Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 91-120 din 42145

  • Civilizația
    59.00 LEI

    O panoramă a artei și arhitecturii occidentale de la prăbușirea Imperiului Roman și până la izbucnirea Primului Război Mondial, Civilizația lui Kenneth Clark narativizează literar cele treisprezece episoade ale serialului BBC montate de autor în 1969. Considerând că o civilizație poate fi, mai presus de toate, judecată prin arhitectura pe care a lăsat-o în urmă, Clark călătorește prin insulele Irlandei din secolul al VI-lea, prin Florența renascentistă și New Yorkul modern și arată efortul colectiv al oamenilor care au vrut să spună adevărul despre societatea lor. Se desfășoară astfel o distribuție impresionantă de personaje care și-au dăruit toată energia pentru a ne lărgi înțelegerea lumii și a civilizației noastre. De asemenea, Kenneth Clark scoate în evidență capodoperele pe care le-au creat — în arhitectură, sculptură și pictură, filosofie, poezie și muzică —, de la Școala din Atena a lui Rafael și până la podurile lui Brunel.

  • Oglinda ideilor
    30.00 LEI
    Dacă v‑ați întrebat vreodată ce forme poate lua abstractul, ideea, uitându‑se în oglindă, tabletele‑eseu ale lui Michel Tournier pot fi un răspuns inedit, chiar fascinant. Nu doar pentru că dau substanță actului reflexiv, transformă imaterialul într‑o savuroasă poveste a percepției contrapunctice, nu doar pentru că mizează pe elementul surpriză al soluției binare menite să clarifice conceptul, ci și prin jocul dialogurilor, șaradelor intertextuale pe care le instituie, ca tot atâtea reîntoarceri la misterul cuvintelor și al gândurilor.
  • Noi suntem acum pe Pamant
    30.00 LEI
    După 30 de ani de la publicarea bestsellerului său revoluţionar, Lumea Sofiei, Jostein Gaarder a revenit la subiectul filosofiei cu o carte de non-ficţiune care tratează despre propria sa filosofie de viaţă. Noi suntem acum pe Pământ abordează teme care variază de la natură, ecologie şi sustenabilitatea planetei la relaţii, religie, îmbătrânire, dragoste, viaţă şi moarte.
  • Ce tare ardea privirea lui Picasso
    38.00 LEI
    Trecută de optzeci și patru de ani, Mado, născută dintr‑un tată suedez și o mamă cameruneză, locuiește la Perpignan și își amintește copilăria ei la Édéa, în Camerun, pe malurile Râului Roșu și Alb, înainte de izbucnirea celui de al Doilea Război Mondial, cu ororile și tulburările sale. Retrăiește plecarea neașteptată în Franța, unde o duce o mamă adoptivă cu nervi fragili. Ajunsă la Perpignan, Mado trebuie să îndure și frigul, și privirile piezișe aruncate metisei triste care, multă vreme, a crezut că mama ei biologică a murit. Céret este locul unde Mado va deveni prietena și sfătuitoarea secretă a mai multor artiști de renume: Picasso, Matisse, Haviland, Chagall, Masson, Dalí…
  • Psihologia genului
    49.00 LEI

    Ce înseamnă să fi un „bărbat adevărat" sau o „femeie adevărată"? Care este impactul stereotipurilor rolurilor de gen asupra vieții noastre, asupra relațiilor noastre și societății, în general? Este nevoie în prezent de o nouă psihologie a genului, care să ia în considerare complexitatea experienței umane? Bazându-se pe o multitudine de teorii și dovezi științifice dintr-o gamă largă de discipline – biologie, sociologie, fiziologie, geografie socială, teoria queer, scrieri LGBTQI+, scrieri feministe, neuroștiințe cognitive, studii culturale – Gary Wood evidențiază temele și problemele cheie legate de gen și analizează impactul genului asupra psihologiei individuale și colective. Prin examinarea critică a dovezilor, oferă o perspectivă asupra psihologiei genului, una mai puțin prescriptivă și mai semnificativ descriptivă și trasează paralele între viitoarele modele de gen și modelele actuale privite din perspective interculturale și istorice.

  • Cum simte domnisoara Smilla zapada
    49.00 LEI
    Smilla Jaspersen este om de știință, specialistă în gheață și zăpadă, și duce o existență singuratică în Copenhaga. Când într‑o zi băiețelul din vecini, Isaia, este descoperit mort, căzut de pe acoperișul unei clădiri, Smilla cercetează urmele lăsate de copil pe suprafața acoperită de zăpadă și este convinsă că nu este vorba de un accident, așa cum declară poliția, ci de o crimă. Mai mult, știe că Isaia avea teamă de înălțimi și n‑ar fi urcat pe acel acoperiș dacă n‑ar fi fost urmărit. Smilla începe o investigație pe cont propriu care îi pune viața în primejdie, dar în cele din urmă va afla adevărul care îi confirmă ceea ce citise în urmele din zăpadă.
  • Luntrea lui Caron
    75.00 LEI

    Manuscrisul romanului Luntrea lui Caron a fost ţinut ascuns până în 1990, când a fost publicat pentru prima oară, la aproape trei decenii de la moartea lui Lucian Blaga. Ediţia integrală avea să apară opt ani mai târziu. Autorul şi-a dedicat ultimii ani din viaţă rescrierii şi completării a ceea ce avea să fie un roman cu elemente autobiografice. Dincolo de cele două poveşti de dragoste, dincolo de proza deopotrivă memorialistică şi lirică, transpare mărturia scindării şi a descompunerii de care începuse să sufere lumea intelectuală românească imediat după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Poate cel mai pregnant se desprinde convingerea că nici dragostea, nici erotismul, nici refugiul în reflecţie nu mai pot asigura salvarea din faţa valului de întuneric ce se anunţa. Salvează, provizoriu, doar sporadicele evadări în poezie, în contemplare şi în senzualitate.

  • Casa ușilor
    55.00 LEI

    Un roman fascinant, bazat pe evenimente reale, Casa ușilor urmărește liniile de falie ale rasei, genului, sexualității și puterii în vremea imperiului și analizează în profunzime natura complicată a iubirii și prieteniei.

  • Recviem pentru Est
    45.00 LEI
    Recviem pentru Est este un roman extraordinar, profund emoționant, care urmărește ascensiunea și căderea comunismului prin impactul acestuia asupra a trei generații dintr‑o familie: bunicul naratorului, care a dezertat din Armata Roșie în perioada haotică de după Revoluția din 1917; tatăl său, care a supraviețuit pe frontul de est în cel de‑al Doilea Război Mondial, dar a fost ucis împreună cu soția într‑una dintre epurările lui Stalin; și naratorul însuși – medic militar în armata sovietică, recrutat de KGB. După căderea comunismului, naratorul descoperă că iubita sa dispărută a fost trădată de un agent dublu și ia avionul spre Florida, hotărât să se răzbune. Cartea este un portret tulburător al suferinței provocate în numele politicii, dar și o celebrare a decenței, compasiunii și curajului oamenilor obișnuiți.
  • Rătăcitorul
    55.00 LEI

    Unul visează să-și întemeieze o familie.
    Celălalt a fugit, rupând toate legăturile.
    Se întâlnesc pe o insulă, în mijlocul Oceanului Indian, și, cu toate că nu-și dezvăluie secretele, se împrietenesc. Când primul decide să se întoarcă în Franța, al doilea îi adresează o rugăminte ciudată: să se ducă la Saint-Malo și să-i trimită vești despre cea pe care a abandonat-o cu șapte ani înainte, fără să lase nicio urmă...

  • Secretul longevității și vitalității
    65.00 LEI

    Sănătate, longevitate, vitalitate – acestea sunt deziderate universale și totul ar trebui să înceapă din copilărie. Și din farfurie. Dr. Alina Epure scoate medicina stilului de viață din șabloanele obișnuite, arătând că acest domeniu trebuie să se raporteze permanent la nevoile omului modern.

  • Casa Matrionei
    30.00 LEI
    Casa Matrionei, una dintre cele mai frumoase şi mai emoţionante proze ale lui Soljenițîn, este povestea unui profesor de matematică exilat în propria patrie, care porneşte în căutarea Rusiei profunde, idealizate, acea Rusie încă pătrunsă de fiorul creştin pe care regimul stalinist n‑a reuşit să‑l înăbuşe. La capătul călătoriei sale, profesorul găseşte adăpost în izba Matrionei, o femeie simplă, graţie căreia descoperim noi faţete ale sufletului slav, atât de drag autorului.
  • Toamna la Pekin
    40.01 LEI
    Povestea din Toamnă la Pekin are loc într-un deșert imaginar numit Exopotamia, unde începe construirea unei căi ferate care nu duce nicăieri. Cu amestecul de insolit, umor și fantezie tipic pentru scriitura sa, Vian construiește o poveste populată de personaje mai mult sau mai puțin excentrice.
  • Puii lui Mog. Eu şi Mog
    39.00 LEI

    Colecţionează și tu toate cărțile scrise de Judith Kerr:
    Mog, pisica uitucă • Mog și bebelușul • Mog și Iepurilă • Mog și vulpile • Mog la veterinar • Crăciunul lui Mog • Tigrul care a venit la ceai • Mog în întuneric • Mog învață alfabetul • Adio, Mog • Coada Katinkăi • La plimbare cu mami • Mog și bunicuța • Prostioara lui Mog • Foca domnului Cleghorn • Blestemul iepurelui de la școală • Ziua de naștere a lui Mog • Crăciunul de pomină a lui Mog

    Judith Kerr (1923-2019) s-a născut la Berlin, într-o familie de evrei germani. Judith este o scriitoare bine-cunoscută în lumea cărților ilustrate pentru copii, cele mai îndrăgite fiind poveștile cu Mog și Tigrul care a venit la ceai, un bestseller care continuă să fie citit, ediție după ediție, de peste cincizeci de ani. În 2012, Judith a fost decorată cu Ordinul Imperiului Britanic, iar în 2019 a câștigat premiul British Book pentru ilustratorul anului.

  • Dormitorul parintilor
    30.00 LEI
    Dormitorul părinților este o zonă tenebroasă, plină de mistere și, deși nu este interzis, copiii nu au niciodată curaj să intre acolo. Pe bună dreptate, poate, pentru că atunci când, în final, pășește dincolo de pragul tulburător, protagonistul va descoperi (sau va crea) o dramă care va spulbera firavele sale speranțe de viitor. Un portret intim al unei familii fără șanse, al unor vieți dureros de singuratice în ciuda traiului în comun. .
  • Regele Arthur și cavalerii Mesei Rotunde
    49.00 LEI

    ...Toată lumea le cunoaște povestea și aventurile… sau nu? Cine a scos faimoasa spadă din stâncă? Ce e Sfântul Graal? Și cine au fost amorezii Tristan și Isolda, înțeleptul vrăjitor Merlin, cine a fost Sir Lancelot?

    Stai așa! În mai puțin timp decât îi ia unui motan viclean să-ți găsească fotoliul preferat, Mauri Kunnas a creat o mitologie felină extraordinară din legendele medievale. Însoțește-l pe Arthur, Mărețul Rege Motan din Logres, în această călătorie într-o lume plină de spirit cavaleresc, darts (!) și domnișoare aflate la ananghie și lasă-te purtat de aventurile lui pline de amuzament.

  • Ultima calatorie catre Key West
    40.01 LEI
    De la autoarea bestsellerului Să ne vedem cu bine în Havana, roman ales în clubul de carte al lui Reese Witherspoon În 1935, destinele a trei femei sunt transformate pentru totdeauna când unul dintre cele mai puternice uragane din istorie se năpusteşte spre Florida Keys, în noul roman captivant semnat de Chanel Cleeton, autoare de bestselleruri intrate în topul New York Times.
  • Fata care inalta zmeie
    30.00 LEI
    O femeie care fuge de trecut, o tânără care se luptă să schimbe prezentul, o fetiță care visează la un viitor mai bun. Trei vieți legate de destin. După tragedia care i‑a dat viața peste cap, Léna decide să lase totul în urmă. Ea pornește într‑o călătorie în India, de‑a lungul Golfului Bengal, pentru a încerca să‑și refacă viața. Bântuită de fantomele trecutului, singurul ei răgaz vine în zori, când merge să înoate în Oceanul Indian. În fiecare dimineață, pe plaja pustie, vede o fetiță care se joacă cu un zmeu.
  • Nu plange pentru mine
    54.00 LEI
    Lectura perfectă pentru fanii scriitoarelor Lucinda Riley, Victoria Hislop și Santa Montefiore ”Din câte-mi aduc aminte, povestea a început în zori, pe paisprezece septembrie 1943...”
  • O caut pe Jane
    50.00 LEI
    Trei femei pe care le unesc o scrisoare demult rătăcită, iubirea unei mame și o rețea secretă de femei care luptă pentru dreptul de a alege – povestea e inspirată din fapte reale. ”Un roman minunat scris despre alegerile pe care le facem cu toții și despre unde ne conduc ele.” — KRISTIN HARMEL
  • Lingura de aur
    45.00 LEI
    Thriller vertiginos şi plin de suspans, pentru iubitorii de mistere, dar şi pentru pasionaţii de prăjituri, Lingura de aur este un puzzle ingenios, plin de întorsături şocante şi de răsturnări de situaţie care te vor face să citeşti până noaptea târziu, până ajungi să întorci şi ultima pagină
  • Un autobuz condus de Urmuz
    49.00 LEI
    Urmuz este aici un șofer care-și transportă pasagerii bruscându-i cu cele mai repezite frâne. Dar, dacă vă spunem că pasagerii lui sunt niște cuvinte, desigur că ați înțeles de ce conduce așa de brutal. O foarte simpatică introducere în literatura română de avangardă, al cărei reprezentant de frunte este poetul Urmuz.
  • Mozart, dirijorul orchestrei Miau-Miau
    49.00 LEI
    La Operă, un Mozart năzdrăvan dirijează de zor o compoziție foarte ciudată. Ce să fie? O simfonie? Parcă e mai degrabă un cor. Începe cu nota MIAU și se încheie glorios cu cel mai avântat MIORLAU. O fantezie! Ce-o să zică oare dirijorul adevărat când o să audă? Ia să ciulim noi urechile...
  • La porțile tărâmului de nicăieri
    55.00 LEI

    Samar Yazbek a fost obligată să ia calea exilului de către regimul lui Baššār al-Assad. Când revolta din Siria s-a transformat în război civil, ea s-a hotărât să se întoarcă în țară, în secret, de mai multe ori. La porțile tărâmului de nicăieri este o mărturie rară, plină de curaj, a realităților pe care le-a descoperit în țara ei. De la primele demonstrații în sprijinul democrației la începuturile Armatei Libere și până la sosirea ISIS, ea oferă instantanee remarcabile cu soldați, copii, bărbați și femei care fac eforturi să rămână în viață. Cartea abundă în povești de supraviețuire de o sensibilitate cutremurătoare: oameni care trăiesc sub amenințarea armelor, tineri care refuză să tragă la ordinele comandanților, copii care-și irosesc viața în buncăre. La porțile tărâmului de nicăieri este un important document istoric, dar și o operă literară.

  • Aloo! Unde-i nasul meu, Picasso?
    49.00 LEI
    Cât de talentat e domnul care șterge tablourile de praf noaptea la muzeu? Habar n-are! Dar stați să vedeți ce se întâmplă când șterge portretul unei femei frumoase cu o cârpă prea udă! Uite-așa îi apucă pe unii talentul și iese... o minunăție. O farsă, desigur, pe seama celebrului Picasso. S-ar fi distrat și el!
  • 15 expresii romanesti cu tot atatea povesti
    42.00 LEI
    Poate că un cal breaz e mai greu de recunoscut pe străzile noastre pline de mașini, dar sensul expresiei respective va rămâne în memoria oricărui cititor și îi va aduce de fiecare dată un zâmbet pe buze. Să vedeți ce-a pățit bietul cal breaz până s-a învățat să nu se mai bucure atâta de atenția celorlalți! Toți colegii lui din carte, albina Cristina, căpcăunul Mustață, gâsca Matilda și mulți alții, care de care mai zăpăciți, trec prin aventuri, pățanii și parascovenii numai bune de stârnit râsete în cascadă!
  • Ce poti face cu mainile tale?
    39.00 LEI
    Ridică-ți mânuța și privește-o cu atenție. Ce face? Ce poate să facă? Pare să se miște atât de ușor! Maria, o fetiță drăguță, află tot felul de lucruri frumoase de făcut cu mâinile. Nu sunt secrete mari, poți și tu să le faci. Îndrumată cu blândețe de mami, Maria învață să aducă bucurie și încântare în jurul ei doar folosindu-și mâinile. Una dintre cele mai frumoase lecții!
  • Canada
    59.00 LEI

    În orășelul Great Falls, din Montana, viața unei familii aparent fericite se destramă brusc atunci când părinții, oameni absolut normali, se hotărăsc să jefuiască o bancă. Adolescenții gemeni, o fată și un băiat care rămân singuri în urma întemnițării părinților, se despart. Perspectiva romanului îi aparține băiatului, Dell Parsons, pe care soarta îl duce peste graniță. Ajuns în misterioasa și necuprinsa Canadă, Dell intră pe mâna unui bărbat violent și impulsiv. Romanul lui Richard Ford este o meditație asupra răului ascuns în cele mai banale ființe umane, dar și asupra misterului de nepătruns al unor peisaje pustii. Roman al maturizării, capodopera lui Richard Ford propune unul dintre cele mai tușante și mai dickensiene personaje din literatura acestui început de secol.

  • Superputerea mea este curajul
    49.00 LEI
    Într-o bună zi, micuţa Tina află că nu doar supereroii din filme sau personajele din cărţi au nevoie de curaj atunci când pleacă într-o aventură, ci și copiii, în viaţa lor de zi cu zi, acasă sau la școală.
Filter by

Categorie

Voce audiobook

Format eBook

Preț

Editura