Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 51

Cumpără acum de la
  • Eu sunt cel mai destept
    39.00 LEI
    Cand eram mici, ne miram: cum de nu-si da seama Scufita Rosie ca lupul nu e bunica? Ca doar i se vedeau urechile, botul cu dintii lungi si ascutiti, labele paroase. Ei bine, iata ca lupul reuseste acum deghizarea perfecta: toata lumea din padure crede ca e chiar bunica! Si, cu toata marea marea lui desteptaciune, nu mai poate convinge pe nimeni ca e lupul cel rau, cel mai destept?
  • Legenda celor trei copaci
    49.00 LEI
    Trei copaci isi viseaza viitorul. Ce isi doresc sa devina - si ce surprize ii asteapta? Legenda celor trei copaci este o veche poveste despre ceea ce visam sa devenim si despre cum sa recunoastem implinirea chiar si atunci cand ni se pare ca am esuat. Trei copaci se inalta pe un deal si viseaza la viitorul lor. Ce vor deveni dupa ce vor fi taiati? Primul ar vrea sa devina un cufar plin de comori, al doilea, o corabie imparateasca, iar al treilea, un copac cu varful pana la cer.
  • Crocodilul Ghena și prietenii săi
    39.00 LEI

    Ilustrații de Ivan Kraveț

    „Crocodilul Ghena” este una dintre cele mai frumoase cărți despre prietenie din literatura rusă pentru copii. Ediția de față este complet nouă ca traducere față de ediția românească din anii ’60.

    Într-o bună zi, crocodilul Ghena se trezește la ușă cu un animăluț ciudat și greu de identificat, pe nume Ceburașka. În urma unor vizite neașteptate și deloc obișnuite, Ghena și Ceburașka ajung la concluzia că toată lumea are nevoie de un prieten.

    Foarte corect, dar cum s-ar rezolva o astfel de problemă? Ghena și Ceburașka se gândesc că cel mai bun mod de a împrieteni toate făpturile singure din oraș ar putea fi construirea unei Case a Prieteniei. Pare simplu, dar întâmplările prin care ajung să treacă arată că nu e deloc ușor. Ca întotdeauna, există un personaj care pune bețe în roate! Este vorba de bătrâna Joben și de ciudatul ei animal de companie, șobolănița Lariska. Principalul lor scop pare să fie acela de a încurca pe toată lumea.

    Se va construi Casa Prieteniei? Își vor găsi singuraticii din oraș perechea potrivită? Ce se va alege de bătrâna Joben? Iată tot atâtea întrebări la care te invităm să afli răspunsul citind aceste roman de neuitat.

  • O vară cu Olenka
    49.00 LEI

    A doua carte despre Olenka și prietenii ei, într-un album delicat și plin de iubire.

    Olenka este o fetiță bună la inimă, înconjurată de patru prieteni speciali. Ei sunt bizonul Tomek, motanul Mirko, păsăroiul Emil și Zaharia.

    În căsuța lor de basm din mijlocul pădurii, Olenka și prietenii ei întâmpină primele zile de primăvară. Câte sunt de făcut! O grădină de îngrijit, plante de cules pentru ceaiul de seară, drumeții de făcut în zorii zilei pentru cele mai frumoase fotografii. Olenka, Mirko și Emil lucrează în grădină, Tomek face fotografii, iar Zaharia developează cele mai bune clișee fotografice. Vladimir, prietenul din povestea anterioară, îi însoțește pe toți cu cântecele lui.

    În timpul unei plimbări, Mirko și Nicolai îl întâlnesc pe Iustin, un călător singuratic. Poftit la mic-dejunul copios pregătit de Olenka, Iustin este primit cu brațele deschise. Se instalează în cabana de peste deal și este adoptat rapid de noul cerc de prieteni.

    Vara începe cu așteptări și sentimente noi, dar sfârșitul ei o aduce pe Olenka un pas mai aproape de maturizarea emoțională.

  • Olenka
    49.00 LEI

    Olenka și prietenii săi petrec împreună sfârșitul iernii și adună amintiri calde pentru primăvara care se apropie.

    Olenka este o fetiță bună la inimă, înconjurată de patru prieteni speciali. Ei sunt bizonul Tomek, motanul Mirko, păsăroiul Emil și Zaharia. Acum este mijlocul iernii și toți se reunesc la căsuța din pădure. Le este bine împreună, așa cum le este tuturor copiilor fără de grijă. Ronțăie biscuiți aromați, beau ceai cald și își povestesc seara ce au mai făcut în timpul zilei.

    Zilele trec însă prea încet, iar Mirko are chef de aventură! Cum nimeni nu pare să-i împărtășească neastâmpărul, pleacă singur într-o bună dimineață prin pădurea înzăpezită. Expediția îi aduce prieteni noi și îl ajută totodată să se maturizeze. Nu e ușor să trăiești împreună cu alții, dar se poate învăța!

  • Spre Polul Sud
    29.00 LEI

    Jurnalul de bord al primului roman care a ajuns in Antarctica

    Calatoriti, duceti-va sa explorati regiuni de pe globul nostru inca necunoscute sau insuficient studiate, iesiti din mediul obligatoriu stramt in care traiti. Vedeti bine ca ne putem intoarce oricand, chiar daca plecam pe un mic vas ca sa infruntam furtunile, pamanturile neprimitoare si banchizele inghetate.

    lar castigul pe care il dobanditi din orice calatorie va fi enorm. Vointa voastra va fi intarita si veti avea o viziune mai corecta asupra lucrurilor. Va veti obisnui sa nu mai contati doar pe voi insiva, ceea ce va va da o incredere mai mare in propriile voastre forte. - Emil Racovita

    Ilustratii alb-negru de Eugen Berlo.

  • Maniunea
    64.00 LEI

    Autoarea bestsellerelor Din cer au cazut trei mere si Simon.

    Roman vandut in peste 400.000 exemplare in toata lumea

    Doua fetite de unsprezece ani, Maniunea si Narine, se cunosc la corul scolii, in timpul unui spectacol la care scena se prabuseste, iar fetele se trezesc ingramadite una peste alta. In sperietura momentului, Maniunea facuse pipi pe ea, iar Narine intelege ca, pentru ca intre doua fete sa se infiripeze o prietenie pentru tot restul vietii, cateodata pur si simplu este nevoie ca una sa faca pipi pe cealalta. Impreuna, Maniunea si Narine trec prin cele mai amuzante intamplari la scoala si acasa, supravegheate indeaproape de formidabila bunica Ba.

    Pe parcursul povestirii, ati putea avea impresia ca bunica Ba era indaratnica, incapatanata si despotica. Acest lucru nu este deloc adevarat. Sau nu este chiar asa. Era foarte iubitoare, buna, plina de compasiune si devotata. Daca nu o enervai, parea un inger in carne si oase. (...) Am avut de-a face cu aceasta forta a naturii de mai multe ori, si totusi am supravietuit. Copiii sunt la fel de tenace ca si gandacii. - Narine Abgarian

    Maniunea este o poveste despre un orasel sovietic izolat, departe de orice capitala, si despre locuitorii acestuia. Despre modul in care, cu toate lipsurile oribile si restrictiile de tot felul, oamenii au dobandit intelepciunea de a trai si de a se bucura de viata. Maniunea este o carte pentru copii deveniti adulti. Pentru cei care la treisprezece, ca si la saizeci de ani, cred in bine si privesc zambind spre viitor. Maniunea este declaratia mea de dragoste nesfarsita pentru rudele mele, pentru cei dragi si pentru orasul in care am avut norocul sa ma nasc si sa cresc.

    Lectura placuta, prieteni! - Narine Abgarian

  • Vacanță în Portocalia
    39.00 LEI

    Ilustrații de Oana Ispir

    Pisica Vadu și musca Gina pleacă într-o nouă aventură. Voi știți unde este Portocalia?

  • Haiku siberian
    69.00 LEI

    Într-o dimineață din anul 1941, un sătuc lituanian este smuls din somn de sosirea intempestivă a armatei sovietice. Algis, un băiat de 13 ani, este deportat în Siberia împreună cu mama și sora sa. La plecare, reușește să ia de acasă un album de fotografii, câteva mere și pe gânsacul Martin. Este începutul unui haiku siberian – un jurnal poetic al exilului și al omeniei.

    Cum primește Algis frigul, foamea și puricii? Cum supraviețuiește dorului de tată? Cum se îndrăgostește? Inspirată de povestea adevărată a tatălui autoarei, „Haiku siberian” este jurnalul unei călătorii de suferință și, în același timp, de vindecare. Dincolo de jurnalul micului Algis, ne regăsim bunicii și istoria noastră recentă, care se poate vindeca doar prin neuitare.

    Cartea „Haiku siberian” a obținut numeroase premii încă de la apariția sa, în 2017. În 2021 a câștigat prestigiosul Premiu de Literatură germană pentru Tineret (DeutscherJugendliteratur preis).

  • Ce fac sentimentele când nu le vede nimeni
    49.00 LEI
    Fiecare sentiment are un chip si o poveste. Sa le cunoastem! Ce fac sentimentele cand nu le vede nimeni? Sa privim aceasta galerie de personaje simpatice (prefacandu-ne ca nu le vedem). Iata ce vedem! Curiozitatea se catara intotdeauna cat de sus poate. Bucuria topaie pe trambulina. Recunostinta tricoteaza un pulover (care incalzeste). Nesiguranta umbla cu un lant gros de chei in mana, pentru toate custile pe care le construieste. Frica se ascunde intr-o cutie ruginita de sub un dulap. Dragostea este electrician si ilumineaza toata incaperea...
  • Ernest și Celestine l-au pierdut pe Simeon
    35.00 LEI
    In timpul unei plimbari, Celestine isi pierde jucaria preferata – pe dragul pinguin Simeon. Nicio alta jucarie nu-l poate inlocui, iar Celestine e tare mahnita! Ernest are insa o idee care ii readuce lui Celestine zambetul pe buze, intr-o poveste emotionanta despre pierdere, regasire si generozitate.
  • Străbunicul meu, Emil Racoviță
    35.00 LEI

    Emil Racoviță a fost primul român care a ajuns în Antarctica, la sfârșitul secolului XIX.

    Cartea „Străbunicul meu, Emil Racoviță” spune povestea Mariei, o fetiță care pornește într-o călătorie imaginară pe urmele străbunicului ei, Emil Racoviță. Maria se întâlnește cu animalele pe care le-a studiat străbunicul: pinguinii, focile, balenele și orcile. De asemenea, descoperă lucruri noi despre Antarctica, cel mai vântos continent.

    Sub forma poveștii, copiii află informații despre animalele de la Polul Sud, despre expediția la care a participat Racoviță și despre nava Belgica.

  • Motivație și recompensă
    69.00 LEI

    „Motivație și recompensă” de Robert Schramm este una dintre cele mai căutate ghiduri de terapie comportamentală pentru copiii cu autism. Autorul traduce în limbaj accesibil știința care se află la baza terapiei moderne numite ABA și explică importanța esențială a păstrării motivației copilului de-a lungul întregii zile, reducând sau eliminând cu totul recursul la metode intruzive precum blocarea încercărilor de evadare ale copilului sau insistentele verbale cicălitoare.

    Autismul la copii este o adevărată provocare pentru părinți. Recuperarea copilului cu autism nu se petrece la masă, prin repetiții mecanice. ABA/VB este o terapie comportamentală modernă, care pune accentul pe captarea motivației copilului și dezvoltarea unei relații atât de plăcute între terapeut și copil, încât terapeutul nu va putea preda atât de mult cât va vrea copilul sa învețe.

  • Inima curată a poveștilor
    47.00 LEI

    Inima curată a poveștilor este locul adânc de unde pornesc toate învățăturile bune și clăditoare de caractere. Avem nevoie de aceste învățături ca să înțelegem mai bine lumea și ce putem face noi în mijlocul ei.

    Cunoaștem cu toții poveștile clasice ale copilăriei. Unele vin dintr-o tradiție orală de sute de ani, altele sunt povești culte, cu autori bine cunoscuți: Crăiasa zăpezii, Mica sirenă, Bambi, Pinocchio, Vântul prin sălcii sau Cronicile din Narnia. Ele au influențat generații întregi de copii. Familiile care practică homeschooling, precum și școlile de tradiție clasică pun aceste capodopere literare în centrul programei lor.

    Ce unește toate aceste povești? Care este inima lor comună?

    Răspunsul profesorului universitar Vigen Guroian, specialist în textele clasice, ne îndreaptă atenția spre felul în care poveștile trezesc imaginația morală a copiilor. Lupta dintre bine și rău se află în miezul tuturor poveștilor clasice. Cartea „Inima curată a poveștilor” analizează această confruntare, felul în care binele se arată superior, precum și delicatețea cu care poveștile cultivă dorul pentru virtuți în inima copiilor.

    Părinții și educatorii vor găsi în această carte un sprijin excelent pentru prezentarea poveștilor clasice la clasă sau acasă. Cartea îi învață cum să citească și să înțeleagă personajele din povești, precum și situațiile dramatice prin care acestea trec. De asemenea, cartea oferă un model de lectură morală. Aflăm care sunt virtuțile întruchipate în povești, ce înseamnă drumul inițiatic și care sunt valorile spirituale cu care se asociază.

    Dacă doriți ca lecțiile de viață și de spiritualitate din marile povești ale lumii să ajungă mai ușor la inima copiilor de astăzi, începeți încrezători de aici.

  • Desenează artistic cu degetele!
    75.00 LEI

    Desenează artistic cu degetele și uimește-te de creaturile minunate care rămân pe hârtie: păsări, reni, tigri sau… extraterești. Imprimă forme artistice cu obiecte neobișnuite din casă: capace, legume sau hârtie. Degetele tale sunt nu doar instrumente de scris sau scotocit, ci și unelte artistice!

    Cartea de activități a artistei britanice Marion Deuchars face parte dintr-o serie de titluri dedicate marii arte pe înțelesul celor mici. Copiii învață cu corpul, iar experiențele senzoriale sunt cruciale în copilărie. Alege pentru el activități artistice care să-i satisfacă nevoia de a cunoaște prin simțuri, dar care să-l și educe, punându-l într-un prim contact cu artiști celebri și tehnicile lor artistice.

  • Mai istet decat regele
    45.00 LEI
    Cartea este o antologie de povesti mai putin obisnuite din folclorul universal: ghicitori, enigme, probleme de logica si matematica - un adevarat puzzle mental pentru iubitorii de carti! Fiecare poveste provoaca cititorul sa gaseasca solutia care sa dezlege finalul. Rezolvarile sunt oferite separat, pentru a lasa cititorilor timp de reflectie.
  • În țara vacilor fericite
    39.00 LEI

    Ilustrații de Oana Ispir

    A mai fost cineva în țara vacilor fericite? Noi cunoaștem o pisică și o muscă simpatice foc, care se pot lăuda cu așa ispravă.

    Pisica Vadú și musca Gina sunt două prietene mai puțin obișnuite. Musca își amintește bine ziua când pisica i-a cruțat viața. Iar dacă o pisică nu te omoară înseamnă că te face o muscă mai puternică!

    Devenite prietene pe viață, Gina și Vadú pleacă într-o lungă călătorie, din București pînă în țara vacilor fericite. Odată ajunse acolo, învață să vândă înghețată, să facă clătite și cafea, ba chiar să fie politicoase, disciplinate și muncitoare. Se împrietenesc cu motanul Jacques, cicada Chantal și fetița Sophie și caută să afle cum de vacile pot fi fericite.

    O clipă de prea mare fericire o face însă pe musca Gina să-și piardă capul într-un nor!

  • Într-un bar din Zanzibar
    39.00 LEI

    Într-un bar din Zanzibar se pot întâmpla lucruri excentrice. De pildă, să se întâlnească barza și vulpea, după ce au încheiat cum nu se poate mai prost cina în vechea fabulă. Ce și-ar spune una alteia, oare?

    Marina Debattista, autoarea și ilustratoarea cărții, ne invită într-o călătorie bizară și amuzantă prin vechile fabule ale lui La Fontaine. Ne întâlnim cu greierele și furnica, vulpea și corbul, uliul și stăncuța, vulpea și barza, dar și alte personaje din lumea vechilor fabule. Întâmplările prin care trec sunt rescrise de autoare cu umor, pe limbajul copiilor de astăzi și cu referințe la lumea lor. Dacă vulpea și barza se întâlnesc într-un bar din Zanzibar, atunci și brânza pe care o ține corbul în plisc poate fi un Camembert! Sau poate Roquefort? Ei bine, iată o dilemă provocatoare. Atât de provocatoare, că poți păcăli un corb să-și deschidă pliscul și să-și dea cu părerea.

    Animalele care reprezintă personajele cărții sunt ilustrate ca fiind animale cu corp de om. Figurile lor par niște măști. Cine se ascunde sub ele? Vă invităm să dați jos măștile și să observați că fabulele, fie ele vechi sau noi, spun dintotdeauna aceeași poveste veche de când lumea – și anume, povestea omului în relație cu ceilalți oameni. Noi suntem furnica, greierul sau corbul și de aceea zâmbim mereu când le ne amintim micile sau marile lor supărări.

  • Prin piețele lumii
    75.00 LEI
    Fiecare lună a anului corespunde unei țări, și fiecărei țări îi corespund două piețe, plus o planșă în care vă puteți juca, găsind elementele grafice ascunse în ilustrație. Israel, China, Etiopia, Franța, Chile – iată numai câteva dintre țările alese să fie reprezentate în acest ghid colorat și plin de informații interesante deopotrivă pentru copii și adulți. Surpriza ediției românești este că dedică luna august României, prezentă prin două piețe din țară: Obor (București) și Dacia (Brașov).
  • Din fericire
    35.00 LEI
    Cartea este povestea ilustrata si plina de umor a unui baietel plecat spre o petrecere-surpriza. Calatoria lui este un amestec de evenimente fericite si nefericite care fac deliciul copiilor, intotdeauna dornici sa o mai asculte inca o data si inca o data.
  • Îngerul bunicului
    35.00 LEI
    Îngerul bunicului este o carte-bijuterie. Nu o spunem noi, ci o spun toți cei care au ținut-o în mână și au simțit că nu e o poveste pe care o citești în mod obișnuit.
  • Vine tata, cu pașii lui de uriaș
    39.00 LEI
    O carte perfectă pentru primele luni la grădiniță și un omagiu adus figurii tatălui în viața copilului.
  • Puiu si vulpoi. Vreau in barca ta!
    39.00 LEI
    Vreau in barca ta! este al doilea volum din seria de banda desenata pentru cei mici, Puiu si Vulpoi. Cei doi prieteni au noi aventuri, in care veti regasi o barca, un lac linistit (sau nu prea), un tort foarte mare de ciocolata si o cursa contra cronometru pentru a prinde rasaritul de soare.
  • Albinele
    95.00 LEI

    Ați crezut că știți multe despre albine? Poftiți încă o dată în lumea lor și veți descoperi lucruri noi și uimitoare! Ghidul nostru este Piotr Socha, un maestru al caricaturii poloneze. Călătoria pe care ne-o propune este pasionantă și colorată.

    Observați albinele de aproape, aruncați o privire în stup, familiarizați-vă cu obiceiurile lor. Știați că, uneori, albinele dansează? Dar că Alexandru Macedon, după ce a murit, a fost transportat într-un butoi de miere, pentru a fi conservat pe tot parcursul drumului extrem de lung spre casă? Știți cine a fost înțepat de 2444 de ori de albine și a supraviețuit?

    La toate aceste întrebări și la multe altele găsiți răspunsuri detaliate în această excepțională enciclopedie ilustrată, cu dimensiuni gigant. Toate informațiile sunt însoțite de planșe uriașe, ilustrate în culori vibrante.

  • Sărbătoarea fructelor
    35.00 LEI

    Fructe și natură – cât mai știm despre ele în ziua de azi, când timpul petrecut de toți în casă s-a lungit considerabil? Știi, de exemplu, unde își ascund căpșunele semințele? Știi cine a inventat clementina? Dar cât trăiește un portocal? Sau unde cresc nucile de caju?

    În această nouă carte de Gerda Muller o însoțim pe Sofia în călătoria ei de descoperire a naturii. Sofia este o fetiță de la oraș, dar care iubește vacanțele la la țară și îi place să se îngrijească de grădina bunicilor sau a mătușii. De la ei află o mulțime de secrete despre fructele obișnuite ale verii, dar și despre fructe exotice precum avocado, papaya sau fructul pasiunii.

  • Crăciunul
    69.00 LEI

    Crăciunul! De fiecare dată, ne amintim despre nașterea lui Hristos. Repovestirea din această carte nu se abate de la textul evanghelic. Îi întâlnim pe magi, pe păstori, pe bunul Iosif și pe curata Fecioară, toți pregătiți să primească pruncul. Nu lipsesc nici animalele, atinse și ele de har. Nici îngerii, care populează înălțimile, pământul și se oglindesc în ape.

    Ce aduce în plus cartea sunt detaliile calde, care ajută cititorul să intre în atmosfera poveștii. Dreptul Iosif cară apă cu găleata pentru baia pruncului, fecioara Maria îi cântă un cântec de leagăn, iar ușa cea veche scârțâie neunsă. Este o naștere simplă, dar plină de bucuria și pacea pe care o aduce orice copil pe lume. Pentru că orice Crăciun este, în primul rând, o naștere.

    Ilustrațiile sunt realizate în stil naiv și au prospețimea unui ochi de copil care vede lumea pentru prima oară. Dincolo de aparenta lor simplitate, simțim măreția unei alte lumi, mai bogate, în care cele nevăzute își dau mâna cu cele văzute.

    Cartea se bazează pe filmul de animație „Crăciunul”, regizat de Mihail Aldașin și premiat la numeroase festivale de film din Europa și Rusia.

  • Haiku siberian
    69.00 LEI
    Epuizat din stoc

    Într-o dimineață din anul 1941, un sătuc lituanian este smuls din somn de sosirea intempestivă a armatei sovietice. Algis, un băiat de 13 ani, este deportat în Siberia împreună cu mama și sora sa. La plecare, reușește să ia de acasă un album de fotografii, câteva mere și pe gânsacul Martin. Este începutul unui haiku siberian – un jurnal poetic al exilului și al omeniei.

    Cum primește Algis frigul, foamea și puricii? Cum supraviețuiește dorului de tată? Cum se îndrăgostește? Inspirată de povestea adevărată a tatălui autoarei, „Haiku siberian” este jurnalul unei călătorii de suferință și, în același timp, de vindecare. Dincolo de jurnalul micului Algis, ne regăsim bunicii și istoria noastră recentă, care se poate vindeca doar prin neuitare.

    Cartea „Haiku siberian” a obținut numeroase premii încă de la apariția sa, în 2017. În 2021 a câștigat prestigiosul Premiu de Literatură germană pentru Tineret (DeutscherJugendliteratur preis).

  • Povestea a doi pui de tigru, numiți Ninigra și Aligru
    49.00 LEI

    Ilustrații de Karda Zenko

    Ninigra are culoarea mierii și un defect de vorbire foarte… tigresc. Aligru este brun, politicos și vorbește ca din carte. Amândoi trec printr-o aventură neașteptată în junglă. Se rătăcesc prin mlaștină, sunt înrobiți de animale stranii și se aliază cu un papagal care cunoaște cele mai ascunse secrete ale junglei. Cei doi pui de tigru descoperă împreună ce înseamnă nu doar prietenia, ci și curajul. Curajul de a spune lucrurilor pe nume!

    „Povestea a doi pui de tigru” este cel mai spectaculos poem pentru copii al Ninei Cassian și totodată o poveste care devine repede de neuitat. Părinții tăi și-o amintesc prea bine, iar de acum înainte o vei îndrăgi și tu, cu siguranță, pentru totdeauna.

  • Prințul Miorlau
    49.00 LEI

    Ilustrații de Oana Ispir

    „Prințul Miorlau” este una dintre cele mai populare cărți școlare. Ne amuzăm de mofturoși, mincinoși sau lăudăroși, dar îi și îndrăgim, căci sunt copii!

    Cu toții fac parte, probabil, dintr-o împărăție bizară, în care Miorlau este prinț, iar restul sunt figuri princiare care de care mai pitorești. Să-i vedem și să-i numărăm (împărăția aceasta nu este numeroasă, pentru că, știm bine, toți copiii sunt cuminți, politicoși și creativi). Iată-i:

    Prințul Miorlau – mofturos și miorlăit. Cât pe ce să se confunde cu o pisică. Poate chiar Împărăteasa Miorlana, din Povestea a doi pui de tigru? Băiatul care bate toba și nu este atent la nevoia de liniște a celor din jur. Fănel cel lăudăros, care se luptă cu valurile în visele lui, dar se sperie dimineața de apa rece de la robinet. Lizuca Uituca, domnișoara de smântână (atentă să nu se murdărească), băiatul din Țara lui Mură-n Gură, domnișoara care stă toată ziua cu nasu-n carte și… câți alții.

  • Crăciunul
    69.00 LEI

    Crăciunul! De fiecare dată, ne amintim despre nașterea lui Hristos. Repovestirea din această carte nu se abate de la textul evanghelic. Îi întâlnim pe magi, pe păstori, pe bunul Iosif și pe curata Fecioară, toți pregătiți să primească pruncul. Nu lipsesc nici animalele, atinse și ele de har. Nici îngerii, care populează înălțimile, pământul și se oglindesc în ape.

    Ce aduce în plus cartea sunt detaliile calde, care ajută cititorul să intre în atmosfera poveștii. Dreptul Iosif cară apă cu găleata pentru baia pruncului, fecioara Maria îi cântă un cântec de leagăn, iar ușa cea veche scârțâie neunsă. Este o naștere simplă, dar plină de bucuria și pacea pe care o aduce orice copil pe lume. Pentru că orice Crăciun este, în primul rând, o naștere.

    Ilustrațiile sunt realizate în stil naiv și au prospețimea unui ochi de copil care vede lumea pentru prima oară. Dincolo de aparenta lor simplitate, simțim măreția unei alte lumi, mai bogate, în care cele nevăzute își dau mâna cu cele văzute.

Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura