin cunoasterea directa a unor noi geografii si culturi, traita in incertitudinea zilei de maine, dar in frumusetea clipei de acum. Noul sau jurnal - Pierdut in Kazahstan, Kargazstan, Uzbekistan & Mongolia - este o invitatie convingatoare la invingerea inertiei create de zona de confort si la descoperirea necunoscutului, prin a calatori in locuri visate sau dorite, lasand o serie de detalii ale calatoriei la intamplare.
  • Constitutia pentru copii si tineri de toate varstele
    79.00 LEI
    Inceputul de an scolar 2013 m-a prins nu doar in postura de tata al unui boboc care pasea pentru prima oara pe holurile Scolii Gimnaziale „Pia Bratianu” din Bucuresti, dar si de ministru al justitiei, calitate in care lucram de cateva luni, in paralel cu celelalte misiuni guvernamentale, la un proiect de suflet care avea sa se cheme Educatia juridica in scoli.
  • Calatoriile lui Gulliver. Gulliver's Travels
    34.90 LEI
    Calatoriile lui Gulliver. Gulliver's Travels - Editie prescurtata Intr-un stil narativ direct si lipsit de ornamentatii inutile, Jonathan Swift descrie, in Calatoriile lui Guliver, patru calatorii remarcabile ale unui chirurg pasionat de navigatie. Marturisind ca si-a propus mai degraba "sa socheze lumea decat sa o distreze", autorul infatiseaza omul cu o ironie nestapanita, zugravindu-l ca pe o fiinta ridicola, in cel mai bun caz, desi de cele mai multe ori inferioara creaturilor din lumea animala.
  • Anda Calugareanu, un inger nedreptatit
    34.90 LEI
    Anda Calugareanu a fost un personaj chinuit, distrus de boala, de problemele in casnicia cu Dan Tufaru (un mare seducator care a parasit-o pentru Vasilica Tastaman) si de handicapul copilului ei. Tatal ei ar fi vrut-o balerina, dar, respinsa de noua ori la IATC(!), devine o celebritate a muzicii si televiziunii, fara a avea studii de specialitate.
  • Iliada. Repovestire de Rodica Chiriacescu
    39.00 LEI
    Iliada, nepieritoarea epopee a lui Homer, relateaza razboiul si asediul instituit de greci impotriva cetatii Troiei. O mare contributie in derularea evenimentelor o au zeii, care intervin in treburile oamenilor Aici "marul discordiei", va provoca cearta celor trei zeite - Hera, Atena si Afrodita. Alegerea Afroditei de catre Paris, fiul lui Priam, regele Troiei, va declansa razboiul impotriva cetatii, caci rasplata fagaduita, Elena, "cea mai frumoasa dintre pamantence", pe care Paris o rapeste, era deja sotia lui Menelau, regele Spartei, iar razbunarea grecilor va fi crunta.
  • Basarabia. Drepturi nationale si istorice
    39.00 LEI
    Aparitia cartii Basarabia. Drepturi nationale si istorice, scrisa de Gheorghe Bratianu, tradusa din limba franceza prin stradania Editurii Meteor, reprezinta un act de cultura. Conform opiniei autorului, analiza spinoasei teme nu este completa, dar problemele esentiale sunt puse cu o acuratete demna de un maestru. Dupa cum a fost acest erudit de spita nobila, numit Gheorghe I. Bratianu.
  • Curajosul Karl. Cameleonul si culorile lui
    29.00 LEI
    Karl s-a saturat - trebuie sa se ascunda tot timpul! Si-ar dori sa fie si el infricosator ca un sarpe sau admirat ca un fluture. Apoi intr-o zi, cand cateva fiare infometate se pregatesc sa atace niste lemuri, soseste clipa cea mare a lui Karl, intrucat cameleonii pot face mai mult decat sa se ascunda. Oare Karl poate sa-si invinga teama si sa salveze lemurii?
  • Ricki, micul salvator
    29.00 LEI
    Ricki, micul pui de caracatita, nu are niciun prieten deoarece, de fiecare data cand intalneste pe cineva, el se sperie. Iar atunci cand se sperie imprastie in jur un nor de cerneala. Atunci celelalte animale marine fug ingrozite de el. Intr-o zi, cand o mica sardina ramane blocata intr-o sticla, pentru Ricki soseste clipa cea mare: oare poate acesta sa treaca peste timiditatea lui si sa o salveze?
  • Ce ne invata. Frumoasa adormita
    18.00 LEI
    Dragi cititori, mici si mari, Bine ati venit in universul magic al povestilor clasice! Va invitam sa le descoperiti magia si lectiile nemuritoare si sa va bucurati de ilustratiile pline de inspiratie. Cartile interactive din seria Ce ne invata va pun pe ganduri, va stimuleaza imaginatia si va readuc in atentie valorile care conteaza cu adevarat.
  • Ce ne invata. Cartea junglei
    18.00 LEI
    Dragi cititori, mici si mari, Bine ati venit in universul magic al povestilor clasice! Va invitam sa le descoperiti magia si lectiile nemuritoare si sa va bucurati de ilustratiile pline de inspiratie. Cartile interactive din seria Ce ne invata va pun pe ganduri, va stimuleaza imaginatia si va readuc in atentie valorile care conteaza cu adevarat.
  • Cum sa gandesti ca Albert Einstein
    38.00 LEI
    Patrunde in mintea celui mai cunoscut savant din lume! Afla cum a privit Albert Einstein lumea si cum a revolutionat peisajul stiintific pentru totdeauna. Descopera in cartea Cum sa gandesti ca Albert Einstein drumul care l-a adus pana la cea mai faimoasa ecuatie din lume: E = mc². Aceasta carte inspirationala te invita sa explorezi abordarea unica a lui Einstein in rezolvarea marilor misterele ale lumii si sa urmaresti ideile si influentele care l-au modelat, astfel incat sa-i adopti in propria viata metodele si practicile care l-au consacrat.
  • Cum sa gandesti ca Winston Churchill
    38.00 LEI
    Gandeste la scara mare in stilul celui mai pretuit politician din toate timpurile! Winston Churchill, una dintre cele mai marete si mai cunoscute figuri ale istoriei moderne, si-a condus tara prin cea mai intunecata perioada a sa, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In acelasi timp, a fost unul dintre artizanii victoriei finale, dar si ai masurilor adoptate dupa aceea pentru a stabiliza lumea si a construi o pace mondiala durabila. Reflectiile lui despre tirani precum Hitler si Stalin sunt de o actualitate impresionanta in contextul dictaturilor de azi, dovedind ca el a avut intuitii remarcabile privitoare la viitorul omenirii.
  • 20 de minute pentru tine
    42.00 LEI
    Combina yoga, Pilates si meditatia ca sa invingi stresul si sa-ti stimulezi energia! Stres, oboseala, depresie, dureri articulare sau musculare... Este timpul sa le spunem "Stop!" neplacerilor vietii si sa integram noi obiceiuri pentru starea de bine! In aceasta carte inspirata din Metoda 28JPS vei descoperi cum sa pui in practica, in doar 20 de minute pe zi, un program pentru starea de bine care combina Yoga, Pilates si meditatie pentru a te ajuta sa-ti recapeti tonusul de durata, vitalitatea, increderea in sine si linistea mintii si a sufletului.
  • Cum gandesti de fapt
    38.00 LEI
    Devino expert in arta de a gandi eficient! Renumita psihologa dr. Nicky Hayes exploreaza in fascinanta carte Cum gandesti de fapt modalitatile ingenioase si uneori ineficiente prin care mintea noastra proceseaza lumea. Cunoasterea modului in care gandim este fundamentala pentru a intelege de ce suntem cine suntem si de ce facem ceea ce facem. Ceea ce ni se intampla in minte cand procesam informatii (gandirea, stocarea sau accesarea unei amintiri, concentrarea atentiei, procesarea limbajului, creativitatea, rezolvarea problemelor, invatarea etc.) dicteaza ce ne motiveaza si ce ne descurajeaza, modul in care interactionam cu ceilalti si deciziile pe care le luam in fiecare zi.
  • Secretele inteligentei erotice
    35.00 LEI
    Secretele inteligentei erotice. 12 ritualuri pentru regasirea sexualitatii si fericire in cuplu Ghidul Larousse pentru sexualitate sanatoasa! Desi suntem bombardati cu numeroase sfaturi si adevarate manuale menite sa ne faca din ce in ce mai "eficienti" in asternuturi, majoritatea cuplurilor raman nemultumite. Ce s-ar intampla daca ne-am elibera de exigenta performantei in pat si ne-am bucura pur si simplu de a ne reconecta cu noi insine si cu partenerul? Extazul erotic nu trebuie sa constea doar in cele cateva secunde de placere intensa, asa cum demonstreaza fara inhibitii Florentine d’Aulnois-Wang in revolutionara sa carte Secretele inteligentei erotice.
  • Străini
    34.00 LEI

    Distins cu Premiul Yamamoto Shūgorō în anul 1988, romanul Străini stă la baza a două ecranizări: prima, The Discarnates, în 1988, regia Obayashi Nobuhiko, iar cea de-a doua, All of Us Strangers, în 2023, regia Andrew Haigh, cu Andrew Scott, Paul Mescal, Claire Foy și Jamie Bell.

    Într-o metropolă devenită un sufocant labirint de trupuri și povești, Hideo Harada, scenarist de succes, se hotărăște să facă o plimbare pe străzile cartierului copilăriei sale, în Asakusa, la Tōkyō. Într-o sală de spectacole, întâlnește un bărbat care pare a fi dublul perfect al tatălui său, mort în urmă cu treizeci de ani într-un teribil accident. Din acest punct al romanului, supranaturalul urban preia comanda cu o dezinvoltură tipică literaturii japoneze: în loc să descindă solemn ca două apariții cețoase, părinții morți ai lui Hideo urmăresc meciuri de baseball și se entuziasmează la jocuri de cărți; în loc de voci guturale și scârțâit de podele, se aude huruitul neîncetat al traficului din marele oraș. Cei doi nu pot fi decât o crudă halucinație. Deși începe să sufere de o misterioasă boală ale cărei semne le sunt limpezi doar celorlalți, iar iubita lui îl imploră să se rupă din mrejele acestei fascinații morbide, Hideo nu-și poate înfrâna dorința de a le sta alături părinților săi din altă lume.

    „O carte lucidă și plină de spirit despre irealitatea imediată, care te urmărește mult timp după ce ai dat ultima pagină.“ — David Mitchell

    „Un roman hipnotic, plin de suspans, semnat de unul dintre cei mai buni scriitori japonezi contemporani.“ — Bret Easton Ellis

    „O poveste sobră și emoționantă, de o uluitoare profunzime psihologică.“ — Daily Telegraph 

  • In lume, dar nu parte din ea
    35.00 LEI
    In lume, dar nu parte din ea. Transformarea experientei cotidiene intr-un drum spiritual Profesorul spiritual Dr. David R. Hawkins ofera cititorilor sfaturi practice pentru a ajunge la stari avansate de constiinta in viata lor de zi cu zi, astfel incat sa se poata bucura de a fi in lume, dar nu parte din ea.
  • Limbajul vanzarilor
    60.00 LEI
    Te-ai intrebat vreodata de ce iti e mai usor sa vorbesti cu unii oamenii decat cu altii? E simplu - folositi acelasi limbaj! Asta nu inseamna neaparat ca vorbiti limba engleza sau aveti un dialect asemanator. Inseamna ca te conectezi cu ei la un anumit nivel. In vanzari, sa creezi relatii bazate pe incredere inseamna sa intelegi oamenii care sunt altfel decat tine si sa fii suficient de flexibil in ceea ce priveste abilitatile tale de comunicare ca sa empatizezi cu ei. Asta este o abilitate care se invata! Permite-le ve­teranilor profesionisti in vanzari Tom Hopkins si Andy Eilers sa te invete nuantele modului in care sa comunici eficient si cu tarie.
  • Pendulul magic pe intelesul tuturor
    50.00 LEI
    Cea mai simpla forma de magie si divinatie. Este greu de crezut ca ceva atat de simplu precum o greutate atasata de un fir poate sa creeze magie. Un pendul este un instrument puternic si, in acelasi timp, suficient de mic pentru a putea fi purtat oriunde si folosit oricand. Cu doar cateva minute de practica, oricine poate incepe sa il foloseasca.
  • Armonizarea biocampului uman
    75.00 LEI
    • Castigatoare a Premiului Nautilus Silver, 2015. Cartea Armonizarea biocampului uman ofera o harta precisa a biocampului energetic care inconjoara corpul, aratand unde sunt pastrate emotii specifice, amintiri, trauma si durere; detalii despre localizarea traumei inmagazinate in bio!camp cu ajutorul unui diapazon si eliminarea ei.
  • Tratat de interventii parentale validate stiintific
    65.00 LEI

    „Cartea de față este primul tratat de intervenții parentale validate științific dedicat sistematizării cunoașterii științifice din acest domeniu de către experți recunoscuți, din cadrul marilor centre universitare din România, cu scopul de a-i ajuta pe specialiștii care doresc să ofere sprijin parental. Volumul își propune astfel să ofere ghidaj și trimiteri către protocoale de intervenție actuale și inovative, care pot să dezvolte eficient abilități parentale relevante pentru sănătatea mintală a copiilor.
    Un alt deziderat al volumului este de a elimina divergențele și a face lumină asupra rolului validării științifice în selecția unor intervenții specifice de parenting.
    În scopul facilitării lecturii, fiecare dintre capitolele cuprinse în volum are o structură unitară din punctul de vedere al formatului. Conținutul capitolelor îmbină de fiecare dată componentele teoretice cu cele practice, trecându-le printr-un filtru științific și incluzând referiri la protocoale validate științific relevante pentru tematica abordată, precum și la procedurile și metodologiile de implementare ale acestora. Cum ocupația de educator parental a fost introdusă recent în România, iar practicienii din acest domeniu pot veni din domenii conexe psihologiei, sperăm ca acest volum să reprezinte o resursă valoroasă care să ghideze practicile legate de intervențiile parentale.” (Oana David, Daniel David)

     

    Rolul parentingului în dezvoltarea armonioasă a copiilor • Factori parentali implicați în psihopatologia copiilor • Consiliere și coaching parental • Intervenții parentale bazate pe tehnologie • Programe parentale validate științific pentru tratamentul tulburării cu deficit de atenție/hiperactivitate la copii • Programe parentale validate științific pentru părinții adolescenților

  • Conjuraţia M.O.B.IL.
    39.95 LEI

    Trei colegi de școală și prieteni buni iau o hotărâre grea: s-o lase mai moale cu telefoanele. Simt că ceva nu-i în regulă cu ele, că prea li se amestecă în viaţă. Treaba pare serioasă, de aceea se face sub jurământ. Dar jurământul este anulat în timpul unui cutremur. Apoi, hotărârea li se taie ca maioneza. Urmează vacanţa de vară, risipindu-i prin ţară sau în afara ei. La începerea anului școlar, Diriga îi duce în excursia promisă de mult. Iar acolo se întâmplă ceva care le schimbă puţin perspectiva faţă de mobil. Între acești muschetari se amestecă o prinţesă conștiincioasă, o cititoare înverșunată. Și cu toţii vor ajunge la unchiul ei, ca la un oracol din Antichitate. Ca să afle ce și cum trebuie făcut mai bine în lume.

  • Anton Pann. Până când nu te iubeam
    39.95 LEI

    „Îi plăceau supele, drese cu caşcaval tăiat mărunt, primit de la Braşov, de la Popazu, câte-o roată întreagă, alăturea de o lădiţă cu cincizeci de sticle de borviz. Şi vă dau cuvântul că nu l-am văzut bându-şi ocaua zilnică altfel decât aşa, înjumătăţită cu apă, şpriţer, cum se zice acum. Îşi turna la friptură, pe care-o voia bine rumenită, şi nu o dată s-a amestecat printre slugi, la bucătărie, dându-le la o parte dacă i se părea că au întors-o prea repede sau nu i-au zdrobit de-ajuns de mult piper deasupra. Îl întindea cu degetele în lungul cărnii fără să se uite măcar, căci ştia şi singur unde-i mai fraged muşchiul de berbec şi unde-i trebuie-nteţit gustul, picura ulei spălat cu vin alb şi-l apuca iarăşi în palme, domolindu-l. Nu încetam să mă minunez de îndemânarea lui şi cred că-i plăcea şi lui să fie văzut aşa, în toiul trebii, căci începea să îngâne un fel de cântec de leagăn, ceva de demult şi de altundeva, niciodată nu mi-am dat seama, şi din când în când trăgea cu ochiul spre mine şi-mi zicea «pe-aici nu se prea ştie socoteala îmbucăturii sănătoase, mai mult ştevie pe grătar», iar eu, nedus în lume, mă amuzam, căci mi se părea că-i numai o vorbă dintr-ale domnului Pann.”

  • Râsul dracului
    44.95 LEI

    Dictatura este un sistem în care simplii cetățeni trăiesc într-o condiție a ființei apropiată de animal. Sunt conduși de un mascul (sau o femelă) Alfa, aflat în vârful unei ierarhii de neclintit, în fața căreia nu crâcnesc. Se hrănesc cu ce le scuipă printre dinți fiarele dominante. Luptă pentru supraviețuire, fiecare pentru el sau familia sa. Condiția pentru a rezista este să nu gândească rațional, să-și reducă existența la instincte, frică, foame, sex. Să nu fie luați la ochi, să devină invizibili pentru fiarele dominante. Sau să devină una dintre ele. Să nu existe. În Dictatură, ca să reziști, cel mai bine e să nu exiști. Expresia „Lupta pentru existență” are sensuri diferite în Dictatură și Democrație. În Dictatură înseamnă lupta pentru a viețui, în Democrație înseamnă lupta pentru a exista.

  • Cuptoare si gratare pentru gradina
    16.00 LEI
    De la constructii simple, unele dintre ele chiar transportabile, la gratare cu personalitate, adevarate recorduri de creativitate-toate ne pot strajui in mod placut casa cu conditia de a accepta ca ne sunt chiar necesare.
  • Un câine la masa mea
    49.95 LEI

    Sophie şi Grieg, o scriitoare şi partenerul ei avid de lectură, trăiesc în adâncul unei păduri din munţii Vosgi, într-un loc cunoscut sub numele de Bois-Bannis. În timp ce ea merge uneori în oraş pentru întâlniri la librărie şi lansări de carte, el doarme ziua şi citeşte noaptea, locuind în lecturile sale. Au crescut împreună, se iubesc şi îmbătrânesc împreună, observând propriul declin şi pe cel al unei lumi în care ce-i mai rău poate să vină dintr-o clipă în alta – o rutină tristă însufleţită de apariţia neaşteptată a unei căţeluşe care-i molipseşte cu bucuria ei. Un câine la masa mea este atât un roman despre dezastrul ce ameninţă planeta, cât şi unul despre frumuseţea ei uluitoare. Este o reflecţie asupra feminităţii, bătrâneţii şi dezastrului ecologic, o împletire plină de bucurie expansivă între uman, animal şi vegetal.

  • Jocul de-a statuia
    29.95 LEI

    „Pe deasupra marginii răsfrânte a gulerului, ea privea dincolo de tot și de toate, cu ochii ei cenușii de pe fața împietrită. Ceea ce va fi văzut părea înfricoșător, dacă nu chiar îngrozitor, terifiant. Nimic nu o irita, nici turiștii veniți de prin toate părțile care o fotografiau, nici oamenii tineri pe role sau pe skateboarduri care se învârteau în jurul ei, la o distanță respectuoasă, dar și provocator de agresiv. Un grup de japonezi și japoneze s‑a înclinat în mai multe rânduri în fața celei împietrite, pentru ca apoi întregul grup să se fotografieze cu ea.” (Günter Grass)

Filter by

Categorie

Voce audiobook

Format eBook

Preț

Editura