Teatru

Grilă Listă
Setați descendent

9 Articole

Cumpără acum de la
  • Teatru
    19.90 LEI
    Comedia cuvantului este generata pe fundalul social al unor trasaturi etice sau fenomene general-umane: prostia, coruptia, tampenia, vanitatea si necinstea, ba chiar si filantropia, suspiciunea si teama, ghinionul si napasta, buimaceala si lenea. Cumplite drame sau chiar tragedii se profileaza in torentul de cuvinte al personajelor, in plina comedie.
  • Tragedia lui Hamlet. Print de Danemarca
    17.90 LEI
    La intersectia dintre fascinatie si exasperare, criticii l-au tratat pe Hamlet cu pasiunea si uneori cu vehementa de care el însusi da dovada în piesa. Pentru romantici, Hamlet este un suflet delicat, poet al fiintei chemat spre o actiune pe care nu poate sa o împlineasca (Goethe), geniu contemplativ, print al filozofilor (Schlegel, Hazlitt, Hugo), un Prometeu al ezitarii si al interiorizarii (Hugo) – simtiti crescendo-ul. Ideea unui „geniu intelectual“, purtata în secolul XX de marele critic al tragediei shakespeariene A. C. Bradley, rasuna pana la Harold Bloom, care vorbeste despre „geniul constiintei occidentale“. Adrian Papahagi
  • Chiritele
    15.00 LEI
  • Teatru
    16.00 LEI
  • Teatru
    28.00 LEI
  • Romeo si Julieta
    15.00 LEI

    Considerata  a face parte din seria tragediilor shakespeariene, Romeo si Julieta are o factura mai degraba lirica, in special datorita felului original in care este zugravit sentimentul iubirii. Drama celor doi tineri indragostiti din Verona, condamnati la moarte de ura dintre familiile lor, a ramas de-a lungul timpului una dintre cele mai frumoase opere literare inchinate dragostei, tineretii, sinceritatii si puritatii sufletesti.


    „Romeo si Julieta este o tragedie a celei dintai iubiri. Pentru acesti tineri indragostiti exaltati lumea nici ca exista. Acesta-i poate si motivul ca aleg moartea cu atata usurinta.” (Jan KottShakespeare, contemporanul nostru).

  • Teatru
    45.00 LEI

        "Azi, opera lui Mihail Sebastian se afla intr-un proces de reconsiderare critica. Teatrul sau este de recitit si de situat in dinamica unei dramaturgii modeme, caci cele patru piese (Jocul de-a vacanta, Steaua fara nume, Insula si Ultima ora) arata o admirabila inzestrare pentru expresia scenica. Interesul pentru scriitura sa vine si din faptul ca, dincolo de valoarea estetica a textelor, Mihail Sebastian este o constiinta ce refuza cu vehementa "imbecilitatea indoctrinata" a curentelor ideo-politice. Asta se vede si din dialogul dintre fragmentele de jurnal de creatie pe care le-am inserat ca preambul si textele pieselor sale, oferindu-ne tocmai aceasta dimensiune a eticului literar, a adevarului cultural exemplar. Sebastian e scriitorul fara uniforma care traieste plenar ambele realitati. La fel de tumultoase, dar nu la fel de curate, realitatea razboiului si cea a literaturii." - Lucian Pricop 


     

        CUPRINS:
     • Jocul de-a vacanta
     • Steaua fara nume
     • Insula
     • Ultima ora
  • Titanic vals
    9.10 LEI
    Epuizat din stoc

    „Singura piesa de solid succes a lui Tudor Musatescu este Titanic vals, comedie in trei acte, care poate sa para intelectualului cam populara si simplista. Dar judecand mai bine lucrurile, se vede ca totul e o chestiune de interpretare si ca personalitatea autorului sta tocmai in acea sentimentalitate razatoare care nu jigneste lumea observata. Comedia este si nu este o caricatura a burgheziei provinciale. Mai degraba studiaza amabil ale lumii valuri intr-un mediu normal.“ - (G. Calinescu)

Filter by
Cumpără acum de la

Preț

Editura