Crama lui Stalin

în stoc
SKU
a231325
Preț special 35.99 LEI Preț standard 48.00 LEI

Detalii

Crama lui Stalin – În căutarea arcei pierdute a vinului!

Crama lui Stalin este o plimbare sălbatică, uneori dură, în lumea plină de farmec a vinului scump și rar. De la Double Bay, Sydney la Tbilisi, Georgia, pe străzile Parisului, podgoriile din Bordeaux și Château d'Yquem. O pivniță de milioane de dolari și o colecție uluitoare de vinuri. Din distribuție fac parte Stalin, Hitler, țarul Nicolae al II-lea și o adunătură pestriță de oameni de afaceri georgieni din primele zile ale dezvoltării afacerilor rusești premergătoare erei lui Putin.

La sfârșitul anilor 1990, John Baker a fost cunoscut ca furnizor de vinuri rare și vechi de calitate. Fire antreprenorială și pregătit mereu pentru aventură, el a fost persoana perfectă pentru a fi abordat de către un partener de afaceri, Kevin Hopko, care i-a prezentat o listă misterioasă de vinuri. Lista s-a dovedit a fi un catalog cuprinzător al colecției de vinuri a lui Nicolae al II-lea, ultimul țar al Rusiei. Vinul a devenit proprietatea statului după Revoluția Rusă din 1918, în timpul căreia Nicolae și întreaga sa familie au fost executați. Deținut apoi de Stalin, vinul a fost mutat discret într-o cramă georgiană îndepărtată atunci când acesta era îngrijorat că armata nazistă care avansa ar putea ocupa Rusia și, inevitabil, ar putea jefui artefacte și comori. O jumătate de secol mai târziu, s-a zvonit că vinul este încă ascuns în subteran, dar nicio hartă putea dezvălui locul.

John și Kevin au pornit astfel într-o călătorie îndrăzneață și potențial periculoasă în Georgia pentru a descoperi dacă vinurile există cu adevărat, dacă sticlele sunt autentice și dacă întreaga colecție ar putea fi cumpărată și transportată la o importantă casă de licitații din Londra pentru vânzare.

Crama lui Stalin: o colecție impresionantă de vinuri scumpe furată de la țarul Nicolae al II-lea, ascunsă din calea lui Hitler și descoperită de un comerciant din Sydney.

Mai multe informații

Mai multe informații
Editura Lebada Neagra
Colecție Blue Spot
ISBN 9786069682494
Traducător Alexandra-Maria Vrînceanu
Număr de pagini 324
Formatul cărţii 15.5 x 23 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2022

Recenzii

Spune-ne părerea ta despre acest produs

Crama lui Stalin