Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 31-60 din 41941

  • Trauma si Corpul. O abordare senzoriomotorie a psihoterapiei
    75.00 LEI

    Inteligenta corpului este in mare masura o resursa neexploatata in psihoterapie, dar povestea spusa de „naratiunea somatica” – gest, postura, prozodie, expresii faciale, privirea ochilor si miscare – este, fara indoiala, mai semnificativa decat povestea spusa de cuvinte. Limbajul corpului comunica semnificatii implicite si dezvaluie mostenirea traumei si a dinamicii timpurii.

    Acest volum reprezinta o revizuire detaliata a cercetarii in neurostiinta, trauma, disociere si teoria atasamentului, care indica necesitatea unei abordari integrative minte-corp a traumei. Premisa acestei carti este ca, adaugand interventii orientate asupra corpului in repertoriul lor, terapeutii pot creste profunzimea si eficacitatea procesului clinic. Psihoterapia senzoriomotorie este o abordare care se bazeaza pe intelegerea psihoterapeutica traditionala, dar include corpul ca fiind central in domeniul terapeutic al constientizarii, folosind abilitati de observare, teorii si interventii care nu sunt practicate de obicei in psihoterapia psihodinamica.

    Prin sintetizarea interventiilor de „jos in sus" si de „sus in jos", autorii combina ambele procese pentru a ajuta clientii traumatizati cronic sa gaseasca solutie si sens in viata lor si sa dezvolte un nou sentiment de sine, integrat somatic.

     

  • Biblia
    129.15 LEI
    Versiunea de față are la bază textul ediției din 2008, însă vine cu o noutate absolut necesară, și anume, ea cuprinde introduceri la cărțile biblice, preluate din ediția jubiliară a Bibliei apărută cu aprobarea Sfântului Sinod (2001).
  • Ema si Eric descopera Europa
    46.00 LEI
    Unde găsești cel mai frumos parc de distracții din Europa? În ce țară poți gusta cel mai bun desert? Cât durează să vizitezi nouă țări? Dacă aceasta este prima carte din serie pe care o citești sau deja ești prieten cu frații Ema și Eric, noua aventură prin nordul și vestul Europei te va cuceri, fie că ești mare sau mai mic!
  • Povestea filosofiei. Vietile si ideile celor mai importanti filosofi occidentali
    68.00 LEI

    Castigator al Premiului Pulitzer pentru non-fictiune in 1968, Will Durant este cunoscut pentru „povestile” sale erudite, prin care reuseste o inegalabila munca de popularizare a filosofiei si istoriei. Povestea filosofiei este o descriere concisa si remarcabila a vietilor si ideilor unor mari filosofi – Platon, Aristotel, Bacon, Spinoza, Voltaire, Kant, Schopenhauer, Spencer, Nietzsche, Bergson, Croce, Russell, Santayana, James si Dewey. Aceasta carte este una dintre cele mai reusite introduceri in filosofie care exista, fiind un instrument de nelipsit pentru oricine care vrea sa se familiarizeze cu istoria si dezvoltarea ideilor filosofice in Occident.

  • Luna si padurea magica (vol. 3). Ratonii in cautarea unei case
    45.00 LEI
    Luna din Pădurea Magică, fiica noului pădurar, găsește un flaut fermecat și poate vorbi cu animalele din Pădure. Întâmplător sau nu, atunci când o familie din ratoni năzdrăvani extrem de lacomi se mută în pădure provoacă haos, flautul magic al Lunei dispare fără urmă. Fata este disperată. Cine a furat prețiosul instrument musical? Luna suspectează o persoană la care ține foarte mult.
  • The Birth of the Romanian People
    79.91 LEI

    If Neagu Djuvara didn’t exist, my life would have been fundamentally different. In 2001, Humanitas offered me the opportunity to illustrate a history book for young people, written by Neagu Djuvara. Entirely by chance, a year prior I had started painting, for the first time in my life, a series of illustrations inspired by Romania’s ancient history. I was hoping that one day I might put together a book of popular history for young people, a book devoid of propaganda, myths and nationalist falsehoods. It was precisely at this time that Humanitas were looking for an illustrator for The Birth of the Romanian People.

    Neagu Djuvara then became for me the embodiment of a dream come true. It was a match made in heaven. Friendly and charming, he had complete trust in me, giving me free rein to choose what I wanted to illustrate. I was left with the delightful feeling that he had treated me – someone over 50 years his junior – with a respect I had never received from someone of such a venerable age. Together, we created three highly successful history books, which have educated generations of children and which to this day continue to sell almost as well as on their first day of publication. I am very proud of this collaboration and these books. I remained close with Mr Djuvara, although I visited him less over the years. My current profession is – not at all by chance – that of illustrator (and occasional writer) of popular history books.

    RADU OLTEAN

  • Romeo si Julieta
    36.00 LEI
    Romeo și Julieta se iubesc… dar cei din familiile lor sunt dușmani de moarte. Petrecându-se în Verona Evului Mediu, oraș al duelurilor cu sabia, al secretelor și al poțiunilor vrăjite, povestea lor tragică de dragoste se îndreaptă spre un final disperat.
  • Vrajitorul din Oz
    36.00 LEI
    Lasă-te purtat în aventura lui Dorothy în ținutul magic al lui Oz: fă cunoștință cu o sperietoare de ciori care vorbește, cu un om de tinichea ruginit și cu un leu laș și urmărește-le peripețiile minunate în căutarea celor mai fierbinți dorințe ale lor. Vrajitorul din Oz - o poveste minunata.
  • Zbor în bătaia săgeții. Eseu asupra formării
    59.00 LEI

    „Formarea mea, potrivit limbajului curent, este legată de cărţi, de experienţe şi de oameni. Sensul global pe care îl dau existenţei mele este acesta: există un sens. Cărţile care mi-au vorbit mi-au vorbit pentru că adresau în mine o parte care avea nevoie de ele pentru a se manifesta. Experienţele pe care le-am trăit mi-au fost revelate pentru a declanşa în mine acele orizonturi care altminteri, dacă nu ar fi existat, nu mi-ar fi permis punerea în lumină a semnificaţiei care îmi orientează viaţa. Făpturile pe care le-am iubit au fost acelea care au iubit în mine ceea ce, fără iubirea lor, nu ar fi meritat să supravieţuiască. Sunt de aceea recunoscător şi accept integral viaţa care mi-a fost dată. Am văzut ideile şi am cunoscut carnea lor: viaţa merită cu recunoştinţă trăită. Am devenit conştient prin a fi om de cultură.” HORIA-ROMAN PATAPIEVICI

    Pe copertă: Zbor, desen de Ștefan Câlția

    © Fundaţia Ștefan Câlția

  • Print si cersetor
    36.00 LEI
    Prinț și cerșetor, o lucrare clasică a literaturii pentru copii și tineret, este o poveste captivantă despre identități schimbate și lecțiile de viață învățate în urma acestei experiențe. În Anglia secolului al XVI-lea, doi băieți, un prinț și un cerșetor, fac un schimb neobișnuit de roluri, fiecare experimentând viața celuilalt și învățând lecții importante despre compasiune, justiție și umanitate. Prin aventurile personajelor, cititorul învață despre importanța empatiei, dreptății și înțelegerii realităților sociale. Prinț și cerșetor este o poveste captivantă și plină de aventuri, care explorează teme precum identitatea, justiția socială și diferențele de clasă.
  • Colt Alb
    36.00 LEI
    Povestea clasică a lui Jack London despre Colț Alb, jumătate lup, jumătate câine, prezintă viața acestuia de pe vremea când era doar un pui până când a ajuns câine de sanie și apoi câine de luptă. Trăind într-un mediu ostil, cu niște stăpâni violenți, pentru Colț Alb fiecare zi era o luptă pentru supraviețuire. Cartea explorează teme precum natura, relația om-animal, loialitatea, prietenia, maturizarea și libertatea. Cititorii sunt martorii transformării și dezvoltării lui Colț Alb de la un pui inocent la un lider al lupilor.
  • Cheita de aur sau minunatele patanii ale lui Buratino
    24.00 LEI
    Cheița de aur sau minunatele pățanii ale lui Buratino este o poveste clasică pentru copii scrisă de Alexei Tolstoi. Este o adaptare a celebrului roman "Pinocchio"; Tolstoi a auzit povestea lui Pinocchio, care se născuse odată cu el, și a vrut să o spună mai departe altor copii. Pentru că o uitase, a recreat-o sub forma pățaniilor lui Buratino. Bucură-te de acest frate al lui Pinocchio, alături de toți prietenii și adversarii lui. Povestea urmărește aventurile lui Buratino, o marionetă din lemn care își dorește să devină un băiat adevărat. Buratino este creat de meșterul Carlo.
  • Maxton Hall. Salveaza-ma
    49.90 LEI

    Ei vin din lumi diferite. Și totuși sunt făcuți unul pentru celălalt. Bani, farmec, lux, putere – cele patru cuvinte care definesc celebrul Colegiu Maxton Hall și patru valori care pe Ruby Bell nu o interesează acum și nici nu o vor interesa vreodată. De când a primit o bursă la renumitul liceu, ea a încercat în primul rând un lucru: să iasă în evidență cât mai puțin posibil față de colegii ei de clasă. Și, mai ales, a încercat să se țină departe de James Beaufort, liderul secret al colegiului și moștenitorul milionar al unui întreg imperiu. E prea arogant, prea bogat, prea atrăgător.

  • Maxton Hall. Salveaza-te
    49.90 LEI

    În cel de-al doilea volum din seria bestseller Maxton Hall, autoarea continuă caruselul amețitor al manipulării și atracției neașteptate dintre Ruby, eleva bursieră, și James Beaufort, arogantul moștenitor milionar. Relația lor devinde din ce în ce mai intensă și cei doi înfruntă noi provocări, iubirea fiindu-le pusă la încercare.

     

  • Micul pieton
    12.00 LEI
    Cu ajutorul cartii ilustrate "Micul pieton" vei invata: • sa intelegi indicatoarele rutiere • cum te poti deplasa pe jos, in siguranta, in oras dar si in afara lui • unde nu ai voie sa circuli • ce ai voie si ce nu ai voie sa faci ca pieton
  • Vietile stoicilor. Arta de a trai de la Zenon la Marcus Aurelius
    45.00 LEI
    Cartea nu e pentru toti. Este pentru cei care:
    • Transforma invataturile in actiuni
    • Au inteles ca scopul lecturii si al studiului este o viata fericita
    • Isi pun intrebari: Cine ma poate ajuta? Incotro este nordul adevarat? Ce este drept?
  • Cum sa comunicam in mod nonviolent cu copiii
    70.00 LEI
    Solutiile pentru a progresa, a vorbi, a asculta si a intelege A comunica in mod nonviolent ne permite sa vorbim cu sufletul, cu respect fata de ceilalti. Aceasta lucrare, conceputa de un psiholog pentru copii specializat in gestionarea emotiilor si comunicare binevoitoare in familie, va propune instrumente adaptate ca sa fixati cele patru etape fundamentale ale traiului impreuna: a observa, a simti, a exprima o nevoie, a face o solicitare clara. Copilul vostru va invata astfel cum sa-si clarifice emotiile si gandurile ca sa se conecteze cu ceilalti, dar fara o relatie de forta, in familie, la scoala si cu prietenii.
  • Cronologia francmasoneriei universale
    40.01 LEI
    Principalele evenimente istorice, care, de-a lungul a peste doua milenii de la nasterea lui Iisus Hristos, au impus Francmasoneria operativa si speculativa, ca fiind cele mai importante societati din Istoria civilizatiei omenesti. Lucrarea reprezinta o noua modalitate de scriere si de intelegere a Istoriei lumii civilizate.
  • Terminologia masonica
    50.00 LEI
    O lucare de inalt nivel stiintific in materie, un ghid de perfectionare spirituala. Lucrarea are ca scop explicarea unor termeni uzuali din Francmasonerie, fiind utila atat initiatilor, cat si neinitiatilor
  • Trilogia cunoaşterii
    79.00 LEI

    „O concepţie metafizică e destinată să dea o transparenţă mai întâi figurii şi articulaţiilor grave ale existenţei, să pună în lumină coordonatele fundamentale ale tainei cosmice, să reveleze osatura şi arhitectura secretă ce le bănuim în fiinţa Marelui Tot din care facem parte. Ca atare, orice gând metafizic aspiră să-şi aducă lumina sa în noaptea mare în mijlocul căreia suntem puşi. Metafizica e o lansare de făclii aprinse în ultime abisuri şi se repercutează în noi ca o «trezire». Noaptea din afară nu e însă totul. Mai este şi o noapte lăuntrică a propriei noastre fiinţe. Când ochiul filozofic s-a îndrumat spre lăuntrul omului, s-a ajuns de asemenea la înţelegeri care, indiferent de priza lor sub raport absolut, au devenit şi ele tot atâtea «treziri» pentru spiritul omenesc.“ (Lucian BLAGA)

  • Vorbeste
    55.00 LEI
    Te asteapta o prezentare de care depinde cariera ta si te simti nepregatit? Ei bine, aceasta carte este solutia. Vei invata sa-ti invingi frica de a vorbi in public si vei descoperi cum sa transmiti idei care au puterea sa schimbe lumea. Majoritatea populatiei globului stie ce inseamna teama de a vorbi in public. Dar numai cei care ii inteleg mecanismele interioare pot sa depaseasca obstacolele pe care le intampina adesea in momentul in care sunt nevoiti sa vorbeasca in fata unui auditoriu. Vorbeste! iti propune strategii clare de pregatire a discursurilor, cum ar fi structurarea prezentarilor si utilizarea unor tehnici de captare a atentiei ascultatorilor. Vei afla din paginile cartii cum sa gestionezi cu calm orice situatie neprevazuta care pot sa apara in timpul discursurilor si vei fi pregatit sa surmontezi orice obstacol.
  • Piatra de foc si alte povestiri
    48.00 LEI
    Basme japoneze - povestiri fermecatoare si enigmatice cu oameni, animale si nemaipomenita lume naturala Colectia de fata cuprinde paisprezece povestiri din care se desprind inventivitatea, notarea atenta a detaliilor, sensibilitatea si umorul autorului. Desi nu sunt explicit formulate ca atare, aproape toate povestirile ar putea fi considerate replici ale unor proverbe, indiferent din ce spatiu cultural ar proveni acestea. Marele izvor de inspiratie a fost spectacolul naturii la care autorul a participat cu evlavie, uimire si admiratie, recreandu-l apoi in opere unice, care se adreseaza atat sensibilitatii copilului, cat si ochiului "moralizator" al adultului.
  • Sotia lui Villon si alte proze la feminin
    39.00 LEI
    Volumul reuneste sase proze scrise de Dazai din perspectiva feminina, in perioada 1937-1947, si publicate in diferite reviste. In Sotia lui Villon, doamna Otani este casatorita cu un scriitor alcoolic, genial, dar autodistructiv, care isi petrece mai tot timpul intr-o taverna, unde bea, acumuleaza datorii imense si se inconjoara cu diferite femei. Ca sa evite un scandal si sa inapoieze banii patronului, Sacchan incepe sa lucreze ca ospatarita la taverna, unde frumusetea si caldura ei atrag in permanenta noi clienti.
  • Goldstein
    69.00 LEI
    • Roman politist recompensat cu premiul Berlin Krimifuchs (2011) In 1931, si in Berlin criza economica se resimte. Alexandra si Benny, doi hoti fara adapost, se ascund in magazinul KaDeWe pentru a fura, dupa inchidere, bijuterii si ceasuri. Ceea ce a parut o joaca de copii in jafurile anterioare, acum functioneaza ingrozitor de prost. Cei doi sunt prinsi de politie, Alex scapa de arest, iar Benny este aruncat de pe acoperisul magazinului universal. Din acel moment fata incepe sa fie vanata de politie. Comisarul Gereon Rath primeste sarcina de a-l urmari pe Abraham "Abe" Goldstein, un gangster evreu din Williamsburg, sosit la Berlin pentru a se razbuna. Din postul sau de observatie de la Hotelul Excelsior, Rath habar nu are ca gangsterul s-a miscat liber prin oras si a procurat o arma.
  • Dincoace, in suflet
    25.00 LEI
    În poeziile sale, Ioana Bena ne adună să citim, să ascultăm, să întrebăm despre meandrele intime, sufletești ale universului interior, să ne liniștim răspunsurile într-o căutare împreună.
  • Povestiri din aeroport si de pe langa. Cartea 1
    28.00 LEI
    „Cartea lui Adrian Voicu, Povestiri din aeroport și de pe lângă, este ca un stup în care cuvintele poartă, ca niște albine neobosite, nectarul unui umor inteligent și luminos. Viața de zi cu zi a autorului devine puls de viață și purtătoare a unor situații neașteptate, deschizând ușa unor personaje amuzante și simpatice. Nu există nimic jignitor, nicio deriziune malițioasă la acest scriitor care folosește bucuria de a trăi drept material pentru a creiona portrete pline de o umanitate clovnească și plină de duioșie. Pe scena veselă a locului său de muncă se joacă deseori comedii deochiate din viața cotidiană, din viață curentă, deseori provocate de autorul însuși, căruia i se potrivesc atât de bine rolurile de regizor și de actor comic. Îi simțim cu plăcere prezența în spatele fiecărei pagini pe care o întoarcem, reclamând de fiecare dată câteva picături în plus din acest elixir literar care face atât de mult bine în vremurile cenușii pe care le trăim în zilele noastre.” (Dan Burcea, critic literar)
  • Conspiratia cearsafurilor
    42.00 LEI
    Conspirația cearșafurilor: Un jurnal la purtător, o carte de evocări şi călătorii prin lume, plină de fantezie şi paradoxuri, de un umor nebun, irezistibil, cu personaje decupate din realitate, familia scriitorului, scriitori prieteni, vecini. „Cartea lui Jan Cornelius este o carte de leac, o carte efectiv terapeutică, pe care o recomand fără ezitare. Pur și simplu, face bine la sănătate.” (Ioana Pârvulescu)
  • Noi vorbim, nu gândim
    37.00 LEI

    Paginile acestea au fost gândite ca un insectar al proastei exprimări. De aceea, miza lor este doar în primă instanţă râsul. Dacă e adevărat că în spatele fiecărei intenţii comice trebuie să stea o nelinişte, Noi vorbim, nu gândim va ieşi din perimetrul cărţilor bune de citit doar în tren, în avion sau pe plajă. După ce se va stinge hohotul, va trebui să-şi facă apariţia îngrijorarea. Şi asta, în principal, din două motive. Fiindcă e foarte greu ca, exprimându-te şleampăt, să gândeşti coerent. Şi fiindcă majoritatea celor antologaţi aici sunt persoane publice. Oameni care imprimă stiluri de viaţă, conduc instituţii sau partide, emit legi şi populează studiourile de televiziune. Oameni care, din nefericire, pot fi preluaţi ca modele de viaţă. Iar asta fără ca agresiunea lor asupra limbii române şi asupra logicii să fie pedepsită în vreun fel.

    „Am intrat în zodia «lacebunului»: la ce bun mersul la ore? La ce bun studiul? La ce bun cititul? La ce bun bibliotecile? Câtă şcoală are, în fond, liota de asistente TV şi manelişti care populează emisiunile de divertisment reambalate sub eticheta showului (late night or otherwise)? Ce rost are să citeşti, când o carieră de succes se poate clădi atât de uşor cu ajutorul unui chirurg plastician sau al unui taraf? Câte BMW-uri îţi poate oferi o catedră de istoria artei? Mai lăsaţi-ne cu barometrul de cultură, zău aşa.“ (Radu PARASCHIVESCU)

  • Jurnalul unui om dezamăgit
    75.00 LEI

    Prefață de Mircea Vasilescu

    O carte care i-a fascinat pe H.G. Wells, Queneau și Cioran.

    „Unul dintre cele mai emoționante jurnale scrise vreodată“, s-a spus despre volumul lui Barbellion, care a fost comparat cu Joyce și Kafka. Cartea făcea furori printre intelectualii români din interbelic. O citea, de pildă, Jeni Acterian, consemnând în propriul jurnal asemănarea ei cu Barbellion. În ciuda celebrității sale, Jurnalul unui om dezamăgit a rămas mult timp netradus în românește. Excepționala versiune dată de Anca Bărbulescu unui text dificil și prefața lui Mircea Vasilescu încearcă să repare această nedreptate.

    Povestea Jurnalului merită știută înainte de lectură. W.N.P. Barbellion este pseudonimul lui Bruce Frederick Cummings, un tânăr englez pasionat de științele naturale, care în 1915, respins la examenul medical pentru recrutare, află că suferă de scleroză în plăci, boală cu deznodământ fatal. Visul de a face o carieră științifică i se spulberă și tânărul se concentrează asupra jurnalului pe care-l ținea de la 13 ani: acesta devine singura lui armă împotriva destrucției fizice, martorul lucid al ultimilor săi ani. Își pregătește jurnalul pentru publicare, încheindu-l în octombrie 1917 și anunțând că a murit la sfârșitul lui decembrie 1917. The Journal of a Disappointed Man apare în martie 1919, când el este încă în viață. Barbellion are parte, așadar, de aproape doi ani de „existență postumă“ – supremă sfidare adusă morții – și de mai multe luni (moare în octombrie 1919) de glorie literară antumă.

    „A fost cartea-cult a marilor tineri din generația interbelică. A fost și a tinereții noastre.și va fi a tuturor generațiilor viitoare. Căci e povestea unui tânăr de 28 de ani, poate genial, care îi dă morții cu tifla.“ —  GABRIEL LIICEANU

  • Despre trup. Anatomii, redute, fantasme
    95.00 LEI

    „Devenit recent unul dintre centrele de interes ale discursului din științele umaniste, corpul nu și-a dezvaluit înca toate secretele. Studii recente au subliniat, cu îndreptățire, că există o istorie a corpului, istorie ce conjugă aparența și profunzimea, dorința și puterea, căderea și apoteoza, viața și moartea. Acesta este contextul în care Despre trup își propune să intervină, cu instrumentele istoricului imaginilor, investigând istoria corpului ca istorie a unei construcții și analizând cu precădere avatarurile «întrupării» sale vizuale.

    Cartea oferă o selecție de probleme, interogații și aspecte privind eterogeneitatea constitutivă a obiectului «corp», de unde rezultă și titlul, intenționat deschis. Va fi vorba, așadar, de incursiuni în imaginarul corpurilor și în fenomenologia întrupării. Astfel, rolul jucat în constituirea acestei iconosfere de credințe, efecte ale conștiinței, gusturi estetice, dorințe, pasiuni și temeri va fi evidențiat în mod constant. Parcursul oferit aici nu va fi strict cronologic, procedând mai degrabă «prin figuri». Ceea ce ne interesează în final nu este «evoluția» imaginii corpului, ci nesfârșita și fluctuanta sa reelaborare.“ — VICTOR IERONIM STOICHIȚĂ

    Pe copertă: Andrea Mantegna, Parnassus, 1497 (detaliu)

Filter by

Categorie

Voce audiobook

Format eBook

Preț

Editura