Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 1823

Cumpără acum de la
  • Teoria tăcerii
    49.00 LEI

    Teoria tăcerii s‑a născut dintr‑o întrebare, iar întrebarea era asta: „În câte feluri se poate tăcea?“ Nu există un răspuns exhaustiv la această întrebare. Tăcerea, la fel ca Universul, este infinită. Teoria tăcerii a apărut în 2015, iar întrebarea — cu șapte ani înainte. Între timp, au trecut nouă ani de la prima ediție a acestei cărți. Teoria tăcerii are acum o soră mai mică, Teoria fricii, și cele două teorii vor avea, nu peste mult timp, încă o soră: Teoria singurătății. Să nu fii singur pe lume e un lucru bun, fie că ești carte, fie că ești om.

    Înainte de a mă naște, eram un foarte bun înotător. În lichidul amniotic mă simțeam ca peștele în apă. Mama a știut, așa cum numai mamele pot ști, că poartă în pântece un înotător de performanță și a început să crească. Din dragoste pentru mine, mama a devenit uriașă. Aveam acum la dispoziție un bazin olimpic plin cu lichid amniotic. Băteam suta de metri în secunde din ce în ce mai puține. Înotam într-o tăcere perfect etanșă. Luni întregi m-am antrenat pentru o medalie, aveam toate motivele să sper la aur. Dar mama a început într-o zi să descrească. Apoi i s-a rupt apa, iar mie mi s-a rupt tăcerea. M-am trezit țipând. La gât aveam o medalie însângerată.

    „Trebuie să ai în fața ochilor un singur obiect. Toate gândurile care te iau cu asalt trebuie fie expediate, fie retopite în obiectul din față. Mintea trebuie golită de orice alt ceva, cu excepția obiectului. Recipientul marginal al tăcerii, să-l numim așa, este gura care articulează. Prin urmare, trebuie făcut în așa fel încât gura să se comporte ca un ochi ațintit asupra obiectului de tăcut. Avem de-a face cu o gură-ochi care vede și tace un singur lucru.“ Iulian Tănase

  • Măreața elvețiană
    55.00 LEI

    „O carte incredibilă... N-am putut s-o las din mână." Jodie Comer

    Greta își petrece zilele transcriind ședințe de terapie pentru un sex coach, o slujbă de vis având în vedere că întotdeauna i-a plăcut să descopere secretele oamenilor. Însă viața îi este complet dată peste cap când dezvoltă o fascinație neobișnuită pentru una dintre cliente: o femeie căsătorită inhibată, pe care o numește cu afecțiune Măreața Elvețiană, deoarece e înaltă, stoică și originară din Elveția. Greta e fermecată de atitudinea revigorantă a acesteia în fața traumelor.
    Amândouă au istorii întunecate, însă Măreața Elvețiană alege să se desprindă de suferința ei, în timp ce Greta continuă să fie torturată de trecutul său. Îndrăzneață, excentrică și plină de umor și personaje irezistibile, Măreața Elvețiană este atât o poveste despre traumă și obsesie, cât și o cercetare abilă a infidelității, a sănătății mintale, a stereo tipurilor sexuale și a multor altor aspecte, pe care o realizează această scriitoare uimitor de talentată, o voce unică în ficțiunea contemporană.

    „Una dintre cele mai amuzante cărți din ultimii ani." Los Angeles Times

    „Cea mai amuzantă ficțiune a anului 2023... Această comedie sexuală delicios de excentrică abundă în inteligență și ciudățenie, dar sub toate bufoneriile se ascunde o inimă tandră." The New Yorker

    „Încântător de bizară, cu umor negru și o ciudățenie a poveștii extrem de seducătoare." The Wall Street Journal

    „Extraordinară și inventivă... Cartea lui Beagin este amuzantă, întunecată și se scufundă în mizeria infidelității, a dorințelor și stereotipurilor sexuale, dezvăluite prin intermediul celor două protagoniste suferinde." The Huffington Post, Best Books Of 2023

    „Beagin a găsit, probabil, cel mai bun vehicul de până acum pentru capriciile sale nihiliste." Entertainment Weekly

  • Radio Silence
    55.00 LEI

    Frances își petrece timpul studiind cu un singur scop: să ajungă la o universitate de elită. Nimic nu-i stă în cale, nici prietenii, nici vreun secret vinovat. Dar când îl întâlnește pe Aled, geniul timid din spatele podcastului ei favorit, descoperă o nouă libertate și prietenia adevărată. Așa că nu se mai teme să fie ea însăși. Apoi podcastul devine viral și fragila încredere dintre ei e spulberată.
    La rândul său, Aled e singur și se luptă cu secrete întunecate. Și doar înfruntându-și temerile, le va putea depăși. Într-o lume hotărâtă să-i reducă la tăcere, Frances și Aled se străduiesc să-și găsească propriile voci pe parcursul unui an care le va schimba viața.
    Oare vor avea curajul să le arate tuturor cine sunt ei cu adevărat?

    „Oseman demonstrează în mod strălucit că lumea și tehnologiile sale oferă oportunități de conectare și de împlinire care depășesc cu mult definițiile tradiționale ale succesului." Publishers Weekly


    „O carte onestă și autentică... cu priză la cititorii lui John Green." Bookseller (London)

    „Autoarea combină cu măiestrie spiritul sardonic și temerile adolescenților, cu scopul de a crea personaje credibile și o poveste contemporană convingătoare, în care aceștia se vor regăsi. O alegere de top pentru orice colecție YA." School Library Journal

  • O viaţă ce merită trăită. Calea către cele mai importante lucruri
    65.00 LEI
    Ce face ca o viață să fie bună? – o întrebare inerentă condiției umane, adresată de oameni din generații, profesii și clase sociale diverse și de către toate școlile de filosofie și teologie. Aceasta este întrebarea cu care ne confruntăm toți, în timp ce încercăm să ne dăm seama cum trebuie să trăim ca să înțelegem sensul și scopul adevărat al vieții.

    Miroslav Volf, Matthew Croasmun și Ryan McAnnally-Linz predau cel mai apreciat curs din programul de științe umaniste al Universității Yale: Life Worth Living. Pornind de la acest curs, cartea de față ne îndeamnă, însoțindu-ne pas cu pas cu sfaturi practice, să explorăm ce înseamnă să trăiești o viață plină. Bazându-se pe o selecție bogată de texte religioase, filosofice și seculare, O viață ce merită trăită oferă cititorilor puncte de plecare, hărți rutiere și reflecții, pentru ca fiecare să conștientizeze care sunt aspectele în care viața proprie are sens și unde este necesar ca lucrurile să se schimbe. Reflecția asupra vieții, așa cum susțin profesorii de la Yale Miroslav Volf, Matthew Croasmun și Ryan McAnnally-Linz, se află în centrul unei crize cu care se confruntă cultura occidentală, o criză care, arată ei, poate fi ameliorată dacă fiecare întreprinde propria căutare a sensului.
    Inspirat din marile religii ale lumii și din figuri seculare impresionant de veridice și curajoase, O viață ce merită trăită este un ghid pentru cea mai presantă întrebare a vieții, cea care ne preocupă pe toți: Cum să trăim?

    O viață ce merită trăită este (...) un compendiu de înțelepciune, punctat de întrebări de mare anvergură, singura carte de care ai nevoie pentru a-ți găsi drumul de la locul în care te fli până acolo unde ești chemat să fii." – Kelly Corrigan, autoare de bestsellere NYT, gazda emisiunilor Kelly Corrigan Wonders și Tell Me More de la PBS
  • Setea
    69.00 LEI
    Pe străzi a mai apărut un ucigaș și e DEOSEBIT DE FEROCE.
    Prima victimă este o dependentă de Tinder. Singurul indiciu clar – fragmente de rugină și vopsea în rănile ei – lasă echipa de investigație nedumerită. Două zile mai târziu, are loc o a doua crimă: o femeie de aceeași vârstă, tot utilizatoare Tinder, găsită într-o postură ciudat de asemănătoare.
    Șeful poliției știe că există un singur om care ar putea rezolva acest caz. Dar Harry Hole nu mai este în poliție. I-a promis femeii iubite și și-a promis sieși că nu se va întoarce niciodată: nu după ultimul său caz, care i-a pus într-un real pericol pe cei apropiați lui.
    Dar în aceste crime îi atrag atenția detalii pe care anchetatorii le-au omis. Pentru Harry, este ca și cum ar auzi „vocea unui bărbat de care încearcă să nu-și mai amintească". Acum, în ciuda promisiunilor sale, în ciuda a tot ceea ce riscă, Harry se aruncă înapoi în vânătoarea unei umbre care îl bântuie – monstrul care i-a scăpat.
  • Când vin străinii
    49.00 LEI
    Iuno trăiește, din copilărie, în izolare totală, în adâncul pădurilor din Țara de Nord, pe o insuliță, împreună cu părinții și fratele ei, Boy.
    Își petrec timpul pescuind, făcând plăcinte și jucând duminica jocuri de societate. Dar trăiesc într-o frică permanentă. Fiindcă pe celălalt mal pândește pericolul: Străinii sunt pe urmele lor. Vor să se răzbune pentru ceva ce, chipurile, le făcuse odinioară tatăl. Și nu vor să-l ucidă doar pe el. Străinii vor să nimicească întreaga familie. Dar tata a săpat un adăpost secret. Acolo se pot simți în siguranță. Deocamdată…
    Rareori s-a insinuat răul într-un mod atât de perfid idilic ca în acest roman de debut: un thriller grandios, emoționant.

    "Leon Menger reușește să dea totul, punând în scenă o piesă captivantă pe o insulă." – Wiener Journal
     
    „Scriu povești care merg la inimă. Până când o fac să stea în loc." – Ivar Leon Menger

    "Un roman de debut genial, salutat în egală măsură de critici și de cititori." – Kronberger Bote

    "Autorul știe cum să construiască tensiunea și să ajungă la punctul culminant." – Ego Trip

    "Menger a reușit să scrie o carte cu ritm alert și un suspans bine construit, cu răsturnări de situație rapide și un limbaj clar și simplu." – Passauer Neue Presse

    IVAR LEON MENGER, născut în 1973 la Darmstadt, este autorul și regizorul mai multor serii de teatru radiofonic. „Monster 1983" și „Ghostbox" se numără printre producțiile cele mai de succes din Germania. În calitate de copywriter și graphic designer și-a descoperit curând dragostea pentru film, care-i caracterizează toate poveștile. Când vin Străinii este romanul lui de debut și a fost urmat de Angst (2023).
  • Ce-ar fi fost dacă... Eliberarea de regrete
    59.00 LEI

    Cu toții ne trezim uneori că suntem năpădiți de regrete și păreri de rău. Iar de aici nu mai e decât un pas până la autoculpabilizare, dezamăgire și ruminații despre șansele ratate, despre "ce-ar fi fost dacă...". Inspirată de experiența terapeutică și de cercetările de psihologie cognitivă, cartea de față ne ajută să depășim blocajele cauzate de regrete și resemnare și să luăm decizii responsabile, realiste și transformatoare.

    „Regretul ne poate învinge sau poate fi o trambulină către sporirea curajului, înțelepciunii și a acceptării de sine. În această carte, unul dintre terapeuții cognitivi de frunte ne ghidează cu abilitate, ajutându-ne să ne împăcăm cu impedimentele și dezamăgirile vieții." – Paul Gilbert, dr. în psihologie, autorul cărții Compasiunea și mintea umană

    "Deși multe persoane consideră regretul o experiență exclusiv negativă, acesta a evoluat pentru a ne ajuta să ne adaptăm la anumite circumstanțe. Regretul ne permite să învățăm din greșeli, să anticipăm erorile înainte de a trece la acțiune și să ne exprimăm părerile de rău pentru a vindeca fisurile din relațiile noastre". – Robert L. Leahy

    Robert L. Leahy, psihoterapeut și profesor universitar, este directorul Institutului American de Terapie Cognitivă din New York, fiind autorul a 29 de cărți academice și de popularizare.

  • Agutoki. Impresii de călătorie în Papua Noua Guinee
    49.00 LEI
    „Agutoki este deopotrivă povestea unei deveniri şi a unei permanenţe. Devenirea cu aer de destin a unei fetiţe mirate şi curioase, prietenă cu melcii şi lăcustele, într-un etolog respectat şi preţuit şi, totodată, permanenţa unei minunări curioase şi biofile în faţa arhitecturii baroce a existenţei. Ceea ce nu dispare de-a lungul sinuosului şi fermecătorului drum de la melcul Nenumitu` la catedra universitară – via Papua Noua Guinee, desigur – este insaţiabila dorinţă de a şti şi de a fi parte din cutremurătoarea complexitate a existenţei. De aici vine hotărârea, puterea de a înfrunta prejudecăţile şi obstacolele de orice fel, de aici vin perseverenţa şi curajul. Cartea de faţă este o mică bijuterie prin caracterul ei genuin şi tandru, un manifest pentru a urma calea pasiunii într-o lume tot mai obtuză, mai nişată şi mai superficială şi, nu în ultimul rând, într-o lume chestionată în chiar temeiul ei ontologic de emergenţa mediilor virtuale. Din toate aceste motive, salut în cartea doamnei Carmen Strungaru o apariţie excepţională, prima contribuţie, din câte ştiu, a unui etolog român la sfera literaturii hibride care adună în acelaşi loc, cu talent, emoţie şi graţie, biografia, biofilia şi biologia. Un volum încântător care poate seduce deopotrivă copilul care descoperă primii melci şi bunicii care îi vor privi pesemne cu mai multă îngăduinţă." (Doru Căstăian)
  • Şi fusesem izgonit din Rai
    39.00 LEI
    Cartea de față îmbracă forma unui (aparent) jurnal, a unei suite de consemnări cu caracter personal, fapte, istorisiri auzite de la alții, impresii de lectură. Este un fel de O mie si una de nopți — varianta dezvrăjită, plasată într-un registru fluid care împletește tonul oniric cu relatarea cotidiană: ineditul survine din povești de o concretețe descriptivă. Istorisiri ale unor oameni obișnuiți se împletesc cu povești ale unor oameni mai puțin obișnuiți, pentru că, pe de-o parte, viața este ea însăși o narațiune — uneori banală, alteori extraordinară —, pe de altă parte, suntem ființe făcute să trăiască din vorbe, să se lupte pentru a se face ascultate. Suntem ceea ce vorbim, murim încet-încet din cauza a ceea ce nu putem rosti. Toate astea sunt (sur)prinse aici într-un fel în care excepționalul devine firesc, iar firescul apare drept ceea ce este: o excrescență pe care o putem „duce" doar pentru că avem capacitatea de a ignora. Cartea aceasta așază vorbele rebele în povești, adică exact acolo unde le este locul ca să capete sens.
  • Furtuna pe care am dezlănțuit-o
    55.00 LEI

    MALAYA BRITANICĂ,
    ANII 1930


    Cecily, o casnică veșnic nemulțumită, este sedusă de generalul japonez Fujiwara și de viitorul glorios promis de el: o Malaya „independentă", eliberată de sub stăpânirea britanică. Pe măsură ce se adâncește în rolul de spioană personală a generalului, Cecily schimbă fără să vrea destinul propriei țări, întâmpinând cu brațele deschise o formă distrugătoare de dictatură japoneză, în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial.

    MALAYA OCUPATĂ
    DE JAPONEZI, 1945


    Cecily și familia ei supraviețuiesc cu greu. Copiii săi, Jujube, Abel și Jasmin, sunt înconjurați de tot felul de
    amenințări și se bazează pe mama lor ca să rămână la adăpost de pericole. Însă Cecily nu le poate vorbi despre implicarea sa în război și nici nu știe cum să îi mai protejeze după instalarea noului regim. Oare poate Cecily să-și înfrunte trecutul pentru a-și salva copiii? Sau e deja prea târziu?

  • Empatie și sănătate mentală
    59.00 LEI
    Terapeuții află încă de la primele cursuri de formare că empatia este importantă în procesul terapeutic. Multe strategii și tehnici terapeutice, pentru a fi eficace, implică, într-un fel sau altul exprimarea înțelegerii empatice, iar empatia e importantă și pentru descoperirea momentului potrivit pentru aplicarea anumitor tehnici. Practicarea psihoterapiei îi confruntă însă pe terapeuți cu un proces mult mai complicat decât părea inițial. În volumul de față Arthur J. Clark prezintă detaliat trei modalități empatice de cunoaștere: subiectivă, obiectivă și interpersonală – prin care consilierii și terapeuții interacționează cu clienții lor. Fundamentându-se pe literatura amplă și voluminoasă asupra empatiei din ultimii o sută de ani, acest volum transcende conceptualizările tradiționale ale procesului empatic și aspiră la extinderea semnificativă a aplicațiilor sale în practica terapeutică. Numeroase exemple de dialog client-practician clarifică abilitățile bazate pe empatie ca reprezentând o sursă de înțelegere a modului în care clientul își resimte propria viață în contextul experiențelor sale. Arthur J. Clark este profesor emerit la St. Lawrence University, Canton, New York. Ca psiholog acreditat și practician din domeniul sănătății, are o amplă experiență în cadrul educațional și clinic. Publicațiile sale includ peste 50 de articole și capitole de cărți din domeniul sănătății mentale.
  • Traume mici. Când nu știi ce e greșit, dar nimic nu pare prea bine
    55.00 LEI

    ând te gândești la niște „traume mici", poate că prima întrebare care-ți vine în minte, firească, este: „Care e diferența dintre traumele mari și traumele mici și cum pot influența acestea din urmă, fiind atât de mici, starea ta psihică?" Imaginează-ți un bulgăre de zăpadă care se rostogoloește… acesta se face din ce în ce mai mare, până poate deveni extrem de periculos, capabil chiar să declanșeze o avalanșă. Așa și cu traumele mici…

    Acestea pot proveni din copilărie, dar chiar și din relațiile de la vârsta adultă, fie ele profesionale sau personale. Universul traumelor mici și al consecințelor lor este recent descoperit de știință și cu atât mai fascinant.

    Vei afla din paginile acestei cărți, prin numeroasele exemple și exerciții pe care le vei găsi aici, cum au apărut traumele tale mici și ce poți face pentru a scăpa de efectele lor nedorite. Metoda în 3 pași (conștientizare, acceptare și acțiune) propusă de autoare este ușor de pus în practică, urmând ghidajul și tehnicile ce-ți sunt oferite cu generozitate.

  • Discursul filosofic
    75.00 LEI

    TEXT INEDIT scris în 1966 și descoperit postum

    Editat sub direcția lui François Ewald, cu colaborarea lui Orazio Irrera și Daniele Lorenzini

    Discursul filosofic este, fără îndoială, cea mai mare surpriză postumă pe care ne-o putea oferi Michel Foucault. Un manuscris rămas necunoscut vreme de aproape șase decenii, această carte-eveniment caută un răspuns la întrebarea despre rostul filosofiei și îl găsește în capacitatea sa unică de a diagnostica prezentul, de a-l distinge în forța lui de a ne vorbi cu înțeles altfel decât trecutul. Filosoful este diagnosticianul vremii sale, omul zilei și al actualității, cel care spune ceea ce există așa cum există, nu în profunzimi ascunse, ci în pliurile prezentului."
    Ciprian Mihali

    „«A detecta evenimentul care țipă printre zgomo­tele pe care nu le mai auzim, într‑atât ne‑am obișnuit cu ele.» Acest manuscris inedit al lui Foucault reprezintă o revelaţie. Descoperim, aici, nu doar un ghid pentru o altfel de istorie a filosofiei moderne, ci şi o regândire de maximă importanţă strategică a rolului filosofiei în lumea de azi: a face diagnosticul prezentului, pregătindu-ne pentru viitor mai bine decât orice altă disciplină academică."
    Cristian Iftode

    Ce este filosofia și care este rolul ei astăzi? În perioada iulie-octombrie 1966, Michel Foucault, într-un manuscris scris cu foarte multă grijă, dar pe care nu îl va publica, oferă răspunsul său la această întrebare mult dezbătută. Spre deosebire de cei care, la acea vreme, s-au străduit să dezvăluie esența filosofiei sau să-i pronunțe moartea, Foucault o înțelege. Discursul filosofic propune astfel un nou mod de a face istoria filosofiei, care o desprinde de comentariul marilor filosofi. Nietzsche ocupă însă un loc aparte pentru că inaugurează o situație în care filosofia devine o întreprindere de diagnosticare a prezentului. Ține acum de filosofie să spună, pe baza „arhivei integrale" a unei culturi, ce anume o face actuală.

  • Ochi pentru ochi
    59.00 LEI

    CEI MAI CUNOSCUȚI CRIMINALI S-AU ASCUNS LA VEDERE.

    PÂNĂ ACUM…

    „Emily“ este o mamă singură devotată.
    „Jack“ are o slujbă nouă, într-un oraș nou.
    „Russell“ e pe punctul să se îndrăgostească.
    Toți au același secret: niciunul dintre ei nu e cine spune că ar fi. Se numără printre cei doar nouă criminali din Marea Britanie cărora li s-a acordat dreptul la anonimat după ispășirea pedepsei, din cauza crimelor atroce pe care le-au comis.
    Dar dacă familiile victimelor află adevărata identitate a criminalilor?
    Consiliera de probațiune Olivia Campbell e prinsă într-un foc încrucișat când sunt căutați atât cel care a divulgat identitățile secrete, cât și justițiarii ucigași dezlănțuiți de scurgerile de informații…

  • Zbuciumul somnului
    59.00 LEI

    Sub insulele Japoniei traieste un somn. Sora il uraste. Somnul s-a zvarcolit si a provocat un cutremur atat de puternic, incat a crapat timpul. A distrus casa Sorei si a luat-o pe mama sa. Acum, ea si tatal ei, om de stiinta, traiesc aproape de fusuri - locuri salbatice, abandonate, periculoase. Acolo timpul se deformeaza, amintirile se sfarama si rasar umbre, licariri ale lucrurilor care nu sunt in intregime umane. Dupa ce si tatal Sorei dispare, ea nu are de ales decat sa se aventureze in aceste spatii interzise pentru a-l gasi pe el, pentru a-si gasi mama si, poate, pentru a gasi chiar somnul...

  • Experientele depresiei
    85.00 LEI

    Psihologia depresiei este una dintre marile provocari ale psihologiei si psihiatriei. In volumul de fata, Sidney J. Blatt rezuma si integreaza aproape 30 de ani de cercetare a depresiei, explorand natura depresiei si experientele de viata care duc la aparitia ei. Contributia semnificativa a autorului la intelegerea naturii depresiei consta in identificarea a doua tipuri de depresie care, in pofida unor simptome comune, au surse diferite. Depresia anaclitica, asociata cu sentimentul de a nu fi iubit si luat in seama, apare din sentimente de singuratate si abandon. Depresia introiectiva, asociata nemultumirii de propria persoana, apare din sentimentul de esec si de lipsa de valoare. Recunoasterea diferentei dintre aceste doua experiente depresive fundamental diferite a deschis noi directii de cercetare, dezvoltarea unor intrumente de psihodiagnostic si formularea unor abordari ale procesului psihoterapeutic specifice fiecarui tip de depresie.

  • Memoria
    59.00 LEI
    Romanul Memoria este al doilea volum din seria Rekke si Vargas

    Claire Lidman e inmormantata de 14 ani, dar sotul ei, Samuel, vrea sa demonstreze ca ea traieste. Hans Rekke si Micaela Vargas accepta fara tragere de inima cazul, mai mult ca sa aiba ocazia de a lucra din nou impreuna. Insa lucrurile nu se intampla deloc asa cum isi imaginau ei. Rekke se trezeste cu dusmanul din copilarie pe urmele sale, iar lumea Micaelei se prabuseste cand isi da seama cu cine s-a inhaitat fratele ei. Profesorul Rekke se dovedeste un Sherlock Holmes lipsit de aroganta, in timp ce politista Micaela Vargas ramane o luptatoare din Husby.
     
  • Adevăruri și mituri despre sănătatea mentală
    59.00 LEI
    Există depresie fără lacrimi? Ne confruntăm, în prezent, cu o epidemie de autism? Divorțul le creează întotdeauna tulburări grave copiilor? Marijuana creează dependență? Prădătorii sexuali recidivează întotdeauna? Din păcate, miturile despre sănătatea mentală sunt larg răspândite și le auzim din nenumărate surse, inclusiv din media și din părerile unor oameni fără pregătire în domeniul psihologiei. Cartea de față ne arată că unele dintre cele mai ferm susținute credințe ale noastre sunt contrazise de descoperirile cercetărilor științifice și ne ajută să ne formăm opinii bazate pe fapte și nu pe ficțiuni, conducând astfel atitudini și comportamente mai adecvate față de persoanele cu boli mentale.
  • Tăcerea vine prima
    45.00 LEI

    Tăcerea vine prima vorbește despre trauma unei familii contemporane şi despre blocajele de comunicare dintre mai multe generații de femei. Când tăcerea se instalează într-o familie, toate comportamentele sunt creatoare de traume. Singura soluție pare să fie depășirea fricii și deschiderea rănilor.


    „După premiul obținut cu Tot ce i-am promis tatălui meu, în 2021, la Festivalul de la Chambery, Franța, Ioana Maria Stăncescu își consolidează poziția în prima linie a noului val de prozatoare cu cea de-­a doua carte: Tăcerea vine prima. Ce-­i împinge pe bărbații dintr­-o familie să­-și abandoneze soțiile – o filiație genetică, o maledicție sau lipsa empatiei între parteneri? Ce împinge o adolescentă să încerce să se sinucidă? Ce șanse are o relație născută pe Facebook să ajungă o poveste de dragoste reală? Dora, o femeie încă tânără, confruntată cu singurătatea muncii de acasă, cu îndepărtarea treptată a fiicei adolescente și cu neînțelegerile cronice cu mama, încearcă să-­și obțină dreptul la propria existență. Adevăruri, uneori neplăcute, spuse tăios sau melancolic într-­o narațiune alertă, cu irizări de lirism, care nu-­ți permite să lași cartea din mână." Gabriela Adameșteanu

    „Carte a mamelor, matrioșkă a generațiilor, în care singurătatea, înstrăinarea și tăcerea sunt moșteniri de familie, povestea contemporană a Dorei reușește să fie, în ciuda temei, o carte de-­a dreptul luminoasă, îmbrăcată într­-o rochie colorată de vară, amintind de Siri Hustvedt și celebra sa O vară fără bărbați.
    Unicul bărbat prezent în poveste este de fapt o absență – pe care Dora o transformă, cu naturalețe, stângăcie atașantă și șarm, în promisiune. Mai există însă o altă absență, mai subtilă și mult mai dureroasă decât a bărbatului, iar acolo mi se pare că stă cu adevărat miza acestei cărți de o frumusețe discretă, pictată în pasteluri." Veronica D. Niculescu

    „Suntem martorii mișcărilor de ape unduitoare ale relațiilor din interiorul unei familii, care pare deopotrivă obișnuită, dar și dureros tarată de răni vechi, îngropate sub tăceri. Flash­urile din copilăria Dorei, când părinții ei erau tineri, iar bunicii încă mai aveau putere să se împotrivească unul altuia, completează portretele acestei galerii de personaje pentru care durerile nu se limpezesc prin discuții, ci se ascund, o familie în care cuvintele sunt folosite cu partea ascuțită înspre celălalt și în care tăcerea ține loc de multe." Simona Antonescu

    Ioana Maria Stăncescu s-­a născut la București, în 1975, și a studiat limba și literatura franceză la Universitatea București. Lucrează ca realizator la Radio România Internațional. Debutează în 2020 cu Tot ce i-am promis tatălui meu (apărut la Editura Trei), roman nominalizat la Premiile „Sofia Nădejde" pentru literatură scrisă de femei, la categoria Debut Proză, și laureat la Festival du Premier Roman Chambéry, 2021.

  • Seninatatea. 25 de povestiri despre echilibrul interior
    45.00 LEI
    Ne-ar placea sa ramanem mereu senini... Dar viata ne tulbura apele, iar demonii nostri launtrici se trezesc: atunci devenim ingrijorati, ne pierdem speranta, ne risipim. Prin cele 25 de istorioare si prin invatamintele lor, cartea va propune sa inaintati, in ritmul vostru, pe calea echilibrului si a seninatatii. Descoperiti intelepciunea vietii de zi cu zi ascunsa in micile si efemerele momente de fericire, precum un telefon de la un vechi prieten, un jurnal abandonat si redescoperit sau o frunza dansand in vantul tomnatic. Invatati sa savurati clipa, sa va relaxati, sa zambiti si va mentineti trupul binedispus si spiritul treaz.
  • Persii. Epoca Marilor Regi
    79.00 LEI
    Epuizat din stoc
    O istorie comprehensiva, definitorie a Imperiului Persan, vazut ca intaia superputere mondiala Marii Regi ai Persiei au domnit peste cel mai mare imperiu al Antichitatii, care se intindea din Libia pana la stepele Asiei si din Etiopia pana in Pakistan. In inima Imperiului se gasea fabulosul oras-palat Persepolis, unde monarhii ahemenizi intretineau o curte neintrecuta in fast si grandoare. De aici, Cirus cel mare, Darius, Xerxes si urmasii lor aveau sa dea legi, sa ridice armate si sa guverneze peste Imperiul lor multicultural, de o uriasa diversitate. Intr-un demers cu totul inedit, care ia distanta fata de interpretarile traditionale tributare scrierilor istoricilor greci, Llewellyn-Jones isi indreapta atentia spre izvoarele ahemenide autentice (inscriptii, arta si recentele descoperiri arheologice din Iran), pentru a crea o veritabila "versiune persana" a acestui remarcabil prim imperiu al Antichitatii - Epoca Marilor Regi.
  • Omul Portocaliu si alte povestiri terapeutice
    49.00 LEI
    Un pacient devine portocaliu dupa ce mananca aproape doi ani doar morcovi, un tanar se indragosteste si se logodeste cu un... sapun, iar altul, "inghititorul de manusi", le devoreaza in momentul extazului erotic. O pacienta ii incredinteaza terapeutei sale secretul inainte de a muri, iar alta scapa de amintirea violului. Acestea sunt doar o parte dintre cele treisprezece cazuri terapeutice prezentate de psihiatra Doina Cosman intr-o inedita culegere de povestiri. Dincolo de "exotismul" cazurilor, cartea istoriseste o serie de intalniri umane si empatice intre tamaduitor si suferind. Axat pe o patologie diversa si centrat asupra spatiului cultural romanesc, volumul ilustreaza, pentru publicul larg, modul complex in care interactioneaza psihiatrul cu pacientii sai. Autoarea prezinta detalii vii si explicatii necesare despre diagnostic, medicatie si interventii psihoterapeutice.
  • Cutitul
    65.00 LEI
    Cutitul este al doisprezecelea volum din seria Harry Hole. Harry Hole se intoarce ca sa-l vaneze pe ucigasul care i-a bantuit intreaga cariera. Harry Hole nu e intr-o situatie buna. Rakel, singura femeie pe care a iubit-o vreodata, a rupt definitiv relatia cu el. Detectivul a primit o noua sansa in politia din Oslo, la un birou pentru anchete vechi nerezolvate, cand el ar vrea sa se ocupe de cazuri despre care banuieste ca au legatura cu Svein Finne, un violator si ucigas in serie, la condamnarea caruia a contribuit demult. Acum Finne e liber, dupa doua decenii de inchisoare, si - crede Harry - pregatit sa continue de unde ramasese. Situatia se inrautateste si mai mult cand detectivul se trezeste, dupa o noapte grea, cu sangele altcuiva pe maini. Acesta e doar inceputul unui adevarat cosmar, mai cumplit decat tot ce si-a putut imagina vreodata.
  • Cum sa faci pace cu imperfectiunea
    49.00 LEI
    Cum sa faci pace cu imperfectiunea. Descopera-ti tipul de perfectionism, incheie ciclul criticismului si adopta autoacceptarea Esti perfectionist? Porti acest titlu ca pe o medalie de onoare, chiar daca iti distruge viata? Nu e nimic in rau in tinti excelenta in privintele care conteaza pentru tine. Insa daca pretinzi perfectiune de la tine, de la ceilalti sau de la lucrurile din viata ta, iti pregatesti un viitor plin de dezamagiri. Mai mult, stresul cauzat de perfectionism iti poate ingreuna atingerea scopurilor pe termen lung. Asadar cum iti poti depasi exigenta autoperturbatoare a perfectiunii?
  • 8 pasi siguri pentru a depasi atasamentul anxios si evitant
    49.00 LEI
    Atasamentul, aceasta prima legatura interumana a unui copil, este baza pe care se contruiesc relatiile de mai tarziu, increderea in sine, modul in care omul se raporteaza la lume si la el insusi. Iar cand fundatia este nesigura, tot ce asezam deasupra se prabuseste. Pare putin deconcertant sa te gandesti ca iubitul te-a parasit din cauza atasamentului tau evitant sau ca nu avansezi in cariera pentru ca ai pornit in viata cu un atasament anxios. Vestea buna este, insa, ca stilul de atasament poate fi schimbat la orice varsta. Vei gasi in aceasta carte o metoda sigura, testata si care functioneaza.
  • 5 tipuri de persoane care iti pot distruge viata
    49.00 LEI
    5 tipuri de persoane care iti pot distruge viata. Narcisici, sociopati si alte persoane inalt-conflictuale Colegul tau de birou vede numai comploturi in jurul sau? Prietena ta solicita incontinuu atentie, iar cand tu ai nevoie de sprijinul ei, pare sa nu te auda? Vestea buna e ca nu tu esti de vina in toate acestea. Tu esti doar tinta culpabilizarii unor personalitati inalt-conflictuale. 10% din populatie face parte din aceasta categorie, iar aceasta carte te va invata cum sa-i depistezi, cum sa te feresti de ei si cum sa le faci fata, odata ce nu ii mai poti evita. Ei sunt personalitatile narcisice, borderline, antisociale, paranoide si histrionice. Ii vei gasi in familie sau la serviciu, printre potentialii parteneri sexuali sau de cuplu. Prin exemple elocvente culese de la clientii sai, Bill Eddy te ajuta sa intelegi ca nu esti singur, iar prin sfaturi si tehnici adaptate iti ofera un arsenal ce-ti va usura viata atunci cand te confrunti cu astfel de persoane.
  • Puiul de cuc
    59.00 LEI
    Două evenimente cumplite cutremură Fjällbacka. Un fotograf cunoscut e găsit ucis cu brutalitate într-o expoziție. Insulița unde se retrage să scrie Henning Bauer, laureatul premiului Nobel pentru literatură, devine scena unei tragedii sângeroase. Greu de crezut că aceste incidente nu au legătură, mai ales că fotograful și scriitorul erau printre fondatorii misteriosului club exclusivist numit Blanche. Ancheta lui Patrik Hedström pare blocată, în timp ce Erica Falck face cercetări în legătură cu uciderea unui transsexual la Stockholm în anii 1980. Și începe să înțeleagă că umbra păcatelor din trecut ajunge până în prezent.
  • Actul creativ: un mod de viata
    79.00 LEI
    „Mi-am propus să scriu o carte despre ce trebuie să faci pentru a crea o operă de artă excepțională. În schimb, a ieșit o carte despre cum să fii." — Rick Rubin „Legendarul producător de artiști – de la Adele la Black Sabbath și de la Johnny Cash la Jay-Z – „sintetizează cunoștințele acumulate de-a lungul unei cariere strălucitoare, dezvăluind cum se poate obține tot ce este mai bun de la muzicieni și oferind, în același timp, lecții utile pentru noi, ceilalți." – Financial Times
  • Cum să crești un copil sigur de sine. Parentajul bazat pe Cercul Siguranței
    59.00 LEI
    Părinții din ziua de astăzi simt în mod constant presiunea de a fi "perfecți". Însă, încercând să facă totul "ca la carte", ei pierd din vedere ceea ce copiii au realmente nevoie pentru siguranța lor afectivă, afirmă autorii cărții de față. Creatori ai eficientei metode de parentaj "Cercul Siguranței", cei trei psihoterapeuți americani îi învață pe părinți (dar și pe psihologi) cum poate fi păstrat echilibrul între dorința de a proteja copilul și nevoia acestuia de autonomie, ce fel de nevoi emoționale poate exprima sugarul sau copilul aflat în dificultate, dar și în ce fel părintele poate să-și ajusteze propriul stil de parentaj, dând dovadă de flexibilitate, de o mai bună înțelegere de sine și de disponibilitatea de a învăța din greșeli. Plină de cazuri sugestive, de instrumente intuitive ("muzica rechinilor", "Mâinile care susțin Cercul Siguranței" etc.) și de teste de autoevaluare, cartea oferă soluții pentru crearea și întărirea atașamentelor sigure între părinții și copii.
  • Mlastina rece
    55.00 LEI
    Un bilet lăsat pe masa din bucătărie: „Iubitule, culeg niște mure arctice. Simt că trebuie să ies din apartament. Markus este la Karin." Și în colțul din dreapta jos, steluța cu cinci vârfuri, emblema ei. Helena nu s-a mai întors acasă, deși fetița ei a fost găsită abia respirând în Mlaștina Rece. Iar Wiking Stormberg nu și-a mai revenit după dispariția soției. A trăit doar pentru copii și serviciul lui din poliția din Stenträsk, și a devenit obsedat de mlaștini. După zeci de ani, fiul lor primește o scrisoare, o amenințare sau poate un avertisment, cu scrisul de mână al Helenei și steluța în cinci colțuri.
Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura