Enciclopedii

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 265

  • Incredibila istorie. Minunile lumii
    Preț special 90.00 LEI Preț standard 119.99 LEI
    Imagineaza-ti cum ar fi daca te-ai intoarce in timp si ai vizita minunile lumii. Unde ai merge? Aceasta carte minunata reconstruieste unele dintre cele mai incredibile monumente ridicate vreodata. Scene fascinante aduc istoria la viata pe masura ce auzi vuietul multimii din Colosseumul din Roma, te minunezi in fata unei eclipse totale deasupra unui templu mayas sau te plimbi de-a lungul zidurilor masive ale Marelui Zimbabwe.
  • Corpul uman. Manual complet
    Preț special 149.99 LEI Preț standard 199.99 LEI
    Incisivă, excelent documentată şi cu informaţii verificate, CORPUL UMAN reprezintă manualul interactiv esenţial al celor care studiază anatomia omului şi al profesioniştilor din domeniul medical. De asemenea, este o carte de referinţă exhaustivă pentru întreaga familie.
  • Stiinta - Enciclopedie pentru copii
    119.00 LEI

    Veți fi absolut impresionați de această enciclopedie spectaculoasă!

    Explorarea captivantă a biologiei, chimiei și fizicii este o lectură vitală pentru mințile curioase. Datorită acestei cărți, știința devine simplă și directă, astfel încât să nu mai aveți niciodată dificultăți în aceste domenii. Sute de pagini prezintă imagini uimitoare, grafică simplă și text clar. Ce face ca un foc de artificii să explodeze? Cum fac plantele hrana din lumina soarelui? Ce face un robot inteligent? Găsiți răspunsurile la toate aceste întrebări și multe, multe altele.

    Biologia este despre tine, lucrurile vii și restul lumii naturale. Află totul despre corpul tău uimitor și despre mai mult de 1. 000 de părți care îl mențin. Chimia prezintă o privire explozivă asupra atomilor minusculi care se construiesc împreună pentru a crea toate lucrurile strălucitoare din lumea de astăzi. Fizica introduce întreaga forță a tuturor lucrurilor, de la electricitate și energie până la magnetism și mașini.

    Toate cele trei subiecte sunt examinate în detalii extraordinare, făcând din Știința. Enciclopedie pentru copii o completare absolut esențială pentru fiecare bibliotecă de familie.

  • Ciclul vietii - O calatorie despre evolutia naturii
    Preț special 96.00 LEI Preț standard 128.00 LEI

    Toate poveștile au un început, un cuprins și un sfârșit, la fel ca toate lucrurile care există pe lume. Descoperă cele mai uimitoare povești de viață de pe Pământ și din spațiul cosmic: cea a unui cangur, cea a unui nor sau cea a unei stele care sclipește noaptea.

    Aceasta este o carte menită să le arate copiilor că lumea este mereu în mișcare și schimbările au loc în permanență.

    Această carte captivantă îi va transporta pe copii în întreaga lume, învățându-i despre felul în care Mama Natură menține totul în mișcare în jurul nostru, mereu într-un ciclu continuu.

  • Istoria lumii harta cu harta
    Preț special 187.50 LEI Preț standard 249.99 LEI
    Epuizat din stoc
    Urmareste mersul istoriei in peste 140 de harti special realizate pentru acest volum, in care sunt consemnate evenimente si marcate itinerare pe mare si pe uscat. Casete cu informatii si grafice te ghideaza prin momentele-cheie ale istoriei din timpuri stravechi pana in prezent.
  • Lumea vie. Model de armonie. Biologia pe care nu o înveți la școală
    Preț special 74.93 LEI Preț standard 99.90 LEI
    Pamantul, planeta albastra vie, este un model de armonie intre diversele forme de viata care il populeaza, precum si intre acestea si habitatele pe care le ocupa. Fiecare planta sau animal prezentate in filele acestei carti reprezinta, de fapt, cate o fila din mareata carte a naturii, pe care omul are datoria sa o "citeasca”, sa o inteleaga, sa o respecte si sa o protejeze. Oricare dintre noi poate contribui la protejarea biodiversitatii, prin adoptarea unor mici schimbari in rutina zilnica, fara ca stilul de viata sa ne fie afectat major, dar toate aceste mici schimbari pot ajuta.
  • Scriitori. Viata si opera
    Preț special 187.50 LEI Preț standard 249.99 LEI
    Scopul unui scriitor este sa impiedice civilizatia sa se autodistruga.“ ALBERT CAMUS O ampla celebrare a peste 80 de mari romancieri, poeti si dramaturgi din epoca medievala pana in zilele noastre. Cartea exploreaza, in texte concise si in imagini, povestile fascinante ale vietilor, iubirilor si operelor acestora.
  • Enciclopedia cunoasterii. Pamantul
    Preț special 135.00 LEI Preț standard 179.99 LEI
    Ilustratii incredibile generate pe calculator ne dezvaluie pamantul asa cum nu l-am mai vazut vreodata! DESCOPERĂ cum s-a format Pământul cu miliarde de ani în urmă și de ce planeta noastră este unică. DESCOPERĂ vulcanii, cutremurele și vremea extremă care ne-au format planeta și vezi viața în toate formele ei. AFLĂ mai multe despre criza climatică și ce putem face pentru a ne proteja planeta.
  • Le Petit Larousse Illustré 2023
    Preț special 243.75 LEI Preț standard 325.00 LEI
    Le Petit Larousse Illustré 2023: -Plus de 63 800 mots, 125 000 sens et 20 000 locutions et 28 000 noms propres. -1 500 remarques de langue ou d'orthographe ; 2 000 régionalismes et mots de la francophonie ; 4 500 compléments encyclopédiques ; 5 650 cartes, dessins, photographies, schémas et planches. -Avec une carte d'activation pour bénéficier d'un accès privilégié au Dictionnaire Internet Larousse 2023 contenant plus de 80 000 mots, 9 600 verbes conjugués et des dossiers encyclopédiques. Le plus de l'édition 2023: une couverture moderne et raffinée. 150 nouveaux mots, sens et expressions et plus de 40 nouveaux noms propres.
  • Ultimii dinozauri. Piticii şi uriaşii din Insula Haţeg
    Preț special 41.25 LEI Preț standard 55.00 LEI

    Ilustrații de Ana Alfianu

    Introducere și control științific de conf. univ. dr. Zoltán Csiki-Sava

    O călătorie în timp și o poveste captivantă, în care știința se întâlnește cu legendele!

    Ne sunt ghizi Cristian Ciobanu, specialist în geoturism la Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, care ne invită să descoperim de ce sunt deosebiți dinozaurii ce stăpâneau cândva pe acest teritoriu, Ana Alfianu, autoarea și ilustratoarea bestsellerului Val și Cetatea Sufletului, care recreează în ilustrații bogate lumea Insulei Hațeg, și cercetătorul Zoltán Csiki-Sava, de la care înțelegem cum reușește paleontologia să ne aducă dinaintea ochilor trecutul îndepărtat.

    Acum zeci și zeci de milioane de ani, pe când munții Pirinei, Alpi și Carpați încă nu se formaseră, iar sudul Europei era doar o întindere de apă, regiunea din Transilvania cunoscută astăzi ca Țara Hațegului era o insulă subtropicală înconjurată de Oceanul Tethys.

    Acolo, în mijlocul vegetației luxuriante, și-au găsit adăpost o mulțime de specii de animale, de la șerpi, broaște și păsări până la giganticul pterozaur Hatzegopteryx și la fascinanții dinozauri pitici.

    Captivi pe acest teritoriu, dinozaurii din Insula Hațeg s-au dezvoltat cu totul altfel față de exemplarele megafaunei de pe continent, continuând să-i surprindă și astăzi pe oamenii de știință, care le studiază cu pasiune urmele și le recompun din detalii existența.

    Deschide această carte și cercetează-i cu atenție: sunt ultimii din rasa lor!

  • O călătorie prin univers. Astrofizica povestită
    Preț special 59.25 LEI Preț standard 79.00 LEI

    Ilustrații de Ana Alfianu

    După bestsellerul „Fizica povestită”, Cristian Presură revine cu o nouă carte la fel de captivantă, de data aceasta dedicată copiilor pasionați de spațiul cosmic. Însoțită de minunatele ilustrații ale Anei Alfianu, O călătorie prin univers: astrofizica povestită spune cea mai grozavă poveste din câte s-au spus vreodată: aceea a universului și a oamenilor care au visat dintotdeauna să-i descifreze tainele.

    „Dragi prieteni, astăzi pornim într-o palpitantă călătorie prin univers. Misiunea noastră spațială n-are nevoie de rachetă, fiindcă ne vor propulsa dorinţa de a cunoaşte şi puterea imaginaţiei. Împreună, vom îndrăzni să demontăm uluitoarea maşinărie cosmică şi să aflăm după ce legi funcţionează, să cercetăm cu metodă ştiinţifică incredibila acumulare de materie şi energie răspândită prin univers, să punem întrebări și să căutăm răspunsuri. Sunteţi gata? Să pornim, necunoscutul ne aşteaptă!" – CRISTIAN PRESURĂ

  • Mitologie. Povești nemuritoare despre zei și eroi
    Preț special 149.93 LEI Preț standard 199.90 LEI

    Milioane de cititori au fost cuceriți de această colecție clasică de mituri culese din lumea greco-romană și din cea scandinavă, de la apariția sa până în prezent. Modalitatea de prezentare grafică orecomandă ca pe o adevărată bijuterie pentru biblioteca oricărui cititor fascinat de civilizațiile clasice, de cultura occidentală, de povești și de enigmele naturii umane.

    Edith Hamilton a repovestit vechile mituri ale Europei, dând naștere acestei lucrări de excepție despre zei și eroi. Prima dată, a văzut lumina tiparului în 1942, iar succesul de care s-a bucurat a transformat-o într-un volum legendar, o carte de căpătâi pentru biblioteca de acasă. Până în 1957, se vânduseră deja 4.5 milioane de exemplare. Stilul autoarei reușește să creeze o atmosferă unitară a întregii cărți, păstrând totodată amprenta originală a fiecăruia dintre autorii clasici cărora le aparțin variantele originale ale miturilor. De exemplu, cititorul va simți atât spiritul copilăros, uneori crud, al lui Hesiod, cât și subtilitățile și scepticismul lui Ovidiu.

    Pe lângă miturile propriu-zise, autoarea ne oferă informații despre modul de formare al acestora, dar și despre scriitorii antici care le-au conturat. Miturile reînvie o lume tânără, în care rațiunea nu punea nicio frână imaginației, în care realul și irealul se împleteau armonios. Acestea sunt pietrele de temelie pe care s-a ridicat cultura occidentală. Acestea sunt sursele de inspirație care au făcut posibile opere și creații fundamentale din antichitate până astăzi. 10 planșe splendide, adevărate opera de artă, se întrepătrund cu textul, conturând astfel un volum magistral.

  • Mitologia clasică de la A la Z
    Preț special 142.43 LEI Preț standard 189.90 LEI

    Ilustrații de Jim Tierney

    Aceasta este una dintre cele mai valoroase lucrări de popularizare a culturii clasice apărute în ultimele decenii. În paginile sale, sunt prezentate într-un stil fermecător peste 700 de personaje, creaturi și locuri fabuloase. Abordarea grafică și ilustrațiile spectaculoase o transformă într-un adevărat album de colecție.

    În scrierile autorilor antici apare un număr enorm de zei, eroi și monștri, dar și de locuri în care se petrec poveștile lor. O parte considerabilă a acestor repere ale mitologiei greco-romane se regăsește în catalogul întocmit de Annette Giesecke. Destinul lucrării de față se împletește cu cel al volumului Mitologie: Povești nemuritoare despre zei și eroi, semnat de Edith Hamilton și publicat, de asemenea, în limba română de Editura ALL. Practic, Mitologia clasică de la A la Z prezintă în detaliu personajele și locurile care apar în cartea lui Edith Hamilton. Cele două volume pot fi citite împreună, pornind de la miturile repovestite de Hamilton și aprofundând apoi genealogiile personajelor, faptele lor și locurile în care au trăit, așa cum sunt redate de Giesecke.

    Dar această enciclopedie își depășește statutul de companion și poate funcționa perfect și individual, ca un ghid de sine stătător. Cititorii vor descoperi caracteristicile și istoricul reperelor mitologice, plus modul în care se reflectă acestea în literatură, muzică, artă și chiar în cultura pop. Punctele de interes sunt grupate în patru categorii principale: zei, oameni, monștri și locuri. Zeii și zeițele din Olimp, amazoanele, taberele din războiul troian, spiritele care trăiau în copaci și în ape, monștrii terifianți, creaturile jumătate om - jumătate animal, eroii neînfricați ca Hercule, Perseu sau Tezeu – cu toții se regăsesc în antologia lui Giesecke.

    Autoarea surprinde fidel contextul epocilor în care au apărut aceste personaje și locuri, dar le interpretează și în cheie modernă. Datorită sistemului de trimiteri încrucișate pe care l-a creat, cititorul are acces la toate informațiile complete privind punctele de interes care se încadrează în mai multe categorii. În același timp, se stabilesc și echivalențele între mitologia greacă și versiunea romană. Lucrarea este întregită de un glosar de surse antice și sublimată de cele 10 planșe impresionante.

  • Universul. Ghid ilustrat complet
    Preț special 224.93 LEI Preț standard 299.90 LEI
    Fara egal ca amploare, universul analizeaza fiecare aspect al cosmosului, de la Big BPng la planetele din sistemul nostru solar si de dincolo de el. Profiluri detaliate si ilustratii fascinante - alaturi de ultimele imagini transmise de sonde spatiale sl de telescoape - ne ofera cel mai complex tur al universului. Accesibila si cu autoritate, aceasta noua editie include ultimele echipamente pentru astronomi amatori si cele mai interesante descoperiri din astronomie. Harti complete si actualizate arata cerul noptii asa cum este vazut din toate partile lumii si in orice moment al anului.
  • O calatorie prin corpul uman
    Preț special 44.93 LEI Preț standard 59.90 LEI
     Dezvoltarea fulminanta a societatii a dus la modificarea mediului, cu urmari imediate asupra sanatatii umane. Pentru a ne apara de factorii care ar putea dezechilibra functionarea organismului nostru, trebuie, mai intai, sa-i cunoastem structura si functionarea. In acest sens, lucrarea "O calatorie prin corpul uman", ne ofera schite sintetice ale lectiilor de anatomie si fiziologia omului, respectand curriculum-ul national de biologie si nu viziunea unui anumit manual. Lucrarea poate fi utilizata ca material auxiliar in pregatirea temelor de anatomie si fiziologia omului si se recomanda atat pentru gimnaziu cat, mai ales, pentru liceu.      
  • Marele atlas al Crăciunului. Cele mai vesele, mai savuroase și mai neobișnuite tradiții din toată lumea
    Preț special 59.93 LEI Preț standard 79.91 LEI

    În lucrarea de faţă vei descoperi o mulțime de obiceiuri încântătoare care au loc de această sărbătoare peste tot în lume. De la decorațiuni și diverse jocuri la mese bogate și daruri speciale, din paginile MARELUI ATLAS AL CRĂCIUNULUI vei afla despre tradițiile minunate, dar și ieșite din comun ale fiecărei țări.

  • Minuni ale naturii
    Preț special 149.93 LEI Preț standard 199.90 LEI

    Descoperă minunata lume a naturii și unele dintre cele mai fascinante roci, minerale, forme de viață microscopice, plante și animale de pe Pământ. De la opal la orhidee și de la tapiri la broaște râioase, această colecție îți prezintă peste 100 de exemple din lumea naturală.

    Pe fiecare pagină vei descoperi imagini și ilustrații minunate, dar și date și povești surprinzătoare pe care nu le vei uita.

  • Razboiul. O istorie ilustrata completa
    Preț special 217.43 LEI Preț standard 289.91 LEI

    „ARTA RĂZBOIULUI ESTE [...] O CHESTIUNE DE VIAȚĂ ȘI DE MOARTE, O CALE FIE CĂTRE SIGURANȚĂ, FIE CĂTRE DISTRUGERE.“ SUN TZUARTA RĂZBOIULUI

    Această adevărată enciclopedie a războiului acoperă 5 000 de ani de conflicte, începând cu primele bătălii până la Războiul Civil Sirian. Analizând campanii și cauze, luptători și comandanți, tactici, arme și tehnologii care au modelat războaiele în întreaga lume, acest volum este un ghid amplu ilustrat al unui aspect brutal, intens și deseori eroic al poveștii umanității.

  • Batalii harta cu harta
    Preț special 142.43 LEI Preț standard 189.90 LEI

    ''POATE CĂ RĂZBOAIELE SE POARTĂ CU ARME, DAR SUNT CÂȘTIGATE DE OAMENI.“ GENERAL GEORGE S . PATTON

    Trăiește cele mai cunoscute conflicte ale lumii prin hărți ușor de urmărit.

    Din vremuri străvechi până în secolul XXI, pășește pe câmpurile de luptă ale istoriei cu peste 100 de hărți originale, special create.

    Straturi de informații și ilustrații clare arată cum bătăliile mărețe, precum cele de la Agincourt, Gettysburg și Stalingrad, au fost câștigate prin abilitate, prin hotărâre – și prin noroc.

    Tablouri istorice, fotografii contemporane, artefacte fascinante și arme revoluționare te vor purta în inima acțiunii.

     

    Peter Snow este un scriitor, jurnalist și crainic distins. A prezentat știri, documentare și programe de televiziune istorice și a scris mai multe cărți despre istoria militară. Concentrarea asupra fundalului geografic al marilor evenimente istorice și al marilor războaie a devenit parte din misiunea sa.

  • Istoria. Din zorii civilizatiei pana in zilele noastre
    Preț special 186.75 LEI Preț standard 249.00 LEI
    Epuizat din stoc

    „CEI CARE NU ÎȘI AMINTESC TRECUTUL SUNT CONDAMNAȚI SĂ ÎL REPETE.“ GEORGE SANTAYANA

    ISTORIA îți va schimba viziunea asupra trecutului. Cartea abordează dezvoltarea omenirii și progresele ei din toate punctele de vedere, explorând evenimente-cheie, idei cruciale, forțe politice și personalități remarcabile, precum și salturile tehnologice care au modelat umanitatea.

     Originală, revelatoare, completă, cu mare impact vizual si cu informații trainice, ISTORIA este ghidul vizual complet pentru a ști cum ai ajuns ceea ce ești azi.

     

     Adam Hart-Davis este scriitor și jurnalist. A prezentat seriile BBC What the Romans Did for Us, What the Victorians Did for Us și What the Tudors Did for Us. A publicat peste 20 de cărți.

  • Marea enciclopedie ilustrata
    Preț special 224.93 LEI Preț standard 299.90 LEI
    Epuizat din stoc

    Iată, în fine, antidotul internetului: scrisă de experți și cu o prezentare științifică de ținută, pentru o privire de ansamblu cu informații de cea mai mare încredere. De la fizica cuantică la pătratul ipotenuzei, de la Roma antică la adâncurile oceanului, aceasta este propria ta librărie de cunoștințe în epoca digitală. Clar, simplu, fără echivoc. Pentru familie, pentru studiu, pentru plăcerea de a descoperi lumea.

  • Istoria civilizatiilor in 1000 de obiecte
    Preț special 187.43 LEI Preț standard 249.90 LEI

    Obiectele pe care le lăsăm în urmă vorbesc foarte mult despre trecutul nostru. Ele ne oferă o privire pătrunzătoare în viețile strămoșilor, care este mai bogată și mai atrăgătoare decât orice listă de evenimente.

    Cartea de față ne aduce în fața ochilor o adevărată comoară de artefacte fascinante – din preistorie în zilele noastre, de la lucruri cotidiene la unele excepționale –, dezvăluind istoria civilizațiilor umane de-a lungul vremurilor.

  • Enciclopedia cunoasterii. Stiinta
    Preț special 119.93 LEI Preț standard 159.90 LEI
    Epuizat din stoc

    INCREDIBILE IMAGINI GENERATE PE CALCULATOR ÎȚI DEZVĂLUIE ȘTIINȚA CUM NU O ȘTIAI PÂNĂ ACUM

    DESCOPERĂ cum se leagă atomii, de ce sunt diamantele atât de dure, dar metalele se îndoaie, și cum se formează cristalele și rocile.

    EXPLOREAZĂ energia forțelor din univers, forțele care acționează o motocicletă și elementele științifice din spatele navigației și ale zborului.

    VEZI secretele vieții într-o pădure tropicală din Borneo, metamorfoza unei libelule și cum se hrănesc păsările flamingo.

  • Enciclopedia cunoasterii. Oceane
    Preț special 119.93 LEI Preț standard 159.90 LEI
    Epuizat din stoc

    INCREDIBILE IMAGINI GENERATE PE CALCULATOR ÎȚI DEZVĂLUIE LUMEA OCEANELOR CUM NU O ȘTIAI PÂNĂ ACUM

    DESCOPERĂ cum se formează cele mai mari valuri, cum se produc tsunamiurile și cât de puternici sunt curenții oceanici.

    VEZI rechini, țestoase marine, balene și multe altele și explorează cum vânează, se înmulțesc și supraviețuiesc aceste animale în ape costale și la mari adâncimi.

    AFLĂ cum ne pot furniza oceanele energie, cum arată la interior un vas de pescuit și cum sunt distruse habitatele oceanice de poluare și de schimbările climatice.

  • Un plus de cultura generala
    Preț special 45.00 LEI Preț standard 60.00 LEI

    Doriti sa va testati cunostintele de cultura generala? Aveti un examen, sau pur si simplu, doriti sa straluciti in societate? Nu ezitati! Aceasta carte este exact ceea ce va trebuie. Saptamana de saptamana, zi dupa zi, puteti deveni mult mai bogat in domenii precum istorie moderna, mitologie, filosofie, muzica, cinema sau dans.

     

    Sunteti gata sa acceptati provocarea?

  • Enciclopedia enciclopediilor
    Preț special 157.43 LEI Preț standard 209.90 LEI
    Epuizat din stoc

    De la insecte incredibile și dinozauri carnivori la pietre prețioase și Roma antică, cartea îți oferă o lume de informații pe fiecare pagină. Cu peste 10 000 de imagini și o sumedenie de date fascinante despre știință, natură, sporturi și istorie, aceasta este enciclopedia ilustrată supremă.

  • 5000 de lucruri uimitoare despre orice (vol. 3)
    Preț special 74.93 LEI Preț standard 99.90 LEI

    Știai că aproape o treime din suprafața Pământului este deșert ori că în Alaska trăiesc mai mulți reni decât oameni?

    Ei bine, ăsta-i doar începutul...

    BOGAT ÎN INFORMAȚII UIMITOARE, UNELE DE TOT HAZUL, DESPRE SUBIECTE ULTRASENZAȚIONALE, acest al treilea volum din 5000 de lucruri uimitoare (despre orice!) îți prezintă date despre toalete și insecte comestibile, despre lucruri care zboară sfidând gravitația, despre dinozauri și noi descoperiri, despre ce nici cu gândul nu gândești. Te-ai întrebat vreodată care sunt dimensiunile unui pui de caracatiță la eclozare sau de câte portocale ai nevoie ca să faci un pahar de suc proaspăt? Găsește aceste răspunsuri și alte 4 998 în această carte captivantă și plină de culoare.

  • Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice. Chimia pe care nu o înveți la școală
    Preț special 44.93 LEI Preț standard 59.90 LEI

    Jack Challoner este pasionat de știință și de transmiterea informației științifice publicului larg într-o manieră simplă, interdisciplinară, care să stârnească dorința cititorului de a afla mai multe despre subiectul abordat. A studiat fizica, a predat matematică și științe, a lucrat în departamentul educațional de la Muzeul de Știință din Londra și la dezvoltarea programelor de știință pentru BBC. Din anul 1991 a început să scrie, fiind autorul a peste 40 de cărți de știință și tehnologie.

  • Marea carte cu dinozauri
    Preț special 44.63 LEI Preț standard 59.50 LEI
  • Minuni ale lumii create de om
    Preț special 149.93 LEI Preț standard 199.90 LEI
    Epuizat din stoc

    „Să construiești, să construiești! Aceasta este cea mai nobilă dintre toate artele.“ Henry Wadsworth Longfellow

     

    Descoperă cele mai incredibile statui, monumente, temple, poduri și orașe antice, de la Stonehenge la Sagrada Família, cu această carte fără egal care îți prezintă cu text și imagini cele mai faimoase clădiri și structuri create de om.