Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 61-90 din 1350

Cumpără acum de la
  • Cel mai deștept puști din Univers
    Preț special 33.67 LEI Preț standard 44.90 LEI
    Cum ar fi dacă ai putea învăța totul doar mâncând niște jeleuri? Hai să-l cunoști pe cel mai deștept puști din Univers și să afli, în această nouă serie amuzantă, de la autorul bestsellerului „Evadare din biblioteca domnului Lemoncello”!
  • Căutătorii Ținutului Sălbatic. Legenda Ținutului
    Preț special 44.93 LEI Preț standard 59.90 LEI

    Un roman fantasy despre importanța perseverenței, despre compasiune și puterea prieteniei.

    Visul ei de a fi Căutătoare s-a împlinit, iar acum Bryn este nerăbdătoare să înfrunte prima provocare oficială, alături de bunul său prieten, Căutătorul Ari – să îi ajute pe cei din consiliu să protejeze creaturile magice din Ținut.

  • Bondărel descoperă frumusețile naturii
    Preț special 44.93 LEI Preț standard 59.90 LEI

    O carte despre cum ne facem mari, copii și părinți deopotrivă, mereu legați unii de alții și de miracolul absolut care este natura.

    Hai alături de Bondărel, să descoperi ce misiune specială au bondarii în natură. Conține o mulțime de informații practice și fotografii uimitoare!

  • Băiatul care a îmblânzit vântul
    Preț special 37.42 LEI Preț standard 49.90 LEI
    Când o secetă cumplită a lovit micul sat din Malawi în care locuia William Kamkwamba, familia sa a pierdut toată recolta, rămânând fără nimic de mâncat ori de vândut. Îngrijorat, băiatul a început să studieze cărțile de știință din biblioteca satului, în încercarea de a găsi o soluție. Așa i-a venit o idee despre care credea că ar putea să schimbe pentru totdeauna viața familiei sale: să construiască o moară de vânt. Realizată din fiare vechi și piese de bicicletă, moara lui William a adus electricitate în propriul cămin și a ajutat familia să pompeze apa de care avea nevoie pentru a cultiva pământul.
  • Crede-mă (o nuvelă din seria Atingerea lui Juliette)
    Preț special 33.67 LEI Preț standard 44.90 LEI

    Au trecut două săptămâni de când Juliette și Warner au înfrânt o dată pentru totdeauna Restaurația. Toți cei din Sanctuar lucrează fără oprire pentru a stabiliza lumea după teribila luptă.

    Lui Warner însă, gândul nu îi stă doar la mersul politicii. De când Juliette i-a acceptat cererea în căsătorie chiar înainte de căderea Restaurației, e mai mult decât dornic ca ei doi să își înceapă viața împreună.

    Totuși, e complicat să găsești timp și loc pentru un strop de bucurie în mijlocul haosului. Cu resursele împuținate și stresul din Sanctuar urcând la cote alarmante, este foarte posibil ca nunta să fie amânată. Chiar și Juliette pare distrasă de toate lucrurile pe care le au de făcut în calitate de noi stăpâni ai lumii.

    Warner a îndurat multe, iar fericirea alături de iubirea vieții lui se află în sfârșit la numai un pas de el. Va reuși oare să se agațe de ea o dată pentru totdeauna?

  • Când totul devine armă
    Preț special 41.18 LEI Preț standard 54.90 LEI
    În secolul XXI trăim într-o stare permanentă de conflict. Fie că se numește terorism, război hibrid, război de zonă gri sau război convențional, amenințarea este o prezență cotidiană. Cum războiul clasic – cu arme, bombe și drone – a devenit tot mai costisitor sub aspect financiar și tot mai nepopular în rândul opiniei publice, este mai eficient să ameninți o țară cu embargoul economic sau să declanșezi un atac cibernetic prin care să-i paralizezi instituțiile. Iată de ce tot ceea ce ne înconjoară poate deveni o armă. Pe măsură ce conflictul revine în Europa, expertul în criminalitate transnațională Mark Galeotti oferă un studiu cuprinzător și inovator despre acest nou mod în care se poartă războiul. Pretutindeni în lume dezinformarea, spionajul, acțiunile subversive și crimele destabilizează țările și creează crize de legitimitate. Ce avem de făcut în această situație? Galeotti ne prezintă modalități de supraviețuire, de adaptare și chiar de a profita de oportunitățile oferite de noua realitate.
  • Bacalaureat 2024. Biologie. Notiuni teoretice si teste pentru clasele a XI-a si a XII-a
    Preț special 33.67 LEI Preț standard 44.90 LEI
    Biologie. Bacalaureat. Noțiuni teoretice și teste pentru clasele a-XI-a și a XII-a este un îndrumar în pregătirea absolvenților de liceu, în vederea susținerii și promovării examenului de bacalaureat . Materia studiată în clasele a-XI-a și a XII-a, inclusă în programa de bacalaureat, este prezentată sistematizat, iar la finalul fiecărui capitol este câte un test recapitulativ, consolidând astfel cunoștințele. Urmează 40 de teste generale, alcătuite după actualul model al testelor tip BAC, care permit exersarea și autoevaluarea, pe baza modelelor de rezolvare a subiectelor care se află la final.
  • Vălul stacojiu
    Preț special 65.92 LEI Preț standard 87.90 LEI

    Au trecut șase luni de când Célie a depus jurămintele sacre și a intrat în rândul Vânătorilor, fiind prima femeie care se bucură de această onoare. Alături de logodnicul ei, Jean Luc, care îi este căpitan, tânăra e hotărâtă să demonstreze de ce este în stare și să protejeze Belterra, după ce, din păcate, a eșuat în a-și apăra propria soră. Șoapte din trecut o bântuie însă, iar un rău cumplit se arată – unul care lasă în urmă cadavre decorate cu două găuri în zona gâtului.

    În ciuda faptului că logodnicul și prietenii ei au încercat să o ocrotească de întuneric, magia lor, săbiile și chiar și lumina nesfârșitului șir de lumânări pe care le aprind nu o pot apăra de monstrul care se ascunde îndărătul unor vorbe frumoase și al unui zâmbet care scoate la iveală dinți ascuțiți. Acum, Célie are un nou motiv să se teamă, întrucât ceva – cineva – o urmărește din beznă. Și cu cât această făptură misterioasă se apropie mai mult, cu atât Célie se simte mai tentată să se lase în voia poftelor întunecate.

  • Secretul banilor. Educația financiară pe care nu o înveți la școală
    Preț special 74.93 LEI Preț standard 99.90 LEI
    Lumea financiară poate deveni complicată dacă nu o înțelegi, și te poate face să iei decizii cu un impact financiar major. Este important să deții un minimum de cunoștințe financiare pentru a păstra un echilibru între venituri și cheltuieli, dar, în același timp, este necesar să ai curaj să pui în aplicare tot ce înveți și, astfel, să pornești pe drumul către prosperitate sau chiar independență financiară. Auzi vorbindu-se zi de zi despre bani și despre modalitatea în care îți administrezi salariul și veniturile, dar cât de mult înveți despre aceste lucruri încă din copilărie, din adolescență sau când deja ești adult? Cartea abordează cele mai frecvente situații de natură financiară cu care te poți confrunta în viața de zi cu zi, îți dezvăluie soluțiile care „te pot salva” și implicațiile pe care acestea le pot avea. Nu este doar pentru tine, cel care o răsfoiești în acest moment, ci se adresează tuturor celor care își doresc să cunoască elementele esențiale din domeniul financiar (banii și evoluția lor, ce este un card bancar și cum se utilizează, ce trebuie să știi despre economisire și investiții, ce sunt creditele bancare, cum se face rambursarea anticipată și ce avantaje are, despre inflație, despre drepturile consumatorilor de servicii financiare și despre instituțiile care îi protejează). Limbajul utilizat este ușor de înțeles chiar și de către cei care nu sunt familiarizați cu termenii financiari, dar care sunt curioși/dornici să îi descopere/înțeleagă.
  • Imaginează-mă (seria Atingerea lui Juliette, vol. 6)
    Preț special 41.18 LEI Preț standard 54.90 LEI
    Care este adevărul și care minciuna? Acum, că Ella știe cine este Juliette și pentru ce a fost creată, lucrurile au devenit și mai complicate. În vreme ce încearcă să înțeleagă ceva din trecutul care o bântuie și privește către un viitor mai incert ca niciodată, linia fină dintre corect și greșit – dintre Ella și Juliette – se estompează. Cum vechii dușmani pândesc în umbre, se prea poate ca Ella să nu mai fie stăpâna propriului destin. Pentru Restaurație, ziua judecății se aproprie, dar există posibilitatea ca Ella să nu poată alege de partea cărei tabere va fi nevoită să lupte.
  • Regatul celor Temuți
    Preț special 67.43 LEI Preț standard 89.90 LEI
    Emilia e în stare de șoc după cele aflate despre sora ei, Vittoria. Totuși, înainte de a se confrunta cu demonii propriului trecut, tânjește să-și revendice regele, pe Wrath, seducătorul Prinț al Casei Mâniei. Tânăra nu-i dorește însă doar corpul, ci și inima și sufletul, dar enigmaticul demon nu îi poate promite așa ceva. Când un membru de rang înalt al Casei Lăcomiei este asasinat, dovezile indică faptul că Vittoria ar fi ucigașa. Emilia este dispusă să facă orice pentru a descoperi ce se află în spatele acuzațiilor lansate împotriva surorii pe care credea că o cunoaște ca pe propriul buzunar. Împreună, Emilia și Wrath se implică într-un joc plin de păcate al înșelătoriilor în încercarea de a elucida crima, dar și de a opri conflictele dintre vrăjitoare, demoni, metamorfi, dar și cei mai perfizi dușmani dintre toți: Temuții. Emilia a fost avertizată că, atunci când este vorba de Malefici, nimic nu este ceea ce pare. Dar este oare posibil ca adevărații ticăloși să fi fost în tot timpul acesta mult mai aproape decât își imagina ea? Kerri Maniscalco le oferă cititorilor o porție zdravănă de romantism uluitor, secrete sexy și neașteptate răsturnări de situație în finalul de neuitat al seriei dedicate prinților Iadului!
  • Prințul din Umbră (seria Cronicile din Castellane, vol. I)
    Preț special 89.92 LEI Preț standard 119.90 LEI
    În trepidantul oraș-stat Castellane, cei mai bogați dintre nobili și cei mai desfrânați dintre criminali au un lucru în comun: setea neostoită de putere, avere și plăcere. Kel este un orfan rupt de viața pe care o știa pentru a deveni sosia prințului moștenitor Conor Aurelian. Kel a fost crescut alături de prinț, fiind instruit într-ale luptei, dar și ale politicii. El și prințul se au ca frații, dar Kel știe că destinul lui este să moară pentru moștenitor. Niciun alt viitor nu este posibil. Lin Caster face parte dintre ashkari, o comunitate mică ai cărei membri încă mai posedă abilități magice. Potrivit legii, aceștia trebuie să trăiască în spatele zidurilor din interiorul orașului, dar Lin, care este tămăduitoare, se aventurează dincolo de ele pentru a se putea ocupa de bolnavii și muribunzii din Castellane. În ciuda abilităților ei, tânăra nu o poate vindeca pe cea mai bună prietenă a sa fără acces la cunoștințe interzise...
  • Provocarea (seria Clubul Miles High, vol. 4)
    Preț special 52.43 LEI Preț standard 69.90 LEI
    Sunt bogat, puternic și pot să am orice femeie îmi doresc. Atunci, de ce oare mă simt atât de gol pe dinăuntru? În căutarea unui sine mai profund, am hotărât să îmi iau un an sabatic în care pur și simplu să uit de viața mea privilegiată. Un an de călătorii cu rucsacul în spate prin Europa. Asta înseamnă o nouă identitate, niciun contact și aproape niciun ban în buzunar. Nu e un plan rău, cred. Sau, mai bine zis, așa mi s-a părut până să ajung acolo. O cameră de hostel aglomerată, mirosuri corporale neplăcute și provocări cu bere; nu există cuvinte pentru a descrie iadul în mijlocul căruia am picat. Dar, în tot acest haos, am făcut cunoștință cu noua mea colegă de cameră, Hayden Whitmore. Aceasta doarme în patul de vizavi și recunosc deschis că mai mult mă holbez la ea decât mă odihnesc. E frumoasă, inocentă și inteligentă. Nu e genul cu care sunt obișnuit, dar poate că e femeia perfectă. Exista însă o mică problemă cu divina domnișoară Hayden. Este total imună la farmecul meu. Nu reușesc să îi captez atenția cu nimic și am fost expediat în categoria „amici”. Cum e posibil? Partea bună este că sunt incredibil de priceput când vine vorba de rezolvarea problemelor și am venit cu un plan diabolic. Am să mă strecor din categoria asta a amicilor. O să devin cel mai bun prieten pe care l-a avut vreodată, o să o țin de mână, o să o fac să râdă și o să mă culcușesc cu ea în pat. Brusc, îmi dau seama că asta nu e singura mea problemă. Hayden este cea care mi s-a strecurat pe sub piele, și poate că prietenia nu mai este de ajuns.
  • Ritz și Escoffier. Hotelierul, maestrul bucătar și ascensiunea clasei de lux
    Preț special 50.63 LEI Preț standard 67.50 LEI
    În această carte care abundă în scandaluri și povești despre opulență, Luke Barr îi poartă pe cititori într-o călătorie în timp, în Londra și Parisul de la cumpăna secolelor XIX–XX. Din paginile volumului veți afla cum ilustrul hotelier César Ritz și faimosul chef Auguste Escoffier și-au unit forțele la Savoy, pentru a uimi lumea întreagă cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani și înalta societate britanică anunța apariția unei noi ordini sociale și ascensiunea clasei de mijloc. Barr recreează atmosfera palpitantă a perioadei din ajunul Primului Război Mondial, La Belle Époque, atunci când aristocrația britanică a atins apogeul, femeile au început să iasă la restaurant neînsoțite, iar noii îmbogățiți americani și industriașii lipsiți de tact socializau la Londra, etalându-și bunurile de lux. Colaborând la Savoy – hotel care primea clienți fideli și, uneori, pofticioși din cale-afară, precum Oscar Wilde și Sarah Bernhardt –, Escoffier inova în domeniul bucătăriei moderne și influența decisiv gastronomia franceză, iar Ritz înființa primul hotel de lux din lume.
  • De la Stalingrad, cu dragoste
    Preț special 37.42 LEI Preț standard 49.90 LEI
    Volumul conține două jurnale inedite, publicate pentru prima dată aici. Primul este intitulat Jurnalul de campanie și a fost scris în 1942 de medicul militar Petre Sava, pe Frontul de Est al celui de-al Doilea Război Mondial, în timpul luptelor de la Cotul Donului. La 80 de ani de la sfârșitul bătăliei de la Stalingrad avem pentru prima dată sub ochi una dintre rarele mărturii scrise chiar în timpul acestei grele bătălii. Soția medicului militar Petre Sava, economista Luiza Sava, a scris ea însăși, începând din 1943, un jurnal dedicat celor doi copii ai lor. Cele două jurnale dovedesc ce comori de memorie ascund în continuare arhivele private și cât este de urgent ca istoricii români de azi, dincolo de cercetarea arhivelor publice și de scrierea unor studii ample, în care să sintetizeze mărturii istorice deja publicate, să continue să caute urmele trecutului și în arhivele private, în casele urmașilor celor care au făcut istoria despre care scriem. Nu numai că arhivele de familie pot completa informațiile din arhivele publice, dar de multe ori ele păstrează mărturii mai personale, mai calde, mai complexe, care palpită de viață. În exemplul de față, un jurnal scris la cald, chiar în timpul războiului, plin de reflecții personale și de detalii care nu mai pot fi găsite în nicio altă sursă. Nici în rapoarte militare, nici în memorii scrise la mulți ani după desfășurarea evenimentelor. Completat în oglindă de însemnările casnice ale soției, versiunea acelei părți a familiei rămase acasă pe timp de război. Suntem martorii unei povești deopotrivă despre dragoste și război, despre curaj și tandrețe, despre cum să-ți păstrezi umanitatea în cele mai inumane împrejurări.
  • Silvan despre Silvan. Memorii răzlețe
    Preț special 56.18 LEI Preț standard 74.90 LEI
    „Manuscrisele lui Silvan trebuie parcurse cu mare atenție, pentru că la fiecare paragraf pot fi descoperite informații interesante care, altfel, ar putea fi omise. Notele disparate, scrise pe foi volante, dar cu referire la texte preexistente, trebuiau căutate cu migală, spre a fi plasate la locul cuvenit. Acest volum a fost compus ca un puzzle, din fragmente minuscule, găsite – uneori, din întâmplare sau din noroc – într-o arhivă vastă. Artistul nu a redactat niște amintiri sistematice, convenționale, în conformitate cu genul consacrat, respectând riguros cronologia și firul firesc al vieții sale. El s-a referit mai mult la întâlnirile sale iconice, la locurile vizitate, la ambianța satului oltenesc unde s-a născut și a copilărit, a Ploieștiului, unde și-a efectuat studiile liceale și a Berlinului, unde le-a făcut pe cele universitare, apoi la atmosfera cafenelei bucureștene antebelice și la starea de spirit din redacțiile cu care a colaborat. A lăsat câteva rânduri remarcabile despre cei în preajma cărora s-a aflat, fragmente ce ar putea constitui nucleul unei istorii neoficiale, subiective, a literaturii și culturii naționale dintr-un interval destul de lung, de circa șaptezeci de ani.” Adrian-Silvan Ionescu
  • Frăția Musulmană, 1928–2023
    Preț special 43.12 LEI Preț standard 57.50 LEI
    Această carte propune o istorie a mișcării Frăția Musulmană din 1928 până în prezent și, concomitent, o analiză a unsprezece partide desprinse din marea familie politică sunnită Ikhwan al-Muslimin. Autorul urmărește evoluția ideologică a fraților musulmani din Egipt, Libia, Maroc, Tunisia, Iordania, Siria, Kuweit, precum și a formațiunii Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), dominată de figura liderului neootomanist Recep Tayyip Erdoğan. De o atenție specială se bucură sângerosul Front Islamic Național din Sudan și gruparea teroristă Hamas din Fâșia Gaza – ambele fiind structuri fondate de Ikhwan al-Muslimin. Scopul lucrării este formularea unor răspunsuri clare la întrebări esențiale pentru viitorul Orientului Mijlociu: Se pot modera islamiștii? Ce favorizează transformarea lor în activiști politici care acceptă principiile democrației? În ce condiții riscă ei să devină, precum gruparea palestiniană Hamas, adepți ai jihadului și terorismului de tip Daesh?
  • Toate fantomele din masinarie. Iluzii ale nemuririi in era digitala
    Preț special 50.63 LEI Preț standard 67.50 LEI
    În era digitală în care trăim, ne simțim constrânși să stocăm și să împărtășim cât mai multe informații personale. Dar ce se va întâmpla cu acestea (postările de pe Facebook, TikTok, LinkedIn sau Twitter, ori fotografiile de pe Instagram) atunci când vom trece în neființă? În ce mod vrem să își aducă aminte de noi ceilalți? Ce drepturi vor avea cei care rămân în urma noastră asupra datelor noastre personale? Ce se păstrează privat și ce va deveni public? La aceste întrebări – și nu numai –, autoarea ne propune câteva răspunsuri, într-o manieră interesantă, captivantă și emoționantă, îmbinând în mod echilibrat poveștile adevărate cu o cercetare științifică riguroasă. „O analiză profundă și foarte necesară a unui subiect care, fără exagerare, ne privește pe toți. […] Toate fantomele din mașinărie scoate la iveală cum Vestul Sălbatic al industriei rețelelor de socializare se află în conflict cu (și în unele situații exploatează în mod intenționat) caracterul efemer al existenței umane.” GEOFF WHITE
  • Mizerabilii
    Preț special 96.76 LEI Preț standard 129.00 LEI
    Având cinci părți, romanul prezintă parcursul personajului principal, Jean Valjean, și a câtorva personaje din jurul acestuia: Fantine, Cosette, Marius, Javert, soții Thénardier și copiii lor (Éponine, Azelma, Gavroche), de-a lungul a aproximativ trei decenii. Trimis pentru cinci ani la ocnă pentru că a furat o pâine, Jean Valjean rămâne de fapt închis nouăsprezece ani, din cauza încercărilor constante de a evada; odată eliberat, va fi urmărit pentru tot restul vieții de Javert, inspectorul de poliție. Profund mișcat de bunătatea monseniorului Bienvenu, care îl iartă pe Jean Valjean pentru încercarea de a-i fura din casă și care îl scapă din mâinile poliției, fostul condamnat are să își ducă mai departe viața ghidat de un singur gând: să facă bine celorlați. Ajunge primar al orașului Montreuil‑sur‑Mer, care prosperă nebănuit sub îndrumarea sa, iar mai târziu, își dedică tot timpul și resursele îngrijirii micuței orfane Cosette, copila părăsită a lui Fantine.
  • Naziștii și drogurile. Senzații tari în al Treilea Reich
    Preț special 43.12 LEI Preț standard 57.50 LEI
    Naziștii propovăduiau puritatea fizică și morală, dar, așa cum dezvăluie Norman Ohler în lucrarea sa riguros documentată, cel de-Al Treilea Reich era suprasaturat de droguri. Înainte de începerea celui de-Al Doilea Război Mondial, Germania era o mare putere în domeniul farmaceutic, iar companii precum Merck, Bayer ori Temmler purificau sau produceau și vindeau în cantități industriale cocaină, opioide și, mai presus de toate, metamfetamină. Acest din urmă drog ajunsese să fie consumat de toată lumea, de la muncitori și gospodine până la medici și militari. De fapt, soldații primeau în mod regulat rații de metamfetamină, căci substanța psihotropă le sporea energia și capacitatea de concentrare, le alunga spaimele și îi făcea să se simtă invincibili, autorul susținând că, fără ea, Blitzkrieg-ul nu ar fi avut succes. Și, cu toate că narcoticele singure nu pot fi o explicație suficientă pentru teoriile rasiale toxice al naziștilor sau pentru deslușirea tuturor evenimentelor războiului, incredibila cercetare a lui Ohler demonstrează că, fără a lua în considerare consumul de droguri, nu vom înțelege niciodată pe deplin istoria celui de-Al Treilea Reich.
  • Un diplomat român la Budapesta (1981-1990 si dupa aceea...)
    Preț special 41.18 LEI Preț standard 54.90 LEI
    „Începând din 1987, ostilitatea față de români era deja fățișă, manifestându-se nu doar față de ambasadă, confruntată cu demonstrații, unele de magnitudinea unor marșuri cu zeci de mii de participanți, ci și față de turiștii aflați în trecere prin Ungaria, molestați de poliție, înjurați de trecători, admonestați cu antipatie în magazine. Autoturismele misiunii țării noastre, ușor de identificat (Dacii negre, ponosite, cu numere de corp diplomatic), erau frecvent zgâriate cu lozinci iredentiste, telefoanele cu mesaje obscene și amenințări curgeau lanț la ambasadă, ziua și noaptea. Ofensiva anticeaușistă, pe care era grefată cu măiestrie propaganda antiromânească, era întreținută de mass-media.” George Albuț
  • Și tu poți! O poveste motivațională pentru copii și adolescenți
    Preț special 22.43 LEI Preț standard 29.90 LEI
    E greu să ai succes dacă n-ai habar că ești de neoprit. Alarma ceasului îți aduce aminte în fiecare zi că alergi spre nicăieri? Te-ai săturat să-ți spună alții cine ești, ce poți și, mai ales, ce nu poți să faci? Detașează-te de vocile critice, preia controlul propriei vieți și demonstrează contrariul! Cartea de față îți arată că POȚI FACE ORICE doar DACĂ îți propui. Descoperă cum să găsești sens în suferință și să mergi mai departe cu un scop reînnoit. Un instrument practic care poate fi folosit pentru a-ți îmbunătăți toate aspectele vieții. TESTAT DE AUTOR PE SINE ÎNSUȘI. Un ghid de psihologie pozitivă ușor de parcurs, care te va face să te întrebi de cât timp se aflau soluțiile chiar sub nasul tău. O carte din care înveți că, în final, toate greutățile vieții îți pot aduce bucurie, bunătate și abundență.
  • Orfanii Führerului
    Preț special 44.93 LEI Preț standard 59.90 LEI
    München, 1940. Mai mulți copii evrei, zdrențăroși și înfometați, se ascund într-o zonă cu vegetație sălbatică din preajma depourilor din oraș. Părinții lor au fost trimiși în lagăre de concentrare, dar copiii au reușit să scape și se adăpostesc îngroziți de teama Gestapoului. Profesoara Claudia Kellner descoperă existența acestor micuți când se hotărăște, riscându-și propria siguranță, să le ofere adăpost unei mame și fetiței sale, care o abordează disperate. În acest timp, tânărul spion britanic Peter Chesham reușește să pătrundă pe teritoriul celui de-Al Treilea Reich, infiltrându-se printre muncitorii de la depou. Dar misiunea sa secretă este amenințată atunci când descoperă ascunzătoarea orfanilor...
  • Invitație la nuntă
    Preț special 44.93 LEI Preț standard 59.90 LEI
    Atunci când este invitată la excentrica nuntă a lui Kaavi, Amaya este surprinsă și deopotrivă întristată să afle în sfârșit vești despre fosta ei cea mai bună prietenă, după prea mulți ani de tăcere. După ce tânăra descoperă că mirele este nimeni altul decât fostul ei iubit, nu mai are decât un gând: să împiedice această căsătorie cu orice preț! Curând începe săptămâna dedicată evenimentului, iar zvonuri despre trecutul miresei ies la suprafață, așa că Amaya simte că cineva a luat-o în vizor. În clipa în care Kaavi dispare și se presupune că este moartă, toate dovezile indică faptul că Amaya ar fi vinovata. Totuși, nimic nu este ce pare, căci Jayatissa dezvăluie cu iscusință ca toți invitații la nuntă au câte un secret întunecat, dar și planuri misterioase, iar Amaya nu este singura care plănuiește să o împiedice pe Kaavi să spună „da” și să o lase să trăiască fericită până la adânci batrâneți.
  • Habsburgii. Ambiția de a stăpâni lumea
    Preț special 52.43 LEI Preț standard 69.90 LEI
    Istoricul Martyn Rady spune povestea unei excepționale dinastii și a lumii pe care aceasta a construit-o și apoi a pierdut-o. Având origini modeste, Habsburgii au câștigat controlul asupra Sfântului Imperiu Roman, și-au extins rapid posesiunile, întinzându-se din Ungaria până în Spania și chiar dincolo de Ocean, iar apoi au ajuns să stăpânească părți din Lumea Nouă și din Orientul Îndepărtat. Parcurgând paginile volumului de față, vom călători în timp și spațiu pentru a-i cunoaște pe cei mai importanți membri ai Casei de Habsburg. Carol Quintul, Rudolf al II-lea, Maria Tereza și Franz Joseph sunt doar câteva dintre personalitățile surprinse în această cronică inedită, cu bucuriile, tristețile, succesele, eșecurile și tragediile lor. Totodată, vom descoperi cum au influențat politica, diplomația, religia, arta și istoria, nu doar din Europa, ci din întreaga lume. O carte despre mărirea și decăderea unei familii de legendă.
  • După căderea Romanovilor. Elita rusă în exil la Paris
    Preț special 44.93 LEI Preț standard 59.90 LEI
    La Belle Époque a făcut din Paris centrul lumii. Și, ca un magnet, a atras două categorii privilegiate de ruși: membri ai bogatei familii imperiale și artiști talentați. Romanovii erau celebri pentru ușurința cu care cheltuiau sume imense pe proprietăți și pe distracții. Artiștii au deschis în Paris noi orizonturi, au dominat uneori paginile ziarelor – fiind adulați sau criticați – și au devenit personalități recunoscute ale celei mai vibrante capitale artistice a lumii. Revoluția bolșevică a schimbat însă totul. Vechea și bogata elită rusă s-a prăbușit ca un meteorit. Nobilii care au reușit să fugă din țara cuprinsă de haos și război civil s-au văzut – în capitala Franței – pe cea mai de jos treaptă a societății: erau niște exilați de care nimeni nu avea nevoie. După ce au vândut obiectele de valoare pe care reușiseră să le ia cu ei din Rusia, au fost nevoiți să-și câștige existența ca muncitori și șoferi de taxi. Măcinați de sărăcie și depresie, mulți și-au înecat amarul în băutură sau au ales calea sinuciderii.
  • Capcane ale limbii române. Întrebări, răspunsuri, comentarii
    Preț special 37.42 LEI Preț standard 49.90 LEI
    În deplină concordanță cu noile norme cuprinse în ultima ediție a Dicționarului ortografi c, ortoepic și morfologic al limbii romane (DOOM3), lucrarea se adresează în primul rând elevilor de gimnaziu și de liceu, viitorilor candidați la diferite concursuri și examene de admitere, profesorilor, care pot găsi sugestii de predare și de cultivare a limbii, persoanelor publice prezente pe micile ecrane sau la radio și tuturor celor interesați să vorbească și să scrie corect în limba română.
  • Prezentul din trecut. Istoria pe care nu o înveți la școală
    Preț special 59.93 LEI Preț standard 79.91 LEI

    Cartea de față reconstituie scene din istoria românilor de când există ei ca popor și până în zorii

    Epocii Moderne, adică de pe la anii 600–700 până pe la 1700. Sunt cam o mie de ani de istorie, bună și rea în același timp, cu de toate, ca viața. Românii nu au trăit în tot acest timp singuri în spațiile sudest europene, la Dunăre, Nistru, Tisa și în Carpați, ci pe lângă alte popoare și amestecați cu alte popoare și părți de popoare. În tot acest timp, românii au muncit ca să trăiască, s-au apărat de inamici, i-au și atacat pe aceștia, și-au construit instituții și case, au cultivat câmpuri și au crescut animale, au ridicat biserici pentru iertarea păcatelor lor și pentru slava lui Dumnezeu. Au iubit și au urât. Viața lor nu pare ieșită din comun. Toate popoarele au făcut la fel. Și totuși, există în viața aceasta care pare comună, neinteresantă, ternă, multă unicitate. Românii nu au fost nici slavi, ca polonezii, nici fino-ugrici, ca ungurii, ci romanici, singurii romanici din sud-estul Europei.

    Nu au fost catolici, precum vecinii lor dinspre vest și nord, dar nici ortodocși exact ca bulgarii, sârbii sau rușii. Ortodoxia lor latină a fost sui generis. Nu au constituit state multietnice și pluriconfesionale, cum erau regatele polono-lituanian și ungar, nici țarate precum bulgarii și sârbii și nici imperii ca grecii. Asta deși erau și sunt cel mai numeros popor din sud-estul Europei. Ei au trăit în două state libere sau aproape libere, conduse de domni și voievozi, state cu instituții românești și cu viață politică românească. Circa jumătate dintre ei au trăit în Regatul Ungariei sau la sud de Dunăre, în provincii otomane ori în teritorii de la nord de Dunăre, transformate vremelnic în raiale sau vilaiete, fără conducere politică românească și ortodoxă sau chiar fără conducere creștină.

  • Oferta finală
    Preț special 74.93 LEI Preț standard 99.90 LEI
    Sunt fratele Kane despre care toți bârfesc în spatele ușilor închise. Răsfățatul cu un fond fiduciar generos. Sportivul ratat. Alcoolicul de performanță. Nimeni nu mă cunoaște cu adevărat, în afară de ea. Alana „Lana” Castillo – cea mai bună prietenă din copilărie și singura femeie pe care am iubit-o vreodată. Când i-am frânt inima în urmă cu șase ani, i-am promis că nu o să mă mai întorc niciodată la Lake Wisteria. M-am ținut de cuvânt până când testamentul bunicului meu a schimbat totul. Pentru a-mi primi moștenirea, trebuie să petrec o vară întreagă la reședința familiei înainte de-a o vinde. Teoretic, nimic complicat, numai că de întregul meu plan s-a ales praful chiar din prima zi. Se pare că Lana nu doar că locuiește în casa cu pricina, ci și pretinde că o deține.
  • Parcul Mansfield
    Preț special 43.12 LEI Preț standard 57.50 LEI
    Jane Austen a creat în romanul Parcul Mansfield cea mai atipică eroină din galeria tinerelor care populează universul său literar: Fanny Price, o protagonistă discretă și, aparent, neînsemnată, dar care se dovedește remarcabilă, mai ales prin forța cu care își urmează propria busolă morală, nelăsându-se dominată de așteptările societății în care a fost crescută. Problematica moralității este fundamentală în această proză a autoarei, iar modul în care este adusă în discuție – nuanțat, complex – a făcut ca Parcul Mansfield să beneficieze, de-a lungul celor mai bine de două secole scurse de la prima publicare, de noi grile de lectură, transformând romanul în cea mai controversată și, totodată, mai profundă carte a scriitoarei.
Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura