Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 61-90 din 42175

  • In vartejul revolutiei
    67.50 LEI
    Între Revoluția din Februarie din 1917 și lovitura de stat bolșevică a lui Lenin din octombrie, Petrogradul (fostul Sankt Petersburg) a fost într-o continuă frământare, iar acest lucru nu s-a simțit nicăieri mai intens decât pe celebrul Nevski Prospekt. Acolo, vizitatorii străini din hoteluri, birouri și ambasade au privit haosul izbucnit în apropierea lor.
  • In misiune in Romania
    49.90 LEI
    După intrarea României în Primul Război Mondial de partea Antantei, Franța și-a asumat rolul de a ajuta armata română prin intermediul unei misiuni militare. Avându-l la conducere pe generalul Henri Mathias Berthelot, din rândul acesteia a făcut parte și un tânăr aviator pe nume Paul Bléry, ale cărui amintiri despre misiune sunt redate în acest volum.
  • Cel mai destept pusti din Univers. Tabara de Genii
    44.90 LEI
    O aventură hazlie, plină de bezele, jocuri, acțiune, umor – și, bineînțeles, jeleuri, în confruntarea epică dintre cel mai deștept puști și un robot! Din momentul în care a mâncat, din întâmplare, un borcan plin de jeleuri ce conțineau Cunoștințe Ingerabile, Jake McQuade devine un geniu. Acest nou statut îi aduce puștiului o invitație în prima tabără pentru genii organizată de Zane Zinkle. Îl știi pe Zane Zinkle – faimosul expert în tehnologie, care a creat zPhone-ul. Cândva, Zinkle deținea titlul de „cel mai deștept copil din lume”. Acum însă, miliardarul este cel mai deștept și mai diabolic răufăcător și își dorește și el o porție din ce-a luat Jake ca să devină inteligent.
  • Casa Winterborne. Razbunare si curaj
    39.90 LEI
    Când April, o fetiță de unsprezece ani, se alătură grupului de copii care locuiesc la Casa Winterborne, știe că n-o să rămână acolo pentru mult timp.
  • Atlas scolar de biologie. Functiile de nutritie in lumea vie
    39.90 LEI
    Biologie. Atlas școlar. Funcțiile de nutriție în lumea vie reprezintă un excelent material auxiliar care completează pachetul educațional destinat studierii biologiei în școală și servește înțelegerii viului de către oricine, indiferent de vârstă.
  • Aristocratia
    74.90 LEI
    Una dintre cele mai detaliate cercetări despre clasa conducătoare a Europei în secolele XIX–XX. Prezintă mituri și clișee care au circulat pe seama aristocrației de la Congresul de la Viena până la Bătălia de la Stalingrad și descrie transformările suferite de clasa conducătoare, pornind de la lumea mondenă a balurilor de la curte, trecând apoi la atmosfera cafenelelor și, în fine, la stilul de viață sofisticat contemporan.
  • Haunting Adeline (seria Cat and Mouse, vol. 1).
    89.90 LEI

    Ea e Maestra manipularii
    Cu ceea ce astern pe hartie pot manipula emotiile
    oricui imi ingaduie s-o fac.
    Il pot face sa sufere, il pot face sa planga.
    Sa rada sau sa suspine.
    Doar ca pe el cuvintele mele nu il ating.
    Mai ales cand il implor sa plece.
    Dar el e mereu acolo, ma priveste, ma asteapta.
    Iar eu nu-mi pot lua ochii de la el.
    Fiindca imi doresc sa vina mai aproape.

    El e Umbra
    N-am vrut sa ma indragostesc.
    Dar s-a intamplat si mi-e imposibil sa stau deoparte.
    Zambetul ei, ochii ei ma hipnotizeaza.
    La fel si felul in care se misca.
    Modul in care se dezbraca…
    Sunt aici. O privesc. O astept.
    Pana cand va fi a mea.
    Iar dupa ce va fi a mea, nu-i voi mai da drumul.
    Nici macar atunci cand ma va implora.
  • Twisted Lies. Ea, slabiciunea lui
    74.90 LEI
    Ar face orice ca sa fie a lui... Chiar si sa minta. Fermecator, periculos si indeajuns de inteligent incat sa-si ascunda intentiile, Christian Harper e un monstru imbracat in costume croite special pentru el, aidoma unui gentleman adevarat. Este complet lipsit de principii si nu are nevoie de iubire, insa nu poate nega ca se simte straniu de atras de tanara care locuieste cu un etaj mai jos decat el. Ea este obiectul celor mai intunecate dorinte ale sale, singura enigma pe care nu o poate deslusi. Cand i se iveste sansa de a se apropia de ea, Christian isi incalca propriile reguli si ii ofera o intelegere greu de refuzat. Fiecare monstru are o slabiciune. Ea este slabiciunea lui. Obsesia lui. Dependenta lui. Singura lui vulnerabilitate.
  • Occidentul. O interpretare istorică
    49.00 LEI

    Cu o mie de ani în urmă, civilizația occidentală se desprindea anevoie din starea de anarhie provocată de căderea Imperiului Roman de Apus. Ce șanse avea această societate frustă de țărani și războinici, atât de departe de rafinamentul strălucitor al Chinei, al lumii islamice sau al Bizanțului? Aparent, nu prea multe. Și totuși, Occidentul a ajuns să cucerească lumea, a inventat civilizația tehnologică și a schimbat destinul omenirii. Lucian Boia înfățișează cauzele multiple ale unui triumf nesperat, de la închegarea unui sistem agrar până la sensurile filozofiei creștine și la mitul Progresului. Marea originalitate a modelului occidental a stat în asumarea fără reticențe a schimbării și perfecționărilor de tot felul. Începând cu primele inovații tehnologice ale Evului Mediu, trecând prin marile descoperiri geografice și prin revoluția industrială, și până la actuala globalizare, Occidentul n-a încetat să-și diversifice propriile structuri și să-și accelereze ritmul, împletind interesul și idealul, speranța si disperarea, disprețul față de ceilalți și afirmarea demnității umane. Din această dinamică și din aceste contradicții s-a născut lumea în care trăim.

  • Atlasul aventurilor. Recorduri din intreaga lume
    99.99 LEI
    Călătorește de la un capăt la altul al lumii și descoperă cele mai uimitoare fenomene ale planetei, într-un tur de mare viteză, cu opriri pe fiecare continent, pentru a te minuna de recorduri de tot felul.
  • Portret al artistului la tinerete
    39.99 LEI
    Am terminat de citit superbul sfarsit al romanului Portret al artistului la tinerete si daca as incerca sa-ti spun cat este de frumos, as izbucni intr-o hiperbola stupida. [...] Cred ca e o carte care va dura la fel ca operele scrise de Flaubert si Stendhal. - Ezra Pound
  • Emma
    39.99 LEI
    Frumoasa, desteapta, bogata si singura, Emma Woodhouse este deplin multumita de viata ei si nu are nevoie nici de dragoste, nici de casatorie. Nimic nu o incanta mai mult decat sa se amestece in vietile romantice ale altora. Dar cand ignora avertismentele bunului ei prieten, domnul Knightley, si incearca sa-i gaseasca o pereche potrivita protejatei sale, Harriet Smith, planurile ei atent puse la punct sunt curand dezvaluite si au consecinte la care nu se astepta. Gratie eroinei sale imperfecte, dar fermecatoare, si datorita explorarii ingenioase si subtile a relatiilor dintre personaje, Emma este considerat unul dintre cele mai bune romane ale lui Jane Austen.
  • Intoarcerea acasa
    34.99 LEI
    Cand lasi totul in urma, speranta unui nou inceput este posibila. Trevor Benson n-a avut niciodata de gand sa se intoarca la New Bern, in Carolina de Nord. Dar explozia unui obuz de mortier in fata spitalului in care lucra l-a lasat cu o infirmitate si a fost trimis acasa din Afganistan. In aceste conditii, casuta darapanata lasata mostenire de bunicul lui poate fi locul potrivit ca sa se recupereze. Ingrijind stupii pe care bunicul lui ii iubea atat de mult, Trevor nu este pregatit sa se indragosteasca de o localnica, insa, chiar de la prima lor intalnire, simte o legatura stranie cu ajutorul de serif Natalie Masterson. Ea pare sa-i impartaseasca sentimentele, dar ramane frustrant de distanta, iar Trevor se intreaba ce ascunde.
  • Surpriza la altar
    59.99 LEI
    Alice si Seth traiesc o poveste de dragoste perfecta. Doctorul chipes si frumoasa lui logodnica sunt bogati, bine vazuti si facuti unul pentru celalalt, spre admiratia si invidia tuturor prietenilor. Alice abia asteapta ziua nuntii lor de vis. Dar cand ajunge la altar, mireasa nu-l recunoaste pe barbatul care asteapta sa se casa toreasca cu ea. Cand acest strain insista ca este Seth, viitorul ei sot, intreaga congregatie pare sa fie de acord. Chiar si parintii ei incearca sa o convinga pe Alice sa mearga pana la capat cu nunta.
  • Intalnire cu moartea
    39.99 LEI
    Pe fundalul maretelor stanci rosii de la Petra, asemenea unui Buddha dizgratios, sta trupul lipsit de viata al doamnei Boynton. Hercule Poirot nu se intreaba cine a comis crima, ci oare cine NU ar fi avut motive sa doreasca moartea batranei, caci, intr-adevar, doamna Boynton este cea mai detestabila fiinta pe care detectivul a intalnit-o vreodata. Avand la dispozitie numai 24 de ore ca sa rezolve misterul, Poirot isi aminteste de o remarca pe care a surprins-o intamplator intr-un hotel din Ierusalim: "Intelegi, nu-i asa, ca trebuie sa moara?"
  • Raul sub soare
    39.99 LEI
    Hercule Poirot pare sa aiba in sfarsit parte de o vacanta binemeritata, intr-un hotel exclusivist de pe o insulita retrasa. Dar atmosfera foarte linistita devine brusc incarcata cu tensiune sexuala si o senzatie nedefinita de pericol atunci cand printre oaspetii hotelului apare Arlena Stuart, o fosta actrita, una dintre acele femei fatale care ii fac pe toti barbatii sa isi piarda mintile. Cand Arlena este descoperita ucisa, pe o plaja pustie, Poirot are sentimentul ca se afla cu adevarat in prezenta raului...
  • Evanghelia pe scurt
    39.90 LEI

    Traducere și prefață de Wilhelm Tauwinkl

    „Iubeam, eram iubit, aveam copii frumoşi, aveam glorie, sănătate, vigoare fizică şi morală. Eram în stare să cosesc ca un ţăran, să lucrez zece ore încontinuu, neobosit. Dar deodată viaţa mea s-a oprit. Nu mai aveam dorinţe, nu mai aveam ce să-mi doresc. Adevărul este că viaţa era absurdă. Ajunsesem pe marginea prăpastiei şi vedeam că în faţa mea nu era altceva decât moartea. Eu, omul viguros şi fericit, simţeam că nu mai puteam trăi.“ — LEV TOLSTOI, jurnal

    „Ai citit Evanghelia pe scurt a lui Tolstoi? Aş putea spune că, la vremea ei, cartea asta m-a ţinut în viaţă. Dacă n-o ştii, atunci n-ai cum să-nţelegi ce înrâurire poate avea asupra cuiva.“ — LUDWIG WITTGENSTEIN, corespondenţă)

    „Cititorii de toate convingerile ar avea de câştigat citind această lucrare, deoarece modul în care procedează Tolstoi dovedeşte că mesajul lui Isus Hristos are ceva de spus şi celor care nu se regăsesc în structurile bisericeşti vizibile. Evanghelia pe scurt aduce în prim-plan învăţătura lui Isus şi necesitatea urmării acesteia. În fond, la ce i-ar folosi unui creştin să-şi însuşească diferitele subtilităţi ale dogmelor, dacă aderarea la aceste mistere sublime s-ar reflecta doar în repetarea unor ritualuri şi în respectarea unor obiceiuri? Tolstoi susţine în mod radical urmarea învăţăturii lui Hristos ca o calea desăvârşirii. Sperăm ca apariţia acestui volum să dea naştere unor reflecţii, în toată libertatea, asupra locului învăţăturii Evangheliei în viaţa personală şi în societate.“ — WILHELM TAUWINKL

    Ilustrația copertei: Ilia Repin, Lev Tolstoi desculț (detaliu), 1901

  • Misterioasa afacere de la Styles
    39.99 LEI
    Atunci cand bogata si despotica Emily Inglethorp este descoperita moarta, intr-o camera cu toate usile inchise, nu lipsesc nici suspectii, nici dovezile otravirii cu stricnina. Poate ca ucigasul e mult mai tanarul sot si proaspatul beneficiar al celui mai nou testament al doamnei Inglethorp, cu atat mai mult cu cat, in mod straniu, acesta nu se straduieste prea mult sa se disculpe, ba chiar pare ca ar vrea sa fie adus cat mai curand in fata judecatorului. Sau poate unul dintre fiii vitregi ai acesteia ori Cynthia, protejata batranei. Poirot, genialul detectiv belgian refugiat in Anglia din cauza Primului Razboi Mondial, este adus de prietenul sau Hastings sa dea o mana de ajutor la elucidarea crimei.
  • Matematica. Algebra, geometrie. Caiet de lucru. Initiere. Clasa a VII-a. Partea a II-a
    28.00 LEI

    Avizat M.E.C. conform O.M. nr. 6250/21.12.2020

    Cea mai populară şi mai longevivă colecţie de matematică din România, MATE 2000+, a Editurii Paralela 45, reprezintă de mai bine de două decenii suportul numărul 1 de învăţare a matematicii pentru majoritatea elevilor din învăţământul preuniversitar, atât prin activităţile matematice de consolidare şi aprofundare, cât şi prin activităţile de ameliorare şi dezvoltare, concepute în conformitate cu programele şcolare în vigoare.

    Seriile actuale ale acestei colecţii oferă o gamă diversă de exerciţii şi probleme, sugestii metodice de predare şi învăţare diferenţiată, precum şi posibilitatea de a elabora planuri de predare-învăţare-evaluare în funcţie de nevoile reale ale elevilor.

    Lucrarea de faţă se constituie ca un veritabil ghid dedicat activităţilor de ÎNVĂŢARE AMELIORATIV-REMEDIALĂ, prin exersarea mai amănunţită a unor exerciţii şi probleme, astfel încât să poată fi eliminate dificultăţile de învăţare: un ghid util în primul rând elevilor şi în egală măsură profesorilor şi părinţilor.

  • Matematica. Aritmetica, algebra, geometrie. Caiet de lucru. Clasa a V-a. Initiere. Partea a II-a
    28.00 LEI

    Avizat M.E.N. conform O.M. nr. 3022/8.01.2018

    Cea mai populară şi mai longevivă colecţie de matematică din România, MATE 2000+, a Editurii Paralela 45, reprezintă de mai bine de două decenii suportul numărul 1 de învăţare a matematicii pentru majoritatea elevilor din învăţământul preuniversitar, atât prin activităţile matematice de consolidare şi aprofundare, cât şi prin activităţile de ameliorare şi dezvoltare, concepute în conformitate cu programele şcolare în vigoare.

    Seriile actuale ale acestei colecţii oferă o gamă diversă de exerciţii şi probleme, sugestii metodice de predare şi învăţare diferenţiată, precum şi posibilitatea de a elabora planuri de predare-învăţare-evaluare în funcţie de nevoile reale ale elevilor.

    Lucrarea de faţă se constituie ca un veritabil ghid dedicat activităţilor de ÎNVĂŢARE AMELIORATIV-REMEDIALĂ, prin exersarea mai amănunţită a unor exerciţii şi probleme, astfel încât să poată fi eliminate dificultăţile de învăţare: un ghid util în primul rând elevilor şi în egală măsură profesorilor şi părinţilor.

  • Disney bebe. Mini puzzle. Animale salbatice
    49.99 LEI
    Fa cunostinta cu familia si prietenii lui Simba, dar si cu animalele din savana, si joaca-te cu cele 4 planse de puzzle.
  • Disney Bebe. Primele mele fructe si legume
    29.99 LEI
    Mere, struguri, afine, banane, dovlecei, cartofi, varza... Descopera fructele si legumele alaturi de personajele Disney!
  • Disney Bebe. Cuvinte pentru varsta mea. Animale de la ferma
    24.99 LEI
    Bun-venit in universul plin de culoare al personajelor Disney. O carticica despre animale de la ferma de citit impreuna cu micutul tau, pentru un moment frumos in familie.
  • Disney bebe. Cuvinte pentru varsta mea. Mijloace de transport
    24.99 LEI
    Bun-venit in universul plin de culoare al personajelor Disney. O carticica despre mijloacele de transport de citit impreuna cu micutul tau, pentru un moment frumos in familie.
  • Primul meu alfabet
    29.99 LEI
    Descopera literele din alfabet si invata peste 150 de cuvinte noi, din universul tau, dar si din natura!
  • Meditații despre Don Quijote. Gânduri despre roman
    39.00 LEI

    Pe fundalul unor experiențe tot mai complexe de viață comună în care lumea spaniolă și cea românească se întâlnesc într-un proces de integrare europeană din ce în ce mai intens, colecția „Biblioteca Hispanică a Institutului Cervantes“, în care apar traduceri din literatura spaniolă clasică și contemporană – cu o atenție specială acordată non-ficțiunii, eseisticii filozofice, reflecției etice și etico-politice –, este rezultatul colaborării dintre Institutul Cervantes din București, care a avut inițiativa acestui proiect, și Editura Humanitas. Colecția este realizată de un colectiv de profesori și traducători, specialiști în limbi și literaturi hispanice de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, sub coordonarea unui comitet științific internațional. Titlurile colecției apar, unele dintre ele, în formulă bilingvă, și toate în condiții editoriale speciale, însoțite de un aparat critico-analitic complex.

    „Într-o lume prea puțin sensibilă la virtuțile filozofării și la vocația intelectualului, Meditații despre Don Quijote (1914) enunță și analizează principala temă a filozofiei spaniole moderne, aceea pe care intelectualii gene­rației de la 1898 o numiseră „problema Spaniei“. Schița de diagnostic socio-cultural și politic din Meditații capătă forța unei analize cuprinzătoare, în care este inclusă nu numai realitatea spaniolă, ci și cea europeană, lumea occidentală în sens larg, ceea ce face din Ortega primul filozof spaniol al modernismului și unul dintre primii apologeți ai Europei unite. Gândirea orteguiană se vădește un demers înscris în viață, radiografia unei căutări intelectuale înțeleasă ca o filozofie a iubirii. Dragostea este arhitectul divin care coboară în lucruri «pentru ca toate să existe în conexiune», dar mai ales o formă de responsabilitate a intelectualului, care se legitimează în sfera publică prin capacitatea sa de «a clarifica» situații, idei, cauze și consecințe («claritatea – spune Ortega – este politețea filozofului»), și de a extinde granițele cunoașterii. Vedem, astfel, o declarație de implicare a reflecției filozofice în dilemele cetății pe care Ortega y Gasset a onorat-o de-a lungul întregii vieți. Așa cum a onorat datoria de a rămâne neanexat și lucid în relație cu toate avatarurile puterii politice și cu toate convulsiile istoriei spaniole din prima jumătate a secolului trecut.“ — MIANDA CIOBA

  • Prima mea carte cu ferestruici. Primele cuvinte
    49.99 LEI
    Invatam impreuna primele cuvinte! Cate lucruri poti invata! Tot ce trebuie sa faci e sa deschizi ferestruicile! Fii atent la cuvinte si descopera alfabetul.
  • Prima mea carte cu puzzle. Pui de animale
    49.99 LEI
    Descopera puii de animale si joaca-te cu cele 6 planse cu piese de puzzle!
  • Confesiunile unui cafegiu
    79.91 LEI

    Postfață de Vali Florescu

    „Cine dintre domniile voastre nu-şi aduce umilitor aminte de lungile, terifiantele cozi la feluritele «alimentare» ale ceauşismului? Ore în şir de stat în zăpadă sau vipie pentru două sticle de lapte sau de bere, pentru raţia de zahăr şi ulei, pentru pipote, măruntaie, gheare, unt, săpun, vată, pastă de ras, chibrituri sau hârtie igienică, pentru kilogramul de carne sau brânză schimbat apoi pe făină şi orez, mălaiul dat pe o cutie de nes, ciorapii de damă oferiţi contra unui carton de ouă... Şi, desigur, pentru cafeaua noastră cea de toate zilele. Ei bine, nu vreţi să ştiţi cum ajungeau mărfurile acelea în depozite, în navete şi apoi în cămările privilegiaţilor, cum îşi rezolvau aprovizionarea mahării din Partid, Securitate, mafiile din toate zonele şi de toate calibrele? Cine şi ce dicta de sus, cine trăgea sforile din culise, cât era întâmplare, prostie sau calcul diabolic deliberat? Şi la ce bogăţii au ajuns după 1989 reţelele şi artizanii aprovizionării de atunci? Ameţitoare şi amuţitoare, revoltătoare pe cât de hipnotică, scrisă fără milă de ei şi cinic pentru noi, cartea lui Gheorghe Florescu, legendarul cafegiu de pe Hristo Botev 10, unde venea floarea lumii literare, actoriceşti şi medicale, este compusă dinlăuntrul şi dinspre vârful sistemului. Mafiotlâc etanş, puteri oculte, monopoluri etno-securistice, comploturi sulfuroase, prostituţie de lux, rivalităţi atroce între componentele Aparatului (Partid, Miliţie, Securitate, DIE ş.a.), cu sute de nume şi zeci de situaţii ori studii de caz din lumea «circuitului închis» – totul dă seamă de teribila arhitectură a ororii deghizate-n deriziune. Pentru mine nu încape îndoială: este cartea anului, marea surpriză a lui 2008.“ — DAN C. MIHĂILESCU la apariţia primei ediţii

  • Prima mea carte cu puzzle. Animale salbatice
    49.99 LEI
    Descopera animalele si joaca-te cu cele 6 planse cu piese de puzzle!
Filter by

Categorie

Voce audiobook

Format eBook

Preț

Editura