Literatură străină

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 91-120 din 706

Cumpără acum de la
  • Cercul polar
    55.00 LEI
    Lolita. Radacini. Pasarea-spin. Ucigasul de politisti. Aventurile lui Tom Sawyer. Un amestec de titluri care reflecta cinci personalitati diferite aflate in pragul maturizarii si al unei schimbari definitive si mortale. Si toate fac parte din clubul de carte Cercul Polar. Intr-un satuc pierdut din nordul Suediei, un pod prabusit dezvaluie un secret ascuns timp de 40 de ani - cadavrul fara cap al unei tinere. Ce s-a intamplat in vara in care a disparut una dintre fetele din clubul de carte si cum le-a schimbat pe celelalte? Ce secrete aveau ele? Cercul polar exploreaza mintea a cinci femei - cum erau atunci si cum sunt acum. Sexul, gelozia si dorinta de a scapa dintr-o comunitate mica au adus sfarsitul aliantei lor din adolescenta. Dar ce a luat viata uneia dintre ele?
  • Lucruri peste care nu putem trece
    69.00 LEI
    Si-a jurat ca nu se va indragosti de ea niciodata... Knox, baiatul rau, cu barba si plin de muschi, prefera sa-si traiasca viata asa cum isi savureaza cafeaua: singur. Nu suporta drama, nici atunci cand ii iese in cale cea mai dramatica aparitie: o mireasa fugara, fara niciun ban in buzunar.
  • Masurarea lumii
    49.00 LEI
    Masurarea lumii a fost tradus in peste patruzeci de limbi si este considerat unul dintre marile romane ale literaturii germane contemporane. Romanul senzational al lui Daniel Kehlmann reda alternativ povestea vietii celor doi titani ai iluminismului german: naturalistul si exploratorul Alexander von Humboldt si matematicianul si fizicianul Carl Friedrich Gauss. Amandoi pornesc in viata cu ambitia orgolioasa de a decela misterele lumii in care traiesc. Unul dintre ei va cuceri aceasta lume infruntandu-i la propriu vitregiile, urcand varfurile cele mai inalte, dand piept cu canibalii si urgiile, celalalt va crede in propriul geniu si in progresele tehnicii contemporane. Unul masoara lumea cu pasul, celalalt o face cu mintea si cu telescopul. Finalul, care-i aduce laolalta, pune insa una dintre cele mai triste si profunde intrebari posibile: care dintre ei a ramas acasa si care a colindat lumea?
  • Nimeni nu vorbeste despre asta
    Preț special 22.50 LEI Preț standard 45.00 LEI
    Tanara naratoare a acestui roman a cunoscut recent celebritatea datorita postarilor sale de pe internet, iar in prezent calatoreste in toata lumea pentru a-si intalni fanii. Pe fundalul unei astfel de existente sclipitoare revine insa gandul obsedant ca un cor de voci anonime ii dicteaza gandurile in timp ce navigheaza si-si intretine imaginea in ceea ce ea numeste ,,Portalul". Insa cand un eveniment tragic din lumea reala ii solicita cu totul prezenta, tanara va fi izbita de bunatatea, empatia si dreptatea ce exista in lume din abundenta, dar si de avalansa de dovezi contrare acestora. Fragmentar si omniscient, incisiv si onest, Nimeni nu vorbeste despre asta constituie o meditatie profunda asupra iubirii, limbajului si relatiilor interumane. Patricia Lockwood este, fara indoiala, o voce unica in literatura americana contemporana.
  • A fost odata un dulap
    55.00 LEI
    "Cum s-a nascut Narnia?" Raspunsul va schimba totul Megs Devonshire are un talent iesit din comun la calcule si ecuatii. Studiaza la Oxford si viseaza sa dezlege cele mai mari mistere ale fizicii. Crede in stiinta, cu o singura ezitare: fratele ei mai mic, pe care il iubeste nespus, nu mai are mult de trait, iar stiinta nu-l poate ajuta. Cand George devine fascinat de Leul, vrajitoarea si dulapul, o carte nou aparuta a faimosului autor C.S. Lewis, si o implora sa afle cum s-a nascut Narnia, Megs nu poate sa-l refuze. Desi la inceput sovaie, Megs se trezeste curand ca ia ceaiul cu profesorul de la Oxford si cu fratele acestuia, rugandu-i sa-i ofere niste raspunsuri. Dar tot ceea ce primeste sunt povesti din copilaria scriitorului, pe care fata i le va depana mai departe fratelui ei. De ce domnul Lewis nu-i spune direct ceea ce vrea George sa stie? Raspunsul ii va dezvalui lui Meg multe adevaruri pe care stiinta si matematica nu i le pot oferi, iar darul pe care si-a imaginat ca i-l face fratelui sau - povestea din spatele Narniei - se dovedeste in schimb a fi unul pe care George i-l face ei: speranta.
  • Satantango
    55.00 LEI
    Roman ecranizat in 1994, in regia lui Bela Tarr Intr-un sat pustiit din Ungaria, intr-o atmosfera inecata in mucegai, rugina si putrefactie, personajele romanului Satantango incearca din rasputeri sa-si aleaga un drum in viata, sa gaseasca raspunsuri si sa supravietuiasca. "Stii, dansul e slabiciunea mea", spune unul dintre ele - si, dansand, uita cu totii de nenorocirea pe care o lasa in urma, de putregaiul care macina lucrurile, de cladirile care cad pe oameni. Totul e miscare, dans in Satantango: personajele, care-si parasesc casa in cautarea unei fantezii; natura, care ocupa cu repeziciune locul lasat gol de oameni si freamata nevazut; destinul, care ii tine pe toti intr-o asteptare nestatornica, ispitindu-i cu semnele salvarii; chiar si timpul are zvacniri neasteptate, ordonand materia dupa principii stranii. Si totul se petrece in virtutea unei asteptari al carei sfarsit nu se intrevede, al carei adevar e inca departe.
  • Fantoma
    65.00 LEI
    Când s-a mutat în Hong Kong, Harry Hole a crezut că scapă definitiv de traumele trăite în Oslo și de cariera de detectiv. Însă acum s-a întâmplat ceva ce părea de neconceput — Oleg, băiatul la creșterea căruia a dat și el o mână de ajutor, a fost arestat pentru omor. Harry nu poate să creadă că Oleg e un ucigaș, așa că se întoarce ca să-l găsească pe adevăratul făptaș.
  • Toti cei din familia mea au ucis pe cineva
    65.00 LEI
    Toti sunt suspecti. Dar care e criminalul? Ma ingrozea reuniunea familiei Cunningham inca dinainte de prima crima. Dinainte sa ne inzapezim in statiunea montana. Ideea e ca in familia Cunningham nu ne prea intelegem intre noi. N-avem decat un singur lucru in comun: toti am ucis pe cate cineva. Fratele meu, sora mea vitrega, sotia mea, tata, mama, cumnata mea, unchiul meu, tatal meu vitreg, matusa mea. Chiar si eu. Cand e gasit in zapada primul cadavru, e clar ca doar un Cunningham ar fi putut comite crima - si eu trebuie sa dovedesc. In familia mea sunt multi criminali. Dar un singur ucigas...
  • Adevar sau provocare
    65.00 LEI
    Toate crimele sunt legate intre ele, dar cine este papusarul? Un val de crime se abate peste oras si nimeni nu mai e in siguranta. Un incendiu la docuri. Un furt de masina care degenereaza. O crima intr-un parc. Care e legatura dintre crimele aparent fara motiv si in urma carora nu ramane niciun indiciu? Detectivul-inspector Helen Grace se confrunta cu numarul tot mai mare de cazuri care ameninta sa copleseasca orasul. Dar fiecare crima este doar o piesa de puzzle si trebuie sa-si gaseasca locul. Si cand devine clar cat de perversa si ingenioasa este plasa crimelor, Helen Grace isi da seama ca s-ar putea sa fie imposibil de oprit...
  • O fată foarte drăguță
    Preț special 32.50 LEI Preț standard 65.00 LEI

    Anna nu-și găsește locul. Nici printre colegii ei cu dare de mână din mediul select de la Conservator, nici în familia pe care a lăsat-o în urmă și, cu siguranță, nu lângă Max, bărbatul pe care îl cunoaște într-un bar unde cântă pentru bani. Max e tot ce nu este ea – bogat, misterios, cu o ținută impecabilă – și în scurt timp Anna e prinsă în capcană, disperată să-i câștige atenția și hotărâtă să ignore semnalele care o avertizează că ar putea fi vorba despre o relație toxică.

    În timp ce încearcă să facă față repetițiilor epuizante și audițiilor dure, descoperă că e sfâșiată între două nevoi: aceea de a-și construi o carieră și cea de conexiune umană. Pe măsură ce mizele cresc și ambele roluri – cel de pe scenă și cel din viață – încep să o solicite tot mai mult, Anna își dă seama că e pe punctul de a se pierde pe sine.

  • Mai bine mort
    59.00 LEI

    Eșecul nu e o opțiune; e un joc în care mai bine mori decât să pierzi.

    Reacher merge unde vrea el, când vrea el. De data asta, se îndreaptă spre vest, în soarele neîndurător al deșertului — până când dă peste un jeep care lovise singurul copac din zonă și o femeie prăbușită peste volan.

    Femeia este Michaela Fenton, veteran de război și agent FBI, aflată în căutarea fratelui ei geamăn, intrat într-un anturaj periculos. Cei mai mulți preferă să moară decât să-și trădeze liderul, pe misteriosul Dendoncker, care trăiește nevăzut și face legea într-un orășel prăfuit de la granița cu Mexicul.

    Reacher știe să găsească oameni care nu vor să fie găsiți, însă aceasta ar putea fi cea mai riscantă misiune din viața lui.

  • Ne rămâne pe veci vara
    49.00 LEI

    Ultimul volum din seria Vara

    Acum o serie originală pe Prime Video

    Oare va reuși Belly să aleagă până la urmă între Jeremiah și Conrad? Aflați răspusul în încheierea trilogiei Vara, bestseller New York Times și adaptată pentru marele ecran.

    Belly nu a iubit decât doi băieți, ambii purtând același nume de familie. După ce a fost cu Jeremiah în ultimii doi ani, e aproape sigură că el e sufletul ei pereche. Aproape sigură. În timp ce Conrad nu-și poate ierta că a lăsat-o pe Belly să plece, Jeremiah a știut dintotdeauna că ea este aleasa lui. Așa încât când Belly și Jeremiah se hotărăsc să-și lege viețile pentru totdeauna, Conrad își dă seama că trebuie să aleagă — fie îi spune că o iubește, fie o pierde definitiv.

    Iar ea va trebui să-și pună în balanță sentimentele pentru cei doi și, inevitabil, să-i frângă inima unuia dintre ei.

  • Toate fetele rele
    59.00 LEI
    Cu misterul stăruitor din The Roanoke Girls, atmosfera din Acolo unde cântă racii și întu-necimea din Obiecte ascuțite, Toate fetele rele este un thriller captivant, de o intensitate emoțională copleșitoare, scris de un talent excepțional. Toată lumea o iubește pe Summer Ryan. Elevă-model și geniu muzical, ea e o rază de lumină în orășelul Grace din Alabama — mai ales în comparație cu sora ei, Raine. Dar într-o bună zi, Summer dispare de-acasă și toată comunitatea își aduce aminte de alte cinci fete dispărute cu ani în urmă. Raine pornește în căutarea surorii ei, ajutată de un aliat improbabil, dar cu cât se apropie mai mult de adevăr, cu atât situația devine mai periculoasă. Și se pare că Summer este mai mult decât pare la prima vedere…
  • Lupanarul
    Preț special 29.51 LEI Preț standard 59.00 LEI
    Amara era odată o fiică mult iubită, până când moartea tatălui ei a aruncat întreaga familie în sărăcie. Acum e sclavă la Sălașul Lupului, rău-famatul lupanar din orașul roman antic Pompeii, condus de un bărbat pe care îl disprețuiește. Perspicace, isteață și inventivă, Amara e silită să-și ascundă talentele. Fiindcă acum singura ei valoare este dorința pe care o poate stârni în bărbați. Dar sufletul Amarei e departe de a fi frânt. Zi de zi, bate străzile din Pompeii alături de celelalte femei de la Sălașul Lupului, găsind alinare în râsetele și visurile pe care le împărtășesc. Pentru că străzile din Pompeii sunt pline de oportunități. Acolo, până și sclavei celei mai umile soarta poate să-i surâdă. Amara a învățat că totul în orașul acesta are un preț. Dar oare cât o va costa propria libertate? Plasat în anul 74, în Pompeii, „Lupanarul” este primul volum al unei trilogii care înfățișează viețile unor femei ale căror voci au fost multă vreme trecute sub tăcere.
  • Cea mai norocoasă fată
    59.00 LEI
    În timpul adolescenţei petrecute la prestigioasa Bradley School, Ani FaNelli a suferit o umilinţă publică îngrozitoare, care a făcut-o să vrea cu disperare să se reinventeze. Acum are o slujbă de invidiat la o revistă glossy, o garderobă luxoasă și un logodnic arătos. E la un pas de a trăi viaţa perfectă, un vis pentru care a muncit din greu. Dar Ani are un secret. Ceva îngropat în trecutul ei, ceva intim și dureros care încă o bântuie și ameninţă să arunce totul în aer. Dacă Ani alege să vorbească va distruge oare tot ce a realizat sau se va elibera în cele din urmă?
  • Între aceste ziduri blestemate
    Preț special 29.51 LEI Preț standard 59.00 LEI
    Andromeda este o debtera – o exorcistă instruită să alunge Marele Deochi din casele blestemate. Dar mentorul ei a dat-o afară îna¬inte să-și poată obține licența. Acum singura ei speranță este să găsească un Patron – un indi¬vid bogat, cu multe relații, care să garanteze pentru calitățile sale. Atunci când Magnus Rochester, un moștenitor tânăr și chipeș, îi propune să o angajeze, Andromeda acceptă fără ezitare. Nu contează că Magnus e crud, provocator și excentric, că în contractul lor există o mulțime de reguli ciudate și că zece debtera au renunțat la slujba aceasta înaintea ei. Dacă vrea să-și câștige existența, Andromeda nu are de ales. Curând însă își dă seama că e o slujbă pericu¬loasă, cu Manifestări înfiorătoare la tot pasul și că Magnus are o mulțime de secrete. Dacă rămâne, e foarte probabil să o aștepte moartea, dar nu vrea cu niciun chip să-l lase pe Magnus să-și împlinească singur destinul blestemat, fiindcă Andromeda s-a îndrăgostit de el fără speranță.
  • Amurgul fiarelor
    Preț special 24.51 LEI Preț standard 49.00 LEI
    Al doilea volum din seria Grupul 9 Maya a dispărut. Pentru hackerii din Grupul 9 începe o cursă contracronometru în încercarea de a anihila conspirația fiarelor. Fiarele sunt o mână de oameni puternici care ne atacă libertatea. Scopul lor este de a crea haos, de a-și însuși toate bogățiile și de a guverna lumea fără nicio opreliște. Dar ce este Grupul 9? Acest nou thriller semnat de Marc Levy reprezintă continuarea aventurii pasionante în care ne-au purtat cei 9 eroi puternici și neînfricați din „S-a întâmplat noaptea”, primul volum din seria Grupul 9. 9 Robini Hood ai zilelor noastre, 9 pribegi certați cu legea care slujesc binele cu riscul propriilor vieți. Un roman de spionaj extrem de captivant care scoate la iveală într-un mod surprinzător derapajele vremurilor noastre.
  • În seara asta n-avem voie să plângem
    49.00 LEI
    De la autoarea fenomenului internațional "Oamenii fericiți citesc și beau cafea" O femeie în pragul morții. Un bărbat incapabil să-și pună capăt vieții. Vocile celor doi se ridică pe rând pentru a ne împărtăși povestea lor, suferințele, demonii lor și, mai mult decât orice, o dragoste nebună. O dragoste nebună, care inspiră, reunește și salvează în aceeași măsură în care poate să distrugă și să dezbine.
  • Cartea poștală
    65.00 LEI
    Pe 6 ianuarie 2003, părinții lui Anne Berest găsesc în cutia lor de scrisori o carte poștală neobișnuită. Anonimă, pe o parte are fotografia Operei Garnier, iar pe cealaltă parte sunt scrise numele bunicilor, mătușii și unchiului mamei sale, morți la Auschwitz, în 1942: Ephraïm, Emma, Noémie și Jacques. Douăzeci de ani mai târziu, Anne Berest pornește în căutarea persoanei care le-a trimis acea carte poștală. Ajutată de mama ei, autoarea explorează toate ipotezele posibile. Face apel la un detectiv particular și la un criminolog, stă de vorbă cu locuitorii satului unde s-a adăpostit familia ei și se folosește de toate mijloacele pe care le are la dispoziție pentru a da de urma misteriosului expeditor. Pe parcursul acestei investigații, care se întoarce în timp până la începutul secolului XX, Anne Berest reconstituie destinul înaintașilor ei, familia Rabinovich, fuga lor din Rusia, călătoria lor în Letonia, apoi în Palestina și, în cele din urmă, sosirea lor la Paris, războiul și ororile lui. Cartea poștală este în același timp o anchetă, o poveste romanescă și o căutare inițiatică a semnificației cuvântului „evreu" într-o lume laică.
  • Ascultă-mă cum șoptesc
    59.00 LEI
    Continuarea romanului PRIVEȘTE-MĂ CUM CAD Tim Blanck se întoarce în Palma și este dispus să sacrifice totul ca s-o găsească pe Emme. În „Privește-mă cum cad”, fiica lui în vârstă de 16 ani a dispărut într-o noapte fierbinte, în timpul unei excursii în Palma. Tim Blanck crede că înțelege ce s-a petrecut, dar se dovedește că mergea pe o pistă falsă și e nevoit să o ia de la zero. Fata ar putea fi în viață, dar în acest caz, cine e ea acum? La cinci ani de la dispariția fetei, primește indicii noi, care-l duc din Mallorca pe continent, în lumea nemiloasă a traficului de carne vie. Se cufundă tot mai adânc în propria beznă și, deși bănuiește că a devenit un simplu pion într-un joc mult mai amplu, este dispus să sacrifice orice ca să-și găsească fata.
  • Bratarile doliului (seria Nascuti din ceata, partea a VI-a)
    55.00 LEI
    Volumul al șaselea al seriei „Născuţi din ceaţă”. La trei secole după evenimentele din primele romane ale seriei Născuţi din ceaţă, civilizaţia pe Scadrial a devenit una modernă, are căi ferate pentru a suplimenta transportul pe canale, se bucură de iluminat public electric și de primii zgârie-nori îmbrăcaţi în oţel avântându-se către cer. Brăţările Doliului sunt metalminţi mitice deţinute de Lordul Legiuitor și se zvonește că oricine le poartă deţine puterile pe care le avea acesta. Dar existenţa lor e pusă la îndoială. Un cercetător kandra s-a întors la Elendel cu niște imagini care par să înfăţișeze Brăţările, precum și niște scrieri într-o limbă pe care nimeni n-o înţelege. Waxillium Ladrian e recrutat să călătorească în sud, în orașul New Seran, ca să înceapă o investigaţie. Pe drum, descoperă indicii despre adevăratele scopuri ale unchiului său Edwarn și despre organizaţia misterioasă cunoscută drept Set.
  • Cutia din pădure
    Preț special 27.50 LEI Preț standard 55.00 LEI
    Eleva-detectiv Stevie Bell are nevoie de un caz bun. După ce a prins un criminal la liceul ei, Academia Ellingham, se duce acasă în vacanță, pentru a petrece o vară normală (adică plictisitoare). Apoi primește însă un mesaj de la proprietarul Taberei Sunny Pines, fosta Tabără Wonder Falls – unde au avut loc crimele din Cazul Cutia din pădure. În 1978, patru tineri care lucrau în tabără au fost uciși cu bestialitate în pădurea de lângă orășelul Barlow Corners. Noul proprietar îi trimite o invitație lui Stevie, propunându-i să-l ajute să facă un podcast de investigație despre acest caz. Stevie acceptă, atâta vreme cât îi poate aduce cu ea pe prietenii săi. Nimic nu sună mai bine decât o vară petrecută împreună, investigând crime vechi. Dar ceva malefic încă pândește în orășel. Când deschide capacul cutiei de mult ferecate, Stevie e complet luată prin surprindere de ceea ce găsește înăuntru. Cazul Cutia din pădure va face loc pentru și mai multe victime. Iar de data aceasta, s-ar putea ca însăși viața fetei să fie în pericol.
  • N-am fost niciodată acolo
    59.00 LEI
    Emily și Kristen sunt prietene bune și se întâlnesc an de an pentru a-și petrece o vacanță împreună. În ultima seară din călătoria lor în Chile, Emily găsește camera plină de sânge și de cioburi, iar Kristen îi spune că excursionistul pe care-l sedusese a atacat-o și a fost silită să-l omoare. Numai că scena seamănă înfricoșător de mult cu cea din vacanța trecută, când fusese ucis un alt turist. Întoarsă acasă, Emily se aruncă într-o nouă relație și se cufundă în muncă, dar când Kristen apare pe neașteptate, e nevoită să privească în față trecutul lor violent. Și pune tot mai mult la îndoială explicațiile prietenei sale. Oare poate să facă față secretelor comune sau acestea vor ajunge să-i distrugă relația, libertatea și chiar viața?
  • Specialistul în gelozie și alte povestiri
    Preț special 24.51 LEI Preț standard 49.00 LEI
  • Aristotel și Dante plonjează în apele lumii
    Preț special 32.50 LEI Preț standard 65.00 LEI

    În Aristotel și Dante descoperă secretele Universului, doi băieți dintr-un orășel de la graniță se îndrăgostesc.

    Acum ei sunt nevoiți să descopere ce înseamnă să rămâi îndrăgostit și să-și construiască o relație într-o lume care pare că le pune la încercare însăși existența.
    Toată perioada liceului, Ari a îngropat adânc în sine cine este el cu adevărat, rămânând tăcut și invizibil. S-a așteptat ca ultimul an să fie la fel. Dar când s-a îndrăgostit de Dante, ceva din el a ieșit la iveală și acum simte că nu se mai poate întoarce la cine era înainte. Dintr-odată își face prieteni noi, protestează în fața hărțuirilor de tot soiul, iar vocea lui începe să fie auzită. Și, ca întotdeauna, îl are alături pe Dante — Dante cel visător și isteț — care îl calcă pe nervi pe Ari și totodată îl umple de dorință. Cei doi sunt hotărâți să-și croiască propriul drum într-o lume care nu-i înțelege.
    Dar când Ari se confruntă cu o pierdere neașteptată, va trebui să lupte mai tare ca oricând să-și clădească o viață care să fie, cu adevărat, doar a lui.

  • Ultimul zbor
    55.00 LEI

    Două femei.
    Două zboruri.
    O ultimă șansă de a dispărea.

    Claire Cook are o viață perfectă. Măritată cu un urmaș al unei dinastii politice, locuiește într-o vilă somptuoasă din Manhattan și are o suită personală aflată mereu la dispoziția sa.
    În spatele ușilor închise însă, lucrurile stau complet diferit. Soțul ei perfect are de fapt un temperament violent și își pune oamenii să-i supravegheze lui Claire fiecare mișcare.
    Dar ce nu știe el este că soția sa pune la cale de luni întregi un plan de evadare. Ajunsă la aeroport, Claire o întâlnește întâmplător pe Eva, o femeie a cărei situație pare la fel de îngrozitoare ca a ei.
    Împreună, iau în ultima clipă o decizie majoră, hotărând să facă schimb de bilete și de identități.
    Dar atunci când avionul în care ar fi trebuit să se afle Claire se prăbușește și vestea despre moartea ei e pe cale să apară peste tot în mass-media, aceasta își dă seama că de-acum va trăi viața celeilalte femei și, odată cu ea, va trebui să-și asume și secretele pe care Eva s-a luptat atât de mult să le țină ascunse.

  • Vara în care am devenit frumoasă
    49.00 LEI

    Unele veri sunt pur și simplu menite să fie frumoase.

    Belly își măsoară viața în veri. Tot ce e bun, tot ce e magic se întâmplă între lunile iunie și august. Iernile sunt doar o perioadă în care numără săptămânile până la vara următoare, o perioadă în care stă departe de casa de pe plajă, departe de Susannah și, mai ales, departe de Jeremiah și Conrad. Ei sunt băieții pe care Belly i-a cunoscut în prima vară petrecută pe malul mării și care au fost totul pentru ea, de la frați mai mari la iubiți. Dar într-o vară, una minunată și intensă, totul se schimbă și, pe măsură ce se întâmplă asta, lucrurile devin așa cum ar fi trebuit să fie încă de la început.

  • Cuvinte care eliberează
    49.00 LEI

    „Cuvinte care eliberează este romanul din care cititorul interesat poate afla care sunt scopurile, procesul și rezultatele unei psihanalize reușite." – Vasile Dem. Zamfirescu

    Crizele teribile de angoasă, ura de sine și mai ales sângerările abundente, interminabile, jenante, care nu cedează în ciuda numeroaselor spitalizări și tratamente medicamentoase, o determină pe Marie, o tânără cultă, de origine algeriană, să înceapă o psihanaliză care va dura șapte ani. Paradoxal pentru ea, care a cunoscut doar medici interesați de simptome, psihanalistul nu-i cere să vorbească despre „sângele ei", ci despre vise, fantasme și amintiri, gânduri și emoții ce-i vin spontan în minte, din care treptat se dezvăluie un sens și o nouă Marie, renăscută. Cartea este relatarea vie și provocatoare a acestei întâlniri vindecătoare cu sine, pe care o reprezintă psihanaliza.
    Romanul a fost distins cu premiul Littré în 1976.
    A fost un succes internațional, fiind tradus în 26 de limbi și ecranizat în 1983, cu Nicole Garcia în rolul principal.

    „Dintre toate cărțile pe care le-am citit, aceasta oferă tabloul cel mai realist al experienței unui pacient în psihanaliză. După opinia mea, nu există roman mai apropiat de perfecțiune decât acesta." – Bruno Bettelheim, psihanalist

    „Cuvinte care eliberează relatează pas cu pas analiza autoarei, o experiență psihanalitică grație căreia a reușit să evite azilul și să simtă cum renaște. Cititorul poate simți și imagina el însuși procesul pe care l-a parcurs Marie Cardinal." – The Guardian

  • Noah Shaw. Revanșa
    Preț special 29.51 LEI Preț standard 59.00 LEI

    Al doilea volum din seria Noah Shaw

    De la autoarea seriei Mara Dyer, bestseller New York Times

    Tot ce își dorește Noah Shaw este să nu fie nevoit să se confrunte cu consecințele alegerilor sale.
    Însă nu e posibil.
    E convins că amintirile care îl bântuie nu sunt decât mărturia unei inimi frânte.
    Dar nu este așa.
    Crede că poate merge mai departe fără să-și înfrunte mai întâi trecutul.
    Se înșală.
    În acest al doilea volum al seriei Noah Shaw, seria-pereche a trilogiei Mara Dyer, vechi moșteniri sunt scoase la iveală, o mulțime de minciuni sunt divulgate și noi legături se înfiripă.

    „În această senzațională serie YA, găsim ecouri din Carrie a lui Stephen King. Aflarea adevărului e doar una dintre numeroasele provcări pe care le întâlnim în fascinanta lume imaginată de Michelle Hodkin." – Los Angeles Times

    „Suspans bine dozat, atmosferă plină de mister, o poveste încărcată de profunzime… Sunt absolut încântată." – Veronica Roth, autoareaseriei divergent

    „Michelle Hodkin este una dintre cele mai talentate autoare de azi." – Lev Grossman, autorul seriei Magicienii

  • Nadia
    Preț special 24.51 LEI Preț standard 49.00 LEI

    Fiica unei cunoscute cântărețe, Linda Andersson își însoțește cu regularitate mama pe scenă și lumea o adoră.
    Peste ani, copilul-minune se căsătorește cu Simon, însă într-un moment dificil descoperă că acesta o înșală. Când Simon e găsit într-o baltă de sânge, ea e acuzată de crimă pasională și condamnată la închisoare pe viață.
    Toată lumea e convinsă că este vinovată și ajunge chiar și ea să se îndoiască de propria nevinovăție. Ca să supraviețuiască în cea mai periculoasă închisoare pentru femei din Suedia, se străduiește să-și uite trecutul, până când se petrece ceva neașteptat, care-i trezește amintirile.
    Și atunci pornește, din celula sa, pe urmele adevăratului asasin al soțului ei.

Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura