Crime & mystery

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 91-101 din 101

Cumpără acum de la
  • Dans la abator
    33.00 LEI

    În viziunea lui Matt Scudder, banii, puterea sau postul ocupat nu fac pe nimeni mai presus de moralitate și lege. De data asta, fostul polițist, acum detectiv privat fără licență, încearcă să demonstreze că Richard Thurman, o figură pregnantă în oraș, a pus la cale uciderea cu brutalitate a frumoasei sale soții însărcinate. Pe vremea când avea probleme mari cu alcoolul, Scudder și-a lăsat câte o părticică din suflet în fiecare loc viermănos din Big Apple. Dar cazul acesta e mai sordid și mai periculos decât orice a întâlnit până acum în adâncurile întunecate ale metropolei. Pentru că ancheta îl conduce pe Scudder într-un tur de forță prin lumea interlopă din New York, unde industria sexului e la ea acasă – și unde un suflet tânăr și nevinovat e doar o marfă oarecare, gata să fie cumpărată și pervertită. Iar apoi – distrusă.

  • Oase rosii
    34.00 LEI

    Când o studentă la arheologie face o descoperire uluitoare care i-ar putea confirma atât teoriile proprii, cât și legendele sumbre care circulă printre localnici, echilibrul și așa îndoielnic al unei familii este distrus. Să fie pură coincidență? Atmosfera claustrofobică este nemiloasă cu nervii tuturor. Bănuielile și acuzațiile nerostite atârnă tot mai greu. Oamenii încep să vorbească despre răzbunarea unui norvegian care luase parte la operațiunea Autobuzul de Shetland care, în Al Doilea Război Mondial, făcea legătura între insule, Scoția și Norvegia ocupată de naziști. Jimmy Perez și Sandy Wilson trebuie să rezolve cazul cât mai repede pentru că lațul se strânge în jurul comunității. Dar cum cu toții sunt suspicioși, închiși și retrași, la fel ca bucata de pământ pe care trăiesc, ancheta e îngreunată la fiecare pas. Iar în ceața care cade peste Shetland stă la pândă un criminal…

  • Insotitorul lui Iisus
    29.00 LEI

    O bombă explodează pe terasa unui restaurant din Barintown. Un nou atac terorist asupra SUA? Un atentat al unui nebun?


    Poliția își începe imediat investigațiile. Dar, nu peste multă vreme, orașul trece printr-o nouă experiență traumatizantă: pe un câmp de la periferie un copil descoperă cadavrul unei femei. Cercetările care se desfășoară cu febrilitate ajung la o concluzie năucitoare: peste douăzeci de trupuri neînsuflețite au fost îngropate acolo în cel mai mare secret.


    În același timp, o carte veche, găsită în biblioteca bisericii catolice, îl pune pe jar pe parohul sfântului lăcaș. Paginile acesteia istorisesc, cu o precizie ca de document, primii ani din viața lui Iisus. Care-i misterul acestei scrieri incendiare? Evenimentele se succed cu o viteză amețitoare în urbea cu oameni care se tem să nu-și piardă viața ori de câte ori ies din casă. Și, chiar dacă la început nimeni nu vede vreo legătură între enigmatica scriere uitată veacuri de-a rândul în rafturile din subsolul bisericii și morții cu identitate necunoscută, există totuși o relație tulburătoare între acestea, iar cititorul devine martorul unui deznodământ șocant.


    Un adevărat page-turner care, în plus, ascunde un mesaj profund, dincolo de vâltoarea acțiunii.

  • Ucide-l pe Tata
    39.00 LEI

    Neobișnuită viață a avut până acum italianul Sandrone Dazieri (n.1964)! A fost bucătar timp de zece ani. S-a înscris, apoi, la Facultatea de Științe politice pe care n-a absolvit- o. S-a făcut cunoscut și ca activist social, fiind și arestat în urma unei manifestații. A fost hamal, ca pe urmă să se angajeze corector al Editurii Telepress. După primul său roman (1999) a devenit redactor șef la Editura Mondadori, răspunzând de departamentul de literatură polițistă. Din 2006 s-a consacrat numai scrisului, cărțile sale fiind traduse în 20 de țări. Experiențele pe care le-a cunoscut l-au ajutat, cu siguranță, în cariera sa literară. A aflat întâmplări interesante, a stat de vorbă cu oameni din diverse straturi ale societății, le-a studiat comportamentul și le-a analizat psihologia. „Ucide-l pe Tată”, cel mai recent roman al său, beneficiază și el de această bună cunoaștere a realității. Povestea pe care a imaginat-o are toate ingredientele necesare unui thriller de înaltă ținută, care să te facă să-ți pui întrebări multă vreme după ce l-ai citit. Începutul său nu anunță, însă, desfășurarea de pro porții, complet ieșită din comun, a narațiunii. O mamă dispare misterios, împreună cu fiul ei. La prima vedere – un eveniment de fapt divers. Dar ce se întâmplă în continuare înseamnă descoperirea unor detalii din ce în ce mai uluitoare. Acumularea lor transformă întreaga istorie într-un caz cu multe semnificații tulburătoare și cu un deznodământ năucitor. Și cei doi care duc la bun sfârșit ancheta sunt cu totul și cu totul speciali. Polițista Colomba Caselli se reface în urma unei acțiuni în care fusese lăsată să creadă că dăduse greș. O secondează Dante Torre, care și el încearcă să se vindece după ce a trăit sechestrat mai mulți ani, fără ca nimeni să afle cine l-a răpit și l-a ținut prizonier. Angoasele de care sunt bântuiți eroii, frământările lor sufletești, dificultatea de a se adapta din nou și a-și continua viața în parametri firești, dar și lupta lor îndârjită de a-și învinge neliniștile și de a descifra o enigmă mult mai complexă decât părea inițial, sunt surprinse magistral de către acest autor (pentru prima oară tradus în românește), deja considerat un maestru al genului.

  • Saptamana nebuna
    19.01 LEI

    Editura Crime Scene Press, condusă de George Arion, singura specializată la noi în cărți polițiste și de suspans, a lansat un nou roman semnat de Stelian Țurlea – ”Săptămâna nebună”.


    Un poliţist care încearcă să dezmembreze o reţea de trafic de droguri, probabil cea mai cumplită tară a lumii de astăzi, e prins de traficanţi, torturat, asasinat şi aruncat la drumul mare, în apropierea unui nod de circulaţie. Să fie învăţare de minte pentru cei care mai îndrăznesc să tulbure apele. Alt poliţist – care numai cu un an în urmă fusese trecut pe linie moartă pentru că ucisese, în legitimă apărare, un traficant de etnobotanice rudă cu câţiva mai mari ai zilei – e chemat să-i caute pe asasini şi să descâlcească iţele afacerii de trafic cu droguri căreia i-au căzut victime cohorte de elevi şi studenţi, între care şi fiul premierului. Poliţistul e convins că nimic nu s-ar fi mişcat dacă n-ar fi existat interesul personal al mai marilor zilei. Dar intuieşte şi că reţeaua n-ar exista fără complicităţi majore, înclusiv în poliţie, care i se adeveresc cumplit de repede. Într-o săptămână nebună, el şi echipa lui împiedică găsirea unui acar păun, cum se cam întâmplă de regulă, cu ajutorul nesperat al unor ziarişti de investigaţie. Dar până la capul reţelei mai e drum lung…


    Cum reacționează un prim-ministru care află că fiul său, elev, se droghează, iar poliția nu face mai nimic să oprească traficul cu droguri?


    Ce se întâmplă când traficanții au protecție sus-pusă, inclusiv printre forțele de poliție?


    E traficul cu droguri problemă de siguranță națională? Când toate întrebările acestea sunt puse deodată, nu poate fi decât o Săptămână nebună


    E cert, afrimă George Arion: fără cărțile cu detectivi și asasini ale lui Stelian Țurlea, romanul polițist românesc ar fi mai sărac.

  • Martirele de la Magdalen
    33.00 LEI

    Jack Taylor. Un fost polițist irlandez. Problemele pe care le-a avut cu alcoolul și cu drogurile l-au scos pe tușă. Și totuși, din când în când, se apelează la el pentru a rezolva cazuri încâlcite în care, uneori, autoritățile n-au cum să se implice sau sunt evitate.


    De data aceasta trebuie să-și achite o datorie. Și nu față de oricine, ci către cel mai de temut gangster din Galway. Se aștepta la orice, dar nu ca Bill Cassell să-i ceară să o găsească pe femeia care, cu mult timp în urmă, o ajutase pe mama lui să supraviețuiască infernului de la Magdalen, o spălătorie devenită închisoare pentru tinerele femei considerate păcătoase. Nimic mai simplu, cel puțin în aparență. Cu flerul său proverbial, Jack ajunge la concluzii neașteptate: persoana pe care o căuta și motivele pentru care o făcea nu erau nici pe departe ceea ce păreau.


    Acest anchetator e un profesionist pur sânge. Un nonconformist. Acționează fără să-i pese de reguli și de primejdii. își bate joc tot timpul de cei care îi ies în cale. Nu se iartă nici pe el însuși. Un investigator cinic și, totuși, înfiorat de suferințele lumii în care trăiește. în "Martirele din Magdalen Jack" se confruntă cu întâmplări teribile. Iese învingător, dar rămâne cufundat în aceeași mare de amărăciune. îi scoate pe alții la liman, dar pentru el nu există salvare.

  • Iesi din viata mea
    19.01 LEI

    Criticul Daniel Cristea-Enache afirmă, pe coperta a patra a cărţii: ”Romanul pe care îl veţi citi (pun verbul la viitor fiindcă de obicei lectorul experimentat începe cu coperta a IV-a) are caracteristicile şi calităţile scrisului marca Stelian Ţurlea: ritm narativ, tehnică a suspense-ului, alternare bine calculată de unghiuri şi perspective, ştiinţă a montajului, focalizare inteligentă pe detalii semnificative şi, totodată, talentul de a topi episoadele într-o pastă epică. Dar lucrul cel mai important şi care îl distinge pe autor de mulţi, prea mulţi colegi ai săi este plăcerea – vizibilă – de a scrie proză.”

  • Spioni in arsita
    19.01 LEI
    Epuizat din stoc

    "Au spionat pentru Moscova. Li s-a cumparat tacerea cu gramezile alea de gologani. De-aia statului nu-i pasa de banii pierduti. A fost santajat si s-a lasat santajat. De-acum indivizii aia pot sa devina oameni de afaceri onorabili..."

  • Averea Gutmeyer
    28.00 LEI

    “Un polar antrenant și inteligent, scris de câștigătorul Premiului Rossel.” Soir Magazine

    “Banii plasați în Elveția, înainte de război, de către evreii bogați, legăturile între diaspora și tânărul stat Israel sau supraviețuitorii lagărelor ajunși sub jugul sovietic, acestea sunt subiectele sensibile pe care Alain Berenboom le tratează cu o ironie mușcătoare în acest captivant polar istoric.” Claude Mesplede


    1953. Irene de Terrenoir, frumoasa și provocatoarea soție a unui diplomat francez din Bruxelles, îi solicită detectivului Michel Van Loo să ancheteze o enigmă stranie. Tatăl ei, doctorul Gutmeyer, pierise în lagărul nazist de la Terezin. Sau, cel puțin așa se știa, deoarece, opt ani mai târziu, un individ care i-a reprodus perfect semnătura a reușit să retragă averea doctorului, depozitată în conturile unei bănci elvețiene. Cine e escrocul? Și de ce a făcut un ocol pe la Bruxelles, lăsând în urma sa două cadavre, înainte să plece spre Israel? Angajat să descâlcească ițele acestei încurcate afaceri, Michel Van Loo, fugărit de poliția belgiană sub acuzația de crimă, ajunge la Ierusalim unde descoperă că trebuie să se lupte și cu rabini, mai puțin habotnici decât se crede de obicei, și cu teroriști, mai puțin palestinieni decât era de așteptat.

  • Nesfarsita zi de ieri
    19.01 LEI

    "O istorie care aduce in scena serviciile secrete si il plimba pe cititor de la Moscova la Las Vegas, trecand prin Bucuresti" (Le Tellegrame)

  • Frumosul asasin
    24.00 LEI

    Gripele se succedau fara intrerupere, aviara, stomacala, porcina, bovina, spaniola, de tip Hong-Kong si asa mai departe. Vaccinurile apareau in acelasi ritm vertiginos, iar guvernele le cumparau cu banii din impozite si le stocau spre binele si fericirea populatiei indobitocite de atatea primejdii. Cativa ajungeau fabulos de bogati, mai multi foarte bogati, altii doar bogati, iar unii, majoritatea de fapt, reuseau sa-si pastreze serviciile bine remunerate. Cerere si oferta. Legea mult laudata a economiei de piata. Cand cererea nu exista, atunci trebuie creata, iar uneori chiar cu forta, deoarece cartelurile industriei farmaceutice iti ofereau deja produsele. Populatia trebuia transformata, incetul cu incetul, intr-o masa ascultatoare de bolnavi, care asteptau cu sufletul la gura aparitia noilor medicamente, mult mai eficiente decat cele anterioare, a noilor echipamente si metode de analiza, mult mai sofisticate, mai costisitoare, decat cele din urma cu un an.

Filter by
Cumpără acum de la

Preț

Editura