Cînd Dumnezeu e șovăielnic. Antologie de versuri

în stoc
SKU
a216102
Preț special 18.74 LEI Preț standard 24.99 LEI

Detalii

„Cred că, de mult timp, nu au mai fost asemenea versuri în limba polonă: o condensare atît de profundă a emoției, o asemenea precizie a enunțurilor și o asemenea frumusețe care, de multe ori, te lasă fără grai.
Asemenea versuri, care sînt în stare „să schimbe viața”, aproape că astăzi nu se mai scriu. Nu se cade să mai scrii astfel în vremurile cînd poezia, cultura sînt un fel de amuzament, o formă a jocului”. (Krzysztof Koehler)
 
„În toate ciclurile, poetul polonez formulează și susține un sistem de valori bine articulat, pe care îl comunică, nemijlocit sau metaforic, într-o limbă polonă exemplară. Discursul poetic se bazează, printre altele, pe tehnica enumerărilor, cuvintele căpătînd conotații suplimentare prin contiguitate semantică. În fața istoriei opresive, individul se poate salva prin cultură și tradiție. Natura, la rîndul ei, constituie, de cele mai multe ori, un refugiu. În schimb, credința a fost puternic afectată, iar Dumnezeu, în viziunea poetului, „este uneori șovăielnic”.” (Constantin Geambașu)

Mai multe informații

Mai multe informații
Editura Ratio et Revelatio
Colecție Slavonica
ISBN 9786069659199
Traducător Constantin Geambașu
Număr de pagini 180
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2020

Recenzii

Spune-ne părerea ta despre acest produs

Cînd Dumnezeu e șovăielnic. Antologie de versuri