Literatură străină

Grilă Listă
Setați ascendent

Articolele 1-30 din 270

Cumpără acum de la
  • Noi suntem acum pe Pamant
    30.00 LEI
    După 30 de ani de la publicarea bestsellerului său revoluţionar, Lumea Sofiei, Jostein Gaarder a revenit la subiectul filosofiei cu o carte de non-ficţiune care tratează despre propria sa filosofie de viaţă. Noi suntem acum pe Pământ abordează teme care variază de la natură, ecologie şi sustenabilitatea planetei la relaţii, religie, îmbătrânire, dragoste, viaţă şi moarte.
  • Ce tare ardea privirea lui Picasso
    38.00 LEI
    Trecută de optzeci și patru de ani, Mado, născută dintr‑un tată suedez și o mamă cameruneză, locuiește la Perpignan și își amintește copilăria ei la Édéa, în Camerun, pe malurile Râului Roșu și Alb, înainte de izbucnirea celui de al Doilea Război Mondial, cu ororile și tulburările sale. Retrăiește plecarea neașteptată în Franța, unde o duce o mamă adoptivă cu nervi fragili. Ajunsă la Perpignan, Mado trebuie să îndure și frigul, și privirile piezișe aruncate metisei triste care, multă vreme, a crezut că mama ei biologică a murit. Céret este locul unde Mado va deveni prietena și sfătuitoarea secretă a mai multor artiști de renume: Picasso, Matisse, Haviland, Chagall, Masson, Dalí…
  • Cum simte domnisoara Smilla zapada
    49.00 LEI
    Smilla Jaspersen este om de știință, specialistă în gheață și zăpadă, și duce o existență singuratică în Copenhaga. Când într‑o zi băiețelul din vecini, Isaia, este descoperit mort, căzut de pe acoperișul unei clădiri, Smilla cercetează urmele lăsate de copil pe suprafața acoperită de zăpadă și este convinsă că nu este vorba de un accident, așa cum declară poliția, ci de o crimă. Mai mult, știe că Isaia avea teamă de înălțimi și n‑ar fi urcat pe acel acoperiș dacă n‑ar fi fost urmărit. Smilla începe o investigație pe cont propriu care îi pune viața în primejdie, dar în cele din urmă va afla adevărul care îi confirmă ceea ce citise în urmele din zăpadă.
  • Recviem pentru Est
    45.00 LEI
    Recviem pentru Est este un roman extraordinar, profund emoționant, care urmărește ascensiunea și căderea comunismului prin impactul acestuia asupra a trei generații dintr‑o familie: bunicul naratorului, care a dezertat din Armata Roșie în perioada haotică de după Revoluția din 1917; tatăl său, care a supraviețuit pe frontul de est în cel de‑al Doilea Război Mondial, dar a fost ucis împreună cu soția într‑una dintre epurările lui Stalin; și naratorul însuși – medic militar în armata sovietică, recrutat de KGB. După căderea comunismului, naratorul descoperă că iubita sa dispărută a fost trădată de un agent dublu și ia avionul spre Florida, hotărât să se răzbune. Cartea este un portret tulburător al suferinței provocate în numele politicii, dar și o celebrare a decenței, compasiunii și curajului oamenilor obișnuiți.
  • Casa Matrionei
    30.00 LEI
    Casa Matrionei, una dintre cele mai frumoase şi mai emoţionante proze ale lui Soljenițîn, este povestea unui profesor de matematică exilat în propria patrie, care porneşte în căutarea Rusiei profunde, idealizate, acea Rusie încă pătrunsă de fiorul creştin pe care regimul stalinist n‑a reuşit să‑l înăbuşe. La capătul călătoriei sale, profesorul găseşte adăpost în izba Matrionei, o femeie simplă, graţie căreia descoperim noi faţete ale sufletului slav, atât de drag autorului.
  • Toamna la Pekin
    40.01 LEI
    Povestea din Toamnă la Pekin are loc într-un deșert imaginar numit Exopotamia, unde începe construirea unei căi ferate care nu duce nicăieri. Cu amestecul de insolit, umor și fantezie tipic pentru scriitura sa, Vian construiește o poveste populată de personaje mai mult sau mai puțin excentrice.
  • Dormitorul parintilor
    30.00 LEI
    Dormitorul părinților este o zonă tenebroasă, plină de mistere și, deși nu este interzis, copiii nu au niciodată curaj să intre acolo. Pe bună dreptate, poate, pentru că atunci când, în final, pășește dincolo de pragul tulburător, protagonistul va descoperi (sau va crea) o dramă care va spulbera firavele sale speranțe de viitor. Un portret intim al unei familii fără șanse, al unor vieți dureros de singuratice în ciuda traiului în comun. .
  • Ultima calatorie catre Key West
    40.01 LEI
    De la autoarea bestsellerului Să ne vedem cu bine în Havana, roman ales în clubul de carte al lui Reese Witherspoon În 1935, destinele a trei femei sunt transformate pentru totdeauna când unul dintre cele mai puternice uragane din istorie se năpusteşte spre Florida Keys, în noul roman captivant semnat de Chanel Cleeton, autoare de bestselleruri intrate în topul New York Times.
  • Fata care inalta zmeie
    30.00 LEI
    O femeie care fuge de trecut, o tânără care se luptă să schimbe prezentul, o fetiță care visează la un viitor mai bun. Trei vieți legate de destin. După tragedia care i‑a dat viața peste cap, Léna decide să lase totul în urmă. Ea pornește într‑o călătorie în India, de‑a lungul Golfului Bengal, pentru a încerca să‑și refacă viața. Bântuită de fantomele trecutului, singurul ei răgaz vine în zori, când merge să înoate în Oceanul Indian. În fiecare dimineață, pe plaja pustie, vede o fetiță care se joacă cu un zmeu.
  • Nu plange pentru mine
    54.00 LEI
    Lectura perfectă pentru fanii scriitoarelor Lucinda Riley, Victoria Hislop și Santa Montefiore ”Din câte-mi aduc aminte, povestea a început în zori, pe paisprezece septembrie 1943...”
  • O caut pe Jane
    50.00 LEI
    Trei femei pe care le unesc o scrisoare demult rătăcită, iubirea unei mame și o rețea secretă de femei care luptă pentru dreptul de a alege – povestea e inspirată din fapte reale. ”Un roman minunat scris despre alegerile pe care le facem cu toții și despre unde ne conduc ele.” — KRISTIN HARMEL
  • Lingura de aur
    45.00 LEI
    Thriller vertiginos şi plin de suspans, pentru iubitorii de mistere, dar şi pentru pasionaţii de prăjituri, Lingura de aur este un puzzle ingenios, plin de întorsături şocante şi de răsturnări de situaţie care te vor face să citeşti până noaptea târziu, până ajungi să întorci şi ultima pagină
  • Elena știe
    30.00 LEI

    • Roman finalist la International Booker 2022

    Elena știe. Există ceva care să poată opri o mamă? Maladia Parkinson nu constituie un obstacol pentru Elena, așa că îndrăznește să ia metroul și să plece în căutarea persoanei care o poate ajuta să descopere adevărul despre moartea fiicei sale. Fiindcă Elena, indiferent de ce spun poliția, preotul sau prietenii, e convinsă că fiica ei nu s‑a sinucis.

  • Războiul lui Courtney
    59.00 LEI

    Despărţiţi de război, Saffron Courtney şi Gerhard von Meerback sunt la mii de kilometri distanţă unul de celălalt, amândoi străduindu-se să-şi salveze vieţile.

    Gerhard – în ciuda obiecţiilor sale faţă de regimul nazist – luptă pentru patrie, sperând să elibereze într-o zi Germania de Hitler şi acoliţii săi. Dar când unitatea lui e azvârlită în iadul Bătăliei de la Stalingrad, ştie că şansele de supravieţuire se reduc de la o zi la alta.

    Între timp Saffron – recrutată de şeful Operaţiilor Speciale şi trimisă în Belgia aflată sub ocupaţie germană ca să descopere cum au reuşit naziştii să se infiltreze în reţeaua lor – se pomeneşte curând urmărită ea însăşi de cel mai nemilos expert în spionaj al Germaniei.

    Puşi în faţa unui rău care le depăşeşte cele mai groaznice închipuiri, îndrăgostiţii trebuie să facă, fiecare la rândul său, cea mai grea alegere cu putinţă: să se sacrifice, sau să facă tot ce e nevoie pentru a supravieţui, sperând că într-o zi se vor putea reîntâlni.

    Războiul lui Courtney este un roman istoric de aventuri, despre curaj, trădare şi iubire nepieritoare, care îl transportă pe cititor chiar în miezul unei lumi răvăşite de război, semnat de Wilbur Smith, unul dintre cei mai buni şi mai iubiţi autori ai secolului.

  • O poveste din Redwall
    50.00 LEI
    Cartea care a inspirat o legenda - primul volum din seria Redwall, vanduta in peste 20 de milioane de exemplare la nivel mondial. Pentru fanii cartilor Stapanul Inelelor de J.R. Tolkien.
  • Vulpea murelor. Taina de la capatul lumii
    39.00 LEI
    O vacanta in Tara Galilor se transforma in aventura vietii pentru Portia, o fetita din Londra. Iar Ben, baiatul pasionat de carti fantasy, o insoteste pe Taramul Zanelor si chiar si dincolo de el. Nu este o plimbare usoara, ci o calatorie plina de riscuri, in care cei doi copii trebuie sa infrunte pericole de neimaginat!
  • Naondel. Cronici din Manastirea Rosie, vol. 2
    45.00 LEI
    Naondel este al doilea volum din seria Cronici din Manastirea Rosie. Naondel, este o lectura captivanta, care ii poarta pe cititori inapoi in timp, in vremurile de dinaintea intemeierii Manastirii Rosii, acolo unde se desfasoara actiunea din primul volum, Maresi.
  • Maresi. Cronici din Manastirea Rosie, vol. 1
    30.00 LEI
    Maresi este primul volum din seria Cronici din Manastirea Rosie. Maresi este o carte despre chipurile intunecate ale Raului si despre puterea magica a prieteniei capabile sa invinga totul, toate concentrandu-se in jurul povestii unei fete care descopera pe insula femeilor nu numai cunoasterea din carti, dar si forta straveche, irezistibila, redutabila a feminitatii.
  • Battle. Dansul nu minte niciodata
    35.00 LEI
    Maja Lunde, una dintre cele mai cunoscute autoare norvegiene, revine cu o poveste de iubire pentru adolescenti - oare dansul este suficient pentru a uni doua persoane ale caror origini sunt atat de diferite?
  • Ultima licorna
    37.00 LEI
    O poveste emotionanta despre iubire, pierdere si miracole, care a incantat milioane de cititori din intreaga lume. Un adevarat clasic al genului fantasy. Licorna traieste singura in padurea ei, fara sa stie ca lumea este din ce in ce mai lipsita de magie, iar semenii ei au disparut de pe fata pamantului. Dar intr-o zi, ascultand din umbra discutia dintre doi vanatori, isi da seama ca ar putea sa fie ultima din neamul ei, iar oamenii nici macar nu mai cred in existenta acestor fapturi legendare.
  • Nimeni nu scapa
    30.00 LEI
    Ideea acestui roman politist, pe care l-a schitat in 1950, i s-a parut lui Boris Vian minunata, pe buna dreptate. Grefat pe un schelet de tra­gedie greaca, policier-ul Nimeni nu scapa este ingenios, palpitant, plin de referinte la jazz-ul si cinema-ul epocii, dar si o declaratie serioasa impotriva razboiului. Cel putin asa este roma­nul finalizat, dupa o prelucrare in extraordina­rul atelier OuLiPo.
  • Divisadero
    45.00 LEI
    • Autor distins cu Booker Prize pentru literatura in 1992 Povestea din Divisadero incepe in anii '70, intr‑o ferma americana, pentru a ajunge odata cu unul dintre personaje, aproape douazeci de ani mai tarziu, in Franta. Doua surori care de fapt nu au nicio legatura de sange, Anna si Claire, crescute de tatal Annei impreuna cu un baiat ramas orfan, ajung sa fie separate in urma unui episod de o violenta extrema, iar din acest punct pornesc mai multe istorii care isi unesc firele pe parcursul romanului.
  • E OK, nu-mi pasa
    35.00 LEI
    Inchid ochii si vad mana tatei ridicand pistolul, care straluceste in lumina soarelui, alerg inapoi in sufragerie, iar in hol miroase a fum, a padure si a zile de duminica insorite, dar acum, cand ma uit pe fereastra, nu mai e nimeni la poarta. Un tata alcoolic si violent este umbra de care tanarul Audun nu poate sa scape, orice ar face, toata copilaria si adolescenta lui. Baiatul viseaza sa devina scriitor, citeste Jack London si Hemingway, devine adult inainte de vreme, iar expresia lui preferata este: E OK, nu‑mi pasa. Dar problema lui Audun este ca, dimpotriva, ii pasa prea mult, iar prefacuta sa indiferenta ascunde o permanenta lupta pentru a lasa in urma trecutul.
  • Fiul zeului furtunii
    40.01 LEI
    Rutja, fiul zeului furtunii, coborase din ceruri. Avea treaba in Finlanda. Fiul zeului furtunii este unul dintre cele mai savuroase romane ale lui Paasilinna, o poveste care imbina mitologia finlandeza cu fantezia pura intr‑o satira a societatii moderne care nu iarta nimic.
  • Muntele albastru
    47.00 LEI
    La inceputul secolului trecut, trei tineri de curand emigrati din Ucraina si stabiliti in Palestina iubesc aceeasi femeie. Impreuna, cei patru intemeiaza o comunitate, iar in jurul lor incep sa se adune oameni si povesti, iubiri si tradari. O iubita asteptata o jumatate de secol, un copac miraculos care da fructe de soiuri diferite, un taur purtat pe umeri, un cimitir plin cu ambitiosi, un aspirator primit din America, un magar fermecat si multe altele. Incetul cu incetul, se naste o natiune. Plina de imaginatie, umor si intelegere a conditiei umane, aceasta poveste intinsa pe cateva generatii respecta amanuntele istorice, adauga o briza de fantezie, forfoteste de personaje colorate, pline de hachite si defecte, pune in discutie idealuri sociale si conflicte regionale, captiveaza, instruieste, farmeca.
  • Secretul jurnalului de la Kiev
    47.00 LEI
    Cum supravietuiesti cand viata... valoreaza mai putin decat o mana de grau? In anii 1930, activistii lui Stalin strabateau Uniunea Sovietica slavind maretia agriculturii colective. Era primul pas spre ceea ce a creat o foamete produsa de om care, in Ucraina, a luat aproape 4 milioane de vieti. Inspirata de o istorie pe care lumea a uitat-o, iar guvernul rus o neaga, Erin Litteken resusciteaza povestea lor.
  • Hacienda. Unde se termina noaptea
    45.00 LEI
    Romanul gotic mexican se combina cu atmosfera din Rebecca de Daphne du Maurier in acest roman de debut de suspans paranormal, in care actiunea se petrece dupa Razboiul Mexican de Independenta, despre o casa izolata, o bantuire sinistra si o femeie prinsa in capcana...
  • Acolo unde infloresc piersicii
    50.00 LEI
    Este 1938 in China si, ca tanara mireasa, viitorul ii apare stralucitor lui Meilin. Dar, cand armata japoneza se apropie, Meilin si fiul ei de patru ani, Renshu, sunt nevoiti sa-si lase casa si sa porneasca la drum. Fara sa aiba altceva pe care sa se bazeze decat propria lor inteligenta si un sul de pergament minunat ilustrat, cu fabule vechi care ofera consolare si intelepciune, ei trebuie sa calatoreasca printr-o tara ravasita, cautand un refugiu.
  • Maine incepe o noua viata
    40.01 LEI
    La 33 de ani, Iris isi cara viata intr-o valiza. Theo, 18 ani, are visuri putine, ca sa nu se imprastie peste tot cand se fac tandari. La 74 de ani, Jeanne isi priveste existenta in oglinda retrovizoare. Destinele lor pareau prea diferite pentru a se intersecta vreodata. Cand intamplarea ii aduce pe toti sub acelasi acoperis, aceste trei fiinte lovite de soarta vor trebui sa invete sa traiasca impreuna. Tanara misterioasa, baiatul obraznic si doamna discreta se pomenesc, in ciuda vointei lor, intr-o convietuire care le rezerva multe surprize.
  • Strigăt de razboi
    65.00 LEI
    Poate dragostea să depășească orice obstacol, chiar dacă acesta este războiul, Al Doilea Război Mondial? Un nou volum captivant, care continuă povestea deja celebrei familii Courtney, vă va purta din Africa în Anglia și Germania, prin intermediul lui Saffron și al lui Gerhard, doi tineri idealiști care visează la propria lor poveste de dragoste, deși sunt în tabere opuse pe câmpul de luptă.
Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura