Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 41851

  • emoții
    119.00 LEI

    Un album fotografic cu emoțiile tale când privești imaginile, emoțiile sufletelor din ele, emoțiile mele când sunt în fața animalelor.

    De la curaj la frică, de la gelozie la iubire – cu toții le avem, cât timp ne dăm voie să le trăim. Iar viețuitoarele simt la fel ca noi, chiar dacă nu li se înroșesc obrajii și nu le tremură mâinile, chiar dacă nu au riduri să se încrunte ori glas să spună „mi-e dor”. Cine are ochi, le vede însă cum se ciondănesc, își înfoaie penele, dansează, scot ghearele, zâmbesc, își fac daruri, latră, țipă sau chiar urlă.

    Nu e nevoie să fii specialist ca să vezi speranța din ochii ursului, teama popândăului, grija mamei corcodel sau timiditatea egretei. Mie mi-au adus liniștea și bucuria de a fi cu ele ore în șir, iar tu ai nevoie doar de un moment în fața lor.

    Îți voi arăta cum să iubești animalele. Te voi face să admiri zborul păsărilor. Îți vei deschide larg ochii și vei vedea lucruri nevăzute încă!

    Să credem că animalele nu au emoții, e ca și cum am fi convinși că suntem singuri pe lume.

  • Ultimele zile ale dinozaurilor. Marea extincție și începutul lumii noastre
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI

    Imaginează-ți că te afli în Cretacic. Este o zi ca oricare alta, o după-amiază însorită în urmă cu 66 de milioane de ani. În doar câteva ore, tot ce vezi cu ochii va fi șters de pe fața Pământului. Vegetația luxuriantă va fi cuprinsă de incendii. Cerul se va întuneca. Înfricoșătorul tiranozaur aflat la vânătoare va fi carbonizat într-o clipă; dominația marilor reptile va lua sfârșit. Însă această catastrofă va fi marea șansă a micilor mamifere ascunse sub pământ: strămoșii omului, specia care domină planeta azi.

    Scrisă într-un stil accesibil și atractiv, Ultimele zile ale dinozaurilor se adresează tuturor celor care vor să afle ce s-a întâmplat în zilele, anii și secolele după ce planeta noastră a fost lovită de un asteroid nimici­tor. Este o poveste relatată din perspectiva victimelor și a supraviețuitorilor unuia dintre cele mai mari cataclisme din istoria Pământului.  

    „Această analiză a ceea ce s-a întâmplat după ce asteroidul a lovit Pământul îl va face pe cititor să se simtă ca un copil care descoperă dinozaurii pentru prima dată. Black îmbină complexitatea științei  cu un stil încântător.“ — Newsweek

    „Deși atât de captivantă și accesibilă, Ultimele zile ale dinozaurilor se bazează cu scrupulozitate pe informațiile adunate de paleontologi, geologi, astronomi, fizicieni și ecologi.“ — Science News

    Ultimele zile ale dinozaurilor dezvăluie legăturile dintre trecutul profund și ecosistemele din prezent. Black pleacă de la cele mai întunecate ore ale Pământului – când un asteroid a decimat lumea înfloritoare a dinozaurilor – și ne poartă către un nou peisaj evolutiv. Această poveste ar putea fi sumbră, dar Black transformă suferința cosmică a planetei noastre și tranziția ulterioară într-o poveste plină de speranță.“ — ELSA PANCIROLI, paleontolog

  • Întoarcere în Bucureştiul interbelic
    Preț special 37.42 LEI Preț standard 49.90 LEI

    În Bucureştiul interbelic oamenii au trăit şi idealul, şi prostia însângerată, au simţit şi rafinamentul extrem, şi opacitatea grosolană, au avut generoşi şi ticălosi, echilibraţi şi fanatici, lucizi şi fantaşti, buni şi răi, bine şi rău. Nu semănau unii cu alţii şi nimeni nu-i obliga să gândească la fel şi să spună acelaşi lucru. Minunat este că lumea lor nu era nici paradis, nici infern ci o lume normală, o lume a tuturor posibilităţilor şi un loc sub soare ca oricare altul.Au avut de toate. Bucureştiul interbelic este locul unde s-a întâmplat totul.

  • Hawking Hawking. Cum să devii celebru în lumea științei
    Preț special 44.93 LEI Preț standard 59.90 LEI

    Hawking Hawking: Cum să devii celebru în lumea științei este o carte extrem de bine documentată... Seife reușește să ofere o imagine clară a acelor idei dificile și oarecum ezoterice care stau la baza contribuției lui Hawking în domeniul științei, într-un mod care nu va provoca indigestie cititorului obișnuit.“ — FRANK WILCZEKNew York Times

    „Cea mai bună biografie publicată până acum despre cel mai faimos om de știință din ultimele decenii… Cartea îl umanizează pe Hawking, dezvăluind totodată nucleul tragic al celebrității sale.“ — DECLAN FAHYScience

    „Seife își propune să scoată la iveală omul pierdut în interiorul mitului, așa că trebuie mai întâi să îndepăr­teze o cochilie strălucitoare... Într-un final, metamorfoza se dovedește spectaculoasă.“ — JAMES GLEICKNew York Review Of Books

    „Ca să-l înțelegem pe Stephen Hawking trebuie să ne întoarcem în timp. În ultima treime a vieții sale, Hawking s-a afirmat fără doar și poate drept cel mai celebru om de știință din lume, însă contribuțiile sale științifice erau mai mult sau mai puțin irelevante pentru faima sa. Deși era o prezență constantă în media, de regulă atenția presei nu avea legătură cu activitatea sa științifică. Cercetările lui Hawking din anii săi de glorie aveau să fie în mare parte trecute cu vederea, fără să aibă un impact de durată asupra lumii fizicii. Era ca o stea colapsată: spațiul din jurul lui strălucea datorită energiei sale, dar în centru nu se afla decât o palidă imagine a ceea ce fusese cândva.“ — CHARLES SEIFE

  • Cultura modernă pe înţelesul oamenilor inteligenţi
    Preț special 26.25 LEI Preț standard 35.00 LEI

    Despre criza culturii se vorbește astăzi pe nenumărate voci și pe toate meridianele. Dar înseamnă asta că înțelegem ce se întâmplă cu noi și că vedem mai clar încotro ne îndreptăm? Roger Scruton încearcă să dea un răspuns pornind de la rădăcinile culturii înalte și de la avatarurile suferite de ea odată cu „dezvrăjirea“ lumii petrecută în secolul Luminilor.

    „O carte strălucită și încântătoare.“ (ALA Booklist)

    „Puțini gânditori se ridică, astăzi, la nivelul lui Scruton. Modul în care este diabolizat și respins de establishmentul academic e de-a dreptul dizgrațios. În comparație cu el, cei mai mulți dintre criticii lui sunt niște pigmei intelectuali.“ (BRYAN APPLEYARD, The Sunday Times)

  • Biruința unei iubiri. Pagini de corespondență
    Preț special 37.42 LEI Preț standard 49.90 LEI

    Cuvânt înainte de H.-R. Patapievici

    Ediție îngrijită de Monica Pillat

    Subiectul acestui volum este iubirea atotbiruitoare dintre un bărbat și o femeie greu încercați de vremuri. Bărbatul este Dinu Pillat (1921–1975), „cap de lot“, alături de Constantin Noica, în sinistrul proces înscenat de Securitate, la sfârșitul anilor ’50, unui grup de intelectuali socotiți vinovați de „uneltire contra ordinii sociale“; iar dincolo de acest dureros episod biografic, un remarcabil romancier, critic și istoric literar. Femeia este Nelli Filipescu (1921–2005), colegă de facultate la Litere și Filozofie cu Dinu Pillat și, din 1944, soția lui; împlinită profesional ca editoare, memorialistă și cercetătoare în istoria artei. După moartea lui Nelli, Monica Pillat-Săulescu, ea însăși scriitoare, a reconstituit tulburătorul dialog epistolar al părinților săi, completându-l cu pagini de corespondență adiacente, fotografii și facsimile.

    „Misterul acestei iubiri nu se elucidează nici în moarte, precum iubirea dintre Romeo și Julieta; nici în violență, precum iubirea manipulată perfid dintre Othello și Desdemona; nici în asumarea unei sarcini istorice mărețe, precum iubirea dintre Enea și Didona; nici în insondabilul mister al eșecului, precum iubirea dintre Marie Arnoux și Frédéric Moreau. Iubirea dintre Nelli și Dinu se elucidează în misterul promisiunii «Eu voi fi cu tine» și «Iată, Eu vin curând»… Cartea iubirii lui Nelli și Dinu este, prin adâncimea ei neverosimilă, o carte despre Judecata de Apoi (cartea pierdută a lui Dinu Pillat se numea Așteptând ceasul de apoi), o carte despre ce rămâne din noi după ce moartea ori răutatea oamenilor ne-a smuls dintre vii.“ (H.-R. Patapievici)

    Pe copertă: fotografia de nuntă a lui Dinu şi Nelli Pillat, 6 decembrie 1944; pana de păun – simbol al nemuririi – a fost fotografiată de Cătălin Cioabă.

  • Viața intimă
    Preț special 42.76 LEI Preț standard 57.00 LEI

    Glisând între dramă psihologică și satiră socială, sinuos și seducător, cel mai recent roman al lui Niccolò Ammaniti, Viața intimă, explorează temerile și dorințele profunde ale unei femei, propunându-ne să privim cu empatie lumea derutantă și provocatoare de astăzi.

    Maria Cristina Palma duce o viață aparent perfectă. Considerată cea mai frumoasă femeie din lume, este căsătorită cu prim-ministrul Italiei, are o fiică minunată și tot ce își poate dori. Imaginea ei construită cu grijă ascunde însă un trecut traumatic și o criză de identitate incipientă, iar proiecțiile celor din jur asupra sa o însingurează. Până când, în urma unei întâlniri neașteptate, primește pe mobil un film erotic care i-ar putea distruge reputația. E nevoită să ia o decizie dramatică, să aleagă ce e dispusă să sacrifice și cu ce preț. Ajuns în acest punct, romanul pune întrebări esențiale pentru cititor: Nu cumva ar trebui să ne temem mai mult de propria privire decât de a celorlalți? Cât de departe suntem în stare să mergem în dorința noastră de apartenență și afecțiune?

  • Sexus
    Preț special 29.97 LEI Preț standard 39.95 LEI

    Sexus este primul roman al trilogiei Rastignirea trandafirie, scrisa de Henry Miller pe parcursul a zece ani, interzisa in Statele Unite ale Americii si publicata la Paris intre 1949 si 1960.

    Romanul Sexus, publicat la Paris in 1949, este un amestec de fictiune si episoade autobiografice, in care autorul descrie primele sale eforturi literare, numeroasele aventuri amoroase, destramarea casniciei, traiul intr-un New York sclipitor si totodata marcat de saracie. Este o carte care a starnit controverse aprinse, insa indiferent daca se lanseaza in descrieri licentioase, discutii despre arta, filozofie sau psihanaliza, povesti picaresti sau destainuiri, Henry Miller abordeaza totul cu aceeasi franchete cuceritoare, hedonism asumat si o intensitate ce-si are sursa intr-o sete de viata molipsitoare. 

  • Kitul artistului incepator. Cum ma fac cunoscut
    Preț special 33.72 LEI Preț standard 44.95 LEI
    Esti un artist aflat la inceput de cariera sau iti doresti sa devii artist? Oltita Cintec iti ofera un "manual de utilizare" cu totul atipic. Primii pasi in cariera, competentele necesare pentru a reusi sau modurile in care se poate promova si se pot obtine anumite roluri - iata doar cateva dintre temele abordate in aceasta carte. Toate sunt amplu ilustrate cu exemple din lumea artistica romaneasca sau din alte tari si discutate in diverse sectiuni cu personalitati precum Radu Afrim sau Florin Piersic Jr., care ofera sfaturi ori ii impartasesc cititorului din experienta lor profesionala. Scrisa intr-un stil antrenant, dezvoltand idei foarte practice si utila prin abordarea detaliilor relevante, Kitul artistului incepator este o lectura indispensabila pentru oricine aspira la un parcurs de succes in domeniul artelor spectacolului.
     
    Incredibil de eficienta, cartea Oltitei Cintec nu prea e de tinut in biblioteca. E de purtat in buzunarul de la blugi sau in rucsac. Si de scos din cand in cand, ca un ghid al unui turist (profesionist sau nu) prin cosmosul teatral. - Radu Afrim
  • Sub semnul crucii. Catedrala Mantuirii Neamului si constructia de biserici in Romania Postsocialista
    Preț special 37.46 LEI Preț standard 49.95 LEI

    In varful Dealului Arsenalului din Bucuresti, pe un mare santier, se lucreaza zi si noapte. Catedrala Mantuirii Neamului trebuie terminata pana in decembrie 2018, cand este prevazuta inaugurarea ei. In apropiere se inalta fosta Casa a Poporului, astazi Palatul Parlamentului. Trecutul socialist al Romaniei si renasterea religioasa contemporana se invecineaza. Prin prisma construirii noii catedrale, volumul lui Giuseppe Tateo examineaza relatiile complexe aparute intre Biserica si stat in ultimii treizeci de ani, utilizarea politica a apartenentei religioase, strategiile prin care Biserica Ortodoxa Romana isi afirma importanta in Romania contemporana, dar si noile forme de anticlericalism aparute in opozitie cu ea. Caci, fapt extrem de semnificativ, cea mai inalta catedrala ortodoxa din lume este doar una dintre cele 4.000 de biserici si catedrale ridicate in tara noastra dupa 1989.

  • Monarhia Habsburgica (1848-1918) (vol VI): Relatii politice si comerciale
    Preț special 52.47 LEI Preț standard 69.95 LEI
    O sinteza in sase volume a monumentalei lucrari Die Habsburgermonarchie 1848‑1918, editata de Comisia pentru Istoria Monarhiei Austro-Ungare din cadrul Academiei de Stiinte a Austriei
     
    Studiile din volumul de fata, ultimul dintre cele sase ale monografiei istorice dedicate Habsburgilor, trateaza relatiile economice ale Monarhiei din perspectiva dificultatilor cu care se confrunta aceasta intr‑o epoca a afirmarii natiunilor si statelor nationale. Speram sa oferim specialistilor si publicului larg o noua perspectiva asupra istoriei atat de complicate a Monarhiei Habsburgice, in interiorul careia o buna parte a poporului roman a beneficiat de cadrele politice, juridice, culturale, religioase si economice ale unui stat de drept (chiar daca imperfect) ce a permis si a favorizat in mare masura aparitia si afirmarea unei identitati de factura filooccidentala. Speram, de asemenea, ca aceasta serie va contribui la formarea unei imagini mai apropiate de realitate a unei Monarhii care timp de secole a inlesnit pastrarea caracterului crestin al Europei si extinderea granitelor Europei, reusind totodata sa opreasca inaintarea Rusiei tariste spre Apus, ba chiar sa o infranga in Primul Razboi Mondial si sa faca posibila eliberarea unor popoare subjugate de secole de puterea de la Rasarit. - Rudolf Graf
     
    Textele aduc o contributie esentiala la cunoasterea monarhiei dunarene si mai ales la evidentierea efectelor de durata ale stapanirii austriece in provinciile romanesti sau la detalierea relatiilor dintre Regatul Romaniei si Imperiul Habsburgic sau (intre 1867 si 1918) cel Austro-Ungar. Viziunile reputatilor istorici ai vremii vor putea fi de acum coroborate mai usor cu cercetarile si concluziile specialistilor din Romania, imbunatatind astfel fresca reconstituirii trecutului comun european, in spiritul adevarului omeneste posibil, mereu perfectibil. - Ioan-Aurel Pop
  • Versetele satanice
    Preț special 29.97 LEI Preț standard 39.95 LEI
    • Autor distins cu Booker Prize pentru literatura in 1981

    Controversatul roman Versetele satanice i-a adus lui Salman Rushdie Whitbread Award, o nominalizare la Booker Prize si o condamnare la moarte din partea ayatollahului Khomeini in 1989. Polemicile privind posibilele conotatii blasfematoare ale cartii au pus uneori in umbra discutiile legate de meritele literare ale textului si de rolul jucat de acesta pe scena literaturii contemporane britanice. Dar Versetele satanice este de fapt un roman superb despre dezradacinari de tot felul, despre mosteniri care trebuie sau nu acceptate, despre masti, straturi de identitati si istorii. Este in egala masura o carte a regasirilor si una a afirmatiilor, o poveste fascinanta, plina de personaje fabuloase dintr-o lume aflata la granita dintre iluzie si realitate.

    Traducere din limba engleza de Dana Craciun.
  • Duhul bălții ... şi plâng şi râd
    Preț special 30.75 LEI Preț standard 41.00 LEI
    Era convins că aici, un duh tainic și blând, trimis din ceruri, păzea cu strășnicie locurile, dar și toate vietățile care trăiau în pace și într-o armonie, pe care doar Dumnezeu ar fi putut să o dăruiască celor ce prin mila Lui, sălășuiau acolo ca o familie fabuloasă, împrăștiată peste pământuri și ape.
  • Ispita Occidentului
    Preț special 23.25 LEI Preț standard 31.00 LEI

    Scrisorile care alcătuiesc cea mai mare parte a acestei cărţi au fost scrise de domnii A.D., francez, în vârstă de douăzeci şi cinci de ani, care ştie câte ceva despre creaţiile Chinei, şi Ling-W.-Y., chinez, în vârstă de douăzeci şi trei de ani, bolnav de ciudata cultură occidentală de care s-au molipsit mulţi dintre compatrioţii săi, cultură exclusive livrescă. Şi le-au trimis în timpul călătoriilor întreprinse, de cel dintâi în China, de cel de‑al doilea în Europa.

    Scrisorile de faţă reprezintă o selecţie. Publicându-le, ne propunem să arătăm reacţiile a două sensibilităţi, şi să sugerăm cititorilor unele reflecţii personale cu privier la viaţa, poate ciudată, a simţurilor şi a spiritului lor.

  • Englezul, francezul, spaniolul
    Preț special 34.50 LEI Preț standard 46.00 LEI

    Cercetând cum trăiesc aceste popoare, constat în primul rând o anumită unitate aparentă şi superficială datorată influenţei unui ansamblu de idei generale comun întregii civilizaţii albe, sau, cel puţin, celei europene. Dar dacă, scobind sub pojghiţa ideilor conştiente, voi încerca să pătrund în zona ideilor subconştiente, a instinctelor, a reacţiilor fireşti şi primare în faţa vieţii, voi constata cum la fiecare dintre aceste trei popoare se afirmă o atitudine distinctă, un complex idee-sentimente-forță caracteristic pentru fiecare în parte, care va fi în acelaşi timp norma moralei sale, cheia emoţiilor şi motorul actelor pure. Aceste complexe caracteristice sunt următoarele: Pentru englez, fair-play; pentru francez, ledroit; pentru spaniol, el honor.

  • Cartea ceaiului 1921-1925
    Preț special 21.76 LEI Preț standard 29.00 LEI

    Ceaiul a început ca doctorie şi a ajuns cu vremea o băutură. În China, el a pătruns prin al VIII-lea secol în hotarele poeziei, ca una
    din desfătările de lume. În secolul al XV-lea, Japonia l-a ridicat până la o religie a estetismului – ceismul. Ceismul e un cult întemeiat pe închinarea la frumos în mijlocul întâmplărilor de rând ale vieţii de toate zilele. El vorbeşte de neprihănire şi armonie, de taina iubirii între oameni, de romantismul ordinii sociale. El e, în fiinţa lui, o credinţă a nedesăvârşirii, precum e şi o gingașă încercare de împlinire a ceva cu putinţă în lucrul acesta cu neputinţă căruia îi zicem viaţă.

  • Gânduri despre Constantin Noica
    Preț special 29.25 LEI Preț standard 39.00 LEI

    Interculturalitatea nu este un rezultat, ci un proiect deschis al gândirii, limbii şi imaginaţiei culturilor. Întru poate fi traseul antropologic al acestui proiect simbolic în care s-ar regăsi, deopotrivă, Identitatea şi Alteritatea, Estul și Vestul, ca șansă a regenerării Europei înseși.

  • Cum functioneaza totul
    Preț special 149.99 LEI Preț standard 199.99 LEI
    Pentru mintile curioase de toate varstele, aceasta enciclopedie extraordinara iti arata cum functioneaza fibrele nervoase, frigiderele, centralele nucleare, padurile tropical-umede, gaurile negre si cam tot ce exista.
  • De ce ne amintim?
    Preț special 52.50 LEI Preț standard 69.99 LEI
    Descoperă un nou mod de a înțelege memoria propus de un pionier al neuroștiinței, cercetătorul de renume în domeniul memoriei, Charan Ranganath. Suntem obișnuiți să vorbim despre memorie ca despre o înregistrare a trecutului, dar iată o întorsătură surprinzătoare: nu suntem meniți să ne amintim totul.
  • Cadavrul din biblioteca
    Preț special 30.00 LEI Preț standard 39.99 LEI
    Servitoarea respectabilei familii Bantry, prieteni ai lui Miss Marple, descoperă în biblioteca acesteia cadavrul unei tinere foarte machiate, într-o ținută de seară cam vulgară. Cine e fata? Cum a ajuns acolo? Și care este legătura cu o altă fată moartă, descoperită într-o mașină incendiată?
  • Ucigasul ABC
    Preț special 30.00 LEI Preț standard 39.99 LEI
    „Domnule Hercule Poirot, vă face o deosebită plăcere să dezlegați mistere care sunt prea complicate pentru neîndemânatica noastră poliție britanică, nu-i așa? Dar e momentul să vedem, domnule Poirot cel Isteț, cât de isteț sunteți de fapt.”
  • Crima la vicariat
    Preț special 30.00 LEI Preț standard 39.99 LEI
    Miss Marple se află în fața misterului unei crime petrecute în liniștitul sătuc St Mary Mead, unde, sub fațada aparent liniștită a unui târg englezesc, se ascund intrigi, secrete, minciuni și moarte. Colonelul Protheroe, magistratul local și om de seamă, este cel mai detestat personaj din St Mary Mead. Toată lumea – inclusiv vicarul – îi dorește moartea.
  • Eu sunt cel mai destept
    Preț special 29.25 LEI Preț standard 39.00 LEI
    Cand eram mici, ne miram: cum de nu-si da seama Scufita Rosie ca lupul nu e bunica? Ca doar i se vedeau urechile, botul cu dintii lungi si ascutiti, labele paroase. Ei bine, iata ca lupul reuseste acum deghizarea perfecta: toata lumea din padure crede ca e chiar bunica! Si, cu toata marea marea lui desteptaciune, nu mai poate convinge pe nimeni ca e lupul cel rau, cel mai destept?
  • Legenda celor trei copaci
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI
    Trei copaci isi viseaza viitorul. Ce isi doresc sa devina - si ce surprize ii asteapta? Legenda celor trei copaci este o veche poveste despre ceea ce visam sa devenim si despre cum sa recunoastem implinirea chiar si atunci cand ni se pare ca am esuat. Trei copaci se inalta pe un deal si viseaza la viitorul lor. Ce vor deveni dupa ce vor fi taiati? Primul ar vrea sa devina un cufar plin de comori, al doilea, o corabie imparateasca, iar al treilea, un copac cu varful pana la cer.
  • Din primărie. Partea nevăzută
    Preț special 33.76 LEI Preț standard 45.00 LEI

    „O mână de oameni cu fruntea sus pot face multe. Îi pot trezi pe ceilalți încă adormiți, care au impresia că alții trebuie să lupte, să se implice, să participe la ședințele Consiliului Local, care încă nu au înțeles că puterea este în mâinile lor. În ceea ce facem eu și echipa mea, suntem doar pionieri printre alți pionieri, pe un drum care va fi al nostru în mod cert, drumul spre o Românie liberă de corupție, pe care o vom construi cu răbdare și hotărâre, așa cum au visat-o eroii Revoluției din 1989 și așa cum o dorim pentru copiii noștri.“ — CLOTILDE ARMAND

  • Ecce homo. Cum devii ceea ce eşti
    Preț special 28.35 LEI Preț standard 37.80 LEI
    Nietzsche este, poate, cea mai ilustră victimă a aventurii socratice a cunoașterii de sine. Viața nu posedă fenomene originale, ci numai unele repetitive, care prin reluarea lor veșnic identică își tocesc conturul lor original. Cadrul repetiției nu este viața, căci viața însăși este un fenomen de repetiție. Omul este condamnat să trăiască într-un plictisitor șir de repetiții și reluări din care nu poate evada. Nu există fenomene absolut unice, care să nu fie repetitive și, probabil, la fel este și cu oamenii. Toți au mai fost nu o dată, ci de nenumărate ori în trecut și vor mai fi de nenumărate ori în viitor. Tot ce trebuia și putea să se producă s-a produs deja. Restul este doar monotonă repetiție: veșnică revenire a aceluiași.
  • Cum sa-ti faci sotul milionar
    Preț special 49.61 LEI Preț standard 66.15 LEI
    Larisa Renar isi argumenteaza in volumul de fata, Cum sa-ti faci sotul milionar, convingerea ca banii sunt o energie directionata, structurata, sexuala si vitala. Femeia ii ofera barbatului energia ei si el o transforma in bani, astfel ca veniturile barbatului sunt influentate in mare masura de cea care ii sta alaturi. De femeie depinde daca el va fi "fruntea satului" sau daca numele lui va ajunge cunoscut in intreaga lume.
  • Privirea urangutanului sau Despre animalul din noi
    Preț special 24.00 LEI Preț standard 32.00 LEI

    Această carte, ca și celelalte scrise de Alexandru Stermin, este povestea unei călătorii. Pornind, alături de povestitor, într-o aventură stârnită de privirea unui urangutan dintr-o grădină zoologică de pe malul Mării Baltice, ajungem departe în timp și spațiu. Ne hazardăm din lumea mitului în realitatea celei mai mari mlaștini din lume, Pantanalul brazilian. Din exuberantul Rio de Janeiro mergem, pe urmele lui Darwin, în fabuloasele Insule Galápagos. Pe drum, explorăm intimitatea noastră și a altor vietăți, îndrăznim să privim în ochii animalului din noi – doar, doar vom găsi răspunsul la întrebarea ascunsă în sălbăticia acestei cărți:

    Avem o viață, sau suntem Viața?

    „Mic tratat de ecologie a privirii, volumul biofilozofului Alexandru Stermin cuprinde texte în care povestea este mișcată nu de cuvinte – deși perfect alese –, ci de Viața însăși, la care autorul se uită fascinat, realcătuindu-i imaginea dintr-o multitudine de perspective, ca prin ochii compuși ai unei libelule. La rândul său, Viața îl privește curioasă, pulsând egal în forme dintre cele mai diverse, de la urangutanul dintr-o grădină zoologică până la pasărea cu ouă de porțelan, apa limpede a unui izvor sau jaguarul ce se înfruptă din pradă în Pantanal.

    Realitatea și mitul, textul filozofic și notația de jurnal, argumentul științific și emoția se întrepătrund într-o scriitură puternică, luminoasă, inconfundabilă, care-l invită pe cititor să se uite atent la Viață, să-i asculte muzica și să pornească la dans alături de ea.“ — IOANA CLARA ENESCU

  • Kepler62. Cartea a cincea: Virusul
    Preț special 48.75 LEI Preț standard 65.00 LEI

    Viaţa pe planeta Kepler62-e este plină de neprevăzut pentru copiii aleşi să reprezinte viitorul omenirii. Vara s-a sfârşit, făcând loc unei toamne scurte şi apoi unei ierni capricioase. Într-una dintre expediţiile lor, Ari şi Marie descoperă într-o peşteră o capsulă spaţială, a cărei provenienţă pare a fi planeta Pământ. După ce scapă ca prin urechile acului de un miriapod uriaş, de orci şi de o ninsoare cumplită, membrii misiunii fac o descoperire tulburătoare despre Olivia, liderul expediţiei lor. Oare le spune adevărul? 

    Şi ce legătură există între copii, virusul care i-a nimicit pe şoptitori şi maleficul joc Scorpion?

    Kepler62 – o serie premiată, tradusă în 23 de ţări, o lume distopică unde prietenia e pusă la încercare, un univers necunoscut de explorat.

  • Despre libertate
    Preț special 21.76 LEI Preț standard 29.00 LEI

    „Impactul lui Mill asupra gândirii politice a fost imediat şi a lăsat urme de durată. Tratatul lui rămâne pledoaria clasică pentru libertatea individuală.“ (ISAIAH BERLIN)

    „Voința poporului înseamnă, practic, voința unei părți, care este cea mai numeroasă sau cea mai activă parte a poporului, a majorității, sau a acelora care au reușit să se facă recunoscuți drept majoritate; poporul, așadar, poate voi să oprime o parte a sa, iar precauțiile luate împotriva acestei oprimări sunt la fel de necesare ca și precauțiile luate împotriva oricărui alt abuz de putere… «Tirania majorității» este în general inclusă printre pericolele împotriva cărora societatea trebuie să vegheze.“ (JOHN STUART MILL)

Filter by

Categorie

Voce audiobook

Format eBook

Preț

Editura