Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 63

Cumpără acum de la
  • Vietile stoicilor. Arta de a trai de la Zenon la Marcus Aurelius
    45.00 LEI
    Cartea nu e pentru toti. Este pentru cei care:
    • Transforma invataturile in actiuni
    • Au inteles ca scopul lecturii si al studiului este o viata fericita
    • Isi pun intrebari: Cine ma poate ajuta? Incotro este nordul adevarat? Ce este drept?
  • Fotograful
    199.00 LEI

    Discrepanța dintre ceea ce credem despre război și războiul în sine este atât de mare, încât cei care se întorc de acolo, precum fotograful Lefèvre, rămân adesea fără cuvinte.

    ”Fotograful” este o carte fenomen: un reportaj foto, o bandă desenată, un document istoric despre misiunea umanitară desfășurată de Medici fără Frontiere (MSF) în Afganistan, în 1986, după intrarea trupelor militare sovietice.

    În carte nu există stropi de sânge, nu există eroi de război și nici învingători pe care să îi sărbătorim.

    Este povestea medicilor care trăiesc printre cei răniți și cei vulnerabili. Salvarea de vieți zi de zi este pentru ei un gest firesc.

    Emmanuel Guibert (scriitor, ilustrator)

    Didier Lefèvre (fotograf, jurnalist)

    Frédéric Lemercier (design)

  • Literatura la feminin. O antologie
    35.01 LEI
    Cele 18 scriitoare prezente în antologie sunt, în ordine alfabetică: Gabriela Adameșteanu, Ioana Bâldea Constantinescu, Dorica Boltașu, Ruxandra Cesereanu, Adina Dinițoiu, Ohara Donovetsky, Marina Dumitrescu, Alina Gherasim, Serenela Ghițeanu, Anca Goja, Rodica Grigore, Andreea Micu, Ioana Nicolaie, Ioana Pârvulescu, Simona Preda, Dumitrita Stoica, Monica Șerban, Liliana Ursu.
  • Craciun cu bucluc
    35.00 LEI
    În a treia carte din seria aventurilor casei capricioase, descoperiți bucuriile și provocările unei familii numeroase și…muzicale.
  • O săptămână fără doamna Aricioaică
    35.00 LEI
    A doua carte din seria aventurilor Casei Capricioase, într-o frumoasă ediție bilingvă româno-ucraineană, vă face cunoștință cu cea mai filosofică familie de arici. Vă invităm să-i cunoașteți, prin intermediul ilustrațiilor fermecătoare ale îndrăgitei ilustratoare Olga Grebennik, și să le urmăriți aventurile mult prea omenești.
  • O casa capricioasa
    35.00 LEI
    O carte ilustrată cu gingășie, în ediție bilingvă româno-ucraineană, dedicată copiilor care nu ne lasă sufletul să îmbătrânească. ”Sunt eu Casa ori ba? N-am și eu dreptul să-mi trăiesc viața? Eu stabilesc regulile aici, nu niște arici-iepurași!” Într-o zi o Casă veche a decis că cea mai mare piedică în calea fericirii ei sunt locatarii. Pereții ei au văzut multe familii, au auzit multe povești. E greu să-i iubești pe toți cei care vin să se încălzească lângă focul tău. Dar dacă nu rămâne niciunul s-ar putea să se stingă și flacăra ta. Cartea este, în același timp, un adevărat album de artă, fiind scrisă de un ilustrator.
  • Din amfora zilelor mele
    39.00 LEI
    Cartea aceasta nu e un jurnal, nu e un epistolar, nu e un testament, nu e o confesiune, nu e o cronica, nu e un monolog. Este cate ceva din toate, intr-un ecou premeditat. Si jurnal si epistolar si testament si confesiune si cronica si monolog. Un pod de dor catre voi, peste timp. Spre a va incredinta ca nu exista sfarsit.
  • Rascolind jarul viului
    39.00 LEI
    "A trai" - intotdeauna inseamna a trai impreuna, a coexista cu alte forme de viata. Biosfera le inglobeaza pe toate. Suntem impreuna in acest glob magic. Conceptia paternalista a relatiilor noastre cu natura este cel putin nostima. Rascolind jarul viului este o carte despre relatii. Despre locul Omului printre alte fiinte vii. Baptiste Morizot este scriitor si filosof francez, doctor in filosofie, profesor la Universitatea Aix-Marseille. Cercetarile lui vizeaza relatiile omului cu alte fiinte vii, cu alte forme ale vietii. Filosoful ne propune revizuirea conceptiei noastre paternaliste asupra naturii - "un ultim colonialism, injosirea a ceea ce protejezi."
  • Jurnal de război
    55.00 LEI

    „Jurnal de Război” este povestea Olgăi din Ucraina, mamă, soție, fiică, artist, scriitor. A așezat-o pe hârtie în subsolul unui bloc din Harkov, în sunetul exploziilor și al sirenelor, în mijlocul unui conflict armat necruțător cu oamenii. Olga a trebuit să facă bagajul pentru ea și cei doi copii și să își abandoneze - în 10 minute - orașul cuprins de război. Și-a lăsat în urmă soțul și părinții, planurile și întreaga ei viață de până atunci. Toată echipa Editurii Seneca va urmări povestea Olgăi, pe care ea continuă să o scrie. Așteptăm acea pagină de jurnal în care Olga se va întoarce acasă.

    „Scriu acest jurnal ca să spun NU RĂZBOIULUI! Am străbătut un drum lung. Pe drumul acesta am întâlnit doar oameni buni și empatici. Avem război și avem oameni. Primul nu ține cont de ceilalți”

    Olga Grebennik

  • Noapte bună, domnule Lenin
    69.00 LEI

    „Singurii oameni pe care i-am întâlnit fericiți, senini, cu o viziune sigură despre viață erau statui.” Tiziano Terzani

    În august 1991, Tiziano Terzani începe o călătorie lungă pe fluviul Amur, pentru a observa de aproape situația Uniunii Sovietice în cele mai îndepărtate teritorii asiatice. Vestea loviturii de stat anti-Gorbaciov de la Moscova îl determină să facă, de unul singur, lungul drum de întoarcere până în capitală, care va dura două luni. Cartea sa documentează acest drum și căderea comunismului - ”la cald” - dezvăluind o lume în profundă transformare, plină de contradicții, ce pune sub semnul întrebării valorile pe care a fost clădită. O lume în care statuile regimului totalitar se prăbușesc, o lume năucă și deziluzionată, însă gata să-și creeze noi utopii.

  • Inelul cu cap de cal
    59.00 LEI
    Inelul cu cap de cal. Istoria romilor povestita copiilor

    Inelul cu cap de cal, scrisa de Ioanida Costache & Petra Gelbart, cu ilustratii de Anca Smarandache, este prima carte ilustrata despre istoria romilor pentru copii, aparuta in Romania. Cartea este o calatorie prin istoria subiectiva si obiectiva a romilor, incepand cu secolul al XII-lea pana in prezent. Veti descoperi, in oglinda, istoria traita si vazuta prin ochii copiilor si istoria oficiala.

    Totul se schimba in viata Renatei si a lui Stefan atunci cand, printre lucrurile mamei, gasesc un inel cu cap de cal in relief, inconjurat de safire delicate. Urmeaza o aventura in care cei doi frati descopera o istorie putin stiuta: istoria romilor, de la origini pana la cei 500 de ani de sclavie pe teritoriul Romaniei, si de la Holocaust, trecand prin perioada comunista, pana in prezent. O poveste despre istorii personale si colective, in care fictiunea se impleteste cu documente istorice autentice. O poveste despre doi copii care isi vad visul implinit: afla mai multe despre cine sunt romii si o spun mai departe.
  • Gardienii planetei. Cum sa fii eroul Pamantului
    39.00 LEI

    Gardienii ai Pământului, uniți-vă!! Pământul este în pericol, a sosit momentul să acționăm. Nu va fi ușor să salvăm planeta dar faptele tale pot să aibă o însemnătate foarte mare. Ești pregătit pentru aventură?

    Aceasta carte te va ajuta să devii un EROU LA TINE ACASĂ, un PĂZITOR AL ANIMALELOR SĂLBATICE, PRIETENUL PĂDURII și mult mai mult decât atât. Vei găsi în carte informații și idei de activități care te vor ajuta să ai grijă de planeta noastră minunată: să produci compost din resturile alimentare, să reduci ambalajele din plastic, și să protejezi animalele sălbatice.

  • Provocarea stoică. Dobândește calm, putere și reziliență
    32.00 LEI

    William B. Irvine este profesor de filosofie la Wright State University și locuiește în Dayton, Ohio. Filosoful preferă să scrie nu pentru alți filosofi, ci pentru cititorii dornici să-și regândească realitățile zilnice. A publicat numeroase articole și cărțile: A Guide to the Good Life: ­The Ancient Art of Stoic JoyGhid pentru o viață împlinită: arta antică a bucuriei stoice (Editura Seneca, 2017), You: A Natural History, On Desire: Why We Want What We WantA Slap in the Face: Why Insults Hurt – And Why ­They Shouldn’tAha! ­The Moments of Insight that Shape Our WorldWith Two Oars: Reflections on Sculling.

  • Omenirea în pericol
    45.00 LEI

    Cunoscută pentru romanele sale polițiste de mare succes, scriitoarea franceză Fred Vargas (pseudonimul lui Frédérique Audoin-Rouzeau) explorează, în cea mai recentă carte a sa, Omenirea în pericol, viitorul planetei și al lumii vii, propunându-și să pună capăt „dezinformărilor cărora le cădem victimă” și să frâneze procesul industrial actual. Omenirea în pericol e o carte ce se adresează publicului larg, îndemnându-l să se informeze cu privire la schimbările climatice și la epuizarea iminentă a resurselor naturale, și să acționeze responsabil – chiar înaintea politicienilor – pentru viitorul umanității.

  • Cum să gândești ca un împărat roman
    42.00 LEI

    În Cum să gândești ca un împărat roman, Donald Robertson se adresează nu numai psihologilor și psihoterapeuților, ci și publicului larg, oferindu-i sfaturi practice și tehnici – inspirate de filosofia stoică antică – de a face față situațiilor de criză. Pornind de la biografia împăratului roman Marcus Aurelius, Donald Robertson ne oferă, în capitolele cărții sale, câteva răspunsuri la întrebările:

    „Cum să vorbești înțelept”

    „Cum să-ți urmezi valorile”

    „Cum să cucerești dorința”

    „Cum să tolerezi durerea”

    „Cum să scapi de frică”

    „Cum să-ți stăpânești furia”

  • Adio, petrol
    29.00 LEI

    După cum știți, petrolul este o resursă neregenerabilă. Dar de unde vine? Cum este produs? Și ce se va întâmpla? Goodbye Oil este cea mai recentă carte ilustrată de Harriet Russell și prezintă problema economisirii energiei și surselor regenerabile. Este o carte pentru copii și pentru adulți. O călătorie frumos ilustrată de la colectarea separată a deșeurilor la izolația termică, de la reciclare la reducerea poluării; această poveste ne arată că putem schimba lumea și că nimeni nu e prea mic să facă diferența. O carte care te ajută să afli mai multe despre sustenabilitate și problemele de astăzi, într-un mod simplu și ironic.

  • Sfârșitul mi-e început
    45.00 LEI

    Un tată îi povestește fiului marea călătorie a vieții " … ce-ar fi dacă eu și cu tine ne-am așeza o oră în fiecare zi și tu m-ai întreba despre lucrurile despre care ai vrut să mă întrebi întotdeauna și eu aș vorbi fără reținere despre tot ce-mi stă la inimă, de la istoria familiei mele la cea a marii călătorii a vieții? Un dialog între tată și fiu, atât de diferiți și atât de la fel, o carte testament pe care tu va trebui să o înjghebi. Grăbește-te, căci nu cred să mai am mult timp. Aranjează-ți programele și eu încerc să mai supraviețuiesc o vreme pentru acest proiect minunat, dacă ești de acord. Te îmbrățișez, tata "

  • Cu apa până la gât
    29.00 LEI

    „Să scrii despre schimbările climatice nu e un lucru ușor. Trecând prin jungla aspectelor științifice, a considerentelor tehnice și a interconexiunilor politice ai nevoie de o curiozitate constantă și de o bază solidă de cunoștințe. Cu toate acestea este un lucru care trebuie făcut.“ EI DA, NU TE JOCI CU TERMODINAMICA! „Suntem Cu apa până la gât şi răspundem toți de problema climatică. Aceste pagini încep cu realizarea unei legături între un ireversibil proces fizic nenegociabil şi conduita noastră de zi cu zi.“ Luca Mercalli

  • Scene din inimă
    42.00 LEI

    Scene din inimă este despre viața Malenei Ernman împreună cu soțul ei, Svante Thunberg și cele două fiice ale lor, Greta și Beata. Este despre primii ani ai familiei atunci când au călătorit împreună prin Europa, despre bucuria de a fi părinți și despre criza ce a apărut în momentul în care Greta, în clasa a cincea, a încetat să mai mănânce. Malena Ernman descrie scenele și fricile pe care majoritatea părinților le trăiesc în inimile lor. Îi oferă cititorului o privire în culisele unei familii aruncate în neliniște.


     

  • Stoicismul azi
    39.00 LEI

    De la Stoicism la filosofie practică, actuală și astăzi, după două mii de ani. De la Star Trek și Socrate la avocați stoici, literatură și viață în general, această carte reunește o colecție largă de reflecții despre viață. Viață stoică astăzi. Veți citi sfaturi care vă vor ajuta să faceți față greutăților, reflecții despre fericire și viața bună și mărturii personale puternice despre punerea în practică a stoicismului. Dar veți citi, de asemenea, despre legăturile dintre stoicism și psihoterapie. Această carte va atrage atenția atât academicienilor, cât și non-academicienilor și se bazează pe o filozofie veche de aproximativ 2.300 de ani, deoarece un mod de viață rămâne relevant pentru preocupările și nevoile din zilele noastre.


     

  • Ghid pentru o viață împlinită
    42.00 LEI

    ... Suntem nevoiți să înțelegem că de fiecare dată când facem un lucru, acela ar putea fi făcut pentru ultima dată - înțelegerea care aduce acțiunilor noastre un sens și o intensitate nouă. „Cercetarea mea poate fi descrisă cel mai bine drept hibrid: mă interesează subiectele care se află la granița dintre filozofie și altceva.“ Doctor în filozofie la UCLA, William B. Irvine este profesor la Universitatea de Stat, Dayton, Ohio. Filozoful preferă să scrie nu pentru alți filozofi, ci pentru cititorii dornici să-și regândească realitățile zilnice.

  • 2052. O prognoză globală
    45.00 LEI

    2052 este o analiză a scenariilor. Ca și în cazul „surorii“ sale mai în vârstă, Limitele creșterii, ea încearcă să analizeze cum posibile decizii și acțiuni ale omenirii vor afecta viețile noastre în viitor. Departe de a se vrea o profeție, 2052 se apropie mai mult de un calcul matematic a cărui miză este de a afla dacă omenirea va reuși, în cele din urmă, să se încadreze în limitele fizice ale planetei pe care locuiește. Un grup de oameni de știință a emis această „estimare avizată“ despre cele mai probabile scenarii ale viitorului umanității, iar noi am face bine să o luăm în considerare.

  • Carnea. Un atlas
    25.00 LEI

    Până în secolul XX industrializarea a permis deblocarea resurselor atât pentru fermier, cât și pentru dezvoltarea orașelor și creșterea opțiunilor alimentare. Însă eficiența nutritivă a agriculturii animale este deja mult mai mică decât costurile sociale, de sănătate și de mediu pe care le generează. Mai mult, condițiile mediului agricol prezintă serioase probleme etice privind bunăstarea animalelor. Acest atlas explorează toate aceste probleme și pune în discuție soluțiile disponibile atât la nivel individual, cât și structural, pentru a face pasul către o viață mai etică, mai bogată, mai sănătoasă, cât și spre o planetă mai curată.


    Un proiect al Institutului HEINRICH BOLL, Berlin



    Hârtie: Cocoon Offset reciclată 100%

  • Nimeni nu e prea mic să facă diferența
    15.00 LEI

    În august 2018, Greta Thunberg, în vârstă de cincisprezece ani, a decis să nu meargă la școală într-o vineri și să protesteze pentru apărarea planetei în fața parlamentului sudez . Și a doua vineri la fel. Și a treia. Apoi în fiecare vineri. Astăzi este nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace și acțiunile ei au devenit o mișcare globală împotriva crizei climatice, inspirând milioane de elevi să facă grevă pentru salvarea planetei noastre, forțând guvernele să asculte.


    Cartea prezintă o selecție din cele mai importante discursuri ținute de Greta Thunberg, tânăra activistă care a devenit vocea unei generații schimbând istoria recentă și documentează un moment extraordinar, fără precedent din istoria noastră invitându-vă să vă alăturați în lupta pentru justiția climatică: să vă treziți, să răspândiți mesajul și să faceți diferența.

  • Ghidul Familia (aproape) zero deseuri
    43.00 LEI
    Sa reduci cantitatea de deseuri pentru planeta, pentru sanatatea ta, pentru buzunarul tau, acum este momentul! Cum sa incepi? Urmand pasii propusi de Jeremie si Benedicte. Aceasta carte reprezinta un bilet de calatorie si un ghid practic care te va ajuta sa-ti atingi obiectivul. Urmandu-l vei fi ferit de multe capcane. Cu umor si autoironie, autorii iti propun un plan de actiune detaliat si un set de 10 provocari pentru a incepe programul. Bazandu-se pe cunostintele lor de ecologie, autorii propun zeci de sfaturi si alternative simple pentru viata de zi cu zi: cumparaturi, bucatarie, curatenie, mobilier, igiena personala, cometice, imbracaminte, gradina, bricolaj, sarbatori... Ce vei castiga: vei reduce amprenta ecologica a familiei tale (un cos de 15 l intr-o luna), vei consuma mai putine substante toxice si vei avea economii in buzunar.

     

    Zero Deseuri nu este un mod de viata, este o necesitate, o obligatie. Nu ezitati niciun moment de a-i da sansa sa va imbogateasca viata de zi cu zi, de a da sens trecerii voastre pe Pamant. - Bea Johnson, initiatoarea modului de viata Zero Waste 
  • Midlife. Ghidul filozofic al vârstei de mijloc
    32.00 LEI

    Sunt intrebari care privesc pierderea si regretul, succesul si esecul, vietile pe care ti le-ai fi dorit si cea pe care o ai. Sunt intrebari despre moarte si finitudine, despre lipsa de sens in indeplinirea unor proiecte, oricare ar fi ele. Aceasta nu este o carte doar pentru cei aflati la varsta de mijloc, ci pentru toti cei ce incearca sa faca fata ireversibilitatii timpului. - Kieran Setiya


    Chiar daca nu va vindeca toate crizele varstei de mijloc, cartea lui Setiya poate schimba anumite preconceptii despre filosofia “scortoasa”. Iar pe langa asta ii va face pe cititori sa se gandeasca adanc si sa zambeasca, ceea ce nu e o terapie rea in sine. - The Economist


    Kieran Setiya, este profesor de filozofie la Institutul Tehnologic din Massachusetts. Specializat in etica si filozofia mintii preda cursuri universitare si postuniversitare de etica, istoria eticii, ratiune practica si realism etic. Setiya este autorul titlurilor de succes Reasons Without Rationalism si Knowing Right From Wrong. In prezent locuieste in Brookline, Massachusetts, impreuna cu sotia si fiul lor. 

  • Hercule scos din minti. Hercule pe muntele Oeta
    57.00 LEI

    Editie bilingva romana-latina

    Hercule scos din minti / Hercules Furens
    Hercule pe muntele Oeta / Hercules Oetaeus


    In dialogul cu viata mai importanta nu este intrebarea ei ci raspunsul tau. Tragediile sunt niste dialoguri puse in scena ale personajelor cu propriul lor destin. Alegerea unei fapte sau a alteia este raspunsul omului la intrebarile pe care i le pune viata. Alegerea nepotrivita o faci atunci cand iti iei mainile de pe volan si te lasi condus de patimi, nu de ratiune. Alege corect! Nu uita ca patimile fac parte din materia vietii si tu trebuie sa decizi ce vei construi din acest material.

    Ilustratii de Andrei Macesanu

  • Indopati si infometati
    45.00 LEI
    Epuizat din stoc

    Indopati si infometati. De pe camp in farfurie: lupta nevazuta pentru sistemul alimentar mondial. Pentru o lume infometata de dreptate

    Una dintre cele mai impresionante carti pe care le-am citit in ultima vreme. Este produsul unei minti stralucite si un cadou pentru o lume infometata de dreptate. - Naomi Klein


    Licentiat in filozofie, politica si economie la Universitatea din Oxford, doctorat in Sociologie de Dezvoltare la Universitatea Cornell Jurnalist, activist si scriitor, Raj Patel a fost numit „steaua rock a scriiturii justitiei sociale" pentru munca sa tenace in sprijinul suveranitatii alimentare, dar si pentru mesajul transmis de cele mai citite carti ale sale Indopati si infometati (Stuffed and Starved) si Valoare de nimic (The Value of Nothing).
  • Cutia Magica impotriva cancerului si toate celelalte cai de preventie
    22.00 LEI

    "Dar ce pot face eu, in viata de toate zilele, ca sa previn cancerul?"

    Cartea contine Codul European Impotriva Cancerului - masurile pe care le pot lua cetatenii pentru a reduce riscul de cancer pentru ei si familiile lor, un proiect coordonat de Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului.

    "Lupta impotriva cancerului este ca o navigatie pe timp de noapte, cand vizibilitatea este insuficienta. Screeningul bazat pe un nou examen de rezonanta magnetica ar putea deveni radarul care ne va indruma in cursa impotriva tumorilor." - Umberto Veronesi

    "O tehnica de diagnosticare de care poate depinde o viata nu trebuie sa fie un secret, ci un progres stiintific la care participa multa lume si care trebuie cat mai mult impartasit." - Guseppe Petralia

  • Asta a spus Seneca. Tu ce spui?
    37.00 LEI
    Epuizat din stoc


    Este o deosebire intre tine si o carte. Pana cand vei mai invata? De ce sa stau sa ascult rostita de tine o idee pe care o pot citi? „Asta a spus-o Zenon“: tu ce spui? „Asta a spus-o Cleanthes“: tu ce spui? Pana cand te vei misca sub calauzirea altuia? Ia comanda si rosteste fraze ce merita sa fie invatate pe de rost, scoate la suprafata ceva dintr-al tau.


     



Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura