Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

18 Articole

Cumpără acum de la
  • Pasta de fasole dulce
    44.00 LEI

    O poveste fermecătoare despre prietenie, iubire și singurătate în Japonia contemporană.

    Sentarō a dat greș în viață. Are cazier, bea prea mult, iar visul său de a deveni scriitor este doar o amintire îndepărtată. Doar înflorirea cireșilor mai marchează scurgerea timpului, iar el își duce zilele într- o prăvălie unde se vând dorayaki, un tip de clătite umplute cu pastă de fasole dulce. Dar totul este pe cale să se schimbe.

    În viața sa intră Tokue, o femeie în vârstă, cu mâinile strâmbe și un trecut tulbure. Tokue face cea mai bună pastă de fasole dulce din câte a gustat Sentarō vreodată. Începe să-l învețe meșteșugul ei, dar, în timp ce între ei se înfiripă o relație de prietenie, presiunile sociale devin imposibil de evitat, iar secretul întunecat al lui Tokue iese la iveală, cu urmări devastatoare.

  • Migdală
    45.00 LEI

    Bestseller în Coreea de Sud, cu peste 1.000.000 de exemplare vândute.

    Roman recomandat de BTS și adorat de fani.

    O poveste emoționantă și triumfătoare despre cum dragostea, prietenia și perseverența pot schimba o viață pentru totdeauna.

    Yun-jae s-a născut cu o afecțiune cerebrală numită alexitimie, care îl împiedică să simtă emoții precum frica sau furia. Nu are prieteni – doi neuroni sub formă de migdală sunt responsabili de acest lucru –, dar mama și bunica sa îi sunt devotate și îi asigură un trai tihnit. Locuința de deasupra anticariatului mamei lui este decorată cu bilețele colorate care îi amintesc când să zâmbească, când să spună „mulțumesc” și când să râdă.

    În Ajunul Crăciunului – când Yun-jae împlinește 16 ani –, totul se schimbă. Un act de o violență șocantă îi zguduie lumea din temelii, lăsându-l singur și pe cont propriu. Chinuindu-se să facă față pierderii suferite, Yun-jae se retrage într-o izolare tăcută, până când la școala lui sosește Gon, un adolescent cu probleme, iar între cei doi ia naștere o legătură surprinzătoare.

  • Băieții din cimitir
    59.00 LEI

    Un băiat trans hotărât să-și dovedească genul familiei sale Latinx tradiționale invocă o fantomă care refuză să plece, în debutul YA paranormal semnat de Aiden Thomas, „Băieții din cimitir”.

    Yadriel a invocat o fantomă și nu mai poate scăpa de ea.

    Când familia sa Latinx tradițională are probleme în a-i accepta adevăratul gen, Yadriel devine hotărât să se dovedească un brujo adevărat. Cu ajutorul Maritzei, verișoara și cea mai bună prietenă a sa, săvârșește el însuși ritualul, iar apoi pleacă în căutarea fantomei vărului său ucis, pe care trebuie să o elibereze.

    Însă fantoma pe care o invocă e de fapt Julian Diaz, băiatul rău al școlii, iar Julian nu are de gând să-și accepte împăcat moartea. E hotărât să afle ce s-a întâmplat și să rezolve câteva probleme înainte să plece pentru totdeauna. Neavând de ales, Yadriel acceptă să-l ajute pe Julian, pentru ca amândoi să poată obține ceea ce își doresc. Dar, cu cât petrece mai mult timp cu Julian, cu atât Yadriel își dorește mai puțin să-l lase să plece.

  • Mârțoagele
    48.99 LEI

    Bun-venit în lumea palpitantă a cailor lenți. Această echipă de agenți MI5 este unită printr-o singură legătură comună: au dat-o în bară rău de tot și vor face orice ca să-și ia revanșa.

    Seria Slough House a fost ecranizată într-un serial Apple TV+ cu Gary Oldman și Kristin Scott Thomas Mick Herron a câștigat premiul „Romanul polițist al anului” pentru Slough House, juriul apreciind combinația de „intrigă, pericol și umor într-o explorare ingenioasă a spionajului internațional.

    Londra, Anglia: Slough House este locul unde ajung spionii MI5 inactivi pentru a-și petrece restul carierelor lor eșuate. „Caii lenți”, așa cum sunt numiți, au căzut cu toții în dizgrație într-un fel sau altul și au ajuns să fie alungați acolo. Dar toți au un lucru în comun: vor să ia din nou parte la acțiune. Iar cei mai mulți dintre ei ar face orice pentru asta – chiar dacă asta înseamnă că sunt nevoiți să colaboreze.

    Când un tânăr este răpit, iar răpitorii săi amenință să-i transmită decapitarea live pe internet, caii lenți sesizează o șansă de a-și răscumpăra greșelile. Dar este victima cine pare să fie?

  • Vreau să mor, dar vreau să mănânc tteokbokki
    44.00 LEI

    FENOMENALUL BESTSELLER COREEAN RECOMANDAT DE RM DE LA BTS

    „Va atinge o coardă sensibilă la oricine simte că viața sa publică e în dezacord cu ceea ce e cu adevărat în sufletul său.” – Red

    PSIHIATRA: Deci cum te pot ajuta?

    EU: Nu știu, sunt – care e cuvântul – deprimată? Trebuie să dau detalii?

    Baek Sehee este directoare de social media, tânără și de succes, în cadrul unei edituri, când începe să meargă la o psihiatră în legătură cu – cum să-i spunem? – depresia ei? Se simte în permanență abătută, anxioasă, se îndoiește încontinuu de propria persoană, dar, totodată, îi judecă și îi critică pe cei din jur. Își ascunde sentimentele bine la serviciu și față de prieteni; se pricepe de minune să adopte calmul pe care îl impune stilul ei de viață. Efortul este epuizant, copleșitor și o împiedică să-și formeze relații profunde. Așa ceva nu are cum să fie normal.

    Dar, dacă e atât de deznădăjduită, cum se face că are mereu chef de mâncarea ei stradală preferată, tteokbokki, paste de orez picante? Așa să fie oare viața?

    Înregistrându-și dialogurile cu psihiatra ei de-a lungul a 12 săptămâni, Baek începe să descâlcească cercurile vicioase, reacțiile pripite și comportamentele nocive care o mențin blocată într-un ciclu de autovătămare.

  • Mă bucur că mama a murit
    48.99 LEI
    Un volum de memorii sfâșietor și amuzant scris de Jennette McCurdy, vedeta serialelor iCarly și Sam & Cat, despre problemele ei ca fost copil actor – printre care tulburări de alimentație, dependență și o relație complicată cu mama ei autoritară – și cum a preluat din nou controlul asupra vieții sale.
  • Îndrăgostiți la Seoul
    44.00 LEI

    Roman nominalizat la International Booker Prize și Dublin Literary Award

    Un roman amuzant, emoționant, surprinzător și pătrunzător și unul dintre debuturile cu cele mai mari vânzări din Coreea de Sud a ultimilor ani, Îndrăgostiți la Seoul spune povestea unui tânăr gay care caută fericirea în Seoulul singuratic.

    „Îndrăgostiți la Seoul” este un roman energic, vesel și emoționant, care prezintă atât viața strălucitoare de noapte din Seoul, cât și dimineața încețoșată de după. Young este un student coreean cinic, dar iubitor de distracție, care pendulează între casă, cursuri și paturile partenerilor găsiți pe Tinder. El și Jae-hee, cea mai bună prietenă și colega lui de apartament, frecventează barurile din apropierea casei, unde își îneacă anxietățile legate de viața amoroasă, familie și bani cu pahare de soju și țigări Marlboro Red pe care le țin în congelator. Cu timpul însă, până și Jae-hee îl părăsește pe Young și se așază la casa ei, lăsându-l să-și îngrijească mama bolnavă și să-și alunge singurătatea în relații cu diferiți bărbați, printre care unul a cărui frumusețe este egalată doar de răceală și altul care s-ar putea dovedi iubirea vieții sale.

  • Sunt mame mult mai rele decat tine
    45.00 LEI
    Dovezi incontestabile că ești cu adevărat un părinte fantastic Un cadou amuzant și liniștitor pentru orice mamă: fiindcă toate ne străduim cât de mult putem, iar lumea naturală e plină de mame mai rele decât tine!
  • Jurnalul lecturilor mele
    33.53 LEI
    Cadoul perfect pentru orice iubitor de cărți, jurnalul include: - obiectivele de lectură pe parcursul unui an - lista cărților TBR - lista cărților citite - provocări de lectură - recomandări de lectură - citate memorabile din cărțile citite - rezumat lunar de lectură - 100 de fișe de lectură, în care cititorul poate adăuga: datele cărții (titlu, autor, anul publicării, editură, gen) și recenzia personală
  • Daca am fi ticalosi
    49.90 LEI
    Oliver Marks tocmai a terminat de ispăşit zece ani pentru uciderea unuia dintre prietenii săi cei mai apropiaţi – o crimă pe care nu se ştie dacă el a comis-o. În ziua eliberării, este întâmpinat de detectivul care l-a trimis după gratii. Detectivul Colborne iese la pensie, dar, înainte de asta, vrea să ştie ce s-a întâmplat cu adevărat cu zece ani în urmă.
  • Ea și pisica ei
    48.00 LEI
    Un motan îndrăgostit de stăpâna lui, o pisică abandonată visătoare, un pisoi rătăcit în noua sa familie adoptivă și un motan vagabond zeflemitor. Locuiesc cu toții la Tokyo, în același cartier, se întâlnesc și fraternizează în funcție de anotimpuri. Împreună cu stăpânele lor, explorează fragilitatea, durerea izolării și limitele comunicării, dar redescoperă totodată frumusețea și farmecul vieții. Un tablou urban poetic ce demonstrează că, până și în cele mai întunecate momente ale noastre, suntem totuși conectați cu lumea – adesea, în moduri la care nu ne-am aștepta.
  • Florile bufoneriei. Testamentul lui Ōba Yōzō
    28.00 LEI

    Ōba Yōzō, naratorul romanului „Dezumanizat”, la o vârstă mult mai fragedă însă, este internat la un sanatoriu de pe malul mării, după o tentativă eșuată de suicid. Cât timp este în convalescență, prietenii și rudele sale îl vizitează, iar prin salonul lui se perindă alți pacienți și asistente. Pe acest fundal demoralizant, toată lumea încearcă să întrețină o atmosferă de voie bună, ba chiar de bufonerie: joacă cărți, fumează, fac glume și caută fiecare să se remarce.

    În vreme ce „Dezumanizat” studiază colțurile cele mai întunecate ale conștiinței umane, „Florile bufoneriei” ridiculizează nebuniile și greutățile tinereții și iubirii, ura de sine și depresia, totul cu un umor negru amețitor.

  • Amurg
    39.95 LEI
    Plasat în primii ani de după al Doilea Război Mondial, romanul explorează efectele distructive ale războiului și tranziția de la o Japonie feudală, tradițională la o societate industrială, aflată sub ocupația forțelor americane și aliate. Eroina lui Dazai, Kazuko, o tânără aristocrată dintr-o familie căzută pradă sărăciei, care își abandonează voit clasa, este simbolul haosului ce pune stăpânire pe o bună parte din lumea modernă, într-o perioadă când numeroase familii sunt nevoite să lase totul în urmă și să o ia de la capăt.
  • Gara Ueno, ieșirea spre parc
    34.91 LEI
    Kazu e mort. Născut la Fukushima în 1933, în același an ca împăratul Japoniei, viața sa este legată printr-o serie de coincidențe de familia imperială și influențată la fiecare pas de istoria modernă a Japoniei. Însă povestea sa este marcată, de asemenea, de un șir de tragedii, iar acum, după moarte, nu-și găsește odihna, fiind condamnat să bântuie parcul de lângă gara Ueno. Aici a început și s-a încheiat viața lui la Tokyo, venind să lucreze pentru Olimpiada din 1964 și sfârșind în vastele comunități de oameni ai străzii din parc, traumatizat de distrugerile provocate de tsunamiul din 2011 și înfuriat de anunțul legat de organizarea Olimpiadei din 2020.
  • Școlărița
    25.00 LEI
    Inspirată de jurnalul unei eleve de 19 ani, Ariake Shizu, pe care aceasta i-l trimite prin poștă lui Osamu Dazai în toamna anului 1938, Școlărița îmbină temele familiare ale autorului, melancolia, alienarea și disperarea, cu frivolitate și umor. Prin lentila mereu schimbătoare a gândurilor naratoarei, suntem martorii scurgerii unei zile obișnuite în Japonia antebelică, la Tōkyō, într-o perioadă de patriotism pentru populația generală. Puținele momente triviale din viața școlăriței care ne sunt împărtășite – călătoria cu trenul la școală, la un coafor, pregătirea cinei pentru oaspeți – constituie o evocare vie a unei Japonii pierdute, o lume recognoscibilă, dar inaccesibilă.
  • Dezumanizat
    44.95 LEI
    Zugrăvindu-se ca pe un ratat, protagonistul romanului Dezumanizat de Osamu Dazai narează o viaţă aparent normală, cu toate că se simte incapabil să înţeleagă fiinţele umane. Încercările lui Oba Yozo de a se reconcilia cu lumea din jurul său încep din copilărie, continuă pe durata liceului, când devine un „clovn” pentru a-şi masca înstrăinarea, iar în cele din urmă conduc la o tentativă eşuată de suicid la maturitate. Fără pic de sentimentalism, eroul consemnează cruzimile obişnuite ale vieţii şi clipele ei trecătoare de tandreţe şi conexiune umană. Semiautobiografic, Dezumanizat a ajuns să „dea glas sentimentelor tineretului” (Hiroshi Ando, The Mainichi Daily News) din Japonia postbelică până în societatea tehnologică postmodernă, fiind o explorare puternică a înstrăinării unui individ de societate.
  • Human Lost și alte proze scurte autobiografice
    35.00 LEI
    Povestirile din acest volum descriu cei zece ani petrecuți de Dazai la Tokyo și surprind cele două căsnicii, tentativele sale de suicid, arestul din motive politice, infidelitatea soției, boala și dependența de morfină, urmate de internarea forțată într-un spital de psihiatrie, precum și singurătatea scriitorului, bârfit și ocolit de toți. Human Lost descrie experiența de o lună a lui Osamu Dazai într-un spital de psihiatrie, în toamna anului 1936, din cauza dependenței sale de Pabinal, un anestezic pe bază de morfină. Aici, are crize de sevraj violente, își rupe hainele de pe el, sparge ferestrele salonului, delirează, țipă la medici și la asistente, însă, chiar și așa, continuă să scrie pe bucățile mici de hârtie în care îi sunt date medicamentele și scrijelește pe pereții salonului.
  • Demoni chipeși și tutun și alte proze scurte autobiografice
    35.00 LEI
    Dazai își zugrăvește în acest volum, cu o sinceritate absolut dezarmantă, pubertatea și primele experiențe sexuale, căsnicia zbuciumată, cu trei copii de crescut, problemele de sănătate cauzate de băutură și morfină, tentativele de suicid, relația cu frații și tatăl care l-a dezmoștenit, dar și nemulțumirile sale ca scriitor și preferințele vestimentare. Sunt zile tulburi, când merge la Ueno și fumează împreună cu copiii străzii sau își lasă soția gravidă acasă cu copilul, în timp ce el merge la băut cu altă femeie, zile de suferință, după moartea tatălui și a fratelui, zile de dezmăț, egoism și neputință în fața sărăciei, înecată mereu în alcool.
Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura