Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 121-150 din 42144

  • Retroversiuni. Blocaje
    55.00 LEI
    Retroversiuni este scena de pe care douăzeci și șase de scriitoare oferă douăzeci și șase de contraargumente convingătoare celor care susțin că literatura română contemporană este neofertantă și că proza scrisă de femei nu este la fel de puternică precum cea a bărbaților. -- Victor COBUZ
  • Gramatica limbii franceze (A1-B2)
    45.00 LEI
    Lucrarea Gramatica limbii franceze se adresează tuturor celor interesați de studiul limbii franceze din diferite motive: pentru studii și examene, în activitatea profesională sau din pasiune. Ea poate fi utilizată ca manual de gramatică atât în completarea metodelor de limba franceză în context școlar, cât și în învățarea autonomă. În cuprinsul ei se regăsesc toate elementele lingvistice abordate în liceu, de la nivelul A1 la nivelul B2.
  • Corporatia
    38.00 LEI
    Dincolo de definițiile anodine și ambigue din dicționare, în limbajul cotidian termenii corporație și corporatism sunt folosiți cel mai adesea cu sensuri peiorative, indicând mentalități, atitudini sau persoane pline de sine și neserioase, având tendința de-a căuta întruna cusururi, ca și pe aceea de-a vorbi mult și fără rost – bineînțeles, într-o limbă cunoscută doar de „inițiați”.
  • Toți cei din acest tren sunt suspecți
    55.00 LEI

    Când Societatea Scriitorilor de Cărți Polițiste ma invitat la festivalul organizat întrun tren ce străbate Australia, speram să găsesc inspirație pentru a doua mea carte. Ficțiune, de data asta: trebuia să mă desprind de oamenii din viața reală care se ucideau între ei. Evident, n-a fost așa.

  • Agnes si misterul conacului
    30.00 LEI
    Noi mistere stau sa fie descoperite de Agnes si prietenul ei, Pilaf Agnes si mama ei mostenesc un conac de a carui existenta nu stiau nimic. Iar asta nu e tot. Uneori in camere se simte parfumul unor flori inexistente, iar capacul de la pian e mereu ridicat dimineata, chiar daca nimeni din casa nu canta la acest instrument. Mai mult, cine e misterioasa persoana E ale carei lucruri sunt in vila, dar nu este mentionata in niciun act? Si unde au disparut scarile marcate in planul casei?
  • Recrearea trupului, reinvierea sufletului
    40.01 LEI
    Corpul uman are nebanuite puteri de a se transforma si reinnoi continuu. Dar acesta e un "miracol uitat" in zilele noastre. Deepak Chopra ne arata drumul pe care trebuie sa-l parcurgem pentru a beneficia de aceste puteri. Simplu, in doar 10 pasi, putem scapa de energiile negative care produc imbatranire, slabiciunea si boala.
  • Societatea secreta a animalelor (vol. 2). Renasterea Phoenixului
    40.01 LEI
    Continuarea seriei cu animale fantastice a doctorului veterinar Luke Gamble Edith Wight abia așteaptă să se întoarcă în vacanța la Cabana din Pădure, la unchiul ei, veterinarul animalelor fantastice, și la aventurile nemaipomenite care apar tot timpul la ușa Cabinetului Doctorului.
  • 500 de adevaruri incredibile si trasnite
    15.80 LEI
    Stiai ca delfinii dorm cu un ochi deschis? Ca pasarile colibrii sunt singurele pasari care pot zbura cu spatele? Si ca este imposibil sa te gadili singur? Afla o multime de adevaruri incredibile si trasnite despre plante, animale, corpul uman, sport, istorie…
  • Prinsi intr-un joc video (vol. 5). Bossul final
    35.00 LEI
    Stan si Eric au zece minute la dispozitie ca sa salveze lumea! In aceste zece minute trebuie sa plonjeze intr-un univers al jocurilor video, sa dea de urma unui inamic atotputernic si sa-i zadarniceasca planurile malefice inainte de a fi prea tarziu. Imposibil? Nu, superimposibil! Vor intalni pterodactili care scuipa foc, uriasi verzi furiosi si unicorni care arunca lasere din copite. Singura sansa a celor doi prieteni de a supravietui pana la confruntarea cu bossul final este sa aiba incredere completa unul in celalalt. Vor reusi sa duca la bun sfarsit misiunea lor pe viata si pe moarte? Numaratoarea inversa a inceput.
  • O noua victima a modei
    55.00 LEI
    Personalitate media cu o prezență constantă atât în presa scrisă, cât și în cea audiovizuală, promotor neobosit al modei, dar și critic al ei, Ovidiu Buta se străduiește de peste douăzeci de ani să rafineze gusturile vestimentare ale românilor – fie că sunt simpli consumatori ori vedete de pe „sticlă”. Dar nu se mulțumește doar cu atât, așa cum o dovedește prezentul volum. Ovidiu Buta face, printre altele, și oficiul de istoric al modei, atât al celei internaționale, cât și al celei din România.
  • Cea de-a treia usa
    50.00 LEI
    Cea de-a treia usa iti ofera instrumentele de care ai nevoie pentru a obtine ceea ce iti doresti O calatorie uluitoare... care inspira si amuza, fiind insa si patrunzatoare. Daca vei crede vreodata ca nu mai ai solutii pentru o problema, Alex Banayan te va inspira sa-ti extinzi modul de gandire. - David Eagleman, autorul volumului Incognito, bestseller New York Times, profesor asociat la Universitatea Stanford
  • Invata cu succes limba romana! Pentru scolile si sectiile cu predare in limba maghiara. Clasele V-VIII
    45.00 LEI
    Invata cu succes limba romana! Pentru scolile si sectiile cu predare in limba maghiara. Clasele V-VIII Invata cu succes limba romana! este un auxiliar conceput pentru a forma si consolida competentele elevilor in mod dinamic, interactiv si ingenios. Cuprinde toate continuturile din Programa de Limba si literatura romana pentru scolile si sectiile cu predare in limba maghiara. Continuturile si exercitiile sunt organizate pentru fiecare clasa, de aceea e un auxiliar care se poate utiliza din clasa a V-a pana in clasa a VIII-a, profesorul putandu-l adapta, in functie de nivelul clasei. De asemenea, se poate utiliza si pentru pregatirea examenului de Evaluare Nationala, oferind o perspectiva sintetica asupra continuturilor.
  • Termina aceasta carte
    40.01 LEI
    Draga cititorule, Intr-o noapte furtunoasa am dat peste niste foi imprastiate intr-un parc... Le-am adunat si le-am pus in ordine, incercand sa deslusesc misterul acestei descoperiri ciudate pe care acum ti-o incredintez tie. Misiunea ta este sa devii noul autor al acestei carti. Pentru a duce sarcina la bun sfarsit, va trebui sa explorezi si sa urmezi un program de antrenament special conceput pentru agentii secreti. Cum nimeni nu stie ce o sa se intample, te rog sa actionezi cu maxima prudenta... Nu uita insa: Cartea aceasta nu poate exista fara tine. Cu prietenie, Keri Smith
  • Jurnalul meu trasnit, in alb si negru
    40.01 LEI
    Jurnalul meu trasnit... in alb si negru: A crea inseamna a distruge. Acum cu si mai multe pagini trasnite In timpul utilizarii acestei carti te vei murdari. S-ar putea sa fii complet acoperit de vopsea... si de multe alte substante, unele chiar neobisnuite. Te vei uda. Va trebui sa faci lucruri care te vor pune in incurcatura. E posibil sa te intristezi cand iti vei aminti cum arata cartea la inceput. Vei descoperi insa demontarea creativa peste tot in jurul tau. Demontarea/descompunerea presupune dezlantuirea propriului Eu creativ, aparent distructiv si oarecum instabil, sa faci ceva ce nu ai mai avut sansa sa faci pana acum.
  • Hipersensibil si toxic, fata in fata
    40.01 LEI
    Ești o persoană hipersensibilă sau te identifi ci drept „empat“? Dacă da, probabil resimți în mod acut stimulii din mediu, te macină o anxietate extremă în situațiile confl ictuale, încerci mereu să-i împaci pe alții, ba chiar preiei emoțiile celor afl ați în proximitate. Datorită naturii tale generoase, devii ținta oamenilor toxici, care caută perpetuu să-i exploateze pe ceilalți. Prin urmare, e necesar să te protejezi.
  • Misbelief. Ce ii face pe oamenii rationali sa creada lucruri irationale
    69.00 LEI

    Renumitul sociolog, profesor și autor al bestsellerului Irațional în mod previzibil ne prezintă cea mai importantă și mai convingătoare carte a sa – o explorare revelatoare a laturii umane a crizei dezinformării –, analizând ce îi determină pe oamenii altminteri raționali să adopte convingeri profund iraționale.

    Dezinformarea ne afectează pe toți în fiecare zi – de la rețele de socializare, la probleme politice mai ample, de la conversații ocazionale în magazine până la relațiile noastre cele mai apropiate. Deși recunoaștem pericolele pe care le reprezintă dezinformarea, problema este complexă – mult dincolo de ceea ce poate realiza doar controlul rețelelor de socializare – și de prea multe ori soluțiile noastre limitate sunt modelate de politici partizane și de interpretări individuale ale adevărului.

  • Ultima carte
    44.99 LEI
    Ne vedem la capătul poveștilor. Cel mai recent roman al lui Marian Coman se deschide cu cea mai veche istorie din lume: una de iubire. Într-un prezent apropiat, Alex te trage în povestea lui și a Adei. Nu-ți lasă vreme să te înduioșezi, căci, curând, descoperi că-ți relatează ultima lor zi împreună. În paralel, îl întâlnești pe Manu, care te lasă să pătrunzi în intimitatea gândurilor sale de scriitor aflat în plină criză creativă.
  • Punk requiem
    39.99 LEI
    Un playlist pentru Timișoara de pretutindeni. „Ne plac poveștile pentru că viața fiecăruia dintre noi seamănă cu una dintre ele. Sau cu mai multe“ ne spune, la un moment dat, unul dintre personajele cărora scriitorul le dă glas în Punk requiem, un soi de prequel al Povestirilor din garaj.
  • Râul destinelor
    49.00 LEI

    Roman emblematic pentru literatura japoneză din a doua jumătate a secolului XX, Râul destinelor a apărut pentru prima dată în foileton în publicația Fujin Gahō în perioada ianuarie-mai 1959. A fost ecranizat în 1966, în regia lui Noboru Nakamura. Trei femei devin simboluri ale transformărilor profunde prin care trece Japonia începând cu 1898 și până la jumătatea secolului XX.

    În această saga multigenerațională, femeile din familia Kimoto se dovedesc firi puternice și impunătoare, fie moștenitoare ale tradițiilor și ceremoniilor nipone, fie adepte ale schimbărilor iminente de la început de secol XX. Hana, fiica ei, Fumio, și nepoata Hanako sunt personajele ale căror destine râul Ki le va purta cu sine. De la relațiile complicate din sânul familiei și până la contextul social și politic cu impact direct asupra statutului femeii în societate, romanul lui Sawako Ariyoshi surprinde revirimentul cultural care a marcat sfârșitul orânduirii tradiționale din Japonia.

  • Monstri obisnuiti
    79.99 LEI
    Anglia, 1882, Londra victoriană Charlie Ovid are șaisprezece ani și, în ciuda unei vieți pline de violență, pe trupul lui nu se află nici măcar o cicatrice. Corpul i se vindecă singur, fie că vrea, fie că nu. Marlowe, un copil găsit într-un vagon de marfă, strălucește cu o lumină albăstruie și are puteri tămăduitoare. Când doi detectivi veterani sunt recrutați pentru a-i escorta în siguranță spre nord, ei sunt forțați să se confrunte cu marginile întunecate ale monstruosului.
  • Croitoreasa din Paris
    54.99 LEI
    O croitoreasă franceză. Un spion britanic. O moștenitoare americană. Un destin care se naște în Franța sfâșiată de război. Pentru cititorii romanelor Când înflorește liliacul și Privighetoarea, iată un bestseller internațional inspirat din Al Doilea Război Mondial, care se întinde pe parcursul mai multor generații, traversează oceane și demonstrează cât de mult sunt dispuse să se sacrifice două tinere pentru dragoste și familie.
  • Metamorfoza. Integrala prozei antume
    65.00 LEI

    Ediție îngrijită și postfață de Cristina Cioabă

    Marea descoperire pe care o poate face cititorul acestui volum – ce cuprinde toate scrierile publicate de Kafka în timpul vieții – este dimensiunea fundamental poematică a scrisului său. Cel care deschide cartea simte de îndată că scriitorul praghez este, în bună măsură, un poet. Viziuni transcrise cu o rece exactitate, uneori sub forma fragmentului, dar și în texte cu fluența paginii de roman au drept constantă aderența la clipa trăită, pe care poemul în proză kafkian o dăruiește infinitei retrăiri. Această revelație o datorăm în bună măsură traducătorului care vine, aici, „în întâmpinarea“ operei kafkiene. Doar un poet cum a fost Mircea Ivănescu, călător el însuși pe tărâmuri asemănătoare, putea simți și transpune în limba română, cu o fidelitate de profunzime, lava nestinsă a viziunilor kafkiene.

    „Kafka este poetul care a dat cea mai pură expresie secolului XX.“ (Elias Canetti)

    „Metamorfoza, deja de la primul rând, acum unul dintre cele mai celebre texte din literatura universală, a îndreptat viața mea pe un nou drum.“ (Gabriel García Márquez)

    „Era un visător, iar creațiile sale poetice sunt concepute de cele mai multe ori ca prin vis și iau forma viselor... Imită cu exactitate lucrurile nebunești și lipsite de orice logică a căror apariție se petrece în vis, acest joc de umbre al vieții, făcându-ne să amuțim de spaimă și până la urmă să râdem.“ (Thomas Mann)

  • Cantecul muntilor
    55.00 LEI
    O familie, trei generații de femei și un război care le va schimba viețile iremediabil. „Fermecător și captivant.“ Viet Thanh Nguyen, câștigător al Premiului Pulitzer Roman câștigător al premiului pentru debut BookBrowse în 2020. Cartea redă istoria, cultura și tradiția vietnameză și vorbește despre costurile umane din timpul conflictului armat, dezvăluindu-ne, în același timp, puterea bunătății și a speranței.
  • Buddha
    45.00 LEI
    A scrie o biografie a lui Buddha este o muncă la care puțini s-ar încumeta, având în vedere tradiția exclusiv orală a Indiei acelor vremuri și, ca atare, lipsa unor informații solide, concrete privind viața personajului istoric.
  • Privește ultima dată lumea asta plină de minciuni
    39.00 LEI

    „Spațiul în care se mișcă personajele lui Cosmin Leucuța e populat în permanență de evenimente și situații care transformă brusc banalul într-o excursie insolită prin realitatea imediată. Ai tot timpul senzația că asiști la o plimbare sau un dialog care se încarcă gradual ca o armă și, din clipă în clipă, urmează ca cineva să apese trăgaciul. Când Leucuța are două personaje angajate într-un dialog (la fel ca într-un film de Tarantino) știe să scoată la iveală cu talent toată nebunia obișnuită a lumii și să o povestească prin cuvintele acestora, colecționând anomaliile ca într-un insectar. Citind aceste povestiri putem să înțelegem parcă mai bine că viața e un lung șir de simptome mai vesele sau mai triste care nu fac decât să ne anunțe degradarea și sfârșitul.“ — BOGDAN RĂILEANU

    „Calitatea cea mai importantă a scriitorului Cosmin Leucuța, în acest volum de proză scurtă, este intensitatea vizuală a stilului său – a little bit country, a little bit rock’n’roll. Ochiul cinematografic alunecă între imaginile suave ale nostalgiei și sălbăticia realității, între începutul domol și finalul fulminant, între ceea ce este aparent și ceea ce este semnificativ. Locurile și întâmplările care alcătuiesc povestirile din volum sunt anume create pentru a pune o presiune uriașă pe umerii personajelor care, de cele mai multe ori, ajung în ipostaze tragice (mai mici sau mai mari), aceleași prin care am trecut cu toții sau am putea trece cândva. Și mai cred că sunt situații pe care autorul, într-un fel sau altul, le-a trăit deja. Măcar sufletește.“ — CRISTIAN VICOL

  • Neîncrederea: Cum funcționează România profundă
    75.00 LEI

    După doi ani de muncă de teren printre locuitorii unui sat din România, Radu Umbreș oferă o cheie de lectură a interacțiunilor dintr-o societate dominată de neîncredere.

    Sătenii văd viața ca pe o luptă pentru resurse limitate, o luptă care duce adeseori la înșelăciune, exploatare sau prădare. Universul lor se împarte între relațiile morale puternice și suspiciunea profundă față de restul societății. Această cercetare antropologică ne explică și în ce fel apare încrederea reciprocă – prin acordul social în jurul unor instituții codificate cultural – și cum supraviețuiește doar prin cooperare corectă. Deși reprezentarea binelui comun este rar întâlnită, societatea rurală funcționează într-un echilibru dinamic între colaborare și conflict.

    Din cele mai vechi timpuri până azi, sătenii au ales încrederea în familie, în defavoarea altor relații sociale, ca strategie optimă împotriva riscurilor existențiale.

    „Cartea lui Radu Umbreș începe ca un thriller, continuă ca un roman de Balzac și se încheie ca un tratat de economie. Dincolo de aparatul teoretic și de inteligența speculativă a antropologului, Neîncrederea este o poveste pasionantă și esențială despre noi. Radu Umbreș a trebuit să-și suflece mânecile, la propriu, și să se angajeze ucenic constructor într-un sat din România ca să facă antropologie de-adevăratelea. Mai găsim în paginile sale și catehismul real al ortodoxiei rurale românești, un manual de televiziune fără cameră pentru pasionantele jocuri-concursuri de la cârciuma satului și un manual de campanie electorală nescris niciodată până acum, dar aplicat cu scrupuloasă lipsă de scrupule de toate partidele care au câștigat alegeri în România. Și nu numai.“ — IULIAN COMĂNESCU

  • Primele cuvinte. 52 de sunete
    64.90 LEI
    Primele cuvinte. 52 de sunete este o carte educativă destinată dezvoltării abilităților lingvistice la copii mici. Conține o colecție de cuvinte simple, fiecare cu un număr specific de sunete, concepute pentru a ajuta copiii să învețe pronunția și structura sunetelor într-un mod distractiv și interactiv si include imagini colorate și activități care să încurajeze repetiția și memorarea. Scopul principal al cărții ar fi de a sprijini dezvoltarea vorbirii timpurii și de a oferi părinților și educatorilor un instrument util pentru a încuraja învățarea limbajului la vârste fragede.
  • 1001 de nopți. Basme arabe istorisite de Eusebiu Camilar (vol. I)
    Preț special 89.25 LEI Preț standard 119.00 LEI

    Ilustrații de Ana Alfianu

    De o frumuseţe aparte, această primă adaptare românească pentru copii a celor 1001 de nopţi a văzut lumina tiparului la mijlocul secolului trecut şi a aprins imaginaţia a generaţii de tineri cititori.

    Poveștile depănate de iscusita Șeherazada de-a lungul a o mie și una de nopţi spre desfătarea soţului său, preaputernicul Riar Șah, sunt pesemne cele mai cunoscute din toată literatura lumii. De la peripeţiile lui Aladin, stăpânul lămpii fermecate, la epopeea lui Sindbad marinarul și de la năzdrăvăniile lui Ali Baba și ale celor patruzeci de hoţi la isprăvile lui Harun al-Rașid, califul-califilor, basmele arabe zugrăvesc lumi fără seamăn, neîntrecute în frumuseţe și farmec.

  • Animale din toata lumea. 52 de sunete
    64.90 LEI
    Aceasta carte invata copiii sunetele pe care le scot animalele care traiesc in jungla, in ocean, la ferma sau in padure. Tot ce trebuie sa faca este sa apese pe imaginile cu animale si vor descoperi o lume incantatoare.
  • Notre-Dame du Nil
    37.00 LEI

    Roman distins în 2012 cu Prix Renaudot și Prix Ahmadou Kourouma, iar în 2013 cu Prix Océans, Notre-Dame du Nil a fost ecranizat în 2019 de către realizatorul Atiq Rahimi.

    În Rwanda, în anii ’70, un liceu de fete situat la 2 500 de metri altitudine, aproape de izvoarele Nilului, se ocupă de educația tinerelor din familiile înstărite. Părinții lor speră că, în acest loc izolat – liceul catolic Notre-Dame du Nil –, aflat departe de tentațiile capitalei, fetele să rămână pure, iar educația primită să le ofere un atu în plus în vederea „căsătoriilor bune“ care le așteaptă. Însă, în acest spațiu închis și aproape exclusiv feminin, se petrec o serie de transgresiuni ce anunță – dincolo de conflictele inerente dintre adolescente – teribila tensiune etnică și politică dintre populațiile hutu și tutsi, ca un preludiu – tăios și fără menajamente – la genocidul ruandez.

Filter by

Categorie

Voce audiobook

Format eBook

Preț

Editura