Dicţionare & Lexic

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 61-90 din 564

  • Limba germană. Exerciţii de gramatică şi vocabular
    34.95 LEI
    Cartea se adresează celor ce doresc să-și perfecționeze cunoștințele practice de limba germană și poate fi folosită ca material auxiliar în paralel cu orice manual sau curs teoretic. Exercițiile vizează cele mai importante aspecte de gramatică și vocabular, ajutând la formarea unor reflexe de exprimare corectă. Gradul lor de dificultate crește în mod treptat pe parcursul fiecărui capitol și al întregii lucrări, iar cheia exercițiilor permite să se verifice corectitudinea rezolvărilor. Numeroasele tabele și sinteze, ca și vocabularul uzual sunt utile pentru înțelegerea și stăpânirea regulilor de bază ale limbii germane.
  • Dicționar poliglot de marketing
    49.00 LEI
    Adunând un material bogat, lucrarea cuprinde un inventar de circa 3 000 de concepte definite în limba română, echivalate în limbile engleză, franceză și rusă. Dicționarul este o lucrare utilă atât pentru studenți, specialiști, profesori, cât și pentru traducătorii de texte specializate.
  • English for Pharmacy Students. Advanced Grammar and Vocabulary
    30.00 LEI

    Rolul acestei carti este de a oferi exercitii de gramatica si vocabular pentru studentii de la specializarea Farmacie si cele conexe, interesati sa-si imbunatateasca abililitaile de limba engleza. Este destinata studentilor care au un nivel intermediat, B1-B2, in limba engleza, si care isi propun sa atinga un nivel C1 conform Cadrului European Comun de Referinta (CEFR). Fiecare unitate include exercitii de gramatica, vocabular si de scriere a caror rezolvare ar trebui sa dureze aproximativ o ora si jumatate pentru un elev intermediar.

    S-ar putea sa va intrebati de ce v-ar ajuta un nivel intermediar superior sau avansat in limba engleza in cariera si care este rolul studiilor lingvistice in educatia unui profesionist medical, cum ar fi un tanar farmacist? Ei bine, predarea cu succes a terminologiei de specialitate in limba engleza este de cea mai mare importanta in cazul profesionistilor medicali ale caror activitati de zi cu zi includ interactiunea cu pacientii si/sau cu alt personal medical cu care comunica in limba engleza. Aceasta nu include doar farmacisti, ci si medici, stomatologi, asistente medicale, medici veterinari, infirmiere, asistenti si consultanti sanitari, asistenti de farmacie, tehnicieni de farmacie si dentari si tehnicieni de laborator etc.

    In societatea globalizata de astazi, cea mai mare parte a comunicarii la niveluri inalte se realizeaza in limba engleza, in special in domeniul medical unde o mare parte a pacientilor, precum si a personalului, nu impartasesc acelasi fundal cultural si lingvistic. Asadar, parcurgerea volumul de fata vine in intampinarea acestei nevoi si se adreseaza tuturor celora care lucreaza sau desfasoara activitate de cercetare in domeniul farmaco-medical si au nevoie de imbunatatirea competentelor de limba engleza.

  • Abrégé de morphologie du français. Exercices
    30.00 LEI

    Aparuta din necesitatea de a structura si de a sintetiza informatii numeroase privind morfologia franceza intr-un limbaj accesibil si schematizat, cartea Abrege de morphologie du français + Exercices se doreste a fi un instrument util in dobandirea competentelor de comunicare in limba franceza. Ea combina riguros teoria cu practica prin propunerea de exercitii cu un grad de dificultate progresiv. Destinata initial studentilor Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”, cartea se adreseaza unui public larg, dornic sa isi imbunatateasca si sa isi exerseze cunostintele de limba franceza.

    Selectia notiunilor a avut in vedere importanta si dificultatea de intelegere a mecanismelor de functionare ale verbului si grupului nominal in cadrul unei fraze. Elemente fundamentale ale oricarei comunicari, verbul, substantivul si determinantii sai au numeroase variabile de care trebuie sa se tina cont pentru a se respecta corectitudinea exprimarii.

    Prin urmare, cartea de fata cuprinde doua mari capitole minutios ordonate, cu evidentierea notiunilor prin scheme, tabele si simboluri, intr-un limbaj concis si precis, ce imprumuta elemente din domeniul matematic. Capitolul intai prezinta in subcapitole separate conjugarile, modurile personale cu timpurile aferente, concordanta timpurilor la indicativ si modul de functionare al lui si conditional. Capitolul al doilea trateaza substantivul, articolul, adjectivul, tipurile de pronume si adjective pronominale, incheindu-se cu numeralul. Fiecare subcapitol este urmat de un numar generos de aplicatii ce vizeaza, pe langa exersarea abilitatilor de lucru cu notiunile morfologice, si imbogatirea vocabularului cu termeni din mediul civil si militar.

  • Dictionar de buzunar. Antonime
    20.00 LEI
    Dictionarul de antonime este unul de mici proportii (aproximativ 1500 de cuvinte). Cuvintele sunt prezentate in ordine alfabetica si sunt urmate de indicarea clasei morfologice specifice. Accesibilitatea acestui dictionar il recomanda ca un instrument indispensabil in aprofundarea limbii romane in invatamantul primar.
  • Exerciții de gramatică italiană
    60.00 LEI
    Exerciţii de gramatică italiană este o culegere adresată persoanelor care intenţionează să ajungă la al treilea nivel de cunoştiinţe de limbă italiană după parametrii de certificare stabiliţi de Consiliul Europei (ELC).
  • Gramatica fără stres. Limba franceză
    30.00 LEI

    Vreți să învățați limba franceză, dar regulile gramaticale complicate vă dau bătăi de cap? Puteți să vă împrieteniți cu franceza și să scăpați de stres. Cum? Foarte simplu!

    • Identificați problemele cu care vă confruntați, apoi concentrați-vă pe ceea ce contează. Pentru fiecare temă sunt explicate cele mai importante lucruri, iar accentul este pus pe ceea ce trebuie să știți cu adevărat.

    • Învățați gramatica într-un mod distractiv, cu ajutorul versurilor unor cântece cunoscute și al numeroaselor exemple din limba franceză uzuală.

    • Puneți teoria în practică. Odată ce v-ați clarificat o problemă, vă puteți antrena cu exerciții distractive și variate. Gata cu bătăile de cap. Învățați limba franceză fără stres, e atât de ușor!

  • Gramatică fără stres. Limba engleză
    30.00 LEI
    Epuizat din stoc

    Gramatica limbii engleze vă dă bătăi de cap? Încă nu stăpâniți această limbă? Puteți să vă împrieteniți cu engleza și să scăpați de stres. Cum așa? Foarte ușor!

    • În primul rând, identificați problemele, apoi concentrați-vă pe ceea ce contează. Cele mai importante lucruri sunt explicate pentru fiecare temă, iar accentul este pus pe ceea ce trebuie să știți cu adevărat.

    • Învățați gramatica într-un mod distractiv cu ajutorul versurilor unor cântece cunoscute și al numeroaselor exemple din engleza de zi cu zi.

    • Iar după teorie, urmează practica. Odată ce v-ați clarificat o problemă, vă puteți antrena cu exerciții distractive și variate.

    • Gramatica limbii engleze fără stres – pentru începători (A1) până la avansați (B2).

    Gata cu bătăile de cap. Învățați limba engleză fără stres, e atât de ușor!

  • Dictionar de buzunar
    20.00 LEI
    Dictionarul de sinonime este unul de mici proportii (aproximativ 1500 de cuvinte). Cuvintele sunt prezentate in ordine alfabetica si sunt urmate de indicareaclasei morfologice specifice. Accesibilitatea acestui dictionar il recomanda ca un instrument indispensabil in aprofundarea limbii romane in invatamantul primar.
  • Dictionar de buzunar
    25.00 LEI
    Dictionarul de expresii si locutiuni romanesti este unul de mici proportii, nefiind prezentata intreaga gama de sensuri, insa este un important instrument de lucru pentru elevii din clasele primare si chiar gimnaziale. In aceasta lucrare exista si expresii populare, regionale si chiar arhaice, care s-au folosit si se folosesc in anumite zone ale tarii.
  • Dictionar de pleonasme
    15.00 LEI
    Dictionarul de pleonasme inventariaza cele mai frecvente sintagme si expresii pleonastice, fiind un instrument de lucru necesar in deprinderea limbii romane corecte. Pleonasmul este o eroare de exprimare, o eroare stilistica, avandu-si originea intr-o greseala de natura logica. El consta in a spune sau a scrie fara intentie, din ignoranta sau din neatentie, de doua ori acelasi lucru, cu cuvinte diferite, dar care au acelasi inteles.
  • Dictionar de neologisme
    28.90 LEI
    Dictionarul de neologisme cuprinde un numar mare de cuvinte neologice, cu un rol important in studiul limbii romane, imprumutate sau create in limba noastra. Dictionarul contine atat neologismele din perioada de modernizare a vocabularului romanesc cat si neologismele recent imprumutate, intalnite frecvent in manualele scolare si in lucrarile care fac parte din bibliografia scolara. Aceasta lucrare este un instrument de studiu oferit unui public larg din diverse domenii de activitate, dar si scolii romanesti (elevi, studenti, profesori), dornici sa foloseasca corect limba romana.
  • Limba spaniola fara profesor
    74.90 LEI
    CURSUL DE SPANIOLA AL GENERATII DE ROMANI! O metoda incercata de-a lungul anilor, de fiecare data datatoare de incredere si cu rezultate dintre cele mai spectaculoase in asimilarea uneia dintre cele mai raspandite limbi de pe planeta, imbraca acum "hainele noi" ale celei de-a cincea sa editii, intr-o nota generala adecvata realitatilor hispanice ale celui de-al treilea mileniu.
  • Keywords of English Grammar (volume I) (A – L)
    120.00 LEI
    This is a comprehensive grammar of English in dictionary form which offers a descriptive approach to English grammar, based on the principles of systemic-functional grammar, cognitive linguistics and discourse analysis. It is a resource which will engage the attention of university students and English teachers, examiners, syllabus designers and material writers, a guide to the grammar and usage of English useful to the readers who are aware of the advantage of having a knowledge of grammar, of the capacity of analysing the meaning of language and of the ability of expressing thoughts clearly.
  • Germana. Ghid de conversatie
    14.90 LEI
    Conceput pentru orice fel de situatie si nevoie ce ar putea aparea atunci cand va aflati printre vorbitori ai limbii germane, ghidul Linghea promite conversatii reusite. Lucrarea vizeaza comunicarea activa si are un format care permite orientarea usoara in text.
  • Dicţionar german-român/român-german pentru toţi
    79.91 LEI
    Instrument de lucru simplu, eficient si practic, structurat in sectiunile pandante german-roman si roman-german (sustinute de un capitol intermediar, dedicat VERBELOR TARI SI NEREGULATE, cu toate formele lor de conjugare) si adunand in paginile sale aproximativ 50 000 de cuvinte si expresii, atent selectate in conformitate cu normativele actuale ale acestei limbi, dictionarul oferit de Ioan Lazarescu - cadru didactic al Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, cu o indelungata experienta in predarea limbii germane ca limba straina, autor a mai multor manuale de limba si lucrari lexicografice - este incadrat in populara colectia a Editurii NICULESCU, "Dictionare pentru toti", fiind dedicat unui public larg, caruia ii propune o arie semantica acoperitoare celor mai generale utilitati (tehnica, politica, economie, administratie, stiintele juridice, religie, chiar regionalisme si arhaisme).
  • Germana. Ghid de conversatie cu dictionar si gramatica
    29.90 LEI
    Fie ca vreti sa savurati o bere si niste carnaciori nemtesti, fie ca sunteti intr-o calatorie de afaceri sau pur si simplu sunteti in trecere prin Germania, Austria, Elvetia, Belgia, Liechtenstein sau Luxemburg, ghidul de conversatie, dictionarul, gramatica si cele peste 20 de pagini de informatii practice se vor dovedi indispensabile. Include: - 2 600 de propozitii si fraze uzuale - 1 600 de cuvinte tematice - 6 000 de cuvinte-titlu in dictionar - Transcriere fonetica - Recomandari si avertismente - Anexe utile
  • De pe vremea lui Pazvante
    25.00 LEI

    „Imagini ale vieții din trecut în expresii românești” este subtitlul acestei cărți scrise de Liviu Groza cu scopul de a explica originea câtorva dintre cele mai folosite expresii ale limbii române.

    „Este un adevăr incontesta­bil că într-o lume dominată de audio-vizual, o imagine face cât o mie de cuvinte. Însă, dacă deschidem un dicționar explica­tiv al limbii române, putem con­stata cu ușurință că unele cuvinte și, mai ales, unele expresii fac, la rândul lor, cât o mie de imagini. Uneori, o expre­sie, o zicere, o vorbă pot surprinde și fixa în memoria lingvistică a colectivității pentru multă vreme, dacă nu chiar pentru totdeauna, ceea ce nicio cameră foto de ultimă generație nu poate face.

    Din paginile acestei lucrări, care are la bază surse lexicografice consacrate, se poate vedea că nu numai calculatoarele au o memorie impresionantă, ci și limba pe care o vorbim. Administratorii acestui „sistem lingvistic” sunt toți cei care o vorbesc și care au astfel datoria să o prețuiască și, mai ales, să o cunoască.” – Autorul

  • Limba romana. Teste grila pentru admiterea in invatamantul superior
    38.00 LEI

    Cartea se adreseaza mai multor categorii de persoane preocupate de perfectionarea cunostintelor de limba romana si de optimizarea performantelor in acest domeniu: in primul rand, absolventilor de liceu care sustin proba de concurs la limba romana pentru admiterea in institutii de invatamant superior; apoi, elevilor din invatamantul preuniversitar dornici de performanta si, in special prin a doua parte a lucrarii, tuturor celor care doresc sa stapaneasca mai bine limba romana, in conformitate cu cele mai recente norme in vigoare.

    Lucrarea este formata exclusiv din teste-grila, cu variante de raspuns dintre care una (si numai una) este corecta.

  • Puls: Manual de limba romana ca limba straina (nivelurile A1-A2)
    249.00 LEI
    Un manual integral in limba romana, care se adreseaza unui public larg, neselectat in functie de limbile straine pe care le cunoaste.

    PULS a fost elaborat pe baza Portofoliului European al Limbilor intocmit de Consiliul Europei pentru nivelurile A1-A2, tinindu-se cont de toate elementele necesare invatarii unei limbi straine: intelegere orala (ascultare), intelegere scrisa (citire), exprimare orala (participare la conversatie, producerea unui discurs oral), exprimare scrisa.

    Pachetul contine un manual, un caiet de exercitii si doua CD-uri audio.

    Manualul cuprinde 12 unitati tematice, oferind cursantului o serie de situatii de comunicare cu aplicabilitate imediata (publice, profesionale, private). Ilustratiile completeaza partea discursiva, impreuna cu care compun un vocabular ce constituie un punct de plecare pentru diverse sarcini conversationale. Sectiunile de Romana utila cuprind cuvinte si expresii relationate cu temele diferitelor unitati. Pentru rezolvarea problemelor ce pot aparea din dificultatea intelegerii discursului unor persoane cu accent diferit, au fost elaborate doua CD-uri audio cu dialoguri inspirate din temele abordate in manual. Caietul de exercitii vine in completarea manualului, ajutind la fixarea cunostintelor dobindite.
  • Gramatica limbii romane
    199.99 LEI
    Epuizat din stoc
    Cartea de fata reprezinta o reeditare intr-un singur tot a celor doua volume care formeaza Gramatica limbii romane aparuta la Editura Academiei Romane in anul 2008, sub egida Institutului de Lingvistica "Iorgu Iordan - Al. Rosetti" al Academiei Romane.
  • Limba japoneză. Simplu şi eficient. Manual practic
    54.95 LEI
    Destinată deopotrivă elevilor, studenților și autodidacților, Limba japoneză. Simplu și eficient conține elementele fundamentale de pronunție, vocabular și gramatică. Prima parte a lucrării, structurată în 31 de lecții, cuprinde noțiuni de limbă japoneză, în timp ce partea a doua prezintă tipurile de scriere; în completare, cei interesați vor găsi un index de termeni, un index de structuri gramaticale japoneze și anexe cuprinzând setul standard japonez de caractere codate JIS X 0208: 1997, ideogramele folosite în scrierea curentă japoneză și radicalii. Pentru o bună fixare a noțiunilor teoretice, fiecare lecție propune exerciții a căror rezolvare poate fi consultată la finalul cărții. Materialul audio conține înregistrările textelor și vocabularului din cadrul lecțiilor, în lectura unor nativi japonezi, în vederea însușirii unei pronunții corecte.
  • Germana. Dicționar de buzunar
    29.90 LEI
    Iată noul dicţionar de buzunar german-român şi român-german cu termenii folosiţi în mod curent în germana contemporană. E important să vă puteţi baza pe un produs pentru a comunica eficient în limba germană şi a traduce rapid termeni uzuali, fără a vă împiedica de cuvinte sau sensuri ieşite din uz. De aceea, vă recomandăm dicţionarele Linghea.
  • Cambridge Preliminary English Test
    32.00 LEI
    Preliminary English Test (PET®) este un examen de nivel intermediar propus de Cambridge persoanelor care invata limba engleza. El atesta ca stapaniti bine bazele limbii si stiti sa o utilizati si sa comunicati in situatiile vietii cotidiene, la locul de munca sau la studii. Se poate desfasura sub forma tiparita sau informatica. Atestand dobandirea nivelului B1, el certifica cele patru competente lingvistice in patru sectiuni: intelegerea unui text scris (Reading), exprimarea in scris (Writing), intelegerea orala (Listening) si exprimarea orala (Speaking). Acest caiet, conceput special pentru pregatirea testului PET, va va permite sa faceti progrese in dezvoltarea acestor competente si sa va familiarizati cu exercitiile prezentate la examen.
  • O gramatică a limbii române altfel
    81.00 LEI
    Cartea „O gramatică a limbii române altfel” este o traducere a variantei englezești The Grammar of Romanian, care a fost publicată în 2013 la Oxford University Press. „O gramatică a limbii române altfel” este o gramatică descriptivă a românei contemporane standard, propunându-și să examineze în mod special trăsăturile specifice românei în ansamblul limbilor romanice. Cartea este prima sinteză a gramaticii românești (flexiune și sintaxă) scrisă în engleză și adresată special unui cititor străin. Obiectivul descrierii din perspectiva unui cititor străin crește noutatea cărții și, implicit, interesul față de carte. În afară de descrierea propriu-zisă, originalitatea cărții constă în introducerea unor informații istorice (notele I), comparative (notele C) și de uz/de variație lingvistică (notele U). Astfel, cititorul interesat numai de descrierea limbii române contemporane standard poate alege să citească doar textul propriu-zis al gramaticii. Cititorii curioși și de aspecte privind istoria fenomenelor, ca și de comparația cu alte limbi (latina, limbi romanice, limbi balcanice), precum și de variația de uz din româna actuală pot consulta și notele suplimentare. Gabriela Pană Dindelegan
  • Spaniola pentru toți. Junior. 5 cuvinte pe zi
    99.90 LEI
    Învață 5 cuvinte pe zi în limba spaniolă cu ajutorul ilustrațiilor amuzante și al fișierelor audio online. Această carte ușor de folosit te va ajuta să-ți însușești peste 1 000 de cuvinte în spaniolă într-un singur an! Folosește clapetele cărţii ca să acoperi imaginile și să verifici ce ai reţinut. În ultima zi din fiecare săptămână, recapitulează cuvintele pe care le-ai învăţat prin exerciţii distractive. Ilustraţiile colorate te ajută să înveţi și să reţii cuvintele.
  • Italiana pentru toți. Junior. 5 cuvinte pe zi
    99.90 LEI
    Învață 5 cuvinte pe zi în limba italiană cu ajutorul ilustrațiilor amuzante și al fișierelor audio online. Această carte ușor de folosit te va ajuta să-ți însușești peste 1 000 de cuvinte în italiană într-un singur an! Folosește clapetele cărţii ca să acoperi imaginile și să verifici ce ai reţinut. În ultima zi din fiecare săptămână, recapitulează cuvintele pe care le-ai învăţat prin exerciţii distractive. Ilustraţiile colorate te ajută să înveţi și să reţii cuvintele.
  • Germana pentru toți. Junior. 5 cuvinte pe zi
    99.90 LEI
    Învață 5 cuvinte pe zi în limba germană cu ajutorul ilustrațiilor amuzante și al fișierelor audio online. Această carte ușor de folosit te va ajuta să-ți însușești peste 1 000 de cuvinte în germană într-un singur an! Folosește clapetele cărţii ca să acoperi imaginile și să verifici ce ai reţinut. În ultima zi din fiecare săptămână, recapitulează cuvintele pe care le-ai învăţat prin exerciţii distractive. Ilustraţiile colorate te ajută să înveţi și să reţii cuvintele.
  • Franceza pentru toți. Junior. 5 cuvinte pe zi
    99.90 LEI
    Învață 5 cuvinte pe zi în limba franceză cu ajutorul ilustrațiilor amuzante și al fișierelor audio online. Această carte ușor de folosit te va ajuta să-ți însușești peste 1 000 de cuvinte în franceză într-un singur an! Folosește clapetele cărţii ca să acoperi imaginile și să verifici ce ai reţinut. În ultima zi din fiecare săptămână, recapitulează cuvintele pe care le-ai învăţat prin exerciţii distractive. Ilustraţiile colorate te ajută să înveţi și să reţii cuvintele.
  • English for Everyone. Junior. 5 cuvinte pe zi
    99.90 LEI
    Învață 5 cuvinte pe zi în limba engleză cu ajutorul ilustrațiilor amuzante și al fișierelor audio online. Această carte ușor de folosit te va ajuta să-ți însușești peste 1 000 de cuvinte în engleză într-un singur an! Folosește clapetele cărţii ca să acoperi imaginile și să verifici ce ai reţinut. În ultima zi din fiecare săptămână, recapitulează cuvintele pe care le-ai învăţat prin exerciţii distractive. Ilustraţiile colorate te ajută să înveţi și să reţii cuvintele.