Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

10 Articole

Cumpără acum de la
  • Unic omenesc. O perspectivă diferită asupra autismului
    56.00 LEI
    ,,Când a fost publicată în 2015 cartea Unic omenesc, nu aveam nicio idee despre cum va fi primită. Mi‐am dorit, pur și simplu, să împărtășesc ce am învățat de la oamenii cu autism și de la familiile lor de‐a lungul a patru decenii și să fac acest lucru într‐o manieră care să fie atrăgătoare și accesibilă. Am fost smerit și încântat de faptul că, practic de la început, cartea a fost îmbrățișată de părinți, profesori, profesioniști și – cel mai important – de înșiși oamenii cu autism. În doar câțiva ani, a devenit cea mai bine vândută carte pe această temă, fiind tradusă în douăzeci și două de versiuni lingvistice și obținând, printre alte recunoașteri, premiul Temple Grandin al Societății Americane de Autism pentru o lucrare literară remarcabilă în domeniul autismului.” Barry M. Prizant
  • Huptilup. O poveste megatare cu un burete de mare
    37.00 LEI
    O poveste emoționantă și plină de umor despre neurodiversitate și cât de frumoase sunt creierele noastre, cu toate ciudățeniile lor. Huptilup e burete-de-mare. În ciuda numelui său jucăuș, toată ziua stă lipit de o stâncă și i se pare că nu face nimic spectaculos, că e plictisitor și inutil. Știința spune că este singurul animal care nu are creier, și poate că așa e. Dar Huptilup are un vis, la care se gândește în fiecare zi, și așa începe aventura lui în lume. La capătul ei, micul burete va ști multe despre creierele lipitoarei, al calamarului uriaș, al lui Einstein, al lui David, al Marthei, despre creierele copiilor de la școală și poate chiar despre creierul tău.
  • Jucăria de vis. Poezii cu rime pentru cei mici
    27.00 LEI

    Ilustrații și copertă de Claudia Pascu

    Fineta Bloju este pentru noi toţi buna Eta. Bunica lui Mălin, cel care a inspirat povestea Help Autism, a scris toata viaţa ei poezii. Prima poezie a fost arătată la Gazeta de perete prin gimnaziu, după care nici fetele ei n-au mai văzut rimele ei. «Erau pentru inima mea. Nu coseam, nu croşetam, ci scriam.», spune Eta, care a transformat orice inspiraţie sau întâmplare, într-un vers sau o rimă. După ce a ieşit la pensie, n-a stat locului, a fost bona a 12 copii pe care i-a învăţat să iubească poezia şi i-a încurajat să scrie. Jucăria de vis este cadoul ei pentru toţi copiii care vor să se joace un pic şi cu limba română.

    Această carte apare ca o extensie a colecţiei AHA Books pentru a ajuta copiii cu autism să fie prietenii copiilor tipici. Fondurile strânse din vânzarea cărţii vor acoperi costurile pentru excursii mixte / unor aventuri trăite împreună.

  • Cum să trăiești o viață împlinită cu autism. 90 de activități
    60.00 LEI
    Katie Cook, specialist în educație specială și analist comportamental certificat, ne aduce un instrument extrem de valoros pentru părinți, educatori și specialiști deopotrivă. Manualul cu 90 de activități numai bune de pus imediat în practică este recomandat de specialiștii Help Autism ca un must-have pentru orice membru al echipei copilului cu autism. Exercițiile și activitățile propuse de Katie Cook respectă principiile terapeutice, sunt argumentate științific și ancorate în practica de peste 10 ani a autoarei.
  • Născut într-o zi albastră. În mintea nemaipomenită a unui savant cu autism
    40.01 LEI

    Daniel Tammet este unic printre oamenii care se confruntă cu dificultăți din spectrul autist în sensul în care este capabil să trăiască independent și să ne explice ce se întâmplă în mintea sa.

    Vede numerele sub forma unor forme, culori sau texturi și poate efectua calcule matematice complexe în minte. Poate învăța o limbă străină de le zero în doar o saptămână. A fost diagnosticat cu sindromul savantului, o condiție extrem de rară care îi conferă puteri mentale extraordinare, precum cele portretizate de Dustin Hoffman în filmul Rain Man.

    „Născut într-o zi albastră” este o carte fascinantă și plină de inspirație care explorează ce înseamnă să fii special și ne oferă insight-uri despre ce anume ne face pe toți umani – și anume mințile noastre.

  • Gândesc în imagini
    43.00 LEI

    Temple Grandin este una dintre cele mai faimoase persoane cu autism din lume. Este profesoară de etologie la Universitatea din Colorado și autoarea unor cărți de succes care s-au vândut în mai mult de un milion de exemplare în întreaga lume. HBO a ecranizat un film după viața ei, producție care a obținut șapte premii Emmy.

    De aceeași autoare, la editura AHA BOOKS, a mai apărut cartea Creierul autist. Să ajutăm mințile diverse să se bucure de succes (2020)

  • Autism. Cum să crești fericit un copil cu autism
    55.00 LEI

    Jessie Hewitson este o jurnalistă laureată a revistei The Times, a lucrat în colaborare cu mai multe reviste și ziare naționale, printre care The Sunday Times și Telegraph. De asemenea, a editat ghidul celor mai buni doctori din Marea Britanie apărut în revista Tatler din 2013. Trăiește în Londra și este mama a doi copii; fiul său de șapte ani este diagnosticat cu autism.

  • Creierul Autist. Să ajutăm mințile diverse să se bucure de succes
    37.00 LEI

    Temple Grandin este una dintre cele mai faimoase persoane cu autism din lume. Este profesoară de etologie la Universitatea din Colorado și autoarea unor cărți de succes care s-au vândut în mai mult de un milion de exemplare în întreaga lume. HBO a ecranizat un film după viața ei, producție care a obținut șapte premii Emmy.

    Richard Panek este autorul cărții The 4 Percent Universe și deținătorul unei burse Guggenheim pentru scrierea de texte cu fundament științific. Cărțile sale au fost traduse în 16 limbi de circulație internațională.

  • Motivul pentru care sar
    27.00 LEI

    Naoki Higashida este născut în Kimitsu, Japonia, în anul 1992. A fost diagnosticat cu autism sever la vârsta de 5 ani, ulterior a învățat să comunice folosind un alfabet confecționat de mână și a început să scrie poeme și proză scurtă. La vârsta de 13 ani a scris Motivul pentru care sar, carte tradusă în limba engleză în anul 2013 și apoi în alte 30 de limbi de circulație internațională. În 2014, un documentar după viața sa a primit un premiu de televiziune, iar în prezent Naoki susține conferințe în întreaga lume despre experiența sa cu autismul.

  • Toate dungile mele
    40.01 LEI

    Shaina Rudolph a format copii din mediul urban și din suburbii predând  timp de 12 ani. Munca în medii socio-economice diferite i-a dezvoltat capacitatea rară de a dezvolta relații apropiate cu elevi de toate vârstele. Aceste relații, la rândul lor, au învățat-o importanța de a-ți atinge potențialul. Insuflă elevilor ei zilnic această credință, în timp ce lucrează ca specialist în lectură cu copii din zona Los Angeles-ului care au dificultăți de citire.

    Danielle Royer a avut de mică o pasiune pentru predare și pentru lucrul cu copiii. Inspirată de cei doi frați mai mari ai ei, amândoi cu diferențe de ritm de învățare, a simțit mereu că este foarte important ca fiecare copil să se simtă bine în propria piele și  puternic.  De-a lungul carierei sale, a cultivat acest mesaj de  încurajare și motivație pentru a putea să răspundă nevoilor individuale ale elevilor ei, indiferent de dungile fiecăruia.

Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura