Literatură străină

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 121-150 din 706

Cumpără acum de la
  • Primul sange
    39.00 LEI

    În acest al treizecilea roman al său, Amélie Nothomb spune povestea vieții lui Patrick Nothomb, tatăl său, de la copilul angelic și fermecător, cu o copilărie barocă, la tânărul adult care va fi nevoit să înfrunte moartea, fiind luat ostatic în Congo.
    Primul sânge, roman cathartic și profund, reprezintă un impresionant omagiu adus figurii paterne, dar totodată și unui erou din umbră, un diplomat cu o carieră extraordinară.

  • Imposibil de urmărit
    Preț special 24.51 LEI Preț standard 49.00 LEI

    Profesorul Kalitin este un chimist sovietic fără scrupule, obsedat de crearea unei otrăvi mortale, care să fie imposibil de depistat și fără antidot. Când înțelege câți oameni mor din cauza lui, este copleșit de vinovăție, iar la destrămarea URSS fuge în Vest. Deși primește o nouă identitate, e deconspirat și implicat în ancheta asupra uciderii a doi agenți occidentali. Iar pe urmele sale pornesc doi ucigași din forțele speciale, care vor să-i administreze chiar otrava creată de el.
    Acțiunea susținută se împletește cu firul istoric al răului: de la laboratoarele naziste, intrigile staliniste și războaiele din Cecenia, până în Rusia zilelor noastre, Lebedev aduce în discuție responsabilitățile etice ale oamenilor de știință care le oferă tiranilor noi instrumente de răzbunare, distrugere și control. Un thriller inspirat de lista înfricoșătoare a opozanților otrăviți de regimul rusesc.

  • Trandafir de asfalt
    Preț special 24.51 LEI Preț standard 49.00 LEI

    O poveste alertă și tulburătoare care se petrece cu 17 ani înainte de evenimentele din Ura cu care lovești.
    Maverick Carter are 17 ani și e sigur de un lucru: un bărbat adevărat are grijă de familia sa. Și pentru că este fiul unei foste legende a lumii interlope, știe să facă asta într-un singur fel: fiind traficant pentru banda King Lords. Cu banii obținuți, o poate ajuta pe mama sa, care are două slujbe în timp ce tatăl lui e la închisoare.
    În ciuda acestor greutăți, fiindcă are o iubită atrăgătoare și un văr gata să-l apere mereu, Mav se simte stăpân pe situație.
    Până în ziua în care află că e tată.
    Băiețelul său, Seven, depinde de el în totalitate, iar Mav descoperă că nu e atât de ușor să te lași de afacerile cu droguri, să termini școala și să crești un copil. Așa că atunci când i se oferă șansa să se îndrepte, acceptă fără ezitare. Într-o lume care îi este ostilă, Mav vrea să arate că el poate reuși.

  • Ostatica
    Preț special 29.51 LEI Preț standard 59.00 LEI

    Poți salva sute de vieți. Sau o poți salva pe cea mai importantă…
    La bordul primului zbor fără escală Londra–Sydney, atmosfera este încărcată. Se zvonește că printre pasageri ar fi multe celebrități, iar avionul va fi întâmpinat de ziariști la aterizare.
    Mina face parte din echipajul de cabină ales special pentru acest zbor. Se străduiește să se ocupe de pasageri și să nu-și facă griji pentru fetița sa de cinci ani sau problemele grave din căsnicie.
    Însă imediat după decolare, primește un bilețel anonim înspăimântător. Cineva vrea să se asigure că avionul nu va ajunge la destinație. Pentru asta, are nevoie de ajutorul Minei și știe exact cum s-o oblige să colaboreze.
    Mai sunt 20 de ore până la aterizare.
    În 20 de ore se pot întâmpla atât de multe…

  • Intuitio
    Preț special 24.51 LEI Preț standard 49.00 LEI

    Un thriller inițiatic, pe cât de original, pe atât de captivant, care te va ajuta să descoperi cea mai fascinantă forță din lume: forța ta interioară.
    Timothy Fisher, un tânăr autor de romane polițiste, duce o viață liniștită în cartierul Queens din New York, alături de motanul său Al Capone. Când la ușa lui își fac apariția doi agenți FBI propunându-i să-i ajute la prinderea celui mai vânat om din țară, Fisher crede la început că e vorba de o farsă.
    Dar după câteva clipe în care e tentat să refuze, acceptă într-un final propunerea lor ciudată: să se alăture unui program care îi antrenează pe oamenii capabili să-și acceseze intuiția prin voință. Sceptic la început, Fisher, care a crezut că are o existență banală, descoperă că lumea ascunde posibilități nebănuite.
    Curând, se trezește prins într-o cursă contracronometru care îl va ajuta să îmblânzească această putere puțin cunoscută, dar accesibilă tuturor, o putere care ne arată viața așa cum este ea cu adevărat: extraordinară.

  • After. După ce ne-am întâlnit (roman grafic) (vol. 1)
    89.00 LEI

    De la autoarea de bestselleruri New York Times

    O fată cuminte… Un băiat rău… Meniți să se întâlnească…

    ȘI TOT CE A URMAT DUPĂ ACEEA.

    Tessa Young este o fată cuminte, cu un iubit drăguț și de încredere care o așteaptă acasă. E ambițioasă, știe ce vrea și are o mamă hotărâtă să o țină pe calea cea dreaptă. Dar abia a intrat la facultate și s-a mutat la cămin, când îl cunoaște pe Hardin Scott, cu părul lui rebel, accentul britanic arogant și mulțimea de tatuaje. E arătos, sigur pe el și adesea lipsit de maniere, ba chiar puțin crud. Atitudinea și insultele lui ar trebui să o facă pe Tessa să-l urască, iar o vreme tocmai asta se întâmplă – până când ceva din latura lui întunecată o atrage și în scurt timp trezește în ea o pasiune pe care nu a mai cunoscut-o niciodată.

    Hardin îi spune că e frumoasă, apoi insistă că nu e potrivit pentru ea, găsindu-și tot felul de scuze și dispărând, din nou și din nou. O ține la distanță, iar când Tessa încearcă să-l ignore, nu face decât să o aducă și mai aproape. În ciuda comportamentului său haotic, Tessa e atrasă de vulnerabilitatea lui și hotărâtă să-l scoată la lumină pe adevăratul Hardin dincolo de toate minciunile pe care acesta i le spune.

  • Necunoscuta din Sena
    49.00 LEI

    Într-o noapte cețoasă de decembrie, o tânără femeie este scoasă din apele Senei, în apropiere de Pont-Neuf. E complet goală, debusolată, dar în viață. Aflată într-o stare de mare agitație, este dusă la infirmeria prefecturii de poliție din Paris… de unde evadează câteva ore mai târziu.
    Analizele ADN și fotografiile îi dezvăluie identitatea: e vorba de celebra pianistă Milena Bergman. Dar așa ceva este imposibil, fiindcă Milena a murit într-un accident de avion, cu peste un an în urmă.
    Raphaël, fostul ei logodnic, și Roxane, o polițistă transferată temporar la un birou obscur în urma unei greșeli profesionale, încep să investigheze cu ardoare acest caz, hotărâți să elucideze misterul: cum poate cineva să fie viu și mort în același timp?

  • Femei imperfecte
    Preț special 27.50 LEI Preț standard 55.00 LEI

    Când Nancy Hennessy e ucisă, lasă în urmă două prietene bune, o fiică și un soț, dar și un iubit secret. Nancy a fost superbă, bogată și apreciată de cei care o cunoșteau — din afară, viața ei părea perfectă. În cursul anchetei apar detalii întunecate care arată cât de puține știau prietenele lui Nancy despre ea sau una despre cealaltă, și poate și cât de puțin se cunoșteau chiar pe ele.


    Un roman captivant despre așteptări imposibile și secrete care mocnesc și devin letale, Femei imperfecte este povestit de trei femei fascinante. Prietenia lor complexă este nodul care trebuie descurcat pentru a răspunde la întrebarea: cine a ucis-o pe Nancy? Araminta Hall explorează vinovăția și răzbunarea, dragostea și trădarea, dar și compromisurile pe care le facem și care ne schimbă irevocabil viața, realizând un tur de forță care te pune pe gânduri.

  • Anatomie. O poveste de iubire
    49.00 LEI

    Hazel Sinnett este o tânără aristocrată mai dornică să devină chirurg decât să se mărite. Jack Currer este un recuperator de cadavre care încearcă să supraviețuiască într-un oraș unde e foarte ușor să mori. Cei doi se întâlnesc întâmplător în Edinburgh, însă Hazel își dă seama de importanța întâlnirii abia după ce e dată afară de la cursurile renumitului doctor Beecham, pentru simplul motiv că e femeie…
    O poveste gotică plină de mister, intrigă și romantism.

  • Toți diavolii sunt aici
    59.00 LEI

    Bestseller New York Times

    Un roman din seria In spectorul Gamache

    "Excepțional! O acțiune alertă și o poveste de familie emoționantă." – Publishers Weekly

  • Supraviețuitorii
    Preț special 27.50 LEI Preț standard 55.00 LEI

    Bestseller New York Times

     

    Viața lui Kieran Elliott s-a schimbat pentru totdeauna în ziua în care o greșeală necugetată s-a soldat cu urmări devastatoare.
    Vinovăția care încă îl bântuie iese la suprafață când vizitează cu familia sa micuța comunitate natală de la malul mării.
    Părinții lui Kieran își duc viața într-un oraș unde destinele sunt decise de mare, iar între ei stă fratele lui absent, Finn.
    Când pe plajă este descoperit un cadavru, secrete de mult îngropate amenință să iasă la lumină. O epavă scufundată, o fată dispărută și întrebări care n-au fost niciodată alungate…

  • Leopardul
    65.00 LEI

    Al optulea volum din seria Harry Hole

    „Un thriller excelent. Cufundați-vă în el și bucurați-vă de călătorie." – The Guardian

  • Eiffel
    Preț special 22.50 LEI Preț standard 45.00 LEI

    Roman adaptat după filmul cu același nume, regizat de Martin Bourboulon, cu Romain Duris și Emma Mackey în rolurile principale

    Paris, 1886. Obsedat de turnul „său" de metal, înalt de 300 de metri, pe care s-a ambiționat să îl ridice în mijlocul parcului Champ-de-Mars, Gustave Eiffel lucrează zi și noapte în atelierele lui. Expoziția universală merită din plin acest pariu, iar Franța are nevoie să-și recapete încre-derea în puterea sa. Dar este oare acesta singurul motiv care îl face pe așa-numitul „magician al fierului" să-și rescrie întruna schițele pentru a găsi forma perfectă? De când a lansat acea idee nebunească, inginerul pare posedat.
    Cea care îi apare neîncetat în fața ochilor este Adrienne, iubirea sa pierdută și regăsită, cu arcuirea minunată a spatelui ei, dinspre ceafă până la talie. Brusc, Gustave are o revelație: linia ce leagă baza de vârful turnului nu trebuie să fie dreaptă, ci una curbată, întrupată, vie. De acum înainte, viața lui Gustave se va învârti doar în jurul unei litere, A mare, litera turnului său, avântându-se spre cerul Parisului, gata să-l străpungă și să-l cucerească…

  • Dragă Ava
    55.00 LEI

    O poveste de dragoste cu liceeni captivantă, cu inamici care ajung iubiți și cu admiratori secreți

    Îi uram pe toți pentru ce-mi făcuseră. Întrebarea e care dintre Rechini este admiratorul meu secret.

    Rechinii bogați și populari fac legea la prestigioasa școală Camden Prep, găzduită într-o clădire acoperită de iederă. Cândva, am vrut și eu să fac parte din lumea lor — până când unul dintre ei m-a distrus. Ultimul lucru la care mă așteptam era o scrisoare de dragoste anonimă de la un Rechin. Serios?
    Îi uram pe toți pentru ce-mi făcuseră. Întrebarea e care dintre Rechini este admiratorul meu secret. Să fie Knox, liderul lor plin de cicatrici? Sau Dane, fratele lui geamăn? Ori Chance, fostul meu care mi-a dat papucii…

  • 12 zile cu Dash și Lily
    45.00 LEI

    Ați făcut cunoștință cu Dash și Lily, urmărind cum a luat naștere povestea lor, în Dash, Lily și Cartea Provocărilor. De atunci, cei doi au avut un an destul de dificil. Adoratul bunic al lui Lily a suferit un atac de cord, iar recuperarea anevoioasă i-a provocat fetei multă îngrijorare, transformând-o dintr-o ființă energică într-una apatică. Până într-atât încât Langston, fratele ei, a hotărât să nu-i mai poarte pică lui Dash și să-i propună să găsească împreună o soluție pentru a-i reda lui Lily pofta de viață.

    Cu doar 12 zile rămase până la Crăciun – perioada preferată din an a lui Lily – Dash, Langston și prietenii lor iau cu asalt Manhattanul pentru a o ajuta pe fată să redescopere spiritul sărbători¬lor de iarnă din New York, un timp și un loc unice în lume. Spusă pe două voci, povestea din 12 zile cu Dash și Lily este lectura perfectă ca să-ți încarci bateriile și să savurezi bucuria de a trăi.

  • Legea lupilor
    59.00 LEI

    Partea a doua din seria Nikolai Lantsov

    Continuarea volmului Regele cicatricilor

    Lupii dau târcoale și zilele Ravkăi sunt numărate


    Regele-demon. În timp ce uriașa armată fjerdană se pregătește să pornească o invazie, Nikolai Lantsov va invoca toată iscusința și tot farmecul pe care le posedă – chiar și pe monstrul dinăuntrul lui – pentru a câștiga această luptă. Dar o amenințare întunecată stă la pândă și nu poate fi alungată prin darul unui tânăr rege de a face imposibilul posibil.
    Vrăjitoarea Furtunii. Pentru Zoya Nazyalensky, războiul a însemnat foarte multe pierderi. Și-a văzut mama murind și dușmanul cel mai cumplit readus la viață. Cu niciun chip nu vrea să-și îngroape încă un prieten. Acum datoria o cheamă și Zoya trebuie să-și folosească puterile pentru a deveni arma de care are nevoie țara ei. Indiferent de preț.
    Regina îndoliată. Acționând sub acoperire, Nina Zenik riscă să fie descoperită și ucisă în timp ce poartă un război împotriva Fjerdei tocmai din capitala acesteia. Însă dorința sa de răzbunare ar putea însemna, pentru propria-i țară, să piardă șansa de a-și câștiga libertatea, iar pentru Nina să nu-și mai poată vindeca niciodată inima îndurerată.
    Regele. Generalul. Spionul. Împreună, trebuie să găsească o cale de a construi un viitor în aceste vremuri întunecate. Altminteri, vor fi nevoiți să asiste neputincioși la prăbușirea unei națiuni.

  • Petrecerea de vânătoare
    49.00 LEI

    În vacanța de iarnă, câțiva prieteni din Oxford se întâlnesc să întâmpine împreună Noul An, așa cum fac de zece ani, din studenție. Anul acesta au ales o cabană idilică și izolată în munții Scoției — locul perfect unde să se retragă și să se deconecteze.
    Vacanța începe nevinovat: admiră cu toții peisajul uluitor, deși rău-prevestitor, beau șampanie lângă șemineu și își amintesc de trecut. Însă după un deceniu povara resenti¬mentelor înăbușite a devenit prea grea pentru nostalgia fragilă a grupului. Iar legătura dintre ei se rupe, chiar când un viscol teribil izolează cabana de restul lumii.
    După două zile, chiar de Anul Nou, unul dintre ei este mort… iar criminalul este tot unul dintre ei.
    Nu rămâne pe dinafară, vino și tu la petrecere.

  • Glasul sângelui
    85.00 LEI

    Detectivul particular Cormoran Strike este abordat în Cornwall de o femeie care-i cere ajutorul ca să dea de urma mamei ei, o doctoriță dispărută în condiții misterioase în 1974.
    Strike nu a mai preluat vreodată un caz așa de vechi, dar în pofida șanselor mici de succes, e intrigat și îl acceptă. Robin are de-a face cu un divorț urât și atenție masculină nedorită, în timp ce se luptă și cu sentimentele ei pentru Strike.
    Investigația îi duce în mijlocul unui caz încurcat, cu indicii și piste bizare, un ucigaș în serie psihopat și martori pe care nu se pot baza. Și află că până și un caz de-acum câteva zeci de ani se poate dovedi letal…

  • Obscuritas
    Preț special 24.51 LEI Preț standard 49.00 LEI

    Un thriller captivant, unde nimic nu este ceea ce pare.

    Un arbitru de fotbal venit din Afganistan este ucis la Stockholm, iar suspectul principal este Giuseppe Costa, tatăl unui fotbalist aflat în ascensiune. Cazul pare ca și rezolvat, însă Costa refuză să mărturisească și poliția apelează la profesorul Hans Rekke, cunoscut expert în tehnici de interogatoriu.

    Dar toată investigația e dată peste cap, pen¬tru că Rekke vede totul într-o altă lumină, iar curând suferă o cădere nervoasă. În scurt timp, suspectul e eliberat și poliția rămâne fără nicio pistă.
    Singura care refuză să renunțe la anchetă e tânăra polițistă Micaela Vargas, care reușește să-l convingă pe Rekke să reia cazul. Cei doi ajung să aibă de-a face cu teroriștii vânați de CIA și războiul talibanilor împotriva muzicii și trebuie să afle cine era în realitate arbitrul ucis — victimă sau criminal?

    "O intrigă ambițioasă, care-ți trezește curiozitatea: vrea să urmeze tiparul poveștii polițiste, dar, în același timp, și să spună mai mult (…) Muzica joacă un rol important, iar povestea ei și a oamenilor din jur adaugă emoția necesară." – GÖTEBORGS-POSTEN

    „Lagercrantz dă dovadă de o grijă aproape părintească față de personajele lui." – DAGENS NYHETER

    „Da, ne putem preda. David Lagercrantz știe ce are de făcut." – EXPRESSEN

    „Lagercrantz scrie cu măiestrie și parcă în joacă." – YSTADS ALLEHANDA

    „Un thriller foarte antrenant, bine dozat și fascinant. Obscuritas impresionează!" – SVENSKA DAGBLADET

  • Castelul de hârtie
    55.00 LEI

    Retrasă în tabăra de vară rustică a familiei din Cape Cod în timpul vacanței de vară, Elle Bishop se află la o răscruce, obligată să aleagă, în decursul a 24 de ore, între cele două mari iubiri ale vieții ei. Să fugă cu cel mai bun prieten, de care o leagă încă din copilărie o pasiune pe cât de puternică, pe atât de dramatică? Sau să rămână cu soțul ei, față de care simte o dragoste profundă și cu care are trei copii?
    O poveste care acoperă o zi și 50 de ani, în care moștenirile de familie, dragostea, minciunile și secretele o aduc pe Elle în pragul unei hotărâri cruciale. Delicat și în același timp devastator, romanul pune în balanță tensiunile între dorință și fidelitate, traumă și reziliență, trecut și iertare.

  • Iartă-mă când plâng prea mult
    Preț special 24.51 LEI Preț standard 49.00 LEI

    Poți să descoperi prin iubire cine ești cu adevărat?

    Quinn face liste cu orice – de la zilele în care plânge prea mult, la „lucruri pe care nu le-aș recunoaște niciodată cu glas tare" și la toți băieții pe care i-ar plăcea să-i sărute. Listele acestea o ajută să rămână cu picioarele pe pământ. Fiindcă își notează pe hârtie fricile, nu trebuie să le înfrunte în viața reală. Asta până când descoperă că i-a dispărut jurnalul…
    Prin intermediul unui cont anonim, cineva postează pe Instagram una dintre listele ei și o amenință că, dacă nu-și înfruntă șapte dintre fricile sale cele mai mari, întreg jurnalul va deveni public. Quinn nu mai știe în cine să aibă încredere. Cuprinsă de disperare, face echipă cu Carter Bennett – ultima persoană la care s-a aflat jurnalul ei – într-o cursă contracronometru pentru a da de urma celui sau celei care o șantajează.
    Împreună, încep să experimenteze toate lucrurile cărora fata s-a temut vreodată să le facă față, prilej pentru Quinn de a avea curajul să fie sinceră, de a trăi clipa și de a se îndrăgosti.

    „Iartă-mă când plâng prea mult e o poveste antrenantă și plină de viață, condusă de o voce narativă nespus de puternică. Bogată în dialoguri memorabile despre rasă, prietenie, onestitate și despre cât este de important să fii autentic, e lectura perfectă pentru cititorii
    de toate vârstele." – The Today Show

    „În esență, e o poveste despre a avea curajul să fii sincer și să-ți asumi riscuri, precum și despre libertatea pe care o dobândești când întâmpini viața cu brațele deschise. Este un amestec perfect de umor și romance – și o sursă de inspirație pentru a nu lăsa fricile să ne domine viața." – Kirkus Reviews

  • Un om mai bun
    55.00 LEI

    Un roman din seria Inspectorul Gamache

    De la autoarea bestsellerului Locul de unde vine lumina

    În prima zi de lucru ca șef al departamentului Omoruri din Québec, inspectorul Armand Gamache trebuie să facă față unor inundații catastrofale, unor atacuri dure în presă și unei dispariții misterioase.
    În tot acest haos, pe care abia dacă reușește să-l țină sub control, Gamache mai este abordat și de un tată disperat, a cărui fiică a dispărut. Instinctul îi spune că este deja prea târziu ca să o mai salveze pe Vivienne Godin. Totuși, dat fiind că și el are o fiică, se lasă antrenat de empatie față de nefericitul tată. Bântuit de întrebarea „cum te-ai simți tu dacă…", reia căutările. În cele din urmă, este descoperit un cadavru. Numai că, în toată această situație confuză, se fac greșeli mari…
    Iar Gamache trebuie să se confrunte cu o posibilitate cumplită și o întrebare arzătoare: „Ce-ai face dacă ucigașul copilului tău ar scăpa nepedepsit?"

  • Ușa ferecată
    49.00 LEI

    Bestseller New York Times și Sunday Times

    De la autoarea bestsellerului Într-o pădure întunecată

    "Ruth Ware în cea mai bună formă de scris povești tulburătoare." - Newsweek

    Găsise anunțul întâmplător — un post de bonă internă, cu un salariu uriaș. Când ajunge la Heatherbrae House, Rowan Caine e uluită de casa „inteligentă" luxoasă din munții Scoției și de familia perfectă care locuiește aici.
    Nu știe că pășește într-un coșmar — care se va încheia cu moartea unui copil și cu ea în închi-soare, în așteptarea procesului de crimă.
    Îi scrie avocatului despre camerele video instalate prin toată casa, erorile tehnologice care te trezeau în bubuit de muzică sau luminile care se stingeau când ți-era lumea mai dragă. Nici fetele nu erau deloc copiii-model din prima zi. Și mai și era lăsată singură cu săptămânile, fără niciun adult în afară de enigmaticul om bun la toate Jack Grant… Rowan știe că a făcut greșeli și că a mințit. Dar spune că nu a comis crima.
    Ceea ce înseamnă că vinovatul e altcineva.

    Scris în stilul plin de suspans al lui Ruth Ware, Ușa ferecată este un thriller de citit pe nerăsuflate al acestei Agatha Christie contemporane.

    „Ware adaugă inteligent un accent high-tech pe fundațiile gotice ale amenințării fascinante din Ușa ferecată, a cărei acțiune se petrece într-un conac cavernos cu uși misterioase încuiate și o grădină fantomatică. Broderia lui James de lucruri ciudate și sinistre produce o Coardă prea întinsă cu telefoane celulare și mașini Tesla care-i va captiva pe cititorii contemporani." – Booklist

    „Cu toate notele contemporane ale romanului — în special tehnologia rău-voitoare a casei —, Ruth Ware a scris o poveste horror clasică, populată de copii cu „ochi răutăcioși", o menajeră mohorâtă ieșită direct din Rebecca și un enigmatic om bun la toate." – The New York Times Book Review

    „Această Coardă prea întinsă actualizată o găsește pe autoarea Femeii din cabina 10 în cea mai amenințătoare dispoziție, dezvăluind o saga șocantă de crime și înșelăciuni." – Entertainment Weekly

    „Ware își perfecționează cu fiecare roman talentul de a crea atmosferă și de a susține tensiunea." – Kirkus Reviews

  • Ia-mă cu tine când pleci
    49.00 LEI

    De la autorii bestsellerurilor Zi după zi și Toate acele locuri minunate

    Într-o dimineață, Ezra Ahern descoperă că sora lui, Bea, a dispărut. Fără nicio explicație, fără niciun bilet, nimic în afară de o adresă de e-mail. Ezra nu și-a imaginat niciodată că sora lui îl va lăsa să se descurce singur cu familia lor disfuncțională – un tată abuziv și o mamă care îi neglijează. Cum va face față realității ostile fără Bea?
    Bea Ahern știa de multă vreme că va trebui să fugă cât mai departe de casă. Dar un mesaj în căsuța ei poștală schimbă totul și fata se trezește singură într-un oraș nou – fără Ez, fără un plan bine pus la punct – pe urmele cuiva care poate nici nu vrea să fie găsit.
    Pe măsură ce Ezra descoperă căi pentru a supraviețui, Bea e pusă în fața unor secrete despre trecutul lor ce vor scoate la lumină un adevăr pe care nici nu-l bănuiau. Separați, cu urme adânci lăsate de abuzu¬rile suferite, dar legați de o iubire profundă, cei doi frați trebuie să învețe să aibă încredere în ei înșiși înainte de a afla din nou drumul spre celălalt.

    „O poveste plină de compasiune despre vulnerabilitate, rănile copilăriei și cum ne putem vindeca de trecut." – Publishers Weekly

    „Un roman tulburător, al cărui mesaj este deopotrivă optimist și provocator: în loc să fugi de propriu-ți trecut, aleargă cu brațele deschise spre viitor." – Kirkus Reviews

    „O înduioșătoare poveste epistolară despre suferința de a nu fi văzut și despre cum iubirea dintre frați poate ajuta ființele fragile să-și găsească propriul drum." - YA Books central.com

  • Apă întunecată
    49.00 LEI

    Al treilea volum din seria Erika Foster

    Autor de bestselleruri USA Today și Wall Street Journal, Robert Bryndza revine cu cel de-al treilea volum din seria Erika Foster.
    Când inspectorul-șef Erika Foster află că dovezile dintr-o anchetă legată de droguri sunt depozitate într-o carieră abandonată de la marginea Londrei, ordonă o operațiune de căutare. Din mâl sunt recuperate drogurile, dar și scheletul unui copil: Jessica Collins, o fetiță de numai șapte ani, dispărută cu 26 de ani în urmă.
    Încercând să pună cap la cap dovezile noi și pe cele vechi, Erika descoperă secretele familiei Collins, găsește un detectiv copleșit de eșecul anchetei din trecut și află de moartea misteri-oasă a unui bărbat.
    Cineva nu vrea ca acest caz să fie rezolvat. Și va face tot ce poate s-o împiedice pe Erika să descopere adevărul. Oare suspectul este cineva apropiat?

  • Pasagerii
    Preț special 24.51 LEI Preț standard 49.00 LEI

    De la autorul bestsellerului Suflete pereche

    Cine trăiește? Cine moare? Tu decizi.

    Te afli în mașina ta fără șofer când brusc ușile se blochează, ruta se schimbă și nu mai ai niciun control asupra vehiculului. După care o voce misterioasă îți spune: „O să mori". Pe măsură ce mașinile autonome devin varianta mai sigură și mai de încredere, opt oameni se trezesc în această situație înfiorătoare. Printre ei, se numără o vedetă de televiziune a cărei glorie a apus, o tânără însărcinată, o femeie abuzată care fuge de soțul ei, un emigrant fără acte, un cuplu căsătorit și un bărbat care vrea să se sinucidă.
    Camerele de filmat ascunse în mașinile lor transmit către milioane de oameni din întreaga lume panica teribilă care-i cuprinde. Dar publicul își va arăta adevărata față când va fi întrebat: „Pe care dintre acești oameni ar trebui să-l salvăm? Și pe care să-l ucidem primul?"

  • Vecini buni
    49.00 LEI

    De la autorul bestsellerului O familie aproape normală

    Cât de bine îți cunoști vecinii?
    Micke și Bianca se mută într-un cartier idilic, perfect pentru familia lor. Însă pe măsură ce ajung să-și cunoască vecinii, în suflet li se strecoară îngrijorarea. Când Bianca e atacată în fața casei, pare să fie vorba despre un accident tragic. Însă în timp ce se luptă pentru viață în spital, poliția și vecinii încep să aibă îndoieli. Micke a crezut dintotdeauna în justiție. Dar ce se întâmplă când pare că singura cale e să-ți faci singur dreptate?
    Un thriller psihologic despre limita fragilă dintre bine și rău și despre riscul de a ajunge prea apropiat de vecinii tăi.

  • Inerția
    49.00 LEI

    Autoare laureată Glass Key Award

    Când cadavrele unor tineri sunt găsite pe coastele arhipelagului Stockholm, polițista Malin și superiorul ei, Manfred, primesc misiunea să rezolve acest mister sinistru. Dar amândoi sunt vulnerabili: Malin este însărcinată, iar Manfred, îndurerat de accidentul în urma căruia fiica lui a ajuns în comă.
    Samuel este un adolescent rebel, dealer de droguri cu jumătate de normă, crescut de o mamă singură, severă și habotnică. Viața lui o ia razna când mama sa aruncă la gunoi dozele de cocaină pe care i le încredințase baronul drogurilor din Stockholm.
    Ca să descifreze misterul, detectivii Lindgren și Olsson apelează la ajutorul lui Hanne Lagerlind Schön, un strălucit profiler.
    În timp ce Samuel își găsește ascunzătoarea ideală pe insulița Marholmen, unde este angajat de Rakel ca asistent al fiului ei, Jonas, ancheta pornește pe o pistă greșită. Însă investigația suferă o schimbare de direcție când mama lui Samuel îi anunță în cele din urmă dispariția…

  • Euforie
    Preț special 32.50 LEI Preț standard 65.00 LEI

    Un roman despre Sylvia Plath

    Câștigător al SVT Kultur Augustpriset 2021, cel mai important premiu literar suedez


    Euforie reconstituie ultimul an din viața uneia dintre cele mai importante poete ale secolului XX, zugrăvind portretul unei minți strălucite, angrenate într-o luptă acerbă cu lumea, cu cei dragi – și, nu în ultimul rând, cu sine însăși.
    Sylvia e însărcinată cu al doilea copil și foarte entuziasmată de noua aventură în care a pornit împreună cu soțul ei, Ted Hughes. S-au retras la țară, departe de zgomotul și agitația marelui oraș, într-un vechi conac pe care vor să-l transforme într-un cămin primitor.
    Dar treptat această lume începe să devină apăsătoare pentru Sylvia, care își dorește cu disperare să scrie, să iubească, să trăiască, să devină faimoasă. În timp ce Ted se bucură de un succes tot mai mare ca poet și începe să tânjească după altceva în afară de mica lor lume insulară, Sylvia se simte întemnițată de dragostea pentru el și totodată dependentă de prezența lui. Într-o scriitură impetuoasă, aluvionară, obsesivă, o cunoaștem pe Sylvia Plath imaginată de Cullhed: disperată, incandescentă, jucăușă, geloasă, grandilocventă, cu un irezistibil monolog interior care dezvăluie o artistă de o forță cu totul ieșită din comun.

    "Cullhed descrie cu o remarcabilă intuiție și cu multă duioșie ciocnirea violentă, neîntreruptă dintre condiția de mamă și cea de soție perfectă și, totodată, dintre poezie și frumusețe. Euforie ne arată că literatura poate învinge moartea." – Aftonbladet

    „Romanul lui Cullhed invită cititorul în universul lăuntric al Sylviei Plath, unde este martorul fiecărui gând și al fiecărei emoții pe care poeta le trăiește. E o experiență atât de fascinantă, încât vrei să-i fii alături personajului până la sfârșit." – Svenska Dagbladet

    „În această reconstruire literară a unei figuri iconice, Elin Cullhed pătrunde în mintea Sylviei Plath, oferindu-ne acces neîngrădit la tot zbuciumul său sufletesc. Scriitura e atât de convingătoare, încât povestea marii poete a secolului XX e mai actuală ca niciodată, iar autoarea pare să aibă o afinitate profundă cu propriul ei personaj." – SVT Kultur

  • Cutia
    65.00 LEI

    Un thriller plin de suspans scris de un nou duo nordic — începutul unei serii captivante.
    Când o femeie ucisă este găsită într-o cutie străpunsă cu săbii, poliţia este descumpănită: a fost un număr de magie care n-a mers cum trebuie sau o crimă extrem de brutală? Mina Dabiri lucrează la poliţia din Stockholm și primește ajutorul lui Vincent Walder, un mentalist și expert în limbaj corporal și magie.
    Mina și Vincent fac legături cu cazuri mai vechi și își dau seama că sunt pe urmele unui criminal în serie nemilos, care trebuie oprit înainte să mai facă și alte victime. Însă personalităţile dificile ale celor doi complică situaţia; amândoi poartă secrete întunecate, iar trecutul lor pare legat de ceea ce se petrece acum. Iar ei trebuie să fie cu un pas înaintea ucigașului. Trebuie să se familiarizeze cu nebunia ca să-i poată pune capăt.

    „Un criminal în serie pasionat de trucuri magice și imitaţii este ideal pentru un thriller care-ţi crește pulsul și îţi asigură o evadare captivantă din realitate. Läckberg și Fexeus știu cum să scrie o carte pe care o citești pe nerăsuflate, deși are dimensiunile unei cărămizi." - Göteborgs-Posten

    „Când Läckberg își unește forţele cu Fexeus, avem entertainment nerușinat de palpitant." - Ystads Allehanda

    „Un roman extrem de tensionat, care inevitabil te ţine ca pe ace. Nu vrei decât să citești sutele de pagini dintr-o suflare." - De Telegraaf

    „Atât intriga, cât și analizele comportamentale care străbat povestea poliţistă ca un fir roșu îl ţin efectiv captiv pe cititor. Măiestria cu care scrie Läckberg romane poliţiste și ingredientele noi aduse de Fexeus oferă o experienţă convingătoare." - Jyllands-Posten

Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura