Literatură străină

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 701

Cumpără acum de la
  • Măreața elvețiană
    55.00 LEI

    „O carte incredibilă... N-am putut s-o las din mână." Jodie Comer

    Greta își petrece zilele transcriind ședințe de terapie pentru un sex coach, o slujbă de vis având în vedere că întotdeauna i-a plăcut să descopere secretele oamenilor. Însă viața îi este complet dată peste cap când dezvoltă o fascinație neobișnuită pentru una dintre cliente: o femeie căsătorită inhibată, pe care o numește cu afecțiune Măreața Elvețiană, deoarece e înaltă, stoică și originară din Elveția. Greta e fermecată de atitudinea revigorantă a acesteia în fața traumelor.
    Amândouă au istorii întunecate, însă Măreața Elvețiană alege să se desprindă de suferința ei, în timp ce Greta continuă să fie torturată de trecutul său. Îndrăzneață, excentrică și plină de umor și personaje irezistibile, Măreața Elvețiană este atât o poveste despre traumă și obsesie, cât și o cercetare abilă a infidelității, a sănătății mintale, a stereo tipurilor sexuale și a multor altor aspecte, pe care o realizează această scriitoare uimitor de talentată, o voce unică în ficțiunea contemporană.

    „Una dintre cele mai amuzante cărți din ultimii ani." Los Angeles Times

    „Cea mai amuzantă ficțiune a anului 2023... Această comedie sexuală delicios de excentrică abundă în inteligență și ciudățenie, dar sub toate bufoneriile se ascunde o inimă tandră." The New Yorker

    „Încântător de bizară, cu umor negru și o ciudățenie a poveștii extrem de seducătoare." The Wall Street Journal

    „Extraordinară și inventivă... Cartea lui Beagin este amuzantă, întunecată și se scufundă în mizeria infidelității, a dorințelor și stereotipurilor sexuale, dezvăluite prin intermediul celor două protagoniste suferinde." The Huffington Post, Best Books Of 2023

    „Beagin a găsit, probabil, cel mai bun vehicul de până acum pentru capriciile sale nihiliste." Entertainment Weekly

  • Radio Silence
    55.00 LEI

    Frances își petrece timpul studiind cu un singur scop: să ajungă la o universitate de elită. Nimic nu-i stă în cale, nici prietenii, nici vreun secret vinovat. Dar când îl întâlnește pe Aled, geniul timid din spatele podcastului ei favorit, descoperă o nouă libertate și prietenia adevărată. Așa că nu se mai teme să fie ea însăși. Apoi podcastul devine viral și fragila încredere dintre ei e spulberată.
    La rândul său, Aled e singur și se luptă cu secrete întunecate. Și doar înfruntându-și temerile, le va putea depăși. Într-o lume hotărâtă să-i reducă la tăcere, Frances și Aled se străduiesc să-și găsească propriile voci pe parcursul unui an care le va schimba viața.
    Oare vor avea curajul să le arate tuturor cine sunt ei cu adevărat?

    „Oseman demonstrează în mod strălucit că lumea și tehnologiile sale oferă oportunități de conectare și de împlinire care depășesc cu mult definițiile tradiționale ale succesului." Publishers Weekly


    „O carte onestă și autentică... cu priză la cititorii lui John Green." Bookseller (London)

    „Autoarea combină cu măiestrie spiritul sardonic și temerile adolescenților, cu scopul de a crea personaje credibile și o poveste contemporană convingătoare, în care aceștia se vor regăsi. O alegere de top pentru orice colecție YA." School Library Journal

  • Setea
    69.00 LEI
    Pe străzi a mai apărut un ucigaș și e DEOSEBIT DE FEROCE.
    Prima victimă este o dependentă de Tinder. Singurul indiciu clar – fragmente de rugină și vopsea în rănile ei – lasă echipa de investigație nedumerită. Două zile mai târziu, are loc o a doua crimă: o femeie de aceeași vârstă, tot utilizatoare Tinder, găsită într-o postură ciudat de asemănătoare.
    Șeful poliției știe că există un singur om care ar putea rezolva acest caz. Dar Harry Hole nu mai este în poliție. I-a promis femeii iubite și și-a promis sieși că nu se va întoarce niciodată: nu după ultimul său caz, care i-a pus într-un real pericol pe cei apropiați lui.
    Dar în aceste crime îi atrag atenția detalii pe care anchetatorii le-au omis. Pentru Harry, este ca și cum ar auzi „vocea unui bărbat de care încearcă să nu-și mai amintească". Acum, în ciuda promisiunilor sale, în ciuda a tot ceea ce riscă, Harry se aruncă înapoi în vânătoarea unei umbre care îl bântuie – monstrul care i-a scăpat.
  • Când vin străinii
    49.00 LEI
    Iuno trăiește, din copilărie, în izolare totală, în adâncul pădurilor din Țara de Nord, pe o insuliță, împreună cu părinții și fratele ei, Boy.
    Își petrec timpul pescuind, făcând plăcinte și jucând duminica jocuri de societate. Dar trăiesc într-o frică permanentă. Fiindcă pe celălalt mal pândește pericolul: Străinii sunt pe urmele lor. Vor să se răzbune pentru ceva ce, chipurile, le făcuse odinioară tatăl. Și nu vor să-l ucidă doar pe el. Străinii vor să nimicească întreaga familie. Dar tata a săpat un adăpost secret. Acolo se pot simți în siguranță. Deocamdată…
    Rareori s-a insinuat răul într-un mod atât de perfid idilic ca în acest roman de debut: un thriller grandios, emoționant.

    "Leon Menger reușește să dea totul, punând în scenă o piesă captivantă pe o insulă." – Wiener Journal
     
    „Scriu povești care merg la inimă. Până când o fac să stea în loc." – Ivar Leon Menger

    "Un roman de debut genial, salutat în egală măsură de critici și de cititori." – Kronberger Bote

    "Autorul știe cum să construiască tensiunea și să ajungă la punctul culminant." – Ego Trip

    "Menger a reușit să scrie o carte cu ritm alert și un suspans bine construit, cu răsturnări de situație rapide și un limbaj clar și simplu." – Passauer Neue Presse

    IVAR LEON MENGER, născut în 1973 la Darmstadt, este autorul și regizorul mai multor serii de teatru radiofonic. „Monster 1983" și „Ghostbox" se numără printre producțiile cele mai de succes din Germania. În calitate de copywriter și graphic designer și-a descoperit curând dragostea pentru film, care-i caracterizează toate poveștile. Când vin Străinii este romanul lui de debut și a fost urmat de Angst (2023).
  • Furtuna pe care am dezlănțuit-o
    55.00 LEI

    MALAYA BRITANICĂ,
    ANII 1930


    Cecily, o casnică veșnic nemulțumită, este sedusă de generalul japonez Fujiwara și de viitorul glorios promis de el: o Malaya „independentă", eliberată de sub stăpânirea britanică. Pe măsură ce se adâncește în rolul de spioană personală a generalului, Cecily schimbă fără să vrea destinul propriei țări, întâmpinând cu brațele deschise o formă distrugătoare de dictatură japoneză, în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial.

    MALAYA OCUPATĂ
    DE JAPONEZI, 1945


    Cecily și familia ei supraviețuiesc cu greu. Copiii săi, Jujube, Abel și Jasmin, sunt înconjurați de tot felul de
    amenințări și se bazează pe mama lor ca să rămână la adăpost de pericole. Însă Cecily nu le poate vorbi despre implicarea sa în război și nici nu știe cum să îi mai protejeze după instalarea noului regim. Oare poate Cecily să-și înfrunte trecutul pentru a-și salva copiii? Sau e deja prea târziu?

  • Ochi pentru ochi
    59.00 LEI

    CEI MAI CUNOSCUȚI CRIMINALI S-AU ASCUNS LA VEDERE.

    PÂNĂ ACUM…

    „Emily“ este o mamă singură devotată.
    „Jack“ are o slujbă nouă, într-un oraș nou.
    „Russell“ e pe punctul să se îndrăgostească.
    Toți au același secret: niciunul dintre ei nu e cine spune că ar fi. Se numără printre cei doar nouă criminali din Marea Britanie cărora li s-a acordat dreptul la anonimat după ispășirea pedepsei, din cauza crimelor atroce pe care le-au comis.
    Dar dacă familiile victimelor află adevărata identitate a criminalilor?
    Consiliera de probațiune Olivia Campbell e prinsă într-un foc încrucișat când sunt căutați atât cel care a divulgat identitățile secrete, cât și justițiarii ucigași dezlănțuiți de scurgerile de informații…

  • Zbuciumul somnului
    59.00 LEI

    Sub insulele Japoniei traieste un somn. Sora il uraste. Somnul s-a zvarcolit si a provocat un cutremur atat de puternic, incat a crapat timpul. A distrus casa Sorei si a luat-o pe mama sa. Acum, ea si tatal ei, om de stiinta, traiesc aproape de fusuri - locuri salbatice, abandonate, periculoase. Acolo timpul se deformeaza, amintirile se sfarama si rasar umbre, licariri ale lucrurilor care nu sunt in intregime umane. Dupa ce si tatal Sorei dispare, ea nu are de ales decat sa se aventureze in aceste spatii interzise pentru a-l gasi pe el, pentru a-si gasi mama si, poate, pentru a gasi chiar somnul...

  • Memoria
    59.00 LEI
    Romanul Memoria este al doilea volum din seria Rekke si Vargas

    Claire Lidman e inmormantata de 14 ani, dar sotul ei, Samuel, vrea sa demonstreze ca ea traieste. Hans Rekke si Micaela Vargas accepta fara tragere de inima cazul, mai mult ca sa aiba ocazia de a lucra din nou impreuna. Insa lucrurile nu se intampla deloc asa cum isi imaginau ei. Rekke se trezeste cu dusmanul din copilarie pe urmele sale, iar lumea Micaelei se prabuseste cand isi da seama cu cine s-a inhaitat fratele ei. Profesorul Rekke se dovedeste un Sherlock Holmes lipsit de aroganta, in timp ce politista Micaela Vargas ramane o luptatoare din Husby.
     
  • Cutitul
    65.00 LEI
    Cutitul este al doisprezecelea volum din seria Harry Hole. Harry Hole se intoarce ca sa-l vaneze pe ucigasul care i-a bantuit intreaga cariera. Harry Hole nu e intr-o situatie buna. Rakel, singura femeie pe care a iubit-o vreodata, a rupt definitiv relatia cu el. Detectivul a primit o noua sansa in politia din Oslo, la un birou pentru anchete vechi nerezolvate, cand el ar vrea sa se ocupe de cazuri despre care banuieste ca au legatura cu Svein Finne, un violator si ucigas in serie, la condamnarea caruia a contribuit demult. Acum Finne e liber, dupa doua decenii de inchisoare, si - crede Harry - pregatit sa continue de unde ramasese. Situatia se inrautateste si mai mult cand detectivul se trezeste, dupa o noapte grea, cu sangele altcuiva pe maini. Acesta e doar inceputul unui adevarat cosmar, mai cumplit decat tot ce si-a putut imagina vreodata.
  • Puiul de cuc
    59.00 LEI
    Două evenimente cumplite cutremură Fjällbacka. Un fotograf cunoscut e găsit ucis cu brutalitate într-o expoziție. Insulița unde se retrage să scrie Henning Bauer, laureatul premiului Nobel pentru literatură, devine scena unei tragedii sângeroase. Greu de crezut că aceste incidente nu au legătură, mai ales că fotograful și scriitorul erau printre fondatorii misteriosului club exclusivist numit Blanche. Ancheta lui Patrik Hedström pare blocată, în timp ce Erica Falck face cercetări în legătură cu uciderea unui transsexual la Stockholm în anii 1980. Și începe să înțeleagă că umbra păcatelor din trecut ajunge până în prezent.
  • Mlastina rece
    55.00 LEI
    Un bilet lăsat pe masa din bucătărie: „Iubitule, culeg niște mure arctice. Simt că trebuie să ies din apartament. Markus este la Karin." Și în colțul din dreapta jos, steluța cu cinci vârfuri, emblema ei. Helena nu s-a mai întors acasă, deși fetița ei a fost găsită abia respirând în Mlaștina Rece. Iar Wiking Stormberg nu și-a mai revenit după dispariția soției. A trăit doar pentru copii și serviciul lui din poliția din Stenträsk, și a devenit obsedat de mlaștini. După zeci de ani, fiul lor primește o scrisoare, o amenințare sau poate un avertisment, cu scrisul de mână al Helenei și steluța în cinci colțuri.
  • Cele opt vieti ale unui trickster de-o varsta cu veacul
    55.00 LEI
    Roman nominalizat la Premiului Women's Prize 2024 Când trăieşti în apropierea graniţei cu Coreea de Nord, regula jocului este „totul sau nimic", o bătălie constantă din care ieși câştigător sau învins. Prin această lume periculoasă, bântuie o femeie remarcabilă care a descoperit că, pentru a rămâne în viață, trebuie să fii un „trickster" care nu se dă înapoi de la nimic.
  • Marea Liniștii
    49.00 LEI

    Bestseller New York Times

    Autoarea romanului de succes Station Eleven, ecranizat de HBO Max Emily St. John Mandel scrie un roman despre artă, timp, iubire și pandemie, care îl poartă pe cititor de pe Insula Vancouver, în 1912, până într-o colonie întunecată de pe Lună, aproape cinci sute de ani mai târziu, prin intermediul unei povești despre umanitate, derulate în timp și spațiu.

    Când Gaspery Roberts, un detectiv din Orașul Nopții, este angajat să investigheze o anomalie din ținuturile Americii de Nord, descoperă o serie de vieți date peste cap: fiul exilat, împins la nebunie, al unui conte, o scriitoare aflată departe de casă când o pandemie face ravagii pe Pământ și un prieten din copilărie din Orașul Nopții care, ca și Gaspery, a întrezărit ocazia de a face un lucru extraordinar, care va tulbura cronologia universului.

    O demonstrație de măiestrie deopotrivă umană și tandră, intelectuală și jucăușă, Marea Liniștii e un roman despre metafizică și călătorii în timp, care surprinde cu precizie realitatea momentului actual.

  • Povești cu femei măritate
    65.00 LEI

    Finalist al Premiului Planeta

    Un roman sincer și actual despre căsătorie, prietenie, dorință și dragoste Gabriela este jurnalistă. După cincisprezece ani de căsnicie, se implică într-o relație cu un bărbat la care visează de ani întregi și începe să ducă o viață dublă. Silvia este fotografă. Soțul ei este un bărbat bun, dar nu o face fericită. Cósima, o stilistă deosebit de talentată, descoperă la scurt timp după căsătorie că soțul ei nu o mai dorește. Cele trei prietene sunt prinse în situații pe care nu și-au imaginat că le vor trăi vreodată, însă, împărtășindu-și experiențele prin care trec, află mai multe despre ele însele, despre oamenii din jur și despre ce-și doresc cu adevărat de la viață.

  • Cu orice preț
    69.00 LEI

    Bogăție. Putere. Crimă. Magie. Alex Stern revine într-o nouă poveste în care Ivy League se îndreaptă spre iad.

    Găsește o poartă spre lumea cealaltă. Fură un suflet din iad. Nimic mai simplu, doar că oamenii care fac această călătorie rareori se mai întorc. Însă Galaxy „Alex" Stern e hotărâtă să-­l scoată pe Darlington din purgatoriu chiar dacă asta o va costa viitorul la Lethe și la Yale.

    Alex și Dawes nu pot apela la ajutorul celei de A Noua Case, așa că alcătuiesc o echipă de aliați dubioși pentru a­l salva pe gentlemanul de la Lethe. Împreună, vor trebui să se descurce printr­-un labirint de texte obscure și artefacte bizare pentru a descoperi secretele cel mai bine păzite ale societății, încălcând în demersul lor orice regulă.

    Însă intervin forțe care le scapă de sub control, iar când membrii facultății încep să moară, Alex știe că nu-­i vorba doar de simple accidente. Ceva funest acționează în New Haven, iar dacă vrea să supraviețuiască, va trebui să se confrunte cu monștrii din propriul trecut și cu un întuneric încorporat chiar în zidurile universității.

    Înțesată de istorie și de răsturnări de situație caracteristice lui Bardugo, „Cu orice preț” aduce la viață o lume complexă, plină de magie, violență și monștri mult prea reali.

  • Casa dintre pini
    49.00 LEI

    Maya era în liceu când a văzut-o pe Aubrey căzând secerată în fața lui Frank, un bărbat enigmatic cu care își petrecuseră amândouă vara. După șapte ani, Maya stă în Boston cu iubitul ei și încearcă să scape de dependența care a ajutat-o să reziste până acum. Însă trecutul o copleșește când vede o înregistrare cu o altă femeie care moare subit în fața aceluiași Frank.

    Maya se întoarce acasă, unde începe să dezgroape fragmente din trecut și să observe mesaje ascunse în cartea neterminată a tatălui ei guatemalez. Ca să se salveze, trebuie să înțeleagă o poveste scrisă înainte să se fi născut ea, însă nu i-a rămas mult timp și toate drumurile duc înapoi la cabana lui Frank…

  • Lucruri pe care le-am lăsat în urmă
    75.00 LEI

    Al treilea volum din seria Knockemout

    O singură femeie mă putea elibera. Dar mai degrabă mi-aș fi dat foc decât să-i cer ceva lui Sloane Walton.

    Lucian Rollins e un om de afaceri de succes aflat în căutarea răzbunării. În încercarea de a șterge amprenta pe care tatăl său a lăsat-o pe numele familiei, își petrece fiecare moment al vieții trăgând sfori și construindu-și un adevărat imperiu. Cu cât adună mai mulți bani și mai multă putere, cu atât se simte mai în siguranță, protejat de orice pericol. Dar nu și de bibliotecara îndrăzneață care-l ține treaz nopțile...

    Sloane Walton este o fire iute, hotărâtă să ducă mai departe misiunea tatălui ei de a face dreptate. Și nu va ezita să facă asta de îndată ce va afla în ce fel a fost implicat bărbatul pe care îl urăște în problemele familiei sale. Legați de un vechi secret întunecat și de tensiunile din relația lor actuală, Sloane și Lucian nu au deloc încredere unul în celălalt. Când însă întâmplarea face ca nesfârșitele lor ciondăneli să se transforme în preludiu, scânteia se aprinde și le vine greu s-o mai stingă. Dar cei doi foști dușmani de moarte, acum îndrăgostiți, ajung într-un impas, pentru că Sloane dorește să-și întemeieze o familie, pe când Lucian nici măcar nu vrea să se gândească la asta. E convins că bărbații ca el nu pot decât să distrugă femeile pe care le iubesc și nu are de gând să-și asume acest risc cu Sloane — mai degrabă singur decât să o pună în primejdie. Însă își va da seama în scurt timp că în felul ăsta ea rămâne vulnerabilă la alte pericole.

  • Zilele ce vor veni
    49.00 LEI
    Dupa pierderea fiintelor iubite, Amande isi paraseste apartamentul, prietenii si serviciul, pentru a se refugia intr­-o casa izolata din Auvergne. Aici, chinuita de insomnie si de amintiri, traieste singura, evitand soarele, pana cand descopera din intamplare calendarele horticole ale fostei proprietare. Si atunci ia hotararea de a readuce la viata gradina abandonata. Lucrand pamantul, ingrijind plantele si bucurandu­-se de roadele muncii sale, Amande gaseste puterea de a renaste si de a privi cu speranta spre zilele ce vor veni. Un roman plin de emotie, un imn inchinat puterii vindecatoare a naturii.
  • Minciunile pe care le spun
    55.00 LEI

    • Autoarea bestsellerului Ultimul zbor

    • Bestseller New York Times

    Doua femei. Multe nume de imprumut.

    Meg Williams. Maggie Littleton. Melody Wilde. Nume diferite ale aceleiasi persoane, in functie de oras, in functie de operatiune. E o impostoare care isi sterge propria identitate si devine oricine ai nevoie sa devina - studenta, life coach, agent imobiliar. Iti spune exact ce ai nevoie sa auzi si, pana sa termine, probabil ca ai pierdut deja tot. Kat Roberts asteapta de zece ani revenirea femeii care i-a dat viata peste cap si e hotarata s-o demaste. Dar pe masura ce devin tot mai apropiate, convingerile incep sa i se clatine, iar Kat ajunge sa se intrebe cine e adevarata tinta a lui Meg.

    Minciunile pe care le spun este un thriller care intra in profunzimea psihicului si motivatiilor celor doua femei care cauta neabatute dreptate pentru trecut si rescriu viitorul.

  • Aniversarea
    55.00 LEI

    „Seducător și incisiv în egală măsură." Publishers Weekly

    Romanciera J.B. Blackwood și soțul ei Patrick, regizor și personalitate-cult, mai în vârstă decât ea, aniversează 14 ani de căsătorie într-o croazieră. Când l-a cunoscut pe Patrick, el părea oarecum fără vârstă, așa cum sunt toți zeii în ochii celor care-i venerează. Însă succesul lui începe să apună, iar J.B. e pe punctul să obțină un premiu literar important. El i-a supervizat dintotdeauna scrierile, dar acum ea ar putea ajunge să-l pună în umbră.

    După multe zile însorite, se stârnește o furtună cu consecințe dramatice, care declanșează o adevărată căutare a adevărului despre căsnicia lor.

    Un roman care pune întrebarea cât de clară e, în mintea scriitorului, granița dintre realitate și intrigă. Cum îi refuzăm pe oamenii pe care îi dorim? Și care e prețul, pentru noi, pentru alții și pentru arta noastră, dacă nu-i refuzăm?

  • Ultima petrecere
    65.00 LEI

    La miezul nopții, unul dintre ei este mort.

    Până dimineață, toți sunt suspecți.

    Este cea mai tare petrecere… dar nu toată lumea a venit să se distreze.

    De Revelion, Rhys Lloyd are casa plină de musafiri. Căsuțele lui de vacanță de pe Lacul Oglinzii au succes, iar el a invitat tot satul să vină să bea șampanie împreună cu noii vecini bogați. Însă la miezul nopții, Rhys plutește fără viață pe apele înghețate ale lacului. În prima zi a anului, Ffion Morgan are un sat întreg de suspecți. Micuța comunitate este căminul său, așa că suspecții sunt vecinii, prietenii și familia ei — iar Ffion are și ea secrete de apărat. Cu minciuni descoperite la fiecare colț, curând întrebarea nu mai e cine a vrut să-l vadă pe Rhys mort… ci cine l-a ucis până la urmă. Într-un sat cu multe secrete, crima este doar începutul.

  • Reacher: Ghinioane şi încurcături
    59.00 LEI

    ACUM O SERIE ORIGINALĂ PRIME!

    Pentru Jack Reacher, evenimentele din 11 septembrie 2001 au adus o schimbare practică a stilului de viaţă. Pe lângă periuţa de dinţi pliabilă, acum poartă asupra lui şi o carte de identitate cu fotografie. Totuşi, nimeni nu‑i poate da de urmă. Aşa că, atunci când un membru al fostei sale unităţi militare găseşte o cale de a‑i transmite un mesaj, Reacher ştie că e vorba de ceva foarte serios: Vreau să aduni laolaltă vechea unitate.

    Nu te încurci cu investigatorii speciali. Întotdeauna se apără unul pe celălalt. Acum unul dintre ei e mort în deşertul californian. Iar ceilalţi şase sunt de negăsit. Nu te încurci cu Jack Reacher. Vechii lui camarazi sunt în mare încurcătură, iar el n‑are de gând să stea cu mâinile‑n sân.

    Nici acum, nici altă dată.

  • În această iarnă
    45.00 LEI
    Un Crăciun în familia Spring înseamnă o mulțime de rude, un munte de mâncare, haos cât cuprinde și multe ocazii ca oamenii să facă sau să spună ceva greșit. Tori Spring știe că fratele ei, Charlie, este copleșit de toate acestea. Vrea să-l ajute… Dar cum? Charlie nu este convins că poate rămâne acasă, pe măsură ce petrecerea se întețește. Casa iubitului său, Nick, i se pare un refugiu evident. Dar se întreabă totodată dacă nu cumva îi distruge Crăciunul lui Nick din cauza grijilor și a temerilor lui. Uneori, singura cale către alinare și bucurie sunt onestitatea, împărtășirea emoțiilor și o relație care să-ți ofere căldură pe timpul iernii.
  • Anna O
    65.00 LEI

    Anna Ogilvy, o tânără scriitoare promițătoare, comite o crimă dublă în somn, după care rămâne adormită. Suferă de o tulburare psihosomatică rară, cunoscută drept „sindromul resemnării“, și singura ei speranță e Benedict Prince, un psiholog criminalist care ar putea rezolva cazul și ar putea-o trezi ca să fie judecată.
    Numai Anna știe adevărul, dar numai Benedict știe cum să-l afle. Și sunt amândoi puși în pericol de ceea ce află.

    Un concept irezistibil, pus în practică minunat — cu siguranță va fi unul dintre cele mai bune thrillere ale anului. LEE CHILD

  • Demon Copperhead
    99.00 LEI
    - Premiul Pulitzer 2023 Demon Copperhead este povestea unui băiat adus pe lume de o mamă adolescentă, dependentă de droguri, un băiat fără alte atuuri în afară de frumusețea și părul arămiu moștenite de la tatăl decedat, spiritul caustic și un talent extraordinar de a supraviețui. El se vede obligat să înfrunte singur pericolele pe care le implică asistența maternală, exploatarea prin muncă, abandonul școlar, succesul sportiv, dependența, iubirile dezastruoase și pierderile devastatoare. Cu generații în urmă, Charles Dickens a scris David Copperfield pornind de la experiența lui de copil orfan de tată, supus unui regim de viață sever. Romanul de față este un omagiu adus lui Dickens și un protest față de o realitate care încă există. Cadrul victorian este substituit de Barbara Kingsolver cu o comunitate șocant de pauperă și cât se poate de reală din America zilelor noastre. Cu furie și compasiune, ea scrie o poveste răscolitor de frumoasă și creează unul dintre cele mai memorabile personaje din literatura contemporană, care te va cuceri cu siguranță.
  • A opta viață (Pentru Brilka)
    119.00 LEI
    O saga de familie care începe cu Revoluția Rusă și continuă pe parcursul unui secol, cu războaie, pierderi, iubiri și doruri, fantome, bucurii, masacre, tragedii. Și o anume ciocolată caldă. La începutul secolului al XX-lea, la marginea imperiului rus, familia unui maître chocolatier prosperă. Datorează succesul unei rețete delicioase de ciocolată, transmisă în generații cu mare solemnitate și prudență, căci este o rețetă de extaz care poartă un gust foarte amar.... Georgia, 1917. Stasia, fiica stilatului maître chocolatier, visează să devină dansatoare la Opera din Paris, dar la 17 ani se îndrăgostește de Simon Jaschi, ofițer al Armatei Albe. Revoluția care izbucnește în octombrie îi obligă pe îndrăgostiți să se căsătorească în grabă. Germania, 2006. Strănepoata Stasiei, Niza, locuiește de mulți ani la Berlin și fuge de trecutul dureros al familiei sale. Când Brilka, nepoata ei de 12 ani, fuge în timpul unei călătorii în Europa, Niza trebuie să o găsească și să o ducă acasă. În această călătorie, ea decide să înfrunte trecutul și să scrie istoria ultimelor șase generații – atât pentru ea, cât și pentru Brilka.
  • Metalul pierdut (seria Născuţi din ceaţă, partea a VII-a)
    65.00 LEI
    În Metalul pierdut, ultimul volum al celei de-a doua saga a seriei Născuţi din ceaţă, cititorul se reîntâlnește cu Waxillium Ladrian, care, devenit senator al unui oraș important, încearcă să deconspire organizaţia obscură Set, ce începuse să răpească oameni având printre rudele lor de sânge persoane înzestrate cu puteri allomantice. Detectivul Marasi Colms și partenerul ei Wayne află de existenţa unor stocuri de arme destinate orașului Bilming, iar ancheta lor duce la descoperirea unei piste noi.
  • After. După ce ne-am întâlnit (roman grafic) (vol. 2)
    99.00 LEI
    Tessa Young începe primul an de facultate la Universitatea Centrală din Washington. Are o direcție în viață, ambiție și un nou cerc de prieteni care încearcă mereu să o scoată din zona ei de confort. Dintre aceștia iese în evidență colegul său, băiatul rău din campus – și fiul RECTORULUI universității – Hardin Scott, care a scos-o din minți și a sedus-o în același timp. Tessa cu greu poate suporta bufoneriile și fostele iubite ale lui Hardin, însă, în ciuda diferențelor care îi despart, cei doi simt o atracție puternică unul față de celălalt și sunt dispuși să se aventureze într-o călătorie plină de peripeții pentru o poveste de dragoste care îi va consuma și îi va schimba deopotrivă.
  • Crimă la Oxford
    59.00 LEI
    April Clarke-Cliveden a fost prima persoană pe care Hannah Jones a cunoscut-o la Oxford. Plină de viață, genială, uneori răutăcioasă și o adevărată mondenă, o atrage rapid pe Hannah pe orbita ei strălucitoare. În primul trimestru, își formează un grup de prieteni devotați și inseparabili — Will, Hugh, Ryan și Emily. Însă până la sfârșitul anului, April e moartă. Zece ani mai târziu, Hannah și Will așteaptă primul lor copil, iar John Neville, bărbatul condamnat pentru uciderea lui April și fost portar la Oxford, moare în închisoare. Ușurată că poate lăsa trecutul în urmă, Hannah își vede întreaga lume dată peste cap când află despre noi dovezi, potrivit cărora Neville ar putea fi nevinovat. Când reia legătura cu vechii prieteni și pătrunde mai adânc în misterul morții lui April, își dă seama că toți cei pe care credea că-i cunoaște au câte ceva de ascuns… inclusiv o crimă.
  • Dacă ar fi fost cu mine
    55.00 LEI
    În copilărie, Autumn și Finn erau nedespărțiți. Apoi ceva s-a schimbat. Sau poate s-au schimbat ei. Acum fac tot posibilul să se evite. Autumn are un iubit, Jamie, și un grup de prieteni apropiați. Finn a devenit acel băiat din școală în preajma căruia toți elevii își doresc să se afle. Totuși, în rarele momente când se întâlnesc, Autumn e cuprinsă de senzații ciudate, care nu-i mai dau pace. Începe să se întrebe dacă lucrurile ar fi putut să stea și altfel. Oare ar trebui să fie împreună? Pe măsură ce timpul trece, Autumn își dă seama că e posibil să aibă doar o singură șansă de a îndrepta lucrurile înainte să fie prea târziu.
Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura