Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 35

Cumpără acum de la
  • Vietile stoicilor. Arta de a trai de la Zenon la Marcus Aurelius
    45.00 LEI
    Cartea nu e pentru toti. Este pentru cei care:
    • Transforma invataturile in actiuni
    • Au inteles ca scopul lecturii si al studiului este o viata fericita
    • Isi pun intrebari: Cine ma poate ajuta? Incotro este nordul adevarat? Ce este drept?
  • Literatura la feminin. O antologie
    35.01 LEI
    Cele 18 scriitoare prezente în antologie sunt, în ordine alfabetică: Gabriela Adameșteanu, Ioana Bâldea Constantinescu, Dorica Boltașu, Ruxandra Cesereanu, Adina Dinițoiu, Ohara Donovetsky, Marina Dumitrescu, Alina Gherasim, Serenela Ghițeanu, Anca Goja, Rodica Grigore, Andreea Micu, Ioana Nicolaie, Ioana Pârvulescu, Simona Preda, Dumitrita Stoica, Monica Șerban, Liliana Ursu.
  • Craciun cu bucluc
    35.00 LEI
    În a treia carte din seria aventurilor casei capricioase, descoperiți bucuriile și provocările unei familii numeroase și…muzicale.
  • O săptămână fără doamna Aricioaică
    35.00 LEI
    A doua carte din seria aventurilor Casei Capricioase, într-o frumoasă ediție bilingvă româno-ucraineană, vă face cunoștință cu cea mai filosofică familie de arici. Vă invităm să-i cunoașteți, prin intermediul ilustrațiilor fermecătoare ale îndrăgitei ilustratoare Olga Grebennik, și să le urmăriți aventurile mult prea omenești.
  • O casa capricioasa
    35.00 LEI
    O carte ilustrată cu gingășie, în ediție bilingvă româno-ucraineană, dedicată copiilor care nu ne lasă sufletul să îmbătrânească. ”Sunt eu Casa ori ba? N-am și eu dreptul să-mi trăiesc viața? Eu stabilesc regulile aici, nu niște arici-iepurași!” Într-o zi o Casă veche a decis că cea mai mare piedică în calea fericirii ei sunt locatarii. Pereții ei au văzut multe familii, au auzit multe povești. E greu să-i iubești pe toți cei care vin să se încălzească lângă focul tău. Dar dacă nu rămâne niciunul s-ar putea să se stingă și flacăra ta. Cartea este, în același timp, un adevărat album de artă, fiind scrisă de un ilustrator.
  • Din amfora zilelor mele
    39.00 LEI
    Cartea aceasta nu e un jurnal, nu e un epistolar, nu e un testament, nu e o confesiune, nu e o cronica, nu e un monolog. Este cate ceva din toate, intr-un ecou premeditat. Si jurnal si epistolar si testament si confesiune si cronica si monolog. Un pod de dor catre voi, peste timp. Spre a va incredinta ca nu exista sfarsit.
  • Rascolind jarul viului
    39.00 LEI
    "A trai" - intotdeauna inseamna a trai impreuna, a coexista cu alte forme de viata. Biosfera le inglobeaza pe toate. Suntem impreuna in acest glob magic. Conceptia paternalista a relatiilor noastre cu natura este cel putin nostima. Rascolind jarul viului este o carte despre relatii. Despre locul Omului printre alte fiinte vii. Baptiste Morizot este scriitor si filosof francez, doctor in filosofie, profesor la Universitatea Aix-Marseille. Cercetarile lui vizeaza relatiile omului cu alte fiinte vii, cu alte forme ale vietii. Filosoful ne propune revizuirea conceptiei noastre paternaliste asupra naturii - "un ultim colonialism, injosirea a ceea ce protejezi."
  • Gardienii planetei. Cum sa fii eroul Pamantului
    39.00 LEI

    Gardienii ai Pământului, uniți-vă!! Pământul este în pericol, a sosit momentul să acționăm. Nu va fi ușor să salvăm planeta dar faptele tale pot să aibă o însemnătate foarte mare. Ești pregătit pentru aventură?

    Aceasta carte te va ajuta să devii un EROU LA TINE ACASĂ, un PĂZITOR AL ANIMALELOR SĂLBATICE, PRIETENUL PĂDURII și mult mai mult decât atât. Vei găsi în carte informații și idei de activități care te vor ajuta să ai grijă de planeta noastră minunată: să produci compost din resturile alimentare, să reduci ambalajele din plastic, și să protejezi animalele sălbatice.

  • Omenirea în pericol
    45.00 LEI

    Cunoscută pentru romanele sale polițiste de mare succes, scriitoarea franceză Fred Vargas (pseudonimul lui Frédérique Audoin-Rouzeau) explorează, în cea mai recentă carte a sa, Omenirea în pericol, viitorul planetei și al lumii vii, propunându-și să pună capăt „dezinformărilor cărora le cădem victimă” și să frâneze procesul industrial actual. Omenirea în pericol e o carte ce se adresează publicului larg, îndemnându-l să se informeze cu privire la schimbările climatice și la epuizarea iminentă a resurselor naturale, și să acționeze responsabil – chiar înaintea politicienilor – pentru viitorul umanității.

  • Cum să gândești ca un împărat roman
    42.00 LEI

    În Cum să gândești ca un împărat roman, Donald Robertson se adresează nu numai psihologilor și psihoterapeuților, ci și publicului larg, oferindu-i sfaturi practice și tehnici – inspirate de filosofia stoică antică – de a face față situațiilor de criză. Pornind de la biografia împăratului roman Marcus Aurelius, Donald Robertson ne oferă, în capitolele cărții sale, câteva răspunsuri la întrebările:

    „Cum să vorbești înțelept”

    „Cum să-ți urmezi valorile”

    „Cum să cucerești dorința”

    „Cum să tolerezi durerea”

    „Cum să scapi de frică”

    „Cum să-ți stăpânești furia”

  • Sfârșitul mi-e început
    45.00 LEI

    Un tată îi povestește fiului marea călătorie a vieții " … ce-ar fi dacă eu și cu tine ne-am așeza o oră în fiecare zi și tu m-ai întreba despre lucrurile despre care ai vrut să mă întrebi întotdeauna și eu aș vorbi fără reținere despre tot ce-mi stă la inimă, de la istoria familiei mele la cea a marii călătorii a vieții? Un dialog între tată și fiu, atât de diferiți și atât de la fel, o carte testament pe care tu va trebui să o înjghebi. Grăbește-te, căci nu cred să mai am mult timp. Aranjează-ți programele și eu încerc să mai supraviețuiesc o vreme pentru acest proiect minunat, dacă ești de acord. Te îmbrățișez, tata "

  • Scene din inimă
    42.00 LEI

    Scene din inimă este despre viața Malenei Ernman împreună cu soțul ei, Svante Thunberg și cele două fiice ale lor, Greta și Beata. Este despre primii ani ai familiei atunci când au călătorit împreună prin Europa, despre bucuria de a fi părinți și despre criza ce a apărut în momentul în care Greta, în clasa a cincea, a încetat să mai mănânce. Malena Ernman descrie scenele și fricile pe care majoritatea părinților le trăiesc în inimile lor. Îi oferă cititorului o privire în culisele unei familii aruncate în neliniște.


     

  • Stoicismul azi
    39.00 LEI

    De la Stoicism la filosofie practică, actuală și astăzi, după două mii de ani. De la Star Trek și Socrate la avocați stoici, literatură și viață în general, această carte reunește o colecție largă de reflecții despre viață. Viață stoică astăzi. Veți citi sfaturi care vă vor ajuta să faceți față greutăților, reflecții despre fericire și viața bună și mărturii personale puternice despre punerea în practică a stoicismului. Dar veți citi, de asemenea, despre legăturile dintre stoicism și psihoterapie. Această carte va atrage atenția atât academicienilor, cât și non-academicienilor și se bazează pe o filozofie veche de aproximativ 2.300 de ani, deoarece un mod de viață rămâne relevant pentru preocupările și nevoile din zilele noastre.


     

  • Ghid pentru o viață împlinită
    42.00 LEI

    ... Suntem nevoiți să înțelegem că de fiecare dată când facem un lucru, acela ar putea fi făcut pentru ultima dată - înțelegerea care aduce acțiunilor noastre un sens și o intensitate nouă. „Cercetarea mea poate fi descrisă cel mai bine drept hibrid: mă interesează subiectele care se află la granița dintre filozofie și altceva.“ Doctor în filozofie la UCLA, William B. Irvine este profesor la Universitatea de Stat, Dayton, Ohio. Filozoful preferă să scrie nu pentru alți filozofi, ci pentru cititorii dornici să-și regândească realitățile zilnice.

  • 2052. O prognoză globală
    45.00 LEI

    2052 este o analiză a scenariilor. Ca și în cazul „surorii“ sale mai în vârstă, Limitele creșterii, ea încearcă să analizeze cum posibile decizii și acțiuni ale omenirii vor afecta viețile noastre în viitor. Departe de a se vrea o profeție, 2052 se apropie mai mult de un calcul matematic a cărui miză este de a afla dacă omenirea va reuși, în cele din urmă, să se încadreze în limitele fizice ale planetei pe care locuiește. Un grup de oameni de știință a emis această „estimare avizată“ despre cele mai probabile scenarii ale viitorului umanității, iar noi am face bine să o luăm în considerare.

  • Ghidul Familia (aproape) zero deseuri
    43.00 LEI
    Sa reduci cantitatea de deseuri pentru planeta, pentru sanatatea ta, pentru buzunarul tau, acum este momentul! Cum sa incepi? Urmand pasii propusi de Jeremie si Benedicte. Aceasta carte reprezinta un bilet de calatorie si un ghid practic care te va ajuta sa-ti atingi obiectivul. Urmandu-l vei fi ferit de multe capcane. Cu umor si autoironie, autorii iti propun un plan de actiune detaliat si un set de 10 provocari pentru a incepe programul. Bazandu-se pe cunostintele lor de ecologie, autorii propun zeci de sfaturi si alternative simple pentru viata de zi cu zi: cumparaturi, bucatarie, curatenie, mobilier, igiena personala, cometice, imbracaminte, gradina, bricolaj, sarbatori... Ce vei castiga: vei reduce amprenta ecologica a familiei tale (un cos de 15 l intr-o luna), vei consuma mai putine substante toxice si vei avea economii in buzunar.

     

    Zero Deseuri nu este un mod de viata, este o necesitate, o obligatie. Nu ezitati niciun moment de a-i da sansa sa va imbogateasca viata de zi cu zi, de a da sens trecerii voastre pe Pamant. - Bea Johnson, initiatoarea modului de viata Zero Waste 
  • Indopati si infometati
    45.00 LEI
    Epuizat din stoc

    Indopati si infometati. De pe camp in farfurie: lupta nevazuta pentru sistemul alimentar mondial. Pentru o lume infometata de dreptate

    Una dintre cele mai impresionante carti pe care le-am citit in ultima vreme. Este produsul unei minti stralucite si un cadou pentru o lume infometata de dreptate. - Naomi Klein


    Licentiat in filozofie, politica si economie la Universitatea din Oxford, doctorat in Sociologie de Dezvoltare la Universitatea Cornell Jurnalist, activist si scriitor, Raj Patel a fost numit „steaua rock a scriiturii justitiei sociale" pentru munca sa tenace in sprijinul suveranitatii alimentare, dar si pentru mesajul transmis de cele mai citite carti ale sale Indopati si infometati (Stuffed and Starved) si Valoare de nimic (The Value of Nothing).
  • Asta a spus Seneca. Tu ce spui?
    37.00 LEI
    Epuizat din stoc


    Este o deosebire intre tine si o carte. Pana cand vei mai invata? De ce sa stau sa ascult rostita de tine o idee pe care o pot citi? „Asta a spus-o Zenon“: tu ce spui? „Asta a spus-o Cleanthes“: tu ce spui? Pana cand te vei misca sub calauzirea altuia? Ia comanda si rosteste fraze ce merita sa fie invatate pe de rost, scoate la suprafata ceva dintr-al tau.


     



  • Sfârșitul creșterii
    49.00 LEI

    Sfarsitul cresterii. Adaptare la noua noastra realitate economica

    O carte de o importanta vitala – ne ajuta sa ne clarificam multe din presupunerile noastre eronate, ce ne impanzesc mintea atunci cand ne gandim la aspectele «evidente» si «naturale» ale vietii noastre economice.-  Bill McKibben, autorul cartilor Deep Economy si Eaarth

  • Indrazneste si bucatareste! Carte de bucate pentru copii. 60 de retete simple, pe baza de plante pe care le pot prepara copiii pentru a creste sanatosi si a salva planeta
    49.00 LEI

    Rețetele din cărticica aceasta sunt VEGANE, adică folosesc numai ingrediente vegetale – fără a include carne sau produse obținute din animale. Uite care-i treaba: din vârful năsucului tău și pââână în vârful unui aisberg, alimentele pe care le consumăm ne afectează corpul, afectează animalele, mediul, ba chiar și persoanele străine din cealaltă parte a lumii. Chiar dacă sună imposibil, pe cuvânt că e adevărul gol-goluț! Nu uita, toți suntem conectați unii cu alții. Dacă transformăm planeta într-un loc mai fericit, mai bun, mai curat și mai sigur pentru toți, atunci și viața noastră se va îmbunătăți. Îndrăznește și bucătărește!

  • Discurs viu. Diatribe. Cartea I
    49.00 LEI

    Pentru Epictet, filozof-moralist, practica a fost întotdeauna mai importantă decât teoria, iar cuvântul rostit și exemplul personal mult mai convingătoare decât cuvântul scris. În stoicism, filozofia era compusă din trei domenii de studiu: Fizica, Logica și Etica. Dar logica nu poate să diferențieze adevărul de minciună, iar asta înseamnă că, în absența unei educații morale, logica este inutilă pentru societate.


    ”Materia artei de a trăi este viața fiecăruia.” Epictet

  • In prag de colaps
    39.00 LEI

    In ziua de azi fiecare calorie de produs alimentar consumata in tarile dezvoltate este produsa in medie cu 10 calorii de energie din hidrocarburi. Si asta inainte sa luam in calcul energia de care este nevoie pentru gatit.

  • Stăpânii hranei. Călătorie în industria alimentară care distruge planeta
    42.00 LEI

    Concentratul de rosii care calatoreste din China in Europa pentru ca apoi sa ajunga sa fie procesat in Africa si sa ii deposedeze pe fermierii locali, soia, care colonizeaza intinderi intregi din Mato Grosso amenintand padurea amazoniana, ca sa hraneasca batalioane de porci industriali in China, tonul pescuit in Pacific si vandut pe un dolar sau un euro conserva in Occident sunt doare cateva exemple ale unui sistem alimentar din ce in ce mai putin atent la echilibrele sociale si de mediu

  • The Story of Stuff - Povestea lucrurilor
    49.00 LEI

    Folosim prea multe lucruri si prea multe dintre el sunt toxice.
    Si nu asta a fost ideea progresului! Inca mai putem schimba societatea pentru a face lucrurile mai bine, nu mai multe

  • Valoare de nimic
    35.00 LEI

    Aceasta este marele talent al lui Raj Patel: face chiar si ideile cele mai radicale sa para nu doar rezonabile, ci si evidente. O carte stralucitoate" - Naomi Klein

  • Obstacolul este calea
    37.00 LEI

    Exista o infinitate de carti despre cum sa ajungi la succes, insa nici una nu ne invata cum sa depasim un esec, cum sa privim obstacolele, cum sa ne raportam la ele si, mai ales, cum sa le folosim sa devenim mai buni DATORITA lor.
    Depasirea obstacolelor este o disciplina in trei pasi invatata de la filozofii stoici, explicata aici de Ryan Holiday , om de marketing si antreprenor de succes, prin exemplul unor oameni celebri. De la Thomas Edison, Margaret Thatcher, Steve Jobs sau Barack Obama.
    Totul incepe prin cum privim anumite probleme, atitudinea sau abordarea noastra. Invata de la Seneca, Epictet si Marcus Aurelius cele trei discipline : Perceptia • Actiunea • Vointa

    Fragment din carte:

    "Rubin „Uraganul" Carter, un boxer de top la categoria mijlocie, ajuns la apogeul carierei pe la mijlocul anilor 1960, a fost acuzat pe nedrept de o crima oribila pe care nu o comisese: triplu homicid. A mers la proces, iar o decizie partinitoare i-a stabilit verdictul: inchisoare pe timp de trei vieti. 
    A fost momentul unei prabusiri ametitoare de la inaltimea faimei si succesului pe care le avea. Carter s-a prezentat la inchisoare intr-un costum scump, croit cu atentie, purtand un inel cu diamant de 5 000 de dolari si un ceas de aur. Si uite asa, asteptand sa intre in randul detinutilor, a cerut sa vorbeasca direct cu cineva din partea conducerii. 
    Privind directorul fix in ochi, Carter i-a informat pe el si pe gardieni ca nu va preda acel ultim lucru pe care il mai are in posesie: pe el insusi. In remarcabila lui declaratie, le-a spus, mai pe larg, astfel: „Stiu ca nu aveti niciun amestec in nedreptatea care m-a adus in inchisoare, asa ca raman de bunavoie aici pana voi fi eliberat. Dar nu voi fi tratat, in nicio imprejurare, precum un puscarias — pentru ca nu sunt si nu voi fi niciodata lipsit de putere". 
    In loc sa clacheze — asa cum ar fi facut multi — Carter a renuntat sa-si predea libertatile care ii erau innascute: atitudinea, certitudinile, optiunile. Chiar daca era aruncat in inchisoare sau in izolare, Carter a subliniat ca inca are optiuni, optiuni care nu ii pot fi luate, asa cum ii poate fi luata libertatea fizica. 
    Era manios pe ceea ce i se intamplase? Desigur. Era furios. Dar, intelegand ca furia nu era constructiva, a refuzat sa devina o victima a acesteia. A refuzat sa cedeze, sa se milogeasca sau sa dispere. Nu va purta uniforma specifica inchisorii, nu va manca hrana de puscarias, nu va primi vizite, nu va avea audieri pentru eliberare conditionata, nu va lucra in detentie pentru a-si reduce pedeapsa. Si nu va fi atins. Nimeni nu va ridica mana spre el fara sa primeasca un raspuns pe masura. 
    Toate acestea aveau un scop. Fiecare strop de energie trebuia folosit in folosul rezolvarii juridice a cazului. Orice minut a fost folosit pentru a citi — mai ales carti din domeniile juridic, filozofic si istoric. Cei care l-au condamnat nu i-au distrus viata — doar l-au pus intr-un loc in care nu merita sa fie si in care nu intentiona sa ramana. Va invata, va citi si va consuma timpul pe ceva cu folos. Va parasi inchisoarea nu doar ca un om liber, ci mai bun decat era. 
    A durat 19 ani si a fost nevoie de doua procese pentru a intoarce verdictul initial, dar atunci cand Carter a iesit pe poarta inchisorii, si-a reluat viata. Fara un proces civil pentru a primi despagubiri, pentru ca, de fapt, Carter nu a pretins nici macar sa i se ceara scuze din partea Curtii. Pentru el, asta ar fi insemnat ca decizia gresita i-ar fi luat ceva din ceea ce simtea ca ii apartine. Tocmai o asemenea situatie nu a fost niciodata in optiunile lui, nici macar in cele mai intunecate unghere ale gandurilor lui. A facut o alegere: poate ca nu eu am dorit sa se intample astfel, dar eu decid cum ma va afecta. Nimeni altcineva nu are acest drept. "

  • Alegeri alimentare neinspirate
    49.00 LEI

    TOTUL ESTE O MARE PACALEALA. SAU CUM FRIGIDERUL NOSTRU SCHIMBA CLIMA
     
    Modernitatea a dat faliment. Trebuie sa construim un nou umanism, altfel planeta nu se salveaza. - Albert Einstein

    Fragment din carte:

    "„Funding effect” si solutia „enigmei" cercetarilor stiintifice discordante 

    Unele produse, cum este celebrul aspartam (indulcitorul omniprezent in produsele fara zahar), sunt dintotdeauna obiectul unor dezbateri stiintifice aprinse, deoarece studiile care le-au examinat toxicitatea scot in evidenta concluzii discordante intre ele. Asemenea discordante par a fi insa mai legate de interese economice specifice decat de ratiuni stiintifice intrinseci. 
    O trecere in revista sistematica a studiilor publicate in cele mai autorizate reviste stiintifice (respectiv supuse unui "proces de revizuire inter pares") a revelat ca, din 116 studii publicate despre aspartam, nici mai mult, nici mai putin de 74 au fost finantate (direct sau indirect) de industriile producatoare si 92 de institutii de cercetare oficial independente (universitati si FDA). Insa cel mai elocvent fapt din aceasta analiza statistica este ca absolut toate cercetarile comisionate de industrie si de FDA au ajuns la concluzia ca aspartamul este sigur; un rezultat atat de favorabil incat, dupa cum a observat corect Ralph G. Walton (profesor la Facultatea de Medicina a Universitatii din Ohio), este putin cam mult pentru a fi doar o simpla coincidenta!
    Printre altele, multe dintre aceste 74 de studii pro aspartam erau chiar „dubluri" ale acelorasi cercetari, publicate de mai multe ori in diferite reviste cu nume de autori diferiti. Alt fapt deconcertant este ca niciunul dintre revizorii inter pares care au certificat inaltul nivel de calitate al cercetarilor publicate nu si-a dat seama de stratagema folosita de industrie ca sa inmulteasca paini si pesti (adica reutilizarea aceluiasi raport). Din cele 92 de cercetari „independente" (7 conduse de FDA), 85 au ajuns la concluzia ca aspartamul punea una sau mai multe probleme de sanatate! 
    „Misterul" cercetarilor stiintifice discordante, cu rezultate care intotdeauna sunt in favoarea celor care le finanteaza sau a celor cu care exista conflicte de interese dovedite, nu priveste numai aspartamul, ci implica toata literatura stiintifica publicata in cele mai autorizate reviste din lume. Avem de-a face cu un fenomen pe care cercetatorii l-au numit „funding effect" (efect de finantare, n. red.) dupa ce scandalul a ajuns la foarte populara emisiune americana 60 Minutes si in paginile New York Times. Intreaga cercetare stiintifica, in complexitatea ei, functioneaza in acelasi fel si nici macar medicina nu face exceptie de la aceasta regula. "

  • Speranța în aer
    35.00 LEI

    Unii oameni se ridica deasupra multimii. Ei aleg sa-si foloseasca inteligenta si propriul talent extraordinar pentru a face o diferenta. Om de stiinta, savant si activist,
    Tim Flannery este unul dintre acei oameni rari... Atmosfera de speranta este o examinare stralucita a momentului in care ne aflam in ce priveste schimbarile climatice si, de asemenea, o cale pe care am putea-o urma. - National Observer

    Fragment din lucrare:

    "Marea intrebare este in ce masura ne-am mobilizat dupa ce am constatat ca accelerarea puternica a procesului de incalzire are drept cauza gazele cu efect de sera, pentru a depasi aceasta problema ? 
    Cand am scris Stapanii Climei, am discutat despre existenta a trei carti de joker din pachetul de carti al climei care ar putea propulsa lumea catre schimbari climatice bruste, catastrofice si ireversibile: disparitia Curentului Golfului, distrugerea padurilor tropicale din Amazon si o eliberare de metan pe scara mare de pe fundul Oceanului Inghetat. 
    Thriller-ul hollywoodian Unde vei fi poimaine? (The Day After Tomorrow) a avut ca scop cresterea gradului de constientizare asupra efectelor disparitiei Curentului Golfului. Curentul Golfului este un curent oceanic de mari dimensiuni, impins si tras spre nord prin Oceanul Atlantic de diferentele de densitate datorate temperaturii si salinitatii. In perioadele geologice recente, in urma schimbarilor climatice s-a observat ca acesta nu mai circula, si ca exista mai multe moduri in care schimbarile climatice determinate de om ar putea influenta aceasta tendinta. Dupa 2005, oamenii de stiinta de la Institutul Climatic Hadley din Marea Britanie au estimat riscul de disparitie a Curentului Golfului in acest secol la 5% sau mai putin. Putine studii stiintifice au fost publicate de atunci pe acest subiect, sugerand ca riscul ramane scazut. 
    Curentul Golfului este o componenta de suprafata a unui sistem mai mare de curenti oceanici, cunoscut drept circulatia termosalina. Determinat in mare masura de diferentele de densitate, acesta transfera caldura catre nord, dinspre Ecuator. S-a demonstrat ca o parte importanta a acestui sistem, cunoscuta drept Circulatia Atlantica Meridionala de Rasturnare (AMOC — Atlantic Meridional Overturning Circulation), a suferit un declin de 15-20 de procente de-a lungul secolului XX. Aceasta incetinire a fost descrisa ca fiind exceptionala si fara precedent in ultimul mileniu. Este o descoperire importanta, deoarece AMOC aduce in Europa o cantitate la fel de mare de caldura precum Curentul Golfului."

  • Etica
    49.00 LEI

     "Fericirea nu este rasplata virtutii, ci virtutea insasi, si nu ne bucuram de ea, fiindca infranam patimile, ci, dimpotriva, fiindca ne bucuram de ea putem infrana patimile noastre." - Spinoza, Etica

  • Manualul lui Epictet (ediție specială)
    39.00 LEI

    Există, într-adevăr, medicamente mai eficiente şi mai puţin riscante decît cele prescrise de medicii psihiatri. La rîndul nostru, cu această carte în mînă, putem proclama şi noi, în beneficiul nevroticilor din preajma noastră (şi al propriilor noastre nevroze): „Epictet, nu antidepresive!” Veţi vedea că funcţionează … Andrei Pleşu


    Hârtia făcută astfel, cu mâinile, se numeşte hârtie reciclată manual. O tonă de deşeuri reciclate în acest fel înlocuieşte trunchiurile a 2-3 copaci maturi. Fără ca acţiunea să aibă efecte adverse în mediul mediat sau imediat. Pentru că aşa reciclăm şi conceptele, transpuse în obişnuinţele vieţii, reconsiderându-ne viaţa ca fiind a noastră, la propriu, nu a ideilor şi aşteptărilor altora. Răzvan Supuran, hârtier
Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura