Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 90

Cumpără acum de la
  • Goldstein
    69.00 LEI
    • Roman politist recompensat cu premiul Berlin Krimifuchs (2011) In 1931, si in Berlin criza economica se resimte. Alexandra si Benny, doi hoti fara adapost, se ascund in magazinul KaDeWe pentru a fura, dupa inchidere, bijuterii si ceasuri. Ceea ce a parut o joaca de copii in jafurile anterioare, acum functioneaza ingrozitor de prost. Cei doi sunt prinsi de politie, Alex scapa de arest, iar Benny este aruncat de pe acoperisul magazinului universal. Din acel moment fata incepe sa fie vanata de politie. Comisarul Gereon Rath primeste sarcina de a-l urmari pe Abraham "Abe" Goldstein, un gangster evreu din Williamsburg, sosit la Berlin pentru a se razbuna. Din postul sau de observatie de la Hotelul Excelsior, Rath habar nu are ca gangsterul s-a miscat liber prin oras si a procurat o arma.
  • Dincoace, in suflet
    25.00 LEI
    În poeziile sale, Ioana Bena ne adună să citim, să ascultăm, să întrebăm despre meandrele intime, sufletești ale universului interior, să ne liniștim răspunsurile într-o căutare împreună.
  • Povestiri din aeroport si de pe langa. Cartea 1
    28.00 LEI
    „Cartea lui Adrian Voicu, Povestiri din aeroport și de pe lângă, este ca un stup în care cuvintele poartă, ca niște albine neobosite, nectarul unui umor inteligent și luminos. Viața de zi cu zi a autorului devine puls de viață și purtătoare a unor situații neașteptate, deschizând ușa unor personaje amuzante și simpatice. Nu există nimic jignitor, nicio deriziune malițioasă la acest scriitor care folosește bucuria de a trăi drept material pentru a creiona portrete pline de o umanitate clovnească și plină de duioșie. Pe scena veselă a locului său de muncă se joacă deseori comedii deochiate din viața cotidiană, din viață curentă, deseori provocate de autorul însuși, căruia i se potrivesc atât de bine rolurile de regizor și de actor comic. Îi simțim cu plăcere prezența în spatele fiecărei pagini pe care o întoarcem, reclamând de fiecare dată câteva picături în plus din acest elixir literar care face atât de mult bine în vremurile cenușii pe care le trăim în zilele noastre.” (Dan Burcea, critic literar)
  • Conspiratia cearsafurilor. Jurnal european
    42.00 LEI
    Conspirația cearșafurilor: Un jurnal la purtător, o carte de evocări şi călătorii prin lume, plină de fantezie şi paradoxuri, de un umor nebun, irezistibil, cu personaje decupate din realitate, familia scriitorului, scriitori prieteni, vecini. „Cartea lui Jan Cornelius este o carte de leac, o carte efectiv terapeutică, pe care o recomand fără ezitare. Pur și simplu, face bine la sănătate.” (Ioana Pârvulescu)
  • Cand regele moare
    68.00 LEI
    Când regele moare reprezintă debutul literar al Elinei Backman. Scris din perspective diferite, cu dezvoltare lentă pentru a crește suspansul, thrillerul lasă spațiu pentru observații detaliate și dezvoltarea personajelor. Saana, unul dintre caracterele principale, este singură și tocmai a fost concediată; prin urmare, decide să meargă pentru o perioadă la mătușa ei. Jan lucrează pentru poliție, este trist pentru mama lui bolnavă și joacă un rol major în anchetarea crimelor. Helena, cea în jurul căreia este construită povestea, se va lăsa cunoscută prin intermediul propriului jurnal. Cine este ucigașul? Până la ultima filă, Elina Backman te provoacă!
  • Deasupra norilor, cerul ramane mereu albastru
    42.00 LEI
    Deasupra norilor, cerul rămâne mereu albastru: destine umane, miracole, fotografii, fragmente de amintiri reunite în povestiri din orașe transilvănene cunoscute. Oriunde își duce eroul, indiferent de dificultățile cu care acesta se confruntă, Ildikó Judit Jung oferă cititorului speranță.
  • Eu, Dracula si John Lennon
    42.00 LEI
    Povestirile unui trăitor și uluit observator în România comunistă și mirificul Occident: un roman, scris melancolic și cu umor, despre Est, despre cum este privit Estul, despre absurdul cotidianului în perioada comunistă.
  • Confesiuni
    28.00 LEI
    Confesiuni - un volum de poezii despre emoții trăite în doi, despre suferință, aspirații, doruri, pierdere, descrise sincer într-o suavă stare de evocare. „Citesc și eu câteva versuri din volum. Le citesc așa, agale, pe sărite. Încerc să prind firul ideilor, înlănțuire de sentimente, trăiri, mesajul cuvintelor așternute în paginile ce se răsfiră cumva sub degetele mele. Ooof, parcă n‑am destul timp, parcă nu‑i destulă respirație, parcă nu‑i destulă tihnă pentru a desface cu grijă tot miezul sensurilor ascunse dincolo de vorbe. Gândul îmi zboară la ale mele... mă simt într‑un fel vinovată. Dar, poate că nu. Versurile par rostite, parcă le‑aș spune pentru mine însămi. Parcă le‑aș murmura în taină. De fapt, cine mai știe... Poate că acesta este adevărul. Sau poate că ăsta‑i misterul, taina ascunsă cu delicatețe, ca într‑un joc: de‑a v‑ați ascunselea, dulce taină amăruie, liniștitoare. Poate că vorbele‑ideile‑versurile‑cuvintele curg așternute în înșiruirea lor tocmai ca o invitație la căutare. La introspecție? Cine știe? Putem afla oare? Poate... Citiți. Citiți și voi. Și vă veți răspunde.” (Maia Morgenstern)
  • Solozofia
    42.00 LEI
    Această carte te invită să preiei controlul asupra propriului destin pentru a-l face să depindă doar de deciziile și alegerile tale. Cheia este solozofia, arta de a te simți bine singur. Solozofia este arta de a te simți complet și de a te bucura singur de viață. Este important să facem diferența între a fi solozof și a fi singuratic. În viața de zi cu zi, o persoană solitară nu are nevoie de prieteni sau parteneri și nu se bucură de compania lor. Singuraticilor nu le place să împărtășească interese, hobby-uri și gusturi cu restul semenilor. Întotdeauna caută spații și locuri izolate, iar simpla prezență a altei persoane îi nemulțumește sau îi enervează. Un solozof, însă, este cel căruia îi face plăcere să aibă companie. Are relații sănătoase și își împărtășește preocupările, curiozitățile și glumele cu cei dragi. Știe să se asculte pe sine. Se cunoaște bine și este conștient de ceea ce are nevoie în orice moment. Astfel, își caută propriul spațiu și timp, respectându-se și îngrijindu-se cu bunătate și afecțiune. A fi singur este diferit de a te simți singur. În nenumărate ocazii te simți singur, în ciuda faptului că ești înconjurat de oameni. Uneori, poate chiar simți nevoia să părăsești acel loc, pentru că, în interior, simți un disconfort greu de definit. Prin solozofie te vei bucura de tine în moduri în care nu credeai că ai putea și în situații pe care nu ți le-ai fi imaginat niciodată.
  • Să te faci că plouă
    42.00 LEI

    O capodoperă, o „lecție poetică de istorie”, o panoramă care acoperă aproape întregul secol XX.

    Patru narațiuni împletite discret datorită personajelor și subiectelor abordate, evidențiind răsturnări fatidice din viața celor ce nu pot scăpa de dezastrele istoriei, căutând simultan căi de ieșire și locuri de refugiu.

    „O mare parte din farmecul poetic al acestui roman poate fi explicat prin sentimentul sigur al autoarei pentru limbaj și ochiul ei pentru prezentarea momentelor și detaliilor. Iris Wolff scrie într-un mod calm, reflectat și intens despre frumusețea și groaza de a trăi în și departe de Transilvania. Iris Wolff găsește imagini puternice pentru cartea ei, care leagă experiența istorică a unui întreg secol.” – Denis Scheck

  • ChatGPT. Mastering conversations with artificial intelligence
    65.00 LEI

    ChatGPT. Mastering conversations with artificial intelligence. A comprehensive guide to enhance your daily life and work.

    Dumitru Radoiu provides an overview of ChatGPT, how it works, and most importantly, how you can harness AI to accomplish more with less. Less time, mental effort, and money.

    The book focuses specifically on ChatGPT, with techniques transferable to other similar AI applications known as large language models (LLMs). Much of the work focuses on real-world applications to increase productivity by incorporating ChatGPT into everyday activities. This handbook also addresses the future of AI, discussing trends and how they could transform our daily lives.

  • Scrie-mi!
    42.00 LEI

    O poveste despre îndrăgostire, despre scris, despre cărți, despre inspirație, despre Timișoara.

    Florin, un poștaș copleșit de comoditate, în pragul vârstei de treizeci de ani, încă locuiește cu mama sa și are o relație blazată și ternă cu o fostă colegă de școală. După unele încercări literare nereușite, a renunțat la visul de a scrie, devenind dependent de jocurile video în care petrece și câte zece ore pe zi. Într-o bună zi, viața i se intersectează cu cea a Albertinei. Frumoasă, cultă, dezinvoltă și spontană, tânăra ajunge să-l fascineze. Cu atât mai mult cu cât simte că în interiorul ei sunt niveluri și cotloane care lui îi rămân inaccesibile. Ieșit brusc din lumea virtual violentă, dar confortabilă, a jocurilor online, Florin pornește într-o adevărată aventură sentimentală, sinuoasă, marcată de sincope, de hiatusuri, de plecări și de reveniri, cu speranța că va înțelege cât mai mult din Albertina și, îndeosebi, din el însuși. Îi renaște și se amplifică impulsul de a crea literatură având convingerea oarbă că fata este cea care îl inspiră. Albertina, însă, se dovedește a fi mai mult decât atât, ridicându-se deasupra statutului de personaj și de muză năbădăioasă.

  • Trădarea
    70.00 LEI

    A doua carte care îl are ca personaj principal pe Dan Raglan, „Trădarea” lui David Gilman se citește ca un thriller de sine stătător... Un roman perfect de spionaj contemporan, cu numeroase răsturnări de situație, bine documentat și scris genial.

    Raglan, fost luptător în Legiunea străină și agent MI6, își caută un tovarăș dispărut, căzut în capcana unor personaje îndoielnice din cadrul CIA. Traseul îl poartă din Marsilia până în Florida și Washington, într-un final sângeros în jungla din Honduras. Gilman își folosește din plin atuul său: complot bine construit și credibil.

    „Vorbind prin prisma dublei mele calități de traducător și cititor, pot spune că, întrucât de tânără sunt amatoare de serii thriller semnate de autori precum Lee Child, Tom Clancy, Robert Ludlum, Vince Flynn ori James Patterson, am crescut mergând cu ochii minții pe străzi lăturalnice din Berlin sau Moscova, sub acoperire – pe străzile din Yemen, ori Mexic și prin suburbiile din San Francisco, alături de Mitch Rapp, Alex Cross, Jack Ryan, Jack Reacher sau Jason Bourne. Acum, în calitatea mea de traducător, nici David Gilman nu m-a dezamăgit, astfel că i-am fost alături lui Dan Raglan din Florida și până la Washington DC, pe urmele celor care i-au răpit camaradul, ajungând în miezul unei conspirații la cel mai înalt nivel și cu mize colosale. Așa cum te-ai și aștepta de la un luptător înrăit și călit în Legiunea străină, periplul îl poartă, în cele din urmă, tocmai în jungla din America Centrală, unde va înfrunta demonii ce i-au suflat până atunci în ceafă. Mi-a revenit, totodată, îndatorirea de a ține pasul cu ritmul alert, specific scriiturii lui David Gilman, impus, desigur, de inegalabilul Raglan, ce îmi amintește de Jason Statham (și al său accent specific), cu acea privire încruntată, replici seci și stil de a le răspunde tipilor răi cu aceeași monedă care l-au consacrat. Nu în ultimul rând, tăria și sângele rece în situații critice, când se află la un pas de a fi ucis sau capturat, îți amintesc, fără doar și poate, de Jack Reacher. Vorbim aici de un tip care nu e neapărat un erou și nici nu se vrea a fi, ci care, prin prisma trecutului său și a tuturor ororilor văzute și înfăptuite, încearcă să facă ceea ce e corect. Scenele pline de suspans, urmăririle care te țin cu sufletul la gură și diversitatea cadrelor în care se desfășoară acțiunea nu dezamăgesc, și nici asasinul ale cărui aptitudini par a le egala (și chiar depăși) pe cele ale lui Raglan. Niciunui fan adevărat al acestui stil nu-i vor lipsi palpitațiile și (cel puțin) câteva nopți târzii.” (Alexandra-Maria Vrînceanu, traducător)

  • Sinagoga țiganilor
    69.00 LEI

    Ben Pastor reușește cu acuratețe să pună pe hârtie stările de spirit ale comandanților și grimasele lunetiștilor din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, trăite dintr-un alt punct de vedere, extrem de solitar.

    Capitol din saga lui Martin Bora, enigmaticul anchetator al Germaniei naziste, acest roman polițist expune într-o anchetă dramatică situația dintre Frontul de Est, Stalingrad și Praga, în timpul asediului care a pus în genunchi mașina de război a lui Hitler și reliefează contrastul dintre libertatea de alegere și supunere, anume nucleul cel mai profund al suferinței lui Martin Bora, rupt între loialitatea dureroasă față de țara sa și disprețul față de nazism.

  • Manifestul unui hater
    55.00 LEI
    Volum nerecomandat persoanelor imature. Este o oglindă în care nu toți vor să se vadă. Răsfoiți cu grijă! Scopul acestei cărți nu este să încurajeze activismul, haterul nefiind activist, dar ar dori să descurajeze pasivitatea [...], să fim înțelegători cu ceilalți, să fim mai buni, pentru a fi capabili să luăm mai repede decizii mai inspirate (fără a ne mai pierde timpul să peticim greșelile din trecut).
  • Recurs la trecut (jurnal sucit)
    30.00 LEI
    „O grădină cu un cireș falnic și tufe de rozmarin, călcată de pasul mărunt, dar tenace al gângăniilor. O casă bătrânească. O femeie și un pisic cu nume de trubadur povestesc câte-n lună și în stele. Ea, despre oameni care au plecat, dar care, de fapt, nu au părăsit-o niciodată, despre o carte care i s-a lipit nu doar de degete, ci și de suflet, despre o Veneție magică, devorată în două zile și o noapte, despre un Paris nebănuit de dezamăgitor, dar și despre o iubire ca un vis. Motanul ascultă, mustăcește, aprobă sau, dimpotrivă, contestă, pune întrebări, cere lămuriri, iar când tristețea e prea grea, mai face o ghidușie. Cuvintele se rostogolesc înainte și înapoi domol, măsurat, dulce, iar trecutul, oricât de dureros, își mai îmblânzește îmbrățișarea. O carte care te tulbură și te alină, te face să lăcrimezi și îți oblojește sufletul, pentru ca, în final, să te ajute să-ți recapeți încrederea în bine, frumos și firesc! O poveste de viață la finalul căreia ajungi să tânjești după liniștea pe care o simți doar atunci când îți cunoști inima și ai căzut la pace cu trecutul.” Alina Bâltâc
  • Nu (de-aia) sunt o inspirație
    40.01 LEI
    Spuneți-i cum doriți, „cod al bunelor maniere”, „avertizor de demnitate”, dar Alex Szöllö vă pune în mâini un manual din „România educată” v.2.0 (oare în educație există studii de fezabilitate?) despre umanitate, văz, vizibilitate și holbat, accesibilizare, băgători de seamă, „bă, handicapatule”, egalitatea de șanse, terapie, frici, despre iubire necondiționată și ființe necuvântătoare, pasiuni, depășirea condiției, muzică, despre ce pare „bolnav” și „sănătos”, bullying, dizabilitate și neplata celor nșpe păcate. Pe o rampă cu înclinare adecvată, veți fi puși în situații diferite, povestite cu umor, nonșalant și cu credință, pentru a înțelege că există normalitate, nu neputință.
  • Oare ce zic melcii cand zboara?
    27.00 LEI
    Oare ce zic melcii cand zboara? este o insiruire de povestiri pline de umor, scrise la persoana intai. Protagonistii (mama – jumatatea mai buna, copilul – Acceleratorul de Particule si tata) cauta sa se bucure cat mai bine de viata de familie, in particular, si de viata de zi cu zi, in general, alaturi de alte personaje cu care sporadic isi intretaie cotidianul.
  • Porturile Lunei
    40.01 LEI
    Desfacu pachetul cu infinite precautiuni. Pe genunchi avea acum o farama de cer turcoaz. Sau de ocean? Culoarea vibranta a copertei i se prelinge printre degete si in palma dreapta ii ramane barcuta de hartie desenata pe prima pagina; raman si literele, adunate putin stingher in palma stanga: Clara Alexandrescu - Porturile Lunei.
  • Ernetti si enigma de la Ierusalim
    55.00 LEI
    O expeditie clandestina, aflata in cautarea Templului lui Solomon, descopera un cub enigmatic de piatra, vechi de trei mii de ani. In interior: un secret care ar putea pune sub semnul intrebarii veridicitatea Bibliei si credinta a miliarde de oameni.
  • Pasagerul 23
    55.00 LEI
    Santaj, razbunare, musamalizari, violenta si crime, toate intr-un nou thriller psihologic marca Sebastian Fitzek! "Pasagerul 23" este un cod pentru persoanele care dispar fara urma de pe vasele de croaziera - fie accidental, fie prin sinucidere.
  • Prietenul din umbră
    49.00 LEI
    Unul dintre noi a murit. Un altul a dispărut. Dar nu poți să te ascunzi la nesfârșit. Thriller psihologic cu dublă cronologie, Prietenul din umbră este a doua carte a lui Alex North, după Omul Șoaptă. Marcat de o tentă supranaturală spre paranormală, plin de suspans, înfricoșător, surprinzător și emoționant, este un roman vizual și senzorial, cu secvențe din vis care accentuează scenele reale. Alex North îți spune cât se poate de direct să nu te grăbești să faci presupuneri.
  • Această parte a Edenului. Despre originea religiei
    125.00 LEI
    Cu un limbaj explicit, în volumul Această parte a Edenului. Despre originea religiei Hans Peter Duerr cercetează modul în care fenomenele inexplicabile au fost interpretate prin sfera religiei, de la începuturile culturii umane din epoca pietrei până în perioada New Age, povestind despre experiențe în apropierea morții, despre apariții ale Fecioarei Maria, despre oameni care comunică cu morții și au relații romantice cu fantomele. Elocvent și uimitor, studiul său creează o panoramă care abundă în informații asupra istoriei omenirii. „[Și totuși] Ce este sacru?” Tot ceea ce este tabu, interzis, tăinuit, sentimentele și emoțiile intense și ceea ce este pur și simplu inexplicabil reprezintă experiențe religioase? Trăirile «religioase» se nasc din ceva anume sau le «primim» pe cale transcendentă? Sau unde este granița dintre o experiență religioasă și un fenomen explicabil în mod natural? Prin lucrarea sa îndrăzneață, H.P. Duerr ne invită să răspundem acestor întrebări ridicând toate vălurile și punând sub lupă experiențele cele mai tăinuite, fascinante și scandaloase deopotrivă, care au marcat conștiința umană.” (Elena Ciurlic, traducător)
  • Zbor de noapte spre Paris
    60.00 LEI
    În 1943, Parisul ocupat de naziști este un loc foarte periculos, mai ales pentru Harry Mitchell pe care Gestapo-ul vrea să îl captureze și să îl interogheze. Fugit din oraș în urmă cu doi ani, separat de soția și fiica lui, rămase în Parisul ocupat, Mitchell revine în Franța cu o misiune: să-l localizeze și să-l extragă pe Alfred Korte, om de știință și antinazist, care deține informații vitale pe care britanicii le-ar putea folosi în avantajul lor în război.
  • Nu privi înapoi
    35.00 LEI
    Nu privi înapoi este un roman pe care îl veți îndrăgi, cu siguranță, din cel puțin trei motive: 1) are firesc și naturalețe, pătrundem în el ca în viață, simplu, deschizând copertele ca pe niște uși, fără să avem nevoie de nicio pregătire specială (pentru că este despre viață, despre iubire, despre căutări personale, nimic artificial); 2) ne regăsim – indiferent de modalitatea aleasă de autor – confidenți și martori oculari ai experiențelor și introspecțiilor personajului principal, Ștefan Munteanu (imposibil să nu fi ars și noi, vreodată și deodată, ca o lumânare la ambele capete și să nu fi avut niciodată tentația de a privi înapoi, în încercarea de a re-imagina trecutul, agățându-ne de o întrebare ca de o funie salvatoare: cum ar fi fost dacă...); 3) mesajul acestei povești de viață este înrudit cu cel al psihologiei și literaturii de dezvoltare personală: indiferent de experiențele de viață pe care le trăim, contează să le metabolizăm, să le asimilăm și să mergem mai departe fără să privim înapoi pentru că... viața este frumoasă. Important e să avem ochi să îi vedem frumusețea. Minte să încercăm să o înțelegem. Curaj să îi încercăm gustul și pulsul. Energie să continuăm să devenim.
  • Poveste dintr-o sticlă de parfum
    35.00 LEI
    Ca într-una dintre poveștile Șeherezadei, Adrian Stepan te așază în fotoliu și îți pune în mână un pahar. Scoate dopul, îți toarnă licoarea și povesteşte. Camera e inundată de lumina asfințitului, miroase a casă, a Timișoara, a Orient. Se aud valurile Mediteranei și curgerea Begăi. ,,Degustă! Acum știi: cândva am iubit. Și mai iubesc."
  • Second Life
    45.00 LEI
    Poate că tocmai ai trecut pe lângă personajul central al romanului, inginerul Andrei Banciu, un bărbat încă tânăr, profesionist, modest și cuviincios, stângaci și vulnerabil în relația cu viața, aparent lipsit de carismă și înfricoșat de propria-i nefericire asumată, resemnat în fața nenorocului. Dar…
  • Moartea in ungherele linistite ale vietii
    55.00 LEI
    Spatiu fictiv Banat/Romania 2014: Inspectorul detectiv Ioan Cozma locuieste singur. Mai are doar cativa ani pana la pensionare; daca nu atrage atentia, nimeni nu va sapa in trecutul lui. Dar lumea nu-l va lasa in pace. Lui Cozma i se da un caz de crima: tanara Lisa Marthen a fost gasita injunghiata mortal. Tatal ei detine o ferma mare, iar suspiciunea cade asupra unuia dintre tinerii sai muncitori. Una dintre piste duce la Mecklenburg. Cozma realizeaza ca nu este singurul care vrea sa se faca dreptate... Oliver Bottini leaga insingurarea omului de lacomie si setea de putere. Dar un singur lucru pare salvator - credinta in ceva bun si in umanitate. Tensiunea dintre acesti poli este cea care face ca acest roman politist sa fie citit cu sufletul la gura.
  • Moartea in Camargue
    49.00 LEI
    Moartea in Camargue - al doilea caz al capitanului Roger Blanc in Provence. Moartea in Camargue reprezinta continuarea captivanta a atmosferei dense si plina de suspans create in Mistralul ucigas.
  • Vodca rosie. O dusca de necurat
    25.00 LEI
    Vodca rosie. O dusca de necurat - scurte povestiri horror Volumul Vodca rosie. O dusca de necurat este a doua parte a unei antologii de povestiri gandita sa poarte cititorul intr-un tur complet in "tunelul spaimei", prin Balcani, dupa Expresul negru, cu povestiri publicate inclusiv intr-una dintre marile antologii de horror din SUA.
Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura