Literatură străină

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 62

Cumpără acum de la
  • Dulcele meu lăstar de portocal
    Preț special 25.50 LEI Preț standard 34.00 LEI

    Un roman de maturizare de o frumusețe sfâșietoare, unul dintre cele mai îndrăgite titluri ale literaturii sud-americane din toate timpurile.

    Când va crește, Zezé visează să ajungă poet și să poarte papion, dar pentru moment este un băiețel de cinci ani dintr-o favelă a metropolei Rio de Janeiro pe care sărăcia și greutățile vieții l-au maturizat mult înainte de vreme. Pedepsit brutal pentru poznele copilărești, neînțeles, ostracizat, se refugiază într-o lume a imaginației, singura în care tandrețea și sensibilitatea ieșite din comun îi sunt recunoscute și răsplătite. Unicul lui confident este Xururuca, un lăstar de portocal din soiul Lima căruia îi împărtășește bucuriile, micile secrete, dar și tristețile răscolitoare. În căutarea afecțiunii pe care nu o găsește în familie cutreieră străzile, descoperind pe cont propriu lumea și înfiripând tot soiul de prietenii improbabile. Cea cu Manuel Valadares, „Portuga”, deținătorul celei mai frumoase mașini din cartier, îl va ajuta să descopere atașamentul și duioșia, dar și suferința cruntă a pierderii ireparabile.

    Parte a unei tetralogii de inspirație autobiografică, „Dulcele meu lăstar de portocal” este unul dintre cele mai îndrăgite titluri ale literaturii sud-americane din toate timpurile, de la apariția sa în 1968 fiind tradus în peste douăzeci de limbi, vânzându-se în milioane de exemplare și cunoscând numeroase adaptări pentru scenă și televiziune. Un roman de maturizare sfâșietor, scris cu enorm de multă căldură și empatie, care captivează prin magia poveștii sale fără vârstă.

  • Vocile deșertului
    Preț special 31.50 LEI Preț standard 42.00 LEI

    Curtea Bagdadului secolului al XIII-lea: trădat de sultană, califul jură să se răzbune pe femeile din regatul său, căsătorindu-se cu o fecioară diferită în fiecare noapte și executând-o în zori. Fiica vizirului, Șeherezada, decide să-și riște viața devenindu-i soție califului, într-un efort de a salva femeile din Bagdad. În fiecare seară, într-o încleștare amoroasă lipsită de iubire, Șeherezada cedează avansurilor bărbatului și în fiecare seară, cu ajutorul surorii sale Dinazarda și al sclavei sale devotate Jasmine, ea îl ademenește pe acesta cu harul ei de povestitoare, depănând istorisiri din deșert, tundră, bazar, moscheile cu domuri aurite. Incapabil să-și înfrâneze curiozitatea, califul îi prelungește viața în fiecare zi, arzând de nerăbdare să audă cum se vor sfârși poveștile ei.

    Urzită în jurul punctului de vedere al Șeherazadei, oferindu–ne întreaga profunzime a dorințelor ei, a geloziilor și resentimentelor ei și reconstituind, cu minuție, psihologia unui personaj feminin fascinant, Vocile deșertului este povestea străveche a celor O mie și una de nopți reinventată din perspectiva unei femei tinere și senzuale.

    Alternând ingenios punctele de vedere, Nélida Piñon readuce la viaţă pentru publicul modern, cu maximă virtuozitate stilistică, o operă perenă a umanităţii, îmbogăţind-o cu o perspectivă feminină care îi revelează semnificaţiile ascunse. Vocile deșertului este o alegorie erotică desăvârșită, o meditație tulburătoare asupra puterii poveștilor aparținându-i uneia dintre cele mai îndrăgite autoare latino-americane ale tuturor timpurilor.

  • Ceața asta fără noimă
    Preț special 28.50 LEI Preț standard 38.00 LEI

    Dintr-o vilă dărăpănată ce se înalță pe o faleză de la ieșirea din Cadaqués, la granița dintre Catalonia și Franța, Simon Schneider lucrează pentru un autor de succes care își spune Gran Bros și care, de peste douăzeci de ani, trăiește ascuns de ochii lumii la New York. Simon este un furnizor de citate pentru alți scriitori, printre care se numără, fără ca el s-o știe, și Thomas Pynchon.

    În încercarea de a-și reaminti o frază care îl obsedează, Simon lasă în urmă casa părintească și pornește într-o lungă călătorie pe jos, spre Barcelona, unde urmează să se întâlnească în persoană cu misteriosul său client, cu care a comunicat doar prin intermediul e-mailului. Perspectiva întâlnirii cu „scriitorul înstrăinat“, cum îl numește pe Gran Bros, îi prilejuiește un lung șir de considerații asupra propriei vieți însingurate, asupra relației cu familia, dar mai cu seamă asupra literaturii, al cărei slujitor din umbră se consideră. Invidios pe succesul repurtat de acesta în Statele Unite, despre care Simon este convins că i se datorează în mare măsură, va fi descumpănit să afle că Bros și-a propus să scrie un roman de nonficțiune pentru care va recurge în continuare la serviciile sale, dar de data aceasta materialul furnizat de sfătuitorul său nu-l vor constitui citatele din opere celebre, ci propria sa existență, pe care Bros o disprețuiește fățiș.

  • Chimie
    Preț special 30.01 LEI Preț standard 40.01 LEI
    ,,Chimie'' este un roman de maturizare fermecător, luminos, care explorează, cu enorm de mult umor și candoare, teme dintre cele mai serioase: relația părinți – copii, descoperirea de sine și sănătatea mintală.
  • Malacqua
    Preț special 30.01 LEI Preț standard 40.01 LEI

    Un roman-cult redescoperit, una dintre capodoperele literaturii italiene

    „Malacqua este o carte cu semnificație și forță și mesaj.” Italo Calvino

    „Un scriitor uluitor!” Roberto Saviano

    În zorii unei zile cenușii de 23 octombrie – anul nu este precizat –, după o noapte de ploaie torențială, Annunziata Osvaldo, centralista de serviciu de la sediul principal al Poliției din Napoli, preia un apel telefonic ce semnalează prăbușirea unui imobil în via Tasso. O stradă s-a surpat, înghițind cu totul un automobil. Orașul pare să se lichefieze pe măsură ce apa se prelinge, infiltrându-se și distrugând totul în cale. Andreoli Carlo, ziarist care se ocupă cu investigarea evenimentelor misterioase din orașul asediat de ploaie, este martorul efectelor diluviului demonic ce pare să nu mai contenească. Între timp, glasuri stranii încep să răsune din Maschio Angioino, enigma păpușilor descoperite la locurile dezastrelor bântuie autoritățile, se înregistrează o creștere inexplicabilă a nivelului mării și monedele de cinci lire încep dintr-odată să cânte.

    Un roman de atmosferă sumbru și rafinat despre frumusețea și misterul care au aureolat dintotdeauna orașul Napoli, dar și o alegorie subtilă menită să denunțe pasivitatea locuitorilor acestuia dinaintea ororilor care i-au marcat istoria, Malacqua a constituit una dintre senzațiile literare ale secolului al XX-lea, dobândind un binemeritat statut de roman-cult.

  • Aruncatorii de flacari
    Preț special 40.50 LEI Preț standard 54.00 LEI

    Aruncătorii de flăcări este o explorare intensă și captivantă a misterului feminin, dar și a artificialității și terorismului, având în centrul său o protagonistă excepțional creionată de către Kushner, o tânără femeie aflată la limită. Avem dinainte un mare roman american, palpitant și temerar, al unei scriitoare de un talent și o imaginație impresionante.

    ROMAN FINALIST LA NATIONAL BOOK AWARD 2013

  • O istorie a lupilor
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI

    Adolescenta Linda provine dintr-o familie atipică; părinții ei locuiesc în cabanele unei foste comunități de hipioți din nordul împădurit al Minnesotei, cramponându-se de vestigiile unei culturi alternative.

    Colegii de liceu o numesc „Ciudata” și „Comunista”. Înțelegerea ei privind lumea se bazează pe impresiile de la școală, unde profesorul ei este acuzat de pornografie infantilă, și pe observarea vieții aparent banale a vecinilor, a cărei bonă ocazională este.

     

    Pe măsură ce se insinuează în viața acestora din urmă, își dă seama că ascund ceva.

    Dacă spune adevărul, pierde șansa la viața de familie normală după care tânjește și de care începuse să se bucure alături de cei trei.

    Un portret captivant al unei adolescente neliniștite ce își caută drumul într-o lume nouă și înspăimântătoare. -- People Magazine
  • G.
    Preț special 35.25 LEI Preț standard 47.00 LEI

    Fiul unui negustor bogat din Livorno și al tinerei sale amante americane, G. a fost conceput în 1886, la patru ani după moartea lui Garibaldi. Încredințat grijii verilor săi materni Beatrice și Jocelyn, descendenții unei familii aristocratice decăzute, G. deprinde tainele vieții în Anglia rurală. Înstrăinat de părinți, condamnat dintru început la soarta celor fără patrie ori apartenență, G. întruchipează individul contemporan pendulând între libertate și însingurare, descoperire de sine și autodistrugere. Îl vom regăsi, rafinat paneuropean ante litteram, în principalele orașe ale statelor-națiune ale anilor dintre sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea: Paris, Milano, Londra, Triest. Cosmopolit, poliglot, senzualist par excellence, va acoperi, cu interesul rece al martorului distant, marile răsturnări istorice, politice, sociale, tehnologice ale timpului său, într-un total dispreț față de ideea de soartă ca un dat. Un portret plin de compasiune al Europei dinainte de izbucnirea Primului Război Mondial, G. este o operă de ficțiune clasică de la un maestru modern ce merită redescoperit.

  • Problema Spinoza
    Preț special 35.25 LEI Preț standard 47.00 LEI

    Irvin Yalom revine cu un roman despre minţile a doi oameni care au intrat în istorie la trei secole distanţă unul de celălalt: filosoful olandez de secol XVII, Baruch Spinoza, şi Alfred Rosenberg, unul dintre ideologii nazismului şi un apropiat al lui Adolf Hitler. Imaginând o intersecţie neaşteptată între viaţa lui Spinoza şi destinul lui Rosenberg, Irvin Yalom construieşte o poveste de neuitat despre ură şi toleranţă, curaj şi laşitate, pedeapsă şi speranţă.

    Irvin D. Yalom este autorul prestigioaselor lucrări de psihoterapie The Theory and Practice of Group Psychotherapy – vândută în peste 700.000 de exemplare –, Existential Psychotherapy şi Inpatient Group Psychotherapy, al cărţilor aflate la graniţa dintre ficţiune şi documentar Călăul dragostei şi alte poveşti de psihoterapie şi Mama şi sensul vieţii, precum şi al romanelor Plânsul lui Nietzsche, Minciuni pe canapea şi Soluţia Schopenhauer.
    Irvin Yalom este profesor emerit de psihiatrie la Universitatea Stanford.
  • Solutia Schopenhauer
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI

    Prestigiosul romancier şi psihiatru Irvin Yalom oferă în acest roman una dintre cele mai minuţioase şi realiste descrieri ale terapiei de grup, alăturând investigaţiei pshihologice o savuroasă biografie a filosofului german Arthur Schopenhauer.

     
    O explorare a psihologiei, filosofiei şi umanităţii, Soluţia Schopenhauer spune povestea lui Julius Hertzfeld, un apreciat psihoterapeut care descoperă, la vârsta de 60 de ani, că este pe moarte. Conform prognosticului doctorului său, mai are un an de trăit, an în care Julius, de fapt, învață să moară. Forţat să îşi reexamineze viaţa şi munca, acesta se reîntâlneşte cu un fost pacient pe care nu reuşise să-l vindece, dar care, în mod miraculos, susţine că viaţa i s-a transformat după ce a citit filosofia pesimistă a lui Schopenhauer. De aici porneşte povestea celor doi, o poveste despre misterul şi forţa relaţiilor interumane, în care rolurile de doctor şi pacient sunt inversate şi reinventate.
  • Degenerat
    Preț special 21.76 LEI Preț standard 29.00 LEI

    Atenție: acest roman tratează teme sensibile și conține descrieri care vă pot afecta emoțional.

    Un emigrant evreu, ajuns deja la o vârstă înaintată, trăiește liniștit într-o zonă rurală din Franța până într-o zi când jandarmeria se prezintă la el acasă pentru a-l aresta. Cu o virtuozitate stilistică incontestabilă, romanul reconstituie pledoaria finală a bărbatului dinaintea acuzatorilor săi, sondând intimitatea unei minți alienate. Propria moștenire genetică tenebroasă nu-l exonerează pe acuzat, dar creează premise pentru un monolog interior sinuos, halucinant.

    Eludând orice lectură superficială, Degenerat este un roman sfâșietor ce dă glas unui discurs șocant, lugubru și captivant totodată.

    „Ariana Harwicz nu slăbește frâiele nicio secundă. Totul este intensitate, un șir continuu de imagini frapante, de șocuri verbale. Și poezie, multă poezie...” Isaac Rosa

    „Scriitoarea Ariana Harwicz suspendă orice posibilă lectură în cheie moralistă, fără a cădea, însă, în cinisme facile. Romanele sale găsesc tonul unui adevăr pe care cititorul trebuie treptat să-l accepte.” Martin Kohan

    „Harwicz ne demonstrează că stranietatea limbajului este o opțiune politică.” Marta Sanz

  • O fi bun de ceva?
    Preț special 35.25 LEI Preț standard 47.00 LEI

    „O fi bun de ceva?“ este întrebarea pe care le‑o adresează fiecare comediant tuturor celorlalți comedianți despre orice număr nou. Idei care apar din senin și nu înseamnă nimic.

    În lumea stand‑up comedy însă, ele sunt adevărate comori.

    Dacă te întâlnești cu același comediant mai târziu, te va întreba:

    „A fost bun de ceva?“

    Toți comedianții sunt ușor uimiți când un număr are succes.

    Închipuie-ți cum arătam pe la mijlocul anilor 1960, pe podeaua sufrageriei, stând turcește, cu un bol de cereale în mână, în fața televizorului nostru Zenith cu diagonală de douăzeci și cinci de inchi, îmbrăcat în blugi și un tricou cu dungi, cu teniși US Keds în picioare, cu privirea ațintită la un comediant în costum și cravată negre la The Ed Sullivan Show.

    Și eu mai spuneam uneori câte ceva amuzant, dar tot ce scotea tipul ăsta pe gură era de comă.

    „Cum pot să vorbească așa?“

    Comedianții mă uluiau și mă fascinau.

    Însă niciodată nu mi‑am imaginat că aș putea fi și eu unul.

    Jerry Seinfeld

  • A saptea functie a limbajului
    Preț special 33.76 LEI Preț standard 45.00 LEI

    În A şaptea funcţie a limbajului, Laurent Binet ţese iţele unei istorii secrete, cu protagonişti prestigioşi din elita intelectuală a Franţei, precum Jacques Derrida, Umberto Eco, Gilles Deleuze, Michel Foucault, Judith Butler şi Julia Kristeva. Acestora li se adaugă nefericitul detectiv Jacques Bayard, care se vede târât în profunzimile teoriei literare şi este nevoit să caute un manuscris pierdut al lingvistului Roman Jakobson, despre misterioasa „a şaptea funcţie a limbajului”.

    O comedie erudită şi sclipitoare, care aminteşte de Papagalul lui Flaubert şi de Numele trandafirului – cu ceva influenţe din Codul lui Da Vinci –, A şaptea funcţie a limbajului îşi poartă cititorii de la cafenelele din Saint-Germain până pe coridoarele universităţii Cornell sau în mijlocul duelurilor şi orgiilor de la Logos Club, o societate filosofică secretă, care datează din timpul Imperiului Roman. Binet a scris deopotrivă o parodie şi un elogiu extraordinar tradiţiei intelectuale franceze.

  • Campul de lupta
    Preț special 22.43 LEI Preț standard 29.90 LEI

    Un roman despre dragostea familială, cu toate emoțiile în bătaia armelor, ca pe un câmp de luptă.

    Aceasta este povestea unui cuplu aflat la un pas de a se destrăma, urmare a agresiunii nestăvilite a fiului lor, un adolescent în vârsta de 15 ani. Cu ce au gresit? Cu nimic. Dar războiul a început și ei nu se simt deloc pregătiți pentru acest fapt. Școala nu se implică, tatăl o ia razna, mama încearcă să salveze situația.

    .Nu în fiecare zi un scriitor poate să scrie, cu intensitatea puternică a destăinuirii, despre viața de familie și criza unui copil adolescent."

    Madame Figaro

    O carte care îi va consola pe părinţii de adolescenţi, care cred că numai lor li se întâmplă aşa ceva, şi le va oferi speranţe părinţilor care încă nu au trecut prin furtuna de după vârsta de 12 ani. Există viaţă şi

    după adolescenţă.

     

    Despre autor

    Jérôme Colin s-a născut în 1974. Este realizator de emisiuni radiofonice la RTBF (Belgia). Primul său roman, Éviter les péages, a fost publicat în 2015 la Allary Éditions

  • Clubul Mars Room
    Preț special 29.93 LEI Preț standard 39.90 LEI
    In sfarsit, un roman adevarat! Cutremurator, plin de compasiune, amuzant. - Stephen King

     

    "Vezi-ti de treaba si nu spune nimanui numele tau adevarat”. Acestea sunt cele doua reguli de aur care se aplica atat in clubul de striptease Mars Room, cat si in inchisoarea pentru femei Stanville, California. Romy Hall, 29 de ani, le stie prea bine: tocmai este pe cale sa inceapa executarea a doua sentinte consecutive pe viata. ,,Continui sa existi indiferent daca iti propui sau nu sa faci asta”, spune Romy si sterge orice urma de machiaj de pe fata Americii contemporane. Inauntru pare la fel de dur ca afara, doar ca la scara mai mica si in concentratie mai mare: mii de femei se lupta pentru a face rost de lucruri esentiale supravietuirii, violenta este la ordinea zilei, viata institutionalizata abunda in momente de absurd, dar si de umor.

     

    Dincolo de satira usturatoare la adresa vietii institutionalizate, Clubul Mars Room se inscrie in seria marilor romane care dinamiteaza din interior orice ramasita a visului american.
  • Apa dulce
    Preț special 21.76 LEI Preț standard 29.00 LEI

    Un roman despre „frumoasa nebunie”, construit în jurul personajului Ada și al ideii de identitate fracturată, Apă dulce a apărut în limba română în traducerea lui Cristian Fulaș, în colecția Endorfiction.


    Inspirându-se din mitologia nigeriană, într-un stil când colocvial, intim, senzual, când poetic, incantatoriu, Emezi transformă întregul roman într-o cameră de marmură, în care răsună memorabil vocile acestor zei sângeroși, în căutare de teritorii umane demne de locuit. Cum va reuși o singură ființă umană să le conțină? Cea mai nouă endorfină literară, a se citi în apropierea unei fântâni.

  • Mori, iubitule!
    Preț special 22.43 LEI Preț standard 29.90 LEI

    Roman nominalizat la Booker Prize 2018


     

    Roman nominalizat la Republic of Consciousness Prize 2018

     

    O femeie care traieste in Franta rurala, in mijlocul campurilor aburinde, langa o padure misterioasa. Are un bebelus de doua luni, un sot pasionat doar de studiul stelelor si pe nimeni cu care sa vorbeasca. Cateodata se culca goala pe pamant, tortureaza insecte sau are fantezii erotice violente cu unul dintre vecini. Iata ingredientele unui roman ca un cocteil Molotov, care isi subjuga cititorul inca de la prima fraza. Oare ce va exploda si unde? Ariana Harwicz este un superstar al literaturii latino-americane de astazi, pentru virulenta emotiilor si erotismul intunecat al prozei ei, dar mai ales pentru felul radical in care chestioneaza cliseele protectoare ale notiunilor de familie, cuplu sau maternitate.

     

    Un roman ca o sonata de Schubert sau Rachmaninov mixata cu Stronger than me a lui Amy Winehouse. - Ariana Harwicz

     

    Ariana Harwicz are o voce proaspata si indrazneata, o carisma literara intunecata si absolut irezistibila. - Zeruya Shalev

     

    O proza care aminteste de tehnica Virginiei Woolf, obsesiile Sylviei Plath si cruzimea lui Elfriede Jelinek. - El Pais

     

    ARIANA HARWICZ s-a nascut in Argentina, in 1977 – dar declara intr-un interviu ca s-a nascut cu adevarat in timp ce scria romanul de fata. A studiat scenaristica la Escuela Nacional de Experimentacion y Realizacion Cinematografica din Buenos Aires si dramaturgia la Escuela de Arte Dramatico. Este licentiata in artele spectacolului la Universite Diderot Paris VII si are un masterat in literatura comparata la Sorbona. A scris piese de teatru puse in scena la Centro Cultural Ricardo Rojas si a regizat documentarul El dia del Ceviche. Colaboreaza cu blogul cultural Eterna Cadencia. Primul sau roman, Matate, amor (Mori, iubirea mea; Editura Vellant, 2019), a aparut in 2012, urmat de La debil mental in 2014.

     

  • Fericire
    Preț special 31.50 LEI Preț standard 42.00 LEI


    Autoare tradusa in peste 20 de tari, nominalizata la Orange Prize for Fiction si premiata cu Commonwealth Writers' Prize (2011)


     

    Daca ai fi in razboi, ai ucide – sau te-ai lasa ucis? Iata una dintre intrebarile fundamentale ale unui roman despre iubire si trauma, natura urbana si natura umana.

     

    Attila, gurmand de varsta mijlocie, psihiatru specializat in trauma de razboi. Jean, atleta de ocazie, biolog care cerceteaza obiceiurile vulpilor urbane. O intalnire intamplatoare pe Waterloo Bridge. Dar exista intalniri intamplatoare? Doar probabilitati inalte, ar spune Attila. Sau instincte de supravietuire care pot conduce la un numar fix de scenarii, ar completa Jean. Fericire este povestea a doi oameni de stiinta confruntati cu trecutul, marginalitatea, iubirea si posibilitatea conexiunii. Cei doi sunt insotiti de o armata insufletita de vulpi, coioti, papagali, maturatori de strada, statui vivante si agenti de parcare, locuitori ai Londrei care acum ies la iveala si nu rateaza nicio misiune de salvare – daca nu e vorba despre ei insisi.

    Un roman uluitor. - Salman Rushdie

     

    Amintind uneori de stilul lui Michael Ondaatje, Fericire este o meditatie pe marile teme: iubirea si moartea, cruzimea si mila. Dar Forna transforma aceasta materie prima intr-o creatie flamboaianta, cu siguranta si delicatete sublime. - Washington Post

     

    O carte despre haosul glorios, ireductibil al umanitatii, plina de durere, constientizare si bucurie. Nu vrea sa ne faca sa ne simtim bine; vrea sa ne faca sa simtim tot. - Times Literary Supplement

    Aminatta Forna s-a nascut in Scotia, a fost crescuta in Sierra Leone si Marea Britanie si si-a petrecut copilaria in Iran, Thailanda si Zambia. Spune intr-un interviu ca, ori de cate ori cineva devine foarte curios in legatura cu identitatea ei, obligand-o sa puna etichete finale, e un semn ca acea persoana nu se simte confortabil in propria piele. Acida si directa atat in scris, cat si ca prezenta publica, Aminatta Forna este autoarea a trei romane: The Hired Man, The Memory of Love (premiat cu Commonwealth Writers' Prize si nominalizat la Orange Prize for Fiction, 2011) si Ancestor Stones, si a unui volum de memorii, The Devil that Danced on the Water. 

    Ilustrator Coperta: Kadna


    Fragment din cartea " Fericire" de Aminatta Forna


    "Jean alerga indiferent de vreme, pana si ploaia era binevenita. Ploaia alunga pietonii de pe trotuare. Acasa, in Massachusetts, lui Jean ii placea sa alerge distante mari, pe malul raului, pe ploaie, ba chiar si pe zapada. Pe cand avea zece ani, vazuse o femeie, Katherine Switzer, alergand la maratonul din Boston, urmarita pe cel putin o parte din pista de oficiali furiosi. Mama lui Jean tataise. Tatal lui Jean spusese: „Ce Dumnezeu, lasati femeia sa alerge!" Mama lui Jean tataise a doua oara, din cauza blasfemiei. Dupa o jumatate de ora, Jean iesise din casa sa alerge, echipata in pantaloni scurti si tenisi. De atunci, alergase toata viata, de la moda cu bentite si jambiere, pana la cea cu monitoare cardiace si bauturi energizante. Alergase la vreo zece maratoane sau mai multe, alaturi de femei si de barbati, de pui uriasi si cai mascote si, o data, de un barbat gol. Singura data cand se oprise din alergat fusese inainte si dupa nasterea fiului ei. Alergase pe toata durata casniciei. In urma cu patru ani, alergase departe de casnicie.

    Astazi, Jean alerga asa cum alergase intotdeauna, singura si in liniste, cu minimum de echipament. Singurul lucru care se schimbase recent fusese ca la Londra purta casti antizgomot, ca sa atenueze vuietul traficului, preferand sa alerge pe fundalul propriului ritm cardiac si al sangelui care ii navalea in urechi. Astazi era o zi buna de alergat. Senina, dar cu aerul intepator. S-a indreptat spre Parcul Burgess, unde s-a intalnit cu oameni care-si plimbau cainii sau impingeau carucioare. In varful copacilor inalti, un stol de ciori infrunta vantul si astepta rabdator. Jean a facut o tura de Myatt's Fields si s-a intors pe la Camberwell Green, prin Calypso Crescent si Parcul Brunswick. Fara sa-si dea seama, alegea rute care o duceau prin spatii verzi, indiferent care."
  • Corpul ei si alte desfatari
    Preț special 22.43 LEI Preț standard 29.90 LEI

    Câștigător al National Book Critics Circle Award, John Leonard Prize 2018
    Nominalizat la International Dylan Thomas Prize 2018


    Povestirile lui Carmen Maria Machado vibrează de originalitate, bizarerie și senzualitate, forțând cusăturile pielii personajelor și ale limbajului în moduri aproape imposibile, de neuitat. Într-un amestec perfect unic de horror erotic cu basm și cultură pop cu mit, Machado reușește să spună o altă poveste a feminității, una nefamiliară, poate șocantă, dar una pe care trebuie să o știm. Un roman fresh în colecția de literatură străină „Endorfiction”. A se citi în așternuturi de satin.


    În „Corpul ei și alte desfătări”, există o poveste despre o femeie care îi dă unui bărbat totul, dar el vrea mai mult – vrea să știe secretul panglicii verzi care a devenit una cu trupul ei. Există o poveste despre o femeie care începe să dispară, la propriu, din cauza unei epidemii misterioase. Există o poveste despre o femeie care ar face orice să-și hrănească soțul cu o bucată de ficat proaspăt. Există o poveste despre o femeie care s-a născut prea devreme. Există o poveste despre o femeie care a dat naștere în taină unor pui de lup.


    Recenzii


    ,,Corpul ei și alte desfătări e o carte genială: parțial punk rock și parțial clasică, alcătuită din povești crude și devastatoare, dar în egală măsură cu intrigi rafinate și pline de încântare. E o carte puternică, periculoasă și usturător de onestă.” Jeff VanderMeer


    ,,Corpul ei și alte desfătări de Carmen Maria Machado spune fabule vechi despre eros și metamorfoza feminină, în feluri extraordinar de noi. Ea aduce lumea tainică a trupului în prim-plan și iluminează pădurile întunecate ale psihicului. În aceste povești cu forme splendid inedite, atât de încărcate emoțional, Machado dă pur și simplu formă amintirilor, foamei și dorinței femeii. N-am putut s-o las jos.” Karen Russell


    ,,Cu imaginația sa luxuriantă, nemăsurată, cu limbajul său scânteietor și curajul său absolut, Carmen Maria Machado e cu siguranță una dintre cele mai talentate tinere scriitoare de azi. Amuzant de inventive, explozive emoțional și minunat de erotice, povestirile lui Machado vă vor transporta departe de casă, vă vor răsturna complet viziunea asupra realității și vi se vor lipi definitiv de suflet.” Michelle Huneven

  • Papesa Ioana (un roman ca un hohot de ras in biserica)
    Preț special 22.43 LEI Preț standard 29.90 LEI

    Daca ar trai astazi, Emmanouil Roidis ar fi – probabil – activist social si influencer cu peste 20 000 de fani. Insa in 1866, cand a publicat in Grecia Papesa Ioana, tot ce-a reusit sa obtina a fost anatemizarea de catre Sfantul Sinod. Satira spumoasa, roman cu masti, comedie de moravuri si cea mai iconoclasta viata de Papesa scrisa vreodata, textul de fata il pune pe Roidis in compania unor Rabelais, Voltaire sau Swift – si il face contemporanul nostru.





    In ras, si doar in el, sta diferenta dintre om si bestie, si cu cat razi mai mult, cu atat esti mai uman. - Emmanouil Roidis

    EMMANOUIL ROIDIS s-a nascut la 28 iulie 1836, in oraselul Ermoupolis din insula Syros, si s-a stins din viata la 7 ianuarie 1904. Dupa ce a petrecut o vreme in Italia si Germania, Roidis a ajuns si in Romania, stabilindu-se temporar la Braila. Aici a lucrat ca secretar la compania unchiului sau, Dimitrios Rodokanakis, si a tradus in secret Itinerariul lui Chateaubriand, pe care il va publica, in cele din urma, in 1860. A petrecut doi ani impreuna cu familia in Egipt, iar in 1862, ca urmare a mortii neasteptate a tatalui sau, s-a stabilit definitiv la Atena, hotarat sa abandoneze negotul si sa se dedice literelor. In 1866 a publicat romanul Papesa Ioana, o satira a clerului Bisericii de Apus si de Rasarit din epoca, cu subtitlul ,,Studiu medieval”. Subiectul romanului nu este altceva decat un pretext care ii slujeste autorului spre a critica realitatea sociala, politica si religioasa a vremii sale. De aceea, romanul a starnit reactiile cele mai diverse, care au mers pana la anatemizarea lui de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia. In ciuda (sau datorita) anatemei, cartea a cunoscut un succes imens, facandu-l celebru pe autor. Preocuparile literare ale lui Emmanouil Roidis nu se opresc la roman, ci acopera un spectru foarte larg: nuvele, studii critice, texte politice, traduceri, eseuri si articole de ziar. Toata aceasta opera, scrisa – si aici gasim un prim exemplu de ironie tipic roidiana – in limba purista (katharevousa), desi autorul ei era un aparator al limbii demotice, isi propune desfatarea estetica si educarea cititorului grec in spiritul literaturii antice si al culturii europene.



  • Ceva scris
    Preț special 18.67 LEI Preț standard 24.90 LEI

    Roman, eseu, bildungsroman sado-maso, tratat erotico-filozofic și satiră socială, Ceva scris este o carte ce refuză conștient încadrarea, „un animal sălbatic” prin limbaj și vitalitate, povestea aproape adevărată a unei întâlniri imposibile cu regiszorul Pier Paolo Pasolini.

  • Femei cu barbati
    Preț special 23.55 LEI Preț standard 31.40 LEI
    Epuizat din stoc

    Nimic din ceea ce ține de pasiune și vulnerabilitate nu-i este străin lui Richard Ford, unul dintre marii maeștri ai prozei americane. Cele trei povestiri „lungi” din Femei cu bărbați se învârt în jurul iubirii romantice și al formelor ei incomplet digerate, punând reflectorul pe triunghiuri amoroase, căsătorii ratate, tați și fii, idealizări și bruște căderi în realitate. Ford își surprinde protagoniștii în momentul adevărului, îndelung, dar imposibil de evitat: o plimbare în parc care se poate transforma în tragedie, o vacanță de Thanksgiving cu atmosferă de plumb, certuri cu potențial seismic, un Crăciun înghețat, un scandal într-un bar. Personajele celor trei povestiri – un adolescent care se luptă cu înstrăinarea dintre părinții lui, un comis-voiajor în criza din mijlocul vieții, un scriitor aspirant, o mamă singură – au cel puțin un lucru în comun: distanțele imense care îi separă de cei aflați în imediata apropiere.

  • Piciorul ti-l ating in umbra si alte poeme inedite
    Preț special 27.49 LEI Preț standard 36.65 LEI
    Epuizat din stoc

    Piciorul ți-l ating în umbră este o carte-eveniment, nu doar pentru fanii, oricum numeroși, ai lui Pablo Neruda, ci pentru toți amatorii de premiere literare și istorie vie. Volumul conține o colecție de texte inedite ale acestui important poet-cult, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1971). Dragostea, munca, scrisul, exilul, viața de chilian, frumusețea sălbatică a țării în care s-a născut, femeia ca forță fundamentală a naturii, toate acestea sunt temele favorite ale lui Neruda în cele 21 de poeme scrise de-a lungul a peste 20 de ani, din anii '50 și până în 1973. Publicate în reviste obscure, uitate prin caiete sau scrise direct pe șervețele, meniuri de cafenea sau programe de vase de croazieră, aceste poeme - unele nefinisate, altele reconstituite - au forța brută, profunzimea de expresie și sonoritatea excepțională a tuturor poemelor lui Neruda, bucurându-se însă și de libertatea imperfecțiunii, a ciornei, a încercării.


     


    Pablo Neruda, pe numele său adevărat Ricardo Eliécer Neftalí Reyes Basoalto, s-a născut în 1904 la Parral, dar și-a petrecut copilăria în Temuco, un orășel feroviar de a cărui amintire se va simți întotdeauna legat. Pablo Neruda și-a descoperit de foarte tânăr aplecarea către literatură, primul său volum de versuri fiind publicat pe banii săi în 1923, când poetul avea 19 ani. În paralel cu scrisul, Neruda a fost extrem de implicat în viața socială a țării sale, începând de foarte devreme o carieră diplomatică – a fost consul al Chile în India, Singapore, Birmania, Spania, Franța –, continuată cu funcția de senator și candidatura la președinție din partea Partidului Comunist, în care s-a înscris în 1945.

  • Oglinda lumii. O noua istorie a artei.
    Preț special 90.96 LEI Preț standard 121.28 LEI
    Epuizat din stoc



    Ce are un pergament chinezesc din Antichitate în comun cu o fotografie făcută de un paparazzi, sau o piatră din preistorie cu ultima creaţie video? Răspunsul ni-l oferă Julian Bell, călăuza acestei călătorii imaginare admirabile, întreprinse de-a lungul mileniilor şi de-a latul oceanelor lumii, pe firul unei naraţiuni incitante din care este ţesută cea mai bogată istorie a artei din câte s-au povestit.


    Făcând parte din categoria sintezelor de istoria artei, Oglinda lumii, de Julian Bell, se diferenţiază de majoritatea lucrărilor anterioare prin faptul că oferă, în spiritul erei globalizării, şi o perspectivă consistentă asupra unor spaţii culturale altădată superficial cunoscute, sau chiar neglijate, atât de cercetătorul, cât şi de publicul european. Pentru prima dată cititorul român are posibilitatea de a parcurge o traducere publicată simultan cu apariţia originalului: versiunea în limba română a cărţii lui Julian Bell este realizată în coediţie cu prestigioasa Thames&Hudson.




  • Mamuca: Mai-mult-ca-abstractul
    Preț special 47.18 LEI Preț standard 62.90 LEI
    Epuizat din stoc

    Catalogul MAMUCA (Mai-mult-ca-abstractul), reprezintă al treilea – și cel mai declarativ - component al evenimentului organizat de MARe (Muzeul de Artă Recentă), cu ocazia NAG 10, în noaptea dintre 30 septembrie spre 1 octombrie 2016. Evenimentul compozit, numit MAMUCA, a presupus, așadar, expoziția cu același nume (pretextul), clădirea muzeului care a găzduit-o (motivul) și catalogul omonim (mărturia).


    Expoziția nu a fost o expoziție, cât o expunere. O iluzie. A durat câteva ore, apoi a dispărut. A durat cât o perioadă de grație, a fost un act de transparență explicită, a fost o ispită, a fost o ”eroare”, o promisiune, o amăgire. Prezentând 25 de lucrări semnate de tot atâția autori, MAMUCA s-a dorit un ”eșantion” cvasi-onest din patrimoniul MARe. A ”tăiat” oblic decenii de artă românească, așezând într-un concept unitar (dar ludic) lucrări din anii 60 dar și lucrări din 2015. A pariat pe asocierea unor discursuri care din punct de vedere ”canonic” sunt incompatibile, a ignorat anacronismul, a respins diacronismul și a impus puncte comune acolo unde în mod convențional nu le caută (sau nu le găsește) nimeni. Pe de altă parte, expoziția a fost un pretext de vizitare a șantierului clădirii MARe, în timpul NAG 10. Un șantier, un ”work in progress”, un ”performance” în sine, clădirea muzeului era, de fapt, exponatul principal. Și s-a arătat în premieră. Expoziția s-a ”întâmplat” doar pentru a se putea ascunde în fundația din beton a clădirii. Cu ocazia NAG, arta a fost un pretext pentru clădirea muzeului care a găzduit-o. După deschiderea oficială, clădirea muzeului va fi un pretext pentru arta pe care o va găzdui.

    Catalogul MAMUCA așadar, a treia componentă a expoziției-performance organizată de MARe cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor din 2016. El este ceea ce rămâne, este elementul permanent dintr-o expoziție cu ”arderi” intense (căci expoziția s-a ”realizat” și s-a ”consumat” în doar câteva ore!), prezentată într-un spațiu încă neterminat. Catalogul este produsul finit, împlinit, dar fără ”oră de închidere”, al unei expoziții dense, dar efemere, dintr-un spațiu care încă tinde spre momentul inaugurării. Autorii sunt, de fapt, ”antiautori”. Nu neapărat niște nepricepuți, dar cu certitudine oameni care nu reprezintă acel ”estabishment” confirmat în decenii întregi, în sumedenie de vernisaje, în mulțime de articole apărute în reviste de autoritate. Carola CHIȘIU, Silviu DANCU, Dan POPESCU, Ioana PEARSICĂ, Ioana ȘERBAN, Cristian VECHIU și Alexandra ZEGREAN (îi numim aici în ordine alfabetică) sunt, desigur, familiari cu arta. Sunt galeriști, conservatori, PR-i culturali, masteranzi sau doctoranzi în Istoria Artei. Dar NU sunt critici de artă. Sau poate că tocmai de aceea chiar sunt critici de artă? Nici chiar Erwin KESSLER, curator al expoziției, coordonator al volumului și semnatar al introducerii (o ”Notă de sens”), nu se consideră ”critic de artă”, ci istoric al artei.Catalogul nu prezintă imaginile lucrărilor, cât le ascunde la granița inevitabilă pe care care o sugerează ”cotorul”. În schimb, catalogul prezintă mai ales textele despre imagini. Textele unor amatori (în toată deplinătatea etimologică a cuvântului), expunere a unei serii de subiectivisme educate. Imaginile sunt și ele, toate, în catalog. Nu vi se vor oferi lesne. Nu vi se vor părea accesibile. Vi se va părea incomod să le vedeți ”cum trebuie”. Dar abia în asta constă toată ideea. Căci MAMUCA a fost doar un proiect menit să vă întrebe:

    Arta poate fi văzută ”cum trebuie”?
  • Bivolul noptii
    Preț special 26.18 LEI Preț standard 34.90 LEI

    Un roman cinematic, cu atmosfera densa, fascinanta. O plasa de secrete in care personajele se prind singure, tesuta de un maestru al genului. The Miami Herald


    Intr-un Mexico City salbatic si ploios, doi tineri iubesc aceeasi femeie. Carismaticul Gregorio, prietenul lui cel mai bun, Manuel, si misterioasa Tania sunt prinsi in vartejul unui triunghi amoros care trece granitele dintre pasiune si nebunie, gelozie si violenta, nihilism si autodistrugere. Sexul e peste tot, iubirea pare imposibila, secretele si frica merg mana-n mana. Guillermo Arriaga scrie un roman puternic, tensionat, tandru si amenintator ca respiratia bivolului noptii din visele lui Manuel.


    Guillermo Arriaga duce thriller-ul detectivistic la inaltimea literaturii de prima clasa. Este printre putinii scriitori in mainile carora temele universale revizitate explodeaza de energie noua. Jose Luis Trueba Lara


    Cu literatura lui Arriaga se petrece ceva uimitor: se autoalimenteaza cu teme si personaje, gasind drumuri noi in interiorul acelorasi teme, iar rezultatul este o opera de maestru. Amarantxa Ferrari


    Guillermo Arriaga este scenaristul multipremiat al filmelor Iubiri si caini, 21 de grame si Babel, regizate de Alejandro Gonzalez Inarritu.


  • Cronicile ultimei revolutii
    Preț special 22.43 LEI Preț standard 29.90 LEI

    În vremuri nu foarte depărtate, guvernele lumii instaurează o dictatură ce pune stăpânire pe viața popoarelor. Adolescenții decid să celebreze libertatea aruncându-se de pe cele mai înalte clădiri ale orașului. Casas Ros aduce o odă tinereții și puterii celor mulți care se mobilizează împotriva guvernelor represive, nedrepte și violente, pentru a pune capăt unui sistem abuziv și pentru a crea o altă lume.


    “Talentul lui Casas Ros este impresionant… un romancier care trebuie, fără îndoială, urmărit. ” (Pierre Assouline, Le Monde)

     

    Antoni Casas Ros s-a născut în 1972 în Catalonia franceză. La Gallimard nu l-a văzut nimeni. Nici măcar editorul său. Cu faţa mutilată în urma unui accident de maşină, scriitorul a refuzat să apară în public în ultimii 15 ani. A urmat cursuri de matematică, dar a renunţat la studii în urma accidentului. Primul său roman, Teorema lui Almodóvar, a fost distins în Spania cu premiul Cel mai bun roman de debut în 2008. Amintind, prin refuzul său de a apărea în public, de Thomas Pynchon sau J. D. Salinger, Antoni Casas Ros a provocat numeroase dezbateri în Franţa cu privire la identitatea sau chiar la existenţa sa, mergând până la a fi considerat o găselniţă editorială sau o fantasmă a lumii literare pariziene.

     

    În seria de autor Antoni Casas Ros, au mai apărut Teorema lui Almodovar, Enigma și Lento. Meduza.
  • Apple Tree Yard
    Preț special 29.93 LEI Preț standard 39.90 LEI

    Yvonne Carmichael, o geneticiană respectată, formează de mulți ani un cuplu stabil cu Guy, de asemenea un cercetător de succes. Din momentul în care întâlnește pe holurile Parlamentului britanic un bărbat misterios, față de care se simte irezistibil atrasă, Yvonne pierde controlul asupra vieții sale. Timp de cateva luni, se va vedea în secret cu iubitul ei, până când un incident grav le va distruge relația și le va arăta cine sunt cu adevărat. Cei doi adulterini vor ajunge în fața instanței de judecată, acuzați de crimă cu premeditare.


    „Nu se poate să existe vreo femeie în viaţă care să nu-şi fi dat seama măcar o dată, într-un moment de panică, de faptul că se află în locul greşit şi momentul greşit, alături de bărbatul greşit. Louise Doughty, mai sigură pe sine cu fiecare roman, îşi conduce cititorul descurajat într-un teritoriu întunecat. O carte irezistibilă şi curajoasă.” – Hilary Mantel, autoarea Wolf Hall

     

    „Realizarea lui Doughty e de a-şi imagina o tragedie oribil de banală – ceva ce i s-ar putea întâmpla oricui, dar totuşi o tragedie... Nu dezvăluim nimic când spunem că magnitudinea ruşinii publice trăită de Yvonne e cumplit de bine realizată... Procesul însuşi e o magistrală mostră de evaziune şi divulgare selectivă... Un avertisment impresionant despre consecinţele momentului în care fantezia începe să înghită viaţa reală. ‚Problema poveştilor e că sunt addictive’, afirmă Doughty. În cazul de faţă, probabil că n-a scris niciodată o propoziţie mai adevărată.” – The Guardian

     

    Șocant, seducător și intens, cel mai recent roman al scriitoarei și publicistei britanice Louise Doughty este o poveste knock-out, cu subtilități de thriller. Carol Haggas

     

    Acest thriller inteligent, sexy, matur explorează puterea dorinței și ce se întâmplă atunci când pierdem controlul. Sara Nelson

     

    Când veți începe acest roman, nu vă veți mai putea opri din citit. Helen Dunmore
  • Un impuls bizar
    Preț special 29.93 LEI Preț standard 39.90 LEI

    Editura Vellant continuă proiectul dedicat traducerii în limba română a integralei prozei scurte semnate de Lydia Davis, una dintre cele mai bune scriitoare contemporane, al cărei talent o apropie de Hemingway, dar şi de Julio Cortazar, Kafka (devenit personajul uneia dintre povestiri) sau Milorad Pavic datorită insolitului cu tentă absurdă şi experimentală. Al doilea volum din intergrala prozei scurte – Un impuls bizar – include prozele din volumele Samuel Johnson este indingnat (2001) şi Tulburări diverse (2007). Traduse în limba română de Luana Schidu, aceste povestiri abordează într-o manieră originală subiecte precum dramele dintr-un cuplu, teama de moarte şi relaţiile familiale.

  • Pornographia
    Preț special 19.61 LEI Preț standard 26.15 LEI
    Epuizat din stoc

    Pornographia, care a obținut premiul Sade în 2013, vorbește despre singurătatea trupului, despre caracterul lui muritor și perisabil, despre cât de amăgitoare este linia care desparte pornografia de erotism, pe care autorul încearcă să le topească, să le înlănțuie, ignorând morala măruntă, predicatoare. Tot ce rămâne este doar un lung cortegiu de senzații brute și rafinate.

Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura