Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 31-60 din 450

Cumpără acum de la
  • Calea regală și cele 33 de trepte ale desăvârșirii
    Preț special 40.50 LEI Preț standard 54.00 LEI
    Ca o veritabila contributie teologica privind procesul initiatic, aceasta aparitie editoriala, demna de intreaga noastra atentie, prefigureaza convingator Calea regala si dezvolta acele rationamente care-l vor anima pe aspirant intru desavarsirea sa spirituala si edificarea Templului ideal al umanitatii. Lucrarea cuprinde 33 de subcapitole care, asemenea vertebrelor ce alcatuiesc o impresionanta coloana aspirand catre inaltul Cerului, sugereaza treptele elevarii autentice si o bine-venita atitudine traditionala, in deplin acord cu ordinea universala. In afara acestei randuieli, ne spune autorul, nu poate exista nimic viabil; pe cale de consecinta, orice inovatie neconforma pe care omul o va introduce in mod voluntar in edificarea mundanului nu poate fi decat o palida si, de altfel, luciferica versiune, in raport cu ordinea divina atotstapanitoare.
  • Eroul cu o mie de chipuri
    Preț special 46.50 LEI Preț standard 62.00 LEI
    Fie ca esti pasionat de mitologie si basmele populare, esti antreprenor care cauta o sursa de motivatie si inspiratie in povesti, sau esti fan Harry Potter, Lord of the Rings, Star Wars sau Game of Thrones, cartea Eroul cu o mie de chipuri te va inspira in calatoria personala si iti va oferi indrumare pentru in calatoria interioara a transformarii. Prezentand subiecte precum visele, mitul renasterii si multe alte provocari din calatoria eroului, Campbell analizeaza omenirea dintr-o perspectiva mitologica si simbolica, subliniind felul in care povestile din intreaga lume sunt de fapt o singura poveste: povestea noastra, a fiecaruia dintre noi.
  • Impletind Iarba Sacra
    Preț special 46.50 LEI Preț standard 62.00 LEI
    In acest volum Robin Wall Kimmerer ne ofera un ghid profund pentru a deveni mai intelepti, mai responsabili si mai conectati la pamant si la natura. Aceasta carte este un apel la trezire pentru a proteja darurile naturii si a celebra bogatia culturala a conexiunii noastre cu mediul inconjurator.
  • Somawise. Elibereaza-te de ganduri, reconecteaza-te cu corpul
    Preț special 43.50 LEI Preț standard 58.00 LEI
    Somawise. Elibereaza-te de ganduri, reconecteaza-te cu corpul. Asculta-ti corpul pentru a invata cum sa obtii starea holistica de bine, schimbarea autentica si relatii hranitoare in viata ta. Cum creez schimbarea autentica? Cum pot avea relatii mai armonioase? Cum obtin sanatatea holistica? Toate aceste intrebari necesita o calatorie in corp, unde inveti sa te asculti, sa te reconectezi si sa ai grija de corp. Cu Somawise, vei porni intr-o calatorie de transformare care iti va dezvalui secretele sanatatii holistice, ale schimbarii autentice si relatiilor armonioase.
  • Buddha a spus
    Preț special 35.25 LEI Preț standard 47.00 LEI
    Considerata o introducere clasica in filosofia budista pentru cititorul modern, Buddha a spus reprezinta o relatare clara, la indemana oricui, despre principiile fundamentale ale doctrinei budiste, asa cum se regasesc acestea in cele mai multe texte stravechi, denumite "Traditia" (Agama) in sanscrita si "Corpul Canonic" (Nikaya) in pali.
  • Misteriile Antichitatii
    Preț special 35.25 LEI Preț standard 47.00 LEI
    In cadrul cursurilor pe care le-am sustinut la College de France, am intreprins un amplu studiu privitor la sacrificiile savarsite in cadrul diferitelor religii. Dupa ce am cercetat aceasta problema in vechile culte ale Orientului, Greciei si Romei, am fost nevoit sa analizez in paralel importanta sacrificiilor in cadrul misteriilor paganismului greco-roman, precum si sacrificiile in cadrul cultului crestin. Cu aceasta ocazie, m-am ocupat de problema originilor crestinismului si am ajuns la concluzia ca radacinile acestei religii nu trebuie cautate doar in iudaism, ci si in vechile religii pagane, prin intermediul cultelor misteriilor.
  • Imnuri catre Dumnezeu. Cuvantari, rugaciuni si poeme inaltatoare
    Preț special 35.99 LEI Preț standard 48.00 LEI
    Descopera toate tainele lui Hristos de la nastere la inviere si alunga neintelegerile referitoare la Sfanta Treime si legatura intre ei dintr-o perspectiva ortodoxa a sfantului Grigorie de Nazianz, unul dintre Sfintii Parinti a bisercii, care a primit numele de "Teologul"
  • Fii ceea ce esti
    Preț special 42.00 LEI Preț standard 56.00 LEI
    La o varsta frageda, David Godman, in timp ce citea compilatia lui Arthur Osborne a invataturilor lui Ramana Maharshi, a simtit ca intreaga sa viziune asupra lumii si el insusi s-au transformat. Astfel dupa o viata dedicata studierii si impartasirii invataturii lui Sri Ramana Maharshi a adus la viata aceasta remarcabila compilatie a invataturilor sale. In acest volum, Sri Ramana Maharshi prezinta o cale clara si un plan viabil, un sistem de interogare, asa cum il numeste el, pentru a depasi anxietatea, a linisti mintea, a gasi pacea si multumirea interioara eterna si pentru a descoperi adevaratul Sine, sau cum ar putea spune mai bine, „Fiind” Sinele.
  • Bushido. Codul Samurailor
    Preț special 27.01 LEI Preț standard 36.00 LEI
    Aflata in topul celor mai influente carti scrise vreodata despre calea razboinicilor japonezi, Bushidō – Codul samurailor este un studiu clasic al culturii japoneze, in care se contureaza virtutile pe care fiecare asemenea razboinic le intruchipa, aparandu-le cu insasi viata sa. Mai mult decat atat, autorul compara fiecare astfel de virtute cu modul in care se manifesta ea in Occident, aratand ca oricat de diferite ar parea doua culturi la suprafata, ele sunt totusi create de fiinte umane si, ca atare, au asemanari profunde. Preceptele de baza ale codului Bushido, despre care veti citi in aceasta carte, cu asemanarile si deosebirile fata de codurile cavalerilor din Occident sunt: • Corectitudinea sau datoria; • Curajul, darzenia si rabdarea; • Bunavointa; • Politetea; • Autenticitatea si sinceritatea; • Onoarea; • Devotamentul fata de familie si fata de un superior.
  • Istoria Dogmei. Introducere în doctrinele creștine fundamentale
    Preț special 47.25 LEI Preț standard 63.00 LEI

    In „Istoria dogmei - Introducere in doctrinele crestine fundamentale”, Adolf von Harnack defineste conceptul de dogma, analizeaza modul in care dogma a fost initial folosita de biserica pentru a se apara de erezii, dar si modul in care crezul filozofic s-a substituit cu timpul vietii religioase autentice.

    Capodopera lui Harnack, „Istoria Dogmei” (Lehrbuch der Dogmengeschichte), a aparut pentru prima oara intre anii 1886 si 1890, fiind tradusa la scurta vreme in mai multe limbi. Cele sapte volume prin care se arata cum o credinta vie s-a inchistat in niste formule ecleziastice rigide se adresau unui public laic instruit, care avea totusi nevoie de un rezumat pe masura pentru a parcurge cu succes multitudinea de informatii si idei expuse in opera marelui teolog german.

    Din aceasta nevoie a aparut volumul „Istoria dogmei - Introducere in doctrinele crestine fundamentale”, care satisface toate criteriile unei lucrari fundamentale, putand face parte din acea biblioteca selecta a istoriilor importante, care schimba viziuni si dezvaluie noi puncte de observatie asupra lumii. Cum Harnack insusi spunea, "istoria dogmei, expunand originea si evolutia dogmei, ofera cele mai bune mijloace de a elibera Biserica de crestinismul dogmatic si de a grabi inevitabilul proces de emancipare inceput odata cu Augustin".

  • Leviatanul
    Preț special 52.50 LEI Preț standard 70.00 LEI
    Leviatanul este considerat de multi una dintre cele mai influente si mai importante opere din istoria intelectuala si politica a Europei, putand fi comparat cu scrieri ale lui Platon, Aristotel, Machiavelli, Hegel si Marx. Multe dintre subiectele discutate aici de Hobbes – de la elemente care tin de antropologie, epistemologie si psihologie pana la conceptul de suveranitate si cel de reprezentare, teoria generarii statelor, structura sociala si educatia, cauzele dizolvarii statului si cauzele razboiului civil, relatia dintre constiinta privata si cea publica, precum si cea dintre Stat si Biserica – au ramas cat se poate de actuale.
  • Evanghelia dupa Toma
    Preț special 42.76 LEI Preț standard 57.00 LEI
    Evanghelia dupa Toma este una dintre cele patruzeci si noua de scrieri pe care le reunesc cele treisprezece volume descoperite din intamplare, catre 1945, in apropiere de Nag Hammadi, in Egiptul de Sus. Cele treisprezece codexuri descoperite reprezinta biblioteca unei comunitati gnostice, alcatuita in secolele III, IV sau V. Aceste codexuri contin lucrari de provenienta diversa (setiene, in marea lor majoritate, dar si valentiniene sau hermetice), redactate in mai multe dialecte copte (in principal in cel sahidic).
  • Bhagavad - Gita
    Preț special 59.25 LEI Preț standard 79.00 LEI
    Bhagavad-gītā este al saselea cint al celebrei epopei Mahābhārata si reprezinta o cuprinzatoare sinteza a spiritualitatii hinduse si una dintre cele mai importante texte din literatura vedica. Poemul filosofic relateaza o conversatie in versuri intre zeitatea centrala hindusa Krishna si razboinicul Arjuna, care este reticent sa intre in razboi impotriva propriei familii si a prietenilor. Prins la mijloc intre datoria de a-si indeplini soarta de razboinic si dorinta de a nu lupta impotriva celor pe care ii iubeste, Arjuna il intreaba pe Krishna nu numai despre motivul pentru care ar trebui sa intre in lupta, ci si despre sensul vietii si calea catre iluminare.
  • Arta de a trai
    Preț special 34.50 LEI Preț standard 46.00 LEI
    Vipassanā-bhāvanā, „dezvoltarea vederii interioare,” intruchipeaza esenta invataturii lui Buddha. Aceasta cale de autocunoastere este extraordinara prin simplicitatea ei, prin lipsa oricarui dogmatism dar mai ales prin rezultatele sale. Tehnica de meditatie Vipassana poate fi folosita cu succes de oameni provenind din toate mediile socio-culturale.
  • Ancorat
    Preț special 35.99 LEI Preț standard 48.00 LEI
    Daca stresul de zi cu zi pare a fi o constanta amenintare la adresa vietii, exista si motiv: stresul ne dezechilibreaza sistemul nervos si ne impiedica sa atingem o stare generala de bine in corpul nostru. Descoperirea revolutionara a Teoriei polivagale este ca ne putem regla sistemul nervos cu ajutorul nervului vag, principala „autostrada informationala” a organismului, pentru a ne regasi drumul catre starea de bine.
  • Anii tineretii mele
    Preț special 56.25 LEI Preț standard 75.00 LEI
    Cititorii care cunosc contributia lui Winston Churchill la politica mondiala - in special in ultima parte a vietii sale - vor fi incantati sa regaseasca in acest volum autobiografic parcursul timpuriu si anii formatori ai unuia dintre cei mai influenti politicieni europeni ai secolului XX.
  • Cine sunt eu?
    Preț special 19.50 LEI Preț standard 26.00 LEI
    Ceea ce exista cu adevarat este doar Sinele. Lumea, sufletul individual si Dumnezeu sunt aparente in el, precum argintul in sidef; acestea trei apar si dispar simultan. Sinele exista acolo unde nu mai exista absolut deloc gandul „Eu”. Aceasta se cheama Tacere. Sinele insusi este lumea; Sinele insusi este „Eu”; Sinele insusi este Dumnezeu; totul este Śiva, Sinele. Ramana Maharshi
  • Muntele tacerii. In cautarea spiritualitatii ortodoxe
    Preț special 39.00 LEI Preț standard 52.00 LEI
    O lectura captivanta, plina de intelepciune si umor fin, continand si povestiri uluitoare despre marii practicanti contemporani ai spiritualitatii atonite.
  • De la trauma la vindecare. 8 strategii practice pentru redobandirea controlului si a starii de siguranta
    Preț special 43.50 LEI Preț standard 58.00 LEI
    Volumul De la trauma la vindecare iti ofera instrumentele necesare pentru a naviga in siguranta prin procesul de recuperare, indiferent de natura sau intensitatea traumei. Fie ca te confrunti cu traume recente sau cu amintiri dureroase din trecut, aceasta carte iti va oferi indrumare pentru a intelege si a depasi trauma intr-un mod sanatos si constructiv. Babette Rothschild exploreaza subiecte precum gestionarea emotiilor, reconstruirea increderii in sine, stabilirea unui suport social adecvat si dezvoltarea resurselor personale. Fiecare cheie este prezentata intr-un mod accesibil si bazat pe cercetari stiintifice, oferind exercitii practice si strategii eficiente care te vor ajuta sa invingi traumele si sa-ti recastigi puterea personala.
  • Upanisad
    Preț special 46.50 LEI Preț standard 62.00 LEI
    Upanisadele reprezinta comoara spirituala si filosofica a traditiei hinduse. Aceste texte sacre care exploreaza profunzimea si intelepciunea milenara a Upanisadelor, alcatuiesc una dintre cele mai importante parti ale Vedelor, scripturile hinduse primordiale. Lucrarea de fata abordeaza intrebari inca vitale despre natura si destinul omenirii si consecintele nerespectarii ordinii naturale si a intregului ansamblu. Fiecare Upanishad, sau lectie, preia o tema variind de la atingerea fericirii spirituale pana la karma si renastere si, in mod colectiv, sunt meditatii despre viata, moarte si viata de apoi. Esenta invataturilor lor este ca adevarul poate fi atins prin credinta mai degraba decat prin gandire si ca spiritul divin este in fiecare dintre noi.
  • Vietile Maestrilor. Invataturile maestrilor din Extremul Orient
    Preț special 47.25 LEI Preț standard 63.00 LEI
    Vietile Maestrilor nu este altceva decat transcrierea unei calatorii intreprinsa in Tibet de Baird Spalding - in fruntea unei expeditii americane. Datorita extraordinarelor intamplari relatate - autorul era intrebat adesea daca aceasta carte este o fictiune sau rezultatul unei calatorii reale....
  • Mindfulness pe intelesul tuturor
    Preț special 35.25 LEI Preț standard 47.00 LEI
    Epuizat din stoc
    Cartea ,,Mindfulness pe intelesul tuturor" este una dintre cele mai bine vandute si mai influente carti din sfera mindfulness. Autorul Bhante Gunaratana, calugar budist si renumit maestru in meditatie, ne conduce pas cu pas prin miturile, realitatile si beneficiile meditatiei si ale practicii mindfulness. Dedicata atat celor care nu au nicio pregatire in meditatie, dar si practicantilor experimentati, cartea ,,Mindfulness pe intelesul tuturor" reprezinta un must-have pentru oricine doreste sa exploreze beneficiile meditatiei budiste fiind o resursa excelenta pentru a invata cum sa traiesti o viata mai productiva si mai echilibrata. O carte accesibila si practica despre cum sa practici mindfulness si meditatia in mod eficient, cu echilibrul potrivit de simplitate si profunzime.
  • Jnana Yoga. Eliberare prin cunoastere
    Preț special 32.25 LEI Preț standard 43.00 LEI
    Jnana-Yoga, alaturi de Karma-Yoga, Bhakti-Yoga si Raja-Yoga ale lui Swami Vivekananda, sunt considerate tratate clasice ale filosofiei hinduse, fiind o comoara de intelepciune pentru oricine cauta sa-si dezvolte cunoasterea spirituala si sa descopere adevarul universal prin intermediul acestei cai. Swami Vivekananda ofera cititorilor instrumentele necesare pentru a-si transforma viata si lanseaza o invitatie deschisa de a lua parte la aceasta calatorie de evolutie spirituala.
  • În umbra lui Saturn. Despre ranirea si vindecarea barbatilor
    Preț special 32.25 LEI Preț standard 43.00 LEI
    Epuizat din stoc
    De-a lungul istoriei, barbatii au fost impovarati psihologic si spiritual de mostenirea saturniana (abominabilul zeu roman Saturn si-a mancat copiii, in incercarea de a-i opri sa-i uzurpe puterea) suferind de falsificarea emanciparii, fiind condusi de frica lor de femei si de alti barbati, ranindu-se pe ei si pe ceilalti.
  • Esenta invataturilor lui Buddha
    Preț special 39.00 LEI Preț standard 52.00 LEI
    Thich Nhat Hanh ne dezvaluie intr-un stil accesibil si plin de compasiune, esenta invataturilor budiste si cum acestea pot fi aplicate in viata de zi cu zi. Aceasta carte te va ajuta sa gasesti linistea interioara si sa descoperi un sens mai profund al vietii tale. Prin intermediul invataturilor sale profunde si practice, Thich Nhat Hanh exploreaza teme precum mindfulness, compasiunea, nonviolenta, si eliberarea de stres, oferind solutii practice pentru a ne transforma suferinta in pace, bucurie si eliberare. Ea poate fi o busola in calatoria ta spre o viata mai implinita si mai fericita.
  • Demiurgul si alte studii traditionale
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI
    Fie ca sunteti un cautator al adevarului, un pasionat de filosofie sau pur si simplu un cititor curios, puteti considera opera lui René Guénon o calauza de nadejde in intelegerea temelor majore precum metafizica, traditia, simbolismul sau gnosticismul. In cele peste 30 de volume pe care le semneaza, René Guénon readuce la viata Philosophia Perennis, intelepciunea primordiala, perena si universala care se afla la baza tuturor traditiilor religioase si metafizice ale omenirii, oferindu-ne astfel un instrument eficient pentru a intelege lumea in care traim.
  • Misteriile din Eleusis. Originea, ritualul si ceremoniile sacre ale celui mai raspandit cult de initiere din Grecia antica
    Preț special 32.25 LEI Preț standard 43.00 LEI
    Simpla rostire a numelui Eleusis este de ajuns pentru a destepta mii de idei confuze in mintile multor oameni si a crea o seductie persistenta care, in cele din urma, ar putea fi un indemn la un studiu serios al Greciei antice. Unele controverse, in special de ordin religios, referitoare la o influenta - cu totul ipotetica - pe care cultul de la Eleusis ar fi putut sa o exercite asupra crestinismului in formare, constituie un factor important care a reaprins interesul contemporanilor pentru religiile de misterii.
  • Gaseste-l! Cucereste-l! Pastreaza-l!
    Preț special 44.25 LEI Preț standard 59.00 LEI
    Te-ai saturat sa fii singura? Cauti iubirea adevarata dar ai parte numai de esecuri emotionale? Cartea Gaseste-l! Cucereste-l! Pastreaza-l! este tot ce ai nevoie pentru gasirea partenerului ideal. Matthew Hussey, expert in dating si relatii, te va ghida prin sfaturi clare si practice prin labirintul intalnirilor romantice, intr-o abordare stiintifica si revolutionara care te va ajuta sa te simti mai increzatoare, sa gasesti, sa cuceresti si sa pastrezi persoana potrivita.
  • Mathnawi - Poeme, parabole si invataturi sufite
    Preț special 47.25 LEI Preț standard 63.00 LEI
    Jalāl ud-Dīn Rūmī este unul dintre cei mai cunoscuti maestri sufi din toate timpurile. Supranumit uneori si „Sultanul Iubirii”, Rūmī a fost o personalitate complexa: poet, jurist, carturar al Islamului, teolog si mistic, fondator al ordinului Mevlevi (cunoscut si ca „ordin al dervisilor rotitori”, datorita adeziunii adeptilor sai la practica ceremoniei spirituale Sama – ritual complex care include cantul, dansul initiatic si o suma de alte practici interne).
  • Jocul atasamentului
    Preț special 39.75 LEI Preț standard 53.00 LEI
    Cautati noi solutii de abordare a disciplinei? Va simtiti neajutorat, nerabdator sau furios cand va confruntati cu purtarea copilului dumneavoastra? V-ati saturat de luptele de putere?
Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura