Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 41934

  • Viata emotionala a adolescentilor
    52.00 LEI

    Cum sa crestem tineri capabili sa comunice deschis, competenti si plini de compasiune.

    A fi adolescent este greu. Fiecare zi detine posibilitatea unor noi suisuri si coborasuri emotionale, iar parintii nu stiu intotdeauna care este cel mai bun mod prin care ii pot sprijini. Psiholog clinician si psihoterapeut, Lisa Damour spune ca, in loc sa treaca pe modul de rezolvare a problemelor, parintii pot invata sa navigheze valul emotional alaturi de adolescenti.

  • O viata plina de Viata
    48.00 LEI

    Jacques Salomé, psihosociolog si creatorul Metodei ESPERE® ne prezinta in aceasta opera matura, o noua arta de a trai. In aproximativ cincizeci de eseuri si reflectii, autorul ofera sfaturi despre increderea de sinecomunicarea autentica in relatii, autosabotare, gestionarea mesajelor pozitive sau negative intr-un mod sanatos.

    Salomé ne poarta prin aceste eseuri mai aproape de clarificarea ca atat de multe dintre incercarile cu care ne confruntam in banalul vietii de zi de zi au scopul de a ne reaminti sa traim in respect de sine, atenti si lucizi, ca sa putem merge la culcare putand sa ne spunem, in cuvintele autorului: „Am onorat si azi Viata care salasluieste in mine”.

  • Cele 7 emotii
    52.00 LEI

    Cele 7 emotii explica modul in care emotiile ne ajuta sa reactionam la lumea inconjuratoare, acestea fiind fundamentale pentru existenta noastra. Cartea ofera o descriere amanuntita a principalelor emotii umane – frica, tristete, furie, dezgust, vinovatie, rusine si fericire –, explicand cum sa traim cu ele si cum sa rezolvam problemele pe care ni le ridica. Fiecare capitol din carte include detalii despre o „capcana emotionala”, pentru a sublinia ce se intampla atunci cand ne blocam in raspunsuri inutile in fata emotiilor, precum si explicatii privind modul in care sa iesim din capcana.

  • Cartea lui Adam si a Evei. Lupta lui Adam si a Evei cu Satana
    49.00 LEI

    Viata lui Adam si a Evei este in totalitate o lucrare crestina si mai tarzie decat acele scrieri [iudaice aprocrife: Cartea lui AdamCartea lui IsaiaMoise, etc.]. Este probabil opera unor egipteni piosi si ortodocsi din secolul al V‑lea sau al VI‑lea, care spun povestea sau povestile lui Adam – dintre care unele se gasesc in Talmud, in Coran si in alte parti – asa cum erau crezute atunci; adaugand ici si colo unele idei proprii. Totul este povestit in stilul simplu al piosilor scriitori rasariteni din acele timpuri – poate copilaresc pentru gustul occidental. Credinta evlavioasa a autorului transpare de‑a lungul povestirii sale. El pare dornic si gata sa creada mai degraba decat sa se indoiasca, gata mai degraba sa ia lucrurile drept sigure decat sa le cerceteze adevarul.

    Salomon Caesar Malan

    Cartea intai trateaza despre intreaga viata a lui Adam si a Evei, incepand cu ziua in care au plecat din Eden, si traiul lor in Pestera Comorilor.
    Cartea a doua expune istoria patriarhilor care au trait inainte de Potop si vietile celorlalti patriarhi, pana la nasterea lui Noe.
    Cartea a treia infatiseaza cum a fost construia arca dar si povestea Potopului.
    Cartea a patra ofera un scurt istoric al patriarhilor, judecatorilor.

  • Bardo Thodol. Cartea tibetană a morților
    46.00 LEI

    Cartea tibetana a mortilor (Bardo Thodol) este unul dintre textele fundamentale ale budismului tantric tibetan (Vajrayana), dar si al intregii spiritualitati a lumii. Tema cu care acest text ne confrunta este una extrem de sensibila pentru orice fiinta umana, subiect al unor perene framantari metafizice si – dupa cum vom vedea – chiar practice, oricat de neobisnuit ar suna. Daca tot restul de evenimente care se succed in viata unui om se afla sub pecetea relativitatii, fenomenul mortii este cert si inevitabil. Marile traditii spirituale ale lumii s-au ocupat în mod firesc de aceasta tema. Avem o carte crestina a mortii, una egipteana s.a.m.d. Lucrarea de fata este unul dintre aceste manuale despre „modul de a muri”, probabil cel mai notoriu, structurat sub forma unor texte foarte puternice, care se citesc muribundului si mai apoi defunctului, cu scopul de a-i ghida principiul constient prin tot acest proces, usurandu-i „navigatia” si alegerile la care este permanent supus în ceea ce numim uzual „lumea de dincolo”. O lectura captivanta, terifianta pe alocuri, care insa in final ne transmite un mesaj luminos legat de perenitatea vietii.

  • Secretele pe care le-am lasat in urma
    41.00 LEI
    In 1940, Franta este sub ocupatie nazista, iar armata britanica se afla in curs de evacuare. Personalul unui spital de campanie trage la sorti pentru sansa de a ajunge la Dunkerque, iar Cate, una dintre asistente, este nevoita sa ramana in urma. In pragul sosirii inamicului, reuseste sa fuga, salvand unul dintre pacienti si, dupa o calatorie periculoasa, ajung sa se refugieze in casa Elisei si a lui Adelaide. Cele doua surori adapostesc deja alti soldati britanici, riscandu-si vietile intr-un joc periculos cu dusmanul, aflat tot mai aproape. Cand primejdia pandeste la orice colt, pana unde ar merge oamenii ca sa-i protejeze pe cei dragi? Si ce sunt dispusi sa sacrifice de-a lungul acestui drum?
  • Kevin si hotul de biscuiti
    39.00 LEI
    Ediție bilingvă engleză-română Bumbleford a fost atacat de o gașcă de hoți de biscuiți și toate indiciile duc către singurul ponei zburător din oraș – prietenul cel mai bun al lui Max: KEVIN. Max și Kevin sunt obligați să fugă.
  • Hotelul pisicilor #2. Prietenie cu bucluc. (Editie bilingva)
    34.00 LEI
    Ediție bilingvă franceză-română Trupa de șoc revine cu o nouă aventură pisicească! La hotelul pentru pisici Charamba, lucrurile iau din nou o turnură neașteptată atunci când felinele descoperă printre ele un vizitator mai puțin obișnuit: o pasăre într-o colivie. După cum probabil știți, pisicile și perușii nu sunt chiar cei mai buni prieteni, însă Carpette este aici să ne contrazică. Îndrăgostit până peste cap, siamezul cântăreț se trezește într-o situațieproblemă: când în sfârșit și-a găsit sufletul pereche, este nevoit să-i dea drumul în numele libertății.
  • Hotelul pisicilor #2. Prietenie cu bucluc
    34.00 LEI
    Trupa de șoc revine cu o nouă aventură pisicească! La hotelul pentru pisici Charamba, lucrurile iau din nou o turnură neașteptată atunci când felinele descoperă printre ele un vizitator mai puțin obișnuit: o pasăre într-o colivie. După cum probabil știți, pisicile și perușii nu sunt chiar cei mai buni prieteni, însă Carpette este aici să ne contrazică. Îndrăgostit până peste cap, siamezul cântăreț se trezește într-o situațieproblemă: când în sfârșit și-a găsit sufletul pereche, este nevoit să-i dea drumul în numele libertății.
  • Cum am inflorit intr-o iarna
    45.00 LEI
    Ediție bilingvă franceză – română Capucine este o adolescentă care își face stagiul de practică într-un centru de seniori, dorindu-și să devină îngrijitoare. Unul dintre lucrurile care o fac să iasă în evidență e faptul că poartă în fiecare zi o perucă diferită, în funcție de starea pe care o are. Violette este o locatară nouă, debusolată, care detestă să se simtă neajutorată. Treptat, între cele două se leagă o prietenie specială, care le va schimba viețile și care va influența mersul tuturor lucrurilor.
  • Baietii fantoma
    39.00 LEI
    Editie bilingva. Engleza-romana. Jerome Rogers are doisprezece ani si locuieste impreuna cu familia lui in Chicago. A invatat inca de mic ca trebuie sa faca orice ca sa treaca neobservat. Este lectia pe care o stie pe de rost: oamenii de culoare trebuie sa mearga cu capul in pamant ca sa supravietuiasca.
  • Aliatii
    45.00 LEI
    Editie bilingva romana-engleza. O singura zi poate schimba cursul istoriei. Este 6 iunie 1944 si cea mai complexa operatiune secreta conceputa vreodata tocmai a fost pusa in miscare. Pe plajele Normandiei si de-a lungul drumurilor periculoase de provincie, din prima linie pana in spatele celor inamice, Aliatii – soldati, spioni si civili – lupta impotriva tiraniei naziste.
  • Sa nu scrii asta!
    59.00 LEI
    „Proaspătă, extrem de amuzantă, absolut captivantă și atât de sexy – o comedie romantică care te va face să-ți pierzi capul. Mary Dubé, HEA USA Today „Dacă sunteți în căutarea unei povești romantice incredibil de SEXY, amuzante și duioase, nu ratați această carte!” Tia Louise, autoare de bestselleruri – USA Today
  • Mai scrie-mi o data, iubito
    59.00 LEI
    Te iubesc, zise el. Pentru totdeauna, zise el. M-a mințit, zic eu. Când m-a lăsat baltă, după ce mă mutasem pentru el în celălalt capăt al țării, am încercat să-l mătur de tot din viața mea. Dar nu mi-a fost deloc simplu, pentru că bărbatul care îmi frânsese inima se întâmpla să fie și cel mai faimos tip din oraș.
  • Eminescu. Visul chimeric
    39.00 LEI

    „Când le povestesc uneori studenţilor mei că am apucat să-l văd în copilărie pe Călinescu, că i-am cunoscut mai târziu pe Cioculescu şi pe Geo Bogza, că am stat de vorbă cu Marin Preda şi cu Nichita Stănescu pe când eram eu însumi student, mi se pare întotdeauna că mă privesc cu neîncredere. Şi nu pentru că nu m-ar socoti destul de bătrân ca să fi participat la acele lumi scufundate, ci pentru că înseşi acele lumi au pentru ei, ca şi locuitorii lor, transparenţa destrămată a irealului. Nu l-am cunoscut pe Eminescu, nu sunt nici chiar aşa de bătrân. De multe ori m-am gândit însă cum ar fi fost. Au fost sute, mii de oameni care l-au văzut şi l-au auzit, şi cărora asta nu li s-a părut nimic deosebit. Căci, fireşte, Eminescu a deve­nit cu ade­vărat Eminescu abia după boală şi moarte. Până atunci era un ziarist în forfota bucureşteană, puteai sta lângă el în tramcar sau într-o berărie, iar dacă cineva ţi-ar fi zis: «Ăsta-i poetul Eminescu», poate că i-ai fi aruncat o a doua privire.“ (Mircea CĂRTĂRESCU)

  • Confesiuni
    95.00 LEI

    Introducere, note și comentarii, tabel cronolgic și indice de Eugen Munteanu

    „Nu merită osteneala să scrii Confesiuni decât dacă-i sunt adresate lui Dumnezeu. Recitit câteva pagini din sfântul Augustin. Ce patimă! Povestea convertirii sale. Drama noastră: trăim într-o epocă în care nu mai avem la ce să ne convertim. “ (CIORAN)

    „Augustin este primul care a avut viziunea vastităţii sufletului omenesc şi, prin ea, a necunoscutului din noi. Căci ceea ce e vast e, prin însăşi natura sa, de necuprins şi de nestăpânit.“ (GABRIEL LIICEANU)

    „Viața Sfântului Augustin, s-a spus de atâtea ori, reprezintă imaginea completă a celei mai fascinante aventuri în care poate fi angrenată o ființă umană: căutarea lui Dumnezeu, a Binelui și a Adevărului suprem, asumată în deplină cunoștință de cauză și cu implicare totală. De la simplul credincios care contemplă imaginea tradițonală a episcopului de Hippona – purtându-și în mână inima străpunsă de săgeți din care ies flăcările iubirii – la mai-marii lumii care caută în gândirea lui un sens și o justificare a puterii lor seculare, și până la intelectualul care se regăsește în neliniștea sa interogativă și în nevoia lui de certitudini, Augustin este pentru fiecare modelul apropiat, accesibil prin suferință și expiere, al unei umanități integrale. Acest mare păcătos devenit sfânt, acest erudit rafinat și senzual devenit cel mai redutabil polemist creștin, arhitect principal al impozantei teologii creștine și, deopotrivă, creator al instrumentarului ei conceptual, nu încetează, de la moartea sa în anul 430, să incite, să cheme, să trezească din amorțire, să uimească.“ (EUGEN MUNTEANU)

     

  • Cautarea Sensului. Chemarea Sinelui si redefinirea Centrului Interior
    47.00 LEI

    Celebrul autor si psihanalist jungian James Hollis exploreaza temele arhetipale profunde ale vietii noastre umane si ofera intrebari si perspective care ne ajuta sa accesam sensul mai profund al calatoriei noastre. Include informatii despre natura semnificatiei, lucru cu umbra, cultivarea rezilientei in momente de schimbare, o abordare psihologica a celor sapte pacate capitale si multe altele.

  • Crescandu-l pe Cain. Sa ocrotim viata emotionala a baietilor
    58.00 LEI

    Dr. Michael Thompson este un renumit psiholog de copii care sustine conferinte pe plan international pe teme legate de dezvoltarea baietilor si conduce ateliere pentru parinti, profesori si studenti axate pe rezolvarea de probleme in parentaj. Este consilier scolar si consultant scolar deosebit de apreciat de scoli si parinti, activand in prezent in cadrul unei scoli de baieti din Boston. Are o experienta de mai mult de 15 ani ca terapeut si consilier pentru familie si copil.

     

    Dr. Dan Kindlon este psiholog clinician si cercetator specializat in problemele comportamentale ale copiilor si adolescentilor. Preda psihologia copilului la Universitatea Harvard, unde face parte din colectivul academic din 1985. Este psihoterapeut cu practica privata si consilier scolar de peste 20 de ani. A scris numeroase articole de specialitate.

  • Fantasticul potential al copiilor
    47.00 LEI

    Felul in care iti cresti copilul din copilarie pana in adolescenta determina succesul acestuia in interactiunea cu oamenii si in a face fata situatiilor de viata. Fiecare parinte isi doreste copii increzatori, sensibili, rabdatori si sanatosi din punct de vedere moral. Dar fiintele umane nu se nasc cu aceste calitati; parintii si ingrijitorii sunt responsabili in a-i invata pe copii despre ele.

    Dr. Stanley Greenspan, o autoritate in domeniul clinic al dezvoltarii nou-nascutului si copilului mic, precum si profesor de clinica psihiatrica si pediatrica, descrie fiecare dintre cele 10 trasaturi esentiale de care copiii au nevoie si ii sfatuieste pe parinti cum sa le insufle copiilor lor. Afirmatiile sale sunt sustinute de 30 de ani de experienta practica. 

  • Carte de activitati cu... Spatiul cosmic
    29.90 LEI
    Cărțile de activități din seria „De ce? De ce? De ce?” îi încurajează pe copii să exploreze singuri subiectele lor preferate. Desenele mari și simple sunt ușor de colorat. Textele scurte și accesibile, gândite special pentru copiii de 4-7 ani transmit informații esențiale, care pot fi aprofundate în mod distractiv prin jocuri și experimente. Mai mult decât atât, cărțile conțin idei de lucru manual și autocolante, care stimulează imaginația și creativitatea.
  • Misiunea interioara a barbatului
    49.00 LEI

    Ghidul practic ce te va ajuta sa-ti infrunti partea intunecata, sa pui capat autosabotarii si sa-ti descoperi libertatea.

    Barbatii se confrunta cu stres, presiune, durere si lipsa de directie in cariera, si ajung sa apeleze la mecanisme de supravietuire precum, pornografia, drogurile sau alcoolul. Dar ce fac toate acestea? Hranesc nesiguranta, indoiala si anxietatea, adaugand in acelasi timp mai mult stres si confuzie.

    Misiunea interioara a Barbatului vizeaza provocarile unice cu care se confrunta atat de des barbatii care au rani psihologice si emotionale, oferindu-le in acelasi timp instrumentele necesare pentru a se vindeca si a se intoarce spre societate intr-un mod care sa-i ajute sa-si manifeste puterea personala si sa-si aduca propria contributie in a crea o viata plina de sens si o lume mai buna, atat pentru ei, cat si pentru cei din jurul lor.

  • Carte de activitati cu... Balerine
    29.90 LEI
    Carte de activități pentru copiii de 4-7 ani: - cu pagini mari de colorat, jocuri și enigme de rezolvat - cu abțibilduri și modele de decupat - cu sugestii de experimente și jucării pe care să le faci singur
  • Carte de activitati cu... Avioane
    29.90 LEI
    Cărțile de activități din seria „De ce? De ce? De ce?” îi încurajează pe copii să exploreze singuri subiectele lor preferate. Desenele mari și simple sunt ușor de colorat. Textele scurte și accesibile, gândite special pentru copiii de 4-7 ani transmit informații esențiale, care pot fi aprofundate în mod distractiv prin jocuri și experimente. Mai mult decât atât, cărțile conțin idei de lucru manual și autocolante, care stimulează imaginația și creativitatea.
  • Trauma si Corpul. O abordare senzoriomotorie a psihoterapiei
    75.00 LEI

    Inteligenta corpului este in mare masura o resursa neexploatata in psihoterapie, dar povestea spusa de „naratiunea somatica” – gest, postura, prozodie, expresii faciale, privirea ochilor si miscare – este, fara indoiala, mai semnificativa decat povestea spusa de cuvinte. Limbajul corpului comunica semnificatii implicite si dezvaluie mostenirea traumei si a dinamicii timpurii.

    Acest volum reprezinta o revizuire detaliata a cercetarii in neurostiinta, trauma, disociere si teoria atasamentului, care indica necesitatea unei abordari integrative minte-corp a traumei. Premisa acestei carti este ca, adaugand interventii orientate asupra corpului in repertoriul lor, terapeutii pot creste profunzimea si eficacitatea procesului clinic. Psihoterapia senzoriomotorie este o abordare care se bazeaza pe intelegerea psihoterapeutica traditionala, dar include corpul ca fiind central in domeniul terapeutic al constientizarii, folosind abilitati de observare, teorii si interventii care nu sunt practicate de obicei in psihoterapia psihodinamica.

    Prin sintetizarea interventiilor de „jos in sus" si de „sus in jos", autorii combina ambele procese pentru a ajuta clientii traumatizati cronic sa gaseasca solutie si sens in viata lor si sa dezvolte un nou sentiment de sine, integrat somatic.

     

  • Biblia
    129.15 LEI
    Versiunea de față are la bază textul ediției din 2008, însă vine cu o noutate absolut necesară, și anume, ea cuprinde introduceri la cărțile biblice, preluate din ediția jubiliară a Bibliei apărută cu aprobarea Sfântului Sinod (2001).
  • Ema si Eric descopera Europa
    46.00 LEI
    Unde găsești cel mai frumos parc de distracții din Europa? În ce țară poți gusta cel mai bun desert? Cât durează să vizitezi nouă țări? Dacă aceasta este prima carte din serie pe care o citești sau deja ești prieten cu frații Ema și Eric, noua aventură prin nordul și vestul Europei te va cuceri, fie că ești mare sau mai mic!
  • Povestea filosofiei. Vietile si ideile celor mai importanti filosofi occidentali
    68.00 LEI

    Castigator al Premiului Pulitzer pentru non-fictiune in 1968, Will Durant este cunoscut pentru „povestile” sale erudite, prin care reuseste o inegalabila munca de popularizare a filosofiei si istoriei. Povestea filosofiei este o descriere concisa si remarcabila a vietilor si ideilor unor mari filosofi – Platon, Aristotel, Bacon, Spinoza, Voltaire, Kant, Schopenhauer, Spencer, Nietzsche, Bergson, Croce, Russell, Santayana, James si Dewey. Aceasta carte este una dintre cele mai reusite introduceri in filosofie care exista, fiind un instrument de nelipsit pentru oricine care vrea sa se familiarizeze cu istoria si dezvoltarea ideilor filosofice in Occident.

  • Luna si padurea magica (vol. 3). Ratonii in cautarea unei case
    45.00 LEI
    Luna din Pădurea Magică, fiica noului pădurar, găsește un flaut fermecat și poate vorbi cu animalele din Pădure. Întâmplător sau nu, atunci când o familie din ratoni năzdrăvani extrem de lacomi se mută în pădure provoacă haos, flautul magic al Lunei dispare fără urmă. Fata este disperată. Cine a furat prețiosul instrument musical? Luna suspectează o persoană la care ține foarte mult.
  • The Birth of the Romanian People
    79.91 LEI

    If Neagu Djuvara didn’t exist, my life would have been fundamentally different. In 2001, Humanitas offered me the opportunity to illustrate a history book for young people, written by Neagu Djuvara. Entirely by chance, a year prior I had started painting, for the first time in my life, a series of illustrations inspired by Romania’s ancient history. I was hoping that one day I might put together a book of popular history for young people, a book devoid of propaganda, myths and nationalist falsehoods. It was precisely at this time that Humanitas were looking for an illustrator for The Birth of the Romanian People.

    Neagu Djuvara then became for me the embodiment of a dream come true. It was a match made in heaven. Friendly and charming, he had complete trust in me, giving me free rein to choose what I wanted to illustrate. I was left with the delightful feeling that he had treated me – someone over 50 years his junior – with a respect I had never received from someone of such a venerable age. Together, we created three highly successful history books, which have educated generations of children and which to this day continue to sell almost as well as on their first day of publication. I am very proud of this collaboration and these books. I remained close with Mr Djuvara, although I visited him less over the years. My current profession is – not at all by chance – that of illustrator (and occasional writer) of popular history books.

    RADU OLTEAN

  • Romeo si Julieta
    36.00 LEI
    Romeo și Julieta se iubesc… dar cei din familiile lor sunt dușmani de moarte. Petrecându-se în Verona Evului Mediu, oraș al duelurilor cu sabia, al secretelor și al poțiunilor vrăjite, povestea lor tragică de dragoste se îndreaptă spre un final disperat.
Filter by

Categorie

Voce audiobook

Format eBook

Preț

Editura