Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 736

Cumpără acum de la
  • Pisicile Razboinice (vol. 36). Viziunea din umbre. Furtuna Dezlantuita
    54.90 LEI
    Descopera seria Pisicile razboinice • Serie Bestseller New York Times Toate cele cinci clanuri traiesc acum langa lac - in sfarsit, profetia a fost indeplinita. Insa in locul armoniei mult dorite, in randul pisicilor razboinice se face simtit un nou pericol. Proaspat reintregit si intors pe teritoriul sau, Clanul Umbrelor devine tot mai puternic si, sub conducerea unui nou lider care poarta sumbrul nume de Stea de Tigru, ameninta sa distruga pacea dintre danuri. In tinuturile de langa lac se dezlantine o furtuna cumplita, care pune in pericol vietile tuturor -- sa fie, oare, mania Clanului Stelelor? Pisicile trebuie sa gaseasca o cale spre impacare, caci in joc este chiar supravietuirea lor.
  • Cină la Roma. Istoria lumii într-o singură masă
    52.90 LEI
    Epuizat din stoc

    O carte amuzantă, fascinantă și originală

    Andreas Viestad, un renumit critic de restaurante și un reputat specialist scandinav în gastronomie, ne serveşte, pagină cu pagină, un regal culinar şi istoric. O masă în Cetatea Eternă se transformă într-un pretext pentru a explora în tandem istoria omenirii și a bucătăriei antice, medievale și moderne. Cină la Roma nu li se adresează numai gurmanzilor; este lectura ideală pentru pofticioşii dornici să descopere atât gustul lumii în care trăim, cât şi savoarea trecutului.

    Textul de față împletește experiența unei cine la restaurantul La Carbonara din Roma cu toate lucrurile incredibile pe care, de fapt, orice masă a zilei ni le poate spune despre trecutul omenirii. În mod special într-un oraș cu o istorie atât de bogată, cum este capitala Romei, suntem tentați să percepem mâncarea gustoasă și băutura ca pe o modalitate de a ne deconecta de la lecția de istorie care ni se servește permanent pe străzi, în muzee, în fața diverselor vestigii. Ne-am obișnuit să privim istoria ca pe o înșiruire de evenimente politice și încleștări militare, ca pe o sumă a acțiunilor și ideilor unor oameni de seamă. Mâncarea se numără printre subiectele de interes numai în contextul în care se discută despre condițiile social-politice care au condus la foamete și criză sau la descoperirea unor noi resurse.

    Autorul propune o perspectivă inovatoare, curajoasă și de-a dreptul fascinantă: mâncarea nu este doar rezultatul istoriei, ci reprezintă în sine un factor determinant al acesteia. Este ea însăși acel factor decisiv care ne-a făcut să ne stabilim într-un anumit loc și să ne organizăm într-un anume fel sau să devenim cei care suntem azi. Mâncarea vorbește despre locurile din care provenim, despre modul nostru de viață și despre ce ne-a motivat și ne-a inspirat. 

  • Misiunea vieții tale. Cum să o descoperi și să o urmezi
    54.90 LEI

    Cartea de față se dorește a fi un manual de lucru pentru elaborarea misiunii personale – cu scrieri inedite, studii de caz, idei asupra cărora să reflectezi, liste de verificare și exerciții practice de la celebrul autor Stephen R. Covey.

    Misiunea vieții tale – Cum să o descoperi și să o urmezi reprezintă o continuare a bestsellerului lui Covey, Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace, legându-se în mod deosebit de a doua deprindere, „Începe având în minte finalul“. Volumul oferă cititorilor răspunsuri foarte necesare la întrebări presante, care ne preocupă pe toți în aceste vremuri.

    Pas cu pas, te va ajuta să identifici ce te motivează, ce îți dorești cu adevărat și ce te face fericit. La final, misiunea vieții tale va fi completă: o lumină călăuzitoare care te va menține pe drumul către o viață plină de sens, eficientă și de succes.

  • Manual de anestezie şi terapie intensivă (vol. 2): Terapie Intensivă
    59.90 LEI

    Ghid clinic pentru studenți și medici rezidenți ATI începători

    Al doilea volum al Manualului de anestezie și terapie intensivă semnat de Prof. Dr. Gabriel M. Gurman reunește aspectele esențiale pentru activitatea în secția de terapie intensivă, inclusiv cele mai recente evoluții în domeniu.    

    Manualul de față reprezintă ediția revizuită și adusă la zi a celui original, apărut în limba ebraică, și realizat de Prof. Dr. Gurman în colaborare cu Dr. Amir Ghilan. Este conceput după modelul a ceea ce în limba engleză se numește „cookbook“: include mai toate domeniile specialității, dar prezentarea lor are un caracter eminamente clinic.

    Atât studentul aflat în rotație în secția ATI, cât și rezidentul ATI în prima perioadă a specializării, se confruntă cu aceeași problemă: imposibilitatea de a descoperi domeniul într-un timp scurt. Studentul este nevoit să parcurgă noțiunile principale în doar câteva săptămâni. Rezidentul este obligat să înțeleagă din primul moment aspectele de bază ale specialității sale. Acestea sunt necesitățile în întâmpinarea cărora vine manualul creat de Prof. dr. Gabriel M. Gurman. Totodată, volumul deschide calea spre aprofundarea ulterioară a datelor prezentate.

    Cititorii vor descoperi aici date și fapte esențiale pentru introducerea în activitatea zilnică a unei secții ATI, cu foarte puține trimiteri fiziopatologice sau farmacologice. Poate fi parcurs în câteva zile și poate fi înțeles cu ușurință, pentru că terminologia folosită este cea însușită în timpul anilor de studenție. Din paginile sale, studenții sau medicii rezidenți ATI începători învață ce se petrece oră de oră într-o unitate de terapie intensivă.

    Starea pacientului internat în UTI este, prin definiție, dinamică și instabilă. În comparație cu rata de mortalitate într-un spital general, care este în jur de 1-2% dintre pacienții internați, mortalitatea în UTI se apropie de 20%, chiar și în cele mai moderne spitale din lume. Dar, înaintea erei terapiei intensive, doar în urmă cu mai puțin de un secol, imensa majoritate a pacienților care ar fi putut beneficia de un tratament intensiv decedau în primele ore sau zile ale internării în spital.

    Anesteziologia și terapia Intensivă (ATI), una dintre cele mai tinere specialități medicale, a cunoscut o evoluție remarcabilă în ultimii zeci de ani. De la activitatea din sala de operație, prezența medicului ATI a devenit treptat indispensabilă în unitățile de terapie intensivă și în mai multe ramuri ale medicinei clinice: obstetrică, algeziologie, pneumologie, cardiologie, hematologie, nefrologie, analgezia și sedarea pacientului supus unei investigații invazive etc.

    „Menirea acestui manual este de a ușura parcursul acestui drum anevoios, dar la sfârșitul căruia succesul este asigurat pentru cel studios, sârguincios și… răbdător.” – Prof. Dr. Gabriel M. Gurman

  • Sexualitatea. O perspectiva neconventionala
    149.90 LEI

    Lucrarea de fata se adreseaza profesionistilor din domeniul medical, in special endocrinologilor, dar promite sa fie o lectura captivanta si pentru publicul larg. In filele sale, cititorii vor descoperi o varietate de informatii privind sexualitatea, de la dimensiunile capatate de-a lungul istoriei si evolutiei speciei umane, pana la rolul jucat de hormoni in organism si patologiile aferente.

    Conceput intr-o formula mixta, care imbina datele de specialitate extrase din cele mai importante studii clinice si paragrafele ce pot fi parcurse cu usurinta de cititorul neavizat, volumul va ofera posibilitatea de a aprofunda intelegerea sexualitatii, motorul progresului civilizatiei.

  • Cezarii. Iulius Cezar, colosul roman
    49.90 LEI
    Caius Iulius Cezar s-a născut într-o zi călduroasă de iulie din anul 100 Î.Hr., într-o casă situată acolo unde se află astăzi Colosseumul. Familia lui se mândrea cu un trecut legendar – susțineau că strămoșul lor ar fi fost chiar Iulius, nepotul zeiței Venus și fiul lui Enea, fondatorul mitic al poporului roman. În acele vremuri în care Republica Romană își trăia epoca decadentă, familia lui Caius Cezar traversa de asemenea o perioadă a incertitudinii și declinului. Ambițiile personale l-au condus până în punctul în care să influențeze însăși soarta Republicii. Seria de războaie civile pe care tânărul general și politician le-a declanșat în anul 49 Î.Hr. au grăbit răsturnarea acesteia și înființarea Imperiului Roman. A depășit granițele teritoriului controlat de Roma, extinzând dominația romană până la Rin și Canalul Mânecii, iar cu abilitățile sale de strateg și de lider a schimbat în profunzime peisajul politic din Roma. Pe 15 martie 44 Î.Hr. a intrat fără pază într-una dintre sălile senatului și a fost înjunghiat, căzând pradă unuia dintre cele mai notorii asasinate politice din istoria omenirii. Atât Antichitatea cât și istoricii moderni îl consideră o personalitate-cheie a lumii antice. Alexander Hamilton, unul dintre Părinții Fondatori ai Statelor Unite ale Americii, l-a numit „cel mai mare om care a trăit vreodată”.
  • Lippincott. Imunologia ilustrată
    329.90 LEI

    Resursa ideală pentru însuşirea şi consolidarea noţiunilor esenţiale de imunologie, cu aplicabilitate clinică

    „Imunologia ilustrată” face parte din prestigioasa serie „Lippincott Illustrated Reviews” și surprinde cu fidelitate legătura dintre fundamentele științifice din imunologie și scenariile din practica medicală de zi cu zi.

    Dacă avem de-a face cu un intrus, reprezintă acesta o amenințare sau poate fi ignorat în siguranță?

    Dacă reprezintă o amenințare, ce ar trebui făcut pentru a-l elimina?

    Sistemul imunitar uman – răspunsul coordonat al celulelor și al semnalelor care protejează organismul de patogeni – utilizează multiple metode pentru a formula și a răspunde la aceste întrebări. Dar, pe lângă linia de apărare împotriva infecțiilor și a dezvoltării tumorilor, sistemul imunitar poate chiar să favorizeze apariția unor patologii. Autoimunitatea este rezultatul eșecului inactivării sau eliminării celulelor autoreactive și constituie cauza majoră a mai mult de 100 de boli cronice, printre care artrita reumatoidă, diabetul zaharat de tip I, psoriazisul, lupusul eritematos sistemic și colita ulcerativă. Răspunsurile imunologice excesive sau necorespunzătoare pe lungi perioade de timp sau cu expuneri antigenice repetate pot duce la lezarea țesutului-gazdă.

    „Lippincott®. Imunologia ilustrată” (ediția a treia) furnizează datele fundamentale pentru înțelegerea rolului major al sistemului imunitar în sănătatea umană și în multe afecțiuni. Nu numai că ajută la cunoașterea conceptelor specifice imunologiei, ci este concepută ca un instrument de studiu și perfecționare esențial pentru o carieră de succes în domeniul științific sau medical. Folosită separat sau împreună cu alte resurse informative, contribuie la pregătirea solidă a studenților la medicină și a medicilor atât pentru examene, cât și pentru activitatea clinică.

  • Elemente de nefrourologie pentru practica clinica generala
    149.90 LEI

    Problemele aparatului urinar/excretor sunt vizate în mod diferențiat de nefrologi, respectiv urologi, după cum acestea se trataează conservator sau chirurgical. Patologia nefrourologică este însă complexă, fiind determinată adesea de condiții sistematice/extrarenale și, nu rareori, de tulburări ereditare. Rinichiul este implicat nu numai în excreție/detoxifiere, ci și în reglarea unor funcții endocrine și metabolice. Astfel, deteriorarea funcției renale se răsfrânge și asupra altor sisteme, precum sistemul cardiovascular, endocrinometabolic sau hematologic, iar alterarea activității acestora are un răsunet negativ cert asupra rinichilor.

    În general, patologia obstrucției urinare este zgomotoasă, dar cele mai multe boli ale rinichilor evoluează asimptomatic sau puțin simptomatic timp de ani de zile, limitând/întârziind diagnosticarea unor afecțiuni care, adesea, sunt descoperite în stadiile finale. Cu toate acestea, există suficiente teste clinice și proceduri radioimagistice, relativ ieftine și accesibile, care oferă posibilitatea unui diagnostic precoce, a inițierii unui tratament corespunzător și a monitorizării adecvate, iar specializarea în domeniul nefrologiei nu este neapărat necesară pentru a observa, a certifica, a lua primele măsuri și a urmări astfel de cazuri. Bunele rezultate ale unei asemnea atitudini se corelează și cu satisfacția medicului curant. Autorii speră ca această carte să contribuie la ambele aspecte.

  • Papa Francisc. Mesaje pline de compasiune și gingășie
    139.90 LEI

    Elixir pentru suflete

    Această carte-eveniment reunește peste 1000 de mesaje optimiste și revoluționare despre viața și condiția umană, extrase din discursurile și predicile susținute de Papa Francisc în primii săi 9 ani de pontificat. Citește-o cu inima deschisă, păstreaz-o în bibliotecă, apelează la înțelepciunea ei de câte ori te afli în fața unor provocări și ofer-o în dar oamenilor dragi care au nevoie de susținere și încredere!

    Volumul conține aforisme, cugetări și sfaturi ale Papei Francisc, perle de înțelepciune concentrate în cuvintele potrivite. Redactorii au parcurs un volum imens de texte și de înregistrări, selectând cele mai grăitoare pasaje din peste 1700 predici, discursuri, audiențe generale, enciclice, exortații, scrisori și mesaje ocazionale semnate „Papa Franciscus”.

    Celor credincioși cartea le va servi ca un veritabil ghid spiritual. Pentru oamenii aflați în căutarea echilibrului și a sensului vieții, indiferent de calea spirituală aleasă, va funcționa ca un summum al tuturor volumelor de autocunoaștere, vindecare și dezvoltare personală. Viziunea profund umanistă a Papei Francisc nu te va mai lăsa să trăiești așa cum o făceai înainte. Îți va oferi sens, speranță și soluții concrete care să te ajute să te regăsești, să te autodepășești și să atingi o stare elevată de împlinire.

    Textele sunt grupate în capitole tematice, care vizează atât viața interioară (aspirațiile, vocația, misiunea, credința) și valorile personale (etica, iertarea, recunoștința, milostivenia, altruismul, solidaritatea), cât și relațiile cu cei apropiați (familia, cuplul, căsătoria, femeia, bătrânii, copiii) și cu societatea în ansamblu (munca, educația, politica, relațiile internaționale, sărăcia, consumerismul, corupția, exploatarea). De asemenea, mesajele alese ating teme extrem de actuale și de arzătoare în zilele noastre: comunicarea, mediul digital, unitatea in diversitate, menținerea păcii.

    Practic, în paginile acestei cărți vei găsi suportul necesar pentru a-ți înălța conștiința și a participa activ la visul nostru comun de a trăi într-o societate blândă și generoasă cu toți oamenii. La loc de frunte, desigur, tronează iubirea, relația directă, personală, cu Dumnezeu și cu toate ființele cu care împărțim aceeași planetă. Fără iubire, nimic nu este posibil. Pregătește-te să fii surprins și de sfaturi sau cugetări care depășesc cu mult granițele acestor tematici! Indiferent unde deschizi cartea, te așteaptă un izvor de înțelepciune și o cale încă nebătătorită. Stilul reflectă pe deplin profunzimea, dăruirea și apropierea inegalabilă pe care Papa o simte față de om.

    Formula grafică de excepție, eleganța paginilor și grija acordată realizării sale recomandă volumul Mesaje de compasiune și gingășie atât ca pe o achiziție-cheie pentru biblioteca de acasă, cât și ca pe un cadou remarcabil.

  • Papa Francisc. Mesaje pline de compasiune și gingășie
    189.90 LEI

    Elixir pentru suflete

    Această carte-eveniment reunește peste 1000 de mesaje optimiste și revoluționare despre viața și condiția umană, extrase din discursurile și predicile susținute de Papa Francisc în primii săi 9 ani de pontificat. Citește-o cu inima deschisă, păstreaz-o în bibliotecă, apelează la înțelepciunea ei de câte ori te afli în fața unor provocări și ofer-o în dar oamenilor dragi care au nevoie de susținere și încredere!

    Volumul conține aforisme, cugetări și sfaturi ale Papei Francisc, perle de înțelepciune concentrate în cuvintele potrivite. Redactorii au parcurs un volum imens de texte și de înregistrări, selectând cele mai grăitoare pasaje din peste 1700 predici, discursuri, audiențe generale, enciclice, exortații, scrisori și mesaje ocazionale semnate „Papa Franciscus”.

    Celor credincioși cartea le va servi ca un veritabil ghid spiritual. Pentru oamenii aflați în căutarea echilibrului și a sensului vieții, indiferent de calea spirituală aleasă, va funcționa ca un summum al tuturor volumelor de autocunoaștere, vindecare și dezvoltare personală. Viziunea profund umanistă a Papei Francisc nu te va mai lăsa să trăiești așa cum o făceai înainte. Îți va oferi sens, speranță și soluții concrete care să te ajute să te regăsești, să te autodepășești și să atingi o stare elevată de împlinire.

    Textele sunt grupate în capitole tematice, care vizează atât viața interioară (aspirațiile, vocația, misiunea, credința) și valorile personale (etica, iertarea, recunoștința, milostivenia, altruismul, solidaritatea), cât și relațiile cu cei apropiați (familia, cuplul, căsătoria, femeia, bătrânii, copiii) și cu societatea în ansamblu (munca, educația, politica, relațiile internaționale, sărăcia, consumerismul, corupția, exploatarea). De asemenea, mesajele alese ating teme extrem de actuale și de arzătoare în zilele noastre: comunicarea, mediul digital, unitatea in diversitate, menținerea păcii.

    Practic, în paginile acestei cărți vei găsi suportul necesar pentru a-ți înălța conștiința și a participa activ la visul nostru comun de a trăi într-o societate blândă și generoasă cu toți oamenii. La loc de frunte, desigur, tronează iubirea, relația directă, personală, cu Dumnezeu și cu toate ființele cu care împărțim aceeași planetă. Fără iubire, nimic nu este posibil. Pregătește-te să fii surprins și de sfaturi sau cugetări care depășesc cu mult granițele acestor tematici! Indiferent unde deschizi cartea, te așteaptă un izvor de înțelepciune și o cale încă nebătătorită. Stilul reflectă pe deplin profunzimea, dăruirea și apropierea inegalabilă pe care Papa o simte față de om.

    Coperta cartonată, formula grafică de excepție, eleganța paginilor și grija acordată realizării sale recomandă volumul Mesaje de compasiune și gingășie atât ca pe o achiziție-cheie pentru biblioteca de acasă, cât și ca pe un cadou remarcabil.

  • Crassus. Primul magnat al Romei
    34.90 LEI
    Povestea dramatică a primului magnat al Romei antice, extrem de actuală şi astăzi Scriitorul britanic Peter Stothard a transformat istoria lui Crassus, totodată cel mai bogat om și cel mai faimos învins din Roma antică, într-o incredibilă parabolă despre bani, ambiție și putere. Rezultatul: o carte de istorie care se citește cu sufletul la gură și care îți arată cât de puține lucruri s-au schimbat în ultimii 2000 de ani în legătura indestructibilă dintre politică și avere.
  • Bates. Anamneza și examenul clinic
    184.91 LEI
    BATES. Anamneza și examenul clinic (ediția a noua) este resursa ideală pentru studenții și rezidenții din medicină, farmacie și asistență medicală. Creația unei echipe de experți în domeniul medical, acest text ușor de purtat în buzunarul halatului acoperă în mod concis toate aspectele pregătirii și educației clinice.
  • Manual de anestezie si terapie intensiva (vol. 1): Anestezie
    54.90 LEI
    Manual de anestezie si terapie intensiva. Vol.1 Anestezie. Ghid clinic pentru studenti si medici rezidenti ATI incepatori Acesta este primul volum al manualului de anestezie si terapie intensiva realizat de Gabriel M. Gurman, in colaborare cu Dr. Yaish Yair-Reina (Israel) si Dr. Adela Hilda Onutu (Romania), si reprezinta varianta in limba romana, actualizata, a manualului pe aceeasi tema publicat in Israel, in limba ebraica.
  • Pisicile războinice (vol. 33): Viziunea din umbre. Un clan destramat
    49.90 LEI
    Pisicile razboinice se confrunta cu pericolul disparitiei clanurilor Acest volum din seria bestseller New York Times semnata de Erin Hunter surprinde momentul in care pisicile razboinice din cele cinci clanuri trebuie sa-si uneasca fortele, caci este in pericol insasi supravietuirea lor.
  • Mitologie. Povești nemuritoare despre zei și eroi
    199.90 LEI

    Milioane de cititori au fost cuceriți de această colecție clasică de mituri culese din lumea greco-romană și din cea scandinavă, de la apariția sa până în prezent. Modalitatea de prezentare grafică orecomandă ca pe o adevărată bijuterie pentru biblioteca oricărui cititor fascinat de civilizațiile clasice, de cultura occidentală, de povești și de enigmele naturii umane.

    Edith Hamilton a repovestit vechile mituri ale Europei, dând naștere acestei lucrări de excepție despre zei și eroi. Prima dată, a văzut lumina tiparului în 1942, iar succesul de care s-a bucurat a transformat-o într-un volum legendar, o carte de căpătâi pentru biblioteca de acasă. Până în 1957, se vânduseră deja 4.5 milioane de exemplare. Stilul autoarei reușește să creeze o atmosferă unitară a întregii cărți, păstrând totodată amprenta originală a fiecăruia dintre autorii clasici cărora le aparțin variantele originale ale miturilor. De exemplu, cititorul va simți atât spiritul copilăros, uneori crud, al lui Hesiod, cât și subtilitățile și scepticismul lui Ovidiu.

    Pe lângă miturile propriu-zise, autoarea ne oferă informații despre modul de formare al acestora, dar și despre scriitorii antici care le-au conturat. Miturile reînvie o lume tânără, în care rațiunea nu punea nicio frână imaginației, în care realul și irealul se împleteau armonios. Acestea sunt pietrele de temelie pe care s-a ridicat cultura occidentală. Acestea sunt sursele de inspirație care au făcut posibile opere și creații fundamentale din antichitate până astăzi. 10 planșe splendide, adevărate opera de artă, se întrepătrund cu textul, conturând astfel un volum magistral.

  • Mitologia clasică de la A la Z
    189.90 LEI

    Ilustrații de Jim Tierney

    Aceasta este una dintre cele mai valoroase lucrări de popularizare a culturii clasice apărute în ultimele decenii. În paginile sale, sunt prezentate într-un stil fermecător peste 700 de personaje, creaturi și locuri fabuloase. Abordarea grafică și ilustrațiile spectaculoase o transformă într-un adevărat album de colecție.

    În scrierile autorilor antici apare un număr enorm de zei, eroi și monștri, dar și de locuri în care se petrec poveștile lor. O parte considerabilă a acestor repere ale mitologiei greco-romane se regăsește în catalogul întocmit de Annette Giesecke. Destinul lucrării de față se împletește cu cel al volumului Mitologie: Povești nemuritoare despre zei și eroi, semnat de Edith Hamilton și publicat, de asemenea, în limba română de Editura ALL. Practic, Mitologia clasică de la A la Z prezintă în detaliu personajele și locurile care apar în cartea lui Edith Hamilton. Cele două volume pot fi citite împreună, pornind de la miturile repovestite de Hamilton și aprofundând apoi genealogiile personajelor, faptele lor și locurile în care au trăit, așa cum sunt redate de Giesecke.

    Dar această enciclopedie își depășește statutul de companion și poate funcționa perfect și individual, ca un ghid de sine stătător. Cititorii vor descoperi caracteristicile și istoricul reperelor mitologice, plus modul în care se reflectă acestea în literatură, muzică, artă și chiar în cultura pop. Punctele de interes sunt grupate în patru categorii principale: zei, oameni, monștri și locuri. Zeii și zeițele din Olimp, amazoanele, taberele din războiul troian, spiritele care trăiau în copaci și în ape, monștrii terifianți, creaturile jumătate om - jumătate animal, eroii neînfricați ca Hercule, Perseu sau Tezeu – cu toții se regăsesc în antologia lui Giesecke.

    Autoarea surprinde fidel contextul epocilor în care au apărut aceste personaje și locuri, dar le interpretează și în cheie modernă. Datorită sistemului de trimiteri încrucișate pe care l-a creat, cititorul are acces la toate informațiile complete privind punctele de interes care se încadrează în mai multe categorii. În același timp, se stabilesc și echivalențele între mitologia greacă și versiunea romană. Lucrarea este întregită de un glosar de surse antice și sublimată de cele 10 planșe impresionante.

  • Enigmele istoriei. Un compendiu al celor mai stranii mistere ale lumii
    64.90 LEI

    Aceasta este o carte a informațiilor incitante și a ipotezelor ingenioase. O multitudine de întrebări referitoare la evenimente, fenomene, obiecte și culturi din trecut sau din prezent sunt însoțite de explicațiile captivante găsite de oameni de-a lungul timpului.

    Fiecare capitol este dedicat unui mister istoric sau științific, de la cea mai veche întrebare din lume, până la enigme antice și medievale și necunoscute ale vieții contemporane. Autorul expune contextul și datele pe care le cunoaștem, trecând apoi în revistă ipotezele care încearcă să explice fiecare mister în parte. Ne oferă, astfel, o colecție de bizarerii prezentată într-un stil accesibil. O lectură deconectantă și fermecătoare pentru cititorii pasionați de fenomenele inexplicabile, pentru sceptici și curioși.

  • Viaţa în crescendo. Marile realizări încep acum
    49.90 LEI
    Cu câțiva ani înainte de dispariţia sa, Stephen R. Covey i-a propus fiicei sale să îl ajute la noua carte la care lucra. Considera că, prin adoptarea a ceea ce avea să devină cunoscut drept „mentalitatea Crescendo“, orice persoană poate continua să privească înainte și să progreseze, indiferent de vârstă și de etapa vieții în care se află. Credea în mentalitatea Crescendo mai mult decât în orice altă învățătură pe care o predase vreodată în activitatea sa profesională. Înţelegem acum că aceasta avea să devină ultima sa mare idee, găsindu-şi expresia desăvârşită în cartea de faţă.
  • Presedintii. 250 de ani de leadership politic american
    134.90 LEI
    Un compendiu fascinant al vieții politice și al sistemului politic american Acest volum-eveniment reunește portretele neretușate ale celor 46 de președinți americani din ultimii 230 de ani, de la George Washington la Joe Biden. Eseurile strălucite dedicate președinților americani dezvăluie informații–cheie despre destinul Statelor Unite ale Americii ca superputere mondială și despre războaiele interne sau despre conflictele internaționale în care s-au implicat. De asemenea, nu lipsesc analize ale scandalurilor care au ținut primele pagini ale ziarelor, precum Watergate sau Monca Lewinsky, ori descrieri ale momentelor care au marcat istoria omenirii, precum 11 septembrie 2001. Problema sclaviei este expusă pe larg, de la modul în care a dominat deciziile politicii interne până în 1865, la consecințele pe termen lung, resimțite și în zilele noastre. Practic, urmărind parcursul Americii de la o colonie britanică la marea putere mondială de astăzi, vei căpăta o viziune revelatoare asupra evoluției întregii lumi în ultimii 200 de ani. Portretele președinților americani cuprind atât caracterizări inedite și detalii despre viața personală, cât și repere esențiale privind activitatea lor în politica internă și externă, raportarea la sistemul juridic și la Constituție, colaborarea cu membrii Congresului, impactul asupra vieții cetățenilor. Parcă scrise pentru a răspunde curiozităților aprinse ale cititorilor, expunerile sunt presărate cu picanterii și cu detalii mai puțin cunoscute de publicul larg, dar la fel de valoroase, care au puterea de a dărâma mituri și de a schimba percepții.
  • Pisicile războinice (vol. 32): Viziunea din umbre. Tunete si umbre
    49.90 LEI
    "Primiti cu sufletul deschis ceea ce veti gasi la adapostul umbrelor, caci doar asa se va insenina cerul." Aceasta este noua profetie care defineste destinul pisicilor din salbaticie. Laba de Arin si Laba de Scanteie, urmasii marelui Stea de Foc, alaturi de Laba de Ac, o ucenica din Clanul Umbrelor, si-au asumat misiunea de a deslusi sensul profetiei. Acum, a venit vremea sa se intoarca din calatoria lor de descoperire. Doar ca nu se intorc singuri, ci impreuna cu doua pisicute invaluite in mister.
  • Normanzii. De la pirați necrutățori la regi erudiți
    54.90 LEI

    O perspectivă fascinantă asupra lumii normande

    Cunoscut cititorilor români datorită volumelor dedicate cruciadelor și vikingilor, istoricul american Lars Brownworth revine cu un nou titlu incitant, care îi prezintă pe normanzi într-o lumină surprinzătoare. Alături de bizantini, ei au fost probabil populația care a modelat cel mai puternic Evul Mediu european.

  • Super Pisicile Razboinice (vol. 3): Legământul lui Stea Încovoiată
    79.91 LEI

    Un roman despre puterea de a depăși orice obstacol, desprins din universul pisicesc

    Legământul lui Stea Încovoiată este al treilea roman din seria specială Super Pisicile Războinice și surprinde destinul marcat de întâmplări incredibile al unui motan născut să fie lider.

  • Farmacologie pentru medicina dentară
    79.91 LEI

    Ediție revizuită și adăugită, cu noutățile apărute în farmacologie

    Noua ediție a acestei lucrări deschide noi orizonturi spre înțelegerea și aprofundarea cunoștințelor de farmacologie în studiul și practicarea medicinei dentare.

  • Constantinopol. Ultimul mare asediu, 1453
    74.90 LEI

    O carte de istorie fascinantă ca un roman de aventuri

    Mai mult decât descrierea lungului și sângerosului asediu al Constantinopolului, volumul de față ne oferă o cronică a mult mai vastei dispute dintre creștinism și Islam. Vei descoperi o poveste incredibilă despre curajul și cruzimea umană, despre ingeniozitate tehnică, noroc, lașitate, prejudecăți și mister. Selecția surprinzătoare de imagini ale unor opere de artă, fotografii și ilustrații te ajută să vizualizezi figurile și întâmplările redate.

  • Pisicile războinice (vol. 31): Viziunea din umbre. Misiunea ucenicului
    49.90 LEI

    Primul roman dintr-o serie nouă, enigmatică

    Misiunea Ucenicului deschide seria a șasea, Viziunea din umbre, care surprinde aventurile fantastice ale noii generații de pisici în încercarea de a salva viitorul clanurilor.

  • Pisicile războinice (vol. 24): Sub semnul stelelor. Ultima speranță
    42.90 LEI

    Lupta finală pentru supraviețuirea clanurilor

    Cartea 24 îi va ține pe fanii Pisicilor Războinice cu sufletul la gură până la ultima filă a aventurilor din seria Sub semnul stelelor.

    Se așterne toamna peste teritoriile de lângă lac. Pericolul întunericului se apropie din ce în ce mai amenințător. Clanul Stelelor este dezbinat. Nici clipa în care se vor stinge stelele de pe cer pare că nu mai poate fi amânată... Războinicii din Pădurea Întunecată devin tot mai puternici și se pregătesc de atac.

    Între pisicile din clanuri persistă încă ecoul profeției încă neîmplinite. Trei trebuie să devină patru, dar cine este cea de-a patra pisică? Pană de Gaiță, Aripă de Turturea și Flacără de Leu și-au asumat misiunea de a o găsi. Cei Trei încearcă să le țină piept războinicilor malefici, dar fără ea nu vor putea învinge armata lui Stea de Tigru. Mai ales că în rândul camarazilor din clanuri există trădători nespus de periculoși...

    Așadar, acest final de serie își expune cititorii la suspansul celei mai încrâncenate bătălii care a avut loc vreodată pe teritoriile locuite de pisicile sălbatice. Care vor fi eroii ce se vor ridica împotriva amenințării? Și, mai ales, vor reuși ei să salveze clanurile?

    Pisicile războinice luptă pentru dreptate, pentru lumină și pentru supraviețuirea clanurilor. Copiii care le urmăresc aventurile vor învăța lecții esențiale despre prietenie, perseverență, curaj, inițiativă și leadership. Mai mult decât atât, acest adevărat maraton – lectura a 24 de romane – le va consolida pasiunea pentru literatura Fantasy în mod special și pentru lumea cărților în general.

    „O carte plină de suspans, pentru toți cei care se întreabă ce visuri de grandoare nutrește motănelul de pe preșul de la ușă.” - Publishers Weekly

    „După ce citești Pisicile Războinice, nu mai ai încredere nici măcar în Motanul Încălțat.” - Kirkus Review

  • O poveste cu Horațiu
    29.90 LEI

    Horaţiu Mălăele este un artist-spectacol, care are la-ndemână toate mijloacele artei. Fenomenul e explicat de unii prin sintagma geniu comic. Iubim la acest mare actor fiinţa aleasă, saltimbancul de geniu născut dintr-o mirabilă sămânţă de creativitate care poate rodi în multe direcţii spre care e chemat talentul său dăruit celor din jur. Şi asta datorită unei nevoi irepresibile de a comunica, pentru că atunci când nu joacă, Horaţiu se gândeşte la o pagină de desen, iar când a terminat o caricatură precis se pregăteşte să intre într-un nou rol sau trasează imaginar liniile unui nou spectacol. În teatru sau în film. Acelaşi şi mereu altul, Mălăele e într-o perpetuă căutare, de aceea între rolurile create la premieră şi succesivele reeditări nu e niciodată asemănarea unei copii la indigo.

    O poveste cu Horaţiu încearcă să surprindă freamătul acestui artist complex, începând cu primele sale roluri, continuând incursiunea pe scenele teatrelor care l-au consacrat şi ajungând până astăzi, când a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor şi este atât actor cât şi regizor.

  • Dr. Spock. Îngrijirea sugarului și a copilului
    119.90 LEI
    Cu peste 50 de milioane de exemplare vândute în toată lumea, cartea de față este probabil singura care ține pasul cu noile cercetări privind creșterea și îngrijirea copilului. Această ediție reflectă noile descoperiri în domeniu și se aliniază la realitatea pe care o trăim astăzi.
  • Pistruiata
    59.90 LEI
    Pistruiata este o revelație în pleiada romanelor semnate de Cecelia Ahern, o poveste despre căutarea fericirii adorată de cititori și aclamată de critici, listată în Sunday Times Top 10 Bestsellers.
  • Pisicile războinice (vol. 30): Zorii Clanurilor. Calea Stelelor
    49.90 LEI
    Ultimul roman din seria prequel Zorii Clanurilor Călătoria în trecutul pisicilor din sălbăticie se încheie aici, odată cu momentul formării clanurilor care le sunt cunoscute cititorilor din seria principală: Clanul Tunetului, Clanul Vântului, Clanul Umbrelor, Clanul Râului.
Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura