Psihologie

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 121-150 din 729

Cumpără acum de la
  • Mamă, tu unde erai atunci? Efectele neglijării emoționale
    45.00 LEI

    Jasmin Lee Cori este psihoterapeută cu practică privată în Boulder, statul Colorado. E specializată în tratarea adulților care au avut parte de abuz și neglijare în copilărie și este autoarea a altor patru cărți dedicate vindecării traumelor și dezvoltării spirituale.

  • Elefantul din creier. Motivațiile noastre ascunse din viața de zi cu zi
    59.00 LEI

    Kevin Simler este scriitor și inginer, a lucrat timp de 10 ani ca programator și continuă să ofere consultață legată de tehnologie, leadership și recrutare de personal.

    Robin Handon este profesor de economie la George Mason University și cercetător la Future of Humanity Institute din cadrul Universității Oxford.

  • Iubire, dorință și traumă. Calea către o identitate sexuală sănătoasă
    59.00 LEI

    Franz Ruppert este specializat în psihoterapia traumei și este profesor la Universitatea Catolică de Științe Aplicate din München. De același autor, la Editura Trei au mai apărut: Traumă, atașament, constelații familiale (2012), Simbioză și autonomie (2015), Corpul meu, trauma mea, eul meu (2018), Trauma, anxietate și iubire (2019) și Cine sunt eu într-o societate traumatizată? (2020).

  • Opere esentiale (pachet 11 volume)
    499.00 LEI
    Epuizat din stoc
  • Psihologia Fake News. Acceptarea, distribuirea și corectarea informațiilor false
    59.00 LEI

    Reiner Greifeneder este profesor de psihologie socială la Universitatea din Basel, Elveția. Cercetările sale se centrează pe impactul judecăților asupra sentimentelor, experiența indivizilor de a fi excluși social și modul în care indivizii contruiesc adevărul.

    Mariela E. Jaffé este doctorand în psihologie socială la Universitatea din Basel, Elveția. Cercetările sale se focalizează pe construirea socială a adevărului și pe preferințele indivizilor cu privire la diversitate.

    Eryn J. Newman este profesor la Universitatea Națională Australiană. Cercetările sale urmăresc modul în care oamenii ajung să creadă și să-și amintească că anumite lucruri sunt adevărate și cum informațiile tangențiale sau pseudo-dovezile pot influența evaluarea informațiilor în viața cotidiană.

    Norbert Schwarz este profesor de psihologie și marketing la Universitatea din California de Sud. Cercetările sale investighează modul în care se iau deciziile și implicațiile acestui fapt pentru opinia publică, comportamentul consumatorului și cercetarea din științele sociale.

  • 101 succese terapeutice. Depăşirea transferului şi a rezistenţei în psihoterapie
    49.00 LEI

    Gerald Schoenewolf este profesor de psihologie la New York Institute of Technology, Hunter College şi Borough of Manhattan Community College. A publicat peste 20 de cărţi, printre care The Art of Hating, Counterresistance: The Therapist Interference with the Therapeutic Process, Turning Points in Analytic Therapy şi 101 greşeli în psihoterapie. Contratransfer şi contrarezistenţă în psihoterapie (scrisă împreună cu R. Robertiello), apărută la Editura Trei.

  • Arta de a iubi
    39.00 LEI

    Într-o cultură mercantilă și narcisică, puțini mai reușesc să trăiască o iubire împlinită și autentică, stabilă și satisfăcătoare. Și aceasta, pentru că uităm adesea că iubirea, ca orice fel de „artă", are nevoie de exercițiu și răbdare, de concentrare și determinare. În această carte clasică, Fromm explorează diversele chipuri ale iubirii, începând cu forma ei romantică (adesea greșit înțeleasă), continuând cu dragostea fraternă și cea erotică și încheind cu iubirea de sine și de Dumnezeu, precum și cu dragostea pentru părinți și copii. Scris cu jumătate de secol în urmă, acest ghid al îndrăgostitului rătăcit este mai actual ca oricând, oferind, într-un limbaj limpede, căi spre un plus de intimitate, de pasiune și de rezonanță afectivă. Lecția lui Fromm este că iubirea începe prin a oferi ceva celui drag (bucurie, înțelegere, umor, curiozitate sau chiar tristețe), prin a dărui „toate expresiile a ceea ce este viu în noi".


    În anii 1970, am fost adeseori martor al felului deosebit în care Fromm își exprima iubirea. O simțeam în felul în care începea o conversație cu cineva. Și, mai presus de toate, o simțeam în felul în care se raporta la soția lui, Annis: când o săruta în lift, când își lua rămas bun, când o privea și o atingea. Capacitatea lui Fromm de a dărui iubire poate fi resimțită chiar și azi de cei care citesc Arta de a iubi.
    – Rainer Funk, psihanalist și fost asistent al lui E. Fromm

    Iubirea nu este în primul rând o relație cu o anumită persoană. Ea este o atitudine, o orientare a caracterului care determină relaționarea unei persoane cu lumea ca întreg și nu doar cu un unic „obiect" al iubirii. Dacă cineva iubește doar o altă persoană și este indiferent față de restul semenilor săi, iubirea sa nu este iubire, ci atașament simbiotic sau autocentrare amplificată.
    – Erich Fromm

  • Învățăm împărtășind. Ghid de experiențe scrise de și pentru specialiștii L&D
    49.00 LEI

    În anul 2020, odată cu venirea pandemiei, un grup de specialiști în învățare și dezvoltare au început să scrie o carte din experiența personală de training. Deși activează în companii diferite, cei 18 autori au concluzionat că procesele de învățare și dezvoltare, pentru a avea impact, au nevoie să respecte câteva reguli. De la analiza de nevoi la transferul în practică, trainingul este nu doar o intervenție unică, ci un proces ce necesită timp și energie.

    Pare contra-intuitiv să apară o carte despre trainingul la sală într-o perioadă în care majoritatea activităților noastre profesionale se desfășoară online. Însă ce s-a constatat în perioada aceasta este că regulile unui training de impact sunt aceleași, indiferent dacă el are loc online sau offline.

    Așadar, Învățăm împărtășind este o carte despre training și regulile prin care procesele de învățare și dezvoltare ajung să fie eficiente. Cu alte cuvinte, ceea ce învățăm să nu rămână doar la nivel de cunoștințe, ci să se evidențieze în abilități și în schimbări la locul de muncă (și nu numai).

    Coordonator: Gabriela Hum, ATU Consulting, este trainer, consultant și psiholog

  • Lupi în blană de oaie. Cum să le facem față oamenilor manipulatori
    39.00 LEI

    George K. Simon, Jr., PhD, psiholog american specializat în manipulare și tulburări de personalitate, este speaker, coach, compozitor și moderatorul emisiunii radio "Character Matters".

  • Sub presiune. Cum luptăm cu stresul și anxietatea fetelor
    45.00 LEI

    Lisa Damour, psihoterapeută specializată în consilierea adolescenților, este directoarea Centrului de Cercetări pentru Psihologia Fetelor din cadrul Liceului "Laurel" din Shaker Heights, Ohio. De aceeași autoare, la Editura Trei, a apărut volumul Căile întortocheate ale adolescenței.

  • Strigătul copiilor muți. O perspectivă psihanalitică asupra celei de a doua generații a Holocaustului
    39.00 LEI

    Ilany Kogan este profesor și supervizor la Departamentul de Psihoterapie al Școlii Medicale de la Universitatea din Tel Aviv, psiholog clinician și psihanalist formator, membru al Asociației Psihanalitice Internaționale. Trăiește și lucrează în Israel.

  • Sinele. Bazele și implicațiile unui concept central din psihologia analitică
    39.00 LEI

    Renate Daniel este specialistă în psihiatrie, psihoterapie și psihanaliză și director de programe la Institutul C.G. Jung din Zürich. De aceeași autoare, la Editura Trei a mai apărut Coșmarurile. Cum să alunăm spaima din timpul nopții.

  • Anatomia iubirii. O istorie naturală a relațiilor de dragoste și a destrămării lor
    69.00 LEI

    Helen Fisher este profesor de antropologie la Rutgers University și cercetător în cadrul Intitutului Kinsey, Indiana University. A scris șase cărți și numeroase articole despre evoluția, biologia și psihologia sexualității umane.

  • Sindromul cavalerului pe cal alb. Cum să te vindeci de nevoia de a-i salva pe ceilalți
    39.00 LEI

    Mary C. Lamia este psihanalistă și profesoară la Wright Institute din Berkeley, California.
    Marilyn J. Krieger este specializată în psihologie clinică, cu practică privată în Marin County, California.

  • Legăturile care ne țin în viață. Beneficiile interdependenței
    39.00 LEI

    Rébecca Shankland este psiholog, profesor la Université Lumière Lyon 2 și desfășoară proiecte de cercetare în psihologia dezvoltării și psihologie pozitivă.

    Christophe André este medic psihiatru la Spitalul Sainte-Anne din Paris şi profesor la Universitatea Paris X. Dintre titlurile sale cele mai recente traduse la Editura Trei, e numerăm: Cum să ne purtăm cu personalitățile dificile (scrisă împreună cu François Lelord), Despre arta fericirii, Meditați cu noi, Viața interioară, Mă vindec de complexe și deprimări (cu ilustrații semnate de Muzo).

  • Dincolo de ordine. Alte 12 reguli de viață
    75.00 LEI

    JORDAN B. PETERSON este autorul bestsellerului 12 Reguli de viață, care s-a vândut în mai bine de cinci milioane de exemplare în lumea întreagă. Având în spate o experiență de zeci de ani ca psiholog clinician și profesor la Harvard și la Universitatea din Toronto, Peterson a devenit unul dintre cei mai influenți intelectuali publici la nivel mondial. Clipurile sale de pe YouTube și podcasturile sale se bucură de o audiență de sute de milioane de persoane, iar turneul de promovare a cărții 12 Reguli de viață a adunat peste 250 000 de auditori de pe tot globul. Împreună cu colegii și doctoranzii săi, Peterson a publicat peste 100 de studii științifice, iar cartea sa din 1999, Maps of Meaning, a revoluționat psihologia religiei. Autorul trăiește în Toronto, alături de familia sa.

  • Intervenții neobișnuite. Modificări ale cadrului, metodei și relației în psihoterapie și psihanaliză
    45.00 LEI

    Salman Akhtar este profesor de psihiatrie la Jefferson Medical College și psihanalist-formator în cadrul Centrului Psihanalitic din Philadelphia. La Editura Trei au apărut Sursele suferinței și Sursele bucuriei. Este, de asemenea, interesat de abordarea psihanalitică a culturilor orientale.

  • Cum să-l ții la respect pe psihopatul de alături. Învață să te protejezi de manipulatorii nemiloși
    39.00 LEI

    Martha Stout este psiholog clinician şi a predat la Harvard Medical School timp de peste douăzeci şi cinci de ani. Specializată în psihologia traumei, a fost publicată la Trei cu volumul de succes Psihopatul de alături. Cum să-l recunoști și să te aperi de el (2010).

  • Psihoterapia psihodinamică a pacienților borderline
    49.00 LEI

    Otto F. Kernberg este profesor de psihiatrie la Cornell University Medical College şi autor a numeroase cărţi dedicate tulburărilor severe de personalitate, dar şi psihologiei organizaţiilor. De acelaşi autor, la Editura Trei a apărut volumul Relaţii de iubire. Normalitate şi patologie, și Tulburări grave ale personalităţii. Strategii psihoterapeutice.

    Michael A. Selzer, Harold W. KoenigsbergArthur C. Carr și Ann H. Appelbaum fac parte din colectivul profesoral de la Cornell University Medical College, Divizia Westchester.

  • Intimitatea. Perspective clinice, culturale, digitale și de dezvoltare
    Preț special 22.50 LEI Preț standard 45.00 LEI

    Gurmeet Kanwal este profesor de psihiatrie la Universitatea Cornell și psihanalist-formator în cadrul Institutului William Alanson White.

    Salman Akhtar este profesor de psihiatrie la Jefferson Medical College și psihanalist-formator în cadrul Centrului Psihanalitic din Philadelphia. A scris și coordonat peste 90 de cărți. La Editura Trei, au mai apărut volumele sale Sursele suferinței și Sursele bucuriei.

  • Voința de sens. Fundamente și aplicații ale logoterapiei
    39.00 LEI

    Viktor E. Frankl a fost profesor de psihiatrie la Universitatea din Viena. Pornind de la experiența de trei ani de detenție în lagărele de concentrare naziste, printre care Auschwitz și Dachau, a fondat logoterapia, o metodă de tratament bazată pe motivația omului de a găsi un sens în viața sa.

  • Analiza Sinelui. O abordare sistematică a tratamentului psihanalitic al tulburărilor de personalitate narcisică
    49.00 LEI

    Heinz Kohut (1913–1981), a absolvit medicina la Universitatea din Viena, după care s-a specializat în neurologie și psihiatrie la Universitatea din Chicago, unde mai apoi a predat psihiatria până în 1981. În anii 1960-1970, a fost președinte al Asociației Americane de Psihanaliză, vicepreședinte al Asociației Internaționale de Psihanaliză, dar și vicepreședinte al Arhivelor "Sigmund Freud", fiind distins cu ordinul Crucea de Onoare al statului austriac.
    Dintre publicațiile sale, amintim: The Restauration of the Self, How Does Analysis Cure? și The Search of the Self (antologie în patru volume a articolelor lui Kohut). La Editura Trei, de același autor, a mai apărut Psihologia Sinelui. Prelegerile de la Institutul de Psihanaliză din Chicago (2016).

  • Selecţie din opera unui maestru al terapiei şi al povestirii
    69.00 LEI

    Irvin D. Yalom este unul dintre cei mai cunos­cuţi psihoterapeuţi contemporani. Profesor emerit de psihiatrie la Universitatea Stanford şi prozator plin de farmec, a mai fost tradus la Editura Trei cu titlurile: Călăul dragosteiTratat de psihoterapie de grupCu fiecare zi mai aproape şi Psihoterapia existenţială.

  • Dezvoltarea abilităților de aplicare a interviului motivațional. Ghid pentru practicieni
    119.00 LEI

    David B. Rosengren, este psiholog clinician și a lucrat ca cercetător și consultant la Institutul pentru abuzul de alcool și droguri al Universității din Washington. A scris numeroase lucrări despre dependența de alcool și droguri, interviul motivațional și procesul de schimbare.

  • Mâine eram veșnic leu. O călătorie în lumea schizofreniei
    Preț special 19.50 LEI Preț standard 39.00 LEI

    Arnhild Lauveng a studiat la Universitatea din Oslo și acum lucrează ca psiholog clinician. A fost premiată în 2004 pentru deschiderea ei de a-și prezenta lupta cu boala psihică.

  • Dinamica simbolurilor. Elemente fundamentale ale psihoterapiei jungiene
    39.00 LEI

    Verena Kast a studiat psihologia, filosofia şi literatura, este doctor în psihologie analitică, profesor de psihologie la Universitatea din Zürich, lector şi analist formator la Institutul C.G. Jung, psihoterapeut cu practică privată.

  • Să înțelegem desenele copiilor
    49.00 LEI
    Epuizat din stoc

    Cathy Malchiodi este psiholog și practică art-terapia de peste 30 de ani. A scris numeroase articole și cărți despre modul în care arta susține reparația, integrarea și recuperarea după un eveniment traumatic.

  • Cine sunt eu într-o societate traumatizată?
    45.00 LEI

    Franz Ruppert este specializat în psihoterapia traumei și este profesor la Universitatea Catolică de Științe Aplicate din München. De același autor, la Editura Trei au mai apărut: Traumă, atașament, constelații familiale (2012), Simbioză și autonomie (2015), Corpul meu, trauma mea, eul meu (2018) și Trauma, anxietate și iubire (2019).

  • De ce nu se joacă nimeni cu mine? Ajută-ți copilul să-și facă prieteni
    49.00 LEI

    Caroline Maguire, specialist în educație și dezvoltarea copiilor, coach, și trainer, a fondat Social Emotional Learning, o metodă destinată învățării abilităților sociale.

    Teresa Barker este jurnalist, co-autoare a mai multor cărți de parenting, printre care Educație fără constrângeri și E băiat!

  • Ce gândesc oamenii în sinea lor. Descifrarea limbajului corporal
    45.00 LEI

    Mark Bowden și Tracey Thomson sunt speakeri și traineri recunoscuți în domeniul comunicării nonverbale. Compania lor, Truthplane, colaborează nu doar cu directori de mari companii, dar și cu personalități ale politicii internaționale.

Filter by
Cumpără acum de la

Preț

Editura