Literatură pentru copii

Grilă Listă
Setați ascendent

Articolele 1-30 din 3228

  • Ultima pisică neagră
    Preț special 48.00 LEI Preț standard 64.00 LEI

    Ilustrații de Gabi Toma

    Pe o insulă pierdută pe harta imaginară a lumii, oamenii pornesc un nou război. Mai întâi, dispare Mătăsică. Apoi, Țopăilă. După care, Miorlăilă, Giuseppe, Ramses, Arapina, Sardanapal și Biju. Ce au în comun? Sunt toți pisici negre. Negre ca tăciunele.

    Ultima pisică neagră rămasă în viață este eroul nostru, un motan negru vagabond, care ne și spune această poveste. Vor reuși oamenii să extermine toate pisicile? Ce se va întâmpla cu ultima pisică neagră?

    Romanul ne avertizează cu umor, dar și cu tușe sumbre, să ne păstram alert spiritul critic atunci când societatea caută țapi ispășitori – și, mai ales, să nu uităm:

    “În adâncul inimii știu că aici, pe insula noastră, ca pretutindeni, pisicile uită, oamenii uită, iar nebunia n-are nevoie de prea multe ca să izbucnească din nou, luând-o iarăși de la capăt, fir-ar să fie…”

    Ultima pisică neagră, romanul emblematic al lui Evghenios Trivizas, este o aventură captivantă care îl câștigă pe cititor încă de la prima pagină, păstrându-i viu interesul până la sfârșit. Îmbină lirismul cu umorul, emoția cu misterul, deznădejdea cu speranța.

  • Strumfii. O noua colectie de povesti
    Preț special 33.33 LEI Preț standard 44.44 LEI
    Ștrumfii se întorc cu noi aventuri fantastice! Vizitează satul ștrumfilor și află dacă Ștrumful Sportiv își găsește scăparea în cărțile cu vrăji ascunse în castelul lui Gargamel, prin ce metamorfoză trece Ștrumful Bleguț și dacă Ștrumful Constructor a reușit să creeze robotul-asistent perfect.
  • Marea calatorie a omului
    Preț special 33.33 LEI Preț standard 44.44 LEI
    O aventură uimitoare povestită cu mult talent și ilustrată spectaculos! Ne întoarcem pe firul timpului și ne întâlnim strămoșii. Străbatem savana sub soarele arzător al Africii, pe urmele unuia dintre primele grupuri de oameni. Începem astfel o călătorie care ajunge în cele din urmă la omul de azi.
  • Harry Potter și piatra filosofală (Harry Potter #1) (ediție ilustrată)
    Preț special 99.75 LEI Preț standard 133.00 LEI
    „Am fost profund emoționată să văd ilustrațiile lui Jim Kay. Îmi place enorm interpretarea pe care o dă el lumii lui Harry Potter. Mă simt onorată și recunoscătoare că și-a pus talentul la lucru pentru asta.” J.K. Rowling
  • Olguta si aventura din Orient Express
    Preț special 36.36 LEI Preț standard 48.48 LEI
    Aventurile Olguței continuă în volumul patru al seriei, acum cu noi personaje Olguța e șocată și rănită, se simte trădată de Dora. Nici măcar cu Victor nu poate vorbi despre asta, sunt prea multe în joc. Și nici acasă nu e totul roz, părinții ei au mari probleme cu banii, iar Olguța se chinuie să găsească singură o soluție.
  • Povestea domnului Jeremy Pescarul
    Preț special 12.75 LEI Preț standard 16.99 LEI
    Domnul Jeremy Pescarul are o zi plina de aventuri "pescaresti" cand iese cu barca pe iaz pentru a prinde cativa pestisori pentru cina, incaltat in galosii sai cei mai stralucitori. Scrisa pe cand Beatrix Potter se afla in vacanta in Scotia, unde tatal ei si prietenii lui obisnuiau sa mearga la pescuit, Povestea domnului Jeremy Pescarul se bucura de pretuirea copiilor din lumea intreaga, fiind una dintre cele mai iubite carti ale autoarei Beatrix Potter.
  • Calatoriile lui Gulliver. Gulliver's Travels
    Preț special 26.18 LEI Preț standard 34.90 LEI
    Calatoriile lui Gulliver. Gulliver's Travels - Editie prescurtata Intr-un stil narativ direct si lipsit de ornamentatii inutile, Jonathan Swift descrie, in Calatoriile lui Guliver, patru calatorii remarcabile ale unui chirurg pasionat de navigatie. Marturisind ca si-a propus mai degraba "sa socheze lumea decat sa o distreze", autorul infatiseaza omul cu o ironie nestapanita, zugravindu-l ca pe o fiinta ridicola, in cel mai bun caz, desi de cele mai multe ori inferioara creaturilor din lumea animala.
  • Iliada (repovestire)
    Preț special 29.25 LEI Preț standard 39.00 LEI
    Iliada, nepieritoarea epopee a lui Homer, relateaza razboiul si asediul instituit de greci impotriva cetatii Troiei. O mare contributie in derularea evenimentelor o au zeii, care intervin in treburile oamenilor Aici "marul discordiei", va provoca cearta celor trei zeite - Hera, Atena si Afrodita. Alegerea Afroditei de catre Paris, fiul lui Priam, regele Troiei, va declansa razboiul impotriva cetatii, caci rasplata fagaduita, Elena, "cea mai frumoasa dintre pamantence", pe care Paris o rapeste, era deja sotia lui Menelau, regele Spartei, iar razbunarea grecilor va fi crunta.
  • Conjuraţia M.O.B.IL.
    Preț special 29.97 LEI Preț standard 39.95 LEI

    Trei colegi de școală și prieteni buni iau o hotărâre grea: s-o lase mai moale cu telefoanele. Simt că ceva nu-i în regulă cu ele, că prea li se amestecă în viaţă. Treaba pare serioasă, de aceea se face sub jurământ. Dar jurământul este anulat în timpul unui cutremur. Apoi, hotărârea li se taie ca maioneza. Urmează vacanţa de vară, risipindu-i prin ţară sau în afara ei. La începerea anului școlar, Diriga îi duce în excursia promisă de mult. Iar acolo se întâmplă ceva care le schimbă puţin perspectiva faţă de mobil. Între acești muschetari se amestecă o prinţesă conștiincioasă, o cititoare înverșunată. Și cu toţii vor ajunge la unchiul ei, ca la un oracol din Antichitate. Ca să afle ce și cum trebuie făcut mai bine în lume.

  • Insula măștilor
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI
    Jason, Julia si Rick sunt gata sa plece intr-o noua calatorie plina de mistere si aventuri nebanuite. In acest al patrulea roman al seriei, cei trei copii pornesc in cautarea Primei Chei a Portilor Timpului, singurul care ii poate ajuta sa o gaseasca fiind Peter Dedalus, care a trecut prin poarta si se ascunde in Venetia secolului al XVIII-lea. Ei trebuie sa se grabeasca fiindca perfida Oblivia Newton se afla deja pe urmele lor. Mai intai, vor fi nevoiti sa afle cine este Gondolierul Negru, dar se pare ca nimeni nu stie unde poate fi gasit acesta. Pana la urma, Peter se lasa pacalit de Oblivia si se intoarce acasa, insa cei trei copii au intrat in posesia unei fotografii a unui personaj misterios. Sa fie Ulysses Moore?
  • Roller Girl
    Preț special 36.36 LEI Preț standard 48.48 LEI
    Intr-o Seara de Iluminare Culturala, Astrid si Nicole, doua pustoaice de generala, ajung la un meci de roller derby. Astrid priveste fascinata spectacolul de pe pista si isi da seama ca asta e chemarea ei: trebuie cu orice pret sa ajunga sa faca parte dintr-o astfel de echipa.
  • Pippi Șosețica se îmbarcă
    Preț special 28.78 LEI Preț standard 38.38 LEI
    Pistruiata cu codițe roșcate e tot pusă pe treabă... și pe șotii. Așa fetiță puternică mai rar s-a văzut. E vreun tigru de smotocit? Te salvează Pippi. Vreun sătean mojic căruia îi place să îi batjocorească pe alții? Îl pune Pippi la punct. E și darnică și inimoasă, oferindu-le cadouri tuturor. Datorită lui Pippi, Villa Villekulla o lume de poveste unde Tommy și Annika, prietenii ei, reușesc să își facă până și temele cu plăcere. Aventurile sunt în toi, dar stai să vezi cum este când mai vine în vizită și tatăl ei, Regele Pacificului.
  • Traian Vuia si pasarea de metal
    Preț special 41.18 LEI Preț standard 54.90 LEI
    Află povestea inventatorului român Traian Vuia, temerarul care a construit primul avion complet din lume! Povestitor este chiar prietenul lui, motanul Oscar. Descoperă! Visează! Îndrăznește! Crezi că supereroii există doar în desene animate sau în filme? Ce-ai zice dacă ți-aș spune că găsești o mulțime și în viața reală, chiar aici, printre români? Pornește în aventură alături de mine și află poveștile unor oameni geniali care au existat cu adevărat și care au rămas în istorie datorită unor realizări cu adevărat remarcabile! Descoperă cine sunt inventatorii, oamenii de știință, personalitățile istorice sau artiștii care au dat dovadă de pasiune și ambiție, și-au urmat visul și au reușit să schimbe în bine lumea în care trăim! Lasă-te inspirat de ROMÂNI DE SUCCES!
  • Nenumaratele masti ale lui Andy Zhou
    Preț special 28.12 LEI Preț standard 37.50 LEI
    Andy Zhou, un băiețel creativ și curajos, s-a obișnuit să fie întocmai cum se așteaptă cei din jur de la el: copilul bun, pentru părinții și bunicii care vin în vizită din Shanghai, sau amicul săritor al lui Cindy, cea mai bună prietenă a sa, când vine vorba de planuri rebele.
  • Cel mai destept pusti din Univers. Tabara de Genii
    Preț special 33.67 LEI Preț standard 44.90 LEI
    O aventură hazlie, plină de bezele, jocuri, acțiune, umor – și, bineînțeles, jeleuri, în confruntarea epică dintre cel mai deștept puști și un robot! Din momentul în care a mâncat, din întâmplare, un borcan plin de jeleuri ce conțineau Cunoștințe Ingerabile, Jake McQuade devine un geniu. Acest nou statut îi aduce puștiului o invitație în prima tabără pentru genii organizată de Zane Zinkle. Îl știi pe Zane Zinkle – faimosul expert în tehnologie, care a creat zPhone-ul. Cândva, Zinkle deținea titlul de „cel mai deștept copil din lume”. Acum însă, miliardarul este cel mai deștept și mai diabolic răufăcător și își dorește și el o porție din ce-a luat Jake ca să devină inteligent.
  • Casa Winterborne. Razbunare si curaj
    Preț special 29.93 LEI Preț standard 39.90 LEI

    Când April, o fetiță de unsprezece ani, se alătură grupului de copii care locuiesc la Casa Winterborne, știe că n-o să rămână acolo pentru mult timp.

    Până la urmă, nu și-a dorit să trăiască într-un castel imens și înfricoșător, alături de niște puști orfani care nu înțeleg că ea este diferită. Însă mama ei are să se întoarcă s-o ia, peste puțin timp, și tot ce trebuie să facă April până atunci este să găsească indiciile pe care aceasta i le-a lăsat prin castel.

    Curând, descoperă că Winterborne nu este o casă ca toate celelalte: ascunde o mulțime de secrete, precum misterul moștenitorului dispărut, o legendă înfiorătoare și enigma unei chei despre care nu se știe ce poate deschide. Cum pericolul pândește la fiecare colț al castelului, April și prietenii ei trebuie să facă echipă, ca să elucideze misterele familiei Winterborne, înainte să piardă definitiv singurul loc pe care îl consideră acasă.

    O combinație de umor, personaje unice și bizarerii, pe care n-o poți lăsa din mână: cititorii nu se vor mai putea desprinde de ea, până târziu în noapte, când vor simți nevoia să verifice și subsolul… pentru orice eventualitate. -- ALEXANDRA BRACKEN, autoarea seriei prosper redding, bestseller The New York Times

  • Ursuletii Berenstain si adevarul
    Preț special 31.82 LEI Preț standard 42.42 LEI
    Ursuletii Berenstain si adevarul face parte din seria Ursuletii Berenstein. Una dintre cele mai iubite serii de carti pentru copii: educativa, dar plina de umor. Familia Urs are, ca orice familie, cateva reguli de respectat in casa de pilda: "Nu mancam miere in pat" sau "Nu lasam urme de noroi pe podea" sau "Nu ne jucam cu mingea in casa".
  • Talharul Hotzenplotz
    Preț special 33.33 LEI Preț standard 44.44 LEI
    O poveste cu Kasperl. Un basm vesel, cu radacini in teatrul de papusi, despre doi pungasi, doi prieteni, o broasca-zana si o evadare de neuitat. Povestea aceasta, minunat de atemporala, isi va gasi locul in colectia de carti a multor cititori. - School Library Journal
  • O vrajitoare ingrozitoare zboara la mare
    Preț special 28.78 LEI Preț standard 38.38 LEI
    O poveste delicioasa si de-a dreptul... zanatica! - Daily Telegraph Pe o furtuna de zapada cum nu s-a mai pomenit, elevele de la Academia de Vrajitoare a domnisoarei Cackle se intorc din nou la scoala. Cu toate ca vremea e mohorata, pe micutele vrajitoare le asteapta o surpriza: domnul Rowan-Webb, magicianul salvat din iazul scolii de Mildred Hubble, le-a invitat sa petreaca o saptamana la castelul sau de langa mare, in semn de recunostinta.
  • Cum sa faci sa NU citesti si sa fii cool: Ghidul lui Charlie Joe Jackson #5
    Preț special 28.78 LEI Preț standard 38.38 LEI
    Cum sa faci sa NU citesti si sa fii cool este volumul al cincilea din seria Cum sa faci sa NU citesti Charlie Joe Jackson vrea sa-si faca prietena si e mai complicat decat si-a imaginat. Numai de citit nu-i arde.
  • Povești care te trag de mânecă
    Preț special 42.76 LEI Preț standard 57.00 LEI

    Ilustraţii de Bianca Bratu

    „Cu un titlu cât se poate de nimerit, acest volum de povești contemporane exact asta face: te trage de mânecă și te ia pe sus iute-iute, fără să-ţi dea răgaz să te minunezi sau să te răzgândești, și te duce într-o lume care seamănă pe ici, pe colo cu a noastră. Cufundându-te în ea, nici nu știi când a fugit timpul și ai terminat cartea, trecând de la veselie la duioșie, de la hohote de râs la mici tristeţi, de la mirare la ușurare, într-un carusel colorat de întâmplări și de emoţii.

    Copiii se vor regăsi cu siguranţă în aceste povești tandre și amuzante, unde tabletele (nu cele de ciocolată, ci celelalte) și frigiderele există alături de vrăjitori și vrăjitoare (unele dintre ele ţinute prizoniere în dulap), de piraţi care înoată în borcane de iaurt, de prinţese care poartă tricou cu Metallica ori de cifre care se iau la harţă și ajung la tribunal.

    La final rămâi cu entuziasmul și bogăţia interioară pe care Adriana Ștefan le trezește cu ușurinţă în cititori, deoarece se află cu siguranţă în posesia baghetei magice a scrisului.“ — ANA ALFIANU, autoarea cărții Val și Cetatea Sufletelor

  • Regele Arthur și cavalerii Mesei Rotunde
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI

    ...Toată lumea le cunoaște povestea și aventurile… sau nu? Cine a scos faimoasa spadă din stâncă? Ce e Sfântul Graal? Și cine au fost amorezii Tristan și Isolda, înțeleptul vrăjitor Merlin, cine a fost Sir Lancelot?

    Stai așa! În mai puțin timp decât îi ia unui motan viclean să-ți găsească fotoliul preferat, Mauri Kunnas a creat o mitologie felină extraordinară din legendele medievale. Însoțește-l pe Arthur, Mărețul Rege Motan din Logres, în această călătorie într-o lume plină de spirit cavaleresc, darts (!) și domnișoare aflate la ananghie și lasă-te purtat de aventurile lui pline de amuzament.

  • Agnes si misterul conacului
    Preț special 22.50 LEI Preț standard 30.00 LEI
    Noi mistere stau sa fie descoperite de Agnes si prietenul ei, Pilaf Agnes si mama ei mostenesc un conac de a carui existenta nu stiau nimic. Iar asta nu e tot. Uneori in camere se simte parfumul unor flori inexistente, iar capacul de la pian e mereu ridicat dimineata, chiar daca nimeni din casa nu canta la acest instrument. Mai mult, cine e misterioasa persoana E ale carei lucruri sunt in vila, dar nu este mentionata in niciun act? Si unde au disparut scarile marcate in planul casei?
  • Prinsi intr-un joc video (vol. 5): Bossul final
    Preț special 26.25 LEI Preț standard 35.00 LEI
    Stan si Eric au zece minute la dispozitie ca sa salveze lumea! In aceste zece minute trebuie sa plonjeze intr-un univers al jocurilor video, sa dea de urma unui inamic atotputernic si sa-i zadarniceasca planurile malefice inainte de a fi prea tarziu. Imposibil? Nu, superimposibil! Vor intalni pterodactili care scuipa foc, uriasi verzi furiosi si unicorni care arunca lasere din copite. Singura sansa a celor doi prieteni de a supravietui pana la confruntarea cu bossul final este sa aiba incredere completa unul in celalalt. Vor reusi sa duca la bun sfarsit misiunea lor pe viata si pe moarte? Numaratoarea inversa a inceput.
  • Termina aceasta carte
    Preț special 30.01 LEI Preț standard 40.01 LEI
    Draga cititorule, Intr-o noapte furtunoasa am dat peste niste foi imprastiate intr-un parc... Le-am adunat si le-am pus in ordine, incercand sa deslusesc misterul acestei descoperiri ciudate pe care acum ti-o incredintez tie. Misiunea ta este sa devii noul autor al acestei carti. Pentru a duce sarcina la bun sfarsit, va trebui sa explorezi si sa urmezi un program de antrenament special conceput pentru agentii secreti. Cum nimeni nu stie ce o sa se intample, te rog sa actionezi cu maxima prudenta... Nu uita insa: Cartea aceasta nu poate exista fara tine. Cu prietenie, Keri Smith
  • Jurnalul meu trasnit, in alb si negru
    Preț special 30.01 LEI Preț standard 40.01 LEI
    Jurnalul meu trasnit... in alb si negru: A crea inseamna a distruge. Acum cu si mai multe pagini trasnite In timpul utilizarii acestei carti te vei murdari. S-ar putea sa fii complet acoperit de vopsea... si de multe alte substante, unele chiar neobisnuite. Te vei uda. Va trebui sa faci lucruri care te vor pune in incurcatura. E posibil sa te intristezi cand iti vei aminti cum arata cartea la inceput. Vei descoperi insa demontarea creativa peste tot in jurul tau. Demontarea/descompunerea presupune dezlantuirea propriului Eu creativ, aparent distructiv si oarecum instabil, sa faci ceva ce nu ai mai avut sansa sa faci pana acum.
  • 1001 de nopți. Basme arabe istorisite de Eusebiu Camilar (vol. I)
    Preț special 89.25 LEI Preț standard 119.00 LEI

    Ilustrații de Ana Alfianu

    De o frumuseţe aparte, această primă adaptare românească pentru copii a celor 1001 de nopţi a văzut lumina tiparului la mijlocul secolului trecut şi a aprins imaginaţia a generaţii de tineri cititori.

    Poveștile depănate de iscusita Șeherazada de-a lungul a o mie și una de nopţi spre desfătarea soţului său, preaputernicul Riar Șah, sunt pesemne cele mai cunoscute din toată literatura lumii. De la peripeţiile lui Aladin, stăpânul lămpii fermecate, la epopeea lui Sindbad marinarul și de la năzdrăvăniile lui Ali Baba și ale celor patruzeci de hoţi la isprăvile lui Harun al-Rașid, califul-califilor, basmele arabe zugrăvesc lumi fără seamăn, neîntrecute în frumuseţe și farmec.

  • Pisicile Razboinice (vol. 36). Viziunea din umbre. Furtuna Dezlantuita
    Preț special 41.18 LEI Preț standard 54.90 LEI
    Descopera seria Pisicile razboinice • Serie Bestseller New York Times Toate cele cinci clanuri traiesc acum langa lac - in sfarsit, profetia a fost indeplinita. Insa in locul armoniei mult dorite, in randul pisicilor razboinice se face simtit un nou pericol. Proaspat reintregit si intors pe teritoriul sau, Clanul Umbrelor devine tot mai puternic si, sub conducerea unui nou lider care poarta sumbrul nume de Stea de Tigru, ameninta sa distruga pacea dintre danuri. In tinuturile de langa lac se dezlantine o furtuna cumplita, care pune in pericol vietile tuturor -- sa fie, oare, mania Clanului Stelelor? Pisicile trebuie sa gaseasca o cale spre impacare, caci in joc este chiar supravietuirea lor.
  • Black Beauty
    Preț special 29.93 LEI Preț standard 39.90 LEI
    Povestea lui Black Beauty este considerata una dintre primele autobiografii de animale. Inițial menita a fi literatura informativa pentru adulți despre consecințele cruzimii exercitate asupra cailor și despre prevenirea acestor acte nedrepte, Black Beauty este acum considerata drept o carte pentru copii. Povestit de personajul principal, Black Beauty, romanul este citit de mii de copii din întreaga lume.
  • Morcoveata
    Preț special 33.67 LEI Preț standard 44.90 LEI
    Publicata în 1894, povestea lui Morcoveața ne pune fața în fața cu peripețiile unui baiat roșcat și pistruiat, care traiește în Franța rurala a secolului al XIX-lea. Scriitorul Jules Renard surprinde universul copilariei filtrat prin ochii unui copil hipersensibil, cu o personalitate complexa. François este al treilea și cel mai mic copil al familiei Lepic. Familia și apropiații îl numesc Morcoveața, din cauza parului roșcat și a pistruilor sai. Frații sai mai mari, Felix și Ernestina, sunt tratați cu dragoste de mama lor, în timp ce Morcoveața este disprețuit permanent și supus umor abuzuri fizice și emoționale. Seria de umilințe îl afecteaza pe baiat, care traiește o viața de singuratate și de amaraciune. Sub ironia ușor amara se ascunde tandrețea pentru tatal sau, care-l ignora, și pentru mama sa, care-l persecuta, profunzimea sentimentelor fiind analizata cu mare finețe și sensibilitate de catre autor.
Filter by

Voce audiobook

Preț

Editura