Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 91-120 din 1833

Cumpără acum de la
  • Americanii liniștiți
    119.00 LEI
    Patru spioni CIA la începuturile Războiului Rece – O tragedie în trei acte La sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, Statele Unite dominau lumea din punct de vedere militar, economic și, mai ales, ca autoritate morală – fiind văzute ca victorioase asupra tiraniei și campioane ale libertății. Dar – pentru unii – era deja evident că Uniunea Sovietică demarase un plan prin care urmărea să incite la revoluție și să-și extindă astfel influența în lume. În replică, strategia guvernului american s-a bazat pe eforturile secrete ale proaspăt înființatei CIA.
  • Mai mult timp pentru suflet
    45.00 LEI
    O carte care te ajută să te deschizi către lumea ta spirituală interioară și să trăiești cu mai multă însuflețire „Când vorbim despre suflet, vorbim despre vitalitate", spune Verena Kast. Dar tot mai des avem senzația că suntem înghețați într-o viață de zi cu zi fără vitalitate, cerințele lumii exterioare împingându-ne doar să funcționăm. Atunci este important să ne întoarcem mai mult către lumea spirituală interioară, pentru a ne găsi pacea și echilibrul mental. Și asta necesită timp. Renumita analistă și psihoterapeută jungiană susține că trebuie să dedicăm mai mult timp pentru suflet. Apoi, vitalitatea poate apărea din interior, de exemplu prin imaginație ¬- care ne însuflețește amintirile, planurile de viitor și dorințele-, prin preocuparea pentru visele de noapte sau prin perceperea și exprimarea emoțiilor noastre.
  • Uimitoarea Grace Adams
    59.00 LEI
    Blocată în traficul înnebunitor al metropolei, Grace Adams clachează. Nu țipă, nu plânge și nu se ascunde. Pur și simplu, își abandonează mașina în mijlocul vacarmului și pleacă. Unde? Se gândește să meargă la fiica sa, care împlinește astăzi 16 ani. Și care refuză s-o vadă. Copila cu care se înțelegea de minune cândva, dar care acum locuiește cu tatăl ei. Vrea să repare ce au pierdut. Vrea să ajungă la soțul ei, care i-a trimis actele de divorț. Deși, cândva, i-a legat o mare poveste de dragoste.
  • Codul Katharina
    65.00 LEI
    Katharina Haugen a dispărut în urmă cu douăzeci și patru de ani. În fiecare an, la aniversarea dispariției ei, inspectorul șef William Wisting îi vizitează soțul, pe Martin Haugen, bărbatul pe care nu l-a putut ajuta niciodată. Și recitește dosarele cazului, căutând răspunsul pe care nu l-a putut găsi niciodată. Codul pe care nu l-a putut rezolva niciodată. Până acum. Anul acesta va fi diferit. Căci un polițist de la Kripos, Adrian Stiller, aduce o informație nouă: există o legătură între dispariția Katharinei și dispariția altei femei. Acum nici Martin Haugen nu e de găsit. Iar Wisting trebuie să-l caute și să facă o alegere: salvează un prieten drag sau se implică într-un joc mortal? Amplasat între străzile înghețate și pădurile întunecate ale Norvegiei, Codul Katharina este o poveste uluitoare a obsesiei unui polițist pentru cazul său nerezolvat. Captivant și plin de suspans, acesta este un Nordic Noir excepțional.
  • Coroane gemene
    59.00 LEI
    DOUA SURORI. O COROANA Wren Greenrock a stiut intotdeauna ca intr-o zi ii va fura locul surorii sale si va urca pe tron. Antrenata inca de mica sa se intoarca la palat si sa razbune uciderea parintilor sai, ea va face orice pentru a deveni regina si a proteja comunitatea de vrajitoare care a crescut-o. Sau ar face-o, daca un anumit gardian nu ar fi atat de atragator si daca magia ei nesabuita ar inceta sa mai cauzeze probleme.
  • Povestioare terapeutice înainte de culcare
    45.00 LEI
    Povestile de seara sunt un prilej ideal pentru a-i ajuta pe copii sa-si descopere nenumaratele resurse si sa proceseze micile si marile schimbari prin care trec. Bazate pe respiratia abdominala, pe metafore, pe forta imaginatiei sau pe repetarea unor sugestii sau cuvinte-cheie, povestile din aceasta carte ofera copiilor, intr-un mod ludic, instrumentele necesare pentru o buna dezvoltare psihica si pentru un plus de autonomie si autocontrol. Cele unsprezece istorioare terapeutice din volumul de fata pot fi citite copiilor intre 5 si 10 ani, pentru a-i ajuta sa treaca mai usor peste probleme, precum cosmarurile, suptul degetului, exploziile de furie, enurezisul, neincrederea in sine, somatizarile sau venirea pe lume a unui nou fratior.
  • Ora nevăzută
    49.00 LEI
    O calatorie fantastica, in care descoperi puterea salvatoare a povestilor si a cartilor In ziua in care Mia Jacob nu mai vede nicio cale de a supravietui, puterea miraculoasa a cuvintelor o salveaza. Litera stacojie a fost scrisa cu aproape doua sute de ani in urma, insa pare sa relateze povestea mamei Miei, Ivy, si a vietii lor in Comunitate – un cult opresiv din vestul statului Massachusetts, care interzice contactul cu lumea exterioara si considera cartile malefice. Dar cum a putut Nathaniel Hawthorne sa surprinda atat de precis durerea si pierderea pe care Mia le poarta in ea? Pe parcursul unei calatorii in timp marcate de dragoste si de inimi frante, Mia trebuie sa renunte la regulile cu care a crescut in Comunitate. Pe masura ce o face, isi da seama ca lectura te poate transporta in alte lumi si ca scriitorii si cititorii se influenteaza reciproc in moduri misterioase.
  • De-a șoarecele și pisica
    65.00 LEI
    Daca iti inchipui ca esti singur, gandeste-te mai bine De-a soarecele si pisica este a unsprezecea carte din seria Helen Grace. Un zgreptanat la geam. O bataie la usa. Si daca, de data asta, e cineva acolo?
  • Lucruri pe care le ținem ascunse
    69.00 LEI
    Lucruri pe care le tinem ascunse este al doilea volum din seria Knockemout. Baietii buni se indragostesc de fete rele Nash Morgan a fost cunoscut dintotdeauna pentru zambetul sau si gesturile prietenoase fata de toata lumea. Insa acum se reface dupa ce a incasat doua gloante si farmecul lui sudist este eclipsat de atacuri de panica si de cosmaruri. Simte ca a devenit doar umbra celui care a fost candva. Dar nu e dispus sa lase pe cineva sa-i descopere slabiciunea. Numai ca noua sa vecina, Lina, inteligenta si sexy, ii observa framantarile. Ca regula generala, Lina nu agreeaza contactul fizic daca initiativa nu-i apartine. Totusi, dintr-un motiv inexplicabil, atingerea lui Nash este altfel. Lucru pe care-l simte si el. Conexiunea fizica dintre ei este incitanta, coplesindu-l pe el si facand-o pe ea sa se intrebe daca merita riscul de a continua.
  • Cinci conflicte (necesare) în relația de cuplu
    59.00 LEI
    Prima imagine, atunci cand asociem mental viata de cuplu si conflictul, este aceea a unei atmosfere tensionate, de care facem tot posibilul sa ne ferim. Insa, dupa experienta sa de 5 ani ca avocata in domeniul divorturilor, Joanna Harrison a ajuns la concluzia ca anumite conflicte sunt necesare si pot salva relatia de cuplu de la disolutie.
  • Nu-i uşor să fugi de fericire
    65.00 LEI

    „O reuniune de douăzeci de ani de la terminarea liceului este punctul de pornire al unui șir de evenimente, reașezări interioare și descoperiri de sine în care, probabil, mulți dintre noi se vor regăsi. Tăceri vinovate care acoperă traume, căsnicii cu nefericirile ascunse de ochii lumii, iluzii de care se agață personajele din teama de a înfrunta adevărul, caruseluri de emoții care ajung să genereze frustrări și să le perpetueze.
    În romanul său de debut, Nu-i ușor să fugi de fericire, Laura Frunză reușește să-și captiveze cititorul mai ales prin protagoniștii săi cu care este ușor de empatizat. Ileana este o fotografă de renume internațional, frământată de nesiguranțe pe care le maschează sub o aparență de femeie dezinhibată și liberă. Puterea ei stă în lipsa rădăcinilor și a oricăror legături afective profunde. Dar reapariția în viața ei a lui Bogdan, fostul coleg de liceu, dezvăluie faptul că aceasta nu este de fapt o putere, ci mai degrabă o slăbiciune. De cealaltă parte, Bogdan este un polițist ușor atipic, care se străduiește să-și crească singur cele două fetițe și care, bazându-se mai mult pe intuiție și pe perseverență, reușește să forțeze granițele strâmte ale fricii de viață a Ilenei.
    O carte care propune și apoi rezolvă destine complicate, noduri dureroase în viețile familiilor sau diferite tipuri de abandon – fizic și emoțional. Prin acest debut frumos, ambițios prin temele abordate, cu o sinceritate și o căldură a stilului care te apropie de personaje și le face ușor de îndrăgit, Laura Frunză ne provoacă să ne întrebăm dacă înțelegem oare ceva din traumele prin care trecem și pe care, de multe ori, le perpetuăm la rândul nostru către generația următoare." Simona Antonescu

  • Mijlocul vieții. Între echilibru și dezechilibru
    55.00 LEI

    Mijlocul vieții. Între echilibru și dezechilibru, pe care o recomand pentru claritatea și forța convingerii care o animă, este, pe de o parte, rezultatul studiilor. Pe de altă parte, încorporează precipitatul experiențelor de viață și de psihoterapeut ale autorului. De aceea consider inspirată alegerea sa de a comunica la persoana întâi o ideație în care se îmbină fericit experiența de viață, experiența spirituală și cea de psihoterapeut jungian (analiza personală și activitatea de cabinet).
    Vasile Dem. Zamfirescu

  • Cum sa-ti reinventezi viata
    75.00 LEI
    Ți se întâmplă adesori să pui nevoile celorlalți mai presus de ale tale? Te panichezi când persoana iubită te amenință că te părăsește? Te temi în mod exagerat de boli și de eșecuri financiare? Ești veșnic nemulțumit, în ciuda reușitelor personale și profesionale?
  • Moarte subita
    65.00 LEI
    Un roman pentru o nouă generație Când Barry Fairbrother, în vârstă de 40 de ani, moare pe neașteptate, comunitatea din Pagford intră în derivă. Idilicul orășel englezesc, cu o piațetă pavată și o mănăstire străveche, ascunde de fapt un război mocnit între mai multe tabere: bogați și săraci, adolescenți și părinți, soți și soții, profesori și elevi... Pagford nu este deloc ceea ce pare la prima vedere.
  • Fata din ghearele vulturului. Millennium 7
    59.00 LEI
    „Mikael Blomkvist și Lisbeth Salander s-au întors la treabă.” – JYLLANDS POSTEN Nordul îndepărtat al Suediei se pregătește pentru schimbare: resursele naturale neexploatate declanșează o adevărată febră a aurului, condusă de lumea interlopă. Dar nu bogățiile o aduc pe Lisbeth Salander în orășelul Gasskas, ci o chestiune de familie: a fost desemnată tutore al nepoatei sale Svala, a cărei mamă a dispărut.
  • Secrete si minciuni in psihoterapie
    75.00 LEI
    Chiar și în cel mai confidențial spațiu cu putință, cabinetul de psihoterapie, se întâmplă uneori ca anumite lucruri să rămână nespuse. De ce mint clienții? Dar terapeuții? Ce fel de teme tind să fie tăinuite, minimizate sau disimulate? După ce oferă o perspectivă asupra acestei problematici generale: modurile tipice în care clienții înșală în terapie, dificultățile pe care terapeuții le au în detectarea secretelor și minciunilor, precum și motivele pentru care nesinceritatea pacientului este importantă, autorii oferă rezultatele studiilor pe care le-au desfășurat pe această temă și ilustrează prin bogate exemple clinice natura specifică a celor mai comune minciuni și secrete ale clienților: gânduri suicidare și de autovătămare, probleme sexuale, abuz de substanțe, traume, precum și tema progresului clinic și a sentimentelor clientului față de terapeut. Cartea poate fi utilă atât psihoterapeuților, profesorilor și studenților din domeniul sănătății mentale, dar și clienților pentru care acest demers fascinant este încă în desfășurare, și care vor regăsi în paginile acestei lucrări numeroase elemente cu care se vor identifica.
  • O magie de neimblanzit
    59.00 LEI
    „Profund romantică și absolut magică.“ - Kirkus Reviews Când Margaret Welty o descoperă pe legendara hala, ultima creatură mitică în viață, știe că va urma curând Vânătoarea Semilunii. Oricine este capabil să omoare hala va câștiga faimă și bogății și va descifra un secret magic străvechi. Margaret este cea mai bună trăgătoare de elită din oraș, însă la vânătoare pot participa doar echipe de doi, iar ea are nevoie de un alchimist.
  • Fara plan de rezerva
    59.00 LEI
    Besteseller New York Times Un roman din seria Jack Reacher “Seria aceasta creează dependență.” – New York Times În Gerardsville, Colorado, o femeie moare strivită sub roțile unui autobuz, iar moartea ei e considerată sinucidere. Dar Jack Reacher a văzut ce s-a întâmplat de fapt: un bărbat în blugi și hanorac gri a împins-o pe furiș pe victimă, după care i-a luat geanta și a plecat. Când o altă crimă este declarată accident, Reacher știe că nu e simplă coincidență.
  • Din prietenia unui munte
    45.00 LEI
    De ce muntele exercită o asemenea fascinație? Temuți în trecut, munții au fost considerați încă de la Rousseau drept locul luminii și al liniștii, spre deosebire de orașele în care te poți pierde. Atracția pe care o trezesc nu a mai scăzut de atunci. Copil al zăpezii și al brazilor, crescut în Austria și Elveția, autorul are o relație cu totul specială cu subiectul său: cu cât urcă mai mult, cu atât reface legătura cu tinerețea.
  • Emoții în farfurie
    55.00 LEI
    Mâncarea ne însoțește toată viața. Poate tocmai de aceea ajunge să aibă atât de multe nuanțe. Uneori este un prieten bun care ne alină, care este acolo când ne e greu. Alteori, când nu ne putem gestiona impulsurile în fața frigiderului sau a cămării cu dulciuri, poate părea că pune stăpânire pe noi și ne controlează. Mâncarea este plăcere și emoție. Și ea ne poate fi prieten sau dușman: ne aduce împreună la aceeași masă și ne ține în viață, însă, atunci când o folosim pentru a acoperi goluri, dureri sau pentru a ne satisface nevoi emoționale, avem un prim semnal că în interior ceva nu mai funcționează așa cum ne-am dori.
  • Nebuni după pisicile noastre nebune
    55.00 LEI
    Mulți dintre noi suntem „nebuni" după pisicile noastre, aceste ființe seducătoare de care ne atașăm ușor. Doar că pe cât de ingenioase și adaptabile sunt, au și momente în care se dereglează: încep să fie anxioase, se deprimă, par confuze sau devin brusc extrem de agresive. Pornind de la bogata experiență de medic veterinar, dar și de la recente cercetări din etologie, autorul dezvăluie căile novatoare, axate pe terapia comportamentală și pe medicația psihotropă, prin care pot fi vindecate dezechilibrele psiho-somatice ale pisicilor. Cartea se adresează iubitorilor de pisici, dar și medicilor veterinari.
  • Cartea roșie (ediția fără ilustrații)
    199.00 LEI
    De la publicarea ediției originale a existat o cerere din partea cititorilor pentru un volum mult mai ușor de mânuit, ca o completare care să ușureze studiul aprofundat al acestei lucrări. Ediția de față cuprinde traducerea completă, prefața, introducerea și toate notele ediției originale, mai puțin paginile de început – cele în care apare facsimilul cu textul caligrafiat și desenele lui Jung –, de data aceasta cartea fiind paginată pe o singură coloană, similar cu manuscrisul autorului. Timp de aproape un secol, o astfel de lectură pur şi simplu nu a fost posibilă, iar vastei literaturi despre viaţa şi opera jungiană i-a lipsit accesul la singurul document de-o importanţă covârşitoare. Publicarea Cărții Roșii deschide o nouă epocă în înțelegerea operei lui Jung. Ne oferă o deschidere unică spre modul în care şi-a recuperat sufletul şi a constituit o psihologie. Ar putea să fie cea mai influentă scriere din istoria psihologiei
  • Înainte de Big Bang
    49.00 LEI
    Ce a existat înainte de Big Bang și ce există în afara universului pe care acesta l-a creat? Până de curând, oamenii de știință nu puteau decât să ghicească ce se află dincolo de limitele continuumului spațio-temporal. Cu toate acestea, noi instrumente științifice ne oferă astăzi posibilitatea de a privi dincolo de frontierele universului nostru și de a ne testa teoriile despre ceea ce se află acolo.
  • Viata este grea. Cum ne poate ajuta filosofia sa ne gasim calea
    49.00 LEI
    Printr-o scriitura captivanta si o argumentatie clara, Kieran Setiya, profesor la MIT, arata ca cea mai pertinenta cale de a construi o viata cu adevarat buna tine mai degraba de incercarea de a te confrunta cu realitatea decat de tendinta oarba de a te agata de un ideal simplist de fericire permanenta. Bazandu-se pe filosofia antica si moderna, precum si pe fictiune, istorie, memorii, film, comedie, stiinte sociale si povesti din experienta autorului, Viata este grea aduce mangaiere si compasiune. Accesibila, plina de caldura si de buna-dispozitie, aceasta carte ofera o harta pentru a naviga pe teren accidentat, de la traume personale la nedreptatile si absurditatea lumii.
  • Clitemnestra
    59.00 LEI
    Reginele sunt fie detestate, fie uitate. Ea stie deja ce varianta i se potriveste cel mai bine... Te-ai nascut fiica de rege, dar te casatoresti cu un tiran. Asisti neputincioasa la cum iti sacrifica fiica pentru a-i impaca pe zei. In vreme ce el poarta un razboi pe meleaguri straine, nu gasesti alinare decat in propriile ganduri violente.
  • Cateaua-de-Noapte
    49.00 LEI
    Cateaua-de-Noapte a fost desemnata cea mai buna carte a anului de catre Esquire si Vulture si s-a numarat printre finalistele la Premiul PEN / Hemingway si Premiul VCU Cabell First Novelist, fiind tradusa in 13 limbi. Romanul sta la baza filmului cu acelasi nume, in regia lui Marielle Heller si avand-o pe Amy Adams in rolul principal.
  • Autoblamarea. Invata sa fii bun cu tine
    49.00 LEI
    Critica de sine este un subiect veșnic actual și reprezintă deseori una dintre principalele probleme care îi aduc pe oameni în psihoterapie, deși de puține ori ea este identificată ca atare. Pentru majoritatea clienților ea reprezintă o a doua natură, o obișnuință de care nu sunt conștienți și care se află în spatele trăirilor dificile, mai familiare, cum sunt, de exemplu, anxietatea, depresia, dificultățile legate de relațiile intime, dependențele, tulburările de comportament alimentar, durerea copleșitoare și – adesea sub cea mai agresivă formă a sa – autovătămarea și ideile suicidale. În carte sunt istorisite poveștile de viață a opt clienți, exemple concludente pentru cele mai frecvente motive de autoînvinuire – părinții extrem de severi, bullyingul suferit în copilărie; perfecționismul despotic din cultura noastră occidentală contemporană; perpetuele stereotipuri și prejudecăți legate de gen, rasă și sexualitate; insistenta promovare a natalității de către societatea noastră și devastatoarea natură a suferinței legate de dificultățile procreării; dar și efectele nefaste ale unui tip de gândire religioasă fundamentalistă. Acestea scot în evidență modul în care repetatele critici venite din exterior tind să se ne afecteze pe nesimțite sentimentul propriei valori.
  • Copii obraznici? Asa ceva nu exista!
    59.00 LEI
    Copiii noștri – și ne referim cu precădere la cei până în cinci ani ‒ nu sunt „obraznici" și nici nu vor să ne provoace; ei doar încearcă să ne transmită ceva. Plânsetele și nazurile sunt singurul mod în care un preșcolar se poate exprima, lipsindu-i vocabularul nuanțat și capacitatea de autoreglaj afectiv. Bazându-se pe explicații ludice, pe scenarii ușor de pus în practică și pe recentele studii din neuroștiințe, cartea îi va ajuta pe părinți să vadă într-o lumină cu totul nouă evoluția psihică și cerebrală a copilului lor, înțelegând mai bine și sursa așa-numitelor comportamente "obraznice". Părinții vor afla de ce etichetările sunt de evitat, cum pot reumple "rezervorul emoțional" al copiilor și mai ales cum îi pot ajuta să facă față trăirilor prea intense sau schimbărilor importante din primii ani de viață.
  • Lucky
    49.00 LEI
    O călătorie palpitantă ca un roller-coaster, un jaf care a mers teribil de prost și o protagonistă curajoasă care va cuceri inimile cititorilor. Lucky Armstrong este o escroacă dură și talentată care tocmai a reușit să fure un milion de dolari împreună cu iubitul ei, Cary. Ea este gata să înceapă o viață nouă, sub o altă identitate – când lucrurile o iau razna. Lucky se trezește singură pentru prima dată, nevoită să se descurce în lume fără ajutorul tatălui sau al iubitului ei, cele două persoane de la care a învățat arta înșelătoriei.
  • Terapeutul
    59.00 LEI
    Autoarea de bestselleruri New York Times B.A. Paris revine in inima suspansului psihologic captivant cu Terapeutul - o poveste intensa despre o casa care ascunde un secret socant. Cand Alice si Leo se muta intr-o casa proaspat renovata din proiectul rezidential Cercul, o comunitate inchisa cu locuinte exclusiviste, considera ca si-au implinit visul. Insa aparentele pot fi inselatoare... Pe masura ce incepe sa-si cunoasca vecinii, Alice descopera un secret devastator despre noua ei casa si incepe sa se simta foarte legata de Nina, terapeuta care a locuit acolo inainte.
Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura