Cărți pentru copii

Grilă Listă
Setați ascendent

Articolele 61-90 din 126

Cumpără acum de la
  • Iarna lui Isidor
    34.95 LEI

    Romanul, care continuă O vară cu Isidor, spune povestea condorului Isidor după ce a fost eliberat în Sinaia de prietena lui, Serena. Ce faci cînd ești liber, dar ai rămas singur-singurel într-un loc necunoscut, abia ai învăţat să zbori, ești mai degrabă domestic decît sălbatic, și mai vine și gerul? În iarna nesfîrșită care-i stă în faţă, Isidor trece prin multe aventuri și învaţă cîteva lucruri esenţiale pentru supravieţuire – cum ar fi că te poţi descurca binișor în viaţă dacă știi să citești sau că prietenii sînt importanţi.


    Alături de un corb generos, o bufniţă înţeleaptă și-un căţeloi mare și blînd, Isidor trece iarna cea grea și pune la cale o evadare spectaculoasă a păsărilor rămase captive la Zoo. După o iarnă cît șapte ani, urmează șapte zile de vară fericite și lungi cît o viaţă.


    „Mi-e dor de Serena, prietena mea,


    și totul pe lume rimează cu ea!


    Ce-ncepe cu S și se-ncheie cu A?“

  • Inimă de arici
    29.95 LEI

    În Inimă de arici, Massimo Vacchetta detaliază experiența de medic veterinar care alege să se dedice exclusiv salvării și îngrijirii aricilor, conturată în volumul 25 de grame de fericire, scris la patru mîini cu Antonella Tomaselli. Dincolo de întîmplările autobiografice gravitînd în jurul relației autorului cu mama sa, se întrezărește duioșia cu care acesta privește viața aricilor în vreme ce nu contenește să lupte împotriva pericolelor ce îi amenință și a indiferenței semenilor. O carte educativă, ce încurajează respectul pentru natură, făcîndu-ne să reflectăm la frumusețea firii și la responsabilitatea pe care toți o avem în menținerea echilibrului fragil prin care, răbdătoare, lumea noastră ne ocrotește zi de zi, chiar dacă, adesea, noi uităm s-o admirăm și s-o prețuim.

  • Vânătorii de cărți. Codul perfect
    39.95 LEI

    Cu ilustrații de Sarah Watts


    Traducere din limba engleză și note de Irina Iacob


    Vîrsta recomandată: 12+


    Profesorul Quisling pare să pună la cale ceva misterios, aşa că Emily şi prietenul ei James intră imediat în alertă. Pornind de la o notă fără sens pierdută de acesta la o lansare de carte, micii detectivi descoperă că profesorul primeşte mesaje cifrate în cărţile lui Mark Twain ascunse cu ajutorul jocului Vînătorii de cărți. Cînd îşi dau seama că fiecare mesaj are legătură cu un incendiu, Emily şi James încep să-l suspecteze pe domnul Quisling că este piromanul periculos. Curînd însă micii detectivi descoperă că profesorul e pe urmele unui puzzle istoric: Codul perfect. Aşa află povestea stranie a unui piroman care teroriza oraşul San Francisco în vremurile Goanei după aur şi care pare să fi reînviat dintr-odată. Acest nou mister este irezistibil şi cei doi prieteni se lansează într-o cursă contracronometru ca să-l dezlege, fiindcă lucrurile iau o întorsătură periculoasă şi incendiile se înmulţesc. Vor reuşi oare Emily şi James să spargă Codul perfect şi să afle cine e piromanul necunoscut?

  • Istorii din preistorie
    29.95 LEI

    Traducere din limba italiană de Corina Anton


    Cu ilustrații de Flaminia Siciliano


    Vîrsta recomandată 8+


    Acum un miliard de ani, lumea era un loc cu totul diferit. Mama Na Tura, o femeie uriașă care dormea cu capul pe un munte, plăsmuia tot felul de animale în vis. Ba Lena era un pește mititel și foarte necăjit din această pricină. Rino Cer era un căluț zvelt, jucăuș și zglobiu, care toată ziua sălta pe pajiști cu picioarele sale lungi. Că Milă avea o pereche de coarne falnice, spre invidia lui Cer Bu, care arăta ca o vietate oarecare. La Polul Nord era atît de frig, încît gîndurile îți înghețau într-un norișor deasupra capului, ca în benzile desenate. Peștoaica Do Rada, care trăia în mare, și sălbaticul Mis Treț, care locuia în inima pădurii, s-au îndrăgostit lulea. Iar A Dham și E Vha erau doi hipioți care leneveau toată ziua cîntînd la chitară, spre supărarea bătrînului Ie Ho Vha, care se vedea silit să se îngrijească de unul singur de frumoasa lui grădină. Acestea și multe alte povestiri amuzante din volumul Istorii din preistorie îi vor încînta, fără doar și poate, pe cititorii mici și mari.

  • Un prieten ca nimeni altul
    39.95 LEI

    Habbi este un pui neastîmpărat de veveriţă: în loc să facă provizii de mîncare pentru iarnă, cutreieră pădurea în căutare de comori: o cochilie, o pană colorată, o aripă strălucitoare de libelulă. Se aventurează chiar şi-n locurile de care mama l-a avertizat să nu se-apropie. Pînă cînd, într-o zi, dă nas în nas cu lupul. Mare, gri, fioros, duşman de temut al veveriţelor. Dar stă nemişcat. Oare o fi rănit? În culcuşul său, Habbi se tot frămîntă: nu-l poate lăsa pe lup neajutorat. Aşa începe această prietenie neaşteptată. În fiecare zi, Habbi fuge de lîngă fraţii săi ca să-i ducă de mîncare lui Yaruk – fructe, nuci şi ce mai poate fura din rezervele familiei. Stau împreună şi povestesc. Pe măsură ce Yaruk îşi recapătă puterile, creşte şi foamea lui de carne. Prietenia dintre lup şi puiul de veveriţă va fi greu pusă la încercare, şi nu doar o dată, atunci cînd familia lui Habbi află întreaga tărăşenie şi îi alertează pe locuitorii pădurii.

  • Ninja Timmy și călătoria spre Sansoria
    39.95 LEI

    Timmy și gașca lui de ninja au pornit într-o nouă aventură incredibilă. De data aceasta, curajoșii eroi au plecat la bordul unui submarin spre insula Sansoria, despre care-au aflat că e bîntuită de un blestem îngrozitor. De cînd o maimuță josnică i-a oferit împăratului cartea ei misterioasă, nimic nu mai e la fel în Sansoria. Textul cărții i-a fermecat pe împărat, dar și pe toți locuitorii, astfel încît acum nimeni nu mai poate gîndi cu mintea limpede. Orașul și-a pierdut farmecul, iar copacii și florile s-au ofilit. Singura care a rezistat blestemului este fosta profesoară de magie a lui Alfred, cea care i-a chemat pe aventurierii ninja în ajutor. Misiunea lor este să fure cartea înainte ca vorbele ei înșelătoare să se răspîndească în toate colțurile lumii. Vor reuși oare prietenii temerari să scape insula de puterea malefică a cărții? Vor deveni chiar ei victime?

  • Ninja Timmy si rasetele furate
    37.95 LEI
    DE CE nu mai rid copiii? CINE este Iepurele Albastru? CUM vor reusi Timmy si echipa lui sa rezolve misterul?

     

    Bine ati venit in aventura magica a lui Timmy si a prietenilor sai, cu ilustratii cum gasesti doar in filme, create de celebrul desenator Henrik Tamm, cel care a imaginat faimoasele tarimuri din Shrek si Narnia.

     

    O poveste incredibil de frumoasa. - Dagens Nyheter
  • Mecanopolis. Aventurile lui Oliver Rock in Lumea de Sub Camion
    39.95 LEI
    Cu ilustratii de Ecaterina G.

     

    Oliver (sau Ollie, cum ii spun prietenii) este pasionat de rock si cinta la chitara, la fel ca tatal lui, disparut intr-un accident de motocicleta cu citiva ani in urma. Ollie traieste acum cu mama si cu sora lui si are un singur prieten, cu care deseori se ascunde de Tommy Lama Ramirez, batausul scolii. Dar, intr-o rafuiala cu Ramirez, Ollie lesina si se trezeste intr-un univers magic, linga fantasticul oras Mecanopolis. Impreuna cu noii sai prieteni, scheletele din formatia The Bones, Ollie pleaca la drum sa salveze orasul de monstrul


    O Mie si Una de Lame si sa-si gaseasca tatal in Lumea de Sub Camion. O aventura fantastica in care Ollie va intilni Masinomonstri, Turbarici, un neam de sobolani goniti din subterane si acarieni de praf intelepti ce poarta secretele lumii, creaturi de sticla si schelete ce cinta rock, totul intr-un oras mecanic misterios din Lumea de Sub Camion. Mecanopolis. Aventurile lui Oliver Rock… este o poveste despre puterea pasiunilor de a schimba vieti.
  • Trei povestiri
    39.95 LEI
    Trei povestiri istorisite de Umberto Eco si ilustrate de Eugenio Carmi, pentru copii, pentru parinti, pentru cei ce au nevoie de basme.

     

    BOMBA SI GENERALUL

    ATOMII tristi inchisi intr-o BOMBA si un general care vrea sa faca razboi cu orice pret.

     

    CEI TREI COSMONAUTI

    Trei cosmonauti banuitori care intilnesc un martian cu sase miini.

     

    GNOMII DE PE GNU

    Un IMPARAT TRUFAS care tine mortis sa duca civilizatia pe o PLANETA MICUTA, inocenta.


    Traducere din limba italiana de Dragos Cojocaru

    Virsta recomandata 12+

  • Balada unicornilor
    24.95 LEI

    La Școala de Invenţii și Meserii merg cei mai străluciţi copii, în stare să inventeze case motorizate, pălării zburătoare, ba chiar și ochi mecanici și roboţi extraordinari. Agata McLeod este una dintre cele mai bune eleve, dar sînt multe lucruri pe care nu le știe despre Școală... și despre propriul trecut. Ca să-și desăvîrșească destinul, tînăra inventatoare va trebui să pornească într-o călătorie plină de primejdii spre începuturile lumii. Un roman de aventuri în care fantezia și știinţa se întrepătrund într-o confruntare necruţătoare, care aduce faţă în faţă corbi și unicorni.

  • Mopși la Polul Nord
    32.95 LEI
    Epuizat din stoc

    Cursa pînă în vîrful lumii… …are loc o dată în viață, iar premiul este împlinirea unei singure dorinţe a cîștigătorului, cea mai arzătoare. Șen și Sika își doresc foarte mult să învingă, dar concurenții lor sînt înspăimîntători. Calea către Marele Premiu este plină de troli de zăpadă, monştri marini și o bandă de Yeti-îngrozitor-de-înfometaţi. Dar Sika și Șen au ceva în plus față de concurenții lor: 66 de Mopşi, o putere brută de 264-de-lăbuțe care le trage sania. Să înceapă cursa!

  • Eu si Mami-Zana. Dorinte de unicorn
    29.95 LEI
    Buna! Sint Ella Brook si am un secret cum n-ati mai auzit. E despre mami...

     

    Mami arata normal, la fel ca toate mamele... dar nu e. De fapt, ea se transforma in zina cind ti-e lumea mai draga. Si, cind o sa fiu mare, ma fac si eu zina, ca ea. Stiu de pe-acum prima mea vraja. O sa fac sa apara primul meu unicorn.

     

    Patru povesti vrajite despre Ella si familia ei, despre lectii de balet magic, zburatul la scoala si... despre joaca.


    Traducere din limba engleza de Alexandra Cozmolici

  • Prajituri in spatiu
    29.95 LEI
    Calatoria ASTREI alaturi de familia ei prin spatiu catre Nova Mundi este intrerupta pe neasteptate cind nava lor e ATACATA!...

     

    Tot felul de briose ucigase, rulade-neinchipuit-de-sinistre si prajituri cu morcovi criminale au iesit la vinatoare de oameni si nimeni nu se-ncumeta sa le stea in cale. Doar Astra si prietenul ei, robotul Pilbim, mai au puterea sa infrunte atacul distrugator al prajiturilor spatiale, mai ales ca... in fine... oamenii trebuie sa manince prajituri, si nu invers...


    Traducere din limba engleza de Iulian Bocai

  • Luka si Focul Vietii
    29.95 LEI

    Atunci cind renumitul povestitor Rasid Khalifa, „Sahul de Blah”, cade intr-un somn malefic, prada unui blestem, fiul sau cel mic, Luka, porneste hotarit intr-o expeditie in Lumea Magica. El incearca sa fure Focul Vietii, singurul care il poate readuce la viata pe iubitul sau parinte. In calatoria lui primejdioasa il insotesc un ciine si un urs de circ, catelul Ursu si ursul Cutu, dar si un misterios si adesea inspaimintator dublu al tatalui sau, Tatanonimul. Pe parcursul cautarii, in care ploua cu peripetii fascinante, apar numeroase alte personaje magice, de la fermecatoarea Insultana de Zel pina la Titanul Prometeu, un alt Hot al Focului.


    Traducere din limba engleza de Dana Craciun
  • Domnisoara Bubble
    9.99 LEI

    Nefertiti e o pisică mecanică ce trăiește alături de Vincent, băiatul-android, și de cea care, într-un fel sau altul, le-a salvat viaţa: domnişoara Bubble, inventatoarea. Într-o zi, două surori, Noa și Sofi, fug de la școală, speriate de bibliotecara Canișa, și ajung la vila plină de invenţii a domnișoarei Bubble. Aici gustă acadelele-baston ce răsar din pămînt, se sperie de omizile vărgate, se minunează cînd văd inima din aur și pietre preţioase a lui Vincent și încearcă să înţeleagă cum funcţionează mașinăria de împachetat zîmbete și lacrimi. Ce nu știu ele încă este că, din clipa în care domnișoara Bubble și-a făcut apariţia, prin orășel au început să umble tot felul de zvonuri care-i sperie pe locuitori. Inventatoarea a fost văzută prima oară într-o dimineaţă însorită, la volanul unei decapotabile neobișnuite cu trei roţi ce funcţiona cu aburi, și s-a instalat într-o vilă părăsită de ani de zile. Toţi s-au speriat de invenţiile ei ciudate, de felul excentric în care arăta, dar nimeni nu-și închipuia ce se petrece cu adevărat în spatele porţii de fier forjat impunătoare, cu flori și arabescuri, a Vilei Bubble...


     

  • Emily și Bâlciul din Lună
    29.95 LEI

    Emily și Bîlciul din Lună spune povestea unei fetițe descurcărețe care visează să devină mecanic de bîlci. Cînd distracția de pe Luna Bîlciului este amenințată de un monstru de vată de zahăr, o explozie de caramele, un tobogan cu gravitația inversată și alte anomalii care apar chiar în mijlocul unei inspecții importante, Emily face echipă cu eroii ei, doi mecanici experimentați și ciudați, ca să prevină dezastrul. Sarah McIntyre și Philip Reeve au creat o lume plină de personaje pitorești, peripeții și răsturnări de situație spectaculoase, care îi va captiva chiar și pe cei mai reticenți dintre tinerii cititori. Cei mai mici pot lua și ei parte la aventură urmărind ilustrațiile întotdeauna creative și haioase care completează povestea.

  • Scoala de magie si alte povestiri
    39.95 LEI

    Cine il cunoaste pe Michael Ende doar ca autor al Povestii fara sfirsit, al lui Momo sau al lui Jim Nasturel va descoperi in volumul Scoala de magie si alte povestiri minunate fabule si povesti scrise de-a lungul timpului si adunate intr-o carte care se adreseaza atit copiilor, cit si adultilor. Printre altele, cei mici pot descoperi aici secretul Lenei, pot picta alaturi de Moni o opera de arta sau pot participa la infruntarea dintre regatul care avea un polonic magic si cel care avea un bol fermecat. Adultii sint purtati in lumea teatrului de umbre al Ofeliei, au sansa sa-si regaseasca visurile aproape uitate la Scoala de magie sau pot trai alaturi de rinocerul Norbert Ceafagroasa framintarile ridicarii unui monument in cinstea propriei persoane. Michael Ende spunea ca o povestire devine adevarata numai atunci cind gasesti un anumit ton pentru ea. Cu siguranta in toate povestile sale din acest volum marele magician al cuvintelor a gasit tonul potrivit, fie el serios sau plin de umor.


    Cu ilustratii de Regina Kehn

    Traducere din limba germana de Raluca Truscanu
  • Jurnalul Lottei: O droaie de iepurasi
    9.99 LEI

    Ma cheama Lotta, am zece ani si sint destul de normala. Oricum, mult mai normala decit parintii si decit cei doi prostofrati ai mei. De-aia nici nu inteleg de ce in ultima vreme mi se intimpla tocmai mie asa de multe lucruri ciudate. De exemplu, la scoala se ivesc din senin, scrise pe tabla, propozitii stinjenitoare sau mincarea mea preferata are dintr-odata gust de varza de Bruxelles. Bleah! Oare o fi din cauza flautului indian pe care mi l-a facut mama cadou? Si nici macar nu am timp de asa ceva. Vreau neaparat sa am un animal de companie. Si mi-am facut si un plan bun ca sa reusesc. Numai daca nu mi-ar sta mereu in cale afurisitul asta de flaut...


    Traducere din limba germana de Raluca Truscanu
  • Usa cu trei incuietori
    29.95 LEI
    Roman pentru intelegerea stiintei din secolul XXI

     

    Niko, un baiat singuratic de 14 ani, nici nu-si inchipuie ce urmari bizare va avea faptul ca intr-o zi o ia pe alt drum spre scoala. Astfel, descopera o casa misterioasa si, atras de infatisarea ei ciudata, ii deschide usa cu trei incuietori si patrunde dintr-odata intr-un univers neobisnuit. In lumea cuantica, unde este calauzit de un elf pirpiriu si de o zina uimitor de frumoasa, se petrec lucruri curioase, de la razboaie intre materie si antimaterie la aparitii si disparitii neasteptate ale pisicii lui Schrodinger, la teleportari miraculoase, superpozitii cuantice sau urmariri palpitante in care pustiul scapa ca prin urechile acului de spectrele negre – niste creaturi malefice asemenea gaurilor negre care vor sa-l inghita. Prins in aceasta aventura, Niko are misiunea de-a readuce echilibrul intre lumea sa si universul cuantic pe care l-a descoperit de curind.

     Traducere din limba spaniola de Silvia-Alexandra Stefan
  • Oliver si perucile-de-mare
    29.95 LEI
    Oliver a crescut intr-o familie de exploratori – dar marea aventura a vietii lui abia acum incepe!

     

    O poveste minunata, cu aventuri pe mare, cu maimute ciudate si alge sarcastice. - Chris Riddell

     

    Cu noii lui prieteni – un albatros batrin si nazuros, o sirena mioapa si o insula prietenoasa pe nume Cliff –, Oliver pleaca in cautarea parintilor pierduti. Dar, inainte de a-si pune in aplicare planul de salvare, trebuie sa treaca de o armata de maimute-de-mare tacanite…

    Traducere din limba engleza de Iulian Bocai
  • Liccle bit, baiatul din Crongton
    34.95 LEI

    Ce-i mai rau decit sa ai secrete? Liccle Bit inca nu stie…Venetia King e cea mai frumoasa fata din scoala, iar Lemar e cel mai scund baiat din an. Toti ii zic Liccle Bit, si cei doi prieteni ai lui, McKay si Jonah, ii tot repeta ca n-are nici o sansa in fata zeitei Venetia. Si nici acasa lucrurile nu stau bine. Mama se chinuie sa supravietuiasca serviciului, sora creste singura un copil, iar taica-sau i-a parasit de-un car de ani. Liccle Bit si-ar dori sa faca ceva – orice! – ca sa le usureze viata. Cind Venetia pare sa-l bage in seama pe Liccle Bit datorita talentului sau la desen, el incepe sa spere. Nu stie insa ca in calea succesului visat stau un razboi intre bandele din cartier, tentatia gloriei si un alt pericol, pe care nici nu-l banuieste.

  • Visătorul
    29.95 LEI

    Peter Fortune trăiește la graniţa dintre vis și realitate. El trece prin aventuri fantastice, trăiește în trupul bătrînei sale pisici și al unui copil răutăcios, se luptă cu o păpușă rea care s-a trezit la viaţă și caută răzbunare, găsește într-un sertar plin cu fleacuri o cremă care-i face pe oameni să dispară. În cele din urmă se trezește, copil de unsprezece ani, în trupul unui adult și începe cea mai mare aventură a vieţii: se îndrăgostește.

  • Vrăjitorul dinţos
    27.95 LEI
    Cu ilustratii de Carla Duschka

     

    Roman cistigator al Concursului de manuscrise Polirom Junior, editia 2018

     

    In orice adult se ghemuieste nevazut un strengar mititel. Este copilul din fiecare, acela ce ne indeamna tacut sa izbim in mingea ratacita pe strada, dindu-ne ghes sa uitam citeodata de noi cu telecomanda in mina, privind si ascultind cine stie ce desen animat buclucas. Uneori, in fata oglinzii, mai recunosc sclipirea din privirile acelui pusti care am fost cindva. Ba chiar ii sint indatorat, pentru unele dintre cuvintele asezate in aceasta carte, caci a stiut cind sa ma traga de mineca in preajma lor. Tocmai el, un pici in pantaloni scurti. Oamenii mari sint oamenii mici. Totuna. Asa cum si povestile pentru copii nu sint decit acelasi lucru cu romanele pentru adulti. Adica emotie pura.

     

    «Pit era un tip atipic. Un pitic apatic», asa incepe cartea lui Calin Torsan, Vrajitorul dintos. Pe mine m-a prins de la primele rinduri si nu m-a dezamagit o clipa, pina la capat. O aparitie speciala, intre zecile de volume jurizate. Mare bucurie cind, in seara votului final, am descoperit ca toti membrii juriului o votasera pentru primul loc. O poveste amuzanta, cu un baiat palid care are parinti ocupati si un laptop cu jocuri. O poveste care se petrece chiar linga tine si care submineaza clisee. Nu putem decit sa speram ca micutii cititori vor fi la fel de incintati ca si noi de povestea misteriosului, marelui, atotputernicului Vrajitor dintos, care e parte zi de zi din vietile noastre. - Veronica D. Niculescu, autoarea romanului O vara cu Isidor

     

  • Ce vad dragonii
    29.95 LEI
    Epuizat din stoc
    Cu ilustratii de Radu Raileanu

     

    Mentiunea speciala a juriului la Concursul de manuscrise Polirom Junior, editia 2018

     

    Romanul Dianei Geacar, Ce vad dragonii, ne-a captivat pe amindoua inca de la primele pagini, ne povesteam una celeilalte aproape in fiecare zi despre tinutul in care lumea povestilor atit de indragite de noi si cea a jocurilor pe calculator se contopesc in aventuri fantastice. Ne-a placut pentru povestea actuala care isi va purta cititorii juniori intr-o aventura cu troli, dragoni, porci-spinosi, pesti vorbitori si patru statui carora li se mai spune si Spaime. Romanul Dianei Geacar si-a gasit locul in colectia Junior, o colectie dedicata copiilor si adolescentilor care cred in puterea imaginatiei si carora le place sa citeasca povestile cu creionul in mina. - Oana Dobosi-Potcoava & Raluca Selejan, Libraria „La doua bufnite”
  • Harun și Marea de Povești
    39.95 LEI
    Intr-o lume indepartata, cu magicieni si animale vorbitoare, un baietel de doisprezece ani incearca sa-i redea tatalui sau darul povestirii si sa aduca la viata Marea de Povesti.

     

    Razboinicul era si el o aparitie neobisnuita. Parul lung si lins ii era prins intr-o coada groasa ce-i atirna pina la briu. Fata ii era vopsita in verde, buzele ii erau stacojii, ochii si sprincenele negre-negre, iar pe obraji avea dungi albe. Costumul de lupta matahalos, format din aparatoare de piele si pernite groase la umeri si coapse, il facea sa para si mai mare. Iar forma sa fizica si indeminarea la minuitul sabiei erau mai presus de orice vazuse Harun pina atunci. Indiferent ce smecherii incerca umbra, razboinicul le raspundea pe masura. Si cum luptau ei unul cu altul, picior linga picior, Harun incepu sa vada in duelul lor un dans de o mare frumusete si gratie, un dans pe o tacere perfecta, caci muzica se auzea doar in capul dansatorilor...


    Traducere din limba engleza de Dana Craciun


  • ... Sa ucizi o pasare cantatoare (roman grafic)
    49.95 LEI

    Un portret tulburator al oamenilor si diferentelor dintre ei, al inocentei si nedreptatii, al eroismului si al transformarilor ce se petrec in Sudul american al anilor 1930. …Sa ucizi o pasare cantatoare, o poveste celebra inca din primul an de aparitie, distinsa cu Premiul Pulitzer, revine acum sub forma unui roman grafic atragator, cu aceiasi Scout, Jem, Boo Bradley si Atticus Finch din oraselul Maycom, Alabama, surprinsi in ilustratia si textul adaptat de Fred Fordham.


    Roman ecranizat in 1963 in regia lui Robert Mulligan, cu Gregory Peck, John Megna si Frank Overton in distributie.

     

  • Ferma animalelor (roman grafic)
    39.95 LEI

    Cind animalele de la ferma isi alunga stapinul betiv, toate sint cuprinse de un zel colectiv. Fiecare munceste peste program, astfel productivitatea creste si, pentru moment, gurile sint satule. Regulile de aur ale colectivitatii vor fi inscrise cu litere uriase pe un hambar: toate animalele sint egale, nici un animal sa nu bea alcool, sa nu poarte haine, sa nu doarma in pat, sa nu-si ucida semenii. Dar nu trece mult pina cind porcii preiau conducerea fermei si se bucura de privilegiile puterii. Punctul culminant, o subtila ironie la adresa regimului comunist, poate fi inteles fie si numai din ultima regula care mai ramine inscrisa pe hambar: „Toate animalele sint egale, dar unele animale sint mai egale decit altele”.

    Editie adaptata si ilustrata de Odyr
    Traducere de Ona Frantz
    Virsta recomandata 9+

  • Carticica lui Bob, un motan cu scoala vietii
    34.95 LEI
    Il consider pe Bob o sursa de inspiratie. Uneori, e de ajuns sa ma asez si sa-l privesc ca mintea mea sa inceapa sa gindeasca. Sint fascinat de felul in care se poarta, de felul in care interactioneaza cu lumea si reactioneaza in diferite imprejurari. Chiar si de stilul in care-si traieste fiecare zi. Traiul impreuna cu el mi‑a deschis foarte bine ochii. Mi‑a dat mult de gindit. De zece ani sau mai bine e, cu adevarat, un soi de guru pentru mine. Cartea asta reprezinta o colectie de observatii si experiente traite in timpul petrecut cu Bob. Un ghid al motanului descurcaret, daca vreti. Sper sa va ajute la fel de mult cit m‑a ajutat pe mine. - (James Bowen

    Traducere din limba engleza de Ioana Georgescu
    Virsta recomandata 10+


    Fragment din cartea "Carticica lui Bob, un motan cu scoala vietii", de James Bowen

    "Cu totii avem nevoie de spatiu
    Cu cat incep sa-l cunosc mai bine pe Bob - si stilul lui pisicesc cu atat imi dau seama mai bine ca nu suntem chiar atat de diferiti, pana la urma. Si, odata ce am realizat asta, am inceput sa inteleg si ce anume l-ar face sa se simta acasa.
    De exemplu, auzisem ca pisicile sunt foarte teritoriale. Isi folosesc glandele de miros de pe labe si gherute ca sa-si lase mirosul pe oriunde trec. Din motivul acesta se freaca de mobila si-si ascut ghearele pe ea - si pe noi, s-ar parea. Asa se asigura ca locul respectiv e unul "sigur".
    Cu ceva timp in urma il convinsesem pe Bob sa renunte la asta impingandu-1 usor cand se apuca sa traga cu ghearele de un scaun vechi pe care-l aveam intr-un colt.
    Mi-a picat fisa abia cand m-a vizitat un prieten cu cainele lui, un labrador negru. Cand a dat cu ochii de caine, Bob si-a arcuit spinarea, a inceput sa scuipe si s-a retras intr-un colt, unde era in siguranta. Cainele l-a latrat de vreo doua ori, dar s-a linistit repede. Bob il privea ca un uliu. In clipa in care cainele a iesit pe usa, s-a apucat de treaba, a umblat prin toata casa frecandu-se si zgariind toate lucrurile.
    "Isi revendica teritoriul", mi-am spus.
    Tuturor ne place sa aveam locul nostru. "
  • Umbrele de sub piele
    39.95 LEI

    Citeodata, cind cineva moare, spiritul nu dispare, ci isi cauta un loc unde sa se ascunda. In unii dintre noi, aceia inzestrati cu un dar special, exista un asemenea loc tainic. La 12 ani, Makepeace trebuie sa se apere de spiritele care incearca sa se adaposteasca inlauntrul ei, numai ca, intr-o clipa de uitare, e luata pe nepregatite si un spirit salbatic, nestapinit, puternic i se cuibareste in minte. Dar Urs – caci asa ii spune fetita acestui spirit – se va dovedi singurul sprijin in lupta cu fantomele viclene si stravechi ale familiei tatalui ei disparut. Si, ca si cum toate astea nu ar fi fost de ajuns, tara e in plin razboi, impartita intre Rege si Parlament, iar Makepeace este nevoita sa aleaga pentru a supravietui.

    Virsta recomandata: 9+
    Traducere din limba engleza si note de Irina Iacob

  • Vestita invazie a urșilor în Sicilia
    29.95 LEI

    Cu ilustraţiile autorului


    Într-o iarnă cumplită din negura vremurilor, din falnicii munţi sicilieni (care astăzi nu mai există!), flămînzi şi înfriguraţi, urşii coboară printre oameni. Îi conduce regele lor, Leonte, care nădăjduieşte în taină să-şi regăsească fiul pierdut. Pe urşi îi aşteaptă o călătorie aventuroasă, plină de neprevăzut şi răsturnări de situaţie, presărată cu bătălii, popasuri în castele înfricoşătoare şi întîlniri cu monştri. Şi, în fine, intrarea în marele oraş cu palate de marmură, grădini înmiresmate şi turle aurite. Va reuşi bravul Leonte să-l găsească pe ursuleţul Toni? Şi cum se vor împăca oamenii şi urşii în noua lor viaţă împreună?


    Surprizele se ţin lanţ în această poveste emoţionantă despre speranţă şi dor, prietenie şi trădare, bine şi rău scrisă de Dino Buzzati în 1945, care va aduce multe zîmbete şi uneori şi cîte o lacrimă în ochii micilor cititori şi ai părinţilor lor.

Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura