Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 1514

Cumpără acum de la
  • Cei patru fabulosi si microfonul fantastic
    55.00 LEI

    Finalistă la Premiile Cărturino / ediția 1, 2024 / la secțiunea Cartea ilustrată pentru copii a anului

    John e cam furios de fel și intră mai mereu în belele, Paul e cuminte și își face totdeauna temele. Dar sunt cei mai buni prieteni și, împreună cu colegii lor de trupă, George și Ringo, vor cuceri culmi nebănuite ale muzicii și vor ajunge atât de cunoscuți, încât până și musculițele îi vor opri pe stradă pentru autograf. Cu un mic ajutor din partea microfonului fantastic... bineînțeles!

  • Forta gandirii pozitive
    72.00 LEI
    În noua ediție adaptată pentru secolul al XXI-lea, antreprenorul și scriitorul Hasan Abdullah Ismaik ne propune o perspectivă cuprinzătoare și plină de speranță cu privire la viitor. Putine carti despre cum sa ne imbunatatim viata schimbandu-ne gandirea au suscitat de-a lungul istoriei recente un interes mai mare decat Forta gandirii pozitive. Pastorul american Norman Vincent Peale imbina in chip stralucit practica invataturilor spirituale si intelegerea naturii umane, reusind sa ne ofere un
  • Ghidul alergiilor sezoniere
    45.00 LEI
    Consultație în rezumat și trusă de prim ajutor pentru când ceea ce plutește în aer ne împiedică să respirăm. O carte pe cât de concisă, pe atât de cuprinzătoare, care ne invită la cunoaștere într-un mediu înconjurător în plină schimbare. Scris cu rigurozitatea specialistului, dar pe intelesul cititorului fara pregatire medicala, ghidul alergologului Ovidiu Berghi indreapta o privire lucida asupra unui fenomen care afecteaza aproximativ unu din trei europeni: alergiile sezoniere. Bazandu-se pe o indelungata experienta de cabinet care i-a aratat ca un pacient informat, care isi intelege afectiunea, e un pacient pe jumatate vindecat, autorul ne clarifica principalii factori declansatori ai alergiilor, desfiinteaza mituri si reuseste sa traga un semnal de alarma in legatura cu importanta unui diagnostic corect, venit cat mai devreme.
  • Inginerie interioara
    60.00 LEI
    Înțelepciunea distilată în această carte accesibilă, profundă și captivantă le oferă cititorilor instrumente testate în timp, actuale, vii, inedite. Vizionar, mistic si yoghin, Sadhguru le prezinta cititorilor occidentali stiinta clasica a yoga. Practica hatha yoga este doar una dintre cele opt ramuri ale corpului de cunostinte care este yoga. De fapt, yoga este un sistem sofisticat de imputernicire de sine, capabil sa valorifice si sa activeze energiile interioare in asa fel incat corpul si mintea ta sa functioneze la capacitate optima. Este un mijloc de a crea situatiile interioare exact asa cum ti le doresti, transformandu-te in arhitectul propriei bucurii. In cartea sa transformatoare, Sadhguru relateaza povestea propriei treziri, de la un baiat cu o afinitate neobisnuita pentru lumea naturala la un tanar temerar care a traversat continentul indian pe motocicleta.
  • Vorbeste! Arta de a vorbi in public
    55.00 LEI
    Te asteapta o prezentare de care depinde cariera ta si te simti nepregatit? Ei bine, aceasta carte este solutia. Vei invata sa-ti invingi frica de a vorbi in public si vei descoperi cum sa transmiti idei care au puterea sa schimbe lumea. Majoritatea populatiei globului stie ce inseamna teama de a vorbi in public. Dar numai cei care ii inteleg mecanismele interioare pot sa depaseasca obstacolele pe care le intampina adesea in momentul in care sunt nevoiti sa vorbeasca in fata unui auditoriu. Vorbeste! iti propune strategii clare de pregatire a discursurilor, cum ar fi structurarea prezentarilor si utilizarea unor tehnici de captare a atentiei ascultatorilor. Vei afla din paginile cartii cum sa gestionezi cu calm orice situatie neprevazuta care pot sa apara in timpul discursurilor si vei fi pregatit sa surmontezi orice obstacol.
  • Hana
    59.00 LEI
    Un roman emoționant despre destine spulberate de istorie, vinovăția supraviețuitorului și forța regeneratoare a iubirii. Suntem în 1954, Mira are nouă ani și viața ei este pe cale să se schimbe pentru totdeauna. După ce o epidemie de febră tifoidă face ravagii în orașul ei, răpindu-i părinții și frații, copila orfană este nevoită să locuiască cu mătușa ei misterioasă și depresivă, Hana, o femeie deopotrivă fragilă și înfricoșătoare.
  • ERI. Invatamantul finlandez in practica
    60.00 LEI
    Care e secretul țării cu cele mai bune rezultate la testele PISA? Articularea dintre responsabilitate, încredere, autonomie și cooperare. Această colecție de eseuri ne arată de ce pregătirea copiilor pentru viitor cere o profundă schimbare de paradigmă.
  • Foloseste-ti mintea ca sa intineresti. Secretele regenerarii fizice, emotionale si mentale
    60.00 LEI
    Programul detaliat de dr. Amen în lucrarea de faţă arată cum să-ţi dezvolţi memoria şi atenţia, cum să-ţi gestionezi eficient energia, dar şi cum să dobândeşti o stare generală mai bună. Sfaturile lui te vor ajuta să micşorezi considerabil riscul de a fi afectat de bolile cerebrale degenerative specifice bătrâneţii; îţi va fi mai uşor să-ţi formezi obiceiuri alimentare sănătoase, vei fi mai energic şi, nu în ultimul rând, mai optimist.
  • Compasiunea de sine. Fii bun cu tine însuți și scapă de autocritică
    65.00 LEI

    Într-o societate în care presiunea perfecțiunii și a performanței ne apasă constant, atitudinea autocritică ajunge să fie la ordinea zilei. Antidotul? Compasiunea de sine.

    Când vine vorba să facem față emoțiilor negative sau nedorite, compasiunea de sine este un atu din mai multe puncte de vedere. Spre deosebire de stima de sine, ea nu ne pune condiții, ci ne ajută să ne prețuim ca oameni pur și simplu, învățându-ne să ne conștientizăm și să ne controlăm propriile stări și sentimente. Astfel cultivată, ea devine o formă remarcabilă a inteligenței emoționale.

    Cum se dezvoltă? Prin antrenamentul minții, deprinzându-ne să ne raportăm la experiențele comune tuturor oamenilor și arătându-ne bunătate nouă înșine. Kristin Neff și-a dedicat cariera cercetării compasiunii de sine și ne pune la îndemână puterea ei vindecătoare, atât în relația cu sine, cât și cu ceilalți, fie ei prieteni, copii sau parteneri de cuplu. Ca să facem față lumii cu blândețe și umor.

  • Sau-sau
    75.00 LEI

    O continuare a poveștii din „Idioata”, un roman al devenirii și al adaptării, scris cu umor, autoironie și inteligență, cu trimiteri la autori importanți; o analiză a vieții într-un mediu multicultural.

    Studentă în anul doi la Harvard, Selin încearcă să își descifreze relația neconsumată cu Ivan. Mirările și nebuniile tipice vieții studențești nu-i aduc cele mai mari satisfacții, iar dinamica dintre femei și bărbați adesea o exasperează.

    Dornică să-și depășească dezamăgirea amoroasă și să înțeleagă condiția umană, Selin apelează la un ghid existențial mai puțin convențional: operele unor autori precum Proust, Pușkin sau Breton. Cel mai seducător model de existență se dovedește însă a fi cel propus de Kierkegaard, care opune hedonismul comportamentului responsabil, așteptat de societate. Primele experiențe sexuale și o călătorie în țara de origine o determină pe Selin să iasă din propria carapace. Cu o voce onestă, eroina ne poartă într-un carusel palpitant al propriei deveniri, presărat cu perspective hilare și înduioșătoare asupra vieții.

  • Capatul tunelului. Insemnari despre un cancer rectal
    45.00 LEI
    O confesiune emoționantă și curajoasă despre ce înseamnă să descoperi că ai cancer și să-i supraviețuiești. De la reacțiile prietenilor, ale membrilor familiei și ale partenerei de viață până la gândurile, frământările și speranțele proprii, cartea lui Kónya Zoltán este o mărturie cât se poate de palpabilă despre ce înseamnă boala și despre cum ne poate ea uni, ba chiar întări. Înfruntarea ei nu este o luptă oarecare, însă aliații sunt mulți, cu atât mai mulți cu cât dușmanul e mai puternic. Iar dincolo de sprijinul apropiaților și al medicilor, ajutorul cel mai mare vine tocmai din interior, prin propria credință.
  • Cum să-ți arăți iubirea față de copilul tău adult
    55.00 LEI

    Gary Chapman și Ross Campbell te învață cum să comunici cu copilul care, deși nu mai e copil, nu se lasă dus de acasă, astfel încât să aveți parte amândoi de libertatea, iubirea și intimitatea care vi se cuvin.

    „Unele dintre alegerile copiilor noștri adulți pot crea tensiune, mai ales atunci când implică valori personale înrădăcinate, precum sexualitatea sau credințele religioase. Astfel de tensiuni pot duce la conflicte puternice, poate chiar la răcirea relațiilor. Reacțiile noastre contează mult atât pentru ei, cât și pentru relația noastră cu ei.” Gary Chapman, Ross Campbell

    „Ne tragem inspirația din cabinetele noastre de consiliere, din cercetarea făcută în domeniul familiei și din propria experiență în calitate de părinți, pentru a face din această carte un manual practic pentru părinții interesați să dezvolte relații pozitive și înfloritoare cu copiii lor tineri.” Gary Chapman, Ross Campbell

  • Matca nr. 4
    25.00 LEI

    Numărul #4 al revistei Matca este construit în jurul a două idei: aceea că frumosul este întotdeauna perisabil și aceea că, plecând în călătorii în jurul lumii, ne descoperim de fapt pe noi înșine.

    Frumos perisabil și Zona unu conțin scrieri care vorbesc despre plăceri și dureri, despre iubiri și răni, despre gesturi neașteptate și totuși atât de familiare. Raluca Nagy, George Moise, Alex Tocilescu, Radu Vancu și ceilalți ne arată lumi deosebite, pe care le descoperim altfel decât le cunoșteam înainte.

    Descoperiri interesante facem și în interviurile realizate de Adela Greceanu, Cornelia Florea, Cristina Ștefan, Anca-Maria Pănoiu ș.a.m.d.: dialoguri extraordinare cu niște personalități extraordinare. O menționăm mai ales pe Nora Iuga, poza căreia, făcută de Barna Némethi, este și coperta revistei: o scriitoare a cărei poezie cucerește și învăluie, complexă și erotică în același timp.

    Avem și o secțiune literară deosebit de bogată, cu autori ca Louise Glück, Anastasia Gavrilovici, Andrei Codrescu, Mihai Radu etc. Acum, și Cenaclul Matca, acest fenomen susținut de Simona Petrișor și Tiberiu Neacșu, a selectat o mică antologie de poeme.

    Dinu Lazăr, fotograf excelent, este prezentat cititorilor de Ovidiu Șimonca: pozele sale cu Olga Tudorache, Ion Caramitru și mulți alții, dar și cele cu evenimentele majore prin care a trecut România, sunt de neuitat. Istoricii Clara Mareș, Radu Oltean, Stejărel Olaru și Liviu Tofan ne prezintă un trecut care încă se mai întinde spre prezentul nostru.

  • Dincolo de portile rusinii
    57.00 LEI
    De la fereastra biroului său, Marian Tudor vede mulțimea de reporteri care așteaptă ore întregi să prindă cadre cu cei încătușați, filmați în direct din dreptul Porților Rușinii. La 17 ani, Marian Tudor era un adolescent care voia să plece din Oltenița și să studieze în București. Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție i se părea cea mai atractivă: costurile erau minime și avea asigurat un loc de muncă în Poliția Română. Profesorii și părinții au încercat să îl facă să se răzgândească, dar n‑a fost chip să îl întoarcă din drum.
  • Nu putem evada din istoria noastra (Cea mai frumoasa poveste, vol. 2)
    55.00 LEI

    Istoria este, mai presus de toate, o poveste apropiată de adevăr despre întâmplări petrecute odinioară. În acest volum, „odinioară“ este însă mai recent, așa că mulți dintre noi l-au trăit măcar în parte nemijlocit, inclusiv autorul.

    Povestea începe imediat după cel de Al Doilea Război Mondial, cu împrejurările în care România a intrat în sfera intereselor sovietice, pierzându-și, pe rând, ca într-un scenariu bine pus la punct, partidele politice, libertățile cetățenești, suveranul, cultele religioase și tot ceea ce amintea de vechea orânduire. Continuă cu izbânzile de moment ale regimului comunist, cum ar fi instalarea aparatului represiv, crearea unui limbaj nou, industrializarea și urbanizarea țării – ambele discutabile din perspectivă istorică –, mărirea și decăderea unor corifei ai politicii culturale. Iar încheierea aduce declinul și prăbușirea regimului, dimpreună cu a conducătorului său.

    Așadar, o poveste la care am participat și în care nu ne simțim confortabil, dar pe care trebuie să o cunoaștem şi să o acceptăm. Fiindcă nu putem evada din istoria noastră.

  • Lumanarile ard pana la capat
    47.00 LEI
    Cel mai cunoscut si mai iubit roman al lui Sandor Marai, o meditatie filozofica stralucita si tulburatoare asupra prieteniei, dragostei, razbunarii si trecerii timpului. Dupa patruzeci si unu de ani, doi barbati, prieteni inseparabili in tinerete, se intalnesc pentru ultima data. Fiecare dintre ei a supravietuit asteptand acest moment. Unul, in castelul stramosilor, retraind trecutul in fiecare zi, celalalt, calatorind prin lumea larga, fugind in fiecare zi de acelasi trecut. Intre ei, ca o umbra, se afla amintirea unei femei. Reintalnirea are loc in acelasi decor ca in urma cu patruzeci si unu de ani, pe masa ard aceleasi lumanari albastre, cei doi iubesc in continuare aceeasi femeie. Mitteleuropa tineretii lor nu mai exista insa, iar razbunarea indelung planuita nu le poate reda nici prietenia, nici dragostea.
  • Infrunta lucrurile dificile
    63.00 LEI
    Sa fii dur este noua ta superputere! Ai incredere - chiar poate sa-ti schimbe viata si intreaga perspectiva asupra lumii. Si tu crezi ca sa fii dur inseamna sa nu-ti pese de nimic, sa treci peste situatiile dificile fara sa te uiti in urma, sa nu-ti manifesti emotiile, sa nu dai niciun semn de vulnerabilitate? Atunci nu esti singurul... care greseste.
  • Cand corpul spune nu (editie de colectie)
    89.00 LEI
    Cand corpul spune nu. Costul stresului ascuns Nu exista oameni care sa nu fi trecut prin episoade de stres acut, fie el provocat de fenomene exterioare, fie produs din cauze interioare. Boala secolului al XXI-lea ne-a facut pe toti sa simtim macar de cateva ori in viata ca am ajuns la capatul puterilor, determinandu-ne sa luam masuri urgente ca sa restabilim echilibrul.
  • Exponential. Cum sa nu fim depasiti de progresul rapid al tehnologiei
    84.00 LEI
    A început Era Exponențială. O eră a computerelor ultrarapide, în care software-urile tot mai performante ne permit să acumulăm un număr impresionant de date. Pentru prima oară în istoria omenirii, tehnologia accelerează constant.
  • Epoca furiei. O istorie a prezentului
    73.00 LEI
    De ce fierbe lumea noastră ca o oală sub presiune? De ce vocile care aderă la populism și autoritarism se aud tocmai dinspre societățile unde libertatea pare garantată? Pankaj Mishra găsește răspunsul acolo unde ne-am fi așteptat mai puțin.
  • Doctorul Garin
    82.01 LEI
    În urmă cu zece ani, o furtună de zăpadă l-a împiedicat pe doctorul Garin să ajungă în satul Dolgoe și să vaccineze locuitorii împotriva unui virus bolivian, care transformă oamenii în zombi. În mod miraculos, doctorul nu moare înghețat în stepa înzăpezită, ci se întoarce în lumea post-apocaliptică, unde îi devin pacienți cele mai ridicole creaturi - foști lideri ai puterilor mondiale. Această lume, în care ceasurile sunt sculptate în piatră și iPhone-urile în lemn, este o adevărată enciclopedie a distopiei lui Sorokin, înzestrând din plin viitorul cu trăsăturile unui trecut dens. În ciuda ironiei obișnuite și a referințelor parodice la canonul prozei ruse, Doctorul Garin prezintă un nou nivel de anxietate: un gulag al unor ființe din mlaștină – rezultate în urma unui experiment sovietic – care se dovedește a fi mai terifiant decât o bombă atomică. O altă notă actuală radicală este lirismul emoționant. Pe ruinele unui univers distrus, un doctor de modă veche își va întâlni, va pierde și își va regăsi dragostea, pe care… o va trata pentru tot restul zilelor sale.
  • Atenția. Revenirea la echilibru, fericire și eficiență
    65.00 LEI
    Pornind de la propria experiență și de la cercetările extinse realizate pe parcursul a zeci de ani, autoarea îți dezvăluie adevăratul cost al dezechilibrului unei vieți tot mai complicate.
  • Cele cinci limbaje ale iubirii pentru bărbați. Caiet de exerciții
    48.00 LEI
    Prin întrebări bine țintite și cu ajutorul unor teme de lucru atent concepute astfel încât să te analizezi atât pe tine, cât și pe partenera de viață, vei reuși să descoperi zonele care necesită o îngrijire mai atentă sau chiar o reanimare completă. Dacă relația cu soția ta ar putea fi îmbunătățită, dar nu știi de unde și nici cum să începi, nu te descuraja. Acum ai instrumentele necesare pentru a face schimbări radicale și de durată în viața voastră de cuplu. Caietul de exerciții vine drept completare a cărții Cele cinci limbaje ale iubirii pentru bărbați, ghidul tău cel mai de preț în această călătorie în care vei porni în numele iubirii!
  • Cele cinci limbaje ale iubirii. Caiet de exerciții
    50.00 LEI
    Prin întrebări bine țintite și cu ajutorul unor teme de lucru atent concepute astfel încât să ne analizăm atât pe noi, cât și pe partenerul de viață, vom reuși să descoperim zonele care necesită o îngrijire mai atentă sau chiar o reanimare completă. Dacă relația cu cel iubit ar putea fi îmbunătățită, dar nu știi de unde și nici cum să începi, nu te descuraja. Acum ai instrumentele necesare pentru a face schimbări radicale și de durată în viața de cuplu. Caietul de exerciții vine drept completare a cărții Cele cinci limbaje ale iubirii pentru bărbați, ghidul tău cel mai de preț în această călătorie în care vei porni în numele iubirii!
  • Cum să te ratezi cu demnitate
    49.00 LEI
    Cu privire frustră, pătrunzătoare, autoironică, naratorul lui Octav Gheorghe spune lucrurilor pe nume.
  • Cum sa ai o minte linistita intr-un mediu stresant
    65.00 LEI
    Lumea digitala este epuizanta, legea succesului pare sa nu admita veto, iar mentalitatea abundentei e acceptata ca un dat. Rezultatul? Ajungem la stres cronic, care ne aduce in pragul burnoutului. Chris Bailey s-a hotarat sa scrie aceasta carte dupa ce a trecut el insusi printr-un episod de epuizare, pe care l-a depasit constientizand sursele ascunse de stres si cautand metodele prin care sa devina productiv si linistit in acelasi timp. Cateva ponturi: mai putina dopamina, mai mult timp petrecut in lumea analogica, atentie si… deprinderea stiintei de a savura.
  • Din foarfeca si din condei
    45.00 LEI

    Un roman plin de nerv, în care realitatea și ficțiunea se împletesc în cele mai neașteptate și mai amuzante feluri.

    JUAN PABLO VILLALOBOS (n. 1973, Mexic) este prozator, traducător, eseist şi critic literar. A publicat proză scurtă și eseuri în diferite reviste, printre care Letras LibresGatopardoGranta și O Estado de São Paulo, precum și pe blogurile English Pen și Companhia das Letras. A tradus din portugheză în spaniolă operele unor autori ca Rodrigo de Souza Leão, Sérgio Rodrigues, Patrícia Melo și Raduan Nassar. Cărțile sale au fost traduse în peste zece limbi, iar romanul lui de debut, Fiesta în bârlog (Curtea Veche Publishing, 2013), a fost inclus pe lista scurtă a First Book Award, oferit de The Guardian.

    În textele sale, Villalobos abordează teme surprinzător de diverse, de la influența avangardei asupra operei lui César Aira, la flexibilitatea țevilor în instalațiile electrice.

    Locuiește în Barcelona, este căsătorit și are doi copii.

  • Puterea sensibilitatii intr-o lume nepasatoare
    55.00 LEI

    Priveste in jur. Unul din cinci oameni este hipersensibil. Daca tu nu esti, atunci unul dintre cunoscutii tai sigur este.

    Intr-o societate in care succesul pare sa le apartina celor duri si adaptabili, sensibilitatea este deseori vazuta ca o slabiciune. Cand se spune despre cineva ca este sensibil, conotatia negativa e clara: simte prea mult, e vulnerabil si se lasa coplesit de emotii.

    Hannah Jane Walker si-a inceput cercetarile cu intrebarea: "Poate sensibilitatea sa fie utila in societatea actuala?" Iar ce a descoperit e opusul a ce s-ar crede: oamenii sensibili sunt extrem de pretiosi. Sunt mai empatici, deschisi la tot ce se intampla sau se spune in preajma lor si analizeaza lucrurile in profunzime. Aduc coeziune in grupuri si au o perspectiva larga asupra lumii. Autoarea ne convinge astfel ca sensibilitatea este nu doar o forma de putere, ci o insusire de-a dreptul vitala in viata.

  • Psihonautica
    55.00 LEI
    Ca niste instantanee surprinse in fata unei prabusiri iminente, prozele din Psihonautica recompun itinerarul unei minti aflate in cautarea sensului. Pornind de la tentatiile si pericolele lumilor virtuale si apeland la intrebari despre univers, limitele cunoasterii si ecuatia propriei existente, vocea psihonautului - acest hacker al realitatii - ne aduce, paradoxal, mai aproape de ce inseamna sa fim umani. Pe un ton deopotriva erudit si colocvial, pe parcursul celor zece povestiri aflam, printre altele, cum supravietuim unei catastrofe, ce inseamna sa ne refugiem in vise si avataruri, care sunt posibilitatile limbajului si cum sa ne construim realitati alternative. Totul intr-un exercitiu filozofic in care haosul si ordinea coexista dupa niste legi intricate si capabile sa fascineze.
  • Viața secretă a banilor
    55.00 LEI
    Printr-o abordare multidisciplinară, autorul aprofundează cele mai cunoscute elemente ale sistemelor economice moderne, precum cardurile, bursa, băncile sau moștenirile, și ne provoacă la introspecție și reflecție pe marginea unor dileme actuale. Cum să controlăm noi banii, și nu ei pe noi? Cum reacționăm la bani și de ce? Cum să prosperăm nu doar financiar, ci și spiritual? Citește și vei afla.
Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Voce audiobook

Preț

Editura