Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 749

Cumpără acum de la
  • Oglinda ideilor
    30.00 LEI
    Dacă v‑ați întrebat vreodată ce forme poate lua abstractul, ideea, uitându‑se în oglindă, tabletele‑eseu ale lui Michel Tournier pot fi un răspuns inedit, chiar fascinant. Nu doar pentru că dau substanță actului reflexiv, transformă imaterialul într‑o savuroasă poveste a percepției contrapunctice, nu doar pentru că mizează pe elementul surpriză al soluției binare menite să clarifice conceptul, ci și prin jocul dialogurilor, șaradelor intertextuale pe care le instituie, ca tot atâtea reîntoarceri la misterul cuvintelor și al gândurilor.
  • Noi suntem acum pe Pamant
    30.00 LEI
    După 30 de ani de la publicarea bestsellerului său revoluţionar, Lumea Sofiei, Jostein Gaarder a revenit la subiectul filosofiei cu o carte de non-ficţiune care tratează despre propria sa filosofie de viaţă. Noi suntem acum pe Pământ abordează teme care variază de la natură, ecologie şi sustenabilitatea planetei la relaţii, religie, îmbătrânire, dragoste, viaţă şi moarte.
  • Ce tare ardea privirea lui Picasso
    38.00 LEI
    Trecută de optzeci și patru de ani, Mado, născută dintr‑un tată suedez și o mamă cameruneză, locuiește la Perpignan și își amintește copilăria ei la Édéa, în Camerun, pe malurile Râului Roșu și Alb, înainte de izbucnirea celui de al Doilea Război Mondial, cu ororile și tulburările sale. Retrăiește plecarea neașteptată în Franța, unde o duce o mamă adoptivă cu nervi fragili. Ajunsă la Perpignan, Mado trebuie să îndure și frigul, și privirile piezișe aruncate metisei triste care, multă vreme, a crezut că mama ei biologică a murit. Céret este locul unde Mado va deveni prietena și sfătuitoarea secretă a mai multor artiști de renume: Picasso, Matisse, Haviland, Chagall, Masson, Dalí…
  • Cum simte domnisoara Smilla zapada
    49.00 LEI
    Smilla Jaspersen este om de știință, specialistă în gheață și zăpadă, și duce o existență singuratică în Copenhaga. Când într‑o zi băiețelul din vecini, Isaia, este descoperit mort, căzut de pe acoperișul unei clădiri, Smilla cercetează urmele lăsate de copil pe suprafața acoperită de zăpadă și este convinsă că nu este vorba de un accident, așa cum declară poliția, ci de o crimă. Mai mult, știe că Isaia avea teamă de înălțimi și n‑ar fi urcat pe acel acoperiș dacă n‑ar fi fost urmărit. Smilla începe o investigație pe cont propriu care îi pune viața în primejdie, dar în cele din urmă va afla adevărul care îi confirmă ceea ce citise în urmele din zăpadă.
  • Recviem pentru Est
    45.00 LEI
    Recviem pentru Est este un roman extraordinar, profund emoționant, care urmărește ascensiunea și căderea comunismului prin impactul acestuia asupra a trei generații dintr‑o familie: bunicul naratorului, care a dezertat din Armata Roșie în perioada haotică de după Revoluția din 1917; tatăl său, care a supraviețuit pe frontul de est în cel de‑al Doilea Război Mondial, dar a fost ucis împreună cu soția într‑una dintre epurările lui Stalin; și naratorul însuși – medic militar în armata sovietică, recrutat de KGB. După căderea comunismului, naratorul descoperă că iubita sa dispărută a fost trădată de un agent dublu și ia avionul spre Florida, hotărât să se răzbune. Cartea este un portret tulburător al suferinței provocate în numele politicii, dar și o celebrare a decenței, compasiunii și curajului oamenilor obișnuiți.
  • Casa Matrionei
    30.00 LEI
    Casa Matrionei, una dintre cele mai frumoase şi mai emoţionante proze ale lui Soljenițîn, este povestea unui profesor de matematică exilat în propria patrie, care porneşte în căutarea Rusiei profunde, idealizate, acea Rusie încă pătrunsă de fiorul creştin pe care regimul stalinist n‑a reuşit să‑l înăbuşe. La capătul călătoriei sale, profesorul găseşte adăpost în izba Matrionei, o femeie simplă, graţie căreia descoperim noi faţete ale sufletului slav, atât de drag autorului.
  • Toamna la Pekin
    40.01 LEI
    Povestea din Toamnă la Pekin are loc într-un deșert imaginar numit Exopotamia, unde începe construirea unei căi ferate care nu duce nicăieri. Cu amestecul de insolit, umor și fantezie tipic pentru scriitura sa, Vian construiește o poveste populată de personaje mai mult sau mai puțin excentrice.
  • Dormitorul parintilor
    30.00 LEI
    Dormitorul părinților este o zonă tenebroasă, plină de mistere și, deși nu este interzis, copiii nu au niciodată curaj să intre acolo. Pe bună dreptate, poate, pentru că atunci când, în final, pășește dincolo de pragul tulburător, protagonistul va descoperi (sau va crea) o dramă care va spulbera firavele sale speranțe de viitor. Un portret intim al unei familii fără șanse, al unor vieți dureros de singuratice în ciuda traiului în comun. .
  • Ultima calatorie catre Key West
    40.01 LEI
    De la autoarea bestsellerului Să ne vedem cu bine în Havana, roman ales în clubul de carte al lui Reese Witherspoon În 1935, destinele a trei femei sunt transformate pentru totdeauna când unul dintre cele mai puternice uragane din istorie se năpusteşte spre Florida Keys, în noul roman captivant semnat de Chanel Cleeton, autoare de bestselleruri intrate în topul New York Times.
  • Fata care inalta zmeie
    30.00 LEI
    O femeie care fuge de trecut, o tânără care se luptă să schimbe prezentul, o fetiță care visează la un viitor mai bun. Trei vieți legate de destin. După tragedia care i‑a dat viața peste cap, Léna decide să lase totul în urmă. Ea pornește într‑o călătorie în India, de‑a lungul Golfului Bengal, pentru a încerca să‑și refacă viața. Bântuită de fantomele trecutului, singurul ei răgaz vine în zori, când merge să înoate în Oceanul Indian. În fiecare dimineață, pe plaja pustie, vede o fetiță care se joacă cu un zmeu.
  • Nu plange pentru mine
    54.00 LEI
    Lectura perfectă pentru fanii scriitoarelor Lucinda Riley, Victoria Hislop și Santa Montefiore ”Din câte-mi aduc aminte, povestea a început în zori, pe paisprezece septembrie 1943...”
  • O caut pe Jane
    50.00 LEI
    Trei femei pe care le unesc o scrisoare demult rătăcită, iubirea unei mame și o rețea secretă de femei care luptă pentru dreptul de a alege – povestea e inspirată din fapte reale. ”Un roman minunat scris despre alegerile pe care le facem cu toții și despre unde ne conduc ele.” — KRISTIN HARMEL
  • Lingura de aur
    45.00 LEI
    Thriller vertiginos şi plin de suspans, pentru iubitorii de mistere, dar şi pentru pasionaţii de prăjituri, Lingura de aur este un puzzle ingenios, plin de întorsături şocante şi de răsturnări de situaţie care te vor face să citeşti până noaptea târziu, până ajungi să întorci şi ultima pagină
  • Un autobuz condus de Urmuz
    49.00 LEI
    Urmuz este aici un șofer care-și transportă pasagerii bruscându-i cu cele mai repezite frâne. Dar, dacă vă spunem că pasagerii lui sunt niște cuvinte, desigur că ați înțeles de ce conduce așa de brutal. O foarte simpatică introducere în literatura română de avangardă, al cărei reprezentant de frunte este poetul Urmuz.
  • Mozart, dirijorul orchestrei Miau-Miau
    49.00 LEI
    La Operă, un Mozart năzdrăvan dirijează de zor o compoziție foarte ciudată. Ce să fie? O simfonie? Parcă e mai degrabă un cor. Începe cu nota MIAU și se încheie glorios cu cel mai avântat MIORLAU. O fantezie! Ce-o să zică oare dirijorul adevărat când o să audă? Ia să ciulim noi urechile...
  • Aloo! Unde-i nasul meu, Picasso?
    49.00 LEI
    Cât de talentat e domnul care șterge tablourile de praf noaptea la muzeu? Habar n-are! Dar stați să vedeți ce se întâmplă când șterge portretul unei femei frumoase cu o cârpă prea udă! Uite-așa îi apucă pe unii talentul și iese... o minunăție. O farsă, desigur, pe seama celebrului Picasso. S-ar fi distrat și el!
  • 15 expresii romanesti cu tot atatea povesti
    42.00 LEI
    Poate că un cal breaz e mai greu de recunoscut pe străzile noastre pline de mașini, dar sensul expresiei respective va rămâne în memoria oricărui cititor și îi va aduce de fiecare dată un zâmbet pe buze. Să vedeți ce-a pățit bietul cal breaz până s-a învățat să nu se mai bucure atâta de atenția celorlalți! Toți colegii lui din carte, albina Cristina, căpcăunul Mustață, gâsca Matilda și mulți alții, care de care mai zăpăciți, trec prin aventuri, pățanii și parascovenii numai bune de stârnit râsete în cascadă!
  • Ce poti face cu mainile tale?
    39.00 LEI
    Ridică-ți mânuța și privește-o cu atenție. Ce face? Ce poate să facă? Pare să se miște atât de ușor! Maria, o fetiță drăguță, află tot felul de lucruri frumoase de făcut cu mâinile. Nu sunt secrete mari, poți și tu să le faci. Îndrumată cu blândețe de mami, Maria învață să aducă bucurie și încântare în jurul ei doar folosindu-și mâinile. Una dintre cele mai frumoase lecții!
  • Superputerea mea este curajul
    49.00 LEI
    Într-o bună zi, micuţa Tina află că nu doar supereroii din filme sau personajele din cărţi au nevoie de curaj atunci când pleacă într-o aventură, ci și copiii, în viaţa lor de zi cu zi, acasă sau la școală.
  • Isabela si baiatul din nori
    49.00 LEI
    Epuizat din stoc
    Pe strada Strălucirii a apărut o misterioasă Fabrică de Zmeie! Iar patroana, o afaceristă hrăpăreață, nu se gândește decât la bani. Când din depozit dispar câteva zmeie, ea stârnește un mare scandal. E sigură că niște copii sunt hoții!
  • Strutul care visa sa zboare
    32.00 LEI
    Când ai aripi, ar trebui să zbori în văzduh. Chiar şi pinguinul reuşeşte (ba da, ba da), de ce nu şi struţul? Gata de decolare? Start, DAAAAAA...
  • Sconcsul care voia si el la petrecere
    32.00 LEI
    Sconcsul nu e invitat niciodată nicăieri pentru că... miroase urât! Nu e corect! Şi lui i-ar plăcea să se distreze. Dar cu cine? Poate cu noua lui prietenă de la mare, Marina...?
  • Huhurezul care gatea ca un nebun
    32.00 LEI
    Se apropie ziua de naştere a celei mai simpatice bufniţici. Huhurezul, buhu cucu buhuhu, vrea să‑i facă un tort, cel mai frumos, mai cu moţ, mai tralala tort de pe lume...
  • Elena știe
    30.00 LEI

    • Roman finalist la International Booker 2022

    Elena știe. Există ceva care să poată opri o mamă? Maladia Parkinson nu constituie un obstacol pentru Elena, așa că îndrăznește să ia metroul și să plece în căutarea persoanei care o poate ajuta să descopere adevărul despre moartea fiicei sale. Fiindcă Elena, indiferent de ce spun poliția, preotul sau prietenii, e convinsă că fiica ei nu s‑a sinucis.

  • Copiii care am fost, parintii care suntem
    35.00 LEI
    Copiii care am fost, parintii care suntem. Cum sa ne apropiem de copilaria noastra ca sa ne conectam mai bine cu fiicele si fiii nostri Cu siguranta iti iubesti copilul foarte mult si faci tot ce poti ca sa‑l educi cat mai bine. Te informezi, te straduiesti sa ai rabdare, sa‑i fii un model bun, sa‑l intelegi si sa‑l faci sa se simta iubit. Cu toate astea, in momentele foarte tensionate, te trezesti spunand si facand lucruri pe care ti‑ai promis ca nu le vei spune sau face niciodata, pentru ca sunt lucrurile care ti s‑au facut si tie cand erai copil si stii cat de rau pot face ele pe termen scurt si lung. Cum se face ca pierzi atat de usor controlul? Explicatia e simpla si validata stiintific: experientele pe care le‑am avut in copilarie sunt inca in noi si, ramase neprocesate, ne modeleaza comportamentul, oricat ne‑am stradui sa schimbam felul in care ne crestem copiii.
  • Educatie fara lupte de putere
    40.01 LEI
    Educatie fara lupte de putere. Cum sa fii un parinte calm, ferm si conectat pentru a creste un copil rezilient si fericit Se poate ca fiul sau fiica ta sa‑si faca temele fara nervi, amenintari sau recompense? Ne putem bucura de dimineti fara drame, in care copiii ies pe usa la timp pentru scoala? Exista limite ferme pentru timpul petrecut in fata unui ecran, fara sa ne temem ca adolescentii nostri ne mint si stau pe telefon cand nu‑i putem supraveghea?
  • Arta de a le vorbi copiilor
    54.00 LEI
    Arta de a le vorbi copiilor. Modurile eficiente de a hrani bunatatea, creativitatea si increderea copiilor Chiar avem nevoie de o carte care sa ne invete cum sa vorbim cu copiii nostri? Depinde ce ne propunem. Daca ne dorim doar sa le vorbim, nu, nu avem nevoie de o astfel de carte. Insa daca dorim ca ei sa ne asculte si sa se simta ascultati, sa se conecteze cu noi, sa aiba incredere in relatia noastra, daca ne dorim mai mult decat conversatii banale sau raspunsuri monosilabice din partea lor, atunci aceasta carte poate fi de mare folos.
  • Curajul nu te-asteapta sa cresti!
    49.00 LEI
    Asa cum spunea marele dramaturg Pierre Corneille, "valoarea nu asteapta ca varsta s-o masoare". Sase povestiri despre copii care au devenit eroi le vor da curaj copiilor si ii vor inspira, printre altele, sa... fie atenti la ore la scoala. Cine nu ar vrea sa aiba ocazia sa salveze o suta de oameni din calea unui tsunami, dupa ce tocmai a invatat cum trebuie lectia de geografie? Alte cazuri reale de eroi adevarati: o fetita care a descoperit cea mai mare galerie de arta rupestra preistorica, un baiat care a pornit traditia presedintilor americani de a gratia un curcan de Ziua Recunostintei, eroina romanca Mariuca Zaharia, baiatul din Pakistan care a contribuit la eliberarea a mii de copii de la munca fortata in fabrici.
  • Catelul care cloceste
    49.00 LEI
    La ferma, catelului Serif nu-i scapa nimic! Supravegheaza toate animalele din zori pana la apusul soarelui. Dar iata ca intr-o dimineata, Serif sta culcat in capatul livezii si refuza sa se miste. Oare ce cloceste el acolo? Colectia Unicorn Univers coordonata de Ioana Chicet-Macoveiciuc.
  • Henri si Henrieta pleaca in vacanta
    49.00 LEI
    Cocosul Henri vrea sa plece in vacanta cu toata familia. Si nu oriunde, ci la Paris, la Turnul Eiffel. Dar nu apuca sa ajunga decat la iazul din apropierea satului lor, cand tractorul face pana! Sa fie acesta sfarsitul frumoasei calatorii? Sau este doar inceputul unei aventuri fantastice de vacanta?
Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura