Povești

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 48

Cumpără acum de la
  • Visul lui Dutu
    34.90 LEI
    O feerie de iarna care isi pastreaza farmecul in orice sezon Creatorii seriei Nasuc ne propun o noua poveste - cu soapte intelepte, cu latrat vesel de catel si cu globuri stralucitoare, despre cum se implinesc visurile.
  • Casa puișorilor
    19.90 LEI
    Gașca Puișorilor - Murdărica (Cip), Dulcica (Mica Bu), Poppy și Frumi – locuiește în Casa Puișorilor alături de Moosh, mama lor. Pentru o familie atât de mare, casa devine neîncăpătoare... Însă, Gașca Puișorilor găsește repede o soluție și începe să-și petreacă timpul la vecinul din cușca de vizavi. Fiindcă puișorii au curajul să se aventureze până la el, sunt recompensați cu adevărate comori: o cădiță, un pat mare și moale, chiar și o măsuță pentru masaj. Cu siguranță, Gașca Puișorilor știe cum să se facă comodă în cușca lui J. J. ca-n propria casă!
  • Fanni și gemenii arțăgoși
    59.90 LEI
    Furia este o emoție complicată. Copilul poate să fugă plângând de nervi, să lovească pe altcineva, să se rănească singur, să arunce jucăriile, să-și impună voința cu orice preț ori să refuze total comunicarea. Cu toate acestea, furia are un rol important: îl ajută să protejeze ceea ce contează pentru el și îl motivează să facă o schimbare. De aceea, disputele cauzate de dezacorduri și nevoi contradictorii constituie o parte firească a relațiilor apropiate dintre oameni. Secretul dezvoltării armonioase a copilului este să deprindă modalitățile sănătoase și sigure de gestionare a furiei, să înțeleagă nevoile care stau la baza emoțiilor intense și să caute soluții potrivite. Exact acesta este sprijinul pe care i-l oferă volumul de față din seria FANNI!
  • Fanni și noaptea înfricoșătoare
    59.90 LEI
    Frica este o emoție cu un rol foarte important: te ajută să rămâi în siguranță, să reacționezi rapid și să te aperi într-o situație periculoasă. De aceea, fricile trecătoare fac parte din parcursul firesc al copilului tău. Secretul dezvoltării sale armonioase este să descopere modalitățile sănătoase și eficiente de calmare și de gestionare a fricii. Exact acesta este sprijinul pe care i-l oferă volumul de față din seria FANNI!
  • Fanni si ligrul agitat
    59.90 LEI
    Ați mai întâlnit vreodată un ligru? Tatăl lui Ralf este leu, mama - tigroaică, iar micul ligru își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Dar nu este o aniversare ca oricare alta, pentru că în seara aceasta va participa pentru prima dată, alături de tatăl lui, la adunarea specială a haitei de lei!
  • Fanni si lenesul relaxat
    59.90 LEI
    Elefănțica Fanni și prietenii ei fac ultimele pregătiri pentru mult așteptatul bal. Însă zilele aglomerate încep să-și spună cuvântul, iar cei patru prieteni au în mod clar nevoie de o pauză. Pentru că nu știu cum să se deconecteze, apelează la ajutorul unui leneș tolănit în copac, care pare să stăpânească arta relaxării. Oare vor reuși să descopere ce activități le dau o stare de bine și să depășească stresul?
  • Fanni si termometrul emotional fermecat
    59.90 LEI
    Pregătiți de picnic, elefănțica Fanni și prietenii ei ajung la grădina din parc, unde găsesc toate florile pleoștite. Apoi descoperă cu surprindere că aceste flori speciale reacționează la emoțiile celor din jur. Singura modalitate de a le salva este să regleze temperatura emoțională din parc, care a atins o intensitate mult prea mare. Vor reuși cei patru prieteni să influențeze termometrul emoțional și să ajute florile?
  • Fanni si ghemul din stomac
    59.90 LEI
    Plină de entuziasm și de curiozitate, elefănțica Fanni merge cu mama ei la petrecerea din sat. Însă nu totul decurge conform planului. După ce are ghinion la un joc de aruncat mingiuțe, Fanni se simte brusc copleșită de o emoție căreia nu-i găsește numele. Mama ei o consolează și îi dă o sarcină care o ajută să descopere că peste tot există diferite emoții. Va reuși Fanni să scape de ghemul din stomac?
  • The Happy Book
    29.90 LEI
    Potrivită pentru a fi citită de cât mai mulți copii, ușoară și plină de culoare, această carte ilustrată îi ajută pe cei mici să-și înțeleagă emoțiile.
  • Povestea lui Nasuc (vol. 2): O prietenie neasteptata
    19.90 LEI

    Nasuc, curajosul si simpaticul soricel pe care il cunoastem cu totii inca de cand se afla In cautarea prieteniei, porneste intr-o noua aventura, pe cat de nastrusnica, pe atat de palpitanta. Drumul sau in cautarea soriceilor cafenii nu este unul usor, insa pasii ii sunt indrumati de prieteni de nadejde, alaturi de care Nasuc trece prin peripetii grozave si de la care invata ca cel mai important este sa nu-ti pierzi niciodata speranta, sa fii vesel si increzator si, cel mai important, sa nu stai pe ganduri atunci cand cineva are nevoie de o labuta de ajutor!

  • Povestea lui Nasuc (vol. 1): In cautarea prieteniei
    19.90 LEI

    Prin intamplarile nastrusnice din Povestea lui Nasuc. In cautarea prieteniei, simpaticul soricel invata si te invata, pas cu pas, cum sa recunosti prietenii adevarati si, mai mult, cum sa fii chiar tu un prieten de nadejde.

    Daca pentru Nasuc prietenia este la fel de minunata ca o ciuperca gustoasa, povestea micutului curajos va fi, pentru copiii care o vor savura cu sufletul la gura, la fel de dulce si de aromata ca o prajitura delicioasa. Citind cu inima cat un purice de emotie despre peripetiile prin care trece Nasuc in cautarea prieteniei adevarate, la final intelegem cu totii, copii si adulti deopotriva, ca prietenul adevarat se iveste de unde nu ne asteptam si ca trebuie doar sa ciulim bine urechile si sa avem inima deschisa.

  • Drumul spre casă
    54.90 LEI

    Guojing este o ilustratoare și artistă conceptuală originară din China.

    S-a născut pe 23 ianuarie 1983 și a început să deseneze încă de mică. În 2006, a absolvit Academia de Arte Frumoase din Tianjin. Cartea sa de debut – „Drumul spre casă” – a fost desemnată „Cea mai bună carte ilustrată pentru copii” de „New York Times”.

  • Un cățeluș în furtună
    34.90 LEI

    Guojing este o ilustratoare și artistă conceptuală originară din China.

    S-a născut pe 23 ianuarie 1983 și a început să deseneze încă de mică. În 2006, a absolvit Academia de Arte Frumoase din Tianjin. Cartea sa de debut – „Drumul spre casă” – a fost desemnată „Cea mai bună carte ilustrată pentru copii” de „New York Times”.

  • Bibliofil: Elefănțelul care iubea cărțile
    29.90 LEI

    V. Hüseyin Kaya este un tată, scriitor și editor care și-a asumat misiunea de a le face cunoștință cât mai multor copii cu lumea magică a cărților.

    S-a născut pe 23 iunie 1987 în Samsun, Turcia. A studiat filosofia și a publicat povești și eseuri în mai multe reviste și ziare naționale. A fondat o revistă de literatură și a publicat o carte de nuvele care s-a bucurat de mare succes, iar momentan lucrează la primul său roman. Între timp, și-a deschis propria editură, unde lucrează ca redactor și editor.

  • Povestea celui mai frumos cadou
    29.90 LEI

    Seda Akipek este o scriitoare din Turcia care a lăsat meseria de avocat pentru condei.

    S-a născut la Istanbul în 1982. A absolvit studiile universitare la Facultatea de Drept a Universității din Marmara și Masteratul în Drept Economic la Universitatea Galatasaray. Ulterior, a lucrat 12 ani în domeniul juridic. Apoi a înlocuit termeni precum „capital”, „transfer”, „legal” cu „poveste”, „poezie” și „basm”. Așadar, astăzi locuiește la Geneva și scrie cărți pentru cei mici.

  • Natura e căsuța mea
    34.90 LEI

    Sezen Aksu Taşyürek este o scriitoare și ilustratoare de cărți pentru copii care trăiește în Istanbul, Turcia, și are o sensibilitate aparte pentru detaliile care dau fermec vieții.

  • Micul mecanic al cărților
    29.90 LEI

    Ezgi Berk este o scriitoare pentru copii care crede cu tărie în existența dragonilor. Magie pură!

    S-a născut în Turcia, la Istanbul, într-o familie din clasa de mijloc. După o copilărie frumoasă, petrecută în curtea plină de verdeață a grădiniței, dar și în cea sufocată de beton a școlii, la facultate a studiat istoria, de care este și astăzi pasionată. Și pentru că oamenii pot uita să se joace și să privească cerul cu bucurie atunci când devin adulți, ea a hotărât să lucreze în domeniul cărților – scrie cărți pentru copii, ținând și workshop-uri pentru cei mici în librării și în școli.

  • Douglas, ai nevoie de ochelari!
    29.90 LEI

    Ged Adamson este scriitorul și ilustratorul britanic care l-a creat pe Douglas, cel mai simpatic cățel.

    Din portofoliul său fac parte și cărțile Elsie Clarke And The Vampire Hairdresser, Meet The McKaws, I Want To Grow, Shark Dog, Mommy, Baby and Me, Ava and the Rainbow (who stayed), Shark Dog and the School Trip Rescue!, Fox Found a Box. Desenele sale au apărut în reviste, cărți și filme.

    Este, de asemenea, compozitor pentru televiziune și cinema. Locuiește în Londra cu Helen și cu fiul lor, Rex.

  • Douglas, ești un geniu!
    29.90 LEI

    Ged Adamson este scriitorul și ilustratorul britanic care l-a creat pe Douglas, cel mai simpatic cățel.

    Din portofoliul său fac parte și cărțile Elsie Clarke And The Vampire Hairdresser, Meet The McKaws, I Want To Grow, Shark Dog, Mommy, Baby and Me, Ava and the Rainbow (who stayed), Shark Dog and the School Trip Rescue!, Fox Found a Box. Desenele sale au apărut în reviste, cărți și filme.

    Este, de asemenea, compozitor pentru televiziune și cinema. Locuiește în Londra cu Helen și cu fiul lor, Rex.

  • Prietenii lui Năsuc (vol. 4): La piscină
    19.90 LEI

    Cristina Elena Gheorghiu este o economistă care s-a transformat ca prin farmec în autor de cărți pentru copii.

    Prin natura profesiei sale, se află zilnic în contact cu cifre, tabele de calcul și sume. Dar cuvintele sunt cele care o înveselesc și îi colorează sufletul. În fiecare seară, citește povești împreună cu Andrei, băiețelul ei. Pornesc astfel în călătorii minunate alături de personaje cunoscute tuturor copiilor sau inventate de ei. Așa s-a născut Năsuc, într-o seară de iarnă, când căutau noi prieteni alături de care să călătorească în lumea nemărginită a poveștilor.

  • Prietenii lui Năsuc (vol. 3): O noapte în cort
    19.90 LEI

    Cristina Elena Gheorghiu este o economistă care s-a transformat ca prin farmec în autor de cărți pentru copii.

    Prin natura profesiei sale, se află zilnic în contact cu cifre, tabele de calcul și sume. Dar cuvintele sunt cele care o înveselesc și îi colorează sufletul. În fiecare seară, citește povești împreună cu Andrei, băiețelul ei. Pornesc astfel în călătorii minunate alături de personaje cunoscute tuturor copiilor sau inventate de ei. Așa s-a născut Năsuc, într-o seară de iarnă, când căutau noi prieteni alături de care să călătorească în lumea nemărginită a poveștilor.

  • Prietenii lui Năsuc (vol. 2): Copacul din casă
    19.90 LEI

    Cristina Elena Gheorghiu este o economistă care s-a transformat ca prin farmec în autor de cărți pentru copii.

    Prin natura profesiei sale, se află zilnic în contact cu cifre, tabele de calcul și sume. Dar cuvintele sunt cele care o înveselesc și îi colorează sufletul. În fiecare seară, citește povești împreună cu Andrei, băiețelul ei. Pornesc astfel în călătorii minunate alături de personaje cunoscute tuturor copiilor sau inventate de ei. Așa s-a născut Năsuc, într-o seară de iarnă, când căutau noi prieteni alături de care să călătorească în lumea nemărginită a poveștilor.

  • Alegeri în junglă
    24.90 LEI

    Lecția de politică distractivă

    Alegeri în junglă este o poveste simpatică și ușor de citit, care le explică celor mici principiile de bază ale democrației.

    „Jungla este viață! Jos cu piscina leului!”, „Piscine pentru toată lumea!”, „Ne-am săturat de legile regelui!”. Așa sună lozincile pe care le scandează animalele reunite la un protest în inima junglei. Cum s-a ajuns aici? Leul, regele lor, a deviat cursul râului, ca să folosească apa pentru a-și construi o piscină personală. Rezultatul: o stare de tensiune, nemulțumire și revoltă generalizată. De aici până la ideea de a avea un nou conducător nu a mai fost decât un pas. „Să fim democrați, să organizăm alegeri!”, propune Bufnița.

    În scurt timp, întreaga junglă se pregătește de alegerea unui președinte prin mijloace democratice. Candidații nu întârzie să apără: Cobra, Leneșul și Maimuța se vor întrece pentru voturile alegătorilor. Surpriză! Și Leul își depune candidatura. Deja s-au strecurat o sumedenie de termeni noi în poveste: legi, democrație, alegeri, voturi, candidatură. Urmează o campanie electorală... sălbatică. Afișe, promisiuni, discursuri prin care cei patru candidați încearcă să își atragă simpatia animalelor din junglă. Plus mitinguri, dezbateri și nelipsitele selfie-uri cu votanții. Cum se face că, în ziua alegerilor, unul dintre candidații înscriși pe buletinul de vot este descalificat? Și, mai ales, cine este marele câștigător?

    Fără îndoială, politica influențează viața fiecăruia dintre noi. Întâmplările din junglă sunt menite să stârnească interesul puștilor pentru politică. Ne dorim să înțeleagă o parte dintre lucrurile care se petrec în societate și să își dezvolte simțul civic. Copiii informați de astăzi sunt cetățenii implicați și responsabili de mâine, care vor alege să participe activ la modelarea propriului viitor.

    Cartea a fost concepută ca un punct de pornire pentru un dialog între copii și adulți. Și a fost chiar scrisă alături de copii cu vârste cuprinse între 4 și 11 ani, în cadrul unor ateliere de creație, fiind rezultatul unui efort deschis și colectiv. Noțiunile noi sunt introduse în cel mai captivant și amuzant mod cu putință. Cititorii vor găsi la finalul cărții un glosar cu explicații clare pentru cuvintele-cheie. Ilustrațiile colorate și dinamice contribuie la transformarea temei aparent dificile într-un subiect nu doar accesibil, ci de-a dreptul fascinant. Dialogurile inedite și umorul fin sunt direct responsabile pentru farmecul incredibil al acestei povești educative.

  • Prietenii lui Năsuc (vol. 1): Operațiunea Punga
    19.90 LEI

    O poveste cu un nas fin pentru gustări delicioase. Cu 5 nasuri de fapt!

    Năsuc și gașca lui de șoricei simpatici sunt mereu veseli și gata de expediții palpitante. Dacă aventurile lor implică și ceva comestibil, cu atât mai bine.

    Lui Năsuc i-au plăcut dintotdeauna boabele de grâu și de porumb sau pufuleții. Dar cel mai mult și-a dorit să aibă prieteni adevărați. Iar visul i s-a împlinit la puterea a patra, căci iată că la reîntâlnirea cu șoricelul năzdrăvan copiii fac cunoștință și cu amicii lui. Locuiesc împreună în podul casei de pe Strada Lacului, la Nr. 7. Iar Gustărică, Gură-Cască, Mustăcilă și Grăsuțul sunt la fel de curioși, isteți și puși pe șotii ca eroul nostru.

    Aventura începe de îndată ce domnul Toma vine acasă de la cumpărături. Năsuc și prietenii lui cu blănițe cenușii decid că trebuie să se înfrupte din bunătățile ascunse în misterioasele pungi. Dar lucrurile nu sunt atât de simple. Unul dintre ei nu ciulește bine urechile atunci când ceilalți pun la cale planul de acțiune. Riscă să îi prindă pisica vecinilor. Până și doamna Toma trage o sperietură zdravănă. Nu este deloc ușor să locuiești cu cinci șoricei neastâmpărați! Dar este fascinant să parcurgi firul acestei povești palpitante. Alături de personaje, copiii vor învăța importanța cumpătării, a prudenței și a solidarității.

    Nu ratați continuarea aventurii șoricești din volumele Copacul din casă, O noapte în cort și La piscină!

  • Noaptea in gradina
    19.90 LEI
    Carticelele PIXI se remarca prin mesaje educativ-distractive pe placul celor mici. Au in continuare formatul patrat care le-a consacrat, dar dimensiunea a crescut de la o latura de 10 centimetri la una de 19. Deci mai multa distractie!

     

    Textele sunt creative, paginile debordeaza de culoare, iar la final copiii se pot bucura de un joc sau o ghicitoare simpatica.

    Buna, astazi Pixi iti propune aceasta ghicitoare: cate stele poate vedea puiul de mistret? Al tau, Pixi.

    Ilustratii de Gerhard Schroder.
  • Ana va reusi!
    19.90 LEI

    Carticelele PIXI se remarca prin mesaje educativ-distractive pe placul celor mici. Au in continuare formatul patrat care le-a consacrat, dar dimensiunea a crescut de la o latura de 10 centimetri la una de 19. Deci mai multa distractie! Textele sunt creative, paginile debordeaza de culoare, iar la final copiii se pot bucura de un joc sau o ghicitoare atractiva.

    Buna, astazi Pixi iti arata un joc pentru drumul spre scoala. Ce animale vezi in drumul tau? Pasari, caini, pisici, albine sau poate si alte vietati? Numara-le si apoi compara cu ceea ce au gasit prietenii tai, impreuna cu care mergi la scoala. Cine a vazut mai multe animale? Daca mergi separat, puteti face urmatoarea intelegere: fiecare numara animalele intalnite in drumul lui spre scoala. Cand ajungeti la scoala, comparati rezultatele. Puteti sa numarati si alte lucruri, cum ar fi marcile de automobil inainte. Al tau, Pixi.


    Ilustratii de Frauke Weldin.

  • Hop in pat!
    19.90 LEI
    Ce poate fi mai potrivit pentru lectura de seara decat o poveste simpatica despre ritualul somnului?

     

    Mama sta pe pat si il asteapta pe cel mic, pentru a-l inveli si a-l saruta de noapte buna. Asa se termina orice zi din viata celor mici. Numai ca pentru Radu si pentru mama lui abia incepe aventura. Nu ai zice ca urmeaza altceva decat un somn adanc, tinand cont ca Radu s-a imbracat deja in pijama. Si s-a spalat si pe dinti. Doar ca nu poate sa vina chiar acum in pat… Mai intai, trebuie sa isi culce periuta de dinti. O aseaza pe marginea chiuvetei si o inveleste cu prosopul. Si tubul cu pasta de dinti trebuie sa se strecoare sub „cuvertura”. Intre timp, mama continua sa il strige: Hop in pat!

     

    Carticelele PIXI se remarca prin mesaje educativ-distractive pe placul celor mici. Au in continuare formatul patrat care le-a consacrat, dar dimensiunea a crescut de la o latura de 10 centimetri la una de 19. Deci mai multa distractie! Textele sunt creative, paginile debordeaza de culoare, iar la final copiii se pot bucura de un joc sau o ghicitoare atractiva.

    Ilustratii de Steffi Wohner
  • Unde sunt animalutele mele de plus?
    19.90 LEI
    Pixi ne demonstreaza cat de fermecatoare pot fi povestile contemporane

     

    Copiii vor fi incantati sa parcurga firul acestei povesti de plus, pe masura ce aluneca in lumea viselor. 

     

    „Repede, la culcare! E deja tarziu.” Cu aceasta replica venita din partea mamei incep noptile tuturor copiilor. Iar Pia, personajul principal al povestii noastre, nu vrea altceva decat sa isi asculte mama. Dar intampina un mic impediment. Unde sunt animalutele ei de plus? Doar Iepurasul este la locul lui. Si nu merge asa! Celelalte trebuie sa ajunga si ele in pat. Altfel, Pia nu poate adormi…

     

    Carticelele PIXI se remarca prin mesaje educativ-distractive pe placul celor mici. Au in continuare formatul patrat care le-a consacrat, dar dimensiunea a crescut de la o latura de 10 centimetri la una de 19. Deci mai multa distractie! Textele sunt creative, paginile debordeaza de culoare, iar la final copiii se pot bucura de un joc sau o ghicitoare simpatica.
  • Pixi - Marea carte a anotimpurilor
    59.90 LEI



    Haideti sa exploram anotimpurile cu Pixi! 


    Peste 50 de povestioare vesele, insotite de ilustratii minunate, in spiritul PIXI, s-au reunit intr-o noua carte de colectie.

     

    Cu aceasta noua carte de povestioare de la Pixi, cititul va deveni o placere pentru intregul an! Pixi si prietenii lui nazdravani ne propun tot felul de activitati caracteristice pentru fiecare anotimp: ne invata cum sa pictam ouale de Paste, cum sa ne bucuram de excursii in natura, dar si sa ii ajutam pe cei mari la curatenia de primavara, cum sa ne relaxam cu o balaceala buna in toiul verii sau cu un picnic in padure, ca sa fim in forma pentru prima zi de scoala, cum sa ne pregatim de petrecerea de Halloween si uite asa ne trezim ca a venit Craciunul pe care il petrecem in familie si, cu putin noroc, poate si alaturi de oameni de zapada fantastici.



     



  • Ursul pacalit de vulpe
    19.90 LEI

    Din 1880, cand a fost tiparita prima data, pana astazi, Ursul pacalit de vulpe ramane una dintre acele povesti care au intrat in constiinta populara pentru valoarea lor anecdotica.


     

    Pornind de la imaginea vulpii care sta cu botul intins pe labe, epuizata dupa o noapte in care nu a reusit sa gaseasca niciun pic de hrana, firul povestii coopteaza treptat un car tras de boi si incarcat de peste, un taran saritor si un urs tare pofticios. Vulpea nu isi tradeaza reputatia de animal viclean, se alege cu o masa pe cinste si isi umple vizuina cu provizii. Dar povestea nu ar fi completa fara farsa de neuitat pe care i-o pregateste ursului credul. Cei mici sunt invitati sa descopere itele incurcaturii create. Pentru ei, cartea se va transforma intr-una dintre acele amintiri de neuitat ale copilariei, odata ce o vor parcurge singuri, in timp ce invata sa citeasca.

     

    Ursul pacalit de vulpe face parte din colectia Biblioteca din ghiozdan, care reuneste cele mai indragite povesti din programa scolara sau de pe lista de lecturi suplimentare pentru invatamantul primar. Cartile sunt scrise cu caractere mari si presarate cu ilustratii fermecatoare.
Filter by
Cumpără acum de la

Preț

Editura