Medicină

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 91-120 din 293

  • Harrison. Boli infecțioase
    Preț special 487.42 LEI Preț standard 649.90 LEI

    Totul despre bolile infecțioase sub emblema Harrison

    Această nouă lucrare din prestigioasa serie Harrison se poziționează ca o carte de căpătâi în domeniul bolilor infecțioase. Se adresează studenților și medicilor, atât pentru a-i ajuta în activitatea din clinică sau cabinet, cât și la pregătirea pentru examenele de specialitate.

    În zilele noastre, studiul, diagnosticarea și tratarea bolilor infecțioase implică demersuri marcate de provocări extraordinare. Ne raportăm la un imens flux de informații în creștere continuă, dar și la evoluția rapidă a microorganismelor responsabile de aceste afecțiuni. Nu trebuie ignorate nici constrângerile formidabile legate de timp și de costuri. În niciun alt domeniu al medicinei diagnosticul diferențial nu este atât de vast. În condițiile în care selectarea posibilelor diagnostice până la identificarea unei infecții precise cauzate de un microorganism specific reprezintă de multe ori o chestiune de maximă urgență. În consecință, studenții și personalul medical apelează de obicei la o varietate de surse, inclusiv publicații tipărite și servicii online.

    Harrison. Boli infecțioase își asumă misiunea de a le oferi studenților și medicilor o sursă unitară, care să transmită rapid informații precise, accesibile și de ultimă oră. Volumul cuprinde o selecție deosebită de capitole din ediția a 18-a a tratatului Harrison – Principiile Medicinei Interne. Acestea sunt capabile să satisfacă necesitățile clinice imediate, prezentând totodată informațiile în contextul mai larg al factorilor epidemiologici, fiziopatologici și genetici de bază. Autorii capitolelor sunt experți în domeniu, ale căror puncte de vedere reprezintă rodul a decenii întregi de practică medicală și o cunoaștere comprehensivă a literaturii de specialitate. Cu un format full-color și o formulă grafică specială, acest volum cuprinde ilustrații complexe, cu o execuție impresionantă.

    Harrison. Boli infecțioase în cifre:

    - 1440 de pagini color
    - 132 de capitole reunite în 9 secțiuni ample
    - 178 de autori – medici renumiți în domeniu
    - 2 capitole tip atlas, extrem de utile în evaluarea clinică
    - 121 de întrebări și răspunsuri pentru auto-evaluare
    - 1 anexă cu valorile analizelor de laborator relevante din punct de vedere clinic

  • Tratat de medicină legală odontostomatologică
    Preț special 102.30 LEI Preț standard 136.40 LEI
    Epuizat din stoc

    Un tratat compact, riguros documentat, semnat de medici și profesori români

    Lucrarea de față se adresează atât medicilor rezidenți, cât și specialiștilor în stomatologie și medicină legală. Aspectele teoretice se îmbină cu graficele și pictogramele într-un volum color integral, publicat în condiții de excepție.

    „O disciplină medicală care își pune cunoștințele în slujba justiției, ori de câte ori, pentru lămurirea unei cauze judiciare, sunt necesare anumite precizări cu caracter medico-biologic” – aceasta este definiția propusă de Vladimir Beliș pentru medicina legală. Vorbim, așadar, despre un domeniu aflat la intersecția dintre medicină și justiție.

    Medicina legală odontostomatologică sau odontostomatologia medico-legală este o subdisciplină a medicinei legale, aflată la interfața cu medicina dentară. Astfel, cunoștințele specifice medico-dentare sunt folosite în spețe juridice (civile sau penale). Aici sunt incluse identificarea dentară, traumatologia dentară, estimarea vârstei, analiza mușcăturii, malpraxisul dentar, antropologia dentară, arheologia dentară etc. Prima mărturie a utilității acestor practici provine din perioada 49-66 î.Hr. Agrippina, soția împăratului Claudius, a cerut capul amantei soțului său, Lollia Paulina. Iar identificarea capului a fost făcută pe baza unui dinte colorat anormal sau a unei malocluzii.

    Odontostomatologia medico-legală include:

    • Identificarea umană pe probe dentare;
    • Estimarea vârstei pe probe dentare;
    • Stabilirea datelor biologice, biosociale, etnice, rasiale în funcție de caracteristicile dentare;
    • Identificarea sexului pe probe dentare;
    • Analiza mușcăturilor, cheilo- și rugoscopia;
    • Caracteristici dentare și buco-maxilo-faciale (BMF) în abuzuri (asupra copilului, violență domestică, terorism, tratamente inumane);
    • Jurisprudență dentară.


    Autorii volumului Tratat de medicină legală odontostomatologică

    Sorin Hostiuc, coordonator
    Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București, Facultatea de Medicină Dentară, Disciplina de Medicină Legală și Bioetică

    Octavian Buda
    Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București, Facultatea de Medicină, Disciplina de Istoria Medicinei

    Mihnea Costescu
    Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București, Facultatea de Medicină, Disciplina de Farmacologie

    Oana Isailă
    Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București, Facultatea de Medicină Dentară, Disciplina de Medicină Legală și Bioetică

    Daniela-Violeta Răghină-Teodoru
    Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, Departamentul de Medicină Legală Clinică

  • Manual de medicina interna pentru scolile sanitare postliceale si asistenti medicali
    Preț special 56.18 LEI Preț standard 74.90 LEI

    O lucrare completă în domeniul medicinei interne

    Manualul se constituie ca un instrument de studiu bine structurat, comprehensiv, dedicat formării profesionale a personalului medical mediu.

    Informațiile cuprinse în acest volum respectă structura și conținutul programei școlare pentru pregătirea cadrelor medii. Sunt organizate în 13 capitole care prezintă particularitățile diagnostico-terapeutice ale patologiilor specifice:



    1. Pneumologie

    2. Cardiologie

    3. Gastroenterologie

    4. Hematologie

    5. Reumatologie

    6. Dermatovenerologie

    7. Endocrinologie

    8. Boli metabolice și de nutriție

    9. Pediatrie

    10. Neurologie

    11. Psihiatrie

    12. Gerontologie

    13. Oncologie


    Lucrarea se adresează în primul rând elevilor școlilor postliceale sanitare și asistenților medicali. Dar poate constitui un ghid util și pentru studenții mediciniști, asistenții sociali sau medici.

  • Vaccinurile. Ce trebuie să știe toată lumea
    Preț special 29.93 LEI Preț standard 39.90 LEI

    Cea mai clară sursă de informare despre vaccinuri

    Lucrarea de față cuprinde informații sigure și complete despre utilizarea, eficiența și controversele vaccinurilor. Scrisă de o autoritate în domeniul bolilor infecțioase și al educației medicale, reprezintă o lectură esențială pentru părinți și pentru orice persoană interesată de subiect.

    Invențiile, descoperirile, mișcările sociale și revoluțiile stau la baza evoluției omenirii. Dezvoltarea mijloacelor de transport a făcut posibilă formarea unor societăți din ce în ce mai extinse. În paralel, au apărut și problemele asociate cu creșterea densității populației. Riscul major de transmitere a bolilor infecțioase este una dintre ele. În era modernă, epidemiile apar constant, iar o parte dintre ele, de tipul COVID-19, ating nivelul de pandemie.

    Vaccinurile reprezintă soluția cu o eficiență dovedită în reducerea semnificativă a incidenței bolilor infecțioase și chiar a eradicării unora dintre ele. Introducerea vaccinurilor în practica medicală a marcat un real progres în domeniul sănătății publice în ultimii 100 de ani. Astfel, a crescut speranța de viață și au fost salvate milioane de vieți.

    Dar, la momentul actual, există și o puternică mișcare anti-vaccinare. Epidemiile recente de pe plan mondial demonstrează faptul că bolile prevenibile prin vaccinare, cum ar fi pertussis (*pop. tuse convulsivă/măgărească) sau rujeola, pot apărea pe măsură ce frica de vaccinare crește și rata imunizării scade. În consecință, furnizorii de servicii medicale petrec timp și efort considerabil educând pacienții și familiile acestora în privința importanței imunizării. Decizia de a vaccina sau de a nu vaccina are impact atât asupra fiecărui individ în parte, cât și asupra celor din jur. În consecință, este imperativ necesar să fim bine informați înainte de a lua o decizie. Trebuie să identificăm sursele de încredere ce pot răspunde în mod adecvat la întrebările despre riscurile și beneficiile listei actuale de vaccinuri. Cu siguranță, această carte se numără printre ele.

    Abordarea autoarei este în totalitate fundamentată științific, iar modul clar și concis în care sunt prezentate informațiile o fac cât se poate de accesibilă pentru publicul larg. Lucrarea tratează teme precum modalitatea de acțiune a vaccinurilor, istoricul lor, bolilor prevenibile prin vaccinare, politicile de vaccinare, procesele de fabricare, posibilele efecte adverse și impactul asupra evoluției epidemiilor sau pandemiilor. De asemenea, reprezintă un instrument util în înțelegerea provocărilor legate de implementarea imunizării la nivelul populației.

    „O sursă valoroasă pentru oricine (…) are reticențe legate de siguranța și beneficiile vaccinurilor. Feemster oferă întreaga ei expertiză, prezentând subiectul într-o manieră accesibilă. Nu există nicio altă introducere mai clară și mai utilă în acest domeniu.” – Arthur L. Caplan, Școala de Medicină a Universității New York

    „O lucrare utilă, nepărtinitoare și plină de informații” – Foreign Affairs

  • Preveniți cancerul, accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic și alte afecțiuni letale
    Preț special 22.43 LEI Preț standard 29.90 LEI

    Cum să previi și să combați cauza ascunsă a celor mai devastatoare boli

    Această lucrare revoluționară prezintă remediile antiinflamatoare care pot preveni și trata cele mai grave boli ale lumii moderne.

    Controlând inflamația putem controla boala. Inflamația este modul în care sistemul nostru imun ne protejează de traumele fizice sau de invadatorii străini precum virusurile și bacteriile. Pentru a-și îndeplini scopul, ar trebui să fie un răspuns puternic și de scurtă durată. Însă uneori organismul nu este capabil să mai oprească inflamația. Atunci, aceasta determină distrugerea țesuturilor și a organelor pe care trebuia să le protejeze.

    Multe dintre remediile sau suplimentele naturale disponibile astăzi promit multe, dar se bazează pe o susținere științifică insuficientă. În schimb, autoarea lucrării de față face apel la numeroase și solide cercetări științifice pentru a-și argumenta recomandările. Accentul cade astfel pe fitoterapiile cu succes demonstrat în lupta împotriva inflamației și, prin urmare, cu efecte în prevenirea și în tratamentul bolilor cronice. Compușii naturali din soia fermentată sau din plante precum resveratrolul, ghimbirul, luteina, ashwaghanda și ceaiul verde au avut rezultate uimitoare.

    După caz, fiecare dintre noi își dorește să își mențină sau să își redobândească sănătatea. Iar această carte, scrisă într-un limbaj clar, cu informații prețioase, plus recomandări concrete și ușor de urmat, reprezintă sfătuitorul de nădejde de care avem cu toții nevoie.

    „Știu din proprie experiență că este posibil să creăm o stare de sănătate naturală, vibrantă folosind tehnicile prezentate în această carte. Voi considera că am avut succes dacă, după ce o citește, fie și o singură persoană găsește alinare pentru suferința ei sau învață cum să prevină unele dintre cele mai debilitante boli cu care omenirea se confruntă în prezent.” – Dr. Vijaya Nair

    „Fericirea constă în primul rând în sănătate.” – George William Curtis (scriitor american, 1824-1892)

  • Sunt pe moarte? Mă panichez sau mă relaxez? Ghidul complet al simptomelor
    Preț special 29.93 LEI Preț standard 39.90 LEI

    O carte a ipohondrului care zace în fiecare dintre noi! Te sfătuiește când e cazul să te relaxezi, dar și când să te programezi la medic sau să mergi la spital!


     


    În volumul de față, dr. Christopher Kelly și dr. Marc Eisenberg trec în revistă simptomele cel mai des întâlnite – de la dureri de spate, greață, dureri în piept, constipație, până la probleme de memorie, oboseală, respirație dificilă sau balonare – și îți oferă sfaturi practice și utile într-un limbaj pe înțelesul tuturor. Cartea, organizată într-o manieră accesibilă și scrisă cu mult umor, bogată în informații practice și sfaturi de specialitate, ar trebui să nu lipsească din nicio casă.


     


    Majoritatea simptomelor noi relevă, în final, probleme minore. Cel mai probabil, dacă ai nasul înfundat nu înseamnă că suferi de cancer. Uneori, însă, o durere de cap nu este doar o neplăcere temporară, ci poate semnala o afecțiune gravă. Nimeni nu ar vrea să ignore o problemă care i-ar putea periclita sănătatea sau chiar cauza moartea. Deși internetul ne pune la dispoziție informații din belșug, uneori este și o sursă de dezinformare, care, până la urmă, se poate dovedi nocivă. Așadar, cât de îngrijorat ar trebui să fii dacă ai niște simptome noi?


     


    „Un ghid accesibil și util, care oferă informații precise și este scris într-un stil prietenos și reconfortant!”


    PUBLISHERS WEEKLY

  • COVID-19
    Preț special 29.25 LEI Preț standard 39.00 LEI

    Într-un stil captivant și accesibil, Debora MacKenzie, jurnalistă cu
    experiență în domeniul medical, ne dezvăluie șocanta poveste despre cum
    a putut apărea pandemia Covid-19, cu un accent puternic pe ceea ce
    trebuie să întreprindă omenirea pentru ca așa ceva să nu se mai
    întâmple.
    În ultimii 30 de ani de epidemii și pandemii variate, am învățat fiecare
    dintre lecțiile necesare pentru a opri atacul acestui coronavirus.
    Niciuna însă nu a fost luată în seamă. Consecințele s-au reflectat în
    prezenta pandemie, la o scală nemaiîntâlnită în timpurile noastre.
    În paginile acestei cărți pline de autoritate, semnale de alarmă și
    limpezimi de privire, aflăm istoria completă despre cum virusurile
    anterioare ar fi trebuit să ne pregătească, dar și despre eșecurile dure
    și continue care au pavat drumul acestei pandemii. În plus, autoarea
    prezintă în detaliu pașii care vor trebui urmați pentru a
    preveni apariția unui astfel de flagel în viitor.
    Până în acest moment, nimeni nu a adunat laolaltă cunoștințele acumulate
    despre Covid-19, cu atât mai puțin în modul amplu, informativ și
    accesibil în care o face Debora MacKenzie. Era necesară și obligatorie
    apariția acestui volum, și pentru prezent, dar mai ales pentru vremurile
    care vor veni. Trebuie să înțelegem că, deși e prea devreme să spunem că
    pandemia Covid-19 a dispărut și imprudent, deocamdată, să afirmăm că
    aceasta va dispărea, nu este prea târziu pentru a analiza ce am greșit
    și cum ne putem îndrepta.

  • Stresul, boala mileniului 3?
    Preț special 26.25 LEI Preț standard 35.00 LEI
    Epuizat din stoc

    Considerând stresul boala – oarecum emblematică a – mileniului 3, volumul de față reia parte din concluziile unor cercetări anterioare – asupra muncitorilor feroviari și asupra medicilor – și le adaugă observații legate de alte profesiuni sau domenii de activitate în care stresul, deși cu accepțiuni diferite și efecte specifice, nu poate fi neglijat: IT-iști, scriitori și artiști în general, studenți etc.
    Discuția se poate purta și la un nivel mai larg – suntem atât de stresați pe cât credem, noi sau alții despre noi, sau am lăsat acest cuvânt să pătrundă în viața noastră, definind aproape orice stare sau conflict personal, unele dintre ele normale, naturale? (L.P.)

  • Tiroidita Hashimoto. Cum să schimbăm stilul de viaţă ca să depistăm şi să tratăm cauzele
    Preț special 33.76 LEI Preț standard 45.00 LEI

    BESTSELLER NEW YORK TIMES!


    De cele mai multe ori pacienții care suferă de tiroidită nu sunt diagnosticați corect. Medicina ignoră complet rolul jucat de stilul de viață în apariția bolilor autoimune. Și totuși, ciclul vicios în care sunt prinși pacienții poate fi rupt. Soluțiile sunt simple: cercetând cu atenție cauzele, putem alcătui liste AȘA DA/AȘA NU după care să ne ghidăm stilul de viață și să avem o stare generală de sănătate mult mai bună.


    Dr. farm. Izabella Wentz este cercetătoare în domeniul farmaciei clinice și consultantă internațională pentru problematica tiroiditei Hashimoto. Participă anual la nenumărate conferințe cu publicul larg sau cu specialiști din domeniul sănătății, încercând să impună o nouă perspectivă asupra acestei boli.


    Dr. Marta Nowosadzka este mama autoarei și totodată prin­cipala ei sursă de inspirație pentru împlinirea visului de a găsi soluția pentru vindecarea milioanelor de persoane care suferă de această maladie.

  • Codul autovindecării. Neurobiologia sănătății și a satisfacției
    Preț special 33.76 LEI Preț standard 45.00 LEI

    Fiecare dintre noi are abilități de autovindecare!


    Autovindecarea este un fenomen extrem de complex, pe care încă nu îl putem explica pe deplin cu ajutorul cercetării. Dar tocmai această complexitate ne oferă, în cele din urmă, cele mai diverse puncte de plecare pentru noi înșine, pentru a putea exercita o influență pozitivă asupra sănătății noastre. Nu trebuie neapărat să înțelegem totul până în cel mai mic detaliu pentru a beneficia de aceasta. Autovindecarea are mai puțin de-a face cu coeficientul de inteligență și mai degrabă cu ceva ce ar putea fi numit „inteligență minte-corp”. Ce se înțelege prin aceasta o să aflați pe parcursul lecturii.


    „Cunoștințele despre sănătate sunt distribuite foarte inechitabil. De aceea apreciez atât de mult faptul că Tobias Esch prezintă aici o carte pe care fiecare s-o poată înțelege și utiliza. Este cheia sănătății dumneavoastră.”


    Dr. med. Eckart von Hirschhausen

  • Vaccinuri. 99 de lucruri esențiale
    Preț special 30.01 LEI Preț standard 40.01 LEI

    Cum acționează vaccinurile?


    Care sunt vaccinurile de care copilul are nevoie cu adevărat?


    Cine câștigă de pe urma vaccinurilor?


    Care e rețeta ideală pentru a feri copilul de îmbolnăviri?


    Este adevărat că există vaccinuri care provoacă autism?


    În ce condiții sunt eficiente vaccinurile?


    În ultimele decenii s-a conturat o ruptură radicală între două ideologii opuse – pro și contra vaccinurilor. Dr. med. Martina Lenzen-Schulte răspunde clar și argumentat științific la toate întrebările despre vaccinuri pe care și le pot pune părinții, ajutându-i ca, atunci când aleg o tabără sau alta, să ia o decizie bazată nu pe păreri, ci pe argumente întemeiate științific.

  • Totul despre suplimentele alimentare. Cele bune și cele mai puțin bune
    Preț special 27.75 LEI Preț standard 37.00 LEI

    Traducere şi note de Nicoleta Neagoe


     


    Carte recomandată de dr. Simona Tivadar


     


    „Am cumpărat o ediţie mai veche a acestei cărţi acum aproape 20 de ani, la Paris, și nu doar din interes profesional. Cred sincer că ar trebui să fie consultată periodic de fiecare om de pe planetă!  De ce? Pentru că, vrând, nevrând, înghițim suplimente alimentare permanent: din produsele îmbogățite cu microelemente sau vitamine – de la lactate la pâine –, din ceaiuri, din vin sau bere. Ori ni le cumpărăm chiar noi sub formă de pastile care ne promit tinerețe fără bătrânețe și viață fără de boli. Este nevoie de informație simplă, concisă și nepărtinitoare – oferită însă de profesioniști, precum autorii volumului de faţă – ca să știm exact când ne sunt necesare aceste suplimente. Sau ca să știm să le folosim adecvat vârstei, sexului, activității fizice ori afecțiunilor pe care le avem. Ca să ne putem bucura de miracolele naturii fără să credem, cu naivitate, că orice e «natural» este necondiționat bun, folositor şi fără efecte adverse.  Vă sfătuiesc, aşadar, să cumpărați și voi această carte: veți avea un doctor deștept mereu la îndemână și nu veţi risca nici să cădeți pradă escrocilor sau reclamelor la limita minciunii, nici să vă faceți mai mult rău decât bine consumând vitamine, minerale, extracte de plante, tincturi sau ceaiuri «miraculoase»; în schimb, veţi afla cum să vă ajutaţi corpul și mintea să rămână tinere și sănătoase.“ — dr. SIMONA TIVADAR

  • Bolile ORL ale copiilor pe înțelesul părinților
    Preț special 18.67 LEI Preț standard 24.90 LEI

    Volumul de față își propune să le ofere părinților informații-cheie despre afecțiunile din sfera urechii, a nasului, a gâtului. În același timp, le oferă îndrumare, astfel încât micuții lor să nu sufere complicații pe termen lung, iar episoadele acute să dureze cât mai puțin.

  • Explorări funcționale în medicina internă
    Preț special 59.93 LEI Preț standard 79.91 LEI

    Acest volum își propune să faciliteze stabilirea diagnosticului, spre beneficiul pacientului. Se va dovedi o lectură plăcută și folositoare pentru toți cei interesați să țină pasul cu cele mai importante explorări funcționale din medicina internă și specialitățile derivate.

  • Biofizică și imagistică medicală pentru asistenți medicali
    Preț special 26.18 LEI Preț standard 34.90 LEI

    Biofizica este o știință cu caracter interdisciplinar care studiază procesele și fenomenele dintr-un organism viu și stabilește legi între diferite mărimi fizice, interferând cu biologia, fizica, chimia și matematica. Lucrarea de față ajută la fixarea și aprofundarea noțiunilor de bază din domeniul biofizicii, favorizând înțelegerea unor procese fiziologice și farmacologie din organismul uman. Mai mult decât atât, cititorii vor asimila cunoștințele generale și vor deprinde calitățile de care au nevoie în cadrul activității practice de măsurare, control și verificare în laborator. Vor învăța cum să lucreze cu o serie de aparate și vor fi la curent cu erorile care pot să apară în timpul pregătirii probelor.

  • Manual de specialități chirurgicale pentru școlile sanitare postliceale și asistenți medicali
    Preț special 52.43 LEI Preț standard 69.90 LEI

    Asistenții medicali în pregătire sau cei care lucrează deja în sistemul medical au acum la dispoziție o lucrare completă și temeinică în domeniul chirurgical.

  • Schwartz. Principiile chirurgiei
    Preț special 599.25 LEI Preț standard 799.00 LEI

    Cel mai important text de chirurgie din lume – actualizat, incluzand asistenta chirurgicala moderna bazata pe dovezi si ghidarea in leadership pentru medicii rezidenti si chirurgii practicieni.


    A X-a editie a tratatului Schwartz – Principiile chirurgiei mentine abordarea fara egal a fundamentelor chirurgiei, aducand in atentie tehnologiile noi. Am intrat in noua era a chirurgiei, in care chirurgia minim invaziva, chirurgia robotica si utilizarea computerelor si a informatiei genomice au ameliorat rezultatele si calitatea vietii pacientilor. Tinand cont de aceste progrese, toate capitolele au fost actualizate, cu accent pe asistenta chirurgicala moderna, bazata pe dovezi. Un capitol nou, foarte interesant - „Principiile fundamentale ale instruirii in domeniul leadershipului pentru specialitatea chirurgie” - extinde domeniul cartii dincolo de sala de operatie, pentru a determina dezvoltarea actuala a chirurgilor. De asemenea, aceasta editie este imbogatita cu o serie de autori internationali si un capitol nou, privind Chirurgia mondiala. Mai mult ca niciodata, Schwartz – Principiile chirurgiei are anvergura internationala – un compendiu de cunostinte si tehnici ale celor mai buni chirurgi din lume.

     

    Mai relevant din punct de vedere clinic decat pana acum, cu accent pe discutiile de inalta tinuta despre diagnosticul si tratamentul afectiunilor chirurgicale, ordonate in functie de sistemele de organe si specialitatile chirurgicale. Continutul este sustinut de puncte-cheie dispuse in casete, figuri anatomice detaliate, algoritmi de diagnostic si management, precum si referinte-cheie.
    • Design aspectuos, complet color.

    • 8 materiale video de inalta calitate

    • Repararea laparoscopica a herniei inghinale

    • Transplantul renal

    • Colecistectomia laparoscopica

    • Tiroidectomia

    • Colectomia dreapta

    • Colectomia sigmoidiana

    • Repararea laparoscopica a herniei incizionale

    • Separarea posterioara deschisa a componentelor
     

    Autori: F. Charles Brunicardi, Dana K. Andersen, Timothy R. Billiar, David L. Dunn, John G. Hunter, Jeffrey B. Matthews, Raphael E. Pollock

    Traducatori: Dr. Irina Baicu, Dr. Irina-Roxana Crasmaru, Dr. Florina Nicoleta Grigore, Dr. Elisabeth Martoncsak, Dr. Carmen Sima, Dr. Roxana-Adriana Tudorancea

  • Urgente cardiovasculare in camera de garda editia a II-a
    Preț special 122.85 LEI Preț standard 163.80 LEI
    Epuizat din stoc

    Urgente Medicale in camera de garda, editia a II-a

  • Compendiu de electrocardiografie clinica (editia a IV-a)
    Preț special 122.85 LEI Preț standard 163.80 LEI
    Epuizat din stoc

    Compendiu de electrocardiografie clinica (editia a IV-a)

  • Manual de Farmacoterapie. Editia a zecea
    Preț special 196.89 LEI Preț standard 262.51 LEI
    Epuizat din stoc

    Realizat intr-un format usor de utilizat, ofera studentilor si practicienilor din domeniul medical informatia esentiala de care au nevoie pentru a lua rapid decizii terapeutice corecte, pentru peste 140 de boli si afectiuni intalnite cel mai frecvent in practica clinica.
    Informatiile sunt prezentate sub forma de texte, tabele, figuri sau algoritmi de tratament, totul pentru a facilita utilizarea si intelegerea acestora.


     

  • Manualul Oxford de Medicina Clinica (editia a zecea)
    Preț special 165.00 LEI Preț standard 220.00 LEI
    Epuizat din stoc

    Unic printre textele medicale, Manualul Oxford de Medicină Clinică (ediția a zecea) reprezintă un material complet și concis pentru specializările principale ale medicinei și oferă o abordare holistică, centrată pe pacient. Ediția a zecea prezintă informații-cheie actualizate, iar capitolele privind gastroenterologia, bolile infecțioase, neurologia și radiologia au fost complet revizuite. Abordarea tematică se suprapune cu evaluarea clasică a fiecărui caz: anamneză și examenul obiectiv, apoi descrierea patologiei pe aparate și sisteme, cu exemple, scheme, tabele și imagini, care aduc valoare practicii medicale.

  • Protocol terapeutic pentru tiroidita Hashimoto
    Preț special 33.76 LEI Preț standard 45.00 LEI
    Epuizat din stoc

    Protocol terapeutic pentru tiroidita Hashimoto. Un plan pe 90 de zile pentru eliminarea simptomelor tiroidiene si revenirea la o viata normala

    Diagnosticata cu Hashimoto la 27 de ani, dr. farm. Izabella Wentz, autoarea fenomenalului bestseller Tiroidita Hashimoto, cunoaste atat efectele bolii, cat si limitarile medicatiei. Cheia insanatosirii, sustine ea, presupune schimbarea stilului de viata. In Protocolul terapeutic pentru tiroidita Hashimoto ofera un tratament testat, care a ajutat zeci de mii de persoane sa se simta mai bine – in doar 90 de zile.


     

    Bazat pe experienta personala si pe consultarea a mii de pacienti, acest ghid ofera o metoda practica de vindecare, alaturi de cateva retete originale. Este prima carte care ofera un protocol testat de un expert in domeniu pentru a trata boala si a ajuta pacientii sa duca o viata normala.

     

    Dr. farm. Izabella Wentz este cercetatoare in domeniul farmaciei clinice si consultanta internationala pentru problematica tiroiditei Hashimoto. Participa anual la nenumarate conferinte cu publicul larg sau cu specialisti din domeniul sanatatii, incercand sa impuna o noua perspectiva asupra acestei boli.
  • Codul diabetului. Cum prevenim sau vindecam diabetul de tip 2
    Preț special 29.93 LEI Preț standard 39.90 LEI
    Epuizat din stoc
    In 2016, doctorul Jason Fung a publicat Codul greutatii corporale, o carte care a schimbat modul in care este privita obezitatea de catre medici si pacienti deopotriva. De aceasta data renumitul autor se apleaca asupra unei alte probleme omniprezente in lumea de azi: diabetul de tip 2, o afectiune privita de catre medici, dieteticieni si chiar diabetologi ca „boala cronica, progresiva si nevindecabila“ – o condamnare pe viata, fara posibilitate de scapare. Cu un discurs clar si convingator pentru medici si pacienti deopotriva, Jason Fung prezinta o perspectiva mult mai realista asupra acestei boli si, mai ales, explica toti pasii care trebuie facuti pentru prevenire sau vindecare.

     
  • Cutia Magica impotriva cancerului si toate celelalte cai de preventie
    Preț special 16.50 LEI Preț standard 22.00 LEI

    "Dar ce pot face eu, in viata de toate zilele, ca sa previn cancerul?"

    Cartea contine Codul European Impotriva Cancerului - masurile pe care le pot lua cetatenii pentru a reduce riscul de cancer pentru ei si familiile lor, un proiect coordonat de Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului.

    "Lupta impotriva cancerului este ca o navigatie pe timp de noapte, cand vizibilitatea este insuficienta. Screeningul bazat pe un nou examen de rezonanta magnetica ar putea deveni radarul care ne va indruma in cursa impotriva tumorilor." - Umberto Veronesi

    "O tehnica de diagnosticare de care poate depinde o viata nu trebuie sa fie un secret, ci un progres stiintific la care participa multa lume si care trebuie cat mai mult impartasit." - Guseppe Petralia

  • La ce sa te astepti in al doilea an de viata
    Preț special 44.25 LEI Preț standard 59.00 LEI
    Cuvant-inainte de Dr. Mark D. Widome, profesor de pediatrie la Spitalul pentru Copii Penn State din Hershey, Pennsylvania


    Cea mai vanduta serie de parenting din lume. De la 12 la 24 de luni
     

    Ghidul complet pentru anul-minune al copilului tau, de la prima aniversare la a doua, cu raspunsuri la intrebarile esentiale: de ce? cand? in ce fel? Tot ce trebuie sa stii despre cum sa-l ingrijesti, sa-l educi, sa-l intelegi si sa tii pasul cu copilul tau nemaipomenit. Solutii, strategii si sugestii pentru tot ceea ce este legat de copilul tau:

    • Cum sa hranesti un mofturos

    • Ce trebuie sa faci ca sa aiba un somn linistit

    • Cum il ajuti sa vorbeasca

    • Ce poti face cand are crize de nervi si de plans

    • Cum ii starnesti si ii dezvolti curiozitatea

    • Cum sa-i intelegi comportamentul (si sa-i faci fata)

    • Cum sa ai un copil sanatos 


    Aceasta carte esentiala ii indruma pas cu pas pe parinti in al doilea an al vietii copilului, oferind informatii si sfaturi nepretuite, fiind totodata un ajutor necesar celor care au nevoie de empatie si cuvinte linistitoare. - – Dr. Mark D. Widome, profesor de pediatrie la Spitalul pentru Copii Penn State din Hershey, Pennsylvania

     

    Pornind de la prima aniversare a copilului,  La ce sa te astepti in al doilea an de viata este ghidul complet pentru „anul-minune” – douasprezece luni incarcate de evenimente uimitoare, in care cel mic invata cu iuteala fulgerului si face nenumarate descoperiri. O carte plina cu informatii esentiale, de la hranire (cum sa-i ispitesti pe cei mofturosi), la somn (cum sa doarma mai mult), vorbit (descifrarea primelor cuvinte) si comportament (domolirea primelor accese de furie). Plus, cum sa-l feresti de boli si de accidentari. Raspunsuri la toate intrebarile legate de copilul tau:

    • Cand va incepe sa mearga copilul nostru de 13 luni?

    • Cum sa-l facem pe mofturosul nostru sa manance si altceva in afara de paste?

    • La 14 luni, copilul nostru n-ar trebui sa vorbeasca deja?

    • Sigur, pot sa ignor o iesire nervoasa a copilului cand sunt acasa, dar ce ma fac daca suntem la mall?

     

  • Atlas de Anatomie a Omului, Sistemul Nervos si Organele de Simt
    Preț special 75.86 LEI Preț standard 101.15 LEI
    Epuizat din stoc
    Co-editie cu Thieme Verlag Germania! Prefata editiei: Numărul de studenţi dar şi de colegi din sfera științelor biomedicale care au studiat neuroanatomia prin mijlocirea acestui volum a fost în continuă creştere, iar astfel volumul şi-a dovedit utilitatea. Creşterea rapidă a volumului cunoştinţelor în domeniul neuroştiinţelor ne obligă să actualizam permanent informaţia. Numai în ultimii câţiva ani s-au făcut noi descoperiri care ne-au modificat felul în care privim structura şi funcţiile sistemului nervos. A fost prin urmare necesară actualizarea şi suplimentarea cunoştinţelor deja existente. Au fost adăugate secţiuni noi; de exemplu, o secţiune despre metodele moderne în neuroanatomie, o secţiune despre receptorii pentru neurotransmiţători, şi o introducere în studiile imagistice moderne utilizate frecvent în unităţile spitaliceşti. Aplicațiile clinice au fost menținute şi actualizte astfel încât să asigure o legătură cât mai bună cu contextul clinic. Scopul a fost să furnizeze studentului nu numai cunoştinţe solide de neuroanatomie, ci şi o bază importantă în domeniul interdisciplinar al neuroştiinţelor. Mai mult, studentul intră în contact cu aspectele clinice ale acelor domenii medicale în care neuroanatomia deţine un rol important. Formatul în policromie contribuie la prezentarea mai clară şi mai uniformă a informaţiilor. Astfel, pe parcursul întregii cărţi, căile senzitive sunt prezentate în culoare albastră, căile motorii în culoare roşie, fibrele parasimpatice în culoare verde, iar fibrele simpatice în culoare galbenă. Michael Frotscher Despre Thieme Verlag Editura cu profil medical şi ştiinţific Thieme Verlag, beneficiara mai multor premii internaţionale, şi-a demonstrat angajamentul faţă de menţinerea celui mai înalt standard de calitate în conţinutul şi prezentarea tuturor produselor sale. Culorile mărcii sale, albastru şi argintiu, au devenit sinonime cu excelenţa în domeniul publicaţiilor.

     

    Cuprins

     

    Sistemul nervos Introducere Sistemul nervos - prezentare generală Dezvoltare şi subdiviziuni Circuite funcţionale Poziţia sistemului nervos în organism Dezvoltarea şi structura creierului Dezvoltarea creierului Anatomia creierului Evoluţia creierului Elemente de bază ale sistemului nervos Neuronul Metode utilizate în neuroanatomie Ultrastructura unei celule nervoase Sinapsa Localizarea Structura Funcţia Tipuri de sinapse Neurotransmiţători Transportul axonal Receptorii pentru neurotransmiţători Transmiterea sinaptică Sisteme neuronale Circuite neuronale Fibra nervoasă Ultrastructura tecii de mielină Dezvoltarea tecii de mielină în sistemul nervos periferic Dezvoltarea fibrelor nervoase nemielinizate Structura tecii de mielină în SNC Nervul periferic Nevroglia Vasele de sânge Măduva spinării şi nervii spinali Prezentare generală Măduva spinării Structura Arcuri reflexe Substanţa cenuşie şi sistemul intrinsec Măduva spinării în secţiune transversală Căile ascendente Căile descendente Aspectul căilor Vascularizaţia măduvei spinării Ganglionul spinal şi rădăcinile posterioare Meningele spinal Inervația segmentară Sindroamele medulare Nervii periferici Plexurile nervoase Plexul cervical (C–C) Ramurile posterioare (C–C) Plexul brahial (C–T) Segmentul supraclavicular Segmentul subclavicular Nervii trunchiului Ramurile posterioare Ramurile anterioare Plexul lombo-sacral Plexul lombar Plexul sacral Trunchiul cerebral şi nervii cranieni Prezentare generală Organizare longitudinală Nervii cranieni Baza craniului Nucleii nervilor cranieni Bulbul rahidian Secţiune transversală la nivelul nervului hipoglos Secţiune transversală la nivelul nervului vag Puntea Secţiune transversală la nivelul genunchiului nervului facial Secţiune transversală la nivelul nervului trigemen Nervii cranieni (V, VII – XII) Nervul hipoglos Nervul accesor Nervul vag Nervul glosofaringian Nervul vestibulo-cohlear Nervul facial Nervul trigemen Ganglionii parasimpatici Ganglionul ciliar Ganglionul pterigopalatin Ganglionul otic Ganglionul submandibular Mezencefalul Structura Secţiune transversală la nivelul coliculilor inferiori ai mezencefalului Secţiune transversală la nivelul coliculilor superiori ai mezencefalului Secţiune transversală prin regiunea pretectală a mezencefalului Nucleul roşu şi substanţa neagră Nervii musculaturii oculare (Nervii cranieni III, IV şi VI) Nervul abducens Nervul trohlear Nervul oculomotor Căile lungi Fasciculul corticospinal şi fibrele corticonucleare Lemniscul medial Fasciculul longitudinal medial Conexiunile internucleare ale nucleilor trigeminali Tractul central al tegmentului Fasciculul longitudinal posterior Formaţiunea reticulată Histochimia trunchiului cerebral Cerebelul Structura Subdiviziuni Nucleii şi pedunculii cerebeloşi Cortexul cerebelului Circuite neuronale Organizarea funcţională Proiecţiile fibrelor Rezultatele stimulării experimentale Căile cerebeloase Pedunculul cerebelos inferior (corpul restiform) Pedunculul cerebelos mijlociu (brachium pontis) Pedunculul cerebelos superior (brachium conjunctivum) Diencefalul Dezvoltarea prozencefalului Linia de demarcaţie telo-diencefalică Structura Segmente Secţiune frontală la nivelul chiasmei optice Secţiune frontală la nivelul tuber cinereum Secţiune frontală la nivelul corpilor mamilari Epitalamusul Habenula Glanda pineală Talamusul dorsal Nucleii talamici specifici Nucleii talamici nespecifici Grupul nuclear anterior Grupul nuclear medial Nucleul centromedian Grupul nuclear lateral Grupul nuclear ventral Corpul geniculat lateral Corpul geniculat medial Pulvinar Secţiune frontală prin talamusul rostral Secţiune frontală prin talamusul caudal Subtalamusul Subdiviziuni Răspunsurile la stimularea subtalamusului Hipotalamusul Hipotalamusul sărac mielinizat Hipotalamusul bogat mielinizat Vascularizaţie Conexiunile hipotalamusului slab mielinizat Conexiunile hipotalamusului bogat mielinizat Topografie funcţională la nivelul hipotalamusului Hipotalamusul şi hipofiza Dezvoltarea şi segmentarea hipofizei Infundibulum Vascularizaţia hipofizei Sistemul neuroendocrin Telencefalul Prezentare generală Subdiviziunile emisferei Rotaţia emisferei Evoluţia Cortexul cerebral Lobii cerebrali Secţiuni prin telencefal Secţiuni frontale Secţiuni orizontale Paleocortexul şi corpul amigdaloid Paleocortexul Corpul amigdaloid Conexiunile Arhicortexul Subdiviziuni şi importanţă funcțională Cornul lui Ammon Conexiunile Cortexul hipocampului Neostriatul Insula Neocortexul Straturile corticale Coloanele verticale Tipuri de celule ale neocortexului Conceptul modular Ariile corticale Lobul frontal Lobul parietal Lobul temporal Lobul occipital Tracturile Asimetria emisferică Proceduri imagistice Radiografia cu contrast Tomografia computerizată Imagistica prin rezonanţă magnetică PET şi SPECT Sistemele cerebrovascular şi ventricular Sistemul cerebrovascular Arterele Artera carotidă internă Ariile de vascularizaţie Venele Venele cerebrale superficiale Venele cerebrale profunde Spaţiile lichidului cefalorahidian Prezentare Plexul coroid Ependimul Organe circumventriculare Meningele Dura mater Arahnoida Pia mater Sistemul nervos autonom Prezentare generală Sistemul nervos autonom central Sistemul nervos autonom periferic Sistemele adrenergic şi colinergic Circuite neuronale Trunchiul simpatic Segmentele toracic superior şi cervical Segmentele toracic inferior şi abdominal Inervaţia tegumentului Sistemul nervos autonom în periferie Fibrele eferente Fibrele aferente Plexul intramural Neuronii autonomi Sisteme funcţionale Funcţia creierului Sistemele motorii Fasciculul corticospinal Sistemul motor extrapiramidal Conexiunile funcţionale ale sistemului motor extrapiramidal Placa motorie Organul tendinos Fusul neuromuscular Calea motorie finală comună Sistemele senzitive Organele senzitive cutanate Calea sensibilităţii epicritice Căile sensibilităţii protopatice Organul gustativ Organul olfactiv Sistemul limbic Prezentare Girusul cingulat Aria septală Organele senzitive Ochiul Structura Pleoapele, aparatul lacrimal şi cavitatea orbitală Muşchii globului ocular Globul ocular Segmentul anterior al globului ocular Vascularizaţia Fundul de ochi Retina Nervul optic Fotoreceptorii Calea vizuală şi reflexele oculare Calea vizuală Organizarea topografică a căii vizuale Reflexele oculare Urechea Structura Prezentare Urechea externă Urechea medie Urechea internă Cohleea Organul lui Corti Aparatul vestibular Celulele senzitive vestibulare Calea auditivă şi căile vestibulare Calea auditivă Căile vestibulare Lectură suplimentară Index
  • Gimnastica faciala. O metoda de a va pastra fata frumoasa in mod natural
    Preț special 15.75 LEI Preț standard 21.00 LEI

    GIMNASTICA FACIALA. O metoda de a va pastra fata frumoasa in mod natural

  • Ingrijirea postcancer
    Preț special 33.76 LEI Preț standard 45.00 LEI
    Dupa experienta intensa si emotiile care insotesc operatia, tratamentul cu radiatii sau chimioterapia (ori toate trei), bolnavii de cancer raman adesea fara prea multe indrumari referitoare la pastrarea starii de sanatate dupa tratament. Ingrijirea postcancer este un ghid accesibil care umple acest gol, oferind informatii despre cum sa-ti mentii sanatatea fizica – avand capitole dedicate epigeneticii, nutritiei si exercitiilor fizice –, precum si sanatatea emotionala, cu ajutorul unor tehnici de gestionare a stresului. Noua stiinta a epigeneticii a demonstrat ca nu suntem prizonierii mostenirii noastre genetice. Stilul de viata are un efect asupra celor mai raspandite forme de cancer (mamar, de prostata, endometrial, de colon, de vezica urinara, melanom si limfom). Autorii prezinta schimbari ale stilului de viata usor de implementat, care sa „activeze" sutele de gene ce lupta impotriva cancerului si sa le „dezactiveze" pe cele care favorizeaza cancerul. La asta se adauga 34 de retete sanatoase si sugestii despre cum sa ramai activ si sa faci miscare, cum sa-ti „detoxifici" locuinta si mediul si ce suplimente alimentare sa iei ca sa previi aparitia ajuti la prevenirea recidivei.

     

    Nicio forma de cancer nu are o mortalitate de 100%. Oricat ar fi de grava acea forma, oricare ar fi sansele, exista intotdeauna supravietuitori… Dupa ce sunt supusi unui tratament, multi bolnavi de cancer sufera inutil, iar unii se confrunta cu riscuri mari — chiar cu esecul terapiei — din cauza oportunitatilor ratate din perioada de dupa tratament. De aici, necesitatea acestei carti minunate, care ofera sfaturi exceptional organizate si documentate pentru cei care s-au confruntat cu aceasta boala. (Dr. Mehmet C. Oz)

     

    Dr. Gerald M. Lemole este chirurg specializat in chirurgie toracica si in medicina integrativa, autor al cartii The Healing Diet. Dr. Pallav K. Mehta este director de oncologie integrativa la Centrul Oncologic MD Anderson din Cooper.  Dr. Dwight L. McKee este medic autorizat specializat in medicina interna, oncologie, hematologie, nutritie si medicina integrativa si holista.

     

  • Clinica Mayo. Cancerul mamar
    Preț special 43.12 LEI Preț standard 57.50 LEI

    Clinica Mayo. Cancerul mamar - Coordonatori: Dr. Charles L. Loprinzi, Dr. Lynn C. Hartmann

    Un ghid util si complet de informare despre ce inseamna cancerul de san, care sunt riscurile sale, metodele de diagnosticare si de tratare existente

    In aceasta carte veti afla:
    • ce este cancerul mamar si cum poate fi depistat inca din fazele incipiente;
    • care sunt cele mai noi descoperiri in domeniul oncologiei;
    • daca dumneavoastra sau alte persoane din familia dumneavoastra sunteti in pericol sa va imbolnaviti de aceasta boala, in functie de mostenirea genetica, de istoricul medical al familiei si de alti factori de risc;
    • ce este biopsia si cum trebuie interpretate rezultatele acesteia;
    • care sunt tratamentele disponibile in prezent;
    • ce pasi trebuie sa urmeze pacienta si cei apropiati ei pentru a face fata bolii cu optimism si curaj.

    Clinica Mayo este o institutie nonprofit cu sediul in Statele Unite ale Americii. Datorita grijii pentru pacienti, experientei medicilor si cercetatorilor specializati in toate domeniile medicale, echipamentelor inovatoare si muncii in echipa, se afla in topul celor mai renumite clinici din lume.

    Sper ca aceasta carte sa reprezinte un ghid util si complet de informare despre ce inseamna cancerul de san, care sunt riscurile sale, metodele de diagnosticare si de tratare existente si sa le ofere tuturor doamnelor indrumari practice pentru prevenirea acestei afectiuni si pentru protejarea sanatatii mamare. - Dr. Gabriel Cristian Viisoreanu 

  • Atlas de anatomie a omului Netter (editia a 5-a)
    Preț special 273.09 LEI Preț standard 364.13 LEI
    Epuizat din stoc

    Ediţia a cincea a Atlasului de Anatomie a Omului de Frank H. Netter, MD, IN LIMBA ROMANA a fost actualizată de o echipă de editori consultanţi condusă de John T. Hansen şi din care au făcut parte Brion Benninger, Jennifer K. Brueckner, Stephen W. Carmichael, Noelle A. Granger şi R. Shane Tubbs. Fiecare dintre aceştia a revizuit, modificat şi actualizat o secţiune a acestui Atlas. în această nouă ediţie echipa editorială a actualizat imaginile radiologice din cartea în format tipărit şi din versiunile online auxiliare acesteia, modalitate prin care noţiunile de anatomie au fost introduse în contextul imagisticii clinice. Deoarece a fost necesară introducerea de material nou, Carlos A. G. Machado, MD, a adăugat imagini noi în această ediţie. Echipa de editori consultanţi s-a raportat constant la Terminologia Anatomica pe care a utilizat-o ca bază pentru revizuirea nomenclaturii şi terminologiei. Ilustraţiile realizate de Dr. Netter se caracterizează prin claritatea extraordinară cu care sunt prezentate structurile anatomice, într-o manieră care poate fi corelată cu clinica, dar care menţine echilibrul între complexitate şi simplificare. Această a cincea ediţie se datorează în mare măsură şi editorilor consultanţi ai ediţiilor precedente, Dr. Sharon Colacino (Oberg) (prima ediţie), Dr. Arthur F. Dalley II (a doua ediţie) şi Dr. John T. Hansen (a treia ediţie), care au supravegheat cu profesionalism crearea acestor ediţii anterioare, ceea ce a făcut ca sarcina noastră să fie mult mai uşoară. A patra ediţie a fost prima publicată sub sigla Elsevier şi a inclus contribuţia lui Anil Walji şi Thomas Gest, dar şi a unor membrii ai echipei editoriale actuale.
    Modificările semnificative efectuate în toate secţiunile acestui Atlas includ reorganizarea ordinii planşelor pentru a reflecta cu acurateţe cât mai mare metodele curente de predare a anatomiei; reducerea etichetării unor imagini; şi îndepărtarea unor planşe clinice care nu mai erau de actualitate. Ordinea planşelor în fiecare secţiune respectă următoarea secvenţă: dinspre straturile superficiale către straturile profunde. în secţiunile destinate membrului superior şi membrului inferior, imaginile au fost modificate pentru a reflecta orientarea uzuală folosită în corelaţia anatomiei cu imagistica. în plus, pe parcursul întregii cărţi multe planşe au fost actualizate în conformitate cu viziunile contemporane asupra anatomiei. Sperăm ca această nouă ediţie a Atlasului de Anatomie a Omului să vă fie utilă atât în procesul de învăţare cât şi în cariera profesională.

    Despre versiunile online:
    Pentru ediţia acestui Atlas am inclus accesul la pagina de internet www. studentconsult. com. Ca urmare a feedback-ului primit de la studenţi şi facultăţile de medicină, am aflat că includerea Atlasului de Anatomie a Omului - Netter în "Student Consult" îmbogăţeşte suplimentar informaţia conţinută în acest site. Multe din instrumentele care au fost disponibile la www. Netteranatomy. com sunt acum disponibile în "Student Consult", unde există şi alte elemente adiţionale. în plus faţă de cele 80+ imagini din Atlasul în formă tipărită, există peste 250 de imagini clinice pe care editorii consultanţi le-au adăugat pe acest site, inclusiv numeroase imagini clinice Netter. Acestea sunt imagini clinice şi radiologice care prezintă atât aspectele anatomice normale cât şi pe cele patologice. Legăturile (linkurile) dintre Netter şi "Student Consult" au fost dezvoltate şi permit utilizatorului să acceseze majoritatea produselor din acest site, atât de utile studenţilor şi cadrelor didactice universitare. De asemenea, în "Student Consult" se află filme video create de Interact Elsevier, produsul Netter’s 3D Interactive Anatomy (anatomie interactivă tridimensională), dar şi Module Interactive de Disecţie de la Universitatea din North Carolina, Chapel Hill. Resursele online adiţionale, cum sunt imaginile radiologice, filmele video de la Modulele de Disecţie ale UNC şi multe alte resurse sunt indicate prin simbolul x. Simbolul z indică filmele video din Netter’s 3D Interactive Anatomy.

    CUPRINS
    Secțiunea 1 CAPUL ȘI GâTUL
    Anatomie topografică 1
    Straturile superficiale ale feţei 2-3
    Oasele şi ligamentele 4-23
    Straturile superficiale ale feţei 24-25
    Gâtul 26-34
    Regiunea nazală 35-50
    Regiunea orală 51-62
    Faringele 63-73
    Glanda tiroidă şi laringele 74-80
    Orbita şi conţinutul 81-91
    Urechea 92-98 
    Meningele şi emisferele cerebrale 99-114
    Nervii cranieni şi cervicali 115-134
    Vascularizaţia cerebrală 135-146
    Imagistică regională 147-148

    Secțiunea 2 REGIUNEA POSTERIOARĂ A TRUNCHIULUI ȘI MĂDUVA SPINĂRII 
    Anatomie topografică 149
    Oasele şi ligamentele 150-156
    Măduva spinării 157-167
    Musculatura şi inervaţia 168-172 
    Anatomie secțională 173-174

    Secțiunea 3 TORACELE
    Anatomie topografică 175
    Glanda mamară 176-178
    Pereţii trunchiului 179-189
    Plămânii 190-204
    Cordul 205-223
    Mediastinul 224-234
    Imagistică regională 235
    Anatomie secţională 236-239

    Secțiunea 4 ABDOMENUL
    Anatomie topografică 240
    Pereţii trunchiului 241-260
    Cavitatea peritoneală 261-266
    Viscerele abdominale 267-276
    Viscerele abdominale (glandele anexe) 277-282
    Vascularizaţia viscerelor abdominale 283-296
    Inervaţia viscerelor abdominale 297-307
    Rinichii şi glandele suprarenale 308-322
    Secţiuni abdominale 323-330

    Secțiunea 5 PELVISUL ŞI PERINEUL
    Anatomie topografică 331
    Oasele şi ligamentele 332-336
    Planşeul şi conţinutul pelvisului 337-347
    Vezica urinară 348-351
    Uterul, vaginul şi structurile de susţinere 352-355
    Perineul şi organele genitale externe la femeie 356-359
    Perineul şi organele genitale externe la bărbat 360-367
    Structurile omoloage ale organelor genitale 368-369
    Testiculul, epididimul şi canalul deferent 370
    Rectul 371-376
    Imagistică regională 377
    Vascularizaţia 378-388
    Inervaţia 389-397
    Secţiuni transversale regionale 398-399

    Secțiunea 6 MEMBRUL SUPERIOR
    Anatomie topografică 400
    Anatomia suprafețelor cutanate 401-405
    Umărul şi axila 406-418
    Braţul 419-423
    Cotul şi antebraţul 424-439
    Regiunea carpiană şi mâna 440-459
    Inervaţia şi vascularizaţia 460-467
    Imagistică regională 468

    Secțiunea 7 MEMBRUL INFERIOR
    Anatomie topografică 469
    Anatomia suprafețelor cutanate 470-473
    Şoldul şi coapsa 474-493
    Genunchiul 494-500
    Gamba 501-510
    Glezna şi piciorul 511-525
    Inervaţia şi vascularizaţia 526-530
    Imagistică regională 531

    Secțiunea 8 ANATOMIE SECȚIONALĂ
    Ilustrații cheie pentru anatomia secțională 532

    Referințe 
    Index