Biografii - Memorii & Jurnale

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 113

Cumpără acum de la
  • Invincibil
    55.00 LEI

    • Instant bestseller, Sunday Times

    • Finalista a Premiului William Hill Sports Book of the Year 2023

    In cariera sa de peste trei decenii, calatoria lui Ronnie O'Sullivan catre titulatura de cel mai bun jucator al tuturor timpurilor a fost dusa adeseori la extreme.

    Din postura de copil-minune al snookerului, trecerea lui Ronnie la profesionisti a generat imense asteptari. Aceste presiuni, alaturi de o viata personala provocatoare, l-au azvarlit intr-o lume a exceselor si a dependentelor. In timp ce parea sa se afle la cele mai inalte cote ale jocului, in realitate chiar acelea erau momentele sale de maxima slabiciune. In anul 2000, Ronnie a pasit pe drumul de recuperare a propriei vieti, de dezvoltare a unei mentalitati mai puternice si mai rezistente. La mai bine de douazeci de ani de atunci, este in continuare obsedat sa joace la cel mai inalt nivel si este cel mai fericit cand se afla intr-o arena de snooker.

  • Elon Musk
    149.00 LEI

    Bestseller New York Times

    De la autorul cartii Steve Jobs si al altor biografii devenite bestseller, vine acum povestea uimitor de intima a celui mai controversat si mai fascinant inovator din lume, un vizionar avangardist care ne-a deschis drumul spre era vehiculelor electrice, a explorarii spatiale private si a inteligentei artificiale. Si sa nu uitam de Twitter!

  • Nedoctoricit
    59.00 LEI
    O sa va cam usture a fost fenomenul editorial al secolului, o carte citita de multe milioane de persoane, adorata de cel putin o jumatate dintre acestea si transformata intr-un serial TV de succes. Dar a fost doar o parte din poveste. Amuzanta, teribil de emotionanta si umila, Nedoctoriciteste despre ce se intampla cu un medic dupa ce-si pune halatul in cui, dar medicina refuza sa renunte la el.
  • Povestitorul. Istorisiri din viata si muzica
    59.00 LEI
    In Povestitorul, o colectie de momente adunate din toate etapele vietii sale, Dave Grohl ne ofera ceva rar - portretul real, brut si onest al unei vieti neobisnuite, compuse din momente obisnuite. De la dragostea lui viscerala pentru muzica si colegii muzicieni la conexiunea profunda cu orasul natal, Springfield, Virginia, la placerea cu care scrie despre cresterea fiicelor sale, Dave Grohl spune povesti asa cum compune muzica - din suflet.
  • Adrenalină. Poveștile mele nespuse
    49.00 LEI
    Zlatan Ibrahimović nu mai are nevoie să-și demonstreze forța cu care este înzestrat sau să ne reamintească de marile succese sportive care l-au făcut un campion unic în lume, așa că decide să se dezbrace de secrete, de frici și de prejudecăți într-un mod sincer și deschis, dezvăluindu-ne faptul că un zeu al mingii este în plină transformare, înfruntând anii care vor veni, fără ipocrizie, cu maturitate și o nesiguranță față de care va învăța să aibă îngăduință.
  • Bourdain. Biografia orala definitiva
    75.00 LEI

    În 2018, când Anthony Bourdain a murit, admiratori din întreaga lume s-au reunit pentru a celebra viața unui om inimitabil, care își dedicase existența călătoriilor, mergând aproape peste tot (și mâncând aproape orice), scoțând la lumină viețile și poveștile altora. Impactul său a fost extraordinar, iar moștenirea sa nu a făcut decât să crească după moartea lui. 

    Acum avem prima dată ocazia de a pătrunde în viața lui Bourdain prin poveștile și evocările celor mai apropiați prieteni și colegi. Laurie Woolever, care a fost vreme îndelungată asistenta și confidenta lui Bourdain, a intervievat aproape o sută de oameni care au gravitat în jurul lui Tony – de la membrii echipelor sale din bucătărie până la colaboratorii din domeniul literar, editorial și din televiziune, la care se adaugă fiica și cei mai apropiați prieteni ai săi –, oferindu-ne o viziune remarcabilă, completă, vie și nuanțată asupra vieții și muncii lui Tony.

  • Gust. Autobiografia mea culinara
    49.00 LEI
    Stanley Tucci a crescut intr-o familie de italieni americani care petrecea fiecare seara in jurul mesei din bucatarie. Magia acelor cine a fost impartasita in The Tucci Cookbook si The Tucci Table, iar acum, cititorul este purtat dincolo de retetele savuroase ale acestei familii, spre povestile captivante din spatele lor.
     
    Gust este o meditatie asupra intersectiei dintre mancare si viata, plina de anecdote despre copilaria lui Tucci, petrecuta in Westchester, New York. Povesteste si despre pregatirea si filmarea peliculelor cu subiecte de gastronomie Big Night si Julie & Julia, despre cum s-a indragostit in timpul unei cine si despre cum a gatit impreuna cu sotia lui pentru o multime de copii. Aceasta calatorie gastronomica prin vremuri bune si vitrege, delicatese si mancaruri arse este delicioasa si emotionanta pana la ultima imbucatura. Scrisa cu umorul sec caracteristic lui Stanley, Gust este pentru fanii lui Bill Buford, Gabrielle Hamilton si Ruth Reichl si pentru oricine cunoaste puterea mancarurilor gatite acasa.
  • Omul din viitor. Viața vizionară și ideile lui John von Neumann
    69.00 LEI

    O biografie electrizantă a unuia dintre oamenii de știință extraordinari din secolul XX și a lumii pe care a creat-o.

    Telefoanele inteligente din buzunarele noastre și computere asemănătoare cu creierul. Ciudățeniile teoriei jocurilor și biologie evoluționistă. Arme nucleare și nave spațiale care se autoreproduc. Toate poartă amprenta unui om remarcabil și totuși în mare măsură lipsit de recunoașterea meritelor sale: John von Neumann.

  • Calypso
    49.00 LEI

    Dacă ai râs vreodată la poveștile vesel-mizantrope ale lui David Sedaris, ai fi tentat să crezi că știi ce te așteaptă în Calypso. Greșit.

    Când își cumpără o casă pe plajă, într-o zonă de coastă din Carolina, Sedaris are în minte concedii lungi și relaxante, petrecute jucând jocuri de societate și bronzându-se în compania celor pe care îi îndrăgește mai mult. Iar viața în Sea Section, cum și-a botezat el casa de vacanță, se dovedește a fi exact atât de idilică pe cât și-a imaginat-o, cu excepția unei mici revelații: e imposibil să pleci în vreun concediu departe de tine însuți.

    În această carte, Sedaris își concentrează formidabila putere de observație asupra vârstei mijlocii și a mortalității. Nu te lăsa păcălit: aceste povestiri sunt foarte, foarte amuzante, Calypso fiind o carte care te poate face să râzi cu sughițuri. Puterea de observație a lui Sedaris nu a fost nicicând mai ascuțită, iar capacitatea lui de a-i face pe cititori să râdă de șoc rămâne fără egal. Dar o bună parte a comediei întâlnite aici izvorăște din acel moment tumultuos în care corpul te trădează, iar tu îți dai seama că povestea vieții tale descrie mai mult trecut decât viitor.

    Aceasta este o lectură de plajă pentru oamenii care detestă plajele și o lectură obligatorie pentru cei care urăsc flecăreala, dar care gustă o glumă bună despre tumori. Calypso este cea mai sumbră și, în același timp, cea mai afectuoasă carte a lui Sedaris de până acum – și se prea poate să fie și cea mai bună.

    Sincer, contemplativ și chiar tandru. Sedaris te face să râzi chiar în timp ce te întoarce ușor către întunecimea pe care trebuie să o înfruntăm cu toții. — Caroline LeavittSan Francisco Chronicle

    Observațiile lui Sedaris sunt mai dure și, deseori, mai sumbre decât în textele lui anterioare. Ironia și incisivitatea care îl fac să fie adorabil rămân la fel. — Lauren HubbardHarper's Bazaar

    Neobișnuit de incisivă. Avem aici senzația palpabilă a unui bărbat care devine conștient de propria mortalitate, în felul său ciudat, dar care-și prețuiește norocul și pe cei dragi. — Moira MacdonaldSeattle Times

    Cea mai deschisă și mai personală carte a lui Sedaris de până acum. Și totuși găsește loc berechet pentru râs. — Seija RankinEntertainment Weekly

    Sedaris demonstrează încă o dată ce îl face să fie cel mai bun umorist american al prezentului: capacitatea remarcabilă de a combina personalul cu politicul, lumescul cu profanul, mizeria cu sublimul și veselia cu afecțiunea. — Heller McAlpinNPR

  • Ia o piersică. Memoriile unui chef
    49.00 LEI

    DAVID CHANG este chef și fondatorul Momofuku Noodle Bar. Din 2004, anul în care a deschis restaurantul la New York, a primit șase premii James Beard, printre care și pentru cel mai bun chef. A fost nominalizat pe lista celor mai importante 100 de personalități a revistei Time. În 2018, David a înființat Majordomo Media și a lansat podcastul The Dave Chang Show. Este gazda a două documentare de pe Netflix, Ugly Delicious și Breakfast, Lunch & Dinner.

  • Nu te găsesc pe nicăieri
    39.00 LEI

    LAURA IONESCU [LULUTS] s-a născut în 1990 la București. A urmat în paralel cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și pe cele ale Facultății de Istorie, specializându-se în microistorie – cu licență și disertație despre jurnalismul de război. Lucrează de peste treisprezece ani în publicitate și a primit pentru ideile sale o mulțime de premii naționale și internaționale. 

    Este speaker TedX, a scris, printre altele, în Decât o Revistă și Revista de Povestiri și a publicat în antologia de texte Ea. Perspective feministe asupra societății românești, apărută în 2018 la Editura Curtea Veche. În prezent este copywriter freelancer, trainer în comunicare pentru ONG-uri și locuiește tot în București, în casa unei pisici tărcate, cu ochi șpanchi, pe nume Olenka.

  • Cum am învățat să înțeleg lumea
    49.00 LEI

    Hans Rosling a fost medic, specialist în domeniul sănătății globale și un celebru formator public. A fost consilier al Organizației Mondiale a Sănătății și al UNICEF și cofondator al organizației umanitare Medici Fără Frontiere din Suedia și al Fundației Gapminder. Discursurile sale TED au fost urmărite de peste 35 de milioane de ori și a fost inclus de Time pe lista celor mai influenți 100 de oameni din lume. A decedat în 2017, dedicându-și ultimii ani din viață scrierii acestui volum de memorii și cărții Factfulness, care s-a aflat pe lista de lecturi a președintelui Obama și a lui Bill Gates.

    Fanny Härgestam este jurnalistă și scriitoare și locuiește în Stockholm și Paris.

  • Cea mai mare cacealma. Cum am învățat să fiu atentă, să mă stăpânesc și să câștig
    55.00 LEI

    MARIA KONNIKOVA nu mai jucase niciodată poker, așa că nu știa regulile când l-a abordat pe Erik Seidel, membru al Galeriei Celebrităților din Poker și câștigător a zeci de milioane de dolari din premii, și când l-a convins să devină mentorul ei. Seidel a acceptat și Maria l-a urmat în curând pe calea pokerului, în lumea sălbatică, extrem de competitivă și copleșitor de masculină a jocului Texas Hold'em cu miză mare, având ca obiectiv ediția World Series of Poker din anul următor.

    Însă apoi s-a întâmplat ceva extraordinar. Sub îndrumarea lui Seidel, Konnikova a avut o serie de revelații despre viață derivate din noua sa ocupație, inclusiv despre cum să citească mai bine nu doar trăirile adversarilor, ci și pe ale sale, despre cum să identifice lucrurile care o destabilizau și o aduceau într-o stare emoțională care nu favoriza deciziile corecte și despre cum să ajungă să accepte norocul (sau lipsa lui) ca atare. Peste mai puțin de un an a început să obțină bani serioși din turnee, ajungând în final la sute de mii de dolari. A câștigat un turneu important, a făcut rost de un sponsor și s-a obișnuit să apară la televizor sau în ziare sub titluri precum „Transformarea unei scriitoare în jucătoare profesionistă de poker”. A învățat chiar și să-i placă Las Vegasul.

    Maria Konnikova este și jucătoare, și cercetătoare în domeniul comportamentului uman, astfel că a transformat această călătorie incredibilă într-o sursă de lecții de neprețuit. Cea mai mare cacealma dintre toate, a descoperit ea, este că abilitățile nu fac totul. Vom primi și cărți rele, dar, dacă ne concentrăm pe modul în care le jucăm, și nu pe rezultat, vom reuși să trecem prin multe momente dificile, până când norocul ne va ieși din nou în cale.

    Cea mai mare cacealma este o carte grozavă dacă jucați poker, dar e o lectură extraordinară și pentru cei care nu joacă, la fel ca mine. Pentru noi, jocul oferă o perspectivă fascinantă asupra naturii umane, asupra atenției și concentrării, asupra teoriei jocului (aplicată nu doar la jocuri) și asupra luării unor decizii mai bune. Cartea ne învață să suportăm mai bine rezultatele acestor decizii și nu doar să învățăm din ele, ci să mergem mai departe... O lectură obligatorie pentru majoritatea antreprenorilor. — Inc.

    O investigație inspirată despre „lupta pentru echilibrul între noroc și control din viețile noastre și deciziile pe care le luăm”, la mijlocul distanței dintre un jurnal, un abecedar de psihologie privind luarea deciziilor și un set de strategii pentru viață. — Maria PopovaBrain Pickings

    Nu am avut niciodată mai multă nevoie de literatură digerabilă și coerentă despre luarea rațională a deciziilor. Așa a apărut Cea mai mare cacealma, povestea specialistei în psihologie Maria Konnikova despre călătoria sa în lumea pokerului profesionist. Deși începe ca o poveste ușurică despre o cercetătoare curioasă care se avântă încet în apele înțesate de rechini, cartea ne oferă o lecție esențială despre succes într-o lume tot mai înșelătoare. Am citit aproape toate cărțile despre poker și pot spune că aceasta este prezentarea cea mai bună a jocului pe care-l ador și a deprinderilor cognitive de neprețuit pe care le aduce. Povestea „de la 0 la 100” a Mariei Konnikova vă va aduce zâmbetul pe buze în această perioadă dificilă. — Nature

    Aceasta este o carte nu doar despre jocul de poker, ci și despre însemnătatea norocului, știința abilităților și psihologia dominării adversarilor. — Joshua Foer, autorul cărții Moonwalking with Einstein și fondatorul Atlas Obscura

  • Acid pentru copii. Memorii
    59.00 LEI

    FLEA este un muzician și, ocazional, actor american, născut în Australia. Este cunoscut mai ales ca basistul și membrul fondator al trupei Red Hot Chili Peppers, și cofondator al The Silverlake Conservatory of Music.

  • În căutarea vindecării. Cursa unui medic pentru transformarea speranței în fapte
    45.00 LEI

    David Fajgenbaum, medic, absolvent de MBA și al unui masterat în Știinte, a urmat cursurile Universității Georgetown, ale Universității Oxford, ale Universității Pennsylvania și ale Școlii de afaceri Wharton. Este asistent la Facultatea de Medicină a Universității din Pennsylvania și director asociat al Orphan Disease Center, cofondator și director executiv al Rețelei Naționale de Susținere a Studenților „Mame și tați în suferință”.

    Munca doctorului Fajgenbaum a fost recunoscută prin numeroase premii, inclusiv premiul Forbes „30 sub 30” în domeniul sănătății și RARE Champion of Hope Award pentru știință. A fost portretizat în publicații importante, precum New York TimesForbesScienceReader's Digest și emisiunea Today. Trăiește în Philadelphia, împreună cu soția lui, Caitlin, și fiica lor, Amelia.

  • De gardă-n noaptea de Crăciun
    35.00 LEI

    ADAM KAY este comediant premiat și autor al bestsellerului care a vândut milioane de exemplare, O să vă cam usture. Înainte de a deveni scriitor a lucrat ca medic junior, ceea ce ar trebui să fie destul de evident de-acum. Trăiește în Oxfordshire.

  • De ce peștii nu există
    39.00 LEI

    Lulu Miller este cofondatoarea Invisibilia, o emisiune despre forțele invizibile care modelează comportamentul uman, difuzată pe National Public Radio. Alături de Jad Abumrad și Latif Nasser, este gazda Radiolab. Cea mai mare parte a timpului și-o petrece făcând reportaje pe teme științifice, dar o preocupă și eseistica, ficțiunea și, din când în când, tiradele bizare.

     

    Este câștigătoare a Premiului Peabody, iar povestirile sale au fost publicate în The New YorkerVQROrionElectric Literature și alte reviste. Locul ei preferat de pe pământ este Humpback Rocks.

  • Cine l-a ucis pe John Lennon
    65.00 LEI

    Lesley-Ann Jones l-a urmat pe Ken Jones, răposatul său tată, fost jurnalist sportiv, pe strada Fleetwood. Aici a petrecut peste un sfert de secol, lucrând ca jurnalist și editorialist pentru cele mai multe dintre ziarele naționale britanice.

    A scris nenumărate cărți, printre care Hero: David Bowie și Bohemian Rapsody: The Definitive Biography of Freddie Mercury, bestseller Sunday Times.

  • O viață pe planeta noastră
    55.00 LEI

    Sir DAVID ATTENBOROUGH este cel mai cunoscut documentarist britanic al științelor naturii. Cariera sa de naturalist și om de televiziune se întinde pe aproape șapte decenii. Prima sa slujbă – după ce a absolvit Universitatea Cambridge și a petrecut doi ani în serviciul Marinei Regale – a fost la o editură londoneză. Apoi, în 1952, s-a alăturat BBC ca producător stagiar, aici având prima ocazie – serialul Zoo Quest (1954 – 1964) – să plece în expediții pe meleaguri îndepărtate și să filmeze scene intime cu animale sălbatice în habitatul lor natural.

    A fost șeful BBC2 între 1965 și 1968, perioadă în care a introdus televiziunea color în Marea Britanie, după care a ocupat funcția de director de programe la BBC Television (1969 – 1972). În 1973 a abandonat complet funcțiile administrative și a revenit la scris și realizarea de documentare, impunându-se ca documentarist de talie mondială cu mai multe seriale de căpătâi, filmate pentru BBC, între care Life on Earth (1979), The Living Planet (1984), The Trials of Life (1990), The Private Life of Plants (1995), Life of Birds (1998), The Blue Planet (2001), Life of Mammals (2002), Planet Earth (2006) și Life in Cold Blood (2008).

    Sir David a fost înnobilat în 1985, iar în 2005 a primit Ordinul de Merit. Este membru al Societății Regale și se află în avangarda inițiativelor de combatere a problemelor privind declinul speciilor și conservarea naturii.

  • Insusirea bunului gasit
    55.00 LEI

    De aproape patru decenii, David Sedaris tine un jurnal in care scrie regulat despre lucrurile bizare sau amuzante pe care le observa. Orice persoana care a participat la un eveniment cu David Sedaris stie ca printre cele mai simpatice parti sunt momentele in care citeste din propriile jurnale.

    Insusirea bunului gasit contine insemnarile sale preferate. Il urmarim cum pleaca din casa familiei sale din  Raleigh, Carolina de Nord, si cum incearca sa-si gaseasca un loc in lume. In timp ce este student la Arta si, ulterior, profesor in Chicago, are nenumarate slujbe bizare, in timpul carora intalneste tot soiul de ciudati, asta inainte de a se muta la New York, unde vrea sa devina scriitor – si unde, contrar asteptarilor sale, aterizeaza in Taramul lui Mos Craciun din Magazinul Macy's si devine spiridus… Sensibila, ilara si incredibil de captivanta, Insusirea bunului gasit ofera o ocazie rara de a patrunde in mintea unuia dintre cei mai mari autori americani de satira.

    Nu am fost niciodata genul care sa scrie despre propriile sentimente, in parte pentru ca nu sunt absolut deloc interesante (nici macar pentru mine), dar mai ales pentru ca este foarte posibil sa se schimbe. Dar sentimentele altora sunt cu totul altceva! Te enerveaza la culme mama vitrega sau managerul pentru care ai lucrat pana ieri? Hai, te rog, sa discutam despre asta! Lucrurile despre care imi place sa vorbesc sunt evenimentele remarcabile din viata de zi cu zi, franturile de conversatii la care asist fara sa vreau, lucrurile fascinante pe care mi le spun alte persoane, glumele pe care le-am auzit de-a lungul anilor, la petreceri sau la sesiunile de autografe. - David Sedaris

    Unul dintre cei mai amuzanti scriitori din America… Exista doua tipuri de cititori: cei care il adora pur si simplu pe David Sedaris si cei care inca nu i-au citit cartile. - Doug Childers, Richmond Times-Dispatch

    Da, David Sedaris este al naibii de bun… Un povestitor remarcabil de priceput, cu o capacitate incredibila de a transforma anecdote triviale in povesti emotionante, in incercarea de a gasi un sens si un strop de normalitate intr-o lume care a luat-o razna cu totul. - Heather Havrilesky, Los Angeles Times

  • Eu: Elton John. Autobiografia
    59.00 LEI

    ELTON JOHN este cel mai longeviv și mai de succes cântăreț și compozitor al tuturor timpurilor. Viața lui este extraordinară, după cum o arată cele șapte  decade (deocamdată) pline de suișuri și coborâșuri. Cu propriile cuvinte și cu bine cunoscuta sinceritate, acum ne împărtășește povestea sa – fiecare moment, fie el amuzant sau dureros. 


    Ne spune adevărul despre copilăria sa din Pinner, o suburbie londoneză, și despre relația dificilă cu părinții săi. Reginald Dwight, pe numele primit la botez, a fost un puști timid, cu visuri atunci puțin probabile de a deveni o celebritate pop. Dar la 23 de ani a dat primul concert în America, în fața unui public vrăjit pur și simplu, îmbrăcat cu o salopetă galben-deschis și un tricou plin de stele și încălțat cu ghete cu aripi. Elton John a urcat pe scenă iar lumea muzicală nu a mai fost niciodată la fel.

    Eu este plină de dramă, de la refuzul timpuriu al pieselor făcute în colaborare cu compozitorul Bernie Taupin la statutul amețitor de superstar aflat în topul clasamentelor, de la prietenia cu John Lennon, Freddie Mercury și George Michael la dansurile disco împreună cu membrii Queen, de la tentativele de suicid la o dependență secretă de droguri, care l-a ținut prizonier peste un deceniu. Elton scrie cu foarte mare pasiune despre perioada de dezintoxicare și despre lansarea AIDS Foundation. Povestește despre cum și-a găsit adevărata dragoste alături de David Furnish, despre vacanțele petrecute cu Versace și despre momentul pe care l-a susținut la funeraliile prințesei Diana. Nu uită nici de ziua în care își dă seama că vrea să fie tată, moment în care viața sa ia din nou o altă turnură. Veselă, amuzantă, distractivă și uneori extrem de emoționantă, Eu este o călătorie intimă, alături de o legendă vie.


    CEL MAI BUN LUCRU LA ROCK AND ROLL ESTE CĂ O PERSOANĂ CA MINE POATE FI STAR. — ELTON JOHN

  • De ce bea mami. Jurnalul unei mămici epuizate
    49.00 LEI

    Bine ați venit în lumea mămicii noastre...


    Lui tati îi plac gadgeturile, băiețelului Peter și fetiței Jane le place să dea foc la diverse lucruri, să încerce să se omoare unul pe celălalt și, astfel, să o facă pe mami să bea, în timp ce mami are pur și simplu nevoie de-o pauză...


    Mami împlinește 39 de ani și simte la tâmplă țeava unui viitor plin de oameni care o vor întreba dacă vrea să meargă la cursuri de yoga pentru avansați și la cluburi de lectură respectabile, unde toată lumea pretinde că s-a amețit după un pahar de Pinot Grigio și unde spune chestii de genul „Vaaaai, dragă, mai bei unul?”.


    Însă mami nu vrea să alunece încet în somnul ușor al femeilor cu coafuri cuminți, care „trăiesc pentru copiii lor”, care încearcă la locul de joacă să se eclipseze una pe alta cu „realizările” și cu activitățile extrașcolare ale progeniturilor și care se laudă cu ultimele vacanțe. Nu, mami strânge în mână un pahar mare de vin și îngână iar și iar „SBP” – asta până își amintește de bijuteria de idee care i-a venit.


    „Azi ne întoarcem la școală. Anul ăsta o să fiu mie-n sută întruchiparea mămicii perfecte din curtea școlii. Sunt complet capabilă s-o fac. Da, anul ăsta cu siguranță o să-mi iasă mult mai bine. Nu o să țip la copii sub nicio formă și n-o să-i las să se îndoape cu chipsuri și să stea numai cu ochii în iPad-uri. Și sub nicio formă n-o să mă mai prăbușesc pe canapea la sfârșitul zilei, dând pe gât vin și măscărind în gând. Din păcate, încă nu am reușit să cumpăr cutii etanșe pentru prânzul copiilor sau să îi înscriu la cursuri de jiu-jitsu, va trebui să mă conving în continuare că îmi place ceaiul verde, pentru că mi se pare scârbos, și mai am de învățat cum să împletesc codițe în spic, dar sunt convinsă în sinea mea că astea sunt niște biete detalii, în angrenajul planului meu măreț.”


    De ce bea mami este bestseller Sunday Times și a fost nominalizată pentru Cartea de debut a anului la British Book Awards (Nibbies), ediția 2018.

  • Medicina lentă
    39.00 LEI
    Epuizat din stoc

    În perioada în care Victoria Sweet a lucrat ca medic, „serviciile de asistență medicală” au înlocuit medicina, „furnizorii” au început să se uite în laptop mai mult decât la pacienții lor și costurile au continuat să crească, într-o cursă feroce pentru obținerea eficienței. Și totuși, acea soluție pe care o tot ratează economiștii și arhitecții politicilor este uimitor de simplă.

    Medicina de bună calitate are nevoie de mai mult decât o tehnologie miraculoasă; are nevoie de timp – timp să răspundă corpului așa cum răspunde și informațiilor, timp să găsească diagnosticul corect și tratamentul potrivit. Sweet știe acest lucru pentru că l-a învățat și l-a trăit de-a lungul unei cariere remarcabile. În această carte, relatează întâmplări memorabile despre profesori, medici, asistente și pacienți, dar și despre momentele în care a descoperit practicarea Medicinei lente, pentru care a fost deopotrivă pionier și model inspirațional. Ne ajută să înțelegem că medicina este un meșteșug și o artă, dar și o știință. Ea funcționează la nivel relațional, personal și chiar spiritual.

    Ca s-o practici, ai nevoie de o înțelepciune câștigată cu greu, pe care n-o poate înlocui niciun algoritm – acest lucru aduce laolaltă conceptele de „rapid” și „lent”, integrate într-o manieră de vindecare cu adevărat eficientă, eficace, sustenabilă și umană.

    Minunată, pe alocuri lirică, subtilă și plină de sensuri... Medicii ar face bine să învețe din cartea Victoriei Sweet cea mai importantă lecție despre îngrijirea pacienților lor: „Stabilirea diagnosticului corect și apoi eliminarea tuturor medicamentelor inutile, cu efectele lor secundare și reacțiile lor adverse, consumă foarte mult timp, dar, pe termen lung, economisesc de departe mult mai mulți bani decât costă”.

    The New York Times Book Review

    Toți cei care se gândesc să urmeze Medicina sau deja trudesc pentru asta ar trebui să citească această carte. Memoriile lui Sweet despre urmarea acestei vocații încetul cu încetul reprezintă nu doar o lecție despre cum să salvezi vieți, ci și despre cum să trăiești o viață... Odiseea ei personală este mai emoționantă decât ar putea fi vreodată orice polemică-manifest.

    The Atlantic

    O pledoarie pasionantă pentru un sistem de sănătate mai uman – și o lectură excepțională pentru orice persoană implicată în sistemul medical, ca pacient sau practician.

    San Francisco Chronicle

    Victoria Sweet oferă o alternativă pentru tirania eficienței, cultivată cu prețul vindecării noastre.

    Good Times

  • Kim Clijsters. O viata
    45.00 LEI
    In aceasta carte o veti urmari pe Kim Clijsters din copilaria agitata pana la marea prapastie, una permanenta si dificila, dintre scoala si tenis, care a coincis cu adolescenta acesteia. Veti vedea cum a fost „aruncata” prematur in realitatea lumii adulte, ca urmare a numeroaselor deplasari in strainatate impuse de cariera sportiva, a decesului parintilor ei si a iubirii pentru un tanar australian. Veti vedea cum se va inclina in fata lui Steffi Graf la Wimbledon, impietrita de admiratie fata de idolul sau, cum va patrunde in cercul extrem de select al celor mai bune jucatoare din lume si cum va duce o lupta incrancenata cu Justine Henin pentru statutul de numarul unu mondial, o lupta uneori dureroasa. Veti descoperi cum a stiut sa renasca in imprejurari in care altii s-ar fi recunoscut infranti de mult timp, angajandu-se intr-o noua poveste de iubire si castigand in sfarsit primul ei titlu de Grand Slam. Veti impartasi cu ea impresia ca a facut destul, ca a ajuns la capatul calatoriei, sentiment intarit de faptul ca reprimase de prea multa vreme profunda nazuinta de a avea copii, o dorinta pe care a sublimat-o asa cum a putut mai bine, sprijinind financiar diferite asociatii care ii ajuta pe copii pretutindeni in lume, pana cand a inteles ca asta nu mai este de ajuns. In fine, veti afla cum a reluat drumul catre terenurile de tenis si cum a reusit un incredibil come-back. 

     

    Daniela Hantuchova sufera de anorexie? Justine Henin este depresiva dupa divort? Triatletul Marc Herremans a paralizat dupa o cadere? De fiecare data, Clijsters reactioneaza, fie ca trimite un SMS sau ca poarta o conversatie indelungata la telefon ori intre patru ochi. Ca o closca, ea vegheaza la fericirea colegelor, a prietenilor, a altor sportivi. Kim este un adevarat medicament, aproape toata lumea afirma asta, desi uneori poate sa reactioneze cu raceala sau chiar aroganta. Secretul limburghezei sta, pe langa o educatie al carei cuvant de ordine este respectul, in personalitatea sa extrovertita. Stie foarte bine sa se transpuna in pielea celuilalt, stie sa relativizeze, este deschisa, curioasa, fermecatoare, simpatica. Clijsters este un om indragit. Chiar si arbitrii o simpatizeaza, vazand mereu in ea o persoana onesta. Ea se imprieteneste cu cineva pentru ceea ce este acesta, nu pentru ceea ce face el. Kim este o carte deschisa, cinstita, directa si recunoscatoare. - Frank Van de Winkel
  • Roger Federer. Biografia
    59.00 LEI

    Australian Open 2017 – Roger Federer ridică mâinile în aer victorios, după ce a transformat uluitor cea de-a doua minge de meci împotriva lui Rafael Nadal, adăugându-și astfel în palmares al 18-lea titlu de Mare Șlem. Poate părea un triumf între multe altele, dar pentru geniul tenisului reprezintă apogeul unei reveniri legendare.

    La 35 de ani, recordmenul de la Wimbledon se întoarce spectaculos după o pauză de șase luni și îi contrazice ferm pe experții care deja îi anunțau  retragerea. Este unul dintre acele momente speciale marca Federer cu care sportivul continuă să-și uimească plăcut fanii. Pentru a înțelege fenomenul Federer trebuie să privim în spatele acestor momente, la povestea de succes a unui tânăr elvețian care se transformă dintr-un talent extraordinar, dar cu toane, într-unul din cei mai de succes tenismeni ai tuturor timpurilor și într-un model de stil recunoscut la nivel mondial.

    René Stauffer l-a însoțit îndeaproape pe Federer încă de la vârsta de 15 ani și conturează cu multă sensibilitate cele mai importante momente din cariera sportivului. De la modelele care i-au marcat adolescența la ascensiunea razantă în topurile tenisului mondial și până la implicarea socială a familistului Federer – o carte unică, pe măsura unei biografii unice.

    Cartea de față este cea de-a doua biografie pe care o scriu despre Federer. În căutarea perfecțiunii a fost publicată inițial în 2006, după care i-au fost aduse multiple adăugiri, a fost tradusă și redactată în multe limbi. Aceasta se sfârșește după cel de-al 17-lea titlu de Mare Șlem (Wimbledon, 2012) – cu cât trecea timpul, cu atât era mai clar că următorul capitol important urma să fie retragerea.

    Dar probabil că și zeii tenisului au fost impresionați de tenacitatea lui Federer. Așa că, la vârsta la care alții se retrăseseră de mult, i-au dăruit o revenire cum nici el nu și-ar fi imaginat-o. I-au permis să se bucure încă o dată de succese de basm și să rescrie, din nou, istoria tenisului. Astfel mi-au dat și mie pretextul și motivația de a rescrie de la zero biografia lui Federer. Mi-a fost clar că nu îmi vor ajunge unul sau două capitole suplimentare dacă vreau să-i surprind cariera, viața și importanța în tenis așa cum merită. Mult prea multe se întâmplaseră în mai bine de zece ani. Le vedeam mult mai clar acum. Mult prea frumoasă și magică fusese povestea revenirii sale. — RENÉ STAUFFER


    Roger Federer, „gentlemanul din tenis” (NZZ) nu este doar unul dintre cei mai de succes tenismeni ai tuturor timpurilor, ci și o persoană implicată social și un om extrem de atent cu viața privată. René Stauffer este unul dintre puținii jurnaliști care a avut acces direct la „planeta Federer”. I-a fost alături și în 2016, când sportivul și-a întrerupt abrupt sezonul, dar și când a depășit criza și a câștigat Australian Open, o jumătate de an mai târziu. Stauffer descrie cu precizie ce oameni, antrenori și mentori au fost esențiali pentru această carieră de excepție și cum va dăinui influența lui Federer pe teren, dar și în afara acestuia, după ce sportivul își va încheia cariera.



    Roger Federer este cel mai bun jucător pe care l-am cunoscut în peste 40 de ani de tenis. — JOHN McENROE

  • Allez Allez Allez
    49.00 LEI

    Allez Allez Allez. Povestea din interior a renasterii Fc Liverpool campioana Europei in 2019


    Allez Allez Allez este povestea din interior a sezonului 2018-2019 al FC Liverpool, o campanie in care clubul a fost implicat in cea mai stransa cursa la titlu din istoria Premier League si a castigat pentru a sasea oara Liga Campionilor. 

     

    Datorita accesului la conducerea clubului, la jucatori si la stafful tehnic, Allez Allez Allez explica felul in care Liverpool a trecut de la ceea ce Jurgen Klopp descria ca fiind "depresia" anului 2015 la niste performante care au lipsit unei intregi generatii de suporteri.

     

    Cu ajutorul anchetelor proprii si a interviurilor in exclusivitate, Simon Hughes ii duce pe cititori in interiorul Melwood, baza de antrenament a clubului, dar si dincolo de usa vestiarului. Ii duce la Chapel Street, unde se fac afacerile clubului, si in America, unde se afla proprietarii. Ii duce pe Anfield, unde se petrec majoritatea momentelor importante, si pe stadioanele din Premier League si din Liga Campionilor, culminand cu victoria de la Madrid, totul fiind o retraire a unuia dintre cele mai de succes sezoane scrise de Liverpool.
  • Aventurile unui tanar naturalist
    65.00 LEI
    Aventurile unui tanar naturalist. Expeditiile Zoo Quest

    America de Sud este caminul catorva dintre cele mai stranii, mai adorabile si mai terifiante animale ale planetei.

     

    Putine creaturi sunt mai improbabile decat lenesul care-si petrece viata intr-o stare permanenta de miscare cu incetinitorul, muta, atarnat cu capul in jos de crengile arborilor inalti; putine sunt mai bizare decat furnicarul-gigant al savanelor, cu anatomia lui absurd de disproportionata – o coada stufoasa ca un stindard mitos si falci alungite intr-un tub curbat si fara dinti.

     

    In 1954, lui David Attenborough, un tanar prezentator de televiziune, i s-a oferit sansa vietii – sa calatoreasca prin lume, sa gaseasca pentru Gradina Zoologica din Londra animale rare si greu de prins si sa filmeze expeditia ca parte a unui nou serial documentar BBC, intitulat Zoo Quest.

     

    Cartea de fata este povestea acestor expeditii. El si echipa sa au locuit cu triburile locale, au cautat furnicari-gigant in Guyana, dragoni de Komodo in Indonezia si tatu in Paraguay si s-au luptat cu pesti-canibali, porci spinosi arboricoli agresivi si porci escapisti. La toate acestea s-au adaugat terenurile dificile si vremea imprevizibila, totul pentru a inregistra frumusetea incredibila si biodiversitatea regiunilor vizitate.

     

    Scrisa cu farmecul si cu ironia caracteristice autorului, Aventurile unui tanar naturalist nu este doar povestea unor expeditii remarcabile, ci si a omului care ne-a facut sa ne indragostim de natura si care ne-a invatat cat de important este sa o protejam. Si care face asta si acum.
  • The Mastermind. Droguri. Imperiu. Crima. Tradare
    59.00 LEI

    The Mastermind. Droguri. Imperiu. Crima. Tradare. Incredibila vanatoare a celui mai prolific infractor high tech


    Inceputul a insemnat o vanzare online de medicamente, care a furnizat analgezice de sute de milioane de dolari. In scurt timp, totul s-a transformat intr-un conglomerat multinational al criminalitatii odioase. Iahturi cu cocaina de 100 de milioane de dolari. Ascunzatori in Hong Kong, cu lingouri de aur. Transporturi de metamfetamina din Coreea de Nord. Trafic de arme cu Iranul. Mercenari in Somalia. Echipe de asasini in Filipine. Omul din spatele tuturor acestor lucruri a fost Paul Calder Le Roux – un programator solitar, devenit un infractor genial si un cap al criminalitatii. Timp de cinci ani, Administratia Antidrog s-a jucat in toata lumea de-a soarecele si pisica cu Le Roux, care genera teroare si haos. De fiecare data cand se apropia de el, reusea sa fuga. A fost nevoie de o investigatie amanuntita si de o tradare fulminanta pentru a-l prinde. Iar cand a fost prins, povestea a luat o noua intorsatura, Le Roux tradandu-si oamenii.

     

    Evan Ratliff s-a straduit patru ani sa rezolve acest puzzle complicat, mergand in jurul lumii pe urmele imperiului lui Le Roux si ale lacheilor sai, realizand sute de interviuri si parcurgand mii de documente. Rezultatul este povestea fara precedent a unui cap al criminalitatii, construita cu ajutorul erei digitale si dedicata acesteia.
  • Einstein. Viata si universul sau
    129.00 LEI

    Scrisă de autorul bestsellerului Leonardo da Vinci, aceasta este prima biografie completă a lui Albert Einstein de când au devenit accesibile toate documentele sale. Cum a funcționat mintea sa? Ce a făcut ca el să fie un geniu? Biografia lui Isaacson ne arată modul în care imaginația lui științifică a izvorât din natura rebelă a personalității sale. Fascinanta sa poveste este o dovadă a legăturii dintre creativitate și libertate.

  • Eu și masa. Autobiografia
    45.00 LEI

    STEPHEN HENDRY a devenit cel mai tânăr jucător profesionist de snooker în 1985, la 16 ani, iar în 1990, cel mai tânăr campion mondial din istorie, la 21 de ani.


    Este considerat de fani și de specialiști unul dintre cei mai mari jucători ai acestui sport. Cu o carieră de 27 de ani, Hendry a câștigat de șapte ori Campionatul Mondial și a fost pe locul întâi în clasamentul mondial opt sezoane consecutive, între 1990 și 1998.


    S-a retras în 2012, iar acum este pregătit să-și spună pentru prima dată povestea vieţii, de la copilărie, la ascensiunea în clasamentele acestui sport, la perioada de glorie din anii 1990, dar și la cea mai slabă, din anii 2000, până la viaţa sa de astăzi, ca specialist sportiv și comentator. Aceasta este autobiografia completă a legendarului Stephen Hendry, cu detalii privind viaţa omului din spatele tacului și lucrurile care l-au făcut un jucător de top.

Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura