Psihologie

Grilă Listă
Setați ascendent

Articolele 1-30 din 1611

  • Povestea ta are sens. 9 calatorii terapeutice care te invita la conectarea cu sinele
    Preț special 47.92 LEI Preț standard 59.90 LEI

    Psiholog Dr. Raluca Anton, autoarea bestsellerului Terapie 1 la 1 cu sinele tau, revine cu noua calatorii terapeutice din cabinetul sau de psihoterapie, care te vor inspira sa iti traiesti cu sens propria poveste, avand drept exemplu istorii de viata si situatii care pot fi similare cu ale tale.

    Cartea aceasta te ajuta sa-ti explorezi mai cu atentie propria poveste de viata, a ceea ce ai adus cu tine, din istoria ta, si inca tii inchis si nedescoperit in cele mai ascunse sertare ale sufletului tau.Despre asta va fi fiecare poveste din aceasta carte. Despre mlastini si nuferi. Despre istorii de viata, decizii, alegeri, camp cu flori, piedici, cresteri, dureri si oameni care au invatat sa cultive nuferi acolo unde candva era, in strat subtire, o iluzie a vietii sub ceva ce i-a inghitit, dar din care au reusit sa se salveze. Ei pe ei insisi! - Psiholog Dr. Raluca Anton 
  • Psihologia genului
    49.00 LEI

    Ce înseamnă să fi un „bărbat adevărat" sau o „femeie adevărată"? Care este impactul stereotipurilor rolurilor de gen asupra vieții noastre, asupra relațiilor noastre și societății, în general? Este nevoie în prezent de o nouă psihologie a genului, care să ia în considerare complexitatea experienței umane? Bazându-se pe o multitudine de teorii și dovezi științifice dintr-o gamă largă de discipline – biologie, sociologie, fiziologie, geografie socială, teoria queer, scrieri LGBTQI+, scrieri feministe, neuroștiințe cognitive, studii culturale – Gary Wood evidențiază temele și problemele cheie legate de gen și analizează impactul genului asupra psihologiei individuale și colective. Prin examinarea critică a dovezilor, oferă o perspectivă asupra psihologiei genului, una mai puțin prescriptivă și mai semnificativ descriptivă și trasează paralele între viitoarele modele de gen și modelele actuale privite din perspective interculturale și istorice.

  • Aceiași noi. Când sensul viitorului e în trecutul nostru
    34.00 LEI

    Prefaţă de Vlad Stroescu

    „Regăsim în această carte ideile contemporane majore ale neuroștiințelor aplicate, cum ar fi neuroplasticitatea, conexiunile dintre creier, sistemul endocrin, sistemul imunitar și restul corpului, precum și influențele benefice ale lui Sapolsky, Cyrulnik, ale marelui Oliver Sacks și ale multor altora pe care ar trebui neapărat să-i citiți, pentru că ei sunt Thaleșii, Heracliții, Platonii și Aristotelii zilelor noastre, în care în sfârșit întrezărim ceva din ce suntem cu adevărat, trecem frontierele de dinăuntru. Cartea asta, ca și prima, e o poartă. Psihologia Cătălinei Dumitrescu e rațională și lipsită de orice superstiție, marcată de știința faptului că între minte și corp nu există o frontieră reală și bazată pe dovezi, dar este și plină de un optimism vital.“ — VLAD STROESCU

  • Cautarea Sensului. Chemarea Sinelui si redefinirea Centrului Interior
    47.00 LEI

    Celebrul autor si psihanalist jungian James Hollis exploreaza temele arhetipale profunde ale vietii noastre umane si ofera intrebari si perspective care ne ajuta sa accesam sensul mai profund al calatoriei noastre. Include informatii despre natura semnificatiei, lucru cu umbra, cultivarea rezilientei in momente de schimbare, o abordare psihologica a celor sapte pacate capitale si multe altele.

  • Trauma si corpul. O abordare senzoriomotorie a psihoterapiei
    75.00 LEI

    Inteligenta corpului este in mare masura o resursa neexploatata in psihoterapie, dar povestea spusa de „naratiunea somatica” – gest, postura, prozodie, expresii faciale, privirea ochilor si miscare – este, fara indoiala, mai semnificativa decat povestea spusa de cuvinte. Limbajul corpului comunica semnificatii implicite si dezvaluie mostenirea traumei si a dinamicii timpurii.

    Acest volum reprezinta o revizuire detaliata a cercetarii in neurostiinta, trauma, disociere si teoria atasamentului, care indica necesitatea unei abordari integrative minte-corp a traumei. Premisa acestei carti este ca, adaugand interventii orientate asupra corpului in repertoriul lor, terapeutii pot creste profunzimea si eficacitatea procesului clinic. Psihoterapia senzoriomotorie este o abordare care se bazeaza pe intelegerea psihoterapeutica traditionala, dar include corpul ca fiind central in domeniul terapeutic al constientizarii, folosind abilitati de observare, teorii si interventii care nu sunt practicate de obicei in psihoterapia psihodinamica.

    Prin sintetizarea interventiilor de „jos in sus" si de „sus in jos", autorii combina ambele procese pentru a ajuta clientii traumatizati cronic sa gaseasca solutie si sens in viata lor si sa dezvolte un nou sentiment de sine, integrat somatic.

     

  • De ce ne amintim? Cum ne modeleaza memoria prezentul si viitorul
    69.99 LEI
    Descoperă un nou mod de a înțelege memoria propus de un pionier al neuroștiinței, cercetătorul de renume în domeniul memoriei, Charan Ranganath. Suntem obișnuiți să vorbim despre memorie ca despre o înregistrare a trecutului, dar iată o întorsătură surprinzătoare: nu suntem meniți să ne amintim totul.
  • Limbajul secret al chipului
    Preț special 44.00 LEI Preț standard 55.00 LEI

    Am venit pe lume purtand cu noi o harta menita sa ne ajute sa ne gasim drumul, sa ne construim un destin care sa ne aduca bucurie si implinire: chipul nostru. Raspunsurile de care avem nevoie s-au aflat intotdeauna in fata noastra, inscrise chiar in trasaturile noastre, in privire, in zambet, in cele mai delicate linii ale chipului nostru.

    Cartea Suadei Agachi - specialist in tehnici de citire a chipului si analiza trasaturilor faciale, ne invita sa privim dincolo de aparente, sa descifram limbajul secret al chipului pentru a ne cunoaste cu adevarat pe noi insine, dar si pe ceilalti. Limbajul secret al chipului iti dezvaluie taine pe care cuvintele nu ti le vor spune niciodata.

  • Terapia cognitiv-comportamentala pe intelesul tuturor
    59.99 LEI
    Terapia cognitiv-comportamentală este o formă dovedit eficientă de psihoterapie care reprezintă adesea prima linie de tratament recomandată pentru gestionarea depresiei, a anxietății, a grijilor și a altor probleme comune. Terapia cognitiv-comportamentală pe înțelesul tuturor ne oferă o abordare simplificată pentru a învăța pașii de bază ai acestui tip de terapie și a-i aplica în viață.
  • Secretele creierului uman
    49.99 LEI
    Suntem proprietarii celei mai incredibile mașinării din lume – creierul. Datorită lui putem să admirăm apusul, să învățăm să vorbim, să recunoaștem un prieten, să fugim de pericol. Având în vedere totalitatea funcțiilor pe care le îndeplinește, creierul este comprimat într-un spațiu foarte mic. Cântărește circa 3% din greutatea corpului (1 380 de grame), dar consumă 17% din totalul de energie al organismului.
  • Ce-ar fi fost dacă... Eliberarea de regrete
    59.00 LEI

    Cu toții ne trezim uneori că suntem năpădiți de regrete și păreri de rău. Iar de aici nu mai e decât un pas până la autoculpabilizare, dezamăgire și ruminații despre șansele ratate, despre "ce-ar fi fost dacă...". Inspirată de experiența terapeutică și de cercetările de psihologie cognitivă, cartea de față ne ajută să depășim blocajele cauzate de regrete și resemnare și să luăm decizii responsabile, realiste și transformatoare.

    „Regretul ne poate învinge sau poate fi o trambulină către sporirea curajului, înțelepciunii și a acceptării de sine. În această carte, unul dintre terapeuții cognitivi de frunte ne ghidează cu abilitate, ajutându-ne să ne împăcăm cu impedimentele și dezamăgirile vieții." – Paul Gilbert, dr. în psihologie, autorul cărții Compasiunea și mintea umană

    "Deși multe persoane consideră regretul o experiență exclusiv negativă, acesta a evoluat pentru a ne ajuta să ne adaptăm la anumite circumstanțe. Regretul ne permite să învățăm din greșeli, să anticipăm erorile înainte de a trece la acțiune și să ne exprimăm părerile de rău pentru a vindeca fisurile din relațiile noastre". – Robert L. Leahy

    Robert L. Leahy, psihoterapeut și profesor universitar, este directorul Institutului American de Terapie Cognitivă din New York, fiind autorul a 29 de cărți academice și de popularizare.

  • Empatie și sănătate mentală
    59.00 LEI
    Terapeuții află încă de la primele cursuri de formare că empatia este importantă în procesul terapeutic. Multe strategii și tehnici terapeutice, pentru a fi eficace, implică, într-un fel sau altul exprimarea înțelegerii empatice, iar empatia e importantă și pentru descoperirea momentului potrivit pentru aplicarea anumitor tehnici. Practicarea psihoterapiei îi confruntă însă pe terapeuți cu un proces mult mai complicat decât părea inițial. În volumul de față Arthur J. Clark prezintă detaliat trei modalități empatice de cunoaștere: subiectivă, obiectivă și interpersonală – prin care consilierii și terapeuții interacționează cu clienții lor. Fundamentându-se pe literatura amplă și voluminoasă asupra empatiei din ultimii o sută de ani, acest volum transcende conceptualizările tradiționale ale procesului empatic și aspiră la extinderea semnificativă a aplicațiilor sale în practica terapeutică. Numeroase exemple de dialog client-practician clarifică abilitățile bazate pe empatie ca reprezentând o sursă de înțelegere a modului în care clientul își resimte propria viață în contextul experiențelor sale. Arthur J. Clark este profesor emerit la St. Lawrence University, Canton, New York. Ca psiholog acreditat și practician din domeniul sănătății, are o amplă experiență în cadrul educațional și clinic. Publicațiile sale includ peste 50 de articole și capitole de cărți din domeniul sănătății mentale.
  • Traume mici. Când nu știi ce e greșit, dar nimic nu pare prea bine
    55.00 LEI

    ând te gândești la niște „traume mici", poate că prima întrebare care-ți vine în minte, firească, este: „Care e diferența dintre traumele mari și traumele mici și cum pot influența acestea din urmă, fiind atât de mici, starea ta psihică?" Imaginează-ți un bulgăre de zăpadă care se rostogoloește… acesta se face din ce în ce mai mare, până poate deveni extrem de periculos, capabil chiar să declanșeze o avalanșă. Așa și cu traumele mici…

    Acestea pot proveni din copilărie, dar chiar și din relațiile de la vârsta adultă, fie ele profesionale sau personale. Universul traumelor mici și al consecințelor lor este recent descoperit de știință și cu atât mai fascinant.

    Vei afla din paginile acestei cărți, prin numeroasele exemple și exerciții pe care le vei găsi aici, cum au apărut traumele tale mici și ce poți face pentru a scăpa de efectele lor nedorite. Metoda în 3 pași (conștientizare, acceptare și acțiune) propusă de autoare este ușor de pus în practică, urmând ghidajul și tehnicile ce-ți sunt oferite cu generozitate.

  • Nu exista parti rele
    51.00 LEI

    Nu exista parti rele. Vindecarea traumelor si intregirea Sinelui cu ajutorul Sistemelor Familiale Interne

    Descopera-ti mintea multidimensionala
     
    Exista o parte din tine care ti-ai dori sa dispara? Majoritatea dintre noi am spune ca da, fie ca o numim dependenta, critic interior, "minte de maimuta", nevroza, pacat, obiceiuri proaste sau orice alt nume denigrator.
  • Experientele depresiei
    85.00 LEI

    Psihologia depresiei este una dintre marile provocari ale psihologiei si psihiatriei. In volumul de fata, Sidney J. Blatt rezuma si integreaza aproape 30 de ani de cercetare a depresiei, explorand natura depresiei si experientele de viata care duc la aparitia ei. Contributia semnificativa a autorului la intelegerea naturii depresiei consta in identificarea a doua tipuri de depresie care, in pofida unor simptome comune, au surse diferite. Depresia anaclitica, asociata cu sentimentul de a nu fi iubit si luat in seama, apare din sentimente de singuratate si abandon. Depresia introiectiva, asociata nemultumirii de propria persoana, apare din sentimentul de esec si de lipsa de valoare. Recunoasterea diferentei dintre aceste doua experiente depresive fundamental diferite a deschis noi directii de cercetare, dezvoltarea unor intrumente de psihodiagnostic si formularea unor abordari ale procesului psihoterapeutic specifice fiecarui tip de depresie.

  • Adevăruri și mituri despre sănătatea mentală
    59.00 LEI
    Există depresie fără lacrimi? Ne confruntăm, în prezent, cu o epidemie de autism? Divorțul le creează întotdeauna tulburări grave copiilor? Marijuana creează dependență? Prădătorii sexuali recidivează întotdeauna? Din păcate, miturile despre sănătatea mentală sunt larg răspândite și le auzim din nenumărate surse, inclusiv din media și din părerile unor oameni fără pregătire în domeniul psihologiei. Cartea de față ne arată că unele dintre cele mai ferm susținute credințe ale noastre sunt contrazise de descoperirile cercetărilor științifice și ne ajută să ne formăm opinii bazate pe fapte și nu pe ficțiuni, conducând astfel atitudini și comportamente mai adecvate față de persoanele cu boli mentale.
  • Agilitatea emotionala
    49.99 LEI
    Agilitatea emotionala. Cum sa ne gestionam emotiile pentru a avea succes in viata personala si profesionala Cheia pentru valorificarea adevaratului nostru potential. Drumul catre implinirea personala si profesionala este rareori usor. Ce ii desparte pe cei care ating succesul de cei care nu reusesc? Raspunsul este agilitatea emotionala, un concept nou si revolutionar in psihologie care ne permite sa navigam printre suisurile si coborasurile vietii. Renumitul psiholog Susan David a descoperit ca, indiferent cat de creativi sau de inteligenti suntem, indiferent de tipul nostru de personalitate, agilitatea emotionala, adica modul in care gestionam lumea noastra interioara - gandurile, sentimentele si discursul cu sine -, este ceea ce determina in final cat de mult succes vom avea. Oamenii se vor confrunta mereu cu capcane care ii pot duce in directia gresita: indoiala de sine, rusinea, tristetea, teama sau mania. Cei care au agilitate emotionala nu sunt imuni la stres si greseli. Diferenta este ca acestia stiu cum sa se adapteze, sa isi puna actiunile in acord cu valorile personale si sa faca schimbari mici, dar semnificative care le vor aduce o viata pe deplin implinita.
  • Primul telefon
    24.00 LEI
    Acest ghid, pe care orice copil trebuie să îl citească după ce primește primul telefon, oferă informațiile de care au nevoie copiii și liniștea după care tânjesc părinții.
  • Seninatatea. 25 de povestiri despre echilibrul interior
    45.00 LEI
    Ne-ar placea sa ramanem mereu senini... Dar viata ne tulbura apele, iar demonii nostri launtrici se trezesc: atunci devenim ingrijorati, ne pierdem speranta, ne risipim. Prin cele 25 de istorioare si prin invatamintele lor, cartea va propune sa inaintati, in ritmul vostru, pe calea echilibrului si a seninatatii. Descoperiti intelepciunea vietii de zi cu zi ascunsa in micile si efemerele momente de fericire, precum un telefon de la un vechi prieten, un jurnal abandonat si redescoperit sau o frunza dansand in vantul tomnatic. Invatati sa savurati clipa, sa va relaxati, sa zambiti si va mentineti trupul binedispus si spiritul treaz.
  • Omul Portocaliu si alte povestiri terapeutice
    49.00 LEI
    Un pacient devine portocaliu dupa ce mananca aproape doi ani doar morcovi, un tanar se indragosteste si se logodeste cu un... sapun, iar altul, "inghititorul de manusi", le devoreaza in momentul extazului erotic. O pacienta ii incredinteaza terapeutei sale secretul inainte de a muri, iar alta scapa de amintirea violului. Acestea sunt doar o parte dintre cele treisprezece cazuri terapeutice prezentate de psihiatra Doina Cosman intr-o inedita culegere de povestiri. Dincolo de "exotismul" cazurilor, cartea istoriseste o serie de intalniri umane si empatice intre tamaduitor si suferind. Axat pe o patologie diversa si centrat asupra spatiului cultural romanesc, volumul ilustreaza, pentru publicul larg, modul complex in care interactioneaza psihiatrul cu pacientii sai. Autoarea prezinta detalii vii si explicatii necesare despre diagnostic, medicatie si interventii psihoterapeutice.
  • 8 pasi siguri pentru a depasi atasamentul anxios si evitant
    49.00 LEI
    Atasamentul, aceasta prima legatura interumana a unui copil, este baza pe care se contruiesc relatiile de mai tarziu, increderea in sine, modul in care omul se raporteaza la lume si la el insusi. Iar cand fundatia este nesigura, tot ce asezam deasupra se prabuseste. Pare putin deconcertant sa te gandesti ca iubitul te-a parasit din cauza atasamentului tau evitant sau ca nu avansezi in cariera pentru ca ai pornit in viata cu un atasament anxios. Vestea buna este, insa, ca stilul de atasament poate fi schimbat la orice varsta. Vei gasi in aceasta carte o metoda sigura, testata si care functioneaza.
  • 5 tipuri de persoane care iti pot distruge viata
    49.00 LEI
    5 tipuri de persoane care iti pot distruge viata. Narcisici, sociopati si alte persoane inalt-conflictuale Colegul tau de birou vede numai comploturi in jurul sau? Prietena ta solicita incontinuu atentie, iar cand tu ai nevoie de sprijinul ei, pare sa nu te auda? Vestea buna e ca nu tu esti de vina in toate acestea. Tu esti doar tinta culpabilizarii unor personalitati inalt-conflictuale. 10% din populatie face parte din aceasta categorie, iar aceasta carte te va invata cum sa-i depistezi, cum sa te feresti de ei si cum sa le faci fata, odata ce nu ii mai poti evita. Ei sunt personalitatile narcisice, borderline, antisociale, paranoide si histrionice. Ii vei gasi in familie sau la serviciu, printre potentialii parteneri sexuali sau de cuplu. Prin exemple elocvente culese de la clientii sai, Bill Eddy te ajuta sa intelegi ca nu esti singur, iar prin sfaturi si tehnici adaptate iti ofera un arsenal ce-ti va usura viata atunci cand te confrunti cu astfel de persoane.
  • Revolutia iubirii. O altfel de poveste despre atasament si relatii
    48.00 LEI

    Cartea lui Gaspar Gyorgy pare ca s-a nascut din eforturi greu muncite, sustinute de o mare ambitie. Aceea de a aborda iubirea intr-un cuplu lasand obsesia puterii deoparte. Cartea este o pledoarie pentru reciprocitate, autorul folosind teorii explicative si date stiintifice, experiente personale - dand cartii nuante convingatoare preluate din capitalul relational personal - amintind mereu nevoia de a lupta pentru construirea si mentinerea unei vieti sanatoase de relatie. Domeniul relatiilor interpersonale s-a dezvoltat vertiginos pentru ca el vizeaza starea de bine, chiar fericirea sau macar satisfactia de a trai constient faptul ca nu putem trai singuri, nefericiti, nemultumiti. Gaspar Gyrgy a ales iubirea, cea mai delicata, misterioasa, complicata si dificila realitate a domeniului relatiilor. El se defineste ca fiind un "reparator", doritor de a evalua, verifica si ajusta relatiile, cerand in psihoterapia de cuplu pe care o practica luciditate si dorinta de schimbare spre bine. Cartea lui este dedicata celor care ajung sa creada/stie ca o relatie trebuie cultivata cu multa grija pentru ca altfel, asemenea unei plante, ea se usuca si piere. Relatia de iubire nu este o buruiana, care creste la intamplare. Acesta este avertismentul tandru al autorului. - AURORA LIICEANU, doctor in psihologie si autoare a volumului Ea si El. Biografia unei relatii

    Cartea lui Gaspar Gybrgy este o pledoarie minunata pentru relatii Intelepte si profunde, incarcate de sens si sustinute de ratiune, pe langa caldura sentimentelor. Este un volum plin de empatie si de experienta bine imbracata in haina unor sfaturi prea putin didactice, si mai mult prietenesti. Gaspar Gyiirgy stie sa asculte fiecare poveste si sa extraga din ea un sens valabil pentru toti cei care vor citi fragmente despre pacientii aflati in crize relationale, si oricine va regasi ceva pentru sine, o vorba, o pilda, un sens care ii va vorbi personal. Recomandam cu caldura acest volum complet despre ceea ce ne face oameni: puterea relatiilor. - PSYCHOLOGIES

  • Demența digitală
    45.00 LEI
    Viața noastră depinde astăzi atât de mult de noile tehnologii, încât am ajuns să ne simțim pierduți fără calculator, internet și telefon inteligent. În fiecare zi o nouă invenție vine să ne facă munca mai ușoară, preluând mai ales din efortul mental pe care ar trebui să-l depunem. Care sunt însă efectele asupra creierului nostru? Asemenea unui mușchi, acesta se atrofiază cu cât este folosit mai puțin. Ne-am obișnuit să căutăm pe Google răspunsul la orice întrebare, să stocăm toate informațiile pe un dispozitiv digital și să efectuăm până și o socoteală simplă pe calculator. În plus, petrecem tot mai mult timp pe rețelele de socializare și înlocuim contactele personale cu cele virtuale. Folosind cele mai recente și importante studii științifice, psihiatrul și specialistul în neuroștiințe Manfred Spitzer investighează influența negativă pe care o pot avea mediile digitale asupra memoriei, puterii de concentrare și abilităților cognitive, în special ale tinerilor, iar cartea este un semnal de alarmă pentru părinți, profesori și politicieni.
  • Trauma prin ochii copilului
    99.00 LEI
    Trauma prin ochii copilului descrie pas cu pas modul in care putem sa aplicam in practica asupra copiilor "primul ajutor emotional" in urma accidentarilor si a coplesirii emotionale. Cartea este scrisa pentru publicul larg, cu capitole dedicate in mod special parintilor, cadrelor didactice si specialistilor din domeniul medical.
  • Dincolo de adictia primara
    65.00 LEI
    Scrisă de practicieni cu experiență în domeniul adicției și al psihanalizei, cu o serie de vignete clinice emoționante, această carte revoluționară examinează bazele psihologice ale adicției în ceea ce privește mâncarea, sexul, jocurile de noroc, utilizarea internetului, cumpărăturile și munca.
  • Narcisismul. Dileme, diagnostice si strategii de tratament
    59.00 LEI
    Ce înțelegem când un coleg folosește termenul narcisism? Să fie vorba de faptul că narcisismul patologic denotă prea multă iubire de sine? Un profund sentiment de nesiguranță? O stimă de sine scăzută? Prea multă stimă de sine? Egoism? Răceală față de ceilalți? O convingere cu privire la sine ca fiind mai inteligent, mai chipeș, mai la modă sau mai bine integrat social decât ceilalți? O incapacitate de a se conecta la ceea ce simt sau gândesc ceilalți? Multiplele fațete ale tulburării narcisice de personalitate pun clinicienii în fața unpr provocări unice. Autorii cărții de față recunosc aceste provocări și oferă un ghid ce integrează cercetarea contemporană cu teoria psihanalitică, permițând psihoterapeuților acces la abordări și strategii pentru a lucra cu pacienții cu tulburare narcisică de personalitate care să poată fi adaptate la fiecare situație clinică.
  • Cand corpul spune nu (editie de colectie)
    89.00 LEI
    Cand corpul spune nu. Costul stresului ascuns Nu exista oameni care sa nu fi trecut prin episoade de stres acut, fie el provocat de fenomene exterioare, fie produs din cauze interioare. Boala secolului al XXI-lea ne-a facut pe toti sa simtim macar de cateva ori in viata ca am ajuns la capatul puterilor, determinandu-ne sa luam masuri urgente ca sa restabilim echilibrul.
  • Cum să-ți antrenezi mintea
    15.00 LEI
    Cum sa-ti antrenezi mintea. 10 sfaturi pentru dezvoltarea eficientei mintale Cartea lui Arnold Bennett abordeaza teme de larg interes pentru omul de azi: performantele intelectului, despartirea de trecut, succesul si esecul. Cu toate acestea, nu ofera retete facile, ci experiente revelatoare, pentru ca antrenamentul permanent al mintii este esential in business, in relatiile cu ceilalti, dar mai ales in echilibrul personal.
  • Descopera psihologia. Mindfulness. Locuieste-ti viata
    39.90 LEI
    Mindfulness-ul este la modă și pare o practică în ascensiune, susținută de vedete media cu mare influență asupra formării opiniilor și gusturilor publice. De la Hillary Clinton și Oprah Winfrey la Rafa Nadal și Paul McCartney, numeroase personalități publice vorbesc despre mindfulness ca despre un soi de revelație care le-a transformat viața. Dar în ce constă această activitate care este prezentată ca remediu pentru toate relele acestei lumi? Este, cu adevărat, eficace? Este justificată fervoarea existentă cu privire la mindfulness? Este o practică religioasă? Cum se practică? O poate practica toată lumea? Trebuie să luăm măsuri de precauție atunci când o practicăm? Obiectivul acestei cărți este de a oferi o introducere în mindfulness și de a da un răspuns clar și accesibil acestor întrebări și altora, prezentând principalele informații pe care știința actuală le are despre această practică străveche.
  • Descopera psihologia. Psiholingvistica. O calatorie prin minte si limbaj
    39.90 LEI
    Psiholingvistica depășește regulile care structurează limbajul și pune accent pe mintea umană, cu întreaga ei complexitate, și pe comportamentul limbajului. Este vorba despre un domeniu al cunoașterii care se întreabă cum dobândim, dezvoltăm, elaborăm, înțelegem, producem și pierdem limbajul. În acest sens, se concentrează asupra mecanismelor psihologice și neurologice ale limbajului și abordează aceste probleme atât teoretic, cât și experimental. Volumul de față ne invită să înțelegem cum folosim procesele psihologice și cunoștințele atunci când comunicăm, ce individualizează o persoană care folosește o anumită limbă și ce caracteristici are în comun cu populația care o folosește, printre alte subiecte captivante.
Filter by

Preț

Editura