Crime & mystery

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 101

Cumpără acum de la
  • Sarek
    Preț special 40.50 LEI Preț standard 54.00 LEI

    Trei prieteni merg in fiecare an in drumetii in nordul indepartat al Suediei. Annei si lui Henrik le e greu sa refuze atunci cand Milena isi doreste ca iubitul ei, Jacob, sa participe si el anul acesta. Anna e coplesita de sentimentul ca-l recunoaste de undeva, dar nu izbuteste sa-si dea seama de unde.

    Dar nu trece mult timp si drumetia se transforma intr-un cosmar, atunci cand se dovedeste ca venirea lui Jacob a fost o decizie care le va schimba viata tuturor. Un thriller pe care nu-l poti lasa din mana, cu actiunea petrecandu-se pe culmile inzapezite ale unui munte pe cat de spectaculos, pe atat de necrutator.

  • Trecând prin noapte
    Preț special 33.76 LEI Preț standard 45.00 LEI

    Premiul publicului la Quais du Polar 2023

    Louise are treizeci de ani. După ce părinții ei au murit într-un accident, ea a alunecat pe panta drogurilor și alcoolului. Acum locuiește singură cu fiul ei Sam, în vârstă de opt ani, care e singura ei lumină din viață. Este hărțuită de fostul ei iubit care, într-o zi, o agresează atât de violent încât o lasă în stare gravă. Cazul îi este încredințat unei echipe conduse de comandantul Jourdan, care nu rămâne indiferent la situația Louisei.

    În același timp, în Bordeaux umblă liber un ucigaș de femei, un individ impulsiv, imprevizibil, profund tulburat.

    Iar în mijlocul acestor două povești se află Jourdan, un polițist posac și tăcut, un cunoscător al nopții, un om atât de chinuit de fantomele trecutului încât cu greu mai are loc în suflet și pentru cei vii.

  • Stăpânul muntelui
    Preț special 44.25 LEI Preț standard 59.00 LEI
    Primul volum din noua serie Leo Asker Peste 20 de traduceri Inspectorul Leonore Asker pare să fie la un pas de poziția de șefă a Brigăzii Infracțiuni Grave din Malmö. Însă exact în toiul unui caz important de răpire superiorii aleg să o „promoveze” în postul de șefă a așa-numitului Departament al sufletelor pierdute, o unitate dedicată cazurilor ciudate, cu sediul la subsolul secției. În ciuda umilinței, Asker e atrasă de unul dintre cazurile stranii. Cineva plasează figurine înfricoșătoare într-o machetă feroviară, iar una dintre ele se dovedește că o reprezintă pe femeia răpită. Legătura dintre cazul acesta și diverse locuri abandonate o împinge pe Asker să-l contacteze pe Martin Hill, un profesor de arhitectură cu o pasiune deosebită pentru explorarea urbană. În scurtă vreme, Asker și Hill încep să suspecteze că dincolo de aparențele banale stă la pândă un rău neobișnuit.
  • Mystic River
    Preț special 48.75 LEI Preț standard 65.00 LEI

    #1 Bestseller New York Times

    Roman ecranizat de Clint Eastwood, cu Sean Penn și Kevin Bacon în rolurile principale

    În copilărie, Sean Devine, Jimmy Marcus și Dave Boyle erau prieteni. Dar apoi o mașină ciudată a oprit pe strada lor. Unul dintre ei a urcat, ceilalți doi nu. După aceea s-a petrecut ceva cumplit, un lucru care a pus capăt prieteniei lor și i-a schimbat definitiv.

    Douăzeci și cinci de ani mai târziu, Sean a devenit anchetator, Jimmy a fost la închisoare și acum deține un magazin de la colț de stradă, iar Dave încearcă să-și țină căsnicia laolaltă și să-și alunge demonii care îl împing să comită fapte cumplite.

    Când în parcul copilăriei lor are loc o crimă, Sean primește cazul. Investigația îl aruncă în conflict cu Jimmy, care nu s-a lepădat întru totul de vechile porniri, dar și cu Dave, care în noaptea crimei s-a întors acasă plin de sânge.

  • Vizita tinerei doamne
    Preț special 29.25 LEI Preț standard 39.00 LEI

    Al nouălea roman cu Andrei Mladin

    Externat după ce a scăpat de boală ca prin urechile acului, sătul de tot ce i s-a întâmplat de-a lungul timpului, dornic să-și găsească un refugiu, Andrei Mladin decide să se retragă în orașul copilăriei. Deghizat și folosind un nume de împrumut, Mladin ajunge în târgușorul unde constată că nu prea multe s-au schimbat. Mai rău, micul oraș nu e deloc o oază ocrotitoare.

    Pe lângă amintirea unor întâmplări nefericite din trecut pe care de-abia acum le înțelege cu adevărat, nici prezentul nu-l scutește de tracasări. În localitatea care pare amorțită de frig și ninsori încep să aibă loc crime deosebit de suspecte.

    Mladin nu poate rămâne indiferent și se implică în căutarea adevărului. Investigațiile îl ajută să lămurească și episoade nefaste din existența sa.

    Iar în Bucureștiul pe care l-a părăsit, o frumoasă și enigmatică franțuzoaică îl caută cu disperare…

  • Ultimul diavol care trebuie să moară
    Preț special 41.25 LEI Preț standard 55.00 LEI

    #1 bestseller Sunday Times

    Milioane de exemplare vândute din întreaga serie la nivel mondial

    CLUBUL CRIMELOR DE JOI PRIMEȘTE VEȘTI TULBURĂTOARE.

    Un vechi prieten anticar a fost ucis, iar un colet periculos pe care îl avea în grijă a dispărut.

    Gașca intră în acțiune. Pe parcurs întâlnesc falsificatori de obiecte de artă, escroci online și traficanți de droguri, dar se confruntă și cu suferințe aproape de casă.

    Numărul de cadavre crește, coletul e de negăsit și necazurile se țin scai de ei. Oare li s-a terminat norocul?

    Și cine este ultimul diavol care trebuie să moară?

  • Cel care nu uită
    Preț special 44.25 LEI Preț standard 59.00 LEI

    Primul volum al seriei bestseller Amos Decker, tradus pentru prima oară în România

    Viața lui Amos Decker s-a schimbat pentru totdeauna – de două ori.

    Prima dată pe terenul de fotbal, în primul lui meci din NFL, când o lovitură l-a scos din viața sportivă definitiv, având și un efect secundar neașteptat: nu mai poate uita nimic.

    A doua oară – douăzeci de ani mai târziu, când și-a descoperit familia ucisă în casă. Lumea i s-a prăbușit, ucigașul a rămas la fel de necunoscut ca motivul din spatele crimei, iar Decker a ajuns pe străzi lucrând pe apucate ca detectiv privat.

    Însă când un bărbat se predă poliției, susținând că el este cel care a comis crima, iar în același timp o întâmplare îngrozitoare pune orașul Burlington în genunchi, Decker e chemat înapoi la acțiune. Pentru a înfrunta pericolele trebuie să îndure amintiri pe care și-ar dori să le uite – și e posibil să i se ceară chiar sacrificiul suprem.

  • Un motiv bun pentru a muri
    Preț special 44.25 LEI Preț standard 59.00 LEI

    Premiul Publicului Livre de Poche 2020

    Un cadavru mutilat cumplit, suspendat de o clădire. Un oraș sovietic hipnotizant și înspăimântător. Doi anchetatori, împinși de motivații diferite, urmăresc un criminal nebun care își marchează loviturile printr-o rândunică împăiată. Umbra unui dublu asasinat comis în 1986, în noaptea când a explodat reactorul de la Cernobîl. Un thriller care te ține cu sufletul la gură, cu acțiunea petrecându-se într-o Ucraină mustind de conflicte armate, colaps economic și revendicări ecologiste.

  • Calaul lui Gaudi
    Preț special 48.75 LEI Preț standard 65.00 LEI
    Calaul lui Gaudi este primul volum din seria Milo Malart. Dupa ce e rapit, un politican si bancher cunoscut din Barcelona e descoperit cuprins de flacari pe La Pedrera, cladirea proiectata de geniul catalan Antoni Gaudi. Procurorul care se ocupa de caz e nevoit sa apeleze la masuri disperate. Milo Malart, inspectorul cu metode de lucru neortodoxe, dar cu un talent indiscutabil, e chemat inapoi la Brigada Omucideri ca sa elucideze misterul.
  • Ascunsa in zapada
    Preț special 44.25 LEI Preț standard 59.00 LEI
    Ascunsa in zapada este primul volum al seriei bestseller Crimele din Are. Un cadavru este gasit intr-o telecabina chiar cand in Are incepe sezonul de schi. Trupul e inghetat complet, buzele ii sunt subtiate din pricina frigului. Multe indicii sugereaza ca ar fi vorba despre o crima. Inspectorul Daniel Lindskog are acasa un copil nou-nascut si o iubita surescitata. Agenta Hanna Ahlander a fugit in Are dupa ce a fost silita sa-si dea demisia de la politia din Stockholm in aceeasi zi in care iubitul ei a parasit-o. In scurta vreme, cei doi ajung implicati in ancheta din jurul victimei inghetate. Asupra tinutului se pregateste sa se dezlantuie o furtuna. Temperatura scade si tot mai multe vieti sunt in pericol. Cate vieti vor mai fi luate inainte ca adevarul sa fie scos la lumina? Ascuns in zapada este primul volum al noii serii Crimele din Are, cu actiunea plasata in Alpii Suedezi. In stilul ei caracteristic, Viveca Sen tese laolata peisaje grandioase si personaje puternic conturate, realizand o poveste de suspans hipnotizanta.
  • Budapest Noir
    Preț special 30.01 LEI Preț standard 40.01 LEI
    Budapesta, 1936. Prim-ministrul Gyula Gömbös se stinge înainte să-și poată realiza visul – să transforme Ungaria în stat fascist. Viața – și moartea – merg mai departe în vechiul oraș animat. În urma unui pont, reporterul de investigații Zsigmond Gordon ajunge la locul unei crime: o tânără evreică frumoasă a fost ucisă într-unul dintre cartierele sordide ale Budapestei. Hotărât să ancheteze moartea fetei, mai ales după ce îi descoperă uluitoarea identitate, Gordon descinde în măruntaiele întunecate ale orașului, o lume a umbrelor, populată de pornografie, sindicate criminale și celule comuniste. Investigația îl poartă până în eșaloanele superioare ale puterii, unde a fi evreu poate însemna diferența dintre viață și moarte. Un thriller captivant, evocativ, debordând de suspans și intrigi politice.
  • Reykjavík
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI

    Islanda, 1956. Lára, în vârstă de 14 ani, hotărăște se petreacă vara lucrând pentru un cuplu pe mica insulă Videy, în apropierea coastei, lângă Reykjavík. La începutul lunii august, fata dispare fără urmă. Timpul trece, iar misterul devine cel mai notoriu caz nerezolvat din toată Islanda. Ce a pățit fata? Mai e în viață? A plecat de pe insulă sau i s-a întâmplat ceva acolo?

    Treizeci de ani mai târziu, în timp ce Reykjavík sărbătorește bicentenarul, ziaristul Valur Robertsson își începe propria anchetă în cazul Lára. Dar pe măsură ce se apropie de adevăr, și cu ochii întregii capitale asupra lui, devine limpede că dispariția fetei e un mister pe care cineva îl dorește neelucidat cu orice preț…

  • Gladivs. Crima la Colosseum
    Preț special 24.75 LEI Preț standard 33.00 LEI
    Nimic nu prevestise întâmplările ce tulbură existența ștearsă a fostului soldat, în Roma primului veac după Hristos. Pe neașteptate, războinicul de odinioară, silit să-și accepte ratarea ca slujbaș al cohortei urbane, e prins în păienjenișul intrigilor ce amenință Imperiul.
  • Păcat de moarte
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI
    O fată de 14 ani e găsită moartă într-o carieră de calcar inundată de pe o insulă din Marea Baltică. A doua zi, în partea cealaltă a insulei, o anticară în vârstă e găsită înjunghiată. Pe gât are un semn straniu, în formă de cruce.
  • Ultima viata
    Preț special 35.25 LEI Preț standard 47.00 LEI
    Roman rasplatit de Crimetime in 2020 cu premiul pentru cel mai bun debut. Drepturile au fost vandute in 18 tari Agentul american de origine suedeza John Adderley se trezeste pe un pat de spital in Baltimore. A fost impuscat de mai multe ori si stie ca e norocos sa mai fie in viata. Insa la numai cateva paturi de el zace barbatul care cu numai douazeci si patru de ore inainte ii tinuse pistolul la cap.
  • Tap ispasitor
    Preț special 24.75 LEI Preț standard 33.00 LEI
    Dupa aventurile din volumul anterior, Arthur, francezul nascut in Romania, s-a instalat la Bucuresti, unde asteapta gemeni impreuna cu iubita lui, Iulia, in apartamentul mostenit de la unchiul sau. O existenta aparent idilica. Nimic mai fals, pentru ca buclucurile nu-i lasa niciun moment de respiro.
  • Oameni capabili
    Preț special 27.75 LEI Preț standard 37.00 LEI
    • Roman rasplatit cu Premiul Crimetime 2021 pentru debut la Targul de Carte de la Goteborg • Finalist al premiului Cartea Anului 2021 in Suedia • Finalist al Premiilor Adlibris, categoria Cel mai bun debut Johan si Anna, doi amanti, se cazeaza la un hotel mic din vestul Suediei. Johan tocmai a parasit-o pe sotia lui ca sa fie cu Anna si abia asteapta sa sarbatoreasca. Insa Anna are alte planuri - ea a decis sa puna capat relatiei. Familia ei e mai importanta decat cautarea fericirii.
  • Castelul umbrelor
    Preț special 29.25 LEI Preț standard 39.00 LEI
    O regina, un castel, o amenintare fara de varsta - cea mai noua aventura a lui Mary Russell si Sherlock Holmes. Regina este Maria a Romaniei, nepoata Imparatesei Victoria si Tarului Alexandru al II-lea, o frumusete vestita care a intrat la saptesprezece ani in dinastia Romaniei si a transformat tara. Castelul este Bran, pe care Regina l-a primit in dar de la popor si pe care il iubeste ca pe propriii copii. Amenintarea e... mai putin clara. Siluete incetosate, soapte abia perceptibile, temerile unor fete, pericole care ar putea fi doar accidente.
  • Vânătorul de fluturi
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI
    Proprietarii unei vile din liniștita comunitate Valley Farm îl angajează pe Patrick, un tânăr ecolog, să aibă grijă de casă cât sunt plecați. Dar Patrick e găsit mort la marginea drumului către vale – un loc superb și izolat în care să mori...
  • Comedia rataților
    Preț special 21.76 LEI Preț standard 29.00 LEI
    Când acceptă să compună o scrisoare de amor pentru prietenul său Dario, Antonio nu știe ce reacție în lanț va declanșa gestul lui. Când Dario este ucis, Antonio descoperă că a primit în moștenire o mică vie în apropiere de Napoli. Oroare: vinul e de nebăut, iar în spatele afacerii se ascunde o mare combinație ilicită. Mirosul banilor atrage atenția nedorită a Mafiei și Vaticanului, precum și ura neînfrânată a localnicilor. Iar cum mafiosi nu sunt tocmai uși de biserică și cum monsignori se pot comporta exact ca zișii mafiosi, Antonio va avea parte de încurcătura vieții lui.
  • O casă mortală
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI
    Lăcomie, trădare și crimă printre livezile, castelele și câmpurile înflorite din Österlen Jessie Anderson, vedeta domeniului imobiliar, e găsită moartă chiar în ziua ei de glorie, când urma să prezinte un complex imobiliar controversat, deloc pe placul localnicilor din Österlen.
  • Lacrimi care ard
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI
    Doi tați. Doi fii uciși. O misiune de răzbunare. Ike Randolph a ieșit din închisoare de cincisprezece ani, iar de atunci nu a mai primit nici măcar o amendă rutieră. Dar un bărbat de culoare care se trezește cu poliția la ușă știe să se teamă. Ultimul lucru pe care se așteaptă să-l audă e că fiul lui a fost ucis împreună cu soțul acestuia, Derek, un tânăr alb. De cealaltă parte, Buddy Lee, tatăl lui Derek, încă mai are cunoștințe în lumea interlopă și vrea să afle cine i-a ucis băiatul....
  • Cea care șoptește
    Preț special 33.76 LEI Preț standard 45.00 LEI
    Ragna trăiește conform unor reguli stricte: îi place serviciul ei pentru că e plin de rutină, îi place să se așeze în fiecare zi în același loc din autobuz, îi place să cumpere în fiecare zi aceleași lucruri de la magazinul de cartier. Are nevoie de ordine în viață. Și chiar are, până în ziua când în cutia poștală găsește un plic cu numele ei, iar înăuntru o amenințare scrisă cu litere de-o șchioapă.
  • Calul de bătaie
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI

    Al doilea volum din noua serie Jack Warr

    Bestseller Sunday Times

    Nu toți ucigașii pot fi îmblânziți…

    O bandă de spărgători violenți terorizează de luni întregi o localitate de la țară. Dar când într-o casă din Cotswolds e găsit un cadavru mutilat devine limpede că nu e vorba despre vreo bandă oarecare de hoți oportuniști.

    Jack Warr descoperă localnici care ascund secrete întunecate, află despre infracțiuni ascunse, însă ceva tot îi scapă. Având puține piste și cum atacurile violente se întețesc, pentru a-i prinde pe spărgători va fi nevoit să acționeze la fel de îndrăzneț ca ei.

    Folosindu-se de capacitatea lui de a oscila între lumea interlopă și cea a dreptății, Jack se pregătește să le întindă o capcană, conștient de faptul că orice eșec îi va cădea pe umeri – și că sângele vărsat va curge asupra lui.

  • Femeia din far
    Preț special 33.00 LEI Preț standard 44.00 LEI

    Volumul al cincilea din seria Dark Iceland

    Desemnat de Times printre cele mai bune romane de suspans din 2017

    Chiar înainte de Ajunul Crăciunului, o femeie cade de pe un promontoriu din nordul Islandei. A fost un accident sau a fost împinsă? Ari Thór, tânărul polițist din Siglufjörður, se vede smuls din pregătirile de Sărbători alături de Kristín, soția lui, și pornește într-acolo.

    Casa de pe promontoriu, unde femeia și-a petrecut ultima noapte, găzduiește niște personaje ciudate, cu o istorie complicată între ele. Cu toții o cunoșteau încă din copilărie pe tânăra care a murit, dar nu o mai văzuseră de ani întregi, de când se mutase în sud, la Reykjavík.

    Luptându-se cu tăcerea încăpățânată a locatarilor, Ari Thór descoperă un secret teribil – cu mulți ani în urmă, promontoriul a mai făcut două victime…

    Ari Thór trebuie să afle adevărul cât mai repede, înainte ca furtuna albă să acopere urmele și să-i orbească pe toți.

  • Lista condamnatilor
    Preț special 41.25 LEI Preț standard 55.00 LEI
    Roman adaptat intr-un serial Amazon Prime de succes, cu Chris Pratt in rolul principal Intreaga echipa a locotenent-comandorului James Reece a fost ucisa intr-o ambuscada catastrofala. Dar cand persoanele cele mai apropiate lui sunt asasinate in ziua in care el se intoarce acasa din misiune, Reece descopera ca nimic din toate acestea nu a fost un act de razbunare din partea unui inamic strain, ci o conspiratie care ajunge pana la cele mai inalte niveluri ale administratiei Statelor Unite. Nemaiavand nimic pentru care sa traiasca, Reece aplica lectiile pe care le-a invatat timp de zece ani pe campul de batalie ca sa-si razbune familia si echipa, pornind pe urmele dusmanilor din esaloanele superioare fara sa mai tina cont de legile luptei - sau de lege in general.
  • A cincea oara in decembrie
    Preț special 41.25 LEI Preț standard 55.00 LEI
    Decembrie 1941. In vreme ce in Europa nazistii fac prapad, iar America se afla la randul sau pe picior de razboi, in Honolulu detectivul Joe McGrady se implica intr-o ancheta ce ii va schimba iremediabil destinul.
  • Crimele din Barintown
    Preț special 29.25 LEI Preț standard 39.00 LEI
    „Barintown este un oraș mai aproape decât ați crede, e la o azvârlitură de băț. Important e să descoperi o cale de acces în el, așa cum am descoperit eu, o poartă de intrare, aidoma unei „găuri de vierme“, prin care mă strecor câteodată într‑o ambianță plină de farmec, unde se petrec evenimente surprinzătoare, demne de cunoscut și de înregistrat pentru posteritate. Dacă nu găsiți o posibilitate de a-l cunoaște direct, bizuiți-vă pe ceea ce vă relatez eu. Asemenea unui cronicar obiectiv, de fiecare dată încerc ca însemnările mele despre Barintown să fie cât mai conforme cu întâmplările din acest spațiu magic.” - George Arion
  • Glontul care a ratat tinta
    Preț special 40.50 LEI Preț standard 54.00 LEI
    Patru prieteni improbabili. O crima fara cadavru. Iar necazurile bat la usa... Bine ati venit la Clubul Crimelor de Joi! E o zi de joi obisnuita si lucrurile ar trebui sa se intoarca, in sfarsit, la normal. Doar ca acolo unde e Clubul Crimelor de Joi necazurile sunt si ele pe-aproape. Un caz vechi de zece ani ii conduce la o legenda a stirilor locale si la o crima fara cadavru si fara raspunsuri. Dupa aceea, un vechi dusman ii face o vizita lui Elizabeth. Misiunea ei? Sa ucida... sau sa fie ucisa. In timp ce urma rece a cazului devine incandescenta, Elizabeth se lupta cu constiinta ei (si cu un pistol), in vreme ce Joyce, Ron si Ibrahim pornesc pe urmele indiciilor alaturi de prieteni vechi si noi. Dar poate gasca sa dezlege misterul si sa o salveze pe Elizabeth inainte ca ucigasul sa loveasca din nou?
  • Doamna din masina cu ochelari si o pusca
    Preț special 21.76 LEI Preț standard 29.00 LEI
    Un alt roman clasic semnat Sebastien Japrisot, publicat prima oara in 1966, ecranizat in 1970 si 2015 E cea mai blonda, mai frumoasa, mai mioapa, mai sentimentala, mai mincinoasa, mai onesta, mai deconcertanta, mai incapatanata, mai tulburatoare eroina. Doamna din masina nu a vazut niciodata marea, fuge de politie si isi repeta intruna ca nu e nebuna. Si totusi, ce i se intampla e peste puterile ei de intelegere. I-au rupt mana la o benzinarie. Doar mana. Nu i-au luat banii. Parca vrand sa-i spuna ca, oriunde ar fi, ii pot face rau, putin cate putin, ca, in definitiv, niciodata, indiferent unde ar fugi, nu poate fi singura, nu se poate elibera de ceea ce stie, de trecut sau de ceea ce ascunde...
Filter by
Cumpără acum de la

Preț

Editura