Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 61-90 din 41824

  • Tarina
    Preț special 44.99 LEI Preț standard 59.99 LEI
    Sankt Petersburg, 1725. Petru cel Mare este pe moarte, în minunatul său Palat de Iarnă. Slăbiciunea și trădarea unicului fiu l-au determinat la fapte de o cruzime îngrozitoare, iar imperiul a fost lăsat fără moștenitor. Rusia riscă să alunece în haos. Dar, ca să acopere vidul de putere, intervine femeia care i-a fost alături zeci de ani – cea de-a doua soție, Ecaterina Alexeevna, la fel de ambițioasă, de lipsită de scrupule și de pasională ca Petru însuși.
  • Meditatii
    Preț special 37.50 LEI Preț standard 49.99 LEI
    De-a lungul istoriei, puține cărți au reușit să schimbe cu adevărat modul în care ne vedem pe noi înșine, dar și lumea în care trăim. Puține au atins o înțelepciune capabilă să transcendă timpul. Scrisă în secolul al II-lea d.Hr., în timpul campaniilor militare, această colecție de texte, în esență, un jurnal personal, oferă o privire profundă în mintea unui lider puternic, dar, mai important, a unui om aflat într-o încercare constantă de a deveni mai bun și de a se înțelege pe sine. Cele douăsprezece cărți ce formează acest volum, scrise în original în greacă veche, sunt mai degrabă un exercițiu personal de reflecție și de autocunoaștere, fără a fi gândite spre publicare. Totuși, ele au supraviețuit și au devenit un text influent în filosofia occidentală, explorând teme precum virtute, destin, efemeritatea vieții, responsabilitate, împăcare cu sinele și autocontrol.
  • 101 povesti minunate
    39.90 LEI

    Aceasta carte contine povesti alese, potrivite pentru copii. Fiecare poveste are o ilustratie atractiva care face citirea interesanta pentru cei mici.

    Va invitam sa va bucurati alaturi de ei de o lectura placuta, dezvoltandu-le abilitatile de citire si exprimare.

    Ilustratii color.

  • Istoria Lumii in 100 de Momente
    Preț special 44.99 LEI Preț standard 59.99 LEI
    De la dominația lui Genghis Han până la primii pași ai lui Armstrong pe Lună, de la Shiva și cel mai vechi cult din lume până la Martin Luther King jr. și al său vis, de la est la vest, de la nord la sud, descoperă cele 100 de momente-cheie care au definit omenirea și au modelat lumea noastră pentru totdeauna. În noua sa carte ambițioasă, Neil Oliver, jurnalist de formație arheolog, ne conduce printr-un tur cuprinzător al lumii, pe parcursul a mii de ani, oferindu-ne perspectiva de care avem nevoie pentru a obține o înțelegere unică și neprețuită a modului în care piesele istoriei umane se îmbină asemenea unui puzzle. Printre aceste 100 de episoade, cititorii vor redescoperi momente celebre – de la apariția tiparului până la nașterea internetului –, dar și surprize – povești inedite și de neuitat care ne vor schimba modul în care privim lumea.
  • Primele numere
    12.90 LEI
    Cartea de fata este una distractiva pentru copiii care doresc sa exploreze lucrurile din jur. Ilustratiile ii vor captiva si ii vor ajuta sa cunoasca mai bine realitatea din preajma lor.
  • Primele forme
    12.90 LEI
    Cartea de fata este una distractiva pentru copiii care doresc sa exploreze lucrurile din jur. Ilustratiile ii vor captiva si ii vor ajuta sa cunoasca mai bine realitatea din preajma lor.
  • Razbunarea geografiei
    Preț special 44.99 LEI Preț standard 59.99 LEI
    Pentru a înțelege evenimentele actuale – conflicte religioase, războaie, instabilitate politică – e de ajuns să aruncăm o privire asupra hărții, spune Robert D. Kaplan. Autorul readuce la viață teoriile unor cunoscuți geopoliticieni, susținând că harta este cea care oferă primele indicii pentru a discerne o logică istorică legată de ce va urma și aplicând în mod strălucit aceste idei la crizele din Europa, Rusia, China, subcontinentul indian, Turcia, Iran și Orientul Mijlociu arab.
  • Secretele creierului uman
    Preț special 37.50 LEI Preț standard 49.99 LEI
    Suntem proprietarii celei mai incredibile mașinării din lume – creierul. Datorită lui putem să admirăm apusul, să învățăm să vorbim, să recunoaștem un prieten, să fugim de pericol. Având în vedere totalitatea funcțiilor pe care le îndeplinește, creierul este comprimat într-un spațiu foarte mic. Cântărește circa 3% din greutatea corpului (1 380 de grame), dar consumă 17% din totalul de energie al organismului.
  • Biblia pierduta #2 (roman grafic)
    Preț special 97.49 LEI Preț standard 129.99 LEI
    „Biblia pierdută e un roman grafic incredibil, care combină într-o manieră originală suspansul, atmosfera gotică, estetica filmului noir și recursul la istorie, într-o orgie vizuală fără precedent. Imaginile care compun această reprezentare aproape cinematografică a hiperbestsellerului lui Igor Bergler sunt fiecare minuscule opere de artă uimitoare. Povestea, spectaculozitatea imaginilor – fie că vorbim de crime macabre sau de secvențe erotice – ne fac să credem că viciul n-a fost niciodată atât de virtuos. O carte de colecție care nu poate lipsi din biblioteca nici unui cititor din secolul XXI.“ Milo Temesvar
  • O viaţă ce merită trăită. Calea către cele mai importante lucruri
    65.00 LEI
    Ce face ca o viață să fie bună? – o întrebare inerentă condiției umane, adresată de oameni din generații, profesii și clase sociale diverse și de către toate școlile de filosofie și teologie. Aceasta este întrebarea cu care ne confruntăm toți, în timp ce încercăm să ne dăm seama cum trebuie să trăim ca să înțelegem sensul și scopul adevărat al vieții.

    Miroslav Volf, Matthew Croasmun și Ryan McAnnally-Linz predau cel mai apreciat curs din programul de științe umaniste al Universității Yale: Life Worth Living. Pornind de la acest curs, cartea de față ne îndeamnă, însoțindu-ne pas cu pas cu sfaturi practice, să explorăm ce înseamnă să trăiești o viață plină. Bazându-se pe o selecție bogată de texte religioase, filosofice și seculare, O viață ce merită trăită oferă cititorilor puncte de plecare, hărți rutiere și reflecții, pentru ca fiecare să conștientizeze care sunt aspectele în care viața proprie are sens și unde este necesar ca lucrurile să se schimbe. Reflecția asupra vieții, așa cum susțin profesorii de la Yale Miroslav Volf, Matthew Croasmun și Ryan McAnnally-Linz, se află în centrul unei crize cu care se confruntă cultura occidentală, o criză care, arată ei, poate fi ameliorată dacă fiecare întreprinde propria căutare a sensului.
    Inspirat din marile religii ale lumii și din figuri seculare impresionant de veridice și curajoase, O viață ce merită trăită este un ghid pentru cea mai presantă întrebare a vieții, cea care ne preocupă pe toți: Cum să trăim?

    O viață ce merită trăită este (...) un compendiu de înțelepciune, punctat de întrebări de mare anvergură, singura carte de care ai nevoie pentru a-ți găsi drumul de la locul în care te fli până acolo unde ești chemat să fii." – Kelly Corrigan, autoare de bestsellere NYT, gazda emisiunilor Kelly Corrigan Wonders și Tell Me More de la PBS
  • Primele culori
    12.90 LEI
    Cartea de fata este una distractiva pentru copiii care doresc sa exploreze lucrurile din jur. Ilustratiile ii vor captiva si ii vor ajuta sa cunoasca mai bine realitatea din preajma lor.
  • Primele cuvinte. Vehicule
    15.00 LEI
    Cu imagini viu colorate, pagini cartonate si informatii interesante, cartea Primele cuvinte. Vehicule ii va captiva pe cei mici.
     
    Micutii se vor distra rasfoind carticica, vor invata cuvinte noi si isi vor imbogati cunostintele referitoare la lumea din jurul lor.
     
    Ilustratii color.
  • Setea
    69.00 LEI
    Pe străzi a mai apărut un ucigaș și e DEOSEBIT DE FEROCE.
    Prima victimă este o dependentă de Tinder. Singurul indiciu clar – fragmente de rugină și vopsea în rănile ei – lasă echipa de investigație nedumerită. Două zile mai târziu, are loc o a doua crimă: o femeie de aceeași vârstă, tot utilizatoare Tinder, găsită într-o postură ciudat de asemănătoare.
    Șeful poliției știe că există un singur om care ar putea rezolva acest caz. Dar Harry Hole nu mai este în poliție. I-a promis femeii iubite și și-a promis sieși că nu se va întoarce niciodată: nu după ultimul său caz, care i-a pus într-un real pericol pe cei apropiați lui.
    Dar în aceste crime îi atrag atenția detalii pe care anchetatorii le-au omis. Pentru Harry, este ca și cum ar auzi „vocea unui bărbat de care încearcă să nu-și mai amintească". Acum, în ciuda promisiunilor sale, în ciuda a tot ceea ce riscă, Harry se aruncă înapoi în vânătoarea unei umbre care îl bântuie – monstrul care i-a scăpat.
  • Primele cuvinte. Pui de animale
    15.00 LEI
    Cu imagini viu colorate, pagini cartonate si informatii interesante, cartea Primele cuvinte. Pui de animale ii va captiva pe cei mici.
     
    Micutii se vor distra rasfoind carticica, vor invata cuvinte noi si isi vor imbogati cunostintele referitoare la lumea din jurul lor.
     
    Ilustratii color.
  • Când vin străinii
    49.00 LEI
    Iuno trăiește, din copilărie, în izolare totală, în adâncul pădurilor din Țara de Nord, pe o insuliță, împreună cu părinții și fratele ei, Boy.
    Își petrec timpul pescuind, făcând plăcinte și jucând duminica jocuri de societate. Dar trăiesc într-o frică permanentă. Fiindcă pe celălalt mal pândește pericolul: Străinii sunt pe urmele lor. Vor să se răzbune pentru ceva ce, chipurile, le făcuse odinioară tatăl. Și nu vor să-l ucidă doar pe el. Străinii vor să nimicească întreaga familie. Dar tata a săpat un adăpost secret. Acolo se pot simți în siguranță. Deocamdată…
    Rareori s-a insinuat răul într-un mod atât de perfid idilic ca în acest roman de debut: un thriller grandios, emoționant.

    "Leon Menger reușește să dea totul, punând în scenă o piesă captivantă pe o insulă." – Wiener Journal
     
    „Scriu povești care merg la inimă. Până când o fac să stea în loc." – Ivar Leon Menger

    "Un roman de debut genial, salutat în egală măsură de critici și de cititori." – Kronberger Bote

    "Autorul știe cum să construiască tensiunea și să ajungă la punctul culminant." – Ego Trip

    "Menger a reușit să scrie o carte cu ritm alert și un suspans bine construit, cu răsturnări de situație rapide și un limbaj clar și simplu." – Passauer Neue Presse

    IVAR LEON MENGER, născut în 1973 la Darmstadt, este autorul și regizorul mai multor serii de teatru radiofonic. „Monster 1983" și „Ghostbox" se numără printre producțiile cele mai de succes din Germania. În calitate de copywriter și graphic designer și-a descoperit curând dragostea pentru film, care-i caracterizează toate poveștile. Când vin Străinii este romanul lui de debut și a fost urmat de Angst (2023).
  • Albinuta invata sa numere
    14.90 LEI
    Cu imagini viu colorate, pagini cartonate si o poveste amuzanta, cartea Albinuta invata sa numere ii va captiva pe cei mici.
     
    Micutii se vor distra alaturi de Albinuta si prietenii sai, vor invata sa numere si isi vor imbogati cunostintele referitoare la lumea din jurul lor.
     
    Ilustratii color.
  • Albinuta invata culorile
    14.90 LEI

    Cu imagini viu colorate, pagini cartonate si o poveste amuzanta, cartea Albinuta invata culorile ii va captiva pe cei mici.

    Micutii se vor distra alaturi de Albinuta si prietenii sai, vor invata culorile si isi vor imbogati cunostintele referitoare la lumea din jurul lor.

    Ilustratii color.

  • Ce-ar fi fost dacă... Eliberarea de regrete
    59.00 LEI

    Cu toții ne trezim uneori că suntem năpădiți de regrete și păreri de rău. Iar de aici nu mai e decât un pas până la autoculpabilizare, dezamăgire și ruminații despre șansele ratate, despre "ce-ar fi fost dacă...". Inspirată de experiența terapeutică și de cercetările de psihologie cognitivă, cartea de față ne ajută să depășim blocajele cauzate de regrete și resemnare și să luăm decizii responsabile, realiste și transformatoare.

    „Regretul ne poate învinge sau poate fi o trambulină către sporirea curajului, înțelepciunii și a acceptării de sine. În această carte, unul dintre terapeuții cognitivi de frunte ne ghidează cu abilitate, ajutându-ne să ne împăcăm cu impedimentele și dezamăgirile vieții." – Paul Gilbert, dr. în psihologie, autorul cărții Compasiunea și mintea umană

    "Deși multe persoane consideră regretul o experiență exclusiv negativă, acesta a evoluat pentru a ne ajuta să ne adaptăm la anumite circumstanțe. Regretul ne permite să învățăm din greșeli, să anticipăm erorile înainte de a trece la acțiune și să ne exprimăm părerile de rău pentru a vindeca fisurile din relațiile noastre". – Robert L. Leahy

    Robert L. Leahy, psihoterapeut și profesor universitar, este directorul Institutului American de Terapie Cognitivă din New York, fiind autorul a 29 de cărți academice și de popularizare.

  • Hanns si Rudolf. Evreul german si capturarea comandantului de la Auschwitz
    47.00 LEI
    O naratiune aparent scrisa dupa tiparul romanului politist, dar a carei tensiune creste fara a se epuiza. In acest volum, documentat istoric, deznodamantul este cunoscut si mai putin important. Victimele se stiu deja de aproape 80 de ani, responsabili si faptasi se dezvaluie rand pe rand. Scopul povestirii este de a ne oferi un raspuns la o intrebare grea: Cum a fost posibil Holocaustul? Care este unul din posibilele portrete psihosociologice ale omului fara umanitate, vinovat pentru masacrul a milioane de evrei in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial? Thomas Harding creioneaza raspunsul pe care tu, cititorule, trebuie sa-l finalizezi. - Alexandru Florian, Institutul Elie Wiesel
  • Noi, carnivorii
    49.00 LEI
    La abatorul local, Marcos este un foarte eficient manager-adjunct în branșa sacrificării oamenilor – deși nimeni nu le mai spune așa. Soția l-a părăsit, tatăl piere în ghearele demenței, iar el depune eforturi supraomenești să nu se gândească la felul în care-și câștigă existența. După ce animalele, infectate de un virus otrăvitor, au fost omorâte, și după o perioadă de Tranziție plină de ipocrizie, consumul de carne umană — „carne specială" — a devenit legal. Într-o zi, Marcos primește în dar un exemplar de „calitate superioară", pe care, în ciuda interdicțiilor, îl tratează ca pe o ființă umană. De aici și până la a-și pune întrebarea dacă nu cumva am renunțat la umanitate în schimbul proteinei animale nu mai e decât un pas.
  • Fiul Hamasului
    45.00 LEI
    Această carte este povestea de viață uluitoare a unui membru Hamas, Mosab Hassan Yousef, care și-a petrecut copilăria dorind să devină un luptător Hamas. A fost arestat de israelieni de mai multe ori și, îndoindu-se de religia islamică și Hamas deopotrivă, a renunțat la activismul în favoarea acestei organizații și a riscat totul pentru a da în vileag secrete bine păzite și a arăta lumii o cale spre pace.
  • Agutoki. Impresii de călătorie în Papua Noua Guinee
    49.00 LEI
    „Agutoki este deopotrivă povestea unei deveniri şi a unei permanenţe. Devenirea cu aer de destin a unei fetiţe mirate şi curioase, prietenă cu melcii şi lăcustele, într-un etolog respectat şi preţuit şi, totodată, permanenţa unei minunări curioase şi biofile în faţa arhitecturii baroce a existenţei. Ceea ce nu dispare de-a lungul sinuosului şi fermecătorului drum de la melcul Nenumitu` la catedra universitară – via Papua Noua Guinee, desigur – este insaţiabila dorinţă de a şti şi de a fi parte din cutremurătoarea complexitate a existenţei. De aici vine hotărârea, puterea de a înfrunta prejudecăţile şi obstacolele de orice fel, de aici vin perseverenţa şi curajul. Cartea de faţă este o mică bijuterie prin caracterul ei genuin şi tandru, un manifest pentru a urma calea pasiunii într-o lume tot mai obtuză, mai nişată şi mai superficială şi, nu în ultimul rând, într-o lume chestionată în chiar temeiul ei ontologic de emergenţa mediilor virtuale. Din toate aceste motive, salut în cartea doamnei Carmen Strungaru o apariţie excepţională, prima contribuţie, din câte ştiu, a unui etolog român la sfera literaturii hibride care adună în acelaşi loc, cu talent, emoţie şi graţie, biografia, biofilia şi biologia. Un volum încântător care poate seduce deopotrivă copilul care descoperă primii melci şi bunicii care îi vor privi pesemne cu mai multă îngăduinţă." (Doru Căstăian)
  • Şi fusesem izgonit din Rai
    39.00 LEI
    Cartea de față îmbracă forma unui (aparent) jurnal, a unei suite de consemnări cu caracter personal, fapte, istorisiri auzite de la alții, impresii de lectură. Este un fel de O mie si una de nopți — varianta dezvrăjită, plasată într-un registru fluid care împletește tonul oniric cu relatarea cotidiană: ineditul survine din povești de o concretețe descriptivă. Istorisiri ale unor oameni obișnuiți se împletesc cu povești ale unor oameni mai puțin obișnuiți, pentru că, pe de-o parte, viața este ea însăși o narațiune — uneori banală, alteori extraordinară —, pe de altă parte, suntem ființe făcute să trăiască din vorbe, să se lupte pentru a se face ascultate. Suntem ceea ce vorbim, murim încet-încet din cauza a ceea ce nu putem rosti. Toate astea sunt (sur)prinse aici într-un fel în care excepționalul devine firesc, iar firescul apare drept ceea ce este: o excrescență pe care o putem „duce" doar pentru că avem capacitatea de a ignora. Cartea aceasta așază vorbele rebele în povești, adică exact acolo unde le este locul ca să capete sens.
  • Furtuna pe care am dezlănțuit-o
    55.00 LEI

    MALAYA BRITANICĂ,
    ANII 1930


    Cecily, o casnică veșnic nemulțumită, este sedusă de generalul japonez Fujiwara și de viitorul glorios promis de el: o Malaya „independentă", eliberată de sub stăpânirea britanică. Pe măsură ce se adâncește în rolul de spioană personală a generalului, Cecily schimbă fără să vrea destinul propriei țări, întâmpinând cu brațele deschise o formă distrugătoare de dictatură japoneză, în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial.

    MALAYA OCUPATĂ
    DE JAPONEZI, 1945


    Cecily și familia ei supraviețuiesc cu greu. Copiii săi, Jujube, Abel și Jasmin, sunt înconjurați de tot felul de
    amenințări și se bazează pe mama lor ca să rămână la adăpost de pericole. Însă Cecily nu le poate vorbi despre implicarea sa în război și nici nu știe cum să îi mai protejeze după instalarea noului regim. Oare poate Cecily să-și înfrunte trecutul pentru a-și salva copiii? Sau e deja prea târziu?

  • Empatie și sănătate mentală
    59.00 LEI
    Terapeuții află încă de la primele cursuri de formare că empatia este importantă în procesul terapeutic. Multe strategii și tehnici terapeutice, pentru a fi eficace, implică, într-un fel sau altul exprimarea înțelegerii empatice, iar empatia e importantă și pentru descoperirea momentului potrivit pentru aplicarea anumitor tehnici. Practicarea psihoterapiei îi confruntă însă pe terapeuți cu un proces mult mai complicat decât părea inițial. În volumul de față Arthur J. Clark prezintă detaliat trei modalități empatice de cunoaștere: subiectivă, obiectivă și interpersonală – prin care consilierii și terapeuții interacționează cu clienții lor. Fundamentându-se pe literatura amplă și voluminoasă asupra empatiei din ultimii o sută de ani, acest volum transcende conceptualizările tradiționale ale procesului empatic și aspiră la extinderea semnificativă a aplicațiilor sale în practica terapeutică. Numeroase exemple de dialog client-practician clarifică abilitățile bazate pe empatie ca reprezentând o sursă de înțelegere a modului în care clientul își resimte propria viață în contextul experiențelor sale. Arthur J. Clark este profesor emerit la St. Lawrence University, Canton, New York. Ca psiholog acreditat și practician din domeniul sănătății, are o amplă experiență în cadrul educațional și clinic. Publicațiile sale includ peste 50 de articole și capitole de cărți din domeniul sănătății mentale.
  • 24 de creatoare
    74.90 LEI
    „Perlele au întotdeauna dreptate. “ - Chanel Au sublimat femeia în maniera ei personală, au îndrăznit, au ignorat tabuurile și convențiile, au creat desăvârșirea, au inventat fashion businessul și au croit imperiul luxului. Povestea succesului lor reprezintă o palpitantă frescă de epocă, plină de geniu, pasiune și dispreț, de curaj, suferință, izbândă și trădare, într-o lume a contrastelor, unde au transformat moda în arta de a te afișa în toată splendoarea. Odată cu ele, savoir-ul a intrat în competiție cu frivolul, iar glamour-ul, cu seducția.   Jeanne Lanvin, Coco Chanel, Elsa Schiaparelli, Madame Grèss, Nina Ricci, Carven, Donatella Versace, Sonia Rykiel, Laura Ashley, Chantal Thomass, Vivienne Westwood, Diane von Fürstenberg, Stella McCartney, Helena Rubinstein, Elizabeth Arden, Estée Lauder, surorile Carita, Hélène Rochas, Annick Goutal, Gloria Vanderbilt, Lolita Lempicka, Jeanne Toussaint, Paloma Picasso, Victoire de Castellane….
  • Amurgul cetăților
    84.90 LEI

     De la Alexandru cel Mare la Hannibal, de la Nabucodonosor și Arhimede la lordul Byron și Dante, un arc peste mileniile cuceritorilor romani, bizantini, arabi și nomazi a căror măreție triumfă în șoaptă. Puterea și gloria efemeră a imperiilor, o carte strălucitoare, sofisticată și încântătoare: Tyr, Cartagina, Siracuza, Ravenna și Antiohia concurate doar de Roma, Constantinopol și Ierusalim.

     

    Un tărâm mitic, un țărm care a fost martorul celor mai grandioase civilizații ale lumii, de la zămislire până la pustiire, ce ascunde în străfunduri colbul civilizațiilor pierdute și nave pline de comori.

    O imensitate de apă ce a fost odată cheia puterii globale, un spațiu al traversării și al întâlnirii, de fapt centrul lumii pentru vasele încărcate din toate zările, și spre toate zările, cu mătăsuri, ceramică, alimente, meșteșuguri și oameni care purtau cu ei limbi, culturi, idei și, uneori, arme.

     

    De-a lungul acestor țărmuri străvechi au strălucit cele mai vechi cetăți din lume, din a căror grandoare nu a mai supraviețuit nimic, deoarece distanța de la măreție la anonimat este surprinzător de fragilă. Aceste orașe sunt adevărate palimpseste, cu straturi peste straturi de istorie, cultură și identitate, fiecare făcându-l de neînțeles pe cel de dinaintea lui, fără să excludă pâlpâiri apărute pe neașteptate la suprafață. 

  • Căutătorii Vulpii (seria Hoții din umbră, vol. II)
    59.00 LEI

    Regula numărul unu: stai departe de magie fiindcă s-ar putea să se întoarcă împotriva ta!

    Fanii poveștii pline de suspans din Copiii Vulpii vor afla cum continuă aventura lui Callan și a prietenilor lui după ce au furat Ochiul, cel mai puternic artefact din ținut.

    De data asta, cei cinci adolescenți se confruntă cu o situație mult mai gravă decât orice jaf periculos: o magie necunoscută și redutabilă și-a făcut loc în sufletul lui Lachlan și crește cu fiecare clipă. 

    Cal, Meriel, Coadă de Vulpe și Gareth, pornesc într-o nouă aventură contra cronometru: trebuie să găsească Colții Dragonului, două săbii gemene cu putere de viață și de moarte.

    Căutarea lor frenetică îi poartă în adâncul oceanului, pe o corabie scufundată cu mii de ani în urmă, și îi conduce apoi către cel mai ambițios și riscant jaf, în chiar subteranele Enclavei Vrăjitorilor. Miza este uriașă, iar trădarea cuiva apropiat îi ia pe nepregătite. Cine știe dacă vor reuși încă o dată să sfideze soarta?

  • Epoca întunecării
    55.00 LEI

    „Vreme îndelungată, istoria distrugerilor provocate de fanatismul creștinilor din primele veacuri a fost ocultată cu bună-știință. Catherine Nixey ne spune această poveste a nimicirii lumii clasice, într-o carte care a stârnit o furtună de polemici. Epoca întunecării ne poartă într-o călătorie de jur împrejurul Mediteranei, de la Roma la Alexandria și din deșerturile Siriei până la Atena, demontând o tradiție plină de stereotipuri și prejudecăți care îi prezintă pe creștini drept victime ale persecuțiilor păgâne. Mutilarea statuilor, arderea marilor biblioteci, dărâmarea Templului lui Serapis din Alexandria, distrugerea Palmyrei, uciderea cu sălbăticie a Hypatiei, actele de vandalism ale monahilor creștini, controlul totalitar asupra vieții private, interzicerea filozofiei, misoginia, intoleranța și ura față de ceilalți sunt ipostazele mai puțin cunoscute ale primelor secole de creștinism. Epoca întunecării scoate la iveală ce s-a pierdut odată cu victoria creștinismului. Este o carte cutremurătoare despre o epocă a distrugerii și disperării, în care Catherine Nixey îmbină cu pricepere și talent tonul serios al cercetătorului cu expresivitatea și cursivitatea jurnalistului. O carte cu adevărat provocatoare, care va pune într-o lumină nouă tot ce știm despre începuturile creștinismului.“ – The Times

    „Cu un curaj ieșit din comun, Catherine Nixey reușește să facă lumină în povestea tristă a intoleranței religioase.“ – The New York Times

    Fotografia de pe copertă: cap al Afroditei mutilat de creştini, Colecția de sculpturi, Muzeul Național de Arheologie din Atena

     

  • Nicio slujba nu-i usoara
    54.95 LEI
    Considerat o revelație în momentul publicării, romanul explorează, printre altele, traumele emoționale pe care le poate provoca munca indivizilor într-un sistem capitalist hiperconsumerist.Protagonista se duce la o agenție de ocupare a forței de muncă în căutarea unei slujbe care să o solicite cât mai puțin posibil. Este trimisă într-o clădire unde urmărește înregistrările cu camera ascunsă ale unui scriitor bănuit că tăinuiește mărfuri de contrabandă. Dar să ții sub observație pe cineva ore întregi fără să te ia somnul nu e treabă ușoară. În plus, ea începe să se întrebe cum de a ajuns în această situație.Pe măsură ce se mută de la o slujbă la alta, devine limpede că nu caută tocmai serviciul cel mai ușor, ci ceva mult mai important.
Filter by

Categorie

Voce audiobook

Format eBook

Preț

Editura