Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 32

Cumpără acum de la
  • Moscova provoaca lumea
    57.00 LEI

    „Scrisa in anii 1949-1950, cand se vorbea adesea despre posibilitatea inceperii celui de-al treilea Razboi Mondial, si publicata la Londra la sfarsitul anului 1986, cand debutasera politicile de perestroika si glasnost ale lui Mihail Gorbaciov, cartea lui Ion Ratiu intitulata Moscova provoaca lumea a lansat, inca de atunci, un avertisment clar pentru Occident: ambitiile imperiale ale Rusiei nu vor inceta niciodata. Ratiu a fost un politician vizionar, asa cum acest volum dovedeste cu prisosinta.”

  • Salonul Kitty
    48.00 LEI

    Salonul Kitty a fost un renumit bordel exclusivist din Berlin, care oferea servicii clienților VIP din înalta societate atât în perioada Republicii de la Weimar, cât și după ascensiunea lui Hitler la putere.

    Cu puțin timp înainte de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost transformat de serviciile secrete naziste într-un „post de ascultare” sofisticat, destinat spionării vizitatorilor VIP, atât străini, cât și indigeni, cu ajutorul unor microfoane ascunse și al unor „amatoare” special pregătite pentru această misiune: prostituate-spioane, care obțineau informații indiscrete de la clienții lor în timpul conversațiilor de alcov, după partidele erotice.

  • Hanns si Rudolf. Evreul german si capturarea comandantului de la Auschwitz
    47.00 LEI
    O naratiune aparent scrisa dupa tiparul romanului politist, dar a carei tensiune creste fara a se epuiza. In acest volum, documentat istoric, deznodamantul este cunoscut si mai putin important. Victimele se stiu deja de aproape 80 de ani, responsabili si faptasi se dezvaluie rand pe rand. Scopul povestirii este de a ne oferi un raspuns la o intrebare grea: Cum a fost posibil Holocaustul? Care este unul din posibilele portrete psihosociologice ale omului fara umanitate, vinovat pentru masacrul a milioane de evrei in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial? Thomas Harding creioneaza raspunsul pe care tu, cititorule, trebuie sa-l finalizezi. - Alexandru Florian, Institutul Elie Wiesel
  • Fiul Hamasului
    45.00 LEI
    Această carte este povestea de viață uluitoare a unui membru Hamas, Mosab Hassan Yousef, care și-a petrecut copilăria dorind să devină un luptător Hamas. A fost arestat de israelieni de mai multe ori și, îndoindu-se de religia islamică și Hamas deopotrivă, a renunțat la activismul în favoarea acestei organizații și a riscat totul pentru a da în vileag secrete bine păzite și a arăta lumii o cale spre pace.
  • O fata la Auschwitz
    44.00 LEI
    O fata la Auschwitz. Povestea adevarata a unei supravietuitoare, singura din familia sa Cum va reusi o adolescenta sa supravietuiasca singura ororilor de la Auschwitz? Polonia, 1944 Trenul a incetinit si s-a oprit cu un scartait de frane. Aveau senzatia ca asteapta de o vesnicie in vagon, iar cand usile masive s-au deschis in cele din urma, parea sa se fi dezlantuit haosul.
  • Cancerul de san: cum sa traiesti cu el
    49.00 LEI
    Cancerul de san: cum sa traiesti cu el. Un ghid pas cu pas pentru minimizarea efectelor secundare si maximizarea calitatii vietii Exista putine lucruri mai tulburatoare decat cuvintele: "Aveti cancer". Adesea, pacientele nu stiu cum sa puna cele mai potrivite intrebari oncologilor si asistentilor medicali despre tratamentele la care sunt supuse. Fiecare specialist in cancer a fost sunat de nenumarate persoane, inclusiv de prietenele unor prietene care au fost diagnosticate cu cancer de san sau sunt in tratament si care au o multime de intrebari fara raspuns. Toate aceste paciente au auzit ce le-a spus medicul in clinica - sau au crezut ca au auzit - dar, dupa aceea, au intampinat probleme in intelegerea acelor informatii.
  • A fost ca-n filme. Cea mai mare afacere a Securitatii
    44.00 LEI
    Epuizat din stoc
    Aceasta carte dezvaluie dimensiunile unei afaceri clandestine derulata pe teritoriul Romaniei în timpul regimului comunist – copierea ilegala de filme pe casete video, afacere din care au rezultat zeci de milioane de dolari. La prima vedere, a apartinut unui cetatean oarecare, un „particular”. In realitate, a fost gestionata controlata total si exclusiv de Securitate.
  • Gândește ca un pancreas
    54.00 LEI
    Putine carti despre diabet se concentreaza pe problemele de zi cu zi cu care se confrunta persoanele care utilizeaza insulina. In aceasta editie complet actualizata si revizuita, Gary Scheiner, specialist certificat in ingrijirea si educarea pacientului cu diabet zaharat, ofera instrumentele necesare pentru a "gandi ca un pancreas" cu scopul de a stapani cu succes arta si stiinta de a adapta insulina la nevoile in continua schimbare ale organismului. Cuprinzatoare, lipsita de jargon medical si plina de informatii utile care nu sunt usor de gasit in alta parte, aceasta noua editie acopera numeroase progrese facute in educatia si managementul diabetului, de la prima editie, aparuta acum nouasprezece ani. Gandeste ca un pancreas include informatii esentiale, cum ar fi controlul si monitorizarea zilnica a glicemiei, conceperea unui program de insulina care sa se potriveasca cel mai bine stilului dvs. de viata, medicamente si tehnologii de ultima ora, precum si noi formule si combinatii de insulina.
  • Însemnări zilnice (1931)
    79.00 LEI
    „Întoarcerea Principelui Carol și proclamarea lui ca Regele Carol al II-lea a însemnat retragerea, în mare măsură, a Reginei Maria din viața publică. E o «îmburghezire dureroasă», cum singur avea să se caracterizeze. Cultivarea florilor, călătoriile în Italia, Franța, Iugoslavia, Germania – riguros controlate de «Marele Tâlhar», adică de regalul ei fiu, și organizarea nunții Ilenei, iată preocupările celei care se implicase plenar în conducerea din umbră a destinului României între 1914-1927. Paginile Jurnalului Regina Maria a României Însemnări zilnice 1931 –, de cuceritoare expresivitate rămân o cronică plină de savoare a României interbelice. ” Georgeta Filitii
  • Creierul matern
    49.00 LEI

    O carte profund captivantă, nu numai pentru că dezleagă atâtea mistere, ci și pentru că ne ajută să reformulăm ceea ce credeam că știm deja – despre maternitate, despre parenting, despre noi înșine. O carte care schimbă datele problemei. „O carte de debut captivantă… Autoarea transpune cu abilitate studii științifice – făcute de neurobiologi, antropologi, primatologi, psihologi și endocrinologi, printre alții – într-o proză accesibilă, care se adresează nevoilor și anxietăților pe care mulți părinți le împărtășesc.”

    Kirkus Reviews

    „Conaboy își folosește abilitățile jurnalistice pentru a aduce acest subiect complex la un nivel ușor de citit… cartea lui Conaboy nu este un manual de parenting, ci, mai degrabă, o lucrare de popularizare a științei ce abundă în cercetări neurobiologice; este fascinantă și, în aceeași măsură, surprinzător de ușor de citit… recomandăm cu tărie.”

    Library Journal

  • Atatürk. Renașterea unei națiuni
    79.00 LEI

    Ediție îngrijită de: Dragoș C. Mateescu

    Prăbușirea Imperiului Otoman după Al Doilea Război Mondial a dus la nașterea mai multor state, inclusiv a Turciei. Aceasta a fost creația unui singur om, soldatul-om de stat Mustafa Kemal, care și-a scos țara din Evul Mediu și a adus-o în secolul al XX-lea și care, prin înfrângerea imperialiștilor occidentali, a inspirat „cauza Orientului”.

    Lord Kinross scrie despre intrigile imperiale, despre atrocitățile războiului civil, despre curajul personal – prezentându-ni-l pe Atatürk, întruparea gloriei –, dar și despre ambițiile acestuia din tinerețe și problemele pe care le-a avut cu tânăra sa soție.

    Lucrarea fundamentală a lui Kinross rămâne o biografie de referință a părintelui Turciei moderne, un personaj puternic, zugrăvit pe fundalul zbuciumat al Orientului Mijlociu.

    „Cartea Lordului Kinross este o splendidă încununare a interesului său îndelungat pentru Turcia… O carte captivantă, plină de viață, incidente și culoare, și demnă de tema sa.” Geoffrey Lewis, The Observer

  • Sonderkommando Auschwitz. În iadul camerelor de gazare
    39.00 LEI

    Cartea lui Shlomo Venezia este unica mărturie completă care ne-a parvenit de la un supraviețuitor al Sonderkommando, unitățile speciale din lagărul de la Auschwitz. Autorul descrie cu precizie cum a fost condamnat să îndeplinească o misiune abominabilă, aceea de a-i ajuta pe deportații trimiși la moarte după triere să se dezbrace și să intre în camerele de gazare, apoi să care la cuptoarele de incinerare cadavrele victimelor. La rândul lor, membrii Sonderkommando au fost aproape toți asasinați de către naziști.

    Dând dovadă de onestitate ireproșabilă, Shlomo Venezia evocă toate aspectele macabre ale activității Sonderkommando, oferind detalii insuportabile, care dau întreaga măsură a acestor crime.

    „Mărturia acestui supraviețuitor al Holocaustului, ca toate celelalte, se citește cu teamă și tremurând.” ELIE WIESEL, laureat al Premiului Nobel pentru Pace

  • Orașul hoților
    54.00 LEI

    În cea mai friguroasă iarnă dintotdeauna, într-un oraș sub asediu în care se moare de foame, doi prizonieri pornesc împreună într-o aventură disperată. Lev, un adolescent sfios, îndrăgostit de șah, și Kolea, un oportunist carismatic, au o săptămână la dispoziție ca să îndeplinească o misiune ieșită din comun: să scormonească pe unde or ști, inclusiv prin împrejurimile răvășite ale orașului, și să găsească o duzină de ouă. Sau, dacă se întorc fără ele, să moară.

    Căutările îi poartă printr-un Leningrad abandonat și anarhic și pe la periferiile sale pustiite, într-o călătorie captivantă căreia cei doi încearcă să-i supraviețuiască, fără a avea cu adevărat vreo șansă.

    „David Benioff este un povestitor excepțional… Orașul hoților este o carte impresionantă, lămuritoare și, să nu fiți surprinși, adesea șocantă.” Khaled Hosseini

  • Istoria lumii pentru copii
    50.00 LEI
    Puneti-va centurile de siguranta pentru o incursiune rapida in istorie Veti fi uimiti de unele detalii pe care sunteti pe cale sa le aflati. Stiati de pilda ca in India antica inainte ca omenirea sa fi inventat copcile chirurgii foloseau falcile furnicilor uriase pentru a inchide ranile Uitam uneori ca istoria este mai mult decat o simpla enumerare de date si evenimente. Este plina de povesti uimitoare de oameni interesanti si de fapte extraordinare. In aceasta calatorie veti descoperi o parte a istoriei pe care n-o gasiti in manuale.
  • Natură moartă
    59.00 LEI

    Ulysses Temper este un tânăr soldat britanic care, înainte de război, făcea globuri pământești; Evelyn Skinner, istoric de artă și posibil spioană, în vârstă de șaizeci și ceva de ani, care a venit în Italia să ajute la recuperarea operelor de artă și să-și retrăiască amintirile din perioada în care l-a cunoscut pe E. M. Forster și s-a îndrăgostit de o tânără slujnică italiană într-o cameră cu vedere din Florența.

    Aceste două personaje aparent nepotrivite se dovedesc a fi suflete pereche, iar vorbele lui Evelyn despre adevăr și frumusețe sădesc în mintea lui Ulysses o sămânță care îi va modela traiectoria vieții – și a vieții celor care îl iubesc – în decursul următoarelor patru decenii.

    Trecând din dealurile toscane în estul Londrei și apoi în piețele Florenței, „Natură moartă” este un roman atotcuprinzător, încântător, cu personaje captivante, despre frumusețe, familie și destin.

  • Viața mea
    79.00 LEI

    Ediție îngrijită de Mihai-Răzvan Ungureanu

    Golda Meir, prima femeie prim-ministru în Israel, a fost adulată și contestată deopotrivă. Autobiografia ei intitulată Viața mea a devenit imediat după publicare, în 1975, un bestseller. Și așa rămâne până astăzi, figurând în toate clasamentele comerciale, indiferent de epocă sau de referințe culturale. Însă nu este cartea doveditoare a unui succes, ci mărturia unei continue lupte.

    „La un moment dat, mi-a spus: «Ați vrea să facem o fotografie, domnule senator?» Am răspuns onorat, «Da, doamnă», ușile s-au deschis, am ieșit din birou, iar fotografii, care așteptau, și-au pus aparatele în mișcare. Presupun că arătam îngrijorat pentru că, fără să-și ia ochii de la fotografi, mi s-a adresat: «Domnule senator, păreți atât de îngrijorat». I-am răspuns «Doamnă prim-ministru, mi-ați descris o imagine… Dumnezeule!», și ea mi-a zis: «Oh, nu vă faceți griji. Avem o armă secretă în conflictul nostru cu arabii…». M-am întors către ea, crezând că îmi va face o destăinuire, și am întrebat-o: «Care este aceasta, doamnă prim-ministru?». Mi-a spus: «Vedeți, noi nu avem unde să plecăm de aici».”

    Joe Biden, Președintele SUA, după întâlnirea cu Golda Meir din 1973

  • Însemnări zilnice (1930)
    79.00 LEI
  • Șlefuitorii de visuri
    39.00 LEI
    Șlefuitori de visuri este o carte despre vocația și responsabilitatea acelora dintre noi care pășesc pe drumul antreprenoriatului. Despre ce fel de sacrificii suntem nevoiți să facem pentru a cunoaște succesul, îndemnați de ambiția de a ne autodepăși.
  • Nemuritorul
    44.00 LEI
    Nemuritorul este o capodoperă a prozei postsovietice, scrisă de unul dintre cei mai importanți autori ai Rusiei contemporane. Romanul spune povestea soției și a fiicei vitrege ale unui veteran paralizat, care îi ascund acestuia, pentru a-l ține în viață pe el și pentru a se bucura de pensia lui, faptul că Uniunea Sovietică s-a prăbușit. Până când se dovedește că bătrânul veteran are alte planuri.
  • Kohinoor. Istoria controversata a celui mai faimos diamant din lume
    49.00 LEI
    Lahore, 29 martie 1849. Într-un act oficial de supunere, Maharajahul Punjabului, un băiat în vârstă de numai zece ani, ceda Companiei Britanice a Indiilor de Est teritorii vaste din cea mai bogată regiune a Indiei. Prin intermediul aceluiași act era, de asemenea, obligat să îi cedeze monarhului britanic, Regina Victoria, unul dintre cele mai valoroase obiecte din subcontinent: vestitul diamant Koh-i-Noor („Muntele Luminii”). Aceast volum este prima istorie completă și documentată a Koh-i-Noor-ului, probabil cea mai celebră și mai învăluită în legendă nestemată din lume. O carte despre lăcomie, cucerire, crimă, tortură și colonialism, în care abundă neștiute povești despre trădare și vărsare de sânge. Pe bună dreptate, Kohinoor. Istoria controversată a celui mai faimos diamant din lume este considerată de critici drept „copleșitoare, impresionantă, excepțională.” Despre autori: Născut în Scoția în 1965, William Dalrymple a studiat istoria la Ampleforth și Trinity College, Cambridge. In Xanadu, prima sa carte publicată în 1989, la vârsta de numai douăzeci și doi de ani, a devenit un apreciat bestseller și a obținut în 1990 premiile Yorkshire Post Best First Work Award și Scottish Arts Council Spring Book Award. De atunci, a mai publicat City of Djinns. A Year in Delhi (1993), From the Holy Mountain (1997) (De la Muntele Sfânt, Vellant, 2013), The Age of Kali (1998), White Mughals. Love and Betrayal in Eighteenth-Century India (2002), The Last Mughal. The Fall of a Dynasty. Delhi, 1857 (2006), Nine Lives (2009), Return of a King. The Battle for Afganistan (2013), The Anarchy. The East India Company, Corporate Violence, and the Pillage of an Empire (2019). Dintre numeroasele premii câștigate mai amintim Wolfson History Prize, Premiul Sunday Times pentru Tânărul Scriitor al Anului, Duff Cooper Memorial Award, Premiul Hemingway și Premiul Ryszard Kapuściński pentru Reportaj Literar. Locuiește împreună cu soția și cei trei copii ai săi la o fermă din apropierea orașului Delhi. Anita Anand are o carieră de peste douăzeci de ani în jurnalismul de radio și televiziune. Printre altele, de-a lungul timpului a prezentat emisiuni importante precum Daily Politics, The Heaven and Earth Show și Newsnight. În prezent realizează, pe BBC Radio 4, emisiunea Any Answers. Prima sa carte, Sophia: Princess, Suffragette, Revolutionary (2015), a fost foarte bine primită atât de public, cât și de critică. Locuiește la Londra cu soțul și cei doi copii ai săi.
  • Am fost doctorita la Auschwitz
    39.00 LEI
    Gisella Perl a fost închisă la Auschwitz unde a fost nevoită să lucreze ca asistentă a lui Josef Mengele, supranumit „Îngerul Morții” din cauza sadismului de care a dat dovadă. Punându-și viața în pericol, în timpul nopților, pe podeaua murdară, Perl a salvat viața femeilor însărcinate care urmau să fie supuse experimentelor lui Mengele, întrerupându-le sarcina. După eliberare a plecat în SUA, unde a întâlnit-o pe Eleanor Roosevelt, care a încurajat-o, spunându-i: „Nu te mai tortura; devino din nou doctor!” La începutul anilor 1950 și-a reluat profesia de ginecolog și a ajutat la naşterea a peste 3 000 de copii. Am fost doctoriță la Auschwitz a fost publicată în 1948, fiind una dintre primele cărți apărute după război în care un supraviețuitor a descris atrocitățile comise în lagărul de la Auschwitz. Într-o scrisoare către autoare, Eleanor Roosevelt i-a mărturisit: „Dragă doctor Perl, acesta este, în egală măsură, un manuscris extraordinar de interesant și înspăimântător, și cred că ar trebui nu doar publicat, ci și citit de cât mai mulți oameni…” Despre autor: Născută în Sighetu Marmației în 1907, medicul ginecolog Gisella Perl a fost una dintre supraviețuitoarele lagărelor de exterminare naziste. În 1947, după eliberare, a plecat în SUA, iar la începutul anilor 1950 și-a reluat profesia de ginecolog. După trei ani, s-a stabilit în Israel. Astăzi este cunoscutădrept „Îngerul de la Auschwitz”. Gisella Perl a murit în 1988.
  • Viata mea de peste
    49.00 LEI
    Născut în 1918, Robert Beck și-a căpătat numele de stradă Iceberg Slim, pentru că odată, aflându-se într-un bar din Chicago unde a avut loc un schimb de focuri, și-a văzut liniștit de paharul său, chiar și atunci când un glonț i-a trecut fix prin pălărie. „Ăsta sunt eu! Rece ca un ghețar”, a zis el, și așa i-a rămas numele. Proxenet nemilos în anii 1940 și 1950, Iceberg Slim și-a petrecut o parte din tinerețe prin penitenciare. După ultima sa încarcerare, de la începutul anilor 1960, Slim a decis să-și schimbe viața. A renunțat la prostituție și a început să scrie, iar cărțile sale – în special autobiografia Viața mea de pește – au devenit bestselleruri cu milioane de cititori și au inspirat generații de scriitori și artiști, unii dintre ei, precum Ice-T și Ice-Cube, alegându-și pseudonimele ca omagiu adus lui Iceberg Slim. Viața mea de pește este povestea unui tânăr hotărât să ia ceea ce societatea nu vrea să îi dea. Un portret clocotitor, murdar și crud al brutalității, vicleniei și lăcomiei celui mai notoriu proxenet din lumea interlopă din Chicago. Citind această carte îl veți cunoaște pe Iceberg Slim, dar și lumea sa secretă, extraordinară și de necrezut. Despre autor: S-a născut în 1918 la Chicago. Potrivit mărturiei sale, a fost proxenet de la vârsta de 18 ani până la 42 de ani, exploatând în acest timp peste 400 de femei. Și- a manipulat victimele cu talent psihologic sau le-a ținut sub control prin violență, în autobiografia sa recunoscând că a fost nemilos și vicios. Trupul său zvelt și temperamentul calm, pe care și-l păstra și în situații de criză, i-au adus numele de stradă Iceberg Slim. Mai târziu a devenit scriitor de succes, autor de bestselleruri, unele fiind adaptate pentru marile ecrane la Hollywood.
  • Povestea unui terorist. Haos și anarhie
    44.00 LEI
    „Stelian Tănase este un vrăjitor al scrisului istoric – nu în sensul că vrea să fure minţile cititorului, ci pentru că îl farmecă pe acesta cu o frază clară, precisă din punctul de vedere al informaţiei şi totodată îngrijită, literar vorbind. În acest roman-document el ne reaminteşte un personaj azi uitat: comunistul şi anarhistul Max Goldstein, cel care a pus o bombă în Senatul României, într-o zi de decembrie 1920. Dar totodată ni-l şi explică, pentru că inclusiv acest terorist a fost, anterior şi după, un om cu idealuri, cu temeri, cu vise. Iar visul devenit coşmar nu a fost numai povestea lui Goldstein – ci a regimului comunist ca atare. Puţini sunt oamenii care, pe baza arhivelor şi a presei epocii, ar putea reconstruiaceastă poveste – şi nimeni nu ar putea-o face mai bine decât Stelian Tănase.” – ADRIAN CIOROIANU „Stelian Tănase face o incursiune detectivistică în istoria uitată astăzi a atentatului cu bombă de la Senat din 1920. Investigația duce la conturarea profilului lui Max Goldstein, planificatorul și autorul atacului, dar rezultatul este mult mai amplu, un tablou în tușe puternice al «subteranei», rețeaua de conspiratori, agenți și spioni însuflețiți și finanțați de regimul bolșevic abia instalat în Rusia, dar cu scopul de a răspândi comunismulpe întreaga planetă.” – ION M. IONIŢĂ
  • Comandant la Auschwitz. Autobiografia lui Rudolf Höss
    46.00 LEI
    Ediție îngrijită de Ottmar Trașcă Mulți dintre cei care l-au cunoscut pe Rudolf Höss, comandantul lagărului de la Auschwitz între 1940-1943, au afirmat că acesta nu a fost o persoană violentă. Se pare că nici măcar nu a lovit personal pe cineva în lagăr. Era calm și liniștit, și locuia împreună cu soția și copiii săi într-o casă situată chiar în lagăr, la doar câțiva metri de infamul crematoriu. La finalul războiului, Höss s-a ascuns la o fermă de lângă Flensburg sub numele fals de Franz Lang. Descoperit și arestat, a fost condamnat la moarte un an mai târziu și executat în aprilie 1947, chiar în curtea lagărului de la Auschwitz. Marii criminali ai omenirii nu sunt doar cei cu mintea răvășită, alienații sau demenții, ci și persoanele care au un comportament obișnuit, dar care își gândesc și execută crimele calm și rece, cu o pasiune disimulată, și care, la sfârșitul zilei, se refugiază în confortul familiei, în calitate de soț și tată. Așa a fost și Rudolf Höss, tipicul ofițer nazist provenit din clasa de mijloc. Această carte este o lectură necesară. Este o descriere a răului din care înțelegem atât mecanismul și amploarea crimelor naziștilor, cât și faptul că Höss a comis crimele de la Auschwitz nu neapărat pentru că a primit ordin, ci pentru că așa a crezut el că este bine și corect.
  • Coco la Ritz
    47.00 LEI

    Un roman palpitant și complex despre mereu enigmatica Coco Chanel în anii celui de-Al Doilea Război Mondial. Deși numele ei este sinonim cu eleganța și moda, celebra Coco Chanel avea o personalitate complicată, umbrită de o parte întunecată. La sfârșitul lui august 1944 a fost arestată în apartamentul ei din Hotelul Ritz din Paris și dusă pentru a fi interogată într-un loc necunoscut.

    Multe dintre detalii s-au pierdut în negura istoriei, parțial ca urmare a eforturilor făcute de Chanel pentru a disimula adevărul, dar se știe cu siguranță că acuzațiile au rezultat din relația ei de durată cu un spion german, în perioada războiului.

  • Compatrioții. Istoria brutală și haotică a exilaților, emigranților și agenților ruși din străinătate
    53.00 LEI

    Istoria spionajului rus este pătată de sânge, deoarece agenții ruși s-au dovedit niște ucigași nemiloși și eficienți ai conaționalilor lor emigranți. Kremlinul a învățat bine lecția că, pentru a-și asigura stabilitatea politică, nu este suficient să controleze oamenii din interiorul granițelor; trebuiau controlate cu brutalitate și comunitățile de emigranți. La urma urmei, puternicul imperiu rus fusese dărâmat de o gloată de revoluționari emigranți care, la sfârșitul Primului Război Mondial, profitaseră de ocazie și reveniseră în țară. Descendenții acestora de la Kremlin aveau memorie bună și s-au folosit de ea.

    S-a terminat povestea aceasta odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice? Nu. Mihail Gorbaciov a deschis granițele, iar în anii 1990 rușii au început să plece din țară în număr și mai mare. Emigrarea a rămas o ocazie splendidă pentru șefii rețelelor de spionaj rusești, dar și o provocare. Rusia post-sovietică a rămas doar zece ani fără emigrație motivată politic. Când a venit la putere, Putin a revenit imediat la politica de expulzare din țară a dușmanilor săi.

  • Revolta curvelor. De la victimă la activistă
    49.00 LEI

    Această carte, neobișnuită și tulburătoare, este scrisă de o autoare care timp de cinci ani a fost prostituată în România și în Spania. Dar nu este doar o reamintire a anilor plini de durere și violență, ci și o profundă analiză a fenomenului prostituției. Cartea Ameliei Țigănuș este o mărturie, o revendicare de sine și o radiografie a sistemului prostituției, așa cum autoarea și-a propus: „Am fost prostituată. Am fost victimă. Am fost o ființă inocentă ale cărei drepturi au fost încălcate de mii de bărbați, în cârdășie cu statul. Dar acum nu mai sunt victimă. Cine sunt? Sunt supraviețuitoare și, mai ales, martoră directă a sistemului prostituției. De supraviețuit, supraviețuim multe dintre noi. Dar dincolo de faptul că am supraviețuit, fac ceva în plus: depun mărturie” (Amelia Țigănuș).

  • Cel mai mare tradator. Vietile secrete ale agentului George Blake
    49.90 LEI
    Această carte, devenită bestseller în Marea Britanie imediat după publicare, tratează cazul spectaculos al agentului dublu George Blake în contextul politic al Războiului Rece din Europa anilor 1950. Mulți agenți secreți au trădat în acea perioadă, însă niciunul nu a reușit să adune atât de multe informații pe care să le transmită KGB-ului, precum George Blake. Acesta, timp de decenii, a operat pe sub nasul serviciilor de informații britanice lucrând pentru Uniunea Sovietică. Cum a reușit și încă atât de mult timp? Roger Hermiston spune povestea lui George Blake, Cel mai mare trădător, într-un stil antrenant, plin de claritate și palpitant, așa cum merită a fi redată una dintre cele mai spectaculoase istorii din lumea spionajului. Despre autor: ROGER HERMISTON este scriitor și jurnalist. A fost editor adjunct al programului Today al BBC Radio 4 între 1998 și 2010. A mai publicat volumele Clough and Revie, All Behind You, Winston și Two Minutes to Midnight.
  • Johnny si-a luat pusca
    34.90 LEI
    Johnny și-a luat pușca nu este un roman obișnuit. Este șocant, violent, înfiorător, lipsit de remușcări și macabru…, așa cum este războiul. Este povestea lui Joe, tânăr soldat american din Primul Război Mondial, a cărui viață se schimbă dramatic după ce își pierde mâinile, picioarele, ochii, precum și capacitatea de a auzi, mirosi sau de a vorbi. Publicat prima dată în septembrie 1939, astăzi este romanul cel mai cunoscut al lui Dalton Trumbo, dar și cel mai apreciat de critica literară internațională. La sfârșitul anilor 1950 a devenit un adevărat manifest împotriva războiului al societății americane. A câștigat importante premii internaționale și, în 1971, volumul a fost ecranizat la Hollywood, Trumbo fiind scenarist și regizor. Trupa Metallica a cumpărat drepturile de autor ale filmului pentru a folosi imagini în videoclipul „One“. În 2015 s-a lansat filmul Trumbo, regizat de Jay Roach și scris de John McNamara despre viața și activitatea lui Dalton Trumbo. Filmul îi are în rolurile principale pe Bryan Cranston, Diane Lane, Helen Mirren, Louis C.K., Elle Fanning, John Goodman. Despre autor: DALTON TRUMBO (1905-1976) a fost un romancier și scenarist American. În 1947, pentru opiniile sale politice, Dalton Trumbo a fost investigat de Comitetul pentru activități antiamericane din Congresul SUA. A refuzat să depună mărturie, iar în 1950 a fost închis timp de 11 luni pentru sfidarea Congresului, fiind totodată trecut pe lista neagră a scenariștilor și scriitorilor americani interziși la Hollywood. A fost reabilitat în 1960 cu sprijinul regizorului Otto Preminger și al actorului Kirk Douglas. Este autorul a numeroase scenarii de film, două dintre ele fiind obținând premiul Oscar. Filmul Johnny Got His Gun a obținut Marele Premiul al Juriului de la Cannes (1971) și Premiul Fipresci (1971).
  • Surorile din Rezistenta
    44.90 LEI
    Publicat pe 8 iunie 2021, romanul Surorile din Rezistență a devenit deja bestseller international în SUA, UK și Australia. Pasionații genului vor fi încântați de stilul alert, captivant și romanțios al Christinei Wells. „Spectaculoasă ca o rochie Dior! Surorile din Rezistență este povestea fascinantă a două surori care lucrează cu Catherine Dior și Rezistența franceză în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cu un amestec captivant de modă, pasiune, eroism și dragoste, cartea vă va purta în Franța, unde cele două surori trebuie să facă față secretelor și misterelor războiului, înainte de a face niște dezvăluiri uluitoare din Parisul anilor de după război.” NATASHA LESTER, autoarea romanului The Paris Secret Despre autor: CHRISTINE WELLS este o autoare de ficțiune istorică premiată internațional. Romanele sale sunt publicate de edituri importante din lume, precum Penguin sau HarperCollins, și au fost traduse în germană, japoneză, olandeză, spaniolă, rusă greacă și portugheză. Printre romanele sale de succes se numără The Julien Code, The Traitor’s Girl sau The Wife’s Tale.
Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura