Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 159

Cumpără acum de la
  • Lupta pentru civilizatie si filosofia pacii
    35.00 LEI

    Civilizatia este in pericol. A devenit un loc comun sa repetam acest strigat de alarma pe care-l profereaza, in sensuri opuse si ca un apel de razboi, atatea spirite divers cultivate, atatea popoare care pretind, unele, hegemonia politica si militara ca dovada si conditie a superioritatii lor intelectuale si rasiale, altele, excelenta valorilor morale si spirituale ca principiu al influentei lor liberale si al ascendentului lor civilizator. Inseamna ca insasi ideea de civilizatie, in loc sa devina, cum speram, un principiu de acord si o cale de cooperare pacifica, apare ca o sursa de conflicte speculative si practice, ca un ferment de ostilitate intre concepte exclusive care incranceneaza si exalta interese antagoniste, sentimente pasionate, apeluri echivoce de datorie patriotica, mistici ardente ale unui soi de religie capabila sa trezeasca sacrificii extreme sau sa glorifice cele mai rele abuzuri ale fortei. - Maurice Blondel

  • Lumina din Lumina. O reflectie teologica asupra Crezului de la Niceea
    45.00 LEI

    Lumina din Lumina. O reflectie teologica asupra Crezului de la Niceea

    Intr-o serie de studii recente, persoanele care au renuntat la practicarea religiei au fost intrebate de ce s-au dezis de credinta lor. Unul dintre cele mai proeminente motive pe care le-au dat a fost pur si simplu ca nu mai credeau in invataturile crestinismului. Lumina din Lumina este o explicatie clara si convingatoare a acestor invataturi pentru o noua generatie, in special pentru cei care s-au instrainat de Biserica.
     
  • Explorari in teologie (vol. 4): Spiritul si institutia
    55.00 LEI

    Acest subiect abordat intr-o maniera nepretentioasa este unul de interes central pentru Biserica si pentru crestinii de astazi. Separarea celor doua aspecte unite in titlu este motivul tuturor amenintarilor si al paraliziei crestinismului contemporan. Si pentru ca este foarte greu sa reunim aceste aspecte odata ce au fost separate, sa incercam mai degraba sa le privim pornind de la izvorul in care isi au ambele originea si in care sunt ingemanate, fertilizandu-se reciproc. Niciodata reforma nu se poate petrece prin relipirea laolalta a bucatilor rupte; ci: "O Mladita va iesi din tulpina lui Iesei si un Lastar din radacinile lui va da."

  • Comunicare si matematica si explorarea mediului. Clasa I
    49.50 LEI
    Caiet de lucru adaptat programei, cu sistem de evaluare a progresului. Colectia Duo Jumbo reprezinta un material didactic practic si util pentru toti prescolarii si scolarii. Caietele de lucru ajuta la deprinderea si imbunatatirea abilitatilor necesare succesului scolar. Exercitiile si activitatile propuse sunt antrenante, iar astfel copilul, indiferent cat de reticent ar fi, le va parcurge cu mare interes si isi va insusi cu usurinta cunostintele.
  • Cui i-e frica de Sfantul Augustin?
    25.00 LEI
    Augustin nu a fost prima mea iubire, însă e una destul de veche. Și suficient de mare pentru a fi fost preluată cândva ca subiect al unei teze de doctorat. Revin, cu acest mic volum, la atașantul episcop al Hiponei, după mulţi ani de studii neaugustiniene. Căci probabil odată atins de temele gânditorului nord-african nu poţi să te întorci la tine însuţi ca și cum el n-ar fi existat. Sau – aș spune – ca și cum el n-ar exista, deoarece sunt convins că face parte din acea categorie restrânsă a gânditorilor „clasici” încă prezenţi în lumea de azi, prin influenţe multiple și poate uneori contradictorii.
  • Fiica Sionului. Maria in credinta Bisericii
    20.00 LEI
    Cărticica pe care o prezint publicului este reproducerea a trei conferinţe pe care le-am ţinut în primăvara anului 1975 la Puchberg, lângă Linz. După ani de retragere a marianismului în Biserică, se dorea să se audă cu toată luciditatea ceea ce a rămas de fapt din credinţa mariană și ceea ce ar trebui să rămână în continuare. Era vorba, așadar, de o introducere care nu avea nevoie să fie completă în detalii, dar care trebuia să arate perspectiva corectă din care atât individul, cât și întregul puteau fi apoi înţeleși în mod adecvat.
  • A fi crestin astazi
    25.00 LEI
    Când vorbim despre faptul că nimic nu se poate vedea fără iubire și că trebuie să iubești, prin urmare, și Biserica pentru a o cunoaște, mulți devin astăzi neliniștiți. Nu este iubirea opusul criticii? Și nu este ea până la urmă pretextul celor de la putere, care vor să elimine critica și să mențină lucrurile așa cum sunt în favoarea lor? Oare îi slujim pe oameni liniștindu-i şi menajând ceea ce este, sau îi slujim ridicându-ne mereu împotriva nedreptății înrădăcinate şi împotriva greutății structurilor pentru oameni?
  • Explorari in teologie (vol. 3): Spiritus creator
    65.00 LEI
    Acest al treilea volum al “Explorărilor în teologie” orbitează în jurul temei “Duhului Sfânt”. Primul fusese construit având în centru Cuvântul întrupat, al doilea in jurul Bisericii plăsmuite pentru el, ambele rotunjindu-se şi întregindu-se reciproc. Duhul Sfânt este pe de o parte desigur Duhul care lucrează între Hristos și Biserică, astfel încât multe teme din primele volume își găsesc continuarea organică în cel de acum; dar pe de altă parte este Duhul Creator care purcede din unitatea Hristos-Biserică (precum şi din veşnica unitate dintre Tatăl-şi-Fiul) şi astfel deschidere a unității iubirii dintre Mire şi Mireasă către ceva nou, către copil, către lumea creației, chiar şi astăzi și tocmai astăzi către lumea seculară non-creştină. - Hans Urs von Balthasar
  • Blajul. Biserică-Şcoală-Naţiune. Articole și evocări (vol. II)
    39.00 LEI
    Fiecare casă şi străduţă sunt pline de amintiri, au fost locuite şi călcate de fiinţe intrate în patrimoniul de aur al istoriei şi spiritualităţii noastre: Samuil Micu, Gheorghe Şincai, Petru Maior, Ioan Budai Deleanu, Timotei Cipariu. Aron Pumnul, Ioan Agârbiceanu, ca să numim doar pe câţiva. Aici s-a lucrat Biblia de la Blaj din 1795 a lui Samuil Micu, aici a lucrat Şincai la Hronic zece ani. O bibliotecă imensă rămasă până astăzi din fondul documentar Basilitan. Aici se află manuscrisul Hronicei românilor a lui Şincai, o Palie de la Orăştie, 1582, cu acest înscris ferm şi apăsat, traducerea în grai profund al locului. Iată imensa bibliotecă a lui Timotei Cipariu: toată cultura lumii de preţ din Orientul semit şi persan peste Elada lui Pîndar, până în Spania lui San Juan de la Cruz.
  • La umbra Muntelui Tabor
    32.00 LEI
    „Repet de mai multe ori textul în avion. Uneori murmur pe sub mustață și provoc mirarea vecinilor de scaun. Nu le ofer explicații, doar le zâmbesc îngerește și puțin misterios. Mă pregătesc pentru “interviul” de la ghișeul din aeroport. De câte ori am venit în Țara Sfântă, mi s-au pus mai multe întrebări punctuale: unde mă duc, de ce, la cine voi locui, când am biletul de întoarcere etc. Eu vorbesc bine germana și franceza, binișor maghiara și foarte bine… româna, limbi care nu mă ajută cu nimic în aeroportul Ben Gurion. Engleză pricep într-o cantitate onorabilă, dar mă exprim greu. Acum am învățat textul pe de rost, abia aștept să-l recit cu mândrie de actor. În buzunarul jachetei am dovada! Volumul Trei în dormitor − blitz-proze și comedia cu același titlu − tradus de Paul Farkaș și Moshe Itzhaki la editura Iton 77 din Tel Aviv. Deci: scriitor român proaspăt tradus în ebraică! Am și poză pe copertă, o dovadă infailibilă!” -Radu Țuculescu
  • Stil de viață sănătos în diabetul zaharat și în alte boli
    120.00 LEI
    Hipocrate, în urmă cu 2000 de ani, spunea: ”Bolile nu sunt aduse numai de soartă, ci ele sunt cauzate în mare măsură de noi, ele apar în urma alimentației greșite, a băutului incorect, a comodității, lipsei de mișcare și a problemelor spirituale”. În tratamentul diabetului zaharat sunt importante trei elemente: stilul de viață sănătos, tratamentul medicamentos și autocontrolul (plus inovațiile tehnologice). Stilului de viață sănătos îi revine 50% din tratament, medicamentelor aproximativ 25% și controlului diabetului 25%. Sigur, fiecare element din cele trei menționate este important, nu se poate renunța la nici unul, dar tratamentul medicamentos fără un stil de viața sănătos, nu poate duce la echilibrul metabolic dorit. Când vorbim de un stil de viață sănătos ne referim în primul rând la o alimentație corectă, echilibrată, sănătoasă, cu unele particularități și chiar cu unele limitări în diabetul zaharat, cu unele recomandări suplimentare, dacă bolii i se asociază și obezitatea. Vă asigur că această carte este suportul meu de susținere care vă însoțește, sprijinindu-vă să aveți încredere și răbdare cu dumneavoastră, să aveți convingerea că vreți și puteți să vă conduceți corect tratamentul, ca să aveți o viață bogată în realizări și bucurii.
  • De ce emigrează românii?
    39.00 LEI
    Cartea aceasta este, în esența ei, o hartă a sufletului autorului, o amprentă a opțiunilor cele mai intime ale lui. În ciuda drumului „cu acordeonul” fixat pe notele doinei de jale, cartea lasă să se întrevadă o „zariște” – cum ar spune Lucian Blaga – optimistă: dacă și în starea de acum a țării românii rezistă, atunci nu e nici o îndoială că avem viitor, căci Dumnezeu și-a pus amprenta pe aceste meleaguri.
  • Acatistier
    150.00 LEI
    În Noul Testament, Isus și Sf. Pavel ne-au învățat să ne rugăm pururea. Mântuitorul a pregătit rugându-se fiecare eveniment al vieții sale și își petrecea adesea nopțile în rugăciune. Acum, fiecare om trebuie să își descopere stilul de rugăciune ce i se potrivește: unii au nevoie de liniște și de locuri retrase, pe alții nu-i deranjează rumoarea și prezența altor oameni. Acatistierul de față se vrea a fi doar o propunere-compendiu. Novenele și litaniile sunt modalități prin care Biserica Romano-Catolică cinstește unele evenimente ori sfinți, fiind specifice acesteia. „Compendiul” de rugăciuni pe care îl țineți în mână pleacă de la dorința de a oferi credincioșilor greco-catolici o alternativă la aceste tipuri de rugăciuni, una mai conformă specificului Bisericii noastre Greco-Catolice. Principala diferență dintre un Acatist și o litanie este că primul e mult mai complex. La unele texte nou alcătuite, am înglobat și litanii (între invocațiile necesare), dar un Acatist este remarcabil mai amplu: pe lângă invocații (asemenea celor litanice), acesta parcurge evenimentul celebrat/viața sfântului respectiv citind totul într-o optică spirituală. Litania este simplă; Acatistul cuprinde mult mai multe elemente profunde.
  • Jurământ cu Dumnezeu. Făgăduinţa și puterea sacramentelor
    39.00 LEI
    Cele mai solemne, maiestuoase și frumoase daruri pe care Isus Cristos le-a oferit lumii sunt sacramentele Sale. El le-a înzestrat cu o putere fără precedent și de neegalat - puterea de a schimba vieți, de a mântui suflete și de a împărtăși însăși viața lui Dumnezeu. Sacramentele sunt mijloacele obişnuite prin care Dumnezeu călăuzeşte cursul fiecărei vieţi şi al întregii istorii omeneşti. Biserica celebrează șapte sacramente: botezul, Euharistia, confirmarea (mirul), căsătoria, preoția, spovedania și maslul (ungerea bolnavilor). Fiecare a fost instituit de Isus pentru mântuire. Când Isus a vorbit despre sacramente, a precizat că acestea sunt esențiale: Dacă cineva nu se naşte din apă şi din Duh, nu poate intra în Împărăția lui Dumnezeu (In 3,5)... dacă nu mâncați din carnea Fiului omului şi nu beți sângele Lui, nu aveți viață în voi (In 6,53).
  • De la Geneză la Isus. O călătorie prin Scriptură
    35.00 LEI
    Epuizat din stoc
    DE LA GENEZĂ LA ISUS deschide o fereastră spre o mai bună înțelegere a Scripturii pentru toți creștinii, în special pentru cei care consideră citirea Bibliei o sarcină descurajantă. Cartea însoțește cititorul de-a lungul istoriei mântuirii, pentru a oferi „imaginea de ansamblu”, unicul subiect care străbate cărțile Bibliei.
  • Ce este creștinismul. Un testament spiritual
    49.00 LEI
    Papa a cerut ca volumul să fie publicat după moartea sa. După ce Papa emerit Benedict al XVI-lea a renunţat la demnitatea de papă în 2013, nu a încetat să gândească sau să scrie. Aproape de sfârșitul vieții, a adunat împreună cu editorul Elio Guerriero un întreg volum de materiale noi, care tratează temele care îi erau cele mai apropiate de inimă. Această ultimă lucrare, Ce este creştinismul, abordează o gamă caleidoscopică de teme: relația credinței creştine cu alte religii, în special cu iudaismul şi islamul; teologia și reforma liturgiei; preoția; sfinții; Euharistia; tragedia abuzurilor; frumusețea naturii; cultura italiană şi germană; şi multe altele.
  • Cartea psalmilor
    25.00 LEI
    Prezenta traducere a Psaltirii a fost facuta cu gandul de a pune la indemana seminaristilor, a sufletelor consfintite, ca si a tuturor credinciosilor dornici sa-si adanceasca necontenit cunostintele biblice o versiune cat mai apropiata de sensul genuin al originalului ebraic.
  • Poezie in bucatarie. Retete de poveste pentru copii si parinti
    49.00 LEI
    Epuizat din stoc
    In pagini frumos ilustrate, Anca imbina in mod desavarsit poezia, alimentatia sanatoasa si arta gatitului, iar retetele propuse de autoare vin si cu curiozitati legate de diferitele ingrediente. Cartea de fata nu este doar o simpla culegere de retete, adunate cu grija intre copertile unui volum oarecare. Este mult mai mult decat atat. Este un izvor de intelepciune, dar si un ghid pentru parinti si copii de constientizare a importantei unei alimentatii echilibrate.
  • Teologia istoriei
    25.00 LEI
    Omul s-a luptat dintotdeauna cu problema gasirii unui sens in istorie. Nu este surprinzator faptul ca, in calitate de crestin, Hans Urs von Balthasar gaseste sensul istoriei in Cristos, centrul si Domnul ei. Ceea ce ne poate surprinde si stimula este maiestria teologica cu care Balthasar urmareste efectele Domniei lui Cristos asupra istoriei si vietii de zi cu zi a crestinului. In aceasta carte avem una dintre sursele indispensabile pentru intelegerea sistemului cristocentric al lui Balthasar si tot aici gasim elaborarea afirmatiei ca Isus Cristos este "insasi Ideea concretizata, personala si istorica: universale concretum et personale" - ceea ce inseamna ca Isus Cristos este universal valabil aici si acum, indiferent de epoca. Caracteristic lui Balthasar, cartea inspira spiritual, la fel de mult cum informeaza teologic. Von Balthasar ii urmeaza pe Sfintii Parinti in abordarea teologiei prin prisma dramei istoriei si il prezinta pe Isus Cristos ca fiind norma dupa care trebuie interpretata intreaga istorie, atat istoria seculara, cat si istoria mantuirii. Astfel, cautand sa devenim una cu El, propria noastra istorie devine plina de sens si dobandeste un scop.
  • Prezenta si gandire. Despre filosofia religioasa a lui Grigorie de Nyssa
    35.00 LEI
    Doar un foarte mic numar de initiati l-au citit si-l cunosc pe Grigorie de Nyssa, pastrand insa cu strasnicie secretul doar pentru ei. Abia daca putem numara pe degete cateva studii despre el, destul de austere, aparute mai intai in Germania si cateva referiri despre el, raspandite ici si colo prin diferite articole, precum si o traducere a "Marelui Cuvant Catehetic", aparuta in limba franceza. Din punct de vedere critic, textul lucrarilor lui este cel mai neglijat din intreaga perioada patristica. Cine ar banui indaratul acestei aparente intristatoare, existenta celui mai profund filosof grec din epoca crestina, a unui mistic si poet incomparabil? Sfantul Maxim Marturisitorul insa il numea dascal ecumenic, iar Conciliul al II-lea din Niceea ii va confirma titlul de Parinte al Parintilor.
  • Cartea Sacramentelor (vol II). In casatorie sunt trei
    49.00 LEI
    Unul dintre cei mai mari si mai iubiti purtatori de cuvant ai credintei, arhiepiscopul Fulton Sheen ne prezinta aici, in stilul sau caracteristic, clar si deschis, minunata conceptie a Bisericii despre casatorie. Cu franchete si caritate, autorul noteaza cauzele si solutiile la crizele conjugale obisnuite, relatand povesti reale si emotionante ale unor oameni ale caror vieti au fost transformate prin casatorie. El subliniaza faptul ca Domnul nostru binecuvantat se afla in centrul fiecarei casatorii reusite si iubitoare.
  • Cartea Sacramentelor (vol I). Cele sapte Taine ale Bisericii
    39.00 LEI
    Cartea sacramentelor este o prezentare, scrisa cu luciditate, a celor sapte taine ale Bisericii Catolice. Arhiepiscopul Fulton J. Sheen este responsabil pentru aceasta lucrare memorabila si dramatica, care explica pe intelesul tuturor semnificatiile Sacramentelor pentru om, puterea lor si conditiile aplicarii lor. Fulton Sheen analizeaza mai intai necesitatea Sacramentelor si explica originea lor. Apoi se adanceste in fiecare, incepand cu renasterea crestinului la Botez, continuand cu puterea primita prin Taina Mirului, primirea Trupului si Sangelui lui Hristos in Sfanta Impartasanie, iertarea pacatelor in Spovada, ungerea trupului (acordarea Sfantului Maslu) in cadrul Sacramentului din urma, incheind cu puterea Consacrarii acordata barbatilor care primesc taina Preotiei si binecuvantarea nuptiala obtinuta de cei care imbratiseaza Casatoria, autorul descriind cu maiestrie elementele specifice fiecarei Taine, definind materia si forma necesare unei administrari valide.
  • Tara Sfanta. O foarte scurta cronologie
    39.00 LEI
    "A face cunoscută Tara Sfântă înseamnă a transmite a «Cincea Evanghelie», adică mediul istoric și aria geografică în care Cuvântul lui Dumnezeu a fost revelat, iar apoi s-a făcut trup în persoana lui Isus din Nazaret, pentru noi și pentru mântuirea noastră". -Papa Francisc, 17 ianuarie 2022
  • Creștinul și moartea
    21.00 LEI
    Biruinţa lui Hristos asupra morții este fundamentul întregii doctrine a Bisericii, a cărei învăţături este zadarnică dacă Domnul nu a înviat cu adevărat din morți (cf. 1 Cor 15:17). În mod similar, Biserica trebuie să se îndrepte către Cel Înviat pentru a-i denunţa pe „stăpânitorii întunericului acestui veac” (Efeseni 6:12) – ce se menţin în umbră –, pentru a dezvălui unitatea ascunsă care stă la baza comportamentului (aparent) contradictoriu manifestat în societățile noastre secularizate, care fug de moarte alegând-o (cf. eutanasia) și aleg moartea fugind de ea (cf. „tratamentele agresive” menite să prelungească viața cu orice preț).
  • Explorări în teologie (vol. 2): Sponsa Verbi
    65.00 LEI
    În acest volum (Sponsa Verbi), von Balthasar priveşte Biserica, “Mireasa lui Hristos”, ca fiind deopotrivă nepătată şi necredincioasă, Biserica sfinţilor, ca şi a păcătoşilor. El parcurge Scriptura şi Tradiţia, analizând ambele dimensiuni ale Bisericii şi cee ace semnifică acestea.
  • Explorări în teologie (vol. 1): Verbum caro
    39.00 LEI
    Verbum caro/ Cuvântul întrupat este primul din cele cinci volume cu numeroasele eseuri şi conferințe ale lui von Balthasar. Fiecare se concentrează asupra unui aspect specific al teologiei sau spiritualității și îl prezintă cu toată bogăţia care provine din imensa sa erudiţie, dar într-un stil direct şi inteligibil, deoarece puţine dintre aceste eseuri au fost destinate unui public de cercetători.
  • Viața, o binecuvântare
    45.00 LEI
    Moartea, rânjind din toate publicațiile și pe toate ecranele, i-a condus pe mulți dintre semenii noștri la un înalt grad de disperare, iar dacă nu, cel puțin la o analiză urgentă și radicală a vieții: a rostului nostru pe pământ, a chestiunii serioase și personale a sfârșitului fiecăruia dintre noi, copil, tânăr, adult sau vârstnic, a planului lui Dumnezeu cu noi, a sensului suferinței și pierderii celor dragi, a pașilor de urmat într-o paradigmă umană și spirituală complet dată peste cap.
  • Unde cresc poezii - lirică elveţiană de expresie germană
    15.00 LEI
    ,,Cei trei poeți eleveţieni, Erwin Messmer, Andrea Maria Keller şi Andreas Saurer traduşi de Radu Ţuculescu ni se adresează în numele credinței în poezie care, în opinia lor, se poate mântui prin limbaj în vâltoarea celui mai nepoetic prezent, o stare de fapt la care noi am contribuit prin înmulțirea peste măsură a poeților și împuținarea cititorilor de poezie. Limbajul este cercetat de cei trei poeţi cu verva unor exploratori înzestraţi cu umor, ironie, modestie și mai ales buna credință că se poate și mai rău. Un regal cu efect terapeutic, precum esenţa boabelor de cafea însoțită de arome care ne cuceresc simţurile." Zorin Diaconescu
  • Spiritul Liturghiei. O introducere
    49.00 LEI
    "Cartea lui Joseph Ratzinger nu este un comentariu al rânduielii liturghiei din ritul romano-catolic, ci o analiză a acelui spirit care însufleţeşte orice liturghie creştină întemeiată pe Sfânta Tradiţie a succesiunii apostolice prin care Spiritul lui Dumnezeu călăuzeşte corabia Bisericii în mijlocul valurilor şi furtunilor istoriei acestei lumi. Este o carte despre semnificaţia cosmică a liturghiei, despre formarea ei biblică în cadrul istoriei, despre sacralitatea timpului şi a spaţiului, despre semnificaţia ontologică şi escatologică a orientării către Răsărit, dar şi despre raportul cu moştenirea iudaică, despre sensul icoanelor, muzicii, gesturilor precum îngenuncheatul sau semnul crucii, sau semnificaţia escatologică a veşmintelor şi ornatelor liturgice, nu în ultimul rând şi despre unitatea în diversitate a riturilor aflate în comuniune apostolică de credinţă. De aceea, Spiritul Liturghiei poate fi un îndrumar deosebit de util atât edificării spirituale a credincioşilor romano-catolici, greco-catolici şi ortodocşi, cât şi pentru toţi acei oameni de bună-credinţă interesaţi să descopere universul fascinant al sensurilor şi simbolurilor pe care se întemeiază cultul creştin." Dan Siserman
  • România şi Biserica Universală
    35.00 LEI
    Pentru Biserică și în special pentru Biserica Română Unită cu Roma, ce a dat sub regimul totalitar una dintre cele mai înălțătoare mărturisiri de credință, din istoria creștinismului chiar, a lua parte la lupta lui Hristos împotriva răului din lumea actuală și dintotdeauna, în tot decursul existenței sale, dar mai ales sub regimul comunist-ateu, a fost considerată a fi misiunea ei privilegiată, pe care a purtat-o cu demnitate și curaj. Această conștiință au avut-o permanent credincioșii săi...
Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura