Literatură străină

Grilă Listă
Setați ascendent

Articolele 1-30 din 152

Cumpără acum de la
  • Hana
    Preț special 44.25 LEI Preț standard 59.00 LEI
    Un roman emoționant despre destine spulberate de istorie, vinovăția supraviețuitorului și forța regeneratoare a iubirii. Suntem în 1954, Mira are nouă ani și viața ei este pe cale să se schimbe pentru totdeauna. După ce o epidemie de febră tifoidă face ravagii în orașul ei, răpindu-i părinții și frații, copila orfană este nevoită să locuiască cu mătușa ei misterioasă și depresivă, Hana, o femeie deopotrivă fragilă și înfricoșătoare.
  • Sau-sau
    Preț special 56.25 LEI Preț standard 75.00 LEI

    O continuare a poveștii din „Idioata”, un roman al devenirii și al adaptării, scris cu umor, autoironie și inteligență, cu trimiteri la autori importanți; o analiză a vieții într-un mediu multicultural.

    Studentă în anul doi la Harvard, Selin încearcă să își descifreze relația neconsumată cu Ivan. Mirările și nebuniile tipice vieții studențești nu-i aduc cele mai mari satisfacții, iar dinamica dintre femei și bărbați adesea o exasperează.

    Dornică să-și depășească dezamăgirea amoroasă și să înțeleagă condiția umană, Selin apelează la un ghid existențial mai puțin convențional: operele unor autori precum Proust, Pușkin sau Breton. Cel mai seducător model de existență se dovedește însă a fi cel propus de Kierkegaard, care opune hedonismul comportamentului responsabil, așteptat de societate. Primele experiențe sexuale și o călătorie în țara de origine o determină pe Selin să iasă din propria carapace. Cu o voce onestă, eroina ne poartă într-un carusel palpitant al propriei deveniri, presărat cu perspective hilare și înduioșătoare asupra vieții.

  • Lumanarile ard pana la capat
    Preț special 35.25 LEI Preț standard 47.00 LEI
    Cel mai cunoscut si mai iubit roman al lui Sandor Marai, o meditatie filozofica stralucita si tulburatoare asupra prieteniei, dragostei, razbunarii si trecerii timpului. Dupa patruzeci si unu de ani, doi barbati, prieteni inseparabili in tinerete, se intalnesc pentru ultima data. Fiecare dintre ei a supravietuit asteptand acest moment. Unul, in castelul stramosilor, retraind trecutul in fiecare zi, celalalt, calatorind prin lumea larga, fugind in fiecare zi de acelasi trecut. Intre ei, ca o umbra, se afla amintirea unei femei. Reintalnirea are loc in acelasi decor ca in urma cu patruzeci si unu de ani, pe masa ard aceleasi lumanari albastre, cei doi iubesc in continuare aceeasi femeie. Mitteleuropa tineretii lor nu mai exista insa, iar razbunarea indelung planuita nu le poate reda nici prietenia, nici dragostea.
  • Doctorul Garin
    Preț special 61.51 LEI Preț standard 82.01 LEI
    În urmă cu zece ani, o furtună de zăpadă l-a împiedicat pe doctorul Garin să ajungă în satul Dolgoe și să vaccineze locuitorii împotriva unui virus bolivian, care transformă oamenii în zombi. În mod miraculos, doctorul nu moare înghețat în stepa înzăpezită, ci se întoarce în lumea post-apocaliptică, unde îi devin pacienți cele mai ridicole creaturi - foști lideri ai puterilor mondiale. Această lume, în care ceasurile sunt sculptate în piatră și iPhone-urile în lemn, este o adevărată enciclopedie a distopiei lui Sorokin, înzestrând din plin viitorul cu trăsăturile unui trecut dens. În ciuda ironiei obișnuite și a referințelor parodice la canonul prozei ruse, Doctorul Garin prezintă un nou nivel de anxietate: un gulag al unor ființe din mlaștină – rezultate în urma unui experiment sovietic – care se dovedește a fi mai terifiant decât o bombă atomică. O altă notă actuală radicală este lirismul emoționant. Pe ruinele unui univers distrus, un doctor de modă veche își va întâlni, va pierde și își va regăsi dragostea, pe care… o va trata pentru tot restul zilelor sale.
  • Din foarfeca si din condei
    Preț special 33.76 LEI Preț standard 45.00 LEI

    Un roman plin de nerv, în care realitatea și ficțiunea se împletesc în cele mai neașteptate și mai amuzante feluri.

    JUAN PABLO VILLALOBOS (n. 1973, Mexic) este prozator, traducător, eseist şi critic literar. A publicat proză scurtă și eseuri în diferite reviste, printre care Letras LibresGatopardoGranta și O Estado de São Paulo, precum și pe blogurile English Pen și Companhia das Letras. A tradus din portugheză în spaniolă operele unor autori ca Rodrigo de Souza Leão, Sérgio Rodrigues, Patrícia Melo și Raduan Nassar. Cărțile sale au fost traduse în peste zece limbi, iar romanul lui de debut, Fiesta în bârlog (Curtea Veche Publishing, 2013), a fost inclus pe lista scurtă a First Book Award, oferit de The Guardian.

    În textele sale, Villalobos abordează teme surprinzător de diverse, de la influența avangardei asupra operei lui César Aira, la flexibilitatea țevilor în instalațiile electrice.

    Locuiește în Barcelona, este căsătorit și are doi copii.

  • Cartea formei și a vidului
    Preț special 60.00 LEI Preț standard 80.00 LEI

    Câștigătoare Women's Prize for Fiction 2022

    Massachusetts Book Award

    BC and Yukon Book Prize

    Julia Ward Howe Prize for Fiction

    După moartea tatălui său, Benny Oh, un băiat de treisprezece ani, începe să audă voci care aparțin lucrurilor din casă – un adidas, o decorațiune de Crăciun stricată, o frunză de salată ofilită. Nu înțelege ce-i spun lucrurile, dar le simte tonul și emoția – unele sunt blânde, ca un murmur plăcut, altele sunt furioase ori pline de durere. Când mama lui, Annabelle, cedează tot mai mult în fața suferinței, vocile cresc în intensitate. Căutând refugiu în liniștea unei mari biblioteci publice, unde obiectele sunt bine-crescute și știu să vorbească în șoaptă, Benny descoperă o lume nouă și bizară, învățând să pună întrebările importante, să asculte lucrurile care contează cu adevărat și să-și găsească propria voce în multitudinea de voci din jurul lui.

    Deopotrivă o critică a societății de consum, o profundă introspecție în natura umană și o meditație despre compasiune, maturizare și puterea cărților, romanul are multiple chei de lectură, stârnind ecouri diferite în fiecare cititor în parte.

  • Sub cerul liber, stăm în lumină
    Preț special 61.51 LEI Preț standard 82.01 LEI

    Într-un orășel din America zilelor noastre, Willa Knox și familia ei se luptă cu o precaritate dezarmantă: sărăcie, șomaj, doliu, boală și lipsa oricărei siguranțe materiale – crize personale care se profilează pe fundalul unei și mai amenințătoare crize globale. În același oraș, dar în 1874, sosește Thatcher Greenwood. Profesor de științe și adept entuziast al recentelor teorii ale lui Darwin, el se lovește de o societate aparent utopică, în realitate anacronică, roasă de ipocrizie și de teamă. La un secol și jumătate distanță, fiecare va lua lumea în piept în felul său. Poveștile lor își răspund de peste timp între pereții aceleiași case care stă să se dărâme, punând în oglindă două epoci istorice de mari frământări, două schimbări de paradigmă din a căror răscruce se desprinde o întrebare: ce faci când vechile certitudini se clatină și lumea pe care o știai pare să-și fi schimbat regulile peste noapte?

    Barbara Kingsolver îmbină filigranul ironiei cu forța de a făuri lumi într-o poveste inteligentă, dulce-amăruie, prin care se mișcă personaje construite cu tandrețe. Dincolo de cangrenele societății și de durerea discretă de fiecare zi, întrezărim abisurile ființei și tot ce nu se schimbă din ce e omenesc. Dar prin crăpăturile unor vieți care par să se destrame, vedem cum pătrunde lumina.

  • Vârtej în reluare
    Preț special 48.78 LEI Preț standard 65.05 LEI
    Epuizat din stoc
    Cu o voce tulburătoare din prezent, dar hotărât să arunce puțină lumină asupra trecutului, în încercarea sisifică de a-și înțelege viața, Imre își deapănă multele suferințe și puținele bucurii ale copilăriei, drumul anevoios către maturitate, relația cu membrii familiei și cu cei din jur, aventura extraconjugală cu o colegă de redacție, care, în ciuda pasiunii mistuitoare, sfârșește abrupt în urma unui avort dureros...
  • Sentința
    Preț special 56.25 LEI Preț standard 75.00 LEI
    Tookie e forțată să privească în interiorul ei pentru a-și înțelege propriul trecut și a-și ispăși greșelile. Condamnarea la integrarea într-o cultură înlocuitoare, care doar se vrea înfloritoare, se plătește scump. Într-o societate dominată de ură și cruzime, personajele din Sentința se regăsesc și supraviețuiesc prin iubire, prietenie, cărți, familie și moștenire culturală. Lupta pentru păstrarea propriei memorii și identități nu e ușoară, însă resentimentele și disperarea fac loc în cele din urmă compasiunii și solidarității.
  • Ne răspândim
    Preț special 41.25 LEI Preț standard 55.00 LEI
    Un thriller în care granița dintre realitate și reflexia propriilor noastre spaime e aproape invizibilă. Un necunoscut pare s-o pândească de pe trotuarul de vizavi, din apartamentul de alături, care ar trebui să fie gol, se aud discuții aprinse, iar electricianul se comportă suspect. I se spune că soțul ei, mort de mult, a aranjat să fie dusă la un azil de lux. Ajunsă acolo, la reședința din mijlocul unei păduri, totul devine și mai straniu. Cât din ce se întâmplă este real și cât e rodul spaimelor unei bătrâne care a trăit zeci de ani singură?
  • Prietenii noștri de la țară
    Preț special 52.50 LEI Preț standard 70.00 LEI
    Ce au în comun un scriitor de origine rusă emigrat în America, soţia lui, psihiatru, un copil precoce, obsedat de K-pop, un imigrant indian care a învins cancerul, o coreeancă faimoasă pentru dezvoltarea unei aplicaţii, un dandy coreean, o sudistă cu veleităţi de eseistă și un actor de film celebru? Cu toţii se întâlnesc sub acoperișul generos al lui Sasha Senderovsky pentru a se pune la adăpost de pandemia ce capătă proporţii din ce în ce mai ameninţătoare.
  • Misiunea
    Preț special 48.75 LEI Preț standard 65.01 LEI
    O poveste tulburătoare și plină de mister despre o misiune secretă în Războiul Civil din Grecia: o ladă de fier cu conținut necunoscut trebuie transportată dintr-un oraș în altul, dar lucrurile o iau razna, căpătând accente kafkiene.
  • Acumulare
    Preț special 41.25 LEI Preț standard 55.00 LEI
    Atunci când obsesiile citadine și singurătatea apăsătoare își dau mâna, un newyorkez constată că mișcările îi sunt urmărite. În acest joc periculos de-a viața și de-a moartea, descoperim ce înseamnă izolarea extremă și care sunt consecințele unei pandemii, totul într-o frescă proaspătă a lumii în care trăim.
  • Insule de pace
    Preț special 51.74 LEI Preț standard 69.00 LEI
    Un cuplu primește cadou pentru luna de miere o călătorie la bordul unui tren neobișnuit. Și acesta este singurul lucru de care poți fi sigur atunci când pătrunzi în lumea creată de Oyeyemi, misterele acumulându-se cu fiecare pagină. Manguste pe post de animale de companie, bărbați alergând în clădiri în flăcări pentru a salva oameni care se dovedesc a nu fi acolo, tablouri care-și schimbă compoziția în funcție de privitor, artiști excentrici, un testament cu bucluc și, mai ales, prezența/absența unui personaj enigmatic, în legătură cu care personajele nu pot cădea de acord dacă există sau nu.
  • Hăituit
    Preț special 41.25 LEI Preț standard 55.00 LEI
    Acțiunea romanului se petrece în cele patruzeci și șase de minute cât durează interpretarea Simfoniei Eroica de Beethoven, într-o sală de concerte devenită refugiul unui tânăr care a renunțat la frământările vieții politice. Vechii săi tovarăși, care acum îl urmăresc, îl așteaptă însă pe ultimele rânduri. ,,Hăituit" este o poveste plină de tensiune, în care timpul istoric se dizolvă în creuzetul realismului magic și al tiraniei.
  • Matrix
    Preț special 50.25 LEI Preț standard 67.00 LEI
    Dorinta mascata de putere sau devotament sincer fata de aproape? Aceasta e doar una dintre intrebarile pe care le pune in lumina romanul lui Groff. Marie, o bastarda la curtea regala franceza, e trimisa la varsta de saptesprezece ani sa se ocupe in Anglia de o manastire aflata in paragina. Odata devenita stareta, Marie (viitoarea poeta faimoasa pentru laiurile sale) o reconstruieste din temelii: dintr-un loc stapanit de foamete si boala, abatia ajunge sa le ofere siguranta si prosperitate maicutelor. Un scut in fata oricaror adversitati, manastirea devine un spatiu aproape utopic, starnind valva si stupoare. Inspirata de viziunile pe care le are cu fecioara Maria, stareta isi cultiva insa nestingherita propriile ambitii, cautand, totodata, un sens maret in existenta ei si a surorilor sale.
  • Vointa si norocul
    Preț special 56.25 LEI Preț standard 75.00 LEI
    Considerata de multi critici o satira intunecata si o tragedie poetica, Vointa si norocul marcheaza poate cel mai inalt prag al imaginatiei si al realismului lui Fuentes. In aceasta noua critica social-politica, aflam povestea prieteniei dintre Iosua Nadal si Ierihon, care se intalnesc in adolescenta si incearca sa traiasca altfel decat ceilalti, dar aleg drumuri diferite pentru a-si indeplini scopul.
  • Cocosul de aur si alte povestiri
    Preț special 56.25 LEI Preț standard 75.00 LEI
    Un scurt roman plin de culoare, in buna traditie a lui Juan Rulfo, insotit de cateva povestiri, scrisori si poeme, precum si de povestea nasterii lor. Viata lui Dionisio Pinzon e guvernata de hazardul care-l arunca ba in bratele saraciei si disperarii, ba intr-ale abundentei si fericirii: din crainic al satului si muritor de foame, devine cocosar de succes si jucator de carti. Din targ in targ, il insoteste, fara voia ei, La Caponera, frumoasa cantareata, cu vocea si melodiile ei vrajite. Sarbatorile si veselia satelor mexicane, libertatea si puterea magnetica a femeilor, dar si coruptia si lacomia, toate acestea se afla in Cocosul de aur.
  • O super trista si adevarata poveste de iubire
    Preț special 57.75 LEI Preț standard 77.00 LEI
    Mai pot oare vechile valori sa salveze lumea intr-un viitor distopic in care valoarea personala e dictata de consum? Leonard (Lenny) Abramov, fiul unor imigranti rusi de clasa mijlocie, are aproape patruzeci de ani, o mentalitate invechita si nu se remarca prin nimic. El se indragosteste de tanara Eunice Park, o coreeano-americana care se chinuie sa-si gaseasca un drum in viata si sa depaseasca traumele generationale ale familiei ei traditionale.
  • Repetitiile
    Preț special 50.25 LEI Preț standard 67.00 LEI
    Un roman istoric, de fapt atemporal, o istorie repetandu-se la nesfarsit, care ne ajuta sa intelegem esenta poporului rus - si poate nu numai a lui. In Moscova secolului al XVII-lea, Patriarhul Nikon a reconstituit Orasul Sfant al Ierusalimului pe pamant rusesc si i-a poruncit unui regizor sa puna in scena cele mai importante evenimente din Noul Testament, pentru a grabi astfel cea de-a Doua Venire a lui Cristos. Actorii sunt insa alesi dintre taranii simpli, neinstruiti, si nimanui nu-i este ingaduit sa joace rolul Mantuitorului. Anii trec fara ca Mesia sa apara, actorii sunt persecutati, arestati, exilati si, in cele din urma, copiii lor le preiau rolurile. In mod absurd sau poate revelator, repetitiile continua, iar credinta oamenilor ramane nestirbita. Romanul se concretizeaza, astfel, intr-o reflectie uluitoare asupra artei, istoriei, religiei si identitatii nationale.
  • Eliberare
    Preț special 45.00 LEI Preț standard 60.00 LEI

    Iarna lui 1945. Germanii, hotărâți să-și impună „soluția finală“, au ocupat Ungaria. La rândul lor, rușii înconjoară Budapesta și între cele două armate izbucnește o încleștare violentă. Bombele cad și de o parte, și de cealaltă, iar supraviețuitorii se ascund în măruntaiele orașului, așteptând deznodământul unei lupte imprevizibile. Printre zecile de refugiați din subsolul unei clădiri cu locuințe de închiriat se află și Erzsébet, fiica unui savant renumit, opozant al nazismului. Zi după zi, în atmosfera apăsătoare a beciului imund, solidaritatea și curtoazia de la început lasă loc neîncrederii și agresivității: caracterele se vădesc, măștile cad. În vreme ce situația de afară escaladează, în ascunzătoare devine tot mai neclar cine e mai de temut: ultimii torționari naziști sau „eliberatorii“ ruși care îi încolțesc? Iar în cele din urmă, când ușile se vor deschide, va fi Erzsébet cu adevărat liberă?

  • Manaraga
    Preț special 41.25 LEI Preț standard 55.00 LEI
    Romanul Manaraga oferă o perspectivă terifiantă asupra viitorului iminent. Un război mondial, un nou Ev Mediu și o a doua revoluție islamică schimbă totul, Europa este fragmentată și înstrăinată de rădăcinile sale culturale. Cărțile nu mai sunt tipărite și supraviețuiesc doar în muzee, iar educația este înlocuită de implanturi inteligente. O nouă tendință se răspândește printre snobii bogați – book'n'grillul, unde la prepararea cărnii se folosesc pe post de cărbune cărți tipărite.
  • Generation P
    Preț special 44.25 LEI Preț standard 59.00 LEI
    Ca poet, Tatarski e doar un ratat. Însă odată devenit copywriter la una dintre cele mai mari agenții de publicitate din Moscova, câștigă două mii de dolari în zece minute – și asta înainte de a-și face efectul cocaina. Dar, gonind printr-o lume suprarealistă populată de mercenari din PR, mașini germane, afaceri pe sub mână, budism Zen, ciuperci halucinogene și înalți funcționari publici creați pe computer, începe să bănuiască adevărul îngrijorător din spatele tuturor acestora – sugerat de vocea lipsită de trup a lui Che Guevara.
  • Scurtă istorie a Mișcării
    Preț special 41.25 LEI Preț standard 55.00 LEI
    Într-un viitor distopic, Mișcarea feministă a preluat puterea în lume, iar bărbații sunt reeducați în institute specializate. Petra Hůlová scrie o satiră care pune sub semnul întrebării normele sexuale ale societății noastre.
  • Interior. Chinatown
    Preț special 39.75 LEI Preț standard 53.00 LEI
    O carte la granița dintre scenariu și roman, plină de umor și prospețime, dar și de profunzimi, despre cum e să fii element străin chiar și într-o țară care te-a adoptat de generații.
  • Băiatul care făcea pe toată lumea să râdă
    Preț special 44.25 LEI Preț standard 59.00 LEI
    Vârsta recomandată: 12+ Să facem haz de necaz! Specialistul este Billy Plimpton, un băiat de doisprezece ani care vrea să devină comediant. Doar că este bâlbâit. Așa că întâmpină tot felul de piedici, mai ales că se pricepe de minune să-și pună și singur bețe-n roate. Dar lumea lui se schimbă când începe să meargă la o școală nouă. De la băiatul timid care se ferește să deschidă gura până la cel care spune glume în fața tuturor colegilor, Billy are de parcurs un semestru întreg. Din el nu vor lipsi fricile, complexele și bullyingul, dar nici descoperirea unui nou talent, prietenia adevărată, încrederea lui Buni Pâine, un pic de jazz și multă, multă iubire. Helen Rutter și-a dorit să scrie o poveste pe care fiul ei să o citească pe nerăsuflate, dar i-a ieșit una pentru toți copiii din lume. Dacă și ție ți-e greu să te faci auzit, Billy va fi o minunată sursă de inspirație. Și de glume fără sfârșit.
  • Mama câinelui
    Preț special 56.25 LEI Preț standard 75.00 LEI
    De ce sunt în stare oamenii pentru a supraviețui, cât valorează un ideal și o ideologie, ce rămâne din marșul triumfal al Istoriei, iată câteva întrebări care răzbat din mărturisirile micii Raraou. Între patriotism și supraviețuire, care e calea corectă?
  • Câmpul în flăcări
    Preț special 51.74 LEI Preț standard 69.00 LEI
    O serie de povestiri realiste dintr-un universul rural aspru, într-o perioadă tulbure din istoria Mexicului.
  • Mătura sistemului
    Preț special 66.75 LEI Preț standard 89.00 LEI
    Un adevărat tur de forță, cu multiple personaje, niveluri de lectură, intrigi, interpretări și semnificații, al căror liant este Lenore Beadsman, eroina care luptă permanent cu sentimentul că nu este stăpâna propriei vieți.
  • Domnul Președinte
    Preț special 59.25 LEI Preț standard 79.00 LEI
    „Domnul Președinte” este una dintre cele mai bune reprezentări ale romanului despre dictatură, onoare pe care o împarte cu opere semnate de Roa Bastos, García Márquez și Mario Vargas Llosa.
Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura