Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 31-60 din 42016

  • Cu un picior in Romania. One Foot in Romania
    120.00 LEI
    Editie bilingva: Romana-engleza. Cu un picior in Romania / One Foot in Romania cuprinde calatoria in imagini a fotografului Reid Yalom prin Romania. Intre jurnal de calatorie si incercare personala de a depasi, chiar si pentru scurte momente, granita invizibila in jurul careia si-ar construi demersul captarii si studierii unei lumi cineva din afara ei, Cu un picior in Romania / One Foot in Romania este o calatorie si pentru fiecare dintre noi prin locuri din peisajul romanesc - fie ca ne erau cunoscute sau nu - si numeroasele lor straturi de semnificatie care raman deseori ascunse privirii.
  • Bucureștii vechi și noi. Biografia unui oraș cosmopolit
    99.90 LEI

    Dan-Silviu Boerescu încalța pantofii marelui Constantin Bacalbașa și strabate la pas Bucureștii pâna i se tocesc pingelele, dând viața un volum care poate fi considerat, fara teama de a greși sau exagera, urmașul legitim al Bucureștilor de altadata.

    Rod al unei documentari temeinice, aceasta carte strânge poveștile mai mult sau mai puțin știute – dar întotdeauna fascinante – ale Capitalei și le condimenteaza cu ilustrații inedite, rezultatul fiind nu doar o ampla istorie a unui oraș cuprins în permanența de frenezia transformarii, ci și o oda închinata de autor urbei natale.

    «„București, București,/ Cât de drag îmi ești…“ cânta cândva Gica Petrescu și cine știe de câte ori nu voi fi fredonat și eu – mai mult sau mai puțin autoironic – acest refren. București este orașul meu, locul în care m-am nascut și în care am revenit întotdeauna. Dincolo de orice, ma fascineaza în continuare cu piețele sale multicolore și cu locantele pitorești, cu scenele teatrelor unde i-am vazut în copilarie pe Caragiu, pe Dem, pe Cotescu sau pe Ștefan Iordache, cu parcurile și gradinile sale tulburator înflorite, cu pisicile șmecherite din Obor și câinii rasfațați de stapânii lor în Parcul IOR, cu vechile stadioane – precum „23 August”, unde am vazut cuplajul de poveste din 1985 (Steaua – Rapid și Dinamo – Sportul Studențesc), la care au venit peste 100 000 de oameni care stateau inclusiv pe gazon, de nu se mai puteau bate cornerele…» Autorul

  • Regina și filozoful. Descartes la curtea Christinei a Suediei
    49.00 LEI

    „O bogată istorie culturală care prilejuiește cunoașterea a două personaje deopotrivă de fascinante: enigmatica Regină Christina a Suediei și marele filozof René Descartes. Volumul înmănunchează curiozități privind ideile, viața și moartea lui Descartes la Stockholm, dar și îndelungata călătorie post mortem către Paris a trupului filozofului. Svante Nordin așază toate acestea în diferite rame suprapuse, care spun nu doar povestea întâlnirii lui Descartes cu Regina Christina, ci dezvăluie multe alte detalii savuroase ale vieții la curtea celei mai savante regine nordice din toate timpurile, de la ambițiile profesorilor de greacă veche și latină, la curentele de gândire, dar și amănunte privind ritmul cotidian, inclusiv cutumele medicale ale doctorilor vremii. Fragmente captivante din corespondența privată a lui Descartes cu Prințesa Elisabeta a Boemiei, ambasadorul Franței Chanut și Regina Christina însăși adaugă mister și fac deliciul acestei bijuterii bibliografice a Nordului îndepărtat.” (Raluca BOBOC)

    „Volumul lui Svante Nordin poate interesa nu doar erudiții și istoricii filozofiei, ci și pe cei împătimiți de genul detectivistic. Avem de-a face cu ceea ce Ernst Cassirer numea „o ecuație cu două necunoscute“. La capătul acestei lecturi, cititorul va putea afirma că știe cel puțin formula ecuației, însă fără a fi sigur dacă nu există mai multe necunoscute de luat în calcul. O carte care, chiar dacă nu reușește să răspundă definitiv la numeroase întrebări legate de întâlnirea dintre cei doi protagoniști, izbutește să formuleze clar cadrul coregrafic.” (Florin George CĂLIAN)

  • Istorie pentru concursul de admitere la Academia de Politie
    49.90 LEI

    Prezenta lucrare a fost astfel conceputa incat sa sprijine pregatirea candidatilor pentru concursul de admitere la Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Bucuresti.

    Pentru fiecare dintre cele noua teme prevazute in programa de concurs au fost prezentate, cronologic, evenimentele si procesele istorice, au fost explicati termenii istorici si au fost concepute cate doua teste-grila, acestea respectand intocmai structura probei de concurs si asigurand parcurgerea ritmica a continuturilor din toate cele sapte manuale de clasa a XII-a aprobate de Ministerul Educatiei.

    Dupa aprofundarea celor noua teme din programa de concurs, candidatii isi vor putea evalua cunostintele, nivelul de pregatire atins si sansele de reusita rezolvand cele 22 de teste-grila finale.

    Fiecare dintre cele 40 de teste-grila cuprinde: 10 itemi cu alegere multipla, 10 itemi de logica istorica si 10 itemi de ordonare cronologica, inclusiv raspunsurile corecte. Pentru a facilita insusirea elementelor de cronologie, la itemii de ordonare cronologica au fost precizate datele de desfasurare a evenimentelor si a proceselor istorice.

  • Istorie pentru examenul de bacalaureat
    49.90 LEI

    Prezenta lucrare a fost astfel conceputa încât sa sprijine pregatirea candidatilor care susțin proba scrisa a examenului de Bacalaureat la istorie.

          Pentru fiecare dintre cele 9 teme prevazute în programa aprobata pentru examenul de Bacalaureat din 2024, a fost elaborata câte o sinteza și au fost concepute câte 3 teste, pentru care a fost prevazut baremul de evaluare și de notare. În vederea elaborarii acestora, au fost consultate toate cele 7 manuale de istorie pentru clasa a XII-a, care sunt aprobate de catre Ministerul Educatiei.

           Cele 27 de teste pe care le conține aceasta lucrare au fost elaborate dupa modelul propus de Ministerul Educației pentru examenul de Bacalaureat din 2024, iar pentru fiecare dintre ele a fost prezentata câte o varianta de rezolvare.

         Subiectele propuse în lucrarea de fața pot fi asamblate în teste de catre fiecare profesor, în funcție de nivelul de pregatire al elevilor și de materia parcursa.

  • Forta gandirii pozitive
    72.00 LEI
    În noua ediție adaptată pentru secolul al XXI-lea, antreprenorul și scriitorul Hasan Abdullah Ismaik ne propune o perspectivă cuprinzătoare și plină de speranță cu privire la viitor. Putine carti despre cum sa ne imbunatatim viata schimbandu-ne gandirea au suscitat de-a lungul istoriei recente un interes mai mare decat Forta gandirii pozitive. Pastorul american Norman Vincent Peale imbina in chip stralucit practica invataturilor spirituale si intelegerea naturii umane, reusind sa ne ofere un
  • Le français brique par brique
    39.00 LEI

    A fi constient de identitatea cuiva nu inseamna a exclude alte culturi si limbi, ci a-ti afirma identitatea in diversitatea actuala. Din aceasta perspectiva, invatarea limbii franceze este de o importanta deosebita, nu numai pentru vorbitorii nativi de limba romana, ci si pentru altii, deoarece a face parte din marea familie francofona necesita stapanirea adecvata a limbii lui Molière.

          Stapanirea limbii franceze deschide usa catre o intelegere profunda si o explorare bogata a lumii ingineriei civile in contextul fascinant al Francofoniei, permitand astfel accesul la resurse, studii si comunitati profesionale de prim-plan.

  • Ghidul alergiilor sezoniere
    45.00 LEI
    Consultație în rezumat și trusă de prim ajutor pentru când ceea ce plutește în aer ne împiedică să respirăm. O carte pe cât de concisă, pe atât de cuprinzătoare, care ne invită la cunoaștere într-un mediu înconjurător în plină schimbare. Scris cu rigurozitatea specialistului, dar pe intelesul cititorului fara pregatire medicala, ghidul alergologului Ovidiu Berghi indreapta o privire lucida asupra unui fenomen care afecteaza aproximativ unu din trei europeni: alergiile sezoniere. Bazandu-se pe o indelungata experienta de cabinet care i-a aratat ca un pacient informat, care isi intelege afectiunea, e un pacient pe jumatate vindecat, autorul ne clarifica principalii factori declansatori ai alergiilor, desfiinteaza mituri si reuseste sa traga un semnal de alarma in legatura cu importanta unui diagnostic corect, venit cat mai devreme.
  • Literatura romana pentru elevi. Eseuri structurate (vol. III): dramaturgia
    69.00 LEI

    Cartea debuteaza cu Accepțiile genului dramatic și ale spectacolului teatral, dupa care speciile tipice ale dramaturgiei încep cu TRAGEDIA ANTICA GREACA și TRAGEDIA din literatura româna.  DRAMA        ROMÂNEASCA include dramaturgii din elita literaturii române și o varietate de teme care definesc specificul fiecarei piese: DRAMA ISTORICA din perioada pașoptista este reflectata prin eseuri specifice despre domnia conducatorilor care au stat pe tronul Moldovei și al Țarii Românești; DRAMA DE IDEI și DRAMA PSIHOLOGICA fac obiectul altor eseuri, în care se explica detaliat conceptele estetice specifice și se evidențiaza temele și motivele literare adecvate concepției fiecarui dramaturg; DRAMA EXPRESIONISTA, TEATRUL ABSURD și DRAMA PARABOLA constituie o mare izbânda a literaturii române și reprezinta un vârf al dramaturgiei românești, analizate și argumentate în acest volum. Evoluția COMEDIEI demonstreaza ca specia s-a perfecționat de la primele piese scrise în perioada pașoptista, desavârșindu-se în creațiile dramaturgilor care au excelat în varietatea comicului. Personajele memorabile, construite cu ironie și sarcasm, sunt nemuritoare prin replicile de un comic irezistibil.

       Volumul mai cuprinde  –   în premiera pentru literatura școlara  –   eseuri inedite intitulate RELAȚIA DINTRE DOUA PERSONAJE,  atât în drame, cât și în comedii. STILUL este accesibil elevilor, explicativ și ilustrativ, astfel încât sa înțeleaga esența, conținutul și particularitațile situațiilor și ale personajelor comice și sa poata redea  –  oral sau scris  –  o analiza pertinenta și corecta a subiectului oricarei opere, în conformitate cu baremele subiectelor din cadrul  examenelor.

  • Black Beauty
    39.90 LEI
    Povestea lui Black Beauty este considerata una dintre primele autobiografii de animale. Inițial menita a fi literatura informativa pentru adulți despre consecințele cruzimii exercitate asupra cailor și despre prevenirea acestor acte nedrepte, Black Beauty este acum considerata drept o carte pentru copii. Povestit de personajul principal, Black Beauty, romanul este citit de mii de copii din întreaga lume.
  • Inginerie interioara
    60.00 LEI
    Înțelepciunea distilată în această carte accesibilă, profundă și captivantă le oferă cititorilor instrumente testate în timp, actuale, vii, inedite. Vizionar, mistic si yoghin, Sadhguru le prezinta cititorilor occidentali stiinta clasica a yoga. Practica hatha yoga este doar una dintre cele opt ramuri ale corpului de cunostinte care este yoga. De fapt, yoga este un sistem sofisticat de imputernicire de sine, capabil sa valorifice si sa activeze energiile interioare in asa fel incat corpul si mintea ta sa functioneze la capacitate optima. Este un mijloc de a crea situatiile interioare exact asa cum ti le doresti, transformandu-te in arhitectul propriei bucurii. In cartea sa transformatoare, Sadhguru relateaza povestea propriei treziri, de la un baiat cu o afinitate neobisnuita pentru lumea naturala la un tanar temerar care a traversat continentul indian pe motocicleta.
  • Morcoveata
    44.90 LEI
    Publicata în 1894, povestea lui Morcoveața ne pune fața în fața cu peripețiile unui baiat roșcat și pistruiat, care traiește în Franța rurala a secolului al XIX-lea. Scriitorul Jules Renard surprinde universul copilariei filtrat prin ochii unui copil hipersensibil, cu o personalitate complexa. François este al treilea și cel mai mic copil al familiei Lepic. Familia și apropiații îl numesc Morcoveața, din cauza parului roșcat și a pistruilor sai. Frații sai mai mari, Felix și Ernestina, sunt tratați cu dragoste de mama lor, în timp ce Morcoveața este disprețuit permanent și supus umor abuzuri fizice și emoționale. Seria de umilințe îl afecteaza pe baiat, care traiește o viața de singuratate și de amaraciune. Sub ironia ușor amara se ascunde tandrețea pentru tatal sau, care-l ignora, și pentru mama sa, care-l persecuta, profunzimea sentimentelor fiind analizata cu mare finețe și sensibilitate de catre autor.
  • Toma Caragiu. Actorul și salbaticii
    34.90 LEI

    „Toma Caragiu m-a privit în ochi. N-am sa uit niciodata privirea lui. Ochii lui pe care îi cunoșteam atât de bine, de obicei atât de sinceri și de calzi, erau acum înspaimântați. Cuprins de un fior launtric, cu o voce care parca nu era a lui, a rostit încet, sfios: Iarta-ma… Nu știu sa mor…“

    Aceasta întâmplare, povestita de regizorul principalului film în care a jucat Toma Caragiu – Actorul și salbaticii –, s-a petrecut cu câțiva ani înaintea serii fatidice de 4 martie 1977, în care actorul și-a gasit tragicul sfârșit, în darâmaturile unui bloc din centrul Bucureștiului.

    Cu o biografie unica, debutând cu odiseea unei familii de aromâni din Epirul grecesc, care s-a perindat prin Cadrilater și apoi prin diferite locuri din România pentru a se stabili în final la Ploiești, Toma Caragiu nu a fost scutit de marile încercari ale vieții, între care relațiile nefericite cu cele doua soții, de asemenea actrițe, și confruntarea cu cenzura draconica (cazul piesei Revizorul, în care deținea rolul principal, un scandal din cauza caruia a fost demis din funcția de secretar de partid al Teatrului Bulandra, colectiv de legenda în care se mutase la solicitarea lui Liviu Ciulei).

    Surclasând anecdotica biografica, el a stralucit mai ales în rolurile jucate pe scena, dar și în filme (Actorul și salbaticii, Operațiunea Monstrul etc.) sau la televiziune, devenind „Omul cu șopârla”, cel care, cu voie sau nu de la stapânire, facea aluzii ironice cu incredibil subînțeles politic.

    Dar, dincolo de orice altceva, genialul actor era „omul care nu știa sa moara“ și un poet neînțeles…

  • Eneida
    119.00 LEI
    Un clasic latin în traducerea unuia dintre cei mai străluciți clasiciști pe care i-a avut România. În timp, am trăit momente minunate cu textul grecesc al lui Homer sau cu poezia lui Vergilius – și mereu îmi părea rău că nu se poate bucura toată lumea de ele. Pînă ce au apărut traducerile lui Dan Slușanschi. Existau deja, după cum știm, traduceri valoroase, care au marcat la vremea lor cultura română. Dar cînd vezi originalul… Or, traducerile lui sînt, pînă acum, tot ce poate fi mai fidel: și față de cuvintele originalului și, în același timp, față de lumea epopeilor și față de frumusețea lor adîncă. E important și prezența hexametrului: pînă aproape de imposibil, traducerea reușește să se apropie de dimensiunea, de respirația largă a poeziei epice. Dan Slușanschi însuși spune că a încercat să ofere „un text care să curgă cît mai firesc, dar într-o dicțiune epică, sugerînd mereu înălțime și cuget mîndru”. (Francisca Băltăceanu)
  • Steaua, de la CSA la FCSB
    34.90 LEI

    În mai 1986, Mircea Crișan spunea un banc la Europa Libera: „Cine a câștigat trofeele în fotbalul european în primavara asta? … Pai, echipele astea care au mai multa energie!!!“. Aluzia era evidenta. Dupa ce, pe 26 aprilie, explodase un reactor atomic la Cernobîl, provocând cel mai grav accident nuclear din istorie și o degajare imensa de energie, pe 2 mai, Dinamo Kiev surclasa Atletico Madrid în finala Cupei Cupelor, iar cinci zile mai târziu, pe 7 mai, la Sevilia, pe Estadio „Ramón Sánchez Pizjuán”, în tribunele caruia luase loc inclusiv regele Spaniei, Juan Carlos, Steaua București producea o imensa surpriza și triumfa în Cupa Campionilor Europeni în fața celebrei FC Barcelona. Între timp, norul atomic survolase deja România…

    Dar cine este, de fapt, Steaua București? CSA sau, așa cum spune și UEFA, FCSB? Sau „Faci Ce Spune Becali“? Cui aparține palmaresul din 1947 (când un grup de ofițeri ai Armatei Regale înființa o echipa de fotbal militara) și pâna în 1998 (când începea privatizarea formației)? Cine este totuși clubul care deține alt palmares, cel din 2003 și pâna azi? Cum e posibil ca un al treilea palmares, cel din perioada 1998–2003, sa fie al nimanui?

    Dincolo de toate aceste controverse ramân meciurile, antrenorii și fotbaliștii de legenda, cei 101 magnifici din aceasta carte, de la „Țop“ Voinescu la Helmuth Duckadam sau de la Emerich Jenei la Anghel Iordanescu, venind pâna la Florinel Coman, Darius Olaru & Co. Dar și lacrimile unui copil de patru ani, care a jurat, în fața unui televizor alb-negru din vecini, ca va iubi mereu culorile roș-albastre, pentru ca „Steaua sa nu mai piarda niciodata”!

  • Mananca sanatos, arata excelent
    39.00 LEI

    Majoritatea dintre noi avem nemultumiri cu privire la aspectul nostru, dar pur si simplu ne resemnam sa le suportam.

    Dar nu suntem obligati sa facem asta!

    In "Mananca sanatos, arata excelent", dr Sarah Brewer ne dezvaluie secretele ei de nutritie si lifestyle, bazate pe principiile medicinei nutritionale cu ajutorul carora sa invingem probleme de frumusete frecvente. De la celulita si par tern la cearcane si pete pigmentare, descoperiti ce ar trebui - si ce nu ar trebui - sa mancati ca sa va alimentati frumusetea din interior spre exterior.

    Veti gasi si sfaturi despre superalimente esentiale pe care sa le introduceti in regimul vostru de frumusete zilnic - ca parte din dieta si sub forma de tratamente aplicate local care sa tonifice, sa calmeze, sa curete, sa improspateze si multe altele. In plus, veti descoperi ponturi de lifestyle si indrumari despre suplimente benefice si tehnici de infrumusetare eficiente, ca de salon.

  • Mici binecuvântări
    49.00 LEI

    Aleasă de Amazon printre cele mai bune cărți ale anului 2023

    Cel mai recent roman al autorului bestsellerelor Mystic River, Shutter Island, Gone, Baby, Gone

    Boston, vara caniculară a lui 1974. Mary Pat Fennessy încearcă din greu să-și întrețină singură ce i-a mai rămas din familie. Femeia a locuit toată viața în cartierul Southie, enclava americanilor de origine irlandeză care se agață cu încăpățânare de tradiții vechi și se delimitează cu mândrie de ceilalți.

    Într-o noapte Jules, fiica adolescentă a lui Mary Pat, rămâne afară până târziu și nu mai ajunge acasă. În aceeași seară, un tânăr de culoare e găsit mort, lovit de un metrou în circumstanțe misterioase.

    Cele două întâmplări nu par să aibă vreo legătură între ele. Însă în căutarea disperată după fiica ei, Mary Pat începe să descopere lucruri de care ar fi fost mai bine să nu se atingă, punând întrebări care-l deranjează pe Marty Butler, șeful mafiei irlandeze.

    Având drept fundal lunile caniculare și tumultuoase când procesul de desegregare al școlilor din oraș a explodat în fapte de violență, romanul de față este un thriller superb care prezintă infracționalitatea și puterea într-un mod brutal. O lucrare hipnotizantă și emoționantă.

  • Moscova provoaca lumea
    57.00 LEI

    „Scrisa in anii 1949-1950, cand se vorbea adesea despre posibilitatea inceperii celui de-al treilea Razboi Mondial, si publicata la Londra la sfarsitul anului 1986, cand debutasera politicile de perestroika si glasnost ale lui Mihail Gorbaciov, cartea lui Ion Ratiu intitulata Moscova provoaca lumea a lansat, inca de atunci, un avertisment clar pentru Occident: ambitiile imperiale ale Rusiei nu vor inceta niciodata. Ratiu a fost un politician vizionar, asa cum acest volum dovedeste cu prisosinta.”

  • Ginta latina
    33.00 LEI
    „Ion Druţă este un scriitor din spiţa clasicilor români Creangă, Sadoveanu, Coşbuc, Caragiale, în chip anume un scriitor popular, în accepţia largă, povestitor înnăscut şi un mare savant cunoscător al limbii române, de la izvoarele ei cele mai pure. Printre contemporani de generaţie el poate sta alături de Marin Preda, Eugen Barbu, Fănuş Neagu sau Nicolae Velea.” (Ion Rotaru)
  • Salonul Kitty
    48.00 LEI

    Salonul Kitty a fost un renumit bordel exclusivist din Berlin, care oferea servicii clienților VIP din înalta societate atât în perioada Republicii de la Weimar, cât și după ascensiunea lui Hitler la putere.

    Cu puțin timp înainte de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost transformat de serviciile secrete naziste într-un „post de ascultare” sofisticat, destinat spionării vizitatorilor VIP, atât străini, cât și indigeni, cu ajutorul unor microfoane ascunse și al unor „amatoare” special pregătite pentru această misiune: prostituate-spioane, care obțineau informații indiscrete de la clienții lor în timpul conversațiilor de alcov, după partidele erotice.

  • Fragmente
    39.00 LEI
    „Fragmentele lui Arthur Suciu reprezintă rodul unui exerciţiu de luciditate desfăşurat pe durata a mai bine de trei decenii. Câtă luciditate, atâta libertate pentru că, asemeni stoicilor sau moraliştilor francezi, fulguraţiile şi cristalizările din această carte îşi datorează caracterul dorinţei şi capacităţii autorului de a nu se lăsa dominat de determinările social-politice sau de discursul hegemonic. În fragmentele scrise de Arthur Suciu la 18 ani nu era loc decât de el şi de Dumnezeu sau de teme absolut importante privite drept în ochi. Între timp, în cei 32 de ani care au urmat, în textele lui Suciu şi-au făcut apariţia şi oamenii, ceilalţi: familia extinsă, colegii de liceu, umiliţii şi înfrânţii de la colţul blocului, rataţii cartierelor, politicienii, hipsterii, fauna de dubioasă efervescenţă a presei. Chiar şi o călugăriţă care sforăie în tren. Puritatea iniţială a fost fericit întinată de oboseala şi generozitatea maturităţii. Omul s-a smerit. Obiectul privirii s-a diversificat. Ceea ce înseamnă că autorul dă mai mult decât primeşte, pentru că ştie să vadă lucrurile umile, nuanţele trecute cu vederea, banalităţile strivitoare ale vieţii de zi cu zi, cărora, tuturor, le găseşte noima. Și asta pentru că le iese în întâmpinare, le cercetează, nu se împiedică în aparenta lor lipsă de valoare. Ce lipseşte la inventarul lor, pune de la el. Energia, inteligenţa şi patosul cultural care răzbat din textele tinereţii se transformă, treptat, într-o imagine despre lume. Lirismul lasă loc cartografierilor precise. E cartea unui parcurs existenţiaI reuşit, care nu şi-a ratat miza.” (Mircea PLATON)
  • Scrisoare din savana
    29.00 LEI
    „ÎI ştiam pe Péter Demény ca pe un excelent prozator, cînd mi-a trimis pentru Tiuk, revista pe care o fac, poezii. Nu m-am mirat, pentru că-n romanele sale deosebit de intense, scrise cu nerv, zvîc şi fraze foarte lungi, care prind perfect stările psihologice, existenţiale şi erotice, am simţit mereu poezia. De ce un prozator atît de bun simte nevoia de a publica şi poezie? Aflăm chiar din primul poem al acestei cărţi de dragoste, „Fîntîna” – fiindcă poezia îl ajută să se cunoască, să se înţeleagă, să se accepte. Noi îl putem cunoaşte citindu-i cartea. Lectură plăcută şi utilă!” (Mihail Vakulovski)
  • Lumina citeste chipul ca pe un text scris în Braille
    29.00 LEI
    „Mihai Ignat ne-a obișnuit cu volute ciudate între percepții intense și abstracții aproape insuportabile, între intimitatea introvertă, retractilă, evanescentă, și auto-expunerea tranșantă (în sensul că taie în carne vie). Cu arhitecturi ale versului în care întreruperile, electrocutante preț de o clipă, sunt imediat continuate într-o fluență pe cît de fascinantă pe atît de înșelătoare, ca în gravurile lui Escher. Dacă putem rezista în lumea lui este pentru că trăim într-o realitate în care, de mult ori, știm că nu putem ajungem la destinație, pe autostrăzile pe care sîntem în curs de a le parcurge, decît dacă, eventual, de la un punct încolo, le continuăm în imaginație…"
  • Va iubesc fara pauze
    49.00 LEI
    „Dintre poeții basarabeni care își publicau, în 1974-1975, primele cărți în colecția „Debut” a Editurii Cartea Moldovenească (Genealogie de Vasile Romanciuc este al treilea volum din serie) și pentru care metafora devenise o formă de libertate a exprimării poetice, puțini sunt cei care reușesc să mențină imaginea metaforică în limitele firescului și să nu deplaseze accentul de pe „semantică” pe „stilistică”. La fel cum puțini sunt și cei care mai pot să readucă lirismul în albia lui firească după intensa perioadă a poeziei renașterii naționale din anii 1989-1991. Vasile Romanciuc este printre (foarte) puținii șaptezeciști basarabeni pentru care, în jumătate de secol de poezie, echilibrul – în felul de exprimare artistică, precum și în atitudinea civică – a devenit necesitate primordială. Fie că scrie poeme de dragoste, fie că (re)citește proverbele, fie că își exprimă decepțiile provocate de nedreptățile și promiscuitatea lumii din care face parte, el rămâne un poet pe cât de sensibil, pe atât de profund. Imaginile din textele sale, elaborate cu multă grijă pentru cuvântul scris și cu multă încredere în relevanța a ceea ce rămâne nespus impresionează prin inedit, bucură prin frumusețe, bulversează prin adevărul pe care îl transmit. Un poet de o rară sensibilitate. O poezie de o aleasă eleganță.” (Lucia Țurcanu)
  • Tagliatelle allegro
    29.00 LEI
    ” Volumul Minei Decu e o dublă desprindere (+ triplu tulup, cvasi-cvadruplu axel) în toate accepţiunile termenului: în primul rând, ca rite of severance, răsplătind ochiul atent şi cititorul disponibil emoţional cu un arc luminos de cerc de la apropierea emfatică la o distanţare empatică (câştigată şi menţinută, doar în aparenţă paradoxal, prin compasiune), dimpreună cu întreg haloul de hipertrofie senzorială al acestor stări liminale; în al doilea rând, o distanţare de formula minimalistă, metamorfozată într-una dintre cele mai mature, rafinate şi – totodată – persuasive poetici ale corpului din peisajul ultimilor n-zeci de ani. Deşi (dezamăgitor pentru mine!) filamentele de gluten cu preparare rapidă lipsesc cu desăvârşire în afara titlului, în cartea asta – şi mai ales, încă mai limpede în respiro-ul tăcut de după lectură – se găseşte ceva din magia filamentelor electrice de (nu foarte) demult: o incandescenţă blândă, stăpânită, remanentă.” (Florentin Popa)
  • Aproape nimic sigur
    29.00 LEI
    „Sub un titlul înşelător, Aproape nimic sigur, Robert Şerban ne face părtaşi ai certitudinilor sale lirice. Poezia scrisă acum a atins un platou, o viteză de croazieră ce-i asigură robusteţea şi expresivitatea. Noutatea radicală adusă de acest volum constă în modificarea statutului confesiv al demersului poetic. Creaţia anterioară a lui Robert Şerban trăia din fervoarea amintirii, apropiate sau îndepărtate, supusă unui „tratament fabulatoriu” menit să confere lustru livresc unor întâmplări ce ţineau de intimitatea percepută adeseori pe latura visceralităţii ei. Acum, printr-un pas făcut în lateral, dar care, în ordinea valorii, e un pas înainte, poemul devine o reflecţie cu acute nuanţe filozofice, irigat de apele amniotice ale unei melancolii conştientă de propria precaritate. Prin repetate, neobosite răsuciri spre sine ale eului, tăria, forţa, amploarea sensului sunt potenţate de semi-tonurile unui vaier existenţial absorbit, la rândul lui, de eleganţa versului şi de subtilitatea modulării vocii.” (Mircea Mihăies)
  • Cronici pe nisip
    39.00 LEI
    „Chiar și praful aici e un P.S. al răvașului – recitești ulicioara unde iubita a locuit, dar nu te ajută nici planul detaliat al orașului, nici ochiul rece de pește, înșurubat în satelit.” (Valeriu Loghin)
  • Times New. Roman 12/18
    49.00 LEI
    „Cum îl văd, îl aud și-l citesc eu pe Emilian Galaicu-Păun? Ca pe un, prin menire, scriptor, scrib, copist monastic, cu inluminuri, dar și ca pe un akakievician și bacovian, căruia vremurile „i-au dat de scris”, iar el scrie, nu se lasă covîrșit de lipsa de motivație metafizică a lui Bartleby, deși sînt sigur că uneori îl încearcă și asta, altfel nu ne-ar propune Trilogia nimicului – „De ce există mai degrabă ceva decît nimic?”, obsesivă întrebare; îl mai văd ca pe un pisar al memoriei locului, luptînd cu armele lor împotriva vechiului nou și nou nou roman și a orice dogmă cu pretenție de canon estetic, a „the french theory”, y compris a lui Derrida (la différance, eterna amînare și nefixare a sensului), pentru a recupera rezolut referentul istoric și sensurile lui dureroase (Basarabia sovietizată, așa-numita R.S.S. Moldovenească, ocupată, ideologizată, cunoscînd foametea, deportările, gulagul, suferind un atac diabolic asupra limbii și a identității românești); încît, revenind la prezent, Em. G.-P. să arunce un ochi critic, de „învățătură și certare”, peste hăurile și Chăurile contemporane. Îl văd, de asemenea, ca pe un logofăt și logos-făt, joculator de vorbe, calamburgiu ermetic, „showtronian” al dislocărilor, permutărilor, recombinărilor, a cărui energie ludică de nestăvilit cheamă însă, deși nu disprețuiește nici gratuitatea, Verbul și pneuma. Sub mască de autor, auctor, actor lucrează, ca un mare meseriaș și ca un inspirat, scriitorul inconturnabil, și, în ultimă instanță, poetul. Paginile sale alcătuiesc nu o carte de nisip, ci un organism textual în continuă regenerare și expansiune, un straniu, fascinant și, uneori, înspăimîntător blob literar.” (O. Nimigean)
  • Erik cel Roșu și alte saga scandinave
    85.00 LEI

    Traduse din islandeza veche de Valeriu Munteanu și Flavia Teoc și ilustrate de Rareș Ionașcu

    Povestea viteazului iscusit, dar fără de noroc.

    Povestea răzbunărilor.

    Povestea iubirii tragice.

    Povestea explorării dincolo de Ocean.

    Povestea ultimului rege viking.

    Cinci saga reprezentative, traduse integral din vechea limbă nordică de doi specialiști ai spațiului scandinav.

    Cinci ferestre spre o lume veche, rece și ascunsă.

    Mai mult decât orice altă operă din trecut, aceste narațiuni istorice ne ajută să înțelegem cum erau oamenii vremurilor de demult, din zorii Evului Mediu.

Filter by

Categorie

Voce audiobook

Format eBook

Preț

Editura