Crime & mystery

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 61-90 din 101

Cumpără acum de la
  • Innebuneste-i!
    21.00 LEI

    Un ziarist cunoscut face o ancheta in legatura cu un politician corupt. Gaseste cu greu dovezi, oamenii se feresc sa vorbeasca pentru ca sunt speriati. Ziaristul insusi e urmarit, agresat, intimidat, se incearca arestarea lui, punandu-i-se in carca uciderea uneia dintre surse. Politicianul are oameni infiltrati inclusiv in politie, unde tabere adverse lupta pentru putere. In acest rastimp, la Gurile Dunarii are loc o captura uriasa de droguri - doua tone. Intervin mai vechile noastre cunostinte, inspectorul Victor Stamate si adjunctul sau Petrus, care descalceste cat de cat itele.

  • Cu inima-n dinti
    25.00 LEI

    Al patrulea volum din seria Vlad Lupu. In incercarea de a afla mai multe despre enigmaticul Vlad Lupu, arheologul care dezgroapa - uneori la propriu - scheletele unui trecut nefast, Corina le ia interviuri altor doi membri ai cercului de umor absurd Parazitul prietenos: Olimpiu "Pilu" Pop si Gabi Ionescu. In tinerete, Pilu a fost prins si "reeducat" de Securitate, iar acum vorbeste despre sine la persoana a treia. Misiunea pe care a primit-o de la Vlad e simpla: sa iscodeasca activitatile Muzeului Judetean de Istorie din Brasov. Insa lucrurile se complica atunci cand ia sub aripa un copil al nimanui pe care il vaneaza si o presupusa binefacatoare occidentala extrem de excentrica. De cealalta parte, Gabi Ionescu s-a indepartat de tot ce inseamna Parazitul prietenos si nu isi aminteste cu prea mare bucurie de momentele petrecute cu Vlad. Certurile si neintelegerile au creat intre cei doi o prapastie greu de trecut. In plus, Gabi e absorbit de pasiunea pentru o femeie al carei trecut ciudat aduce inspre crime petrecute in inima Africii. Dar niciunul dintre ei nu se asteapta la complotul de proportii pus in miscare de fortele oculte impotriva carora lupta. Pentru ca in scena apare Stotca, fost tertionar securist care cauta sa profite de pe urma unui proiect european de mare avengura. Iar dezlegarea misterului e ascunsa in runele secuiesti pe care le descopera Vlad.

  • Taramul mortilor
    45.00 LEI

    Doua crime cumplite. Acelasi mod de operare – shibari, o straveche tehnica japoneza de legare a prizonierilor.


    Comandantul Stephane Corso se vede nevoit sa descinda in lumea tenebroasa a sado-masochismului ca sa dezlege misterul. In acelasi timp, trebuie sa castige custodia fiului sau dupa un divort urat.

    Dar ceea ce incepe ca o simpla ancheta capata o amploare pe care Corso nu o prevazuse. Pentru ca suspectul principal nu e un infractor de rand, ci un adevarat geniu, si in arta, si in crima. Un monstru care vaneaza de mult timp, asteptand momentul prielnic sa loveasca o data pentru totdeauna.

    Ancheta il arunca pe Corso intr-un vartej negru al violentei si depravarii. Intr-o lume in care oamenii se desfata in Rau, Binele devine doar o minciuna de consolare.

     

    Un roman fascinant si profund, la sfarsitul caruia te asteapta o lovitura de maestru. 
  • Spanzuratul de la Conakry
    33.00 LEI
    Epuizat din stoc

    Cum poate fostul refugiat politic român Aurel Timescu să fie consul al Franței? Cu accentul lui românesc, aerul de anii ’30 și trecutul de pianist prin baruri, nu are nicio legătură cu Quai d’Orsay. De altfel, pierde vremea în posturi mediocre. De data asta e în Guineea, el, care nu suportă căldura. Trăiește liniștit, transpiră, bea vin de Tokay și cântă la pian. Când, dintr-o dată, se întâmplă singurul lucru din lume care ar putea să-l scoată din amorțeală: o moarte inexplicabilă.


    Spânzurat de catargul iahtului său, un bărbat atârnă în mijlocul radei portului Conakry. Ce-ascunde moartea aceasta? Niște evenimente misterioase? O dovadă de dragoste care nu mai sosește? Sau poate un vis eroic venit de foarte departe? Orice ar fi, moartea lui ar rămâne nepedepsită dacă Aurel n-ar găsi oportunitatea să-și ducă marea bătălie. O bătălie împotriva nedreptății.


    Romanul a câștigat premiul Arsène Lupin pentru Literatură Polițistă în 2018.

  • Tricoul negru
    33.00 LEI

    Turul Franței. Cea mai importantă competiție de ciclism din lume.


    Toți sportivii visează să urce pe podium și, mai ales, să îmbrace tricoul galben.


    Nimeni nu vorbește despre riscurile, eforturile și sacrificiile de proporții epice la care se supun de bunăvoie pentru acea clipă de glorie.


    Unii sunt dispuși să moară. Alții sunt dispuși să ucidă.


    Marc Moreau, fost polițist militar, actual locotenent al lui Steve Panata, favoritul la câștigarea Turului, e aruncat într-o intrigă tulburătoare atunci când principalii pretendenți la titlu încep să fie eliminați pe rând din cursă. Participând în competiție și în calitate de sportiv, și în calitate de detectiv, Marc trebuie să aleagă între prietenie, orgoliu și însăși viața lui.


    Un thriller psihologic care se desfășoară în cercul restrâns al celor implicați în Turul Franței, având ca fundal crestele impunătoare ale Pirenilor și Alpilor. Un mister în care fiecare personaj e suspect, cu toții au propriile motive, iar incertitudinea te ține cu sufletul la gură prin răsturnări de situație neașteptate. Iar finalul îi va mulțumi chiar și pe cei mai exigenți cititori.


    Până unde ai merge pentru victorie?

  • Regele de Arginți
    41.00 LEI

    Un atentat sângeros comis la Veneția o lasă pe Colomba Caselli mai mult moartă decât vie. În timpul masacrului, Dante Torre, genialul anchetator care a fost ținut prizonier toată copilăria într-un siloz de către geniul malefic cunoscut sub porecla de „Tatăl”, e răpit de un individ misterios care dispare fără urmă.


    Colomba se retrage din activitate și se cufundă în depresie în casa ei de la țară, chinuită de coșmaruri și insomnie. Asta până când în curte îi apare Tommy, un băiat care suferă de autism, scăpat ca prin urechile acului din mâinile unui nebun care i-a ucis părinții.


    Dar comportamentul lui Tommy dezvăluie un adevăr mai tulburător – și el a fost prizonier al geniului malefic cunoscut sub porecla de „Tatăl”.


    Fără voia ei, Colomba se vede aruncată din nou în vâltoarea creată de Răul absolut, o călătorie din care nu știe dacă va scăpa cu viață.


    În același timp, Dante se trezește într-un loc care nu mai poate exista și e nevoit să lupte din toate puterile ca să evadeze…


    Să nu ai încredere în nimeni!

  • Te voi rapi la noapte!
    16.00 LEI

    Ileana, eroina din bestsellerul „Arunc-o pe soră-mea din tren!”, este rugată de un tânăr om de afaceri să-i caute sora dispărută în Spania. Misiunea se dovedește dificilă și periculoasă. Ileana nimerește în miezul unei rețele hispano-române de traficanți de carne vie și droguri ai cărei membri, care nu se dau în lături nici de la asasinat pentru a-și menține afacerea, încearcă să o sperie. Răsturnările de situație, acțiunile-surpriză tipice unui roman polițist sfârșesc cu dezmembrarea rețelei dar, așa cum se întâmplă și în realitatea cu care ne bombardează zilnic mass-media, capii nu sunt prinși, ba chiar se subînțelege că își vor continua nestingheriți activitatea.

  • Pescarusul
    34.00 LEI
    Vera Stanhope se confrunta cu un adversar mai vechi: fostul detectiv inspector-sef John Brace, acum detinut al inchisorii din localitate. Brace a fost condamnat pentru coruptie si implicare in uciderea unui paznic de vanatoare – iar Vera a fost printre cei care l-au adus in fata legii. Brace promite sa-i dea Verei informatii despre moartea lui Robbie Marshall, un traficant notoriu, in schimbul eliberarii inainte de termen. Cand detectiva ii urmeaza indiciile si descopera doua cadavre in loc de unul, lucrurile se complica. Investigatia o poarta pe Vera inapoi in timp, foarte aproape de casa: Brace, Marshall si un strain misterios poreclit „Proful” erau prieteni apropiati ai tatalui ei. Vera trebuie sa-si infrunte prejudecatile si amintirile nedorite, iar trecutul se ciocneste periculos de mult cu prezentul.

     

    Un roman intens, despre coruptia din adancul unei comunitati mici si despre fragilitatea si fracturile relatiilor de familie.

     

    Niciodata la moda, supraponderala, artagoasa, singura si fara sa-i pese catusi de putin ce cred altii despre ea, Vera Stanhope e unul dintre cei mai buni detectivi din lume. - Winnipeg Free Press

     

    Aceasta poveste nuantata, inteligenta, ii va incanta si pe fanii seriei, si pe noii cititori. - Publishers Weekly

     

    O ador pe Vera, care e un fel de incrucisare intre Miss Marple si Columbo… Mai vrem, va rog! - Crime Fiction Lover
  • Timpuri glaciale
    40.01 LEI
    O femeie este ucisa in cada, iar scena crimei ei e aranjata astfel incat sa para o sinucidere. Insa un simbol straniu descoperit la fata locului determina politia locala sa-i cheme pe comisarul Adamsberg si echipa lui. Cand simbolul e descoperit langa victima unei a doua presupuse sinucideri, iese la iveala un tipar: ambele victime faceau parte dintr-o expeditie dezastruoasa in Islanda, intreprinsa in urma cu peste zece ani, cand un grup de turisti au ramas blocati pe o insula pustie vreme de doua saptamani, inconjurati de o ceata groasa, de nepatruns, despre care se spune ca ar fi fost creata de un demon stravechi. Doi dintre ei nu s-au mai intors. Dar ce legatura e intre moartea lor si misterioasa Asociatie pentru Studierea Scrierilor lui Maximilien Robespierre? Si ce inseamna simbolul misterios?

     

    Un thriller complex, scris de castigatoarea a 4 International Dagger Awards.

     

    O serie fabulos de creativa. - New York Times

     

    O carte care ne incanta prin personaje interesante, un dialog antrenant si sentimentul contagios de curiozitate pe care il creeaza. - Kirkus Reviews

     

    Scrierile lui Vargas au un grad ridicat de inteligenta, sofisticare si excentricitate… Continui sa fiu incantat de imaginatia ei. Tese o panza intortocheata, din care e greu sa scapi. - Patrick Anderson, The Washington Post

     

    Putine povesti politiste il fac pe cititor sa se intrebe nerabdator cine e criminalul… Personajele lui Vargas parca descind din basme: antagonisti eterni, arhetipuri pe care le recunoastem mereu, chiar daca aventurile lor sunt de fiecare data noi. - The Philadelphia Inquirer

     

    Un roman energic, ironic, pe deplin constient de caracterul infricosator al realitatii contemporane. - Los Angeles Times
  • Trimisul special
    33.00 LEI
    Iasi, 1887. Un ucigas in serie terorizeaza orasul. Criminalul omoara numai prostituate. Dupa ce le sugruma, le preleveaza diverse organe – splina, pancreas, rinichi, ficat… Pentru aceasta, foloseste cu dexteritate bisturiul. Un profesor isi procura astfel material didactic pentru lectiile sale de anatomie? Nu cumva organele pastrate o vreme in borcane cu formol sunt vandute apoi unor specialisti pentru studierea lor? Sau e vorba, pur si simplu, de un dezaxat cu pregatire de chirurg?

     

    Sebastian Dron, un tanar agent special scolit la Saint-Cyr, se imbraca elegant, are comportamentul unui dandy, ii place absintul, fumeaza, cateodata, opiu si cucereste cu usurinta femeile. Si totusi, doar in aparenta este un usuratic. Deja a rezolvat dosarele mai multor crime, ca un veritabil profesionist, ingenios si tenace. Dar, inca din prima zi, intampina obstacole. Unele ii sunt presarate in cale chiar de catre cei care, de fapt, ar trebui sa-i sprijine actiunile. Anchetatorul descopera cu stupoare un spatiu in care domnesc minciuna, coruptia, conflictele de interese, tradarea, calomnia, delasarea. Toate se petrec ca si cum legile firii si cele ale oamenilor se aplica altfel aici, sub supravegherea cuiva care urmareste realizarea unui experiment. De aceea, Sebastian Dron ajunge sa se zbata ca o vietate prinsa in plasa unui paianjen. Va gasi, pana la urma, o solutie de salvare, pentru el si pentru locuitorii inspaimantati de asasinul sofisticat si abil? Nu va grabiti sa raspundeti la aceasta intrebare. Doar lectura romanului va ofera raspunsul corect.

     

    Un autor complet, caruia nu-i lipseste nimic: nici inteligenta, nici scriitura, nici stiinta de a construi povesti fascinante, nici abilitatea de a folosi cele mai subtile strategii narative. - Igor Bergler

     

    In mod cu totul paradoxal si demn de invidie, un autor precum George Arion apartine tuturor breslelor: il iubesc si academicienii (in 1981 a publicat un excelent eseu consacrat operei lui Alexandru Philippide), si ziaristii (si-a pus semnatura pe doua tomuri impresionante de interviuri), dar si «minoritarii» literaturii mystery & thriller, in mijlocul carora se misca relaxat si dezinvolt, ca un seic fumator de pipa. - Daniela Zeca Buzura

     

    … nu poti scoate carti din tine daca n-ai inghitit in prealabil cateva biblioteci. Un sfat cat o carte, sau cat mai multe carti. Chapeau, domnule George Arion. - Ani Bradea – Tribuna

     

    …George Arion, remarcabil prozator roman, cu mare sarm, prolific intr-un gen ale carui piete sunt mult mai dezvoltate in alte parti ale Europei si ale lumii ca la noi, cu un public cu adevarat larg si cu «infrastructuri» institutionale solide si bogat-ramificate, e pe cale sa devina o autentica vedeta internationala. - Ion Bogdan Lefter

     

  • Yeruldelgger
    44.00 LEI

    Mongolia dupa prabusirea URSS si a comunismului. O tara care adopta o forma de guvernare democratica, dar se confrunta cu numeroase probleme economice, de care profita cativa oligarhi pentru a-si spori averile prin jaf, acaparand o putere imensa. Va suna, cumva, familiar?


     

    In acest context ce poate face un comisar de politie onest ca Yeruldelgger?

     

    Poate deveni o sluga a mai marilor zilei, asa cum procedeaza unii dintre colegii sai, dornici sa se infrupte si ei din ceea ce ramane de la masa bogatilor.

     

    Sau poate sa-i infrunte pe cei care spoliaza fara rusine avutia nationala.

     

    Aceasta ultima cale o alege eroul lui Manook. Un barbat dintr-o bucata, crescut in traditia sanatoasa a poporului sau, educat dupa regulile aspre dintr-o manastire shaolin, interesat de cultura franceza si, mai ales, un profesionist de care toti se tem atunci cand se dezlantuie.

     

    Amenintat, umilit, batut, deseori in pericol de a-si pierde viata, el se angajeaza intr-o lupta pe viata si pe moarte cu unul dintre marii potentati ai momentului.

     

    Cine va castiga confruntarea?

     

    Roman distins cu Prix SNCF du Polar, Prix Quais du Polar, Premiul revistei Elle, Premiul pentru roman politist Livre de Poche.

     

    Acest thriller-fluviu, cu un titlu de nepronuntat, straluceste atat prin exotismul sau incredibil, cat si prin intensitatea si dramatismul unei intrigi care te face sa nu lasi cartea din mana. Impresionant. - Philippe Blanchet – Le Figaro

     

    Inca de la debut se vede ca Manook are un talent exceptional. - Le Point

     

    Nu e doar o simpla ancheta, remarcabil de inteligent condusa, ci, mai ales, un parcurs, uneori devastator, printr-o tara mai putin cunoscuta, distrusa de coruptie si bantuita de tulburatoare obiceiuri ancestrale. - L’Express
  • Calea razbunarii
    44.00 LEI
    Epuizat din stoc

    Birmania, 1852. Sergentul Arthur Bowman si trupa lui primesc o misiune sinucigasa. Soldatii englezi cad prizionieri si sunt torturati luni intregi. Ca intr-un Vietnam avant la lettre, toti cei care supavietuiesc raman profund traumatizati.


     

    Londra, 1858. Chinuit de fantomele trecutului, ratacind in lumea neclara creata de opiul si ginul pe care le consuma, Arthur Bowman gaseste un cadavru in canalizare. Trupul neinsufletit pare sa fi fost schingiuit ca in Birmania. Bowman e convins ca faptasul este unul dintre fostii sai soldati si pleaca in cautarea asasinului, ajungand pana in Statele Unite aflate in pragul Razboiului de Secesiune.

     

    Cu influente din Rudyard Kipling si Joseph Conrad, cu sensibilitatea psihologica a unui Hugo sau Dostoievski, Antonin Varenne revitalizeaza marele roman de aventuri, coborand totodata in adancurile cele mai intunecate ale sufletului omenesc. O calatorie in care viata si drumul fiecarui om sunt o odisee in sine. O calatorie in care calea razbunarii poate fi si calea mantuirii.

     

    Descoperirea literara a primaverii. Un foc de artificii narativ… Antonin Varenne semneaza una dintre cele mai entuziasmante carti ale acestui inceput de an. (…) Impotriva infernului pe care-l creeaza oamenii, a violentei si cruzimii lor, Varenne opune cautarea nestavilita a unui golf al pacii. - LiRE

     

    O carte extraodinara! Putini autori sunt capabil sa contopeasca un roman istoric, un thiller cu un ucigas in serie si o analiza psihologica, astfel incat acest roman al lui Varenne ar trebui sa fie in fruntea oricarei liste de lectura. - Craig Johnson

     

    Un roman care va va bantui inca mult timp dupa ce terminati sa il cititi. - La revue
  • Adevarul absolut
    34.00 LEI

    Kate Swift – agent renegat. Lucien Benway – agent cazut in dizgratie. Harry Hook – agent autoexilat. Philip Danvers – mentorul lor.

    Cand Kate Swift e nevoita sa opreasca un atac armat la scoala fiicei ei, stie ca vanatoarea a inceput. In lumea serviciilor secrete, totul poate fi o capcana. Un gest sau o privire inseamna diferenta dintre viata si moarte. Comploturile, musamalizarile, santajul sunt la ordinea zilei. Adevarul e modificat dupa bunul plac al celor care detin puterea. Presa canta dupa cum i se spune. Si totul din dintr-un motiv cat se poate de simplu: razbunarea.

    James Rayburn te poarta intr-o cursa tensionata prin America si Thailanda pe care o cunoaste atat de bine, cursa a carei miza este nu numai descoperirea adevarului absolut, ci si salvarea imaginii administratiei americane. O combinatie extraordinara intre realitatile brutale ale razboiului modern si eleganta romanului de spionaj clasic. Un mare succes literar.


    „O analiza foarte buna a felului in care conceptul de patriotism a fost scos la mezat.” (Dead End Follies)

    0
  • Fulger albastru
    34.00 LEI

    Detectivul Jimmy Perez si logodnica lui, Fran Hunter, planuiesc sa le faca o vizita parintilor lui pe Fair Isle, cea mai indepartata insula locuita din arhipelagul Shetland, in nordul Marii Britanii. Dar scurta lor vacanta e distrusa in momentul in care in centrul de cercetare de la North Light are loc o crima. Furtuna nemiloasa de toamna care izbucneste izoleaza insula de restul lumii, lasandu-l pe Jimmy Perez fara ajutorul colegilor sai. Atmosfera claustrofobica de pe insula devine si mai cumplita: e o comunitate mica, in care cu totii se cunosc intre ei si isi stiu secretele murdare; dar oamenii sunt obligati acum sa-si continue traiul in comun, sa stea de vorba si sa manance impreuna stiind foarte bine ca ar putea fi la masa chiar cu asasinul. Tensiunea atinge limite insuportabile. Cu totii au nervii intinsi la maximum. Perez stie ca e doar o chestiune de timp pana cand ucigasul va lovi din nou. Iar fulgerele spinteca in continuare cerul…


    „Daca sunteti in cautarea unor romane politiste excelente in stilul Agathei Christie, nu aveti altceva de facut decat sa o cititi pe Ann Cleeves.” (Antonia Fraser, The Lady)

  • Moarte in tinutul secuilor
    21.00 LEI

    Adeseori se intrerupe. Face  pauze. Cuvintele par sa pluteasca in baloane de banda desenate. Dar trebuie sa aveti rabdare, asa cum are misterioasa persoana care il inregisteaza. In ritmul ei bizar, marturia lui Egon Fartaes (german, dupa mama, roman dupa tata, revenit dupa mult timp in tara si internat la dezalcoolizare) va va purta prin amintirile grupului de umor absurd Parazitul prietenos, dominat de umbra marelui explorator al lumilor subterane, Vlad Lupu. Dar, mai ales, facindu-va sa strabateti, pe timp de zi sau noaptea, strazile intortocheate ale Brasovului sau magicul Tinut Secuiesc, va va duce in inima unor teribile crime care leaga trecutul si viitorul. Este procurorul Hliza (mana dreapta a unui fost vicecampion mondial la ping-pong devenit investitor in terenuri de golf periculoase pentru padurile seculare ale Tinutului), la originea tragediei petrecute in anii 1980 intr-un camin de azilanti din RFG? Si unde a disparut ultra-patrioata adolescenta Madalina? Au toate acestea legatura cu osemintele celor impuscati fara judecata in anii ’50, pe care le cauta obsesiv prin creierii muntilor detectivul-arheolog Vlad Lupu?

    „Reintors in tara din “Germa”, Egon Fartaes, a luat o teapa urata rau, trezindu-se la dezintoxicare cu un reportofon in fata. I-l intinde insa – un real noroc pentru cititor – o fiinta galesa care-l ajuta sa-si aminteasca… Ruinele multiculturalitatii transilvane, trecute prin ciurul memoriei sale prolixe, cand ludice si ironice, cand nostalgice sau dramatice, sunt bantuite de mortii vii ai comunismului defunct pe cale sa comita o crima oribila. Insa, providential, si de „investigatorul” Vlad Lupu, un reprezentant plin de adrenalina al populatiei majoritare, tovaras pe cat de imprevizibil, pe atat de fidel al acestui horibilicribrifax saxonicus contemplativ.

  • Negru de corb
    34.00 LEI

    E o noapte de An Nou ca oricare alta in Shetland. E frig, zapada s-a asternut in straturi groase, dar oamenii ies impreuna pe strazi, canta, se distreaza. Chiar si singuraticul si ciudatul Magnus Tait se pregateste de petrecere si isi asteapta, ca in fiecare an, oaspetii care nu i-au calcat vreodata pragul. Unica fiinta care-i tine de urat e un corb la care tine ca la ochii din cap. Totul se schimba cand doua fete ii intra in casa si ii amintesc de un episod groaznic din trecut…

    Cateva zile mai tarziu, Fran Hunter descopera pe campul inghetat cadavrul uneia dintre fete. Intreaga comunitate e cutremurata. Inspectorul Jimmy Perez e pus in fata unui caz dificil, in care trebuie sa discearna intre ura si prejudecatile localnicilor fata de straini si franturile de adevar pe jumatate rostite.

    Deasupra tuturor, corbii se rotesc intr-un dans macabru.

    Un thriller psihologic distins cu premiul Duncan Lawrie pentru cel mai bun roman politist, scris de castigatoarea Premiului Diamond Dagger pentru intreaga cariera.

    „Cleeves exceleaza din nou in a crea atmosfera… Un thriller psihologic migalos construit.” (The Times)

    „Un roman politist puternic, intunecat, care se distinge prin inteligenta si franchetea caracterizarilor de personaj.”  (Andrew Taylor, Tangled Web)

  • Trucaj
    21.00 LEI

    Seria Andrei Mladin

    Andrei Mladin, protagonistul romanelor Atac in biblioteca si Profesionistul, isi reia rolul de detectiv fara voie in Trucaj. Ziaristul e trimis sa scrie un reportaj pe Insula Zorelelor, unde un reputat arheolog a descoperit urmele unei cetati grecesti ridicate din adancuri, Ankopolis. Intr-o companie selecta, dar izolat de lumea exterioara, eroul se vede nevoit sa descalceasca intr-o singura noapte itele unui mister la fel de greu de inteles ca insasi insula pe care se afla. Pentru ca furtuna naprasnica starnita din senin ascunde nu numai tainele anticilor care au locuit candva acolo, ci si un criminal.

    La treizeci de ani de la prima aparitie, tonul ironic si totodata melancolic al romanului este la fel de actual, aratandu-ne un Andrei Mladin inca mai spumos si mai profund decat pana acum. Dincolo de actiune, este un comentariu, jucaus si serios in acelasi timp, in care te cufunzi ca intr-un labirint.


    „In Trucaj, mai mult parca decat in precedentele romane care il aveau drept protagonist si in care jovialitatea si verva lexicala ne puteau face, la o privire superificiala, sa-l banuim de facilitate, rasul mastii nu mai poate acoperi in intregime chipul grav aflat in spatele ei si personajul ni se arata asa cum este el in realitate, adica un mare invins.” (Tudorel Urian)

    „Eroul este un amestec de Sam Spade si Marlowe, superman flegmatic si Don Juan pe cat de pagubos, pe atat de invincibil.” (Dan C. Mihailescu)

    „Imbinand in mod inovator scrierea crime cu satira si critica sociala, Arion descopera mijlocul perfect de a infrunta si de a prezenta intunecatele, paranoicele zile ale Romaniei lui Ceausescu.” (John McLeod)

  • Cei Patru Justitiari
    49.00 LEI

    Toate aventurile Celor Patru Justițiari:


    Cei patru justițiari


    Consiliul Justiției


    Justițiarii din Cordoba


    Legea celor patru justițiari


    Cei trei justițiari

  • Viata ca un selfie
    17.00 LEI

    Cristi – fișă de personaj


    Verdict: fără scăpare.
    Timp rămas: zece zile.
    Loc: “Cimitirul Vesel” – numele, dat cu o macabră ironie de locatari, salonului destinat pacienților terminali.
    Diagnostic: Insomnia Familială Fatală – una dintre cele mai rare boli de pe fața pământului, care afectează numai vreo sută de persoane dintre cele peste șapte miliarde.
    Soluții: evadarea în istoria propriei vieți. Sensuri ascunse ale unor întâmplări petrecute demult se devoalează încetul cu încetul, personajele capătă contururi din ce în ce mai ferme, se explică, pe rând, iubirile, trădările, secretele. O vâltoare de evenimente care renasc și ale căror înțelesuri conduc spre ceea ce se petrece în ultima zi din cele zece: un coup de théâtre care dezvăluie adevăratul sens al tuturor lucrurilor de pâna atunci.

  • Mascarada
    19.01 LEI

    Al cincilea volum din seria Iolanda Știreanu


    Gina Gros este o femeie frumoasă și inteligentă. Și absolut normală, dacă nu s-ar fi dus de bună voie într-un ospiciu privat din apropierea Bucureștiului. Mai mult, declară că a comis o crimă și nu mai vrea să trăiască în libertate. Nu poate să spună pe cine a ucis. Nici când sau unde a făcut-o. Ancheta poliției nu descoperă nicio victimă și aproape nimeni nu mai crede în vorbele femeii. Doar Mihai Iordache, încăpățânatul comisar din precedentele volume ale seriei, consideră că are un caz.


    Atunci intră în scenă Iolanda Știreanu – Lala, pentru apropiați. Și nu oricum, ci infiltrată în sanatoriu de către Iordache, în rol de schizofrenică.  Doar că Lala are deja o reputație în rândul psihiatrilor. Face terapie, încercând să se pună pe picioare după ce a fost în comă șase luni, în urma unei tentative de omor. Se duce la psihiatru pentru a-și înfrânge fricile și pentru a înțelege ce i s-a întâmplat de fapt. Cu toate astea, când i se propune să intre sub acoperire în ospiciu, acceptă fără să stea pe gânduri.


    Este oare Lala capabilă, în starea ei, să dezlege ițele unei afaceri vechi de ani de zile, în care granițele dintre realitate și delir, între prefăcătorie și adevăr sunt ca nisipurile mișcătoare?

  • Necuratul din Colga
    19.01 LEI

    O serie de crime neelucidate intr-un orasel de provincie. Agentul special Robert Gal este trimis sa investigheze cazurile. El descopera o urbe bizara, in care locuitorii cred in demoni, atribuindu-le acestora asasinatele. Oameni usor de manipulat de catre politicieni si afaceristi verosi, de catre politisti corupti si sarlatani care se pretind inzestrati cu puteri supranaturale. Dar, ca un paianjen care isi tese plasa nevazut, altcineva ii tine pe toti sub ascultare: un scelerat, a carui identitate n-o cunoaste nimeni, croieste planuri demente, dorind sa instaureze domnia terorii.


    Piste false, rasturnari de situatie, suspans. Si foarte mult umor. Un veritabil page-turner!

  • Garda
    33.00 LEI

    Primul roman din seria Jack Taylor - Premiul Shamus pentru cel mai bun roman si finalist Edgar Award si Macavity Award.


    "Dens, violent, alert si plin de umor, Garda este un roman exceptional, care te uimeste si te lasa fara respiratie. O poveste de neuitat, curajoasa, captivanta si plina de ritmurile stridente ale strazilor din Galway. Laudat de scriitori si critici din intreaga lume, Garda anunta sosirea unui scriitor esential pentru literatura mystery & thriller contemporana."

  • Crime sofisticate
    35.00 LEI

    București. Un șir de crime, al căror mobil este imposibil de explicat, produce panică în orașul de pe malurile Dâmboviței. Singura legătură între victime – prezența lor în emisiunea tv Steaua norocului, realizată de către frumoasa Alma Soran. Vor reuși anchetatorii, conduși de către criminalistul Luca Pinte, să pună mâna pe ucigaș? Și cum se va termina scandalul de la Loto, unde acumularea unui pot uriaș, în urma multor săptămâni fără câștigători ai marelui premiu, creează suspiciuni? Situația aceasta are vreo legătură cu asasinatele?


    Barintown. Un oraș din SUA. Mai mulți prieteni se strâng, seară de seară, într-o crâșmă ospitalieră. Beau, joacă table, darts, biliard și compun povestiri pe care le imaginează pornind de la scrierile marelui fizician Stephen W. Hawking. Dar bucuria de a trăi o experiență uimitoare le e de scurtă durată. La un moment dat, neliniștea se insinuează în spațiul pe care îl socotesc protector. Experiența pe care o cunosc din clipa aceea e devastatatoare. Însă Răul care i-a cuprins în mrejele lui își are originea în București.

  • Crima la Torino
    19.01 LEI

    Pentru un premiu urias, trei scriitori romani sunt invitati de un nabab roman din Torino sa scrie, vreme de o saptamana, izolati intr-o vila din orasul italian, cate un roman prin care sa solutioneze o crima veche petrecuta la fata locului, careia politia nu i-a dat de cap. Exista insa indivizi care nu vor sa se afle adevarul, pentru ca inca mai profita de pe urma acelei crime si se straduie sa-i impiedice pe scriitori sa creeze, doi barbati si o femeie, de varste si experiente de viata diferite. Cei trei ajung sa se urasca. Primul roman in care interlopii romani din Italia se comporta intocmai ca Mafia italiana.

  • Primejdii in regat
    28.00 LEI

    Un functionar din administratia belgiana dispare de-acasa. Mama si sora lui il angajeaza pe Michel Van Loo, un detectiv lipsit de experienta, sa-i dea de urma. Un caz care initial pare simplu devine extrem de complex, pe masura ce detectivul inainteaza cu cercetarile sale, starnind un viespar nebanuit la inceput. Contextul in care se desfasoara investigatiile este extrem de complicat. Actiunea se petrece in 1947, in Bruxelles.

  • Jucatorul
    19.01 LEI

    Împușcată în braț, picior și cap, Iolanda Știreanu, polisțistă la "Moravuri", reușește să supraviețuiască printr-o minune. Însă, atât memoria, cât și trupul, îi sunt afectate – e aproape paralizată și nu-și mai amintește nimic din “viața ei anterioară”. E nesigură și fragilă. O chinuie gândul că, dacă indivizii care au încercat să o ucidă află că au dat greș, ar putea veni să își termine treaba. Iar ea e atât de lipsită de apărare… 

    Colegii o implică în anchetarea unui caz de crimă, uciderea unui chitarist, încearcând să o ajute să-și revină mai repede. Ea se străduiește să descifreze misterul atentatului, dar toate pistele urmărite de criminaliști în cazul ei duc spre drumuri închise. Nici una dintre ele, oricât ar părea de verosimilă, nu ajunge niciunde. Începe să-și suspecteze psihiatrul, ba chiar și colegul de la “Moravuri”, dar nimic nu se leagă.

    Nimic, până când descoperă ucigașul chitaristului și-și dă seama că ambele cazuri se întrepătrund. Încet, anumite amintiri îi revin, dar nu-și dă seama dacă le interpretează corect. De un singur lucru e sigură – ca e în pericol. 

  • Moarte la Breslau
    33.00 LEI

    „O poveste politista cumplit de credibila.“ - The Times 


    „Acest roman inteligent, de atmosfera, poseda o sensibilitate distinct europeana, de origine kafkiana.“ - Publisher's Weekly

  • Profesionistul
    19.01 LEI

    Al doilea volum din seria Andrei Mladin, inceputa cu Atac in biblioteca. Profesionistul si Tinta in miscare. Doua romane intr-o singura carte, aparuta prima oara in 1985, si premiata de Uniunea Scriitorilor din Romania. Prima dintre proze a fost inspirata de un caz real din Romania comunista. Poate de aceea a si atras atentia autoritatilor care au cerut editurii sa n-o tipareasca.Autorul a trebuit sa intervina masiv in textul initial pentru a-si vedea, totusi, cartea publicata.


    Explicatia acceptarii sale se afla la sfarsit. Dupa ce rezolvase un caz incalcit dintr-un oras de provincie, unde cele mai inalte oficialitati erau corupte si criminale, Mladin scrisese un articol despre tot ceea ce i se intamplase acolo. Insa articolul nu apare. Prin urmare, exista cenzura, presa nu era libera. Cum de nu se prinsese nimeni de bomba plasata la sfarsit? S-au prins, insa, cititorii.Iar ultima fraza a naratiunii le-a mers si mai mult la inima: "Vocea placuta a unui crainicanunta ca, in toata tara, pentru inca o vreme, continua sa ploua." O aluzie la faptul ca in Romania nimic nu se va schimba prea curand.

  • Porumbel a l’italienne
    28.00 LEI

    După încheierea războiului, în 1949, zeci de trenuri încărcate cu imigranți italieni ajung în gările belgiene, rezultat al unui acord între cele două țări care prevedea trimiterea de muncitori pentru minele din Valonia, contra unei cote din cărbunele extras. Preluați de forțele de ordine, cazați în foste lagăre naziste, puși să muncească în cele mai periculoase condiții, italienii veniți în Belgia cu speranța unui viitor mai bun pentru ei și familiile lor cărora voiau să le trimită banii câștigați (ce ironie a istoriei, dacă ne gândim la exodul românilor în Italia din ultimii ani), sunt prinși în jocul unei mafii italo-belgiene creată ad-hoc, care, în plus, mai are și implicații politice la nivel înalt.


    Acesta este fundalul real în care se desfășoară ancheta simpaticului detectiv particular Michel Van Loo, ajutat, ca de fiecare dată, de frumoasa sa logodnică Anne și de prietenii lui: frizerul Federico, farmacistul Hubert și frații Motta. Vor reuși ei, oare, să dezlege toate ițele care pleacă de la presupusa sinucidere a unui lider sindical italian la Liège și ajung până în sudul peninsulei? Și de ce a trebuit să fie ucis un porumbel voiajor, fie el și campion?

  • In vrie
    24.00 LEI

    Noul roman al cuplului de autori care semnează VT Morogan investighează activitățile tenebroase ale unui serviciu secret ignorat de publicul larg. Fondat de către un cartel cu o mare forță financiară, el urmărește stimularea vânzărilor de arme prin crearea pe mapamond a unor zone de conflict sau prin menținerea altora deja existente. În fruntea lui se află indivizi cinici, influenți, cu o nepotolită sete de înavuțire. În societate pozează drept oameni de afaceri onești, în realitate, însă, nu ezită să folosească asasinatul ca să-și atingă scopurile.


    De fapt, și alți eroi își ascund adevărata identitate și intențiile reale potrivit cărora acționează.


    În carte apar personaje întâlnite și în alte scrieri ale celor doi autori – Viorica și Teodor Morogan. Printre ele – frumoasa Alexa Vancea și Viktor Laho. Fiecare dintre ei trece prin momente periculoase, având nevoie de multă ingeniozitate și curaj pentru a scăpa de capcanele ce li se întind. În vârtejul unor întâmplări tensionate, protagoniștii par să intre în vrie, iar situația e pe punctul să le scape tuturor de sub control. Vor reuși forțele situate de partea Binelui să reinstaureze starea de normalitate și să-i neutralizeze pe cei care râvnesc escaladarea conflictelor?


    Răspunsul îl puteți afla citind acest roman captivant.

Filter by
Cumpără acum de la

Preț

Editura